MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Nyheter

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Själevads IK

19th april 2017


 

 

Själevad-Notviken 4-1

 

Säsongens sista match vann Själevad med hela 4-1 mot seriesegrarna Notviken efter 3-1 i halvtid. Själevad rivstartade och dominerar matchen därför kom Notvikens 1-0 mål mycket orättvist och chockartat. Detta stoppade dock inte Själevad som bara fortsatte och när matchens överlägsna dominant Amanda Berglund kvitterar är det mycket rättvist. Själevad som för dagen mönstrar en 14-åring, Klara Nyberg och en 16-åring, Moa Våglund från start, fortsätter att dominera matchbilden. Mittbacksgiganten Linnea Östman gör sedan, kanske årets mål, snyggt 2-1 när hon med en volley trycker in bollen i mål. Innan halvtid hinner även Klara Nyberg med att snyggt rulla in 3-1 efter ett riktigt snyggt anfall. Klart rättvist och snarlik matchbild som vårens bortamatch där även då Själevad var spelmässigt bättre dock med den skillnaden att idag satt målchanserna och dessutom bjöds inte Notviken på en massa mål. Amanda Berglund kan sedan i den andra halvleken göra 4-1 och punktera matchen.

Sammanfattningsvis en stark och fantastisk prestation av Själevad där man dominerar matchen fullständigt och skulle faktiskt vunnit med större siffror. Notviken spelade precis som förväntad med få passningar och alltid ett tillslag uppåt där man förlitar sig på snabba forwards och faktiskt få linjer i spelet men vinner man serien så pass överlägset som man gör verkar det varit ett vinnande koncept. Själevad gör en strålande insats och tar med sig detta in i kommande säsong där målsättningen bör vara glasklar. Samtliga gör en strålande prestation men för att nämna några så gör Linnea Östman återigen en fantastisk insats och får kröna säsongsavslutningen med årets mål. Matchens gigant Amanda Berglund som varit höstens bästa spelare fick göra två mål och återigen visa att hon håller hög hög nivå och att Umeå IK hade fullständigt fel då hon inte fick spela regelbundet. Sist men absolut inte minst avbytarna som med en härlig positiv attityd visade att man gläds med alla mål och av dessa så kom Moa Olsson, Diana Forsgren och Alma Gustavsson in och gjorde strålande inopp.

 

 

Inför Själevad-Notviken

 

 

Säsongens sista match går av stapeln imorgon lördag då vi hälsar redan klara seriesegrarna Notviken välkomna. För Notvikens fortsätter säsongen då man ska försöka kvala sig upp till elitettan. Själevad som redan säkrat fortsatt spel i division ett efter en helt makalös höst har viktiga placeringar att spela om. Att Notviken dessutom vann vårens möte med klara siffror gör att Själevad har stor revanschlusta och kommer att gå för fullt i varenda närkamp och situation på planen och förhoppningen är att fortsätta vara obesegrade på Själevads IP.

 

 

Truppen som är kallad:
Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Angelica Östberg
Annelie Sjöroos
Diana Forsgren
Emma Sträng
Erika Strandberg
Ida Sjöström
Josefin Larsson
Klara Niederbach
Klara Nyberg
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Olsson
Moa Våglund
Nellie Håkansson
Nora Hägglund
//Väl Mött Lördag Själevads IP 14.00

 

 

 

Nytt kontrakt klart!

Själevads damer har fixat ett nytt kontrakt för div. 1 nästa säsong genom 1-1 mot Luleå på bortaplan och efter att Sunnanå besegrat Umedalen med 4-0. Det innebär att Själevad har ett ointagligt poäng försprång till lagen under strecket trots att en omgång återstår.
STORT GRATTIS TJEJER!!!

Även ett stort Grattis till vårt utvecklingslag som idag tog steget upp i division 2! Fantastiskt roligt och oerhört utvecklande!

 

 

 

 

AFC Luleå-Själevad 1-1

 

 

Ytterligare en sur poängförlust i slutminuterna. Efter strul i Själevads straffområde så lyckades Mercy Ogbonna lobba in bollen över Emma.

Man kunde se att det var en match mellan två lag med kniven på strupen. Hafsigt spel och många misstag. Lagen bytte chanser under hela matchen.

Första halvlek till Själevad och andra till Luleå, vilket också speglas i målprotokollet.

Själevad hade kunnat fira nytt kontrakt ikväll vid vinst. Men nu får man eventuellt vänta till i morgon när omgången fullbordas. Trots allt en viktig poäng för Själevad.

Bäst i Själevad, mittbacken Linnéa Östman, återigen en stabil insatts och Johanna Engwall, mittfältets dominant.

 

 

Inför AFC Luleå-Själevad

 

Årets sista bortamatch står för dörren då Själevad åker upp till Luleå för att på klassiska Skogsvallen ta sig an AFC Luleå på lördag. Vårens möte vann Luleå på skyttis med 2-1 efter en stark insats där egentligen Själevad aldrig var nära att hota. Det är dock helt annat läge nu då Själevad under hösten gått som tåget och där Luleå börjat tappa. I tabellen skiljer det endast två poäng till Själevads fördel och för Själevads del kan man säkra fortsatt spel i division ett vid en seger så det är ett mycket laddat gäng som åker upp till Luleå på lördag.

//Matchstart lördag 14.00

 

 

 

 

 

Själevad-Team TG FF 3-2

Dagens måstematch vanns av Själevad med 3-2 efter en imponerande insats av hemmalaget. Matchen blev dock onödigt spännande i slutet av matchen efter att Team TG reducerat med ca 15 minuter kvar av matchen.
Matchen börjar med fördel Själevad och på en ytterst svårspelad plan kan Josefin Larsson avsluta, ett snyggt anfall framspelad av Amanda Berglund, behärskat rulla in ledningsmålet för Själevad. Team TG har efter detta en bra period och styr spelet och man lyckas även utjämna matchen resultatmässigt. Därefter kliver 16-åriga Moa Våglund in i handlingarna och kan göra 2-1 framspelad av Josefin Larsson. Här har Själevad bra grepp om matchen och i minut 42 gör Moa Våglund 3-1 med ett snyggt skott framspelad av Ida Sjöström. Andra halvlek börjar med ett friläge för Moa Våglund men avslutet går utanför. Därefter skapas många chanser där matchen borde punkterats men istället kan Team TG från ingenstans reducera till slutresultatet 3-2 och Själevad kan hålla undan och ta en ytterst viktig och framförallt rättvis seger.

Sammanfattningsvis som sagt en riktigt bra prestation av Själevad där 16-åriga superlöftet Moa Våglund välförtjänt får göra två mål. Fantastiskt roligt att Själevad visar och satsar på alla dessa yngre spelare och så klart är minst divison ett nivå ett måste för dessa tjejer att fortsätta sträva efter och utvecklas i och ett stort steg till fortsatt spel i division ett togs alltså idag! Härnäst väntar AFC Luleå på bortaplan men innan det en viktig träningsvecka med fokus mot den matchen!
Slutligen måste vi passa på att gratulera Kramfors damlag som tog steget upp i division ett. Härligt för fotbollen i Ångermanland att man får ytterligare ett elitlag i fotboll.

 

 

Inför Själevad-Team TG FF

 

Efter förra omgångens snöpligt oavgjorda resultat mot Alvik är nu siktet inställt mot Umeålaget Team TG FF som kommer på besök imorgon lördag. I en tight tabell är varje poäng oerhört viktig och därför kändes Alviks reduceringsmål i 90 minuten extra tung speciellt med tanke på alla klara målchanser Själevad hade att punktera matchen. Det som var extra glädjande var dock att Själevad stod upp fantastiskt bra mot det kanske mest fysiska laget i serien och utan att kommentera insatsen från rättskiparen så gjorde faktiskt Själevad en fantastiskt bra insats.
Team TG hade ambitioner att utmana om seriesegern men har numera ingen chans att göra detta. Man ligger i ingenmansland och kommer senast från en förlust mot Morön och vårens möte vann man på hemmaplan med 3-0 så det är ett revanschsuget Själevad som kommer till start. Efter förutsättningarna, läs förkylningar har man även en riktigt bra träningsvecka i benen och kommer man med sedvanlig energi och inställning så kommer prestationen att vara bra vilket kommer krävas.
//Väl Mött Lördag Själevads IP 15.00
Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Anna Söderlund
Angelica Östberg
Annelie Sjöroos
Diana Forsgren
Emma Sträng
Erika Strandberg
Ida Sjöström
Johanna Engwall
Josefine Larsson
Klara Nyberg
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Olsson
Moa Våglund
Nellie Håkansson

 

 

 

 

Alvik-Själevad 1-1

 

Känns enormt surt med en kvittering på övertid. Men i ärlighetens namn var nog delad poäng rättvist. Spelet böljade fram och tillbaka och lagen bytte chanser.

Alvik hade matchens chans med skott i stolpens insida, medan Själevad hade två frilägen och en genombrottschans i slutet genom Amanda B. Hon kapades rejält, vilket borde ha renderat i ett rött kort enligt Själevads bänk. Men det stannade vid gult.

Nästa utmaning blir Team TG från Umeå på hemmaplan nästa lördag.

Bra laginsats, men extra beröm till Emma Sträng i målet, några avgörande räddningar, mittbacken Linnéa Östman, stabil och brytsäker samt Amanda Berglund, ett ständigt orosmoment för motståndarförsvaret.

 

 

Inför Alvik-Själevad

 

Näst sista bortamatchen för i år då Själevad åker upp till Luleå för att möt Alvik. Alvik vann vårens möte med 3-2 efter ett segermål tio minuter från slutet efter ett individuellt misstag av en själevadsspelare som friställde en alviksspelare. Det är med andra ord ett revanschsuget gäng som sätter sig på bussen på lördagsmorgon. Alvik har imponerat resultatmässigt på slutet och man gör det riktigt bra då man spelar efter resurserna där bollen går så fort som möjligt upp till sina två forwards. Detta gäller för Själevad att se upp med och kan man även fortsätta sätta LAGET i allra första hand där det inte spelar någon roll vem som startar eller inte har man en bra start att bygga vidare på. Detta ger även en fantastisk positiv energi i truppen där man pushar och ställer krav på varandra att prestera.

 

//Matchstart Lördag 15.00!

 

Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Angelica Östberg
Anna Söderlund
Annelie Sjöroos
Beatrice Lopez
Diana Forsgren
Elin Eriksson
Emma Jansson
Emma Sträng
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Eriksen
Ida Sjöström
Jennifer Eriksson
Johanna Engwall
Josefin Larsson
Josefine Näsholm
Klara Nyberg
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Olsson
Moa Våglund
Nellie Håkansson
Nora Hägglund
Sanna Furskog

 

 

Själevad-IFK Timrå 4-1

 

Dagens viktiga match vanns av Själevad med 4-1 efter 2-0 i halvtid. Anna Söderlund gav hemmalaget ledningen efter ett kanonskott och Amanda Berglund utökade Själevads ledning till 2-0 ett resultat som på intet sätt var orättvist trots att Själevad inte på något sätt kom upp i normal spelmässig kvalite i den första halvleken. Andra halvlek satsar Timrå allt på ett kort och kan i början av andra halvlek reducera till 2-1 och man är så när på vippen att kvittera men avslutet i fritt läge går över. På något sätt tar Timrås energi slut efter detta och Josefin Larsson kan med ytterligare ett skott utifrån utöka ledningen. Amanda Berglund blir sedan tvåmålsskytt när hon fastställer slutresultatet till 4-1.

Sammanfattningsvis en imponerande seger för Själevad i denna måstematch och man vinner klart rättvist trots att spelet för dagen inte nådde några större höjder. Hanna Strandberg och Amanda Berglund klart bäst i Själevad där samtliga dock jobbade och slet förtjänstfullt. Härnäst väntar Alvik på bortaplan kommande lördag!

 

 

Inför Själevad – IFK Timrå

Så var det återigen dags för veckans höjdpunkt då Själevad tar emot Timrå på lördag. Två lag som kommer från varsin förlust vilket innebär två revanschsugna lag. För Själevad är det även dubbel revanschlusta i och med att Timrå vann vårens möte med 1-0 där Själevad dominerade stora delar av matchen men lyckades inte vända det tidiga ledningsmålet Timrå blev bjuden på. Förhoppningsvis kan Själevad fortsätta som man startat hösten och att man snabbt studsar tillbaka på vinnarspåret igen och visar att förra matchen var enbart en plump i protokollet. Man kommer från en bra träningsvecka och kommer man på lördag med full av energi och rätt attityd till match så är det en bra start.

//Väl Mött Lördag 14.00 Själevads IP

Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Angelica Östberg
Anna Söderlund
Annelie Sjöroos
Diana Forsgren
Emma Sträng
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Sjöström
Johanna Engwall
Josefin Larsson
Klara Nyberg
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Våglund
Nellie Håkansson

 

 

 

Sunnanå-Själevad 4-0

 

Att fotboll får ut på att göra mål fick Själevads damer bittert uppleva i dagens bortamatch mot Sunnanå som på sina fyra chanser gjorde sina fyra mål. Själevad dominerade stora delar av matchen och gör en rikigt bra insats men tyvärr var det en sådan där dag när bollen inte ville in i mål. Två ribbskott med tveksam insats av assisterande domaren då båda bollarna såg ut att ha passerat mållinjen. Returer där målvakten mirakulöst räddade på mållinjen och två rena frilägen som målvakten räddade var exempel på missade chanser. Sunnanå däremot, som var ganska svaga spelmässigt, var desto effektivare när chanserna uppstod och kunde därmed vinna matchen med 4-0.

Sammanfattningsvis en av dem märkligaste matcherna på länge. Själevad är det bättre laget och har många fler klara målchanser än Sunnanå som trots det får göra fyra mål. Det är bara att bita ihop och komma igen och härnäst väntar IFK Timrå på hemmaplan.

 

 

 

Inför Sunnanå-Själevad

 

Imorgon Lördag åker Själevads damer upp till Skellefteå för att möta Sunnanå. Ett Sunnanå som senast vann derbyt mot Morön med 1-0. Man har gjort det riktigt bra och lever till största delen på sina tre stjärnspelare i en 4-3-3 uppställning och dessa tre är det som ligger bakom allt framåt. Snabba yttermittfältaren Maya Pitts, forwarden Bupe samt innermittfältaren Perpetua. Själevad kommer från en stabil seger över Mariehem och efter en bra träningsvecka är förhoppningarna stora inför matchen och man åker upp till Skellefteå med ett bra självförtroende och man är även ute efter revansch då Sunnanå vann vårens möte med 3-1 där den enda skillnaden var Bupe och Perpetua så det blir något att bita i för Själevad.

//Matchstart Lördag 14.00

Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Angelica Östberg
Anna Söderlund
Emma Sträng
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Sjöström
Klara Nyberg
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Våglund
Nellie Håkansson

 

 

 

Själevad-Mariehem 2-0

I dagens match mot Mariehem som karaktiserades som en måstematch visade Själevad karaktär och kunde vinna med 2-0 efter att Amanda Berglund först tryckt in 1-0 och sedan Marre Nordlander 2-0. Båda målen under den första halvleken. Klart rättvist då Själevad dominerade kraftigt mot ett Mariehem som backade hem och försökte göra det trångt för Själevad som dock visade upp ett bra tålamod och ett bra passningsspel. 2-0 faktiskt i underkant där både Amanda Berglund och Marre Nordlander missade fina lägen. I andra halvlek chansade Mariehem och flyttade upp laget men i målchansväg skapade man endast en dubbelhörna som blev farlig. En sämre andrahalvlek av Själevad som dock kunde spela av matchen på ett bra och stabilt sätt.

Sammanfattningsvis en klart rättvis seger där siffrorna var i underkant. Johanna Engwall och Nellie Håkansson jobbade kopiöst och var tillsammans med Amanda Berglund matchens bästa spelare. Fantastiskt roligt att se 14-åriga Klara Nybergs inhopp som under sina drygt 10 minuter på plan hann med att snurra upp ett antal Mariehemspelare och verkligen visa framfötterna.
Härnäst väntar Sunnanå på bortaplan!

 

 

 

Inför Själevad-Mariehem

 

Hösten fortsätter och för Själevads del innebär veckans höjdpunkt hemmamatch mot Mariehem. Efter förra omgångens otroligt onödiga och orättvisa förlust krävs det att man studsar tillbaka direkt och på hemmaplan i Själevad är man obesegrade vilket man förhoppningsvis kommer förbli. Vårens möte vanns av Själevad med 1-0 efter att Mariehem dominerat matchbilden men en fantastisk arbetsinsats bärgade segern för Själevad. Samma insats vad gäller det hårda jobbet kommer krävas imorgon och efter en riktigt bra träningsvecka är förhoppningarna goda att man tar revansch både vad gäller förlusten senast och den spelmässiga insatsen mot Mariehem.

Noterbart är att Själevad har en högintressant debutant i matchtruppen i form av 14-åriga Klara Nyberg som är en talang utöver det vanliga och som visar att återväxten i Själevad aldrig varit så stark. Detta bevisades även förra helgen då Själevad hade tre finallag i DM (-03,-02 och -01) och man leder även division tre med utvecklingslaget. Förmågan att skapa bra träningsmiljö för tjejerna tillsammans med fantastiska ungdomsledare har gjort detta vilket skapar otroligt viktiga förutsättningar för representationslaget att hävda sig på hög nivå.
Ytterligare en fantastisk rolig comeback i matchtruppen gör Josefin ”larsa” Larsson som efter ett antal veckors träning och efter barnafödande ser hon fantastiskt pigg och vältränad ut.
//Väl Mött Lördag 15.00 Själevads IP
Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Angelica Östberg
Anna Söderlund
Annelie Sjöroos
Emma Sträng
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Sjöström
Johanna Engwall
Josefin Larsson
Josefine Näsholm
Klara Nyberg
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Olsson
Nellie Håkansson

 

 

 

 

IFK Östersund -Själevad 2-0

 

Tung förlust för Själevad i dagens bortamatch där IFK Östersund vann med med 2-0 efter 1-0 i halvtid. Första halvlek relativt jämn men där Själevad står för det konstruktiva spelet. IFK Östersund spelar enkelt efter resurserna och alltid ett tillslag upp i banan. Man gör även 1-0 då Emma Sträng i Själevadsmålet rensar bort en boll rakt på en Östersund spelare vilket så klart får klassificeras som årets flyt. Andra halvlek äger Själevad bollen mestadels och skapar ett antal kvalificerade målchanser men flytet fanns tyvärr inte. Efter en hörna kan IFK Östersund punktera matchen då man gör 2-0.

Sammanfattningsvis så klart ett steg tillbaka i och med förlusten men samtidigt svårt att möta ett tufft och enkelt spelande motstånd som gör det bra efter resurserna. Detta borde Själevad kunnat hantera och vinna matchen ändå vilket man borde gjort med normal utdelning.

 

 

 

Inför IFK Östersund

 

 

Imorgon lördag beger sig Själevadsdamerna till Östersund för att möta IFK Östersund på Jämtkraft Arena. Den sena matchstarten, 16.00 gör att avfärden inte blir allt för tidigt. Vårens möte slutade med en klar Själevadseger och Själevad kommer från en riktigt bra period där förra matchen mot Storfors inte bara innebar tre poäng utan även rent propagandaspel och en rejäl putsning av målskillnaden. IFK Östersund är jumbo i tabellen och suktar så klart efter poäng. För Själevads del finns det dock stora förhoppningar på att fortsätta hösten på den inslagna vägen.

 

Matchstart 16.00 Lördag på Jämtkraft arena!

 

Truppen som är kallad:

 

Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Angelica Östberg
Anna Söderlund
Annelie Sjöroos
Emma Sträng
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Sjöström
Johanna Engwall
Josefine Näsholm
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Nellie Håkansson

 

 

 

 

Storfors-Själevad 10-0

 

Det blev verkligen proppen ur i dagens match mot Storfors där hemmalaget vann med hela 10-0 efter 7-0 i paus. Precis som siffrorna visar var Själevad totalt överlägsna och faktiskt var siffrorna i underkant. Bra genomförd match där bollen flyttades fantastiskt bra med härliga löpningar. Svårt att lyfta fram någon enskild spelare en sådan här gång men Malin Lindström insats är fenomenal där hon fortsätter att övertyga som högerback och fick kröna sin insats med att skruva in två hörnor direkt i mål. Övriga målskyttar var Amanda Berglund 2, Alma Gustavsson 2, Hanna Strandberg, Nellie Håkansson, Moa Våglund och Marre Nordlander.

Sammanfattningsvis fortsätter hösten på ett bra sätt och man är fortsatt obesegrade efter tre matcher. Härnäst väntar IFK Östersund på bortaplan kommande lördag.

 

 

 

Inför Storfors

 

 

Höstens tredje match stundar imorgon Lördag då Storfors från Piteå kommer på besök. Storfors ligger precis som Själevad under nedflyttningsstrecket och vårens möte vann Storfors med 1-0 så för Själevad är det stor revanschlusta som gäller och det finns stora förhoppningar på att spinna vidare på den fina starten av hösten.

Matchstart 14.00 Lördag på Själevads IP!

Truppen som är kallad:
Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Angelica Östberg
Anna Söderlund
Annelie Sjöroos
Beatrice Lopez
Diana Forsgren
Emma Sträng
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Sjöström
Johanna Engwall
Josefine Näsholm
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Våglund
Nellie Håkansson

 

 

Morön-Själevad 1-1

 

Själevad är fortsatt obesegrade på hösten efter dagens oavgjorda match mot Morön. Matchen börjar med jämt spel där Morön har lite mer boll utan att skapa några heta chanser. Därför är Moröns ledningsmål överraskande där en aning felplacerad Själevadsmålvakt får släppa in bollen via ett långskott. Däremot revancherar hon sig två ggr om när Morön är nära att göra mål. Efter en strålande omställning där Amanda Berglund släpper ut bollen till Alma Gustavsson som slår ett bra inlägg där Nellie Håkansson är sist på bollen efter lite flipperspel i straffområdet. 1-1 i halvtid med ett litet övertag för Morön.
I andra halvlek är det mycket Själevad som gör en strålande halvlek. Amanda Berglund missar sin jättechans, likaså gör Ida Sjöström och Angelika Östberg. Även Diana Forsgren missar sitt friläge. Morön har två lägen varav det första räddar Emma Sträng strålande. Sista chansen är på hörna där Morön nickar över.

Sammanfattningsvis ett rättvist resultat sett över hela matchen. Varsin halvlek hade man och roligt att se ett Själevad som spelar jämt mot ett topplag som Morön är.
Samtliga gör en bra match men Johanna Engwalls betydelse för laget går inte att förbise.
Härnäst väntar Storfors kommande lördag på hemmaplan.

 

 

 

Inför Morön

 

På söndag åker Själevad upp till Skellefteå för att möta Morön. Vårens match vanns av Morön med 3-0 så det är ett revanschsuget Själevad som åker iväg på söndagsmorgon. Morön är ett fysiskt starkt lag som spelar enkelt och det gäller därmed att se upp med alla djupledsbollar mot sina snabba forwards där bollar ofta kommer så snabbt och tidigt som möjligt. Detta är höstens andra omgång och förhoppningsvis kan Själevad spinna vidare på starten av hösten där Umedalen enkelt utmanövrerades trots endast en 1-0 seger. Truppen som är kallad är:

Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Angelica Östberg
Annelie Sjöroos
Beatrice Lopez
Diana Forsgren
Emma Sträng
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Sjöström
Johanna Engwall
Josefine Näsholm
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Nellie Håkansson
//Matchstart Söndag 15.00

 

Själevad-Umedalen 1-0

Dagens match mot Umedalen vanns med 1-0 efter att Marre Nordlander prickat in seger målet i den första halvleken. Annars var det Själevad för hela slanten under den första halvleken där 1-0 var i underkant men tama avslut förstörde dessa. Ett fysiskt Umedalen försökte med sina långa bollar och är så när i början av den andra halvleken men ett konstigt avslut med knäet tar i ribbans överkant. Frånsett andra halvleks första 10 minuter kontrollerar Själevad matchens händelser och kan ta en rättvis och viktig seger.

Sammanfattningsvis gör Själevad återigen en stabil och bra prestation där comebackande Johanna Engwalls rutin och förmåga att styra sina medspelare gav ett viktigt lugn. Med sina mittfältskollegor Anna Söderlund och Nellie Håkansson dominerade man mittfältet och framåt jobbade Ida Sjöström, Amanda Berglund och Marre Nordlander kopiöst. Umedalen bleka där man har en kvalificerad målchans under hela matchen mycket beroende på ett fantastiskt bra försvarsspel av Själevad.

Detta var höstens första match och gav ett bra besked inför framtiden. Sammanfattning av våren blir godkänt ur prestationssynvinkel där man överlag gjort riktigt bra matcher men det lilla flytet saknats. Tre ordentliga bottennapp mot Storfors borta (1-0), Alvik hemma (2-3) och AFC Luleå hemma (1-2). Härlig utveckling på tjejerna där man måste komma ihåg att det är ett i princip helt nytt lag jämfört med fjolåret och det är krävande att spela tuffa matcher varje vecka både mentalt och fysiskt och det tar tid att växa in i det.

 

 

 

Inför Själevad-Umedalen

 

 

Äntligen dags för ”riktig” hemmapremiär då vi tar emot Umedalens IF hemma på Själevads IP. Matchen är den första i höstomgången och även den sista innan sommaruppehållet. Vårens match vanns av Umedalen med 3-1 där Umedalens målvakt verkligen storspelade så det är ett revanschsuget gäng som imorgon kommer till spel. Förhoppningsvis kan publiken sluta upp ordentligt också nu när vi spelar hemma i Själevad. Missar matchen gör Angelika Östberg, Alma Gustavsson och Nora Hägglund vilket gör att truppen ser ut som följer:

 

Nellie Håkansson
Moa Våglund
Moa Olsson
Marielle Nordlander
Malin Lindström
Linnea Östman
Josefine Näsholm
Johanna Engwall
Ida Sjöström
Ida Eriksen
Hanna Strandberg
Erika Strandberg
Emma Sträng
Diana Forsgren
Beatrice Lopez
Annelie Sjöroos
Anna Söderlund
Amanda Berglund
//Väl Mött Lördag 14.00 Själevads IP

 

 

 

Notviken-Själevad 6-0

 

Det blev till slut en storförlust med 6-0 mot Notviken siffror som inte speglar matchbilden. Själevad börjar matchen riktigt bra och med normal utdelning ska man leda med både 1-0 och 2-0 men bollen ville inte in. Efter 25 minuter snappar en Notvikenspelare upp en för lös hemåtpassning och kan enkelt rulla in 1-0. Någon minut efter slår en Själevadsspelare in bollen i eget mål och Notviken får energi och tar över matchen. 3-0 är även det ett självmål då en hörna räddas men styrs i eget mål av en Själevadsspelare. 4-0 kommer efter rejält slarv i Själevad där passningen går till en Notvikenspelare utanför straffområdet som kan prickskjuta in 4-0.
Andra halvlek börjar Själevad återigen starkt men skapar inte mycket utan Notviken kan enkelt göra två mål till där 5-0 är även det en rejäl bjudning.

Sammanfattningsvis hanterade Notviken det fysiska spelet bäst och får rejäl hjälp med målen. Trots förlusten är det många positiva saker man måste ta med sig där Själevad på inget sätt är utspelade trots dem stora siffrorna och egentligen inga spelmål man släpper in utan kraftiga individuella misstag som orsakar målen. Nellie Håkansson bäst i Själevad där Umedalen väntar härnäst på hemmaplan!

 

 

Inför Notviken-Själevad

Dags för näst sista matchen innan uppehållet då Själevad åker upp till Luleå på söndag för möte med tabellettan Notviken. Själevad kommer från ett bottennapp mot AFC Luleå och det kommer krävas en rejäl uppryckning mot Notviken. Trots tabelläget är stämningen fantastiskt bra och senaste träningsveckan var av epitetet strålande och fortsättningen på serien kommer bli oerhört intressant men så klart blir Notviken en riktig utmaning där det krävs att samtliga presterar på maximal nivå.

 

 

Själevad-AFC Luleå 1-2

Dagens viktiga match slutade med en 2-1 förlust mot AFC Luleå som vinner klart rättvist. Första halvlek är det bara ett lag på plan och det är AFC Luleå som fullständigt spelar ut Själevad. Man gör även 1-0 och strax innan halvtid även 2-0, siffror som i sanningens namn borde varit betydligt större. Själevad gör en något bättre andra halvlek och lyckas till slut vinna den efter Nellie Håkanssons reduceringsmål men närmare kommer man inte.
Sammanfattningsvis vinner AFC Luleå klart rättvist och att detta lag inte tagit fler poäng än man har gjort är en gåta då detta var det klart bäst lag Själevad mött i år. Härnäst väntar Notviken på bortaplan på söndag efter midsommar.

 

Inför Själevad-AFC Luleå

 

Hyperintressant möte på lördagen mellan Själevad och AFC Luleå där vinst är det enda som räknas för Själevad. En riktigt bra träningsvecka har man bakom sig och även en, trots förlust, bra genomförd match senast mot Team TG har man i ryggen inför morgondagens match. Viktiga ingredienser kommer att bli tålamod, disciplin och löpvillighet. Konkurrensen i truppen har hårdnat i och med Anna Söderlunds och Amanda Berglunds inträde. Tyvärr är Amanda Berglund inte spelklar imorgon utan får vänta ytterligare en vecka på sin debut. Få problem i truppen där endast Moa Våglund (bortrest) och Sanna Furskog (sjuk) saknas. Tillbaka i truppen kommer Alma Gustavssson och Ida Sjöström vilket gör att följande trupp kommer till spel:

Alma Gustavsson
Angelica Östberg
Anna Söderlund
Annelie Sjöroos
Beatrice Lopez
Diana Forsgren
Emma Sträng
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Eriksen
Ida Sjöström
Josefine Näsholm
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Olsson
Nellie Håkansson
Nora Hägglund

//Väl Mött Lördag Skyttis IP 15.00!!!

 

 

 

Team TG – Själevad 3-0

 

Själevad förlorade dagens svåra bortamatch med 3-0 efter 1-0 i halvtid. Team TG har mycket boll under den första halvleken men skapar inte mycket förutom mängder med hörnor. Psykologiskt tungt för Själevad blir det dock när man släpper in 1-0 i slutet av halvleken. Ännu värre blir det direkt i andra när Team TG gör 2-0 på hörna. Själevad viker inte ner sig utan tar över matchen och gör en bra andra halvlek. Oflytet höll dock i sig när Hanna Strandberg blir nerdragen i strafformrådet men tyvärr missar domaren en solklar straff och i anfallet efter gör Team TG 3-0 och avgör matchen. Malin Lindström på ny position gör en formidabel insats och är Själevads bästa spelare.

Sammanfattningsvis är förlusten inget att säga om. Team TG är det bättre laget men Själevad står upp riktigt bra och matchar Team TG spelmässigt under den andra halvleken. Roligt och se Anna Söderlunds comeback och där finns en hög potential som Själevad kommer få stor nytta av framöver. Härnäst väntar AFC Luleå på hemmaplan kommande lördag.

 

 

Inför Team TG FF- Själevad

Imorgon söndag är det dags för match igen för Själevad och denna gång är det Team TG FF från Umeå som står för motståndet. Team TG kommer från två förluster mot Morön och Notviken är säkerligen revanschsugna men det är även Själevad som suktar efter att återigen känna av segerns sötma. Intressant comeback i truppen gör en av fjolårets bästa själevadsspelare Anna Söderlund, däremot missar återigen Alma Gustavsson matchen vilket gör att följande trupp kommer till spel:

Emma Sträng
Angelika Östberg
Diana Forsgren
Erika Strandberg
Linnea Östman
Malin Lindström
Bea Lopez
Hanna Strandberg
Nellie Håkansson
Moa Våglund
Marielle Nordlander
Annelie Sjöroos
Nora Hägglund
Ida Eriksen
Moa Olsson
Josefine Näsholm
Anna Söderlund

 

 

Själevad-Alvik 2-3

 

Själevad förlorade dagens match mot Alvik med 3-2 efter Alviksledning i halvtid med 2-0. Matchen var en så kallad sexpoängsmatch och tyvärr gör Själevad sin klart sämsta insats för året. Alviksledning i halvtid var klart i sin ordning då Själevad är katastrofalt dåliga under första halvan. Frånsett matchens första 10 minutrar är det Alvik för hela slanten och klart rättvist med en 2-0 ledning. Själevad gör trots allt ett försök i den andra halvleken och kan både reducera snyggt genom Hanna Strandberg och sedan turligt kvittera genom Diana Forsgren vars frispark letade sig hela vägen in i mål. Tyvärr symptomatiskt för hela insatsen då man i slutet av matchen ger bort bollen till en Alvik spelare som sedan snyggt kan avgöra matchen.

Sammanfattningsvis klart rättvis Alvik seger sett till hela matchen och det enda positiva var att det trots en fullständigt oacceptabel insats blir match av det hela och spännande ända in i slutet. Rejäl rannsakning av samtliga krävs då det kommer krävas en rejäl förbättring kommande match mot Team TG. Erika Strandberg överlägset bäst på plan övriga kan fantastiskt mycket mer.

 

 

Inför Själevad – Alvik

 

På nationaldagen kommer Alvik på besök till Skyttis då den åttonde omgången spelas i damernas division ett. En riktig så kallad sexpoängsmatch då lagen ligger tätt efter varandra i tabellen. Alvik kommer från en förlust mot topplaget Morön med 4-0 vilket inte är något att säga om. Man har efter sju omgångar två vinster och fem förluster exakt samma som Själevad men på grund av sämre målskillnad ligger man på placeringen efter Själevad. Själevad kommer till match med en riktigt bra prestation i minne trots förlust på bortaplan mot IFK Timrå, en match man dominerade fullständigt men tyvärr var det en sådan dag där bollen inte ville in i mål. Förhoppningsvis kan man upprepa den prestationen mot Alvik med den skillnaden att målchanserna förvaltas på ett bättre sätt och kan man göra det ska Alvik vara mycket bra om man ska ta några poäng. Angelika Östberg som spelade 85 minuter senast mot Timrå med en spricka i näsbenet är definitivt borta imorgon. Bea Lopez knäskada blir bättre och bättre men spelar inte heller imorgon. Sanna Furskog är krasslig och missar matchen. Alma Gustavsson är också rejält krasslig och där kommer besked matchdagen. Detta gör att Själevad kommer med följande trupp:

 

Alma Gustavsson
Annelie Sjöroos
Diana Forsgren
Bea Lopez
Emma Sträng
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Eriksen
Ida Sjöström
Josefine Näsholm
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Olsson
Moa Våglund
Nellie Håkansson
Nora Hägglund

//Väl Mött Skyttis IP Tisdag 15.00!

 

IFK Timrå-Själevad 1-0

 

Trots stort spelövertag och ett antal oräkneliga  klara målchanser blev det Timrå som drog det längsta strået och vann med 1-0.
Att fotboll kan vara en förunderlig sport fick Själevad besked om i kväll. Frånsett matchens första 10-15 minutrar där Timrå dessutom lyckades turligt göra mål var det Själevads match. Bra propaganda för öviks damfotboll att man kan prestera en sådan bra fotboll. I en normal match mot en normal målvakt vinner Själevad en sådan match med många bollar men det är ju fotboll det handlar om och det handlar om att göra mål vilket man misslyckades med. Spelmässigt visar man återigen att man är på rätt spår och prestationen ger råg i ryggen inför fortsättningen.

 

 

Inför IFK Timrå-Själevad
På tisdagkväll beger sig Själevad söderut för att möta Timrå. Timrå placerar sig på en elfteplats med 4 poäng inspelade efter sex omgångar medan Själevad som med sina sex poäng ligger några placeringar ovanför. I Själevads matchtrupp utgår skadade Bea Lopez, samt bortresta trion Emma Sträng, Alma Gustavsson och Sanna Furskog. Kan man inte ta sig ned till Timrå så visas matchen på allehanda.se

Truppen som är kallad:

 

Angelica Östberg
Annelie Sjöroos
Diana Forsgren
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Eriksen
Ida Sjöström
Josefine Näsholm
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Olsson
Moa Våglund
Nellie Håkansson
Nora Hägglund

 

//Matchstart Tisdag 20.00

 

 

Själevad-Sunnanå

 

Sunnanå vann dagens match med 3-1 efter 2-0 i halvtid. Första halvlek börjar jämt med ett visst övertag för Själevad, men trots det gör Sunnanå 1-0 med en hörna direkt i mål.
Ett fysiskt, emellanåt vårdslöst spelande Sunnanå vinner mycket mark då man satsar fullt ut i närkamper och vinner mängder med andrabollar, vilket gör att man även gör 2-0 då man kommer högst efter en hörna.
Andra halvlek och Själevad gör 2-1 och trycker på, men ett fysiskt starkt Sunnanå kan trycka in 3-1 i efterspelet efter en hörna.

Sammanfattningsvis en tråkig match mellan två, för dagen, dåliga lag där Sunnanå hanterar det fysiska spelet bäst. Man vinner för många närkamper och andrabollar vilket gör att man kan skapa fler chanser än Själevad.
Tråkigt att se Beatrice bli fullständigt kapad och utbytt i första halvlek. Var tvungen att uppsöka akuten med ett befarat benbrott. Solklart rött kort och utvisning i vilken normal match som helst
Härnäst väntar Timrå på bortaplan på tisdag!

 

 

Inför Själevad-Sunnanå

 

Dags för sjätte omgången då Sunnanå gästar Skyttis IP på torsdag. Sunnanå som ifjol ramlade ur elitettan placerar sig på en femteplats med sju inspelade poäng. Senast spelade man 2-2 i derbyt mot Morön. Innan dess har man vunnit mot Alvik och AFC Luleå samt förlorat mot Team TG FF och Notviken. Kan man få stopp på Sunnanås kantspel är mycket vunnit då man gjort flertalet mål via inspel från kanten in till målskytten Bupe Okeowo. Själevad kommer till match med två raka segrar i ryggen så det är bäddat för en bra fotbollsmatch på torsdag där Själevad förhoppningsvis kan göra en betydligt bättre prestation än vad som var fallet senast.

 

Truppen som är kallad:
Alma Gustavsson
Angelica Östberg
Annelie Sjöroos
Beatrice Lopez
Diana Forsgren
Emma Sträng
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Eriksen
Ida Sjöström
Josefine Näsholm
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Våglund
Nellie Håkansson
Nora Hägglund
Sanna Furskog
//Matchstart Torsdag 15.00 Skyttis IP

 

 

Mariehem-Själevad 0-1

 

Dagens match mot hemmalaget Mariehem slutade till slut med en 1-0 seger efter att Alma Gustavsson lyckats peta in bollen efter Linnea Östmans inlägg. Helt klart säsongens sämsta prestation där Mariehem dominerade matchbilden matchen igenom. Själevad kom inte upp i normal standard men lyckas ändå vinna på grund av att man slet och jobbade kopiöst matchen igenom. Dessutom mötte man ett väldigt bra Mariehem som gjorde det mesta rätt förutom mål. Sammanfattningsvis en fantastiskt skön seger där samtliga jobbade för varandra trots att spelet inte fungerade. Emma Sträng i målet gör en kanonmatch likaså Nellie Håkansson och Marre Nordlander. Kapten Erika Strandberg klev fram på ett strålande när det som mest behövdes under den andra halvleken. Härnäst väntar Sunnanå på hemmaplan kommande torsdag.

 

 

 

 

Inför Mariehem-Själevad

 

Så var det dags för den femte omgången då Själevad åker för att möta Mariehem. Ett Mariehem som kommer från en imponerande seger mot Morön med 2-0 och man har startat serien med två vinster och två förluster vilket placerar Mariehem precis mitt i serien. För Själevads del så kommer man från en 4-0 seger mot IFK Östersund där man äntligen fick utdelning på sina fina prestationer och kunde ta en välbehövlig seger. Få problem i truppen gör att man åker iväg med en stark 18 mannatrupp där tyvärr underlaget återigen för tredje bortamatchen i rad kommer spelas på ett undermåligt konstgräs där bollen studsar likt en studsboll och tyvärr inte främjar spelet.

 

Truppen som är kallad:
Alma Gustavsson
Angelika Östberg
Annelie Sjöroos
Beatrice Lopez
Diana Forsgren
Emma Sträng
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Eriksen
Ida Sjöström
Josefine Näsholm
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Olsson
Moa Våglund
Nellie Håkansson
Sanna Furskog
Media inför match:
http://www.allehanda.se/fotboll/div-1-dam/efter-taktikdraget-sa-trivs-sjostrom-i-sin-nya-roll-far-vara-mer-delaktig
Matchen livesänds även på mittmedia:
http://www.allehanda.se/vasternorrland/ornskoldsvik/se-mariehem-sjalevad-har
//Matchstart Lördag 15.00 MSK Arena

 

Själevad-IFK Östersund 4-0

 

4-0 slutade dagens match mot IFK Östersund efter 2-0 i halvtid. Efter en bra första halvlek där Själevad presterar en riktigt bra fotboll och rullar bollen med bra fart gör, efter ett fint anfall, Bea Lopez snyggt 1-0 när hon trycker upp bollen i nättaket snyggt framspelad av matchens förgrundsfigur Ida Sjöström. Själevad fortsätter och kan verkligen spela ut och när Ida Sjöström återigen med en snygg framspelning friställer Alma Gustavsson som inte gör något misstag och utökar Själevads ledning till 2-0 vilket står sig halvtiden ut. En ledning som i sanningens namn borde varit större sett till spelövertaget och målchanserna. Marre Nordlander kan istället göra 3-0 efter att Bea Lopez spelat fram Marre till ett fint läge. 4-0 kommer sedan när Hanna Strandberg trycker in bollen efter en fint slagen hörna av Bea Lopez.

Sammanfattningsvis en mycket rättvis seger för Själevad där IFK Östersund inte tilläts äga bollen speciellt mycket. Bra första halvlek återigen där kvalitén sjönk i andra halvlek men aldrig någon fara på taket. Roligt att se Själevad som återigen gör en bra prestation och denna gång får med sig tre poäng. Ida Sjöström matchens gigant och överlägset bäste spelare där samtliga övertygade stort och härnäst väntar Mariehem på bortaplan.

 

Inför Själevad-IFK Östersund

 

Dags för fjärde omgången i damernas division ett och för Själevads del betyder det hemmamatch mot IFK Östersund. IFK som fick en gratisplats efter att Ope dragit sig ur serien har en vinst efter tre omgångar. Själevad står fortfarande på noll vinster men har svarat för tre bra prestationer där oflytet i avgörande lägen varit betänkligt. Man kommer till match efter en fantastiskt bra träningsvecka med en härlig attityd och fart. Under veckan har det endast varit Moa Våglund som vilat på grund av en förkylning som vägrat ge med sig. Vi kommer nog att få se en match där Själevad har mycket boll mot ett lågt försvarande IFK så det gäller för Själevad att ha bra fart på bollen med mycket energi i kroppen för att lyckas dyrka upp IFK Östersund. Noterbart är att både Alma Gustavsson och Angelika Östberg gör säsongspremiärer i truppen efter sina respektive skade- och förkylningsperioder.

Truppen som är kallad:
Annelie Sjöroos
Emma Sträng
Alma Gustavsson
Angelica Östberg
Beatrice Lopez
Diana Forsgren
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Eriksen
Ida Sjöström
Jennifer Eriksson
Josefine Näsholm
Linnea Östman
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Moa Olsson
Nellie Håkansson
Nora Hägglund
//Väl Mött lördag 14.00 Skyttis IP

 

 

Storfors-Själevad 1-0

 

Det blev en tung förlust för Själevad i bortamatchen mot Storfors med 1-0. Själevad gör en bra första halvlek spelmässigt och är det klart bättre laget. Många bollar in i Storfors straffområde men tyvärr var inte skärpan i avsluten vad den borde vara. Storfors helt ofarliga under den första halvan. I den andra halvleken ändrar Själevad, vad som visade sig vara oförklarligt, uppställning för att man skulle bli starkare i straffområdet men det enda som hände var att Storfors kunde jämna ut spelet och dessutom under vissa perioder ta över matchen. Man gör även 1-0 vilket blir slutresultatet.

 

 

 

Inför Storfors-Själevad

Tredje omgången av damernas division ett norra går av stapeln imorgon lördag och för Själevads del innebär det en bussresa upp till Piteå för möte med Storfors på Hedens IP. Det är två lag som ännu inte vunnit i serien som möts där Storfors spelat mot dem två topplagen Morön och Notviken medan Själevad förlorat mot Morön och nu senast mot Umedalen. Det bäddar för att vi kommer att få se två revanschsugna lag där förhoppningsvis Själevad drar det längsta strået. En del förändringar är att vänta i Själevad då Angelika Östberg ljumske, Linnea Östman knä samt Moa Våglund sjuk stannar hemma. Alma Gustavsson är åter i matchtruppen efter sin förkylning. Detta gör att vi åker med dessa spelare:

Annelie Sjöroos
Diana Forsgren
Erika Strandberg
Hanna Strandberg
Ida Eriksen
Nellie Håkansson
Ida Sjöström
Malin Lindström
Beatrice Lopez
Marielle Nordlander
Nora Hägglund
Emma Sträng
Josefine Näsholm
Moa Olsson
Alma Gustavsson
Storfors-Själevad 12.30 lördag. Matchen sänds även på allehanda.se

 

Umedalen – Själevad 3-1

Det blev tyvärr en väldigt onödig och tung förlust mot Umedalen i dagens match med 3-1 efter 1-0 i halvtid. Första halvlek är det i princip bara Själevad. Moa Våglund har den första chansen men helt fri går avslutet strax utanför målvaktens vänstra stolpe. Efter ett hopslag kan en Umedalens spelare bli fri på högerkanten ur starkt? misstänkt offsideposition lyfta in ledningsmålet klart orättvist. Marielle Nordlander har sedan två rejäla chanser att göra mål men Umedalens målvakt räddar mirakulöst. Ida Sjöström blir bryskt behandlad i straffområdet men ingen åtgärd från domaren. Andra halvlek börjar Själevad återigen starkt där Ida Sjöström har det bästa läget men ingen lycka i avslutet. Umedalen kan däremot på hörna göra 2-0 och tar sedan över matchen och kan göra 3-0 och därmed punktera matchen. Inhoppande Josefine Näsholm tröstmålar för Själevad när hon rullar in slutresultatet 3-1.

Sammanfattningsvis ett orättvist resultat där första halvlek blir avgörande för matchen. Dock är det enkelt för gör man inte mål vinner man inga matcher och här var Umedalen skoningslösa med sin effektivitet. Linnea Östman klart bäst i Själevad där även Hanna Strandberg förtjänar bra betyg.

 

Inför Umedalen

Umedalen – Själevad lördag 29 april 14.00 Umedalens IP

Så var äntligen serien igång med regelbundna matcher där veckans höjdpunkt tillskrivs de 90 minuter som spelas på helgen. För Själevads del innebär det en liten bussresa upp till Umeå för möte med Umedalen. I premiären visade det sig att Morön blev för starkt för Själevad men trots förlusten gjorde Själevad en stark insats. Umedalen inledde serien med vinst på bortaplan mot IFK Timrå med 3-2. Umedalen som är nykomlingar inför årets division ett mötte Själevad på försäsongen och vann med klara 3-0 så det är ett revanschsuget Själevad som åker upp till Umeå. Förhoppningsvis kan Själevad spinna vidare på insatsen från förra matchen men med målet att göra saker och ting ännu bättre. Det kommer säkerligen bli en bra och spännande match där kylan i avgörande lägen kommer bli avgörande.

 

Själevad – Morön 0-3

Morön visade sig vara starkast i dagens premiär då man vann med 3-0 mot hemmalaget Själevad, efter 2-0 i halvtid.
Första halvlek har Morön mycket boll, men allt som oftast slår man ut bollen i den starka medvinden och har inte alltför många chanser, förutom en hel del hörnor som var farliga varje gång.
Tyvärr bjuder Själevad på 1-0 målet, då en Själevadsförsvarare tappar bollen och friställer en Morönanfallare som enkelt kan rulla in ledningsmålet.
Tappad boll och snabb omställning gör att ett annat inlägg når en Morönanfallare på första stolpen som kan stöta in 2-0.
Själevad har några halvchanser, men kan tyvärr inte utnyttja dessa så det står 2-0 till Morön i halvtid.
I den andra halvleken tar Själevad för sig mer och håller spelet uppe väl så bra som Morön, som dock är livsfarliga i alla omställningar.
Själevads målvakt Emma Sträng storspelar dock och håller Själevad kvar i matchen ett flertal gånger. Chanser finns för reducering och närmast är Moa Våglund, som har två rejält bra chanser, men där ribban samt målvakten är i vägen.

Morön kan istället efter ytterligare en omställning punktera matchen då man gör 3-0.

Totalt sett klart rättvis Morön-vinst sett till målchanser, men Själevad står upp på ett riktigt bra sätt och matchar Morön spelmässigt, speciellt under den andra halvleken.
Tack vare en storspelande målvakt gavs man chansen till poäng ända in till slutet, men tyvärr var inte marginalerna på Själevads sida idag.
Bäst i hemmalaget redan nämnda Emma Sträng, men även Erika Strandberg och Ida Sjöström övertygade stort.

 

Inför Själevad Morön

Då var dagen kommen då seriepremiären är här. Själevads IK startar årets division 1 spel med att ta emot Morön från Skellefteå. Ett Morön som efter fjolårets tredjeplats spetsat till laget ytterligare med bland annat hypersnabbe Christine Tjärnlund från lokalkonkurrenten Sunnanå. Man har stora ambitioner att vinna serien och tillhör så klart en av seriefavoriterna så det är en tuff start för Själevad men en härlig utmaning som väntar där man inte har något att förlora.

 

Själevad kommer till matchen efter en lång och relativt bra försäsong där det dock härjat mängder med förkylningar. Dessutom smolk i bägaren tidigt på försäsongen då fjolårets bästa damspelare i Ångermanland Natalie Persson skadade korsbandet. Under DM gruppspelet gick även Felicia Eriksson Selin sönder då hon blev svårt skadad i knät. Utöver detta så bestämde sig Johanna Engwall och Josefine Engwall Ward att sluta med fotboll. Totalt fyra tunga tapp som man räknat med skulle spela i år. Trots detta så har gruppen svetsats samman ju närmare seriestarten man kommit och känslan inför seriestarten är riktigt bra och man har något fantastiskt bra på gång med alla yngre spelare.

 

Intressant premiär alltså som väntar där en drös med spelare kan få göra division debut i Själevad. Med i matchtruppen finns nämligen samtliga tre spelare som plockats upp från utvecklingslaget i form av Sanna Furskog, Ida Eriksén samt Moa Olsson. Utöver dessa har vi i och med hopslagningen med MoDo med i matchtruppen målvakten Emma Sträng, Diana Forsgren, Malin Lindström, Moa Våglund och Nellie Håkansson. Med i matchtruppen är även nyförvärven Nora Hägglund och Marielle Nordlander.

 

Rutinerade Angelika Östberg dras med en hämmande ljumske och missar matchen. Nyförvärvet Josefine Näsholm vilar då hon behöver några träningar till innan hon är i full form.

 

 

 

 

 

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment