SIDINSTRUKTIONER

MATCHDATA

Sidor

Kategorier

Meta

Själevads IK

05th april 2018

 

Notviken-Själevad 1-1

Så var säsongens serie avklarad för Själevad i och med bortamatchen mot Notviken som slutade 1-1. Ett fysiskt starkt Notviken började matchen piggast och med mer energi och kunde även göra 1-0. I övrigt en chansfattig första halvlek. I den andra halvleken tar Själevad över matchen helt och hållet och radar upp målchanser. Oskärpa och stolpar var dock i vägen och det skulle dröja ända till dryga 80:e minuten innan Amanda Berglund mycket rättvist kunde kvittera.

 

I och med detta slutar Själevad på en femte plats i serien att jämföra med den sjundeplats man hade året innan. Starkt jobbat och en klart godkänd säsong. Kommande säsong är alla dessa unga talangfulla spelare ytterligare ett år äldre och det kommer att bli en fröjd att få se deras fortsatta utveckling. Ett otroligt härligt gäng där det skapats en fantastisk miljö för alla dessa där stämningen och sammanhållningen varit helt otroligt bra.

 

 

Inför Notviken-Själevad

 

Säsongens sista match står för dörren där Själevad sätter sig på bussen för att möta Notviken. Man siktar så klart på att vinna och avsluta serien med tre raka segrar vilket skulle ge en klart godkänd insats i denna märkliga säsong där endast 10 lag deltog. Vårens möte vanns av Notviken med 1-0 i en tuff och fysisk match och inget annat är att vänta denna gång.

 

 

 

Domsjö-Själevad 0-5

 

Ett starkt Själevad gör en klart godkänd insats i derbyt och vinner mycket välförtjänt. I sanningen namn var siffrorna klart i underkant och Själevad var närmare både sex och sju mål men en storspelande hemmamålvakt höll siffrorna nere. Mycket bra spel i stora delar av matchen av Själevad där Domsjö hade förtvivlat svårt att hitta något passningsspel utan det var mest rensningar mot en ensamt löpande forward som någon gång skapade en viss oro. Härnäst väntar säsongens sista match då man åker upp till Luleå för att möta Notviken.

 

 

 

 

Inför Domsjö-Själevad

 

Säsongens näst sista match väntar Själevad och det är derby mot Domsjö. Vårens match vanns av Domsjö där Själevad gör en fantastisk första halvtimme och bör normalt sett haft en betryggande ledning men tyvärr var både stolpe, ribba och målvakt i vägen vilket gjorde att ledningen bara var 1-0. Domsjö kan sedan konstigt nog göra tre mål och vinner matchen så det är ett revanschsuget Själevad som kommer äntra planen. En hel del spelare borta men den starka och breda truppen gör att man ställer upp med ett starkt lag.

 

 

 

Själevad-IFK Östersund 2-1

Återigen trampar Själevad gasen i botten från start och dominerar helt och hållet. Frilägen och stolpskott avlöser varandra. Det har lika gärna kunnat varit både 3och 4-0 efter första halvlek.

Sedan jämnar spelet ut sig och Östersund kommer tillbaka i matchen. Skapar flera riktigt vassa chanser. Själevad får sedanen straff när Moa Våglund fälls bakifrån i friläge.

Östersund kvitterar med ett tjusigt nickmål.

Själevad kan sedan säkra tre poäng med ytterligare ett säkert straffmål från Amanda Norberg, efter att Klara Nyberg blivit nerdragen i straffområdet.

Själevad behöver inte be om ursäkt för att man vinner på två straffar. Straffarna var solklara och Själevad hade tjänat ihop till dem med sitt spelövertag och målchanser.

Nu är årets säsong avslutad på hemmaplan. Återstår två bortamatcher. Ett spännande derby mot Domsjö på Domsjö IP och en lång resa till Luleå för den sista matchen mot Notviken.

 

 

 

Inför Själevad-IFK Östersund

 

Dags för årets sista hemmamatch då IFK Östersund kommer på besök. Vårens möte vann IFk på hemmaplan så det är ett revanschsuget hemmalag som kommer till spel. Viktigt att att avsluta serien på ett bra sätt trots att man inte har något att spela för. Samtidigt passar vi på att gratulera Klara Nyberg som blivit uttagen till Pia Sundhages F-15 landslagstrupp samt Moa Våglund och Maja Lindfors som blivit uttagna till regionallägret i Luleå.

 

 

 

Sunnanå-Själevad 5-2

 

Tung förlust mot Sunnanå med 5-2 blev det i dagens match. Själevad börjar starkt och gör rättvist 1-0 och har bud på ännu fler mål. Efter en snabb spelvändning kan dock Sunnanå istället kvittera och får energi. När sedan Själevad bjuder på både 2-1 och 3-1 är det rejäl uppförsbacke. En bra andra halvlek av Själevad där man är det klart bättre laget men när Sunnanå kan göra två mål och Själevad bara ett blir slutresultatet 5-2. Härnäst väntar IFK Östersund på hemmaplan.

 

 

 

Inför Sunnanå-Själevad

 

Imorgon lördag åker Själevad upp till Skellefteå för att möta Sunnanå. Vårens möte vann Sunnanå med klara siffror, 3-0 efter att amerikanskan Maya Pitts haft en stor dag. Numera är inte denna spelare med vilket så klart underlättar. Serien är sedan länge avgjord vilket är och har varit otroligt tråkigt men det är som det är och man får försöka göra det bästa av det som är kvar trots att serien numera är helt ointressant.

 

 

Team TG FF-Själevad 7-3

 

En mycket konstig match. TG tar ledningen men Själevad vänder omgående till ledning och verkar gå en fin lördageftermiddag tillmötes.

Sedan gör TG 3 mål på 9 minuter och matchen vänder igen. Det skapades 6 mål på 30 minuter.

Andra halvlek börjar katastrofalt för Själevad med ett snabbt 5-2 mål efter ett enligt bortalaget feldömt inkast. Därefter träder assisterande domare in i  handlingen igen när det frias för ett solklart offside mål till 6-3.

Men det går inte att skylla en 7-3 förlust på domarna. Team TG vann en rättvis seger. Något för stor kanske. Några av målen kom efter egna misstag och känns lite onödiga.

Själevads mål gjordes av:

Marre Nordlander 1-1

Amanda Berglund 1-2

Klara Nyberg 5-3

 

 

Själevad-Infjärden 5-1

 

Det behövdes en halvlek och en Amanda Berglund för att säkra segern hemma mot Infjärden.

Segern var odiskutabel trots ”bara” 1-1 i halvtid.

Men efter en avhyvling (tillrättavisning enligt Björn Moström) i paus kom ett nytt Själevads lag med Amanda Berglund i spetsen ut till andra halvlek.

Själevad tog över helt och hållet och utnyttjade att Infjärden stod överraskande högt med sin backlinje. Amanda Berglund rann igenom gång på gång och kunde faktiskt ha satt något eller några mål till.

Fyra mål från Berglunds fot och ett mål av Linnéa Östman borgar för en trevlig lördagkväll i Själevad.

Amanda Berglund överlägset bäst på plan men Johanna Björk som varit förföljd av skador och nu fick göra sin första 90 minutare förtjänar också stort beröm.  Bedömer man bara andra halvlek så gjorde hela laget en kanon insats.

 

 

 

Morön-Själevad 0-5

 

 

Helt rättvis seger för Morön 5-0, något mål för stor kanske.

Första halvlek hängde Själevad med bra, men skulle nog behövt få utdelning på någon av sina kontringar.

Andra halvlek gick helt och hållet till Morön. Man behärskade spelet över hela planen. Man leder inte serien utan poängförlust för intet.

Lite störande och löjlig kan tyckas att Själevad 10 minuter innan avspark tvingades byta matchtröjor till Moröns röda reserv tröjor. Själevad spelar i hel grönt, Morön i hel vitt med gröna ränder på framsidan. Det har fungerat tidigare år, men tydligen inte i år.

Man kan tycka att man inte behöver ta till sådant när man är så överlägsen på planen.

 

 

Inför Morön-Själevad

 

Dags för tredje matchen på en vecka och ytterligare en tuff uppgift väntar då Morön väntar på bortaplan. Förhoppningsvis kan man fortsätta den positiva trenden vad gäller prestationen då det kommer att krävas mot ett hittills obesegrat Morön. Vårens möte lagen emellan slutade med bortavinst för Morön med 2-0. Avspark lördag 16.00.

 

 

 

Myckle-Själevad 0-4

 

 

Äntligen!! En seger (0-4). Det var egentligen aldrig någon tveksamhet. I första halvlek var Myckle med i matchen med livsfarligt kontringsspel och spelvändningar. När sedan Själevad tappade bollen allt för lätt på mittfältet så blev matchen jämn chansmässigt.

Andra halvlek däremot ägdes totalt av Själevad. Mittfältet stängdes och man kunde gång på gång såga sig genom Myckles försvar. Det var Amandas och Larsas klapp klapp mål vid 0-2 ett bevis på.

Själevad visade upp ett stabilt försvarsspel med Linnéa Östman som stabil försvars general med sitt tuffa försvars spel som satte skräck i Myckles anfallare.

Framåt visade Klara Nyberg att hon förtjänar en plats i Pia Sundhages landslag. När dessutom Josefin ”Larsa” Larsson visar gammal god form så blir segern självklar.

Nu ser vi fram emot en fotbollsfest på tisdag när Själevad möter Umeå IK i Svenska Cupen på Själevads IP.

 

Inför Myckle-Själevad

Efter två riktigt bra träningsveckor är det dags för omstart där Själevad åker upp till Skellefteå för match mot Myckle. Matchen får ses som ett bra och viktigt genrep inför den tuffa matchen i svenska cupen på tisdag mot Umeå IK. Det blir ett bra tillfälle att testa lite olika saker samt ge spelare som inte spelat så mycket chansen mot Myckle i och med att det endast är två dagar emellan matcherna. För övrigt bjuder Själevad på fri entré på tisdag och förhoppningsvis blir det mycket publik trots att Umeå IK inte längre är det ledande laget i Norrland som man en gång i tiden var.

 

Själevad-Kramfors 2-4

 

Kramfors vinner kvällens match med 4-2 efter 3-0 i halvtid. Bra prestation av Själevad som gjorde en mycket bra match och hade bra värderingar och skapade så pass många bra  målchanser efter många fina anfall där man jobbare korrekt och verkligen försökte med bra löpningar från tredjespelare men där tyvärr otur/oskärpan grinade i ansiktet. Motståndarna kunde dock utnyttja fyra misstag och gjorde fyra mål. Målen som räknas så klart men i detta läge som serien är i, är det  utbildningen av spelarna som räknas och konsekvensen av rätt utbildade spelare som verkligen kan sätta första pass till en medspelare  och spela sig ur svåra situationer samt skapa anfall där man förstår innebörden av eget beteende och löpvägar där man jobbar efter uppsatta direktiv är det som kommer skapa bra damfotbollsspelare. Detta är något som vi håller hårt på och i längden lönar det sig aldrig att frångå detta. Med detta vill vi bara önska våra sju startspelare i finalen i Halmstad stort lycka till och samtidigt slänga en  stor känga till oss själva som när serien sattes inte förutspådde att Ångermanlands F01:or skulle ta sig till finalen så vi kunde flytta dagens match men samtidigt har vi gjort allt vi kunnat för att dessa spelare ska ha fått så bra förutsättningar som möjligt och förhoppningsvis kommet vara i sina livs form på torsdag när matchen spelas.

 

 

 

Inför Själevad-Kramfors

 

Höstomgångens första omgång går av stapeln redan imorgon onsdag då Kramfors kommer på besök. Själevad ville flytta denna match men Kramfors vägrade då man ser sin chans till poäng. Tränaren Björn Moström säger följande:

– Vi har velat flytta denna match redan när det blev klart att Ångermanlands F01 gjorde den fantastiska bragden att kvalificera sig för final i Halmstad, inga problem trodde jag så klart i och med att man vill vara rättvisa och köra med öppna kort och fair play. Tyvärr såg ju Kramfors sin stora chans vilket jag anser och tycker är fullständigt bedrövligt att man inte vill tävla på lika villkor speciellt då båda lagen är från Ångermanland. Sen är ju Kramfors ett av dem två, tre lag som betalar sina vissa spelare att spela för dem vilket gör situationen än mer pinsam för dem. Nu är det som det är och vi måste helt enkelt försöka få ihop en matchtrupp. Lägg därtill att Klara Nyberg är på utvecklingslägret i Halmstad och Alma Gustavsson gick sönder i torsdags, Ida Sjöström drabbades av en hjärnskakning på avslutningsmatchen med NIU och har fortsatta problem med den och Diana Forsgren ligger i feber samt Josefin Larssons problem med ljumsken så det blir så klart väldigt jobbigt att få ihop rätt antal spelare. En sak som iaf är klar är att vi måste låta en av våra målvakter byta om till utespelare samt låta Felicia Eriksson Selin sitta på bänken efter över ett år av rehabilitering av sitt sargade knä. Följande trupp skrapas ihop:
Amanda Berglund
Amanda Norberg
Angelica Östberg
Cornelia Samuelsson
Emma Sträng
Felicia Eriksson-Selin
Hanna Strandberg
Johanna Björk
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylin
Nellie Håkansson
//Väl Mött Själevads IP Onsdag 19.00

 

 

 

Själevad-Notviken 0-1

 

 

 

ÄNTLIGEN! Trots förlust med 1-0 kan Själevadsdamerna vara oerhört nöjda med sin prestation. Fantastiskt starkt att efter tre raka förluster gå in och göra en sådan bra match. Första halvlek börjar dock lite avvaktande innan Själevad tar över. Man har två rena frilägen där bollen räddas på mållinjen, åtta farliga hörnor och utöver det många fina kombinationer där man verkligen spelar sig fram till målchanserna. Notviken hade en grymt bra målvakt som rädda laget ett flertal gånger. Som så många gånger förr när man inte lyckas göra mål så sticker motståndarna upp och kan slumpmässigt tråckla in bollen i en halvchans. 1-0 i halvtid där ingen hade sagt något om hemmalaget hade haft ledningen med några bollar. Andra halvlek blir en enda stor press från hemmalaget. Bra spel med många fina anfall och bra passningsspel. Tyvärr hade motståndarna en målvakt som med god hjälp av sina stolpar kunde freda sitt mål och Notviken kunde mirakulöst vinna matchen med 1-0.

Sammanfattningsvis känns det som äntligen en riktigt bra prestation igen. Fantastiskt roligt att man tror på det man gör och har man tre raka förluster i ryggen är det inte lätt att gå in och göra en sådan bra match. Detta var våromgångens sista match och man tar poängmässigt 12 poäng vilket man ska vara riktigt riktigt nöjda med och nu kan man gå in i höstspelet med nya fräscha tag. Dagens match visar att man är på väg ur den formsvacka man varit i och höstomgångens första match är hemma mot Kramfors. Osett när den kan spelas då Kramfors vägrar flytta den från den ordinarie speldagen onsdag 27 juni då vi skickar sju spelare ur truppen för att spela final med Ångermanlands F-01 i Halmstad. När sedan division två laget har ytterligare 4 spelare som ska med förstår ju alla att det blir svårt att få ihop en trupp till Kramfors matchen.

 

 

 

Själevad-Domsjö 1-3

 

 

Själevad förlorade dagens match med klara 3-1 efter att man tappat den ledning man hade i halvtid och Domsjö kunde ta sina första poäng. Själevad borde ha avgjort matchen i den första halvleken men tyvärr var stolparna i vägen. I den andra halvleken sjunker kvaliteten betänkligt och Domsjö kan märkligt nog göra tre mål. Matchens kvalité höll väldigt väldigt låg nivå och kan från båda lagens sida sammanfattas med katastrof där bollen var utanför plan betydligt oftare än på och spelar man i division ett bör man kunna slå i alla fall fler än tre passningar i rad vilket båda lagen totalt misslyckades med. Härnäst väntar Notviken på hemmaplan kommande helg och där krävs det att man höjer sig betydligt.

 

Inför Själevad-Domsjö

 

Dags för derby då Domsjö kommer på besök. Matchen är även en form av hemmapremiär då Själevad flyttat ”hem” till Själevads IP. Domsjö har fortfarande inga poäng inspelade medans Själevad kommer från två raka förluster. Förlusterna i sig inte mycket att säga om då man mött två väldigt defensiva lag som Själevad inte hittade några nycklar att låsa upp den starka defensiven. Förhoppningsvis får vi se en match imorgon mellan två offensiva lag som verkligen prioriterar det offensiva spelet vilket skulle borga för en rolig match för publiken.

Truppen som är kallad:
Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Amanda Norberg
Clara Lindberg
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Emma Sträng
Johanna Björk
Josefine Larsson
Klara Nyberg
Lina Haga
Linnea Östman
Malin Lindström
Matilda Bylund
Matilda Melin
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson
//Väl Mött Söndag 14.00 Själevads IP

 

 

 

IFK Östersund-Själevad 4-0

Ren utklassning i dagens match där IFK Östersund presterade ett fantastiskt offensivt spel där passningsspelet var något utöver det vanliga. Man skapade mängder med chanser och i och med att man hade hemmaplan så ska det offensiva spelet vara utmärkande. Fantastiska offensiva ytterbackar och bra kombinationer gav utdelning. Helt klart det bästa motståndet hittills och att man inte vunnit alla matcher är en gåta. För själevad gäller det att börja om och prioritera försvarsspelet där man bör gå tillbaka till en fembackslinje i och med att man släppt in sex mål på två matcher.

Inför IFK Östersund-Själevad

 

 

Imorgon lördag åker Själevad iväg på bortamatch mot IFK Östersund. Själevad kommer från en förlust där det gäller att studsa tillbaka på en gång. IFK Östersund kommer däremot från en vinst och man har på sex matcher spelat ihop nio poäng. Fjolårets möte lagen emellan slutade med varsin vinst och med endast tre matcher kvar av våromgången är det ytterst viktigt att få med sig ett bra resultat.

Truppen som är kallad:

Amanda Berglund
Amanda Norberg
Clara Lindberg
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Emma Sträng
Johanna Björk
Lina Haga
Linnea Östman
Maja Lindfors
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Melin
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson
//Avspark Lördag 15.00 Jämtkraft Arena

 

 

Själevad-Sunnanå 0-3

 

 

En klar och mycket rättvis seger för Sunnanå i dagens match där säsongens bottennapp kom för Själevad. En olycklig start där ett långskott tar i stolpen och sedan i ryggen på Själevadsmålvakten och in i mål och en jobbig uppförsbacke för Själevad. Inte blir det bättre när domaren oförklarligt bjuder gästerna från Skellefteå på en hörna som man gör 2-0 på. Två oerhört billiga mål men ack så rättvist då Själevad gör en riktigt svag första halvlek. I upptakten av den andra kan Sunnanå fastställa slutresultatet till 3-0 efter en snyggt anfall. Själevad är i den andra halvleken aldrig nära utan Sunnanå vinner enkelt och komfortabelt och utan att man behöver förta sig.

Sammanfattningsvis är detta en match som Själevad bör glömma så snabbt som möjligt då man överhuvudtaget inte kommer upp till en acceptabel nivå. Ett stabilt Sunnanå vinner hur rättvist som helst och Själevad har en hel del att fundera på till kommande helg då IFK Östersund väntar på bortaplan.

 

 

Inför Själevad-Sunnanå

 

 

Efter ett lite längre matchuppehåll är det återigen dags för match imorgon söndag då Sunnanå kommer på besök. Sunnanå, som var det enda laget som Själevad inte tog poäng av ifjol, började serien lite knackigt men har kommit igång på slutet. Förhoppningsvis får vi se en bra match där vilja, energi och inställning kommer att bli avgörande. Hanna Strandberg och Angelika Östberg som båda utgick skadade i omgång två är fortsatt indisponibla. Klara Nyberg är på norrlandslägret i Junsele, Matilda Melin är på ett regionalt läger anordnat av svenska fotbollsförbundet tillsammans med Upplands fotbollsförbund för tjejer födda 01-02, Cornelia Samuelsson skadade sig på torsdagens träning, Ida Norman fortsatt sjuk och Natalie Persson tillsammans med Felicia Eriksson-Selin rehabtränar sina långtidsskador.

Truppen som är kallad:

Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Amanda Norberg
Clara Lindberg
Diana Forsgren
Emma Sträng
Ida Sjöström
Johanna Björk
Josefine Larsson
Lina Haga
Linnea Östman
Maja Lindfors
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson
//Väl Mött Söndag 14.00 Skyttis IP

 

 

Sandvik-Själevad 2-3

 

Till slut blev det seger i kvällens svenska cupen match med 3-2 efter att man vänt ett 1-0 underläge i halvtid. En fullständig katastrofal insats där ett vilt kämpande Sandvik verkligen bjöd på hårt motstånd. Att rätt inställning är A och O i fotboll bevisades i denna match. Till tjejernas försvar ska nämnas en fullständigt bedrövlig konstgräsplan vilket försvårade båda lagens prestation vid eget bollinnehav. Det primära var att gå vidare och det gjorde man med minsta möjliga insats och nu väntar en spännande lottning inför omgång 2 i svenska cupen.

 

 

Inför Sandvik-Själevad

 

Kommande helg är Själevad spellediga så då passar det perfekt med en svenska cupen match imorgon onsdag. Motståndare är div 3 laget Sandvik från Umeå, ett lag som startat serien på bästa sätt och som säkerligen kommer sälja sig dyrt så det krävs att man åker upp till Umeå med bästa tänkbara inställning. För Själevads del är matchen oerhört viktig då man behöver fler matcher nu när division ett serien endast innehåller 10 lag vilket innebär att det bara spelas 18 matcher så varje extra match man får är otroligt värdefullt.

 

 

Truppen som är kallad:
Amanda Berglund
Amanda Norberg
Clara Lindberg
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Emma Sträng
Johanna Björk
Josefine Larsson
Klara Nyberg
Lina Haga
Linnea Östman
Maja Lindfors
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Melin
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson
//Väl Mött Storsjö Arena Onsdag 19.00!

 

Själevad-Team TG FF 2-1

 

Som väntat startade Team TG i ett rasande tempo. Något  som Själevad var förberedda på. Trots det så skapade Team TG inte mer än några halvchanser som inte gav någon utdelning. I matchens 27:de minut så tar Team TG rättvist ledningen med 1-0. Efter ledningsmålet så kommer Själevad in i matchen lite bättre och lyckas också kvittera till 1-1 genom Amanda Berglund. Ett resultat som står sig halvleken ut.

Andra halvlek börjar med ett jämt spel. Inhoppande Josefin Larsson skaffar i den 52:a minuten en frispark på vänsterkanten som Malin Lindström tar hand om. Med sin känsliga högerfot så hittar hon Nellie Håkanssons panna som snyggt styr in ledningsmålet för Själevad. Ett alltmer frustrerat Team TG försöker skapa kvitteringschanser men ett bra försvarsspel av Själevad gör att det endast blir några ofarliga hörnor och frisparkar. Bästa målchansen efter ledningsmålet har istället Själevad men Josefin Larssons skott räddas mirakulöst av Team TGs målvakt och matchen slutar med en hemmaseger.
Sammanfattningsvis en riktigt riktigt bra division 1 match mellan två bra lag. Ett hårt jobbande Själevad med en bra fungerande backlinje lade grunden till denna seger. I första halvlek gör Moa Våglund och Ida Sjöström ett fantastiskt bra jobb och lägger till stor del grunden för Josefin Larsson och Matilda Norbergs fina inhopp. Amanda Berglund får göra ett mål men mest utmärkande var hennes fantastiska arbetsinsats. Härnäst väntar div 3 laget Sandvik på bortaplan kommande onsdag i Svenska cupen.

 

 

Inför Själevad-Team TG FF

 

Imorgon söndag kommer Team TG FF på besök på skyttis. Snabba ryck för båda lagen då man dessutom kommer från varsin seger i torsdags. Team TG tillhör en av seriefavoriterna och har gjort en bra säsongsöppning så det blir något att bita i för Själevad. Under fjolåret vann man varsin match på hemmaplan dock vann Team TG komfortabelt försäsongens träningsmatch med klara siffror. Förhoppningsvis är revanschlustan stor och att man har fyllt på med tillräckligt med energi för att kunna göra en bra match imorgon.

 

Truppen som är kallad:
Amanda Berglund
Amanda Norberg
Clara Lindberg
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Emma Sträng
Ida Sjöström
Josefine Larsson
Klara Nyberg
Linnea Östman
Maja Lindfors
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Melin
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson
//Väl Mött Söndag 13.00 Skyttis IP

 

Infjärden-Själevad 1-4

 

En bra start där ingen hade protesterat om Själevad hade haft ledningen med 2,3-0 efter matchens första 20 minuter. Dock ingen utdelning trots massivt spelövertag. Infjärden får energi av alla missade lägen och både jämnar ut och tar över eller rättare sagt Själevad faller in i Infjärdens tempo och långa bollar under första halvleks andra hälft. 0-0 i halvtid och ett mycket missnöjt själevadsläger. I den andra halvleken ökar Själevad farten och hittar sitt eget spel. Marielle Nordlander avslutar ett supersnyggt anfall då hon rullar in Amanda Berglunds högklassiga inspel. Nyss inhoppande Matilda Norberg får göra sitt premiärmål i division ett då hon efter en hörna sätter returen på Amanda Berglunds skott. Infjärden sticker upp efter ett bolltapp i dåligt läge och kan kontra in reduceringsmålet. Amanda Berglund kan dock några minuter senare snyggt framspelad av Matilda Norberg läckert utöka ledningen till 3-1. Nellie Håkansson fastställer slutresultatet till 4-1 och tre poäng i bagaget.
Sammanfattningsvis blev slutresultatet några mål i underkant. Infjärden hade inte mycket att komma med utan Själevad vinner enkelt trots att man inte på något sätt presterar på den nivå man bör ligga på. Lång bussresa med tidig matchstart kan vara en förklaring. Stort stort plus till samtliga inhoppare i form av Matilda Norberg, Klara Nyberg, Matilda Melin, Maja Lindfors och Clara Lindberg som verkligen kom in på ett föredömligt sätt! Härnäst väntar Team TG FF på tillfälliga hemmaplan Skyttis IP på söndag kl 13.

 

 

Inför Infjärden-Själevad

 

 

Tuff bortamatch med väldigt tidig matchstart är det som väntar Själevad imorgon torsdag. Det är nykomlingen Infjärden som imponerat så här långt med tre raka segrar som väntar. Man kommer från ett sent segermål i senaste matchen och är ett fysiskt stark lag så det blir någonting att bita i. Första förlusten för Själevad kom senast mot Morön som vann med 2-0 och nu gäller det för tjejerna att snabbt skaka av sig den för att hitta tillbaka på vinnarspåret.

Truppen som är kallad:
Amanda Berglund
Amanda Norberg
Clara Lindberg
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Emma Sträng
Ida Sjöström
Klara Nyberg
Linnea Östman
Maja Lindfors
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Melin
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson
 //Matchstart Torsdag 13.30!

 

 

Själevad-Morön 0-2

 

Morön var för dagen för starka för Själevad och kunde mycket rättvist vinna med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek. Själevad gör återigen en spelmässigt sämre insats där passningsspelet var på tok för slarvigt. Den stora skillnaden var dock närkampsspelet där Morön var tämligen överlägsna och gick vinnande ur merparten av närkamperna. Själevad hade chanser att göra både ett och två mål men den riktiga skärpan fanns inte där.

 

Sammanfattningsvis är förlusten inte mycket att säga om. Det man bör ta med sig från matchen är att man jobbar och sliter och står upp hela matchen. Det negativa var så klart det otroligt slarviga passningsspelet som gjorde att man fick jobba oerhört hårt i alla defensiva omställningar. Bäst för dagen i Själevad Amanda Norberg som höll ihop försvaret och Nellie Håkansson som jobbade kopiöst. Härnäst väntar Infjärden på bortaplan kommande torsdag.

 

Inför Själevad-Morön

 

Imorgon lördag kommer serieledarna Morön på besök. Ett Morön som öppnat säsongen starkt och har full pott med en målskillnad på 12-0 efter två spelade matcher. Man har värvat friskt och har ett uttalat mål att vinna serien så det blir en fantastiskt inspirerande uppgift som väntar Själevad. Fjolårets matcher lagen emellan slutade med Morön seger med 3-0 på skyttis medan höstens match slutade med delad poäng 1-1. För Själevads del har spelet knackat en hel del men man har trots detta 14-4 i målskillnad och även dem full pott efter två spelade matcher. Inför lördagens match är det fortfarande en hel del skavanker och förkylningar i truppen där Hanna Strandberg som åkte på hjärnskakning i förra omgången är definitivt borta. Likaså är Emma Sträng tillsammans med Natalie Persson och Felicia Eriksson-Selin borta.

 

Matchtruppen som är kallad:

 

 

Amanda Berglund
Amanda Norberg
Angelica Östberg
Annelie Sjöroos
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Ida Sjöström
Johanna Björk
Josefine Larsson
Klara Nyberg
Linnea Östman
Maja Lindfors
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Melin
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson

 

//Väl Mött lördag 16.00 Skyttis IP

 

Kramfors-Själevad 2-5

 

Trots en spelmässigt mindre bra insats kunde Själevad vinna med 5-2 mot nykomlingen Kramfors. Kramfors tar turligt ledningen när en rensning från egen planhalva snöpligt studsar över Själevads målvakten som missbedömde studsen. Josefin Larsson kan kvittera efter ett fint inspel från Malin Lindström. Johanna Björk spelar sedan snyggt fram Amanda Berglund som kan rulla in 2-1. Rättvist halvtidsresultat sett till målchanserna däremot var spelet ingen höjdare. Amanda Berglund gör sitt andra mål när hon direkt i öppningen av den andra halvleken gör 3-1. Kramfors reducerar innan Själevad kan göra två mål till där 4-2 målet var en riktig läckerbit signerad Marielle Nordlander som med ett snyggt inlägg serverade Josefin Larsson som med en volley trycker in bollen i mål. Marielle Nordlander kan sedan fastställa slutresultatet till 5-2.

Sammanfattningsvis en klar seger där slutresultatet borde varit större trots en mycket dålig spelmässig match av Själevad. Starkt dock att vinna och dessutom skapa ytterligare heta målchanser. Slarvigt att återigen släppa in/bjuda på två mål. Bäst för dagen i Själevad var Amanda Norberg tillsammans med Nellie Håkansson.

 

 

Inför Kramfors-Själevad

Dags för säsongens första bortamatch och till skillnad mot tidigare år är det en ytterst kort resa Själevad får göra vilket känns fantastiskt skönt. Nykomlingarna Kramfors började säsongen med att vinna mot Domsjö med hela 5-2, siffror som i sanningens namn var för stora då man i samtliga mål fick ytterst god hjälp av ett virrigt Domsjöförsvar. Man hade förtvivlat svårt att spela bollen till varandra och lever mycket på motståndarnas misstag och snabba omställningar vilket innebär att Själevad behöver ha fullt fokus i varenda situation. Detta blir en repris på DM-finalen som slutade  oavgjort efter full tid efter en makalöst dålig insats av Själevad så det är ett revanschsuget lag som åker till Kramfors på söndag. Själevad öppnade säsongen med en klar seger mot Myckle där man gjorde en godkänd insats men där det finns mer att önska och förhoppningsvis kan det plockas fram på söndag. En hel del småskavanker i truppen vilket gör att vi kommer få se några spelare som gör division ett debut på söndag.

 

Matchtruppen som är kallad:

Amanda Norberg
Angelica Östberg
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Hanna Strandberg
Ida Sjöström
Johanna Björk
Klara Nyberg
Linnea Östman
Maja Lindfors
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Norberg
Moa Våglund

 

//Väl Mött Kramfors IP Söndag 17.00

 

 

 

Själevad-Myckle 9-2

 

Dagens premiärmatch på (hemma)plan Skyttis IP mot Myckle IK slutade med en solklar seger med hela 9-2 efter att Amanda Berglund gjort sju mål. Själevad fick en kalasstart när just nämnde Amanda Berglund i den tredje matchminuten tog tillvara på Linnea Östmans fina framspelning och enkelt kunde göra ledningsmålet. 2-0 kom i den 9 minuten där Ida Sjöström jobbar fram bollen så pass bra att Amanda kan knorra in bollen i bortre hörnet på ett snyggt sätt. 3-0 kommer efter hörna där Amanda fullbordar dagens första hattrick med en retur. Myckle reducerar efter att man på ett ytterst tveksamt sätt vunnit boll och kan rulla in 3-1. Ida Sjöström utökar ledningen till 4-1 innan Myckle återigen reducerar till 4-2 precis innan halvtid.

 

I den andra halvleken ökar Själevad tempot och siffrorna rinner iväg. Amanda Berglund fullbordar dagens andra hattrick genom att göra fyra mål och inhoppande Moa Våglund hinner göra ett.
Sammanfattningsvis en godkänd premiär där slutsiffrorna stannar vid 9-2. Amanda Berglunds sju mål snackar man inte bort. Bra första 20 därefter för dålig fart på bollen. Höjning i andra där Myckle inte var över planhalvan många gånger. Samtliga klart godkända med extra plus för Angelika Östberg, Malin Lindström och matchernas giganter i form av trion Nellie Håkansson, Hanna Strandberg och Amanda Berglund. Härnäst väntar Kramfors/Frånö och då är det derby mot ett revanschsuget hemmalag så då gäller det för Själevad att höja sig någon nivå.

 

 

Inför seriepremiären

 

Imorgon lördag startar så Själevad årets seriespel i division ett och man gör det genom att stifta bekantskap med en ny motståndare i form av Myckle IK från Skellefteå. En nykomling som tackade ja till den gratisplats man erbjöds efter ett av alla lag som hoppade av. Årets serie innehåller endast 10 lag och man kommer att spela 18 omgångar vilket är 4 matcher färre än normalt. Själevad har en skade- och sjukdomsfri trupp sånär som på rehabtränande Felicia Eriksson-Selin och Natalie Persson. En fantastisk konkurrenssituation där kvalitén och tempot verkligen skruvats upp allt eftersom premiären närmat sig. Spelmässigt har man ju verkligen inte rosat marknaden under försäsongen men det har ju så klart aldrig delats ut några (stil) poäng under träningsmatcher utan det är nu det börjar gälla och det är nu prestationerna ska vara på topp.

 

//Väl Mött Skyttis IP Lördag 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment