MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Nyheter

Sidor

Kategorier

Meta

     

                                 

Fotbollsskolan genomgår stora förändringar inför 2019. Syftet är att bli tillgänglig för flera föreningar och deltagare.

Bildresultat för svffSvenska Fotbollförbundet har arrangerat Landslagets Fotbollsskola sedan 2003. De senaste åren har antalet deltagare sjunkit och därför har en större översyn av fotbollsskolan gjorts inför att avtal med flera av fotbollsskolans partners går ut årsskiftet 2018/2019.

Material
Avtalet med Adidas har förlängts och därmed kommer Adidas fortsätta att leverera kläder och annan utrustning till spelare och ledare. Nytt för 2019 är att föreningar kommer att kunna välja mellan två olika paket med olika mycket utrustning. Målsättningen är att med tiden utöka antalet paket och därmed antalet möjligheter för föreningarna.

Sporthandlare
De senaste åren har Intersport haft exklusiv rätt att sälja fotbollsskola paket. Detta avtal har inte förlängts vilket innebär att även andra sporthandlare kan leverera material till fotbollsskolan från och med januari 2019.

Namnet
I undersökningar som har gjorts bland olika målgrupper har namnet Landslagets Fotbollsskola uppfattats som elitistiskt. SvFF vill att alla ska känna sig välkomna i fotbollsskolan. Därför har namnet landslagets tagits bort och namnet är från och med januari 2019 Fotbollsskolan.

Kopplingen till landslaget finns däremot kvar genom bla kläder, teoriuppgifter och möjlighet för fotbollsskola deltagare att vara maskotar under landskamper.

Lira Blågult
Istället för att ha landslaget som en del av namnet kommer fotbollsskolan ha fokus kring att ”lira blågult”. Lira blågult är ett sätt att träna och spela men även ett sätt att vara mot varandra. Att lira blågult innebär att göra sitt bästa på planen men att även vara schysst mot medspelare, motståndare och domare. Både på och utanför fotbollsplanen.

Snart är vi redo att börja
Fotbollsskolans förändringar och nya avtalsförhandlingar med partners har gjort det tagit extra lång tid att få fram inbjudningar och kunna öppna sajten för anmälan. Under januari månad kommer mer information och då kommer även administrationssajten att öppna.

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment