SIDINSTRUKTIONER

MATCHDATA

Nyheter

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att se en fotbollsmatch tar allt längre tid speciellt om den ska avnjutas via TV.
Att lyssna till Bojan, Martin Åslund med flera i massor med minuter före och efter en match prövar tålamodet. Jag vet att det är frivilligt och att TV har en avstängningsknapp men hur är det möjligt att samma så kallade experter får mala på år ut och in med samma upplägg och uppblåsta attityd.
Jag skulle välkomna mer variation både i upplägget och expertskaran.

VAR ser vi komma på gott och ont. Som systemet tillämpats hittills har en massa barnsjukdomar visats upp. Förhoppningsvis kommer det så småningom att användas där objektiv teknik kan användas, exempelvis om bollen var över linjen, var spelaren i offsideposition när bollen slogs osv.
Bedömning av ojuste spel, om en spelare påverkar spelet och liknande hoppas jag kommer att överlämnas till domarna även i framtiden när VAR så småningom satt sig.
Att ett antal videotittande domare plus domaren på planen snabbt skulle komma överens till ett mera korrekt beslut kanske gäller vid några få tillfällen men priset för detta blir högt genom långa uppehåll och att domarna reduceras till nickedockor med hörlurar. Det gör knappast domaryrket mer eftertraktat.
Om sedan nuvarande trend blir rådande där domarna verkar ha instruktioner att vid varje antydan till kramp avbryta matchen för att ge möjlighet till behandling och tröst PÅ PLANEN så får man ta med sig matsäck och en burk Valium till matcherna för att stå ut.
Text: L-G Forslund

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment