MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Nyheter

Sidor

Kategorier

Meta

     

                                 

Sollefteå GIF FF

05th april 2018

 

Söråker-Sollefteå 2-8

Det blev en lätt match för Sollefteå att spela hem kvalserien mot Söråker. Giffarna vann med 8-2 och var lika överlägsna som siffrorna antyder. Khamsat Udugov gjorde 1-0 redan i den fjärde minuten och sedan flöt det bara på. Khamsat Udugov blev tremålsskytt och det blev även Andrian Spinu. De två sista målen gjordes av Eugeniu Samson och Nedim Bajramovic. Matchen fick i sista stund flyttas från ett snöigt Söråker till ett snöfri Timrå IP. Det var det mest dramatiska som dagen innehöll. Naturligtvis var det stor glädje hos de blå-vita som gjort en förträffligt kvalspel och precis som sas från början var nyckelmatchen den mot Höga Kusten i omgång 1. Sollefteå kan se tillbaka på tre raka vinster och 13-3 i målskillnad. Något snack om att rätt lag vann kvalet var det aldrig. Sollefteå är tillbaka i division 3 efter bara ett år i division 4.

 

Inför Söråker

Fem dygn kvar av säsongen och en match som avgör allt. På lördag ställs allt på sin spets när Giffarna åker till Söråker för att i första hand vinna. Oavgjort går också bra och i sådana fall är division 3 platsen säkrad. Motståndarna Söråker spelade bort sina chanser i helgen som gick i och med en 0-3 förlust mot Höga Kusten och har bara äran att spela för. Söråker var klart irriterade att Höga Kusten bjöd på en oklippt plan med decimeter högt gräs. Nu blir det konstgräs och åtminstone längden är inget som kommer att störa lagen. Söråker gjorde en bra säsong i division 4 Medelpad och blev tvåa. Förlorade i den sista omgången mot Lucksta och där försvann också seriesegern. Laget har ett par rutinerade spelare som varit i Timrå och trots att laget är utslaget i kvalet ska de inte underskattas. I Sollefteå är det förstås glada miner efter två segrar och avgörandet i egna händer. Truppen är fulltalig nu när Khamsat Udugov avtjänat sin avstängning. Inga skador föreligger och blir det inga sjukdomar åker Giffarna iväg med bästa lag. Höga Kusten möter samtidigt Strömsund och just Kusten är det enda lag som kan snuva Giffarna på en comeback till division 3

 

Strömsund-Sollefteå GIF 0-3

Hoppet om division 3 lever för Sollefteå GIF. Detta sedan laget vunnit borta mot Strömsund med 3-0. Alla målen föll före paus och gjordes av Eugeniu Samson 2 och Pontus Larsson. Sollefteå gjorde ingen jättematch men var ändå bättre än ett lite ihåligt hemmalag. Planen var också blöt och svårspelad och det är bara att konstatera att naturgräs och oktober inte är en bra kombination. Sollefteå tog ledningen redan i åttonde minuten och ökade sedan innan halvtimmen var spelad. I sista sekunderna av halvleken kom 3-0 på nick. Strömsund var inte ofarliga och hade ett par lägen men avsluten räddades av Westis i mål. Nu laddar vi för avslutningen nästa helg, borta mot Söråker.

 

Inför Strömsund (kval omg 2)

Tisdag morgon och redan nu känns det som om grabbarna vill spela matchen mot Strömsund. Självklart är det uppåt i gruppen efter den fina starten mot Höga Kusten. Träningen under måndagen präglades också av glädje. Ett par spelare fick lite extra omvårdnad på grund av lite trötthet och stelhet men i övrigt var det inga problem. Härnäst tränas det onsdag och torsdag. Strömsund blir sedan en intressant match, först och främst för att ingen vet så mycket om dem och sedan för att andra omgången i ett kval alltid avgör mycket. Vinner Sollefteå är laget snubblande nära division 3 medan en förlust innebär att exempelvis Strömsund passerar Giffarna i tabellen. Matchens kommer att spelas på naturgräs i Strömsund och vädret skvallrar om en 8-10 grader varmt. Truppmässigt är Khamsat Udugov avstängd men istället återkommer William Norlén (jobbade senast) och Adrian Tarberg (bortrest).

 

Sollefteå-Höga Kusten 2-1

Sollefteå fick en flygande start på kvalet med seger hemma mot Höga kusten med 2-1. Gästerna ledde i paus men Giffarna vände i andra halvlek. Matchen var jämn före paus men Höga Kusten tog ledningen då Christian Kpobi nickade in en hörna. Det lite knuffande innan nicken men domaren valde att fria och gästerna var i förarsätet. Domarinsatsen blev ifrågasatt av bägge lagen då det var en del konstiga beslut under matchen. I andra halvlek kom Sollefteå ut starkt och hade två bra kvitteringslägen innan 1-1 kom på nick av Adam Näsmark. Bara några minuter senare höll sig Jesper Helgesson framme och stötte in 2-1 på Michael Åhmans skott och vändningen var ett faktum. Sollefteå åkte på en stentuff utvisning då Khamsat Udugov fick sitt andra gula kort tio minuter kvar men Giffarna höll ställningarna tiden ut. I den andra matchen blev det 0-0 mellan Söråker och Strömsund vilket också var ett bra resultat då bara två poäng delades ut. Sollefteå leder därmed kvalgruppen och nu är det bara att ladda för nästa helg då Strömsund väntar på bortagräs.

 

Inför Sollefteå-Höga Kusten (kval omg 1)

Kvalet står för dörren och redan i den första matchen kommer mycket att avgöras. Giffarna mot Höga Kusten kommer säkerligen att bli en jämn och sevärd historia. Gästerna har gjort en helt okej säsong i division 3 och att man nu måste kvala för att eventuellt hålla sig kvar känns nog ändå bra för kustgänget. För Sollefteå känns det också bra med kval. Det blir en andra chans att ta sig upp en division när nu seriesegern gick om intet. Sollefteå kommer till matchen med en mycket stark trupp, målvakten Adrian Tarberg är bortrest och in i hans ställe kommer Kristoffer Westerlund. Men det behöver inte vara en försvagning. I övrigt är Sollefteå ordinarie och det betyder att det finns alla möjligheter att ge gästerna på nöten. Höga Kusten har dock flera skickliga spelare så det kommer att behövas en stark prestation över nittio minuter. Vi har stor respekt för Höga Kusten men vi är inte rädda för dem.Lördag klockan 14.00 sparkar matchen igång och det är bara att hoppas att många sollefteåbor kommer till Nipvallen och stöttar Giffarna.

 

Kvaltankar

Med två veckor kvar till kvalet börjar det ljusna vilka som blir Sollefteås motståndare. Helt klart är det nu att Sollefteå inleder hemma helgen 13-14 oktober mot Högakusten. Sedan blir det endera Strömsund eller Offerdal på bortaplan i omgång 2 innan kvalet avslutas med match i Medelpad sista helgen i oktober med möte mot Lucksta eller Söråker. Hemma-borta-borta blir alltså lottningen enligt den nyckel svenska fotbollsförbundet sagt ska gälla för landets alla kvalgrupper. Känns okej tycker vi i Sollefteå. Skönt att börja hemma mot det på förhand bästa laget.

 

Anundsö-Sollefteå 0-7 (omg 22)

Sollefteå gjorde vad man skulle och vann med klara 7-0 i serieepilogen mot Anundsjö på bortagräs. Andrian Spinu gjorde fyra mål när landsmannen Eugeniu Samson var avstängd. Övriga tre mål gjordes av Michael Åhman, Khamsat Udugov och Sami Teklom. Seger betydde att Sollefteå blev trea i serien på 50 poäng, en poäng bakom tvåan Junsele och två bakom Älgarna som vann serien och nu är klara för division 3. Grattis Älgarna får vi säga. Om säsongen nu är över eller om det blir kval (Junsele kanske inte vill kvala) återstår att se. Hur som helst en bra säsong av det unga GIF laget.

 

Inför slutomgången

Det är bara måndag men ändå finns tankarna där på den sista spännande omgången i division 4. Sollefteå GIF kan i bästa fall nå kvalspel om Älgarna vinner seriefinalen på Mon. Då går Sollefteå förbi Junsele på målskillnad. Sedan finns det alternativet att Junsele och Älgarna kryssar och att Junsele sedan säger ifrån sig kvalspelet. De gjorde de ifjol och kanske gör de så även i år. Men det svaret får vi tidigast nästa vecka. Helt klart kan Sollefteå inte nå ifatt Älgarna som är fyra poäng före så direktuppflyttningen är utom räckhåll. Giffarna måste rikta in sig på att slå Anundsjö 2 och på så sätt komma upp i 50 poäng. I övrigt konstaterar vi att Eugeniu Samson vinner skytteligan i serien på 33 mål. Samson missar matchen mot Anundsjö efter tre gula kort och kan inte göra fler mål. Samtidigt är Ion Pavlov fem mål efter och lär inte komma ikapp. I botten av tabellen slåss Hägglunds och Undrom om att undvika nedflyttning. Just nu ligger Undrom bäst till men poäng i Björna kan vara nödvändigt då Hägglunds mycket väl kan slå ett oinspirerat KB 65 i den sista omgången. Spännande både i topp och botten med andra ord.

 

Sollefteå-Björna 5-2 (omgång 21)

Sollefteå gjorde en ny stabil insats hemma mot Björna. Giffarna brände två fina chanser redan i spelminut 1 men fick sin ledning när Kidus Alemo drev igenom och pricksköt 1-0. Michael Åhman, för dagen omskolad till forward, höll sig sedan framme på en retur och tryckte in 2-0. Första halvlek var precis som matchen mot FV ganska öppen och spelarna fick tid att behandla och passa bollen utan att bli speciellt hårt ansatta. Björna kunde bitvis de med och var nära ett mål efter en frispark men lädret räddades av Adrian Tarberg precis på linjen. I andra halvlek gjorde Michael Åhman 3-0 på ett fint avslut efter att först ha kombinerat sig igenom med Adam Näsmark. Det avgjorde matchen helt. Sollefteå blev sedan lite nonchalanta och Björna fick inte bara ett reduceringsmål utan även ett par chanser till. Sedan gjorde Eugeniu Samson 4-1 och avgjorde med det också skytteligan. Till sist 5-2 och en rättvis hemmavinst. Sollefteå ville vinna och hade lite mer kunnande.

 

Sollefteå-Friska Viljor 3-0 (omg 20)

Ny stabil insats även om det inte glimrade om Giffarna. 3-0 hemma mot Frisk Viljor får ändå anses som ett bra resultat. Eugeniu Samson sköt 1-0 på ett friläge redan efter 50 sekunder. Halvleken präglades sedan av smånätt passningsspel av bägge lagen där den rätta intensiteten och närkampsspelet uteblev. Både Sollefteå och Viljorna hade också svårt att ta sig till rejäla målchanser. Med fem minuter kvar av den första halvleken kom ytterback Michael Åman igenom och sköt 2-0. I andra halvlek hade Sollefteå full kontroll och utökade också ledningen till 3-0 på ett inlägg som styrde på en FV back och in i mål. Två omgångar kvar och kampen om i första hand en kvalplats går vidare.

 

KB 65-Sollefteå 0-3 (omg 19)

Ny seger och hoppet om kval/serieseger lever vidare. Sollefteå fick en kanonstart på den på förhand svåra bortafighten mot KB 65 med både 1-0 och 2-0 inom de första tio minuterna. Eugeniu Samson fixade det första målet och Andrian Spinu drog dit tvåan. Sedan hade Sollefteå full kontroll. KB 65 hade ett par chanser i matchen men då var Adrian Tarberg i målet vaken och stod för bra parader. I andra halvlek dödade Khamsat Udugov matchen med sitt 3-0 mål efter en timme. Starkt att vinna klart med tanke på att en hel del spelare saknades och att ytterligare spelare försvann under matchen. Nu väntar två hemmamatcher för Sollefteå. Först FV och sedan Björna.

Sollefteå-Frånö 5-1 (omg 18)

Det blev till sist en klar och enkel seger för Sollefteå hemma mot unga Frånö. Hemmalaget saknade en handfull spelare den här gången men fick ändå ihop ett slagkraftigt lag. Sollefteå tog också ledningen i matchen med både 1-0 (Khamsat Udugov) och 2-1 (Eugeniu Samson) i den första halvleken men spelet stämde inte och gästerna var inte mycket sämre. I den andra halvleken i takt med att regnet ökade i styrka ökade även Giffarna i fart och intensitet. Skillnaden mellan lagen blev större och rättvist kunde Sollefteå glida ifrån till 5-1 efter mål av Samson igen, Andrian Spinu och Pontus Larsson. Eftersom KB 65 och Björna samtidigt fick stryk är det nu bara Sollefteå GIF som kan hota toppduon Junsele och Älgarna med fyra omgångar kvar. Giffarna är tre poäng bakom Junsele och fyra bakom Älgarna.

 

Älgarna-Sollefteå 2-1 (omgång 17)

Det blev tyvärr förlust i toppmatchen mot Älgarna med 2-1. Tuffa poängtapp när det är så jämnt i toppen och nu har Giffarna hamnat lite efter. Matchen var jämn under den första halvleken med ett litet plus för Sollefteå. Dock inga jättechanser att skriva hem om så 0-0 var rätt logiskt. Älgarna drog dock på sig tre gula kort. Bland annat blev duktige Greenfield varnad. I andra halvlek tog Giffarna ledningen då Khamsat Udugov stod för en fint avslut, 1-0. Varnade Greenfield satte sedan in en alldeles för tuff tackling men fick till allas förvåning inte sitt andra gula. Istället kvitterade han på straff två minuter senare sedan Adam Näsmark räddat ett givet mål med händerna på mållinjen. Naturligtvis rött kort också. Älgarna tog sedan över matchen med en man mer men skapade inget förrän mot slutet då 2-1 bollen snöpligt hittade in över linjen. Oavgjort hade varit mest rättvist men Älgarna lyckades hitta en vinstboll och det är bara att gratulera.

Sollefteå-Undrom 5-3 (omgång 16)

Sollefteå studsade tillbaka efter förlusten mot Junsele och vann enkelt hemma mot Undrom med 5-3. Giffarna spelade nätt och bra under stora delar av första halvlek och radade upp chanser framför en riktigt bra spelande Sebbe Strömberg i Undroms mål. Eugeniu Samson stötte dock in 1-0 och bredsidade in 2-0. Men helt ärligt borde Sollefteå ledat matchen med det dubbla. Det sista som hände före paus var att Mattias Persson i Undrom fiskade upp en svagt slagen bakåtpassning och reducerade till 2-1. Illa för Giffarna som hade ägt matchen helt. I andra halvlek fortsatte dock matchbilden vara den samma och Eugeniu Samson gjorde både 3-1 och 4-1 innan Khamsat Udugov dunkade in 5-1. Tyvärr släppte Giffarna på skärpan och under matchens tre sista minuter fick Undrom till två reduceringar. Först via ett präktigt självmål och sedan via nick av Jesper Sjöberg. Onödigt kan tyckas men segern var aldrig i fara. Tre nya poäng och fortsatt serieledning.

 

Inför Sollefteå-Undrom

Sollefteå stod för en ganska slätstruken insats borta mot Junsele och föll därför med 2-4. Giffarna hade ett stort bollinnehav men anfallsspelet var för långsamt och alltför ofta gick bollen i sidled och Junsele kunde lugnt jogga hem och ställa upp i sina försvarspositioner. När Sollefteå sedan tappade boll slog Junsele om och skapade farligheter. Sollefteå hade heller inget flyt då åtminstone två av baklängesmålen föregicks av att GIF spelare halkade i det våta gräset. Nu har Sollefteå förhoppningsvis tagit lärdom av spelet på Mon och vässat till sitt anfallsspel. Det måste både bli rakare och snabbare och dessutom måste fler spelare än Eugeniu Samson stiga fram och göra mål. På spelarsidan ser det bra ut inför matchen mot Undrom och tränarna kan välja ifrån en näst intill fulltalig trupp. Idag debuterar även Pontus Larsson som vi lånat in från Kramfors och han kommer att bli viktig för oss under hösten. Undrom ligger näst sist i tabellen och slåss för sin existens. Vi kommer med andra ord inte att få något gratis i detta derby. I våras i Undrom var det full huggning i en halvtimme. Sedan tog Undrom slut och Giffarna kunde vinna med 4-0.Orkar Undrom mer denna gång är frågan vi ställer oss? Hur som helst måste nu Sollefteå upp på vinnarspåret igen. En titt i tabellen visar att Giffarna, Älgarna och Junsele alla har 32 poäng i toppen och slutet av serien ser ut att bli en rysare. Vill Sollefteå vara kvar i toppen måste Undrom besegras och det ska ske genom betydligt bättre spel än mot Junsele.

 

Junsele-Sollefteå 4-2 (omgång 15)

Sollefteås fina svit på sex raka segrar tog slut i Junsele. På Mon vann nämligen hemmalaget med 4-2. Sollefteå fick en usel start då hemmalaget gjorde 1-0 redan efter två minuter. William Norlén halkade och Baran blev fri och sköt 1-0 för sitt JIF. Sollefteå fick inget flyt i spelet. Visserligen stort bollinnehav men både positionsspel och passningsspel lämnade en del att önska. Junsele ställde upp och väntade och när Sollefteå spelade mer i sidled än framåt stal Junsele bollen och kunde ställa om till farligheter. 2-0 kom efter ett snyggt mål via ribban medan 3-0 tyvärr ramlade in när målvakts Adrian halkade på den våta plan. Sollefteå tog över matchen i andra halvlek men trots två nya mål av Eugeniu Samson drog Junsele rättvist det längsta strået och vann. Det sista målet kom från mittcirkeln av Baran. Sollefteå tappade boll och Baran utnyttjade att Adrain i målet var långt ute och kunde lobbskjuta bollen i nät.

 

Sollefteå-Sidensjö 3-0 (omg 14)

Sollefteå gjorde jobbet och besegrade ett bra kämpande Sidensjö med 3-0. Sollefteå kom till spel utan sjuke William Norlén och duon Adrian Tarberg och Anuwat At-Tho som båda var utomlands. Det gjorde att Kristoffer Westerlund fick byta om och ställa sig i målet istället för att coacha från sidan. Det gjorde han med det äran och även om han inte hade jättemycket att bestyra fick han bland annat rädda en straff vid ställningen 2-0. Westis dök mot ena stolpen och tippade bollen utanför den samma. Fösta halvlek var Giffarnas bästa då laget hade bra fart och rörelse. 2-0 så långt var lite i underkant. Firma Näsmark/Samson gjorde målen. I andra halvlek tappade Giffarna spets och även om bollinnehavet var stort skapades det för lite chanser för att det skulle vara godkänt. Sidensjö var nära en reducering sedan domaren varit givmild och dömt straff för ingenting. Men när den straffen brändes sköt istället Eugeniu Samson 3-0. Mycket mer hände faktiskt inte sista 45 minuterna. Ny seger, ny nolla bakåt, nya mål av Samson och fortsatt serieledning var det mest positiva.

Inför Sollefteå-Sidensjö

Så väntar en ny hemmamatch och den här gången är det mittengänget Sidensjö som kommer på besök. I våras slutade mötet 3-3 och även om det inte var någon av Giffarnas bättre matcher visar det ändå att Sidensjö har en del kvalité i laget. Sollefteå kommer med fem raka segrar och form och självförtroende i topp. Khamsat Udugov återkommer efter avstängning och Sami Tekhlom efter jobb. Två spelare som är viktiga för offensiven. På det hela taget ser det bra ut i truppen och förutsättningarna för en bra prestation finns definitivt. Frågetecken finns dock för backen William Norlén som hostat i veckan.

Hägglunds-Sollefteå 2-8 (0mg 13)

Det blev återigen ett målfyrverkeri för Giffarna när laget tog femte raka segern via 8-2 borta mot Hägglunds. Med det har Sollefteå gjort 27 mål och släppt in 3 på de fem senaste. Mot Hägglunds var första halvtimmen sådär. Visserligen mycket bollinnehav och ledning med både 1-0 och 2-0 men Hägglunds kändes ändå småfarliga med sina långbollar. I andra halvlek blev det dock bättre och 8-2 säger förstås det mesta hur det såg ut. Eugenie Samson gjorde hattrick och leder ny skytteligan i serien. I övrigt fick Philip Räihä göra sina andra match från start och målvakten Charlie Maundrill sin första. Det finns med andra ord gott om duktiga ungdomar i Sollefteå. Nu laddar vi om för match mot Sidensjö hemma på tisdag 7 augusti.

Inför Hägglunds-Sollefteå

Ny match väntar för ett Sollefteå i medvind. Den här gången Hägglunds borta på klassiska Bussbyvallen som enligt ryckte ska vara superfin.  Sollefteå åker iväg med i princip samma lag som vann mot Härnösand med 5-0. Det betyder att Khamsat Udugov fortfarande är avstängd. Nya på frånvarolistan är Sami Tekhlom som jobbar och Adrian Tarberg och Anuwat At-Tho som åkt utomlands. Hägglunds stod upp bra på Nipvallen och var trots bottenplacering och åtta inspelade poäng bra organiserade. Vi räknar återigen med tufft motstånd men målsättningen är tre poäng.

Sollefteå-Härnösand 5-0 (0mg 12)

Sollefteå hade inga problem att besegra Härnösand i uppstarten av höstsäsongen. Hela 5-0 blev det till Giffarna som ändå inte gjorde någon jättematch i värmen. En som dock var på hugget var Eugeniu Samson som sköt fyra av målen för Sollefteå. Härnösand kom med ett ungt lag som krigade på efter förmåga. Försvarsmässigt stod man upp bra men framåt hände nästan ingenting. Sollefteåkeepern Adrian Tarberg behövde exempelvis inte rädda en enda boll. Hela bänken luftades i Sollefteå i andra halvlek och alla sexton spelarna fick matchtid.

Inför Sollefteå-Härnösand

Höststart på serien och Giffarna börjar hemma mot Härnösand ikväll onsdag. Sollefteå avrundade vårsäsongen på ett bra sätt med segrar mot såväl Härnösand som Undrom på bortaplan. Det gör att Giffarna ligger på en delad andra plats i tabellen blott tre poäng bakom ledande Älgarna. 23 inspelade poäng får också anses som ett mer än godkänt facit för den till stora delar nya GIF truppen där 19 spelare är 21 år eller yngre. Nu väntar en höst där Sollefteå spänt bågen inom gruppen och deklarerat att man vill ligga kvar i toppen och kriga om serieseger alternativt kvalplats. En rimlig målsättning med tanke på utgångsläget med elva matcher kvar. Sollefteå har dessutom sex av dem på hemmagräs. Idag väntar Härnösand, ett lag vi slog med 6-0 på bortagräs och som parkerar ohjälpligt sist med en (!) inspelad poäng. Självklart är Giffarna favoriter i matchen och självklart vill alla i föreningen att det ska bli tre poäng. Men matchen ska spelas och det måste vara fokus från alla i laget. Underskattning har fällt lag förut och kanske har gästerna en del division 2 spelare med och då blir det garanterat tuffare än vad tabellen skvallrar om. I hemmalaget saknas Khamsat Udugov som är avstängd men i övrigt ser det bra ut. Måns Matsson som gjort två mycket bra matcher som mittback har lämnat oss för studier i USA. Väl mött till en förhoppningsvis spännande höst.

 

Undrom-Sollefteå GIF 0-4 (omg 11)

Derbyt på Bohedsvallen levde i knappa halvtimmen. Så länge orkade Undrom sätta press och flytta över sitt lag när Sollefteå anföll. Undrom hade också en fet chans att ta ledningen då den notoriske målskytten Mattias Persson blev fri. Skottet gick dock utanför. Efter en halvtimme tippade dock matchen över till Sollefteå. Spelövertaget blev stort och två bra chanser brändes före vilan. Direkt efter den samma gjorde Adam Näsmark dock mål och sedan var matchen över. Sami Tehklom bredsidade in 2-0, Michael Åhman sköt 3-0 innan Eugeniu Samson nickade in 4-0. Sedan brände Giffarna chanser i parti och minut och helt ärligt kunde det blivit många fler Sollefteå mål. Bra match igen av det unga GIF gänget där bollen gick fint mellan spelarna sista timmen. Publiken som letat sig till planen blev inte 500 men väl hälften. Trevligt arrangemang av Undrom som naturligtvis hade hoppats på en jämnare match.

 

Inför Undrom-Sollefteå GIF

Derbymatch mot Undrom som dessutom direktsänds på webben, till det öltält, uppträdande och säkert 500 åskådare. Blir vädret hyfsat finns det nog inte många bättre sätt att avrunda en vårsäsong på. Det är alltså dags för omgång 11 och en tuff uppgift på Bohedsvallen. Sollefteå är favoriter, ska vara favoriter om man tittar på trupperna och tabellplaceringen, men nu är det derbydags och då finns det alltid en extra nerv som gör att det brukar bli jämnare än normalt. Undrom har en del duktiga killar och förtjänar respekt. I Sollefteå är truppläget okej. En del sjukdomar  snurrar och ett par spelare har frågetecken efter sig. Men eftersom det inte finns några skador eller avstängningar bör startelvan ändå bli stark. Skulle Sollefteå vinna går laget upp på 23 poäng, blott tre poäng bakom serieledande Älgarna. I sådana fall ett perfekt jaktläge inför hösten. Det unga GIF laget med massor av killar under 20 år har överraskat under våren. Många har tagit steg i sin utveckling. Får se om de också klarar av att knyta ihop spelet i ett glödhett derby.

Härnösand-Sollefteå 0-6 (0mg 10)

Härnösand kom med ett hyfsat gäng, bland annat var en handfull spelare med från A-lagstruppen. Men Sollefteå gav inte hemmalaget en chans utan vann med 6-0. Eugeniu Samson gjorde tre mål, Vedat Cacazu två och Sami Tekhlom det sista. Gifarna gjorde på det hela taget en stabil match från Adrian Tarberg i målet som stod för ett par bra räddningar fram till spjutsspetsen Samson. 4-0 var ställningen i paus och Sollefteå tog chansen att vädra bänkspelarna i andra halvlek.

Inför Härnösand-Sollefteå

Ny match och denna gång står jumbon Härnösand på andra sidan. Matchen spelas för övrigt på gräset i Älandsbro (Brovalla). Ja, en sak lärde vi oss förhoppningsvis av mötet senast mot Hägglunds. Utan inställning och fullt fokus från start kan det mesta bli fel. Sollefteå stod för årets sämsta insats och Hägglunds hängde med i 75 minuter. Sedan kom tre snabba mål och segern skrevs till 4-1. Nu väntar en likvärdig match och en likvärdig motståndare. Sollefteå får med andra ord inte gå i fällan en gång till. Nu måste alla som sätter sig på bussen vara påkopplade från start och ta sina motståndare på allvar. Sollefteå har chansen att gå till sommarvilan i en perfekt position men då måste det bli seger mot Härnösand. Mussie Alazar jobbar och Khamsat Udugov är avstängd annars full trupp.

Sollefteå-Hägglunds 4-1 (0mg 9)

Med undantag av matchinledningen och de sista tretton minuterna får Sollefteå betyget underkänt i matchen mot Hägglunds. Dålig fart i benen, många fel beslut och en rörelse som lämnade en hel del övrigt att önska. Det såg kort och gott inte speciellt bra ut. Ändå var det Giffarna som borde gjort två mål före paus när först Philip Räihä nickade i bra läge och  sedan Sami Tehklom bommade tomt mål efter ett inspel från kanten. Men det var 0-0 efter halva matchen och gästande Hägglunds stod rätt i sina positioner och stred bra. Efter vilan kom 1-0 direkt genom Adam Näsmark men Hägglunds nickade in en hörna omgående och så var det oavgjort igen. Sollefteå styrde spelet men fick ingen udd på sina anfall. Sista kvarten lossande det dock och Eugeniu Samson och Adam Näsmark såg till att bli tvåmålsskyttar när Giffarna vann med 4-1.

Inför Sollefteå-Hägglunds

Ikväll räknas bara seger. Efter fyra matcher i rad utan trepoängare är Sollefteå tvingade att vinna om laget ska vara med i toppen. Senast blev det ”bara” 3-3 borta mot Sidensjö där det slarvades bakåt och där Sidensjö fick en del mål till skänks. Tyvärr har det varit ett genomgående tema och även i matcherna mot Björna och Älgarna bjöd Giffarna sina motståndare på enkla mål. Nu krävs skärpning på den punkten och kravet är att det måste bli både rejälare och säkrare spel runt eget straffområde. Hägglunds är ett lag Sollefteå ska slå, speciellt hemma. Men som alltid förtjänar alla lag som kommer till Nipvallen respekt och det måste vara full fart och fokus från alla redan på uppvärmningen. Annars kan Hägglunds som har hälften så många poäng som Sollefteå i serien bli en obehaglig överraskning. Gästerna slog exempelvis Sidensjö medan Sollefteå bara spelade oavgjort mot samma lag.I hemmalaget är i princip alla spelare tillgängliga. Mussie Alazar jobbar och det finns ett litet frågetecken för William Norlén men förhoppningsvis kan han spela. Det betyder också att Khamsat Udogov är tillbaka efter avstängning och kortare semester. Tipset blir 3-0. Killarna framåt målar och den här dagen får vi se ett skärpt och alert försvarsspel och tillika målvaktsspel.

Sollefteå-Junsele 1-1 (0mg 7)

Det blev precis så spännande och ovisst som man på förhand kunnat spekulera i när Sollefteå och Junsele drabbade samman på Nipvallen. 1-1 slutade matchen där Sollefteå ändå var det lag som låg närmast segern. Hemmalaget tog en mycket tidig ledning när Adam Näsmark skarvade in ett inspel. Junsele jobbade sig in i matchen och med hyperfarliga duon Pavlov/Baran fanns några kvitteringschanser men Tarberg i hemmaburen stod för två vassa räddningar. Sista kvarten av första halvlek tog Sollefteå över helt rent spelmässigt men gästerna höll tätt. I början av andra halvlek åkte hemmalaget på ett rött kort men Sollefteå stod ändå upp bra och höll matchen jämn. Eugeniu Samson blev fri på en snabb kontring men avslutade utanför. Samme Samson satte sedan 2-0 på en stenhård nick men då tyckte linjemannen att det var offside. Troligtvis felaktig domslut men domaren dömer och målet underkändes. I det läget hade även Junsele fått en utvisning. Gästerna kunde sedan ha fått straff men kvitteringen kom ändå när Sergui Baran med sju minuter kvar via axeln på en hemmaback fick bollen i nät. 1-1 var ett resultat som bara gynnade Älgarna.

Björna-Sollefteå 2-1 (omg 6)

Sollefteå åkte på en tuff förlust borta mot Björna med 1-2. Efter en relativt jämn första halvlek och ett snyggt hemmamål fram till 1-0 blev det nästan bara Sollefteå efter paus. Med nästan tjugo minuter kvar kom också det rättvisa 1-1 målet genom Eugeniu Samson. Ett tröttkört Björna som tappat två matcher på raken just efter paus krigade för en pinne när Sollefteå bjöd Björna på segern. Jo, ni läste helt rätt. Ett inkast med tre minuter kvar efter kanten kastades in i banan och bredsidades hemåt men tyvärr till en björnaforward som vände om och lobbade hem segern. Fullständig ridå. Naturligtvis inte meningen men ett dyrt misstag och en ordentlig lärpenning. Björna var bra före paus men tog sedan helt slut. Sollefteå växte in i matchen och var bra efter paus. Ska man gnälla på något förutom juniormisstaget i slutet var att laget skapade lite för få vassa chanser. Björna hade förvisso en jätte i försvaret i Håkan Holmgren men mer chanser och mål borde nog Giffarna fått fram på sitt övertag. Nästa omgång väntar Junsele hemma på Nipvallen.

Sollefteå-Älgarna 1-3 (omg 5)

Det blev förlust för Sollefteå i den femte omgången av serien, årets första nederlag. Tippade topplaget Älgarna kom på besök och vann med 3-1. Sollefteå saknade en del spelare men var ändå till stora delar det spelförande laget och sett över matchens nittio minuter också det lag som skapade mest. Men Älgarna gjorde målen. Några tyvärr efter blunders i hemmalaget. Både 0-1 och till viss del även 1-3 kom efter mindre lyckade hemmainsatser. Älgarna var ändå det bästa lag Sollefteå mött så här långt. Bra presspel och full fart matchen igenom. Älgarna blir definitivt ett topplag.

Inför Älgarna

Efter en något turlig seger borta mot Frånö i tisdags klev Sollefteå GIF upp på första platsen i tabellen. Dessutom med en match mindre spelad. En fantastisk öppning av det unga Sollefteå laget där några spelare gör sin första seniorsäsong. Nu väntar dock en rad svåra matcher och tabelläget kan snabbt förändras. Först ut är tabelltvåan Älgarna från Härnösand.Lagen möttes i den sista träningsmatchen innan seriestart och då vann Älgarna rättvist med 1–0. Vi får hoppas att det kan bli det omvända nu när det står poäng på spel.Gästerna är precis som Sollefteå obesegrade med tre vinster och två oavgjorda i bagaget. Det som imponerar mest är att Älgarna på dessa matcher bara släppt in två mål!! Försvaret har spelat stabilt och längst bak har Älgarna seriens bästa målvakt. I hemmalaget är humöret förstås på topp. Vem hade kunnat tro att det skulle bli fyra raka segrar i säsongsupptakten. Men inga träd brukar växa till himlen och det kommer att krävas en klart mycket bättre insats mot Älgarna än mot Frånö om det ska kunna bli ytterligare poäng för Giffarna.Ett par spelare saknas dessutom ikväll. Bernardos Alazar är iväg på Norrlandsläger med Ångermanland i Junsele och åldermannen Michael Åhman är på semester vid Medelhavet. Dessutom finns det stora frågetecken kring Eugeniu Samson som dras med känningar i låret.Nya spelare får chansen istället och vi gläds åt att Kidus Alemo och Mussie Alazar är tillbaka i matchtruppen. Att tippa matchen känns svårt. Det lär bli tufft, jämnt och målsnålt.

Frånö-Sollefteå 1-2 (0mg 4)

Det blev en fjärde raka vinst för Giffarna sedan laget besegrat Frånö borta med 2-1. Det ska dock sägas direkt att det inte var någon större match. Planen i Frånö var sämre än någonsin och snedstudsarna var många. Planen som går under namnet Tuvan gjorde än en gång skäl för namnet. Frånö började matchen bäst och hade två feta chanser att ta ledningen men bommade bägge. Efter det jobbade sig Sollefteå in i matchen. 0-0 i paus blev 1-o till Sollefteå (Andrian Spinu) direkt i andra. Frånö kvitterade på en frispark innan Adam Näsmark fick till ett skott som styrde på en hemmaförsvarare och ställde hemmakeepern. Målet betydde seger och kom när tio minuter återstod. Oavgjort hade varit mest logiskt sett till spelet och chanserna men marginalerna var denna gång på Sollefteås sida.

Sollefteå-KB 65 6-0 (omg 3)

Det blev en konstig match mellan  Sollefteå och KB 65 i tredje omgången av serien. Gästerna från Köpmanholmen spelade starkt först halvtimmen med bra presspel, bra positionsspel och hyfsat passningsspel. KB hade också två fina lägen till ledningsmål då hemmaförsvaret lämnade för stora ytor till vänster. Men det första avslutet räddade Adrian Tarberg och det andra smet precis tanför. Efter en halvtimma tog dock Sollefteå så sakteliga över matchen och 1-0 kom innan paus då Andrian Spinu hittade rätt med ett lågt skott. I andra halvlek var det sedan utan att nedvärdera gästerna ett lag på plan. Sollefteå skapade chans på chans och målen trillade in med jämna mellanrum. 6-0 till sist och det kunde ha blivit mer. En vecka till nästa match som stavas Frånö borta. Bara att ladda om batterierna för Giffarna som nu lämnar konstgräset och kliver in på naturgräset på Nipvallen.

Inför KB 65

Sollefteå GIF stod för en magisk vändning borta mot Friska Viljor där 0-3 i paus vändes till en 4-3 seger under andra halvlek. Därmed är Giffarna obesegrade efter två omgångar. Dagens motståndare KB 65 är också obesegrade och ståtar med tre raka segrar. Lite överraskande med tanke på att laget från Köpmanholmen tappade flera duktiga spelare under vintern. Men man har lyckats fylla på med nytt, ungt och fräscht och visat att man tänker vara med och kriga på övre halvan av serien. Spelare som är det lilla extra hos gästerna är mittfältaren Isak Forsberg och forwarden Albin Lindblad. Isak var en hyllad spelare i Gottne för två säsonger sedan men har nu valt KB 65 och division 4. Även Albin Lindblad kommer från en kortare sejour i Gottne men har gjort flera säsonger innan i just KB 65 och dessutom producerat massor av mål. I Sollefteå är förstås humöret på topp efter vändningen i Ö-vik. Första halvlek var spelmässigt inte jättedålig men bakåt slarvades det vid två tillfällen och det grövsta dessutom och FV fick två mål till skänks. I andra halvlek tog Sollefteå över matchen och lyckades mot alla odds göra fyra raka mål.Hemma på Nipvallen har Sollefteå alltid målsättningen att vinna. Det blir full fart framåt under kontrollerade former. Respekten för KB 65 finns dock och det kommer inte att bli lätt att vinna.Truppen är så gott som intakt och inga skador eller avstängningar finns att rapportera om. Eugeniu Samson gjorde två mål mot FV, Khamsat Udugov gjorde två mot Anundsjö. Den duon ska göra flest mål i Sollefteå och omöjligt är det inte att de står för nya fullträffar ikväll.

Friska Viljor-Sollefteå 3-4 (omg 2)

Efter en första halvlek där Sollefteå slarvade bakåt och det grövsta vid två tillfällen och med det hamnade i underläge med hela 0-3 såg det nattsvart ut i bortamötet med FV. Men på något imponerande sätt lyckades Giffarna ändå hitta kraft i paus och efter en stark andra halvlek lyckades laget vända på matchen och vinna med 4-3!! Det var på förhand en svår match för Sollefteå. Viljornas ungdomar är bra och när dessutom återbuden ramlade in dagen innan match var det heller inte den starkaste matchtrupp som begav sig till Ö-vik. Under den första halvleken var det spelmässigt jämnt men Sollefteå stod för två jätteblunders bakåt. Först dribblades det vid fel tillfälle med bolltapp som följd och hemmalaget kunde göra 1-0, minuterna senare blev det 2-0 på hörna innan en dålig bakåtpassning och försök till rensning gav tom bur och 3-0 till FV. Det borde knäckt de blåvita men laget gav aldrig upp och i andra kom laget ut och dominerade. Några snabba mål av Eugeniu Samsson (2 st) och Michael Åhman gjorde att ställningen blev 3-3 och på en hörna kunde unge Bernardos Alazar skicka bollen i när till 4-3. En häftig vändning och en bra boost för självförtroendet.

Sollefteå-Anundsjö 3-1 (omg 1)

Det blev till sist en seger för Sollefteå GIF i premiären mot Anundsjö 2 hemma på Nipvallen. Gästerna tog ledningen redan i den tredje minuten och var även väl så bra som Sollefteå första kvarten men sedan tog Giffarna över mer och mer och under den andra halvleken var skillnaden mellan lagen enorm. Anundsjö hade inte ett avslut och hemmakeepern Adrian Tarberg stod bokstavligen och frös. Däremot jobbade gästerna bra i försvaret och gästerna hade också en målvakt som var duktig. Men till sist kom målen, två av Khamsat Udugov och ett av Adam Näsmark. Sollefteå fick därmed en förväntad start på serien men redan i nästa omgång blir det tuffare då FV står för motståndet i Ö-vik den 10 maj.

 

 

 

 

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment