SIDINSTRUKTIONER

MATCHDATA

Sidor

Kategorier

Meta

Höga Kusten

12th april 2018

Tränarteam 2019

Johnny Eklund
Herransvarig 2018

================================================

Futsal 2018/19

Till helgen är det då dags för HKF att börja seriespelet i Futsal div 1 Norrland,herrar.

Följande sex lag spelar i årets serie: Umeå Interkulturella IF, Gottne IF, Morön BK (Skellefteå), Robertsfors FF, Team TGUngdom FF (Umeå) och HKF. Lagen möts hemma- och borta. Totalt 10 matcher för HKF.

Hemmamatcherna spelas i Sporthallen i Köpmanholmen eftersom det inte finns en godkänd hall för seriespelet i Kramfors Kommun.

Matchtiden är 2×20 min effektiv speltid.

Första hemmamatchen spelas söndag 18 november 14.00 mot Morön BK.

Nästa hemmamatch spelas söndag 2 december 14.00 mot Team TGUngdom FF.

Varmt välkommen till Futsalsäsongen 2018/19!

 

/Johnny Eklund

 

============================================

HKF-Strömsund 5-3 (3-2)

På en frusen och hård Kinavallen visade HKF och Strömsund att det går att spela fotboll långt in på höstkanten. Båda lagens spelare var fast beslutna att ta en vinst i årets avslutande match. Vilket också innebar att det blev en händelse- och målrik match som värmde den publik som kommit till matchen. HKF startade första halvlek hyfsat och efter 21 minuter var det 2-0, (Mohammed K och Emil F) till hemmalaget.Ett resultat som inte tog ner kämpahumöret hos gästande Strömsund utan en kvart senare hade laget helt plötsligt kvitterat till 2-2. Starkt av Strömsund att komma tillbaka in i matchen så snabbt. 3 minuter före paus avslutade Mihail R ett anfall med att snyggt pricka in 3-2. Efter pausvilan kom Strömsund på nytt in i matchen och kvitterade till 3-3 och efter det ändrade laget spelsystemet till 3-4-3. Vilket innebar en förnyad fortsatt kamp för att ta med sig en vinst hem. Inhoppande anfallaren Hugo B ordnade genom en nick i 66:e minuten en ny ledning för HKF. I det läget trodde man att Strömsund skulle tappa sugen men istället gav det ännu mera energi till laget. Laget som höll i hela matchen och även gjort en framgångsrik säsong blev en värdig avslutningsmotståndare i årets kvalserie där  Carl C i slutminutrarna satte punkt för matchen med sitt 5-3 mål. Båda lagen kan känna sig nöjda med den avslutande matchen då man visade stort hjärta och positiv energi. Det är bara att konstatera årets kvalserie avgjordes under 8 minuter i första kvalmatchen mot Sollefteå samt att ett mål i rätt seriematch för HKF under årets säsong hade inneburit fortsatt spel i div 3 2019.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

====================================

Inför 3:e kvalmatchen IFK Strömsund hemma – Lördag 27 oktober 14.00

Då är vi framme vid den sista matchen i kvalserien. Där HKF kommer att spela mot gästande IFK Strömsund från Jämtland. Förutsättningarna inför avgörande omgången är solklara när det gäller första platsen. HKF behöver vinna med ett par mål samtidigt som Sollefteå förlorar sin match på bortaplan mot Söråker. Förhoppningarna är att Söråker får till sitt spel som laget hade i andra halvlek mot oss, hemmamålvakten storspelar på nytt och att samtliga i laget har en gemensam hysterisk sista formtopp i säsongens sista match. Gästande Strömsund, som är en ny bekantskap, har som nykomling i fyran haft en strålande säsong med en skarp fjärdeplats i serien. Laget har hittills gjort 3 bra halvlekar i kvalserien. Det är bara första halvleken senast mot Sollefteå, 0-3, som drar ner betyget. Laget har en god energi och alla spelare är  arbetsvilliga – springer och kämpar under 90 minuter. Laget har en sevärd och pålitlig målskytt i Ali Shougat som gjorde 15 mål i serien. För HKF gäller det att behålla känslan från senaste matchen då laget presterade en av säsongens bästa matchinsatser. Stabilt försvarsspel som kryddades med ett frejdigt anfallspel. Vi får hoppas på en positiv repris mot Strömsund. Välkommen till Kinavallen för nu ska allting avgöras!

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

=================================

HKF-Söråker 3-0 (1-0)

Chansen till revanschen tog HKF i andra kvalmatchen och laget hade ett helt annat speltempo och energi än i matchen mot Sollefteå. Redan från minut 1 var spelarna fokuserade på att göra sitt yttersta för att vinna måstematchen. Laget tryckte på i anfallsvåg efter anfallsvåg och Söråker fick en ordentlig tuff inledning där man inte fick pusta ut många sekunder mellan attackerna. HKF vann de flesta bollkamperna på mittfältet och därefter var det anfall på nytt som gällde. Efter 14 minuter fick laget utdelning efter ett spelskickligt anfall där Sharif J avslutade med att göra 1-0. HKF höll uppe speltempot under hela första halvlek och bet sig fast ordentligt på Söråkers planhalva. Antingen blev det målchans eller hörna eller eget inkast i anfallen. En mycket bra halvlek av HKF. Där en storspelande bortamålvakt höll Söråker kvar i matchen inför de resterande 45 min. Söråker fick inte till det under första halvlek utan hade all anledning att vara missnöjda med det egna spelet. Efter justeringar i halvtid kom ett nytänt Söråker tillbaka snabbt i början av andra halvlek. En förändring i backlinjen med ett 3-backssystem och större bredd i anfallet innebar att Söråker tog tillbaka initiativet på plan. Laget spelade nu en effektivare fotboll och var ytterst nära att fixa en kvittering. Två paradräddningar av Hugo B var det som blev lite matchavgörande i denna match. Ett straffmål av Mihail R efter 20 minuters spel blev det som behövdes för att matchen äntligen kunde kännas säkrad. 3-0 kom sedan på övertid av Serghei M. HKF visade i denna match en annan fart och fläkt. Där anfallen efter båda kanterna var lyckosamma under hela matchen. Detta i kombination med ett stabilt försvarsspel och ett tydligare passningsspel gör att hela laget med inhoppande ersättare förtjänar ett gemensamt högt betyg för laginsatsen. Ett litet extra personligt plus denna gång kan också ges till Hugo B, Mostafa A, Charlie G och Serghei M. Sammantaget en välspelad kvalmatch där domartrion fokuserade på att spelarna skulle få spela fotboll under 90 min. Det är roligt och inspirerande när det blir sådana matcher. Nu väntar IFK Strömsund i den avslutande hemmamatchen på lördag 14.00.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

===========================================

Inför 2:a kvalmatchen Söråker hemma – Söndag 21 oktober 14.00

Faktorer som är viktiga och värdefulla grunder för en bygd är att idrottslivet och livet utanför detta går hand i hand. Går fotbollslaget bra och har framgång så gläds man och går bygdens företag bra och har framgång så gläds man. När det plötsligt sätts ett ordentligt krokben för ett av våra trogna företag som sponsrat verksamheten under åren, Ullångers Plåt, blir man bestört och ledsen. En förlustmatch i fotboll känns då i detta sammanhang och perspektiv futtigt och litet…

Efter matchen mot Sollefteå är det dags för HKF att snabbt skaka av sig detta och fokusera på att få upp tempo och till sitt eget spel. Matchen mot Sollefteå blev lite verkligen annorlunda jämfört med säsongens tidigare matcher. Ett ovanligt lågt speltempo innebar att energin inte var på topp hos spelarna i HKF och därmed också kvalitén på passningsspelet. Där tidigare enkla och självklara passningar lätt fastnade på spelarna i Sollefteå. Chans till revansch mot Söråker nu på söndag! Ett Söråker som var bara en 5-6 minuter från att bli seriesegrare i Medelpadsfyran. 2-1 för Lucksta i seriefinalen innebar en annan höst för laget. Alltid trist och tråkigt att få sin enda förlust i säsongens sista seriematch. I våras möttes HKF och Söråker i en träningsmatch som Söråker vann så lagen har känt på varandra tidigare under året. Vi ser fram emot ett nytt möte och en sevärd måstematch för båda lagen. Vinna eller försvinna är det som gäller! Är man inte på plats på Kinavallen och hejar fram grabbarna så finns alternativet att sitta framför datorn och göra det. Mittmedia direktsänder även denna match. Det gör man även i den andra kvalmatchen mellan Strömsund och Sollefteå som spelas dagen före.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

============================================

Sollefteå-HKF 2-1 (0-1)

Det var Sollefteå som gick segrande ur ett målchansfattigt derby i kvalets första omgång. Dock var det HKF som inledde första halvlek med ett vårdat och stabilt spel där laget hade god koll på spelarna i Sollefteå. Efter 9 minuters spel fick då HKF ett överraskande ledningsmål i en tilltrasslad situation vid en hörna där Kpobi var sist på bollen. Ett riktigt bonusmål eftersom det lika gärna kunnat dömts en frispark till hemmalaget. Efter målet spelades HKF fortsatt hyfsat med ett säkert försvarsspel och med några halvchanser framåt. Sollefteå spelade organiserat skickligt i försvaret och på mittfältet under denna halvlek utan att få till det i anfallet. När pausvilan kom var det bara att konstatera att HKF varit halvlekens bästa lag och hopp fanns om en ny positiv halvlek för HKF. En trend som ett pånyttfött Sollefteå definitiv satte stopp i andra halvlekens början då laget tog kommandot på fler ytor på planen. Under denna inledande period fick många av spelarna i HKF springa mycket och jobba hårt för att hålla emot motståndarlagets attacker. I 53:e minuten kom då en mycket omdiskuterad situation då Sergiu Mocanu i ett friläge blev rejält kapad av hemmalagets mv. Många såg här säsongens tydligaste målchansutvisning men domaren såg ett gult kort och en frispark till HKF. Sollefteå presterade därefter en stark period och kvitterade rättvist till 1-1 i matchminut 65. Åtta minuter senare var det sedan dags för en ny matchbildsförändring när Sollefteå gjorde det viktiga 2-1 målet. Under den avslutande matchtiden försökte HKF få till en offensiv för att få till en kvittering men några heta chanser skapades inte, Efter tilläggstid kunde då Sollefteå efter 97 minuters spel pusta ut som det vinnande laget efter sin starka andra halvek. Sammanfattningsvis blev denna match ett snällt kvalderby men trots detta blev facit 9 gula kort samt en utvisning för hemmalaget. Tyvärr blev detta inte HKF:s match utan mycket av de senaste matchernas pigga spel var som bortblåst denna gång. En ny möjlighet att hitta det vägvinnande spelet kommer nu på söndag 21 oktober 14.00 när Söråkers FF kommer till Kinavallen. Ett Söråker som i sin första kvalmatch på hemmaplan spelade 0-0 mot IFK Strömsund.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

 

==========================================

Inför 1:a kvalmatchen Sollefteå borta – Lördag 13 oktober 14.00

HKF inleder årets kval med bästa möjliga förutsättningar med en bortamatch mot ett starkt motiverat Sollefteå. Blir det dessutom en solig höstdag med hyfsad antal åskådare, med en direktsändning av Mittmedia på plats, är ju livet verkligen på topp för oss som har fotboll som sin sport. På topp är också formkurvan hos spelarna i HKF som de senaste 6 halvlekar fått det gemensamma lagspelet att stämma betydligt bättre än för en månad sedan. Dessutom har skador och sjukdomar tagit en paus från truppen vilket innebär att vi äntligen nu kan räkna in full styrka i truppen. Perfekta förutsättningar för framgång! Man kan nog säga att HKF-aktien stigit ordentligt på dom senaste veckorna på fotbollsbörsen. Motståndarlaget Sollefteå har gjort en strålande säsong i div 4 och var snubblande nära en förstaplacering och direktuppgång. En lag som imponerat med ett förstklassigt målgörande och med  en spetskompetens i Eugeniu Samsons målskytteri på 33 mål. Detta inger alltid respekt och en härlig utmaning att få stopp på. ”Det gäller att vi fortsätter att spela vårt egna spel som vi gjort under säsongen men det kommer att bli en tuff match!” säger Sergiu. Tuffa 22 matcher har det varit under årets säsong så det har varit en bra grund och förberedelse inför denna nya tävling – Kval till div 3 herrar, grupp 2. Övriga lag som ingår i tävlingen är Söråkers FF och IFK Strömsund som HKF har på hemmaplan. Vi tar en match i taget och nu är det fullt fokus på att göra en bra start i denna tävling.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

===================================================

Östavall-HKF 1-2 (1-1)

En tunn trupp gjorde en tung och stark laginsats kan man kort sammanfatta matchen mot Östavall. Det som var tunt var antalet spelare till start som hade krympt till 12 st när det blev matchdag. Det kan bli så när spelare behöver välbehövlig vila inför kvalserien och sjukdomar slår till timmarna före bussresan från Ullånger. Med få spelare blir det då extra rymligt i både spelarbuss och omklädningsrum men även också ett helt annat matchfokus. Här gäller det för alla att spela och springa klokt samt smart under 90 minuter. På en fantastisk gräsmatta och anläggning startade Östavall bäst och rullade boll från kant till kant utan att komma till några vassa chanser. Efter ca tio minuter satt spelet, positionerna och löpningarna hos HKF. Spelet jämnade ut sig och det skapades därefter bara halvchanser för båda lagen. Östavalls försök till bollar bakom försvarslinjen hade också Hugo B som vanligt full koll på. Det är en lagstyrka att ha en stabil mv när försvaret ser olika ut från match till match. Efter 32 min blev dock Östavall belönade med ett ledningsmål efter ett klassiskt mönsteranfall på vänstersidan med ett inspel snett inåt bakåt. Gör man mål efter instruktionsboken ska man bli belönad trots att det är motståndarlaget som gör det. HKF tuggade vidare på i det gemensamma försvars- och anfallsspelet och välförtjänt fick man ett kvitteringsmål i 41:e minuten genom Sergiu M som avslutade ett sevärt anfall. 1-1 i paus med mersmak efter en stark halvlek av HKF. 5 minuter in på andra halvlek hoppades man då på lite medvind efter en fällning i straffområdet. Den debuterande mv i Östavall fick tyvärr till en premiärräddning nere vid stolproten och tippade den välplacerade straffen utanför stolpen. Roligt och ett minne för livet att få till en sådan räddning i sin debut men mindre roligt för HKF. Efter den lilla motgången så fortsatte HKF att tillsammans jobba för laget med många skapade vassa chanser och ett stabilt försvarsspel. Detta fick till följd att Östavall inte fick det egna spelet att stämma utan spelarna i HKF kom bl a ofta ut ur närkamparna som bollvinnare. Kvarten kvar gjorde HKF sitt enda byte för dagen när 15-åringen Tobias Eriksson kom in och bildade anfallspar tillsammans med Emil. Forwarden Sharif Jaffari fortsatte nu sitt uppoffrande springande på vänstersidan och i 89:e minuten gick han på nytt ur en kamp som bollvinnare och spelade fram Emil F som kyligt gjorde det avgörande och rättvisa 2-1 målet. Under den avslutande tilläggstiden gjorde Östavall en kollektiv kraftansträngning för ett kvitteringsmål och där ett missat läge framför öppet mål i slutsekunder satte punkt för en välspelad höstmatch från båda lagen. Efter matchen får man ge samtliga spelare i HKF från mv till 12:e man överbetyg för det gemensamma lagansvaret, spelet och inställningen. Laget spelade klokt hela matchen med ett varierat spel med ett bollrullande i försvarslinjen när krafter behövde återskapas för medspelare samt fullt fart framåt när det rätta situationer dök upp. Det såg bra ut inför kommande kvalserie. Lite extra plus delas denna gång ut till försvarslinjen Johan B – Mihail R – Ahmed A samt Sharif J som på en ny position jobbade hårt i anfallsspelet under hela matchen. Ett gäng nöjda, positiva och glada spelare satte sig i bussen efter matchen och längtar nu efter kommande match mot Sollefteå nästa helg!

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

============================================

Inför Östavall borta – söndag 7 oktober 14.00

I det senaste matchreferatet sammanfattar Patrik i en träffsäker analys av årets säsong att det har skapats många lägen men gjorts för få mål under matcherna. Fotboll går ju ut på att det ska göras mål och helst ett mer än motståndarlaget. Så enkel är fotbollens matematik. Denna matematik återspeglas ofta i lagens placering i sluttabellen. 22 oavgjorda matcher = 22 poäng under året ger aldrig full framgång utan det behövs även vinster. Söndagens motståndare Östavall har under denna säsong fått ihop denna matematik på ett framgångsrikt sätt. Endast i en match hittills har man gått mållösa från en match och samtidigt gjort värdefulla poängmål i rätt matcher. Vilket bl a visade sig i vårens match på Kinavallen. Där 2 målchanser gav 2 mål och 3 poäng. Tack vare vårens skörd på 18 poäng som grund så hamnar laget på rätt sida strecket denna säsong. Till söndagens match som spelas på en gräsplan, som har ryktet om sig att vara en av det bästa i Norrland, kommer HKF att få en nyttig genomkörare inför nästa tävling som kommer – kvalet. I dom två senaste matcherna har många spelare (22 st) spelat. Vi får se hur Sergiu komponerar ihop laget denna gång och vi ser fram emot matchen mot Östavall och fortsättningen på säsongen.

// Johnny Eklund Herransvarig 2018

=================================================

HKF-Lillhärdal 2-1 (1-1)

Sista hemma matchen för årets seriespel i div.3 mellersta Norrland är avklarad och nu står det klart att det kommer bli kvalspel även denna säsong. Den lilla skillnaden är att i fjol kom vi som verkliga underdogs för att skaka om i div.3 kvalet medan i år är vi troligtvis favoriter och ska kriga för att hålla oss kvar.
Men hur kan jag vara så säker på att det blir kval när det återstår en match, då vi möter Östavall som ligger på platsen ovanför och det bara skiljer tre poäng?
Jo, för vi måste vinna med 11-0 för att undvika kval och det kan jag lova de flesta att det inte är värt att satsa pengar på.
Men vi börjar väl med matchen från i helgen som avgjorde att det just blev kval och innebär att det inte blir direkt uttåg ur div.3.
En ojämn Kinavallen, svinkall eftermiddag och Lillhärdal stod för motståndet.
Vi är klasser bättre än Lillhärdal denna match och hade vi satt samtliga solklara chanser vi skapade hade det kunnat bli 7-1, men stolpar och ribbor var i vägen flera gånger om och istället slutade matchen bara 2-1.
Emil målade båda gångerna denna eftermiddag och var två ribbskott och ett missat friläge ifrån hattrick.
Visserligen en vinst men det känns ändå segt efter matchen när vi inser att 11-0 är ett måste kommande match för att klara sig kvar utan kval.
En sån här gång kan man inte annat göra än att tänka tillbaka på matcher under säsongen då vi förtjänat mer än vad vi fått med oss. Kubikenborg hemma, 1-1. Vi skapade mängder av chanser och dom skapar på sin höjd två målchanser och gör ett mål.
Östavall hemma, 1-2. Vi är det bättre laget hela matchen förutom 15 minuter i första halvlek då dom gör två mål.
Anundsjö hemma, 1-2. Vi gör nog våran bästa match som jag sett denna säsong men ändå får vi inte med oss mer än en sur eftersmak i munnen efter ett självmål i slutet av matchen.
För att sammanfatta denna säsong kan man väl säga att lite mer skärpa när lägen dykt upp hade förutsättningarna kanske sett annorlunda ut inför säsongen sista match.
Men nu är det som det är, det är bara att gilla läget och köra över Östavall till helgen så får vi se hur långt det räcker.

#Forzakusten

// Patrik Danielsson.

===============================================

Inför Lillhärdal hemma – lördag 29 september 14.00

Antal minuter för att skapa med- och framgång i resultaten minskar för HKF. Nu återstår det endast två matcher att ordna till det för årets spelartrupp i div 3 2018. Detta är den verklighet som finns och måste hanteras tillsammans på bästa sätt. Efter bortamatchen mot Frösö väntar då en hemmamatch mot Lillhärdal och att vinna på beställning mot ett bottenlag är inte lätt. Matchen ska även spelas och genomföras under 90 min. Lillhärdal som har 7 poäng har det senaste matcherna fått till en 3-3 mot Sund samt en hanterbar förlust, 0-3, senast mot Iggesund. Vilket tyder på att det fortfarande finns go i laget.  Vilket är starkt med tanke på att nedflyttningen varit klart sedan i mitten av augusti. I hemmalaget håller höstens bekymmer i sig enträget när det gäller tillgängligheten på spelare. Även till denna match saknas det spelare men förhoppningsvis så återkommer det spelare på nytt som inte kunde medverka i den senaste matchen. Förutsättningarna är goda att vikarierande coachen Ante Danielsson får ihop ett slagkraftigt lag som är beredda att göra allt  + moms för en kollektiv lagseger i lördagens oerhört viktiga match. Nu gäller det!

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

=====================================

Frösö – HKF 2-0 (1-0)

I bussen efter matchen mot Frösö så var det inte en tilltufsad spelartrupp som skulle åka tillbaka mot Ullånger. Snarare tvärtom det var en spelartrupp som var ganska stolt över vad man gemensamt presterat i den svåra bortamatchen mot Frösö. Vilket är positivt med tanke på det två avslutande matcherna i årets serie. På det tillplattade och svårspelade konstgräsunderlaget var det Frösö som startade matchen med ett mäktigt bollrullande mellan spelarna. Bollen spelades runt från kant till kant och spelarna i HKF fick springa åtskilliga metrar för att hålla positioner och motståndarna på rätt sida. Inga skarpa chanser skapades det dock utan det var mest ständiga attacker på både vänster och höger sida. Det bollar som sedan hamnade framför mål hade Hugo full koll på. HKF var inte inställda på att bara försvara sig under 90 minuter utan man skapade halvhyfsade anfallsförsök emellanåt. Precis när spelet börja sätta sig för HKF vann en Frösöspelare en 50/50 situation med ett påföljande snabbt anfall och mål för hemmalaget i 25:e minuten. Trots motgången kom HKF in i matchen på nytt och i slutet av halvleken blev det en trippelhörna som var värt ett bättre öde. I början av andra halvleken såg matchbilden ut på samma sätt. Det breda anfallsspel från Frösö innebar ytterligare löpningar för spelarna både i sidled och dessemellan även hinna att understödja varandra i anfallsspelet. Det blir många meters löpningar i benen och sällan möjligheter till återhämtning. I den 68:e kompletteras Ahmed Alizades gula kort från 1:a halvlek med ett nytt och detta innebar spel med 10 man resten av matchen. Oturligt för laget och framförallt för Ahmed som dittills gjort sin bästa match för året. Några minuter senare blev då trycket för hårt för vår backlinje och 2-0 till Frösö blev följden.Därefter kraftsamlade HKF på nytt igen för att hålla emot siffrorna men även för att göra ett reduceringsmål. Ett effektivt Frösö med högklassiga kantspelare blev även denna gång för svåra men laginsatsen från HKF var klart godkänt. Utropstecken i matchen blev Hugos stabila och säkra mv-spel (chanslös på båda målen), spelarnas attityd och löpvillighet samt unge Mahdi Azalis inhopp i andra halvlek. (Mahdi fyller 14 år  i november). Nu väntar Lillhärdal hemma kommande lördag 29 september. Den legendariska sportkommentatorn Göran Zachrisson myntade en gång de klassiska uttrycket ”Det gäller att ha känsla för feeling!” Det tycker jag saknades i den här matchen när matchen döms av en domartrio från Ångermanland. En av förväntningarna och förhoppningar man har dels som ledare men även som spelare i en förbundsserie att det ska ges möjligheter att få träffa domare från andra distrikt. Detta är alltid berikande och nyttigt. Något att tänka på tycker jag för den som ansvarar för domaruttagningarna på denna nivå.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

=============================================

Inför Frösö borta – lördag 22 september 14.00

8.30 på lördag går bussen iväg från OK i Ullånger för en långresa till konstgräset i Östersund. Tabelltrean Frösö är dagens motståndare och på nytt ställs HKF för en tuff men även en inspirerande utmaning. Kan det tas poäng hem från denna match? Det man minns från vårens möte var att det var ett starkt offensivt och ett spelskickligt lag som HKF mötte. Mycket talar för att Frösö är det bästa lag som gästat Kinavallen denna säsong. HKF krigade på hårt i matchen och höll emot tills det återstod 10 min av matchen när ett straff avgjorde till Frösös fördel. Nu väntar på nytt en spännande omgång där poäng ska fördelas kring kvalstrecket och en poäng på bortaplan är mycket värt. I de avslutande omgångarna är det även avgörande hur det ser ut med avstängningar, skador m m och till denna match finns dessa faktorer med i vår verklighet. Vi får se hur Sergiu bygger ihop laget denna gång. I Kinahallen denna vecka har det varit högt tempo och fokuserat på träningarna av peppade spelare. Vilket känns positivt och hoppfullt. HKF har i Kinahallen ett riktigt plus i denna period av säsongen. Perfekt att ha möjlighet att träna på konstgräset inför denna match och få träna på en vettig kvällstid.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

==================================

Iggesund – HKF 7-3 (3-1)

Till matchen mot Iggesund kom HKF med ett nästan nykomponerat lag (skador, sjukdom, avstängningar m m) jämfört med den senaste matchen mot Sund. Matchen slutade med det annorlunda resultatet 7-3. Ett resultat som får tankarna till en bandymatch men vad vad finns bakom siffrorna? Sergiu säger efter matchen följande: ”Den första halvtimmen fick vi inte till något eget spel och det är helt förståligt med tanke på att vi delvis hade ett nästan nytt lag. Därefter tycker jag att vi kom in spelet på ett bättre sätt och gjorde en helt okej senare del. Tyvärr släppte vi in några s.k. enkla mål som gjorde att siffror stack iväg men samtidigt är det positivt att vi gjorde tre mål framåt i matchen. Spelarna som spelade gjorde en godkänd insats tillsammans.” Det blev alltså ett starkt hemmalag som på nytt visade sin styrka på hemmaplan där man hittills är obesegrade under säsongen. Dock lyckades HKF stå emot med en snabb kvittering i början av första halvlek och en reducering till 2-3 strax efter pausen. 3 mål sista kvarten för Iggesund blev även avslutningen på matchen. Nya tag och nya matcher väntar nu för HKF. Det återstår nu 3 matcher i årets serie där man gemensamt måste kraftsamla dels på träningar och de 270 minuter som ska matchspelas. Spänningen håller i sig…

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

===============================================

Inför Iggesund borta – söndag 16 september 14.00

HKF spelar då på söndag den sista matchen i omgång 19. Övriga matcher spelas på lördag. En bortamatch väntar i Iggesund på en arena som HKF aldrig spelat på tidigare och även i ett nytt landskap. Det är berikande och inspirerande att fotbollsgeografin blir en annan i en serienivå där bara representationslag spelar. Till skillnad mot att möta t ex ett lag 2 i den lokala division 4 serien i Ångermanland. Mycket roligt för många spelare men framförallt för lagets yngre spelare. En upplevelse och erfarenhet rikare blir det i sitt fotbollsliv. Senast HKF mötte Iggesund blev det en hemmavinst där man vände 0-1 till ett överraskande och positivt 4-1 resultat. Det man minns från den matchen är att det var ett tungt Iggesund som var farliga varje gång det var frisparkar eller hörnor. Det var också en match där HKF hade flytet och målen kom precis där dom behövdes i matchbilden. Iggesund som är på en fjärdeplats i tabellen är ett lag som vinner dom matcher man bör vinna och har även spelat oavgjort vid 2 tillfällen mot Anundsjö. Om HKF kan ta med sig en poäng hem från bortaresan bör vi vara mer än nöjda. Vi får hoppas att 90 minuters hårt lagjobb, tur i situationerna och en positivt peppning till varandra kan ge den framgången!

// Johnny Eklund Herransvarig 2018

============================================

HKF – Sund 0-2 (0-0)

Efter lördagens streckmatch mot Sund är det bara att inse fakta att HKF är nu inne i en period där Fru Fortuna är svårflörtad. På nytt skapas det möjligheter till mål och extrapoäng men det vill sig helt enkelt inte för lagets spelare. Turen som behövs är inte med laget för tredje matchen i följd. Det var ett heltänt Sund som kom till Kinavallen fast beslutna att knipa 3 viktiga poäng. Det gjorde laget också genom att under hela matchen tidigt störa och pressa hemmalaget högt upp i banan. Visserligen skapades det  målchanser för HKF under matchen men samspelet mellan våra spelare stämde helt enkelt inte. Ett rimligt resultat efter 45 min hade nog varit ett par mål för hemmalaget med tanke på bl a situationer som var snubblande nära självmål vid ett par tillfällen. Bästa möjligheterna för Sund under första halvlek var en mängd frisparkar som lyftes mot hemmalagets försvarsområde. Bortalagets störande och pressande fortsatte framgångsrikt även under andra halvlek men det var HKF som var skarpast framåt med två ribbträffar. I 78:e minuten kom då kallduschen när Sund tar ledningen. Helt plötsligt är ett par man fria med Hugo i målet. Hugo gör en suverän räddning men bollen rullar in i mål vid stolproten. I den kvitteringsjakt som sedan följer skapas det hyfsade möjligheter framåt men det är Sund som har det hetaste chanserna. Nästan logiskt blir då avslutningen att Sund i matchens sista anfall gör sitt andra mål. Stor glädje i bortalaget som gjorde det man skulle – ta 3 viktiga poäng och få lite luft till kvalstrecket. Tuffare läge efter denna match har då HKF nu när det återstår 4 omgångar och tre bortamatcher där poäng måste tas. Nästa söndag åker laget till Iggesund för ett första försök till poängtagning.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

========================================

Inför Sund IF hemma -Lördag 8 september 14.00

En riktigt rysarhelg är på gång. Det är val och kval som gäller på olika nivåer med en massa känslor med i spelet. För många är det resultat som ska gälla för fyra år fram över. För HKF är det ett resultat som ska gälla från lördag till kommande helg. Det är olika tidsperspektiv i vår tillvaro. Efter två matcher där motståndarlagens mv varit just det jokrar som ibland är matchavgörande är då HKF i ett läge där en välbehövlig vinst vore tacksamt att få. Nu väntar Sund och på nytt är det en streckmatch som är den sanning som är i potten för båda lagen. En riktig och viktig rysarmatch väntar att blåsas igång på Kinavallen. Sund som ligger strax över HKF i tabellen har 21 poäng och hade senast Iggesund på besök. Klar vinst för Iggesund med 6-2 bäddar för att vi får se ett taggat och revanschsuget Sund som kommer för att ta 3 poäng. Sund som också är nykomlingar i serien hade också en tung inledning på serien. Efter 4-3 vinsten mot HKF hade laget en strålande facit under juni med 13 poäng på 5 matcher. Höstsäsongens start har inneburit 2 vinster på fem försök. Ofta brukar det bli målrika matcher när Sund spelar och Ahmad Kheris (12 mål) vet hur man gör mål. Sitter puzzelbitarna i lagbygget på plats för HKF i matchen så finns det förhoppningar om ett positivt resultat. Spänningen kring kvalstrecket ökar nu för varje omgång som är kvar…

// Johnny Eklund Herransvarig 2018

===========================================

Svartvik – HKF 3-0 (0-0)

Den forne Örebrotränaren och numera expertkommentatorn på CMore:s Allsvenska sändningar, Alexander Axén, har under stor del av sin verksamma tid slagits för tesen att det inte finns någon tur i fotboll, utan bara mer eller mindre bra prestationer vid specifika tillfällen. Personligen har jag för det mesta inte köpt det påståenden. Men efter dagens drabbning bör jag nog revidera mina tankar kring just detta. Han har delvis rätt, men det har även jag.
Första halvlek är en tämligen jämn historia där inget lag har några riktigt bra chanser. Ganska avvaktande offensiva satsningar färgar spelet innan vilan tillsammans med ett kontrollerat försvarsspel. Vi går in i halvleksvila med egentligen inget särskilt som hänt förutom en frispark av Misa Robu som såg ut att hamna i samma maska som mot Arnäs, men dessvärre utanför stolpen denna gång. Det mest intressanta utöver detta är när en av deras spelare efter en närkamp med Victor Fahlberg bestämmer sig för att sätta två händer i bröstet och knuffa omkull honom. Här vill jag poängtera för Svartviks räkning att domaren som tillät ganska hårt spel var ganska återhållsam med bestraffning, då situationen bara slutade med gult kort.
När andra halvlek drar igång blir matchbilden helt annorlunda. Istället för avvaktande ”känna-och-klämma-spel” ser vi betydligt hungrigare ut. Det mesta spelet förs av oss på Svartviks planhalva då vi vinner tillbaka bollen lika snabbt som när vi tappade den. Jag fick det även till 6 (!) stycken hörnor i rad på bara ett par minuter. Under dessa minuter har vi ett par chanser där vi är otroligt nära på att göra mål. Bland annat Misa hade en halvvolley mot bortre burgaveln som Svartviksmålvakten mirakulöst lyckas nå. Bara minuterna senare har någon av våra spelare (såg inte riktigt vem) ett avslut som såg ut att segla i en båge in i mål, men även denna gång lyckas deras målvakt hålla bollen borta från nätet på ett väldigt imponerande vis.
Efter vår kavalkad med chanser händer det, som absolut inte får hända. Vi tappar bollen och deras spelare rinner igenom försvaret och sätter 1–0 med ett skott på första stolpen. Rättvist? Knappast, men det handlar i slutändan bara om att sätta bollen i nätmaskorna.
Målet som görs runt 70:e minuten förändrar därmed matchbilden ännu en gång. Vi börjar spela mer på chans och Svartvik förlitar sig på omställningarna. För att summera slutet på matchen lite enkelt så konstaterar jag att vi tyvärr inte fick någon utdelning den här gången då vi flyttar fram laget och Svartvik gör dessutom två mål på tilläggstid som tyvärr också spikar slutresultatet till 3–0. En blytung förlust mot ett lag som nu gick om oss i serien.
I vårt lag för dagen vill jag lyfta fram Misa Robu. En otroligt dynamisk spelare som jobbade sig fram till bra chanser, hade ett par riktigt vassa avslut och fina passningskombinationer med mittfältarna.
Av ren princip brukar jag vanligtvis vara ganska återhållsam med att hylla motståndare, men efter de otroligt avgörande räddningarna som Svartviks målvakt Henoc Ekanga står för under matchens gång så är det bara att lyfta på hatten. Tungan på vågen i lördagens drabbning.
Nu glömmer vi den här matchen och kommer tillbaka taggade på lördag den 8:e september då en lika viktig match står på schemat då Sund IF gästar oss på Kinavallen. Matchen börjar 14:00, vi ses där. Forza Kusten!
// André Andersson, Lagledare

=======================================

Inför Svartvik borta – Lördag 1 september 14.00

Efter matchen mot Anundsjö kan man bara konstatera att första halvlekens suveräna och tydliga mv-spel av Leo Groza i bortalaget var av matchavgörande karaktär. Med en annan mv så hade förmodligen HKF  kanske tagit en trepoängare. Det man också kunde konstatera var att vår utlånade spelare, Vasile Gujea, deltog i matchen mot sina tidigare lagkamrater. Något som många upplevde som både överraskande och irriterande. Aktuellt läge idag, 31 augusti, när det gäller utlåningen av Gueja till Anundsjö är följande. Föreningarna var överens om att spelaren skulle registreras för Anundsjö under mars för att få delta i DM-spelet den 18 mars och därefter skulle spelaren återregisteras för HKF senast 31 mars. Detta blev aldrig gjort. Däremot har Anundsjö kommit med ett förslag om en överenskommelse för tiden 1/4 till 1/11. Detta förslag från Anundsjö har HKF godkänt däremot har inte Anundsjö ännu skriftligt godkänt sitt eget förslag. I förslaget fanns en punkt där båda föreningarna var överens om att spelaren inte skulle delta i matcher mellan de bägge lagen under säsongen. Dock var inget underskrivet av Anundsjö till matchen i lördags. Kort sammanfattning är att HKF var överens med Anundsjö om att spelaren skulle få delta i tävlingsdagen i  DM men är ännu inte överens om förutsättningarna för spelarens deltagande i tävlingen Div 3 Mellersta Norrland. Vi får hoppas att föreningarna kommer överens innan säsongen är slut samt att vi på nytt får ett ångermanländsk lag i div 2. Detta om detta om spelet utanför planen. Då vet ni ledare, spelare och övriga intresserade hur situationen ser ut.

Då fortsätter vi nu att fokusera på fotbollen på planen och nästa match i tävlingen som är en bortamatch mot Svartvik. En riktig klassisk streckmatch där värdefulla och viktiga poäng står på spel. I förra mötet mot Svartvik som spelades på Nordvallen fick HKF sin efterlängtade första vårvinst med 2-1. Nu är det september som gäller och förutsättningarna är glasklara för båda lagen för  en vinst innebär medvind inför kommande matcher. Svartvik som har 18 poäng har gjort goda insatser under hösten med bl a ett imponerande oavgjort resultat mot Frösö. 38 gjorda mål framåt är också siffror som imponerar. Kan HKF behålla sin lagkapacitet som man visat de senaste matcherna och visa disciplin på planen finns det hyfsade möjligheter till poängskörd i denna ytterst spännande drabbning.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

===========================================================

HKF – Anundsjö 1-2 (0-0)

Serieledande Anundsjö lämnade Kinavallen med hjärtat i halsgropen och med en tacksam blick mot någon i himmelen som ville att turen skulle var på deras sida i derbyt. Om man vinner en serie behövs skicklighet och rätt tur vid rätt tillfälle  – sådana är krafterna i fotbollens värld oavsett nivå. Derbyt på Kinavallen blev en tät och tuff historia under både första och andra halvlek där HKF var med i matchen från start till mål. I den första halvleken överraskades publiken av att det var HKF som stod för det mesta av lagspelet och även skapade skarpa chanser bl a ett friläge som var värt ett bättre öde än en målvaktsräddning. Ett stabilt och energiskt hemmalag höll emot Anundsjös attacker som mest bestod av enstaka individuella anfall där en ribbträff var närmaste laget kom. En väl genomförd första halvlek av HKF som borde haft ett ledningsmål i halvtid. Efter 8 minuters spel i andra halvlek kom då ett välförtjänt mål genom Mohammed Kadura som kyligt avslutade ett anfall. Ett Anundsjö som har ett tungt anfall kvitterade i 63:e minuten genom ett välplacerat nickmål utom räckhåll för Hugo Boman. Efter kvitteringen så kom Anundsjö mer in i matchen och spelet fick jämvikt. Taktiken med långa bollar mot anfallarna i Anundsjö blev en mäktigt uppgift att stå emot dels i första halvlek men även efter  1-1. 10 minuter senare händer då något helt överraskande och snöpligt. En långboll nickskarvas i försvarslinjen så olyckligt att bollen hamnar i målet. Stor glädje i ett lag och sorg i det andra laget. Efter denna situation försöker då HKF att via ändrade spelarpositioner i laget få till ett rättvisande kvittering under de sista 15 minutrarna.

Stärkta av sitt bonusmål så stod Anundsjö emot de offensiva attackerna som gjordes och kunde ta med sig ytterligare 3 poäng hem. Ett delad poäng hade dock speglat derbyt bäst var nog den allmänna meningen efter matchen. HKF genomförde mötet mot serieledarna på bästa möjliga sätt som laginsats och där extra spelarplus ges till det samspelta mittfältsparet Mostafa Afzali och Maxim Chiper välbalanserade anfall- och försvarsspel. I sammanhanget måste dock även spelarminus utdelas. Är det är tuffa och täta matcher som ska spelas och det gjordes det i derbyt och det blir det även i fortsättningen i höst måste fokus vara på rätt sak. Här måste varje spelare har självdisciplin samt ta ett lagansvar att inte diskutera med domare eller motspelare i varje frisparkssituation m m. Det personliga gula kortet för onödigt snack kommer förr eller senare och drabbar även laget i kommande viktiga matcher. Lagkaptenen har ett visst ansvar för lagets uppträdande under matcherna men man kan inte begära att lagkaptener ska springa omkring och leda diskussioner om vem som har mest rätt eller fel! Nästa lördag väntar en ny viktig match på bortaplan mot Svartvik – en riktig streckmatch.

Johnny Eklund Herransvarig 2018

==============================================

Inför Anundsjö hemma – Lördag 25 augusti 15.00

Dags för ett högintressant derby på Kinavallen mot serieledande Anundsjö. Efter några speluppbyggande matcher med positiva poäng i bagaget väntar nu en mäktig utmaning för HKF mot Anundsjö som är i topp på 35 poäng. Ett lag som haft bara framgångar under året och varit obesegrade i både träningsmatcher och i seriespelet. Att istället för att möta Anundsjö lag 2 som HKF brukar möta i div 4 så är det då representationslaget som nu står på andra sidan på nytt och det måste vara extra stimulerande för spelarna. Känslan i laget är gott inför matchen säger Sergiu. ”Att få möta obesegrade serieledarna är en perfekt match för laget just nu. Inställningen är 100 %-ig hos spelarna och alla är verkligen självmotiverade inför lördagens match!”

Vårens möte slutade med en vinst för Anundsjö. Detta efter en mållös första halvlek där spelet var hyfsat jämnt men där några tunga mål i andra halvlekens början för hemmalaget blev matchavgörande. Att nu hämta hem 3 poäng från Kinavallen är ingen självklarhet utan vi får nog se en match med äkta derbykaraktär.

Googla gärna ordet Derby för mer information om begreppet..

//Johnny Eklund Herransvarig 2018

========================================


===========================================

Lillhärdal – HKF 1-5 (0-1)

I Wikipedia kan man läsa följande:

Femetta är ett uttryck för fullträff eller bästa möjliga resultat.

Om man vid träffar den vita riktpricken som sitter mitt i femman i en femringad måltavla har man gjort en femetta.

En femetta är i sammanhang med motorcykeltävlingar av typen speedway det bästa möjliga heatresultatet. Tävlingarna körs som lagtävling, och matcherna körs i heat med två förare ur varje lag. Förste föraren i mål får tre poäng, andre två poäng, tredje får en poäng, och den som kommer sist får ingen poäng. Om ett lag lägger beslag på både första- och andraplatsen i ett heat innebär det att laget får fem poäng och motståndarlaget endast ett. De har då gjort en femetta.

Att få skriva om en femetta på bortaplan är otroligt positivt och stimulerande. Det gör man inte varje säsong.

Efter en tidigt ledningsmål i 3:e minuten genom Felix B på nick blev det en seg historia under det inledande 20 min. Därefter blev det lite mer speedway på laget och mot slutet av halvleken stämde spelet bättre och som vanligt skapades det läge efter läge. Dock endast 1-0 efter första halvlek. Efter pausen fortsatte HKF på samma sätt i början på andra halvlek alltså ännu mer speedway och efter 20 min är det äntligen 2-0 efter ett straffmål av Serghei M. Strax därefter reducerar hemmalaget genom ett frisparksmål. Lagspelet för HKF är dock oförändrat stabilt och välförtjänt så gör Emil F 3-1 i 81:e minuten.

Efter det gör HKF hela 4 byten nästan samtidigt. Modigt gjort av Sergiu för det kan ju helt plötsligt stå 3-2 och bli en extra nerv i slutminutrarna. Sergiu har som vanligt full koll på inhopparnas kapacitet och förmågor (så har det varit hela vårsäsongen). Motiverade och fokuserade avbytare gör att det blir en förstärkning av dagens speedwayfotboll och utdelning direkt. 4-1 genom Serghei M och 5-1 genom inhopparen Charlie G. Ett jämt och välspelande bortalag tar en nyttig seger.

Vid 10-tiden på kvällen  rullar bussen in i Ullånger med ett gäng nöjda spelare och ledare och med 3 poäng i bagaget.

Nöjd är också spelande tränaren Sergiu men även lite bekymrad: ”Vi har en bred och jämn trupp så jag får lätt huvudvärk inför varje match när jag ska bygga ihop laget och vilka ska börja som avbytare!” Positiv huvudvärk måste vara toppen att ha som tränare. Det finns dom som har det värre…

Vi får se hur lagbygget ser ut i kommande hemmamatch mot Östavall nu på onsdag 19.30 och om lagets form håller i sig.

//Johnny Eklund

Herransvarig 2018

(Uppvuxen på uppländska landsbygden 2 mil från Hallstavik är man van vid Speedway och Rospiggarna. Kul med en ny kombination av idrottskultur  – Speedwayfotboll i HKF!)

==============================================

Inför Lillhärdal borta – Lördag 16 juni 14.00

Vikarierande coachen i matchen mot Frösö, Tobias Johansson, sammanfattade den senaste matchperioden på 3 hemmamatcher att det var riktigt bra go i laget. Det märktes fram för allt i den matchen och det var ytterst nära att det kunde blivit lite bonuspoäng.

En boll som Frösö räddade på mållinjen och strax därefter en svårtolkad situation som bedömdes som straff. Sådan är fotbollens tjusning och spänning. Ibland är det medvind och emellanåt är det motvind. Sällan vindstilla varken i situationer eller domslut. Ibland får man prata med domaren och säga att det var rätt dömt. Emellanåt vill man prata mot domaren men det brukar sällan ändra domarens beslut…

Alla tillhör den värdefulla Fotbollsfamiljen och alla behövs.

Nu till kommande match mot Lillhärdals IF på bortaplan som förmodligen kommer att bli en spännande och intressant historia. Lillhärdal, strax utanför Sveg, ligger på en 11.e plats i serien och har visat en variationsrik resultatrad under våren. Från stora förluster till jämna matcher bl a 3-4 mot serieledande Anundsjö. Ett synnerligen svårtolkat lag som HKF inte mött tidigare i seriesammanhang. Det är alltid spännande, utmanande och inspirerande att få möta nya lag på nya matcharenor.

Efter en paus från matcher väntar nu en slutspurt på våren med 3 matcher och förhoppningsvis viktiga poäng in på kontot.

Lördag morgon 7.00 åker bussen från Ullånger med ett gäng taggade spelare och ledare!

// Johnny Eklund

Herransvarig 2018

=====================================

HKF – Frösö 0-1 (0-0)

I Tidningen Ångermanland gör Lagkapten Tobias Johansson en bra sammanfattning av matchen mot Frösö:

Det blev en tung nationaldag för spelarna i Höga Kusten. I 80 minuter stod de emot topplaget Frösös tryck, men tack vare en straff med tio minuter kvar kunde jämtlänningarna åka hem med samtliga tre poäng.
– Vi ska ha huvudet högt, vi krigade hela matchen och vi ska känna oss nöjda trots förlusten, säger Höga Kustens lagkapten Tobias Johansson.

Efter en tung säsongsinledning hade Höga Kusten haft en uppåtgående trend i division 3 med endast en förlust på de fyra senaste matcherna. Inför mötet med offensivt starka Frösö på Kinavallen återfann sig därför en positiv känsla i hemmalaget.
Positiv har även lagets hemmaspel varit i inledning på säsongen, där Höga Kusten innan Frösö-matchen hade tagit poäng i samtliga matcher. Nollan i den förlustkolumnen spräcktes dock under onsdagen.

– Vi är starka hemma, men de var väldigt bollskickliga och rullade runt jättemycket. Vi krigade på hela matchen och visade hjärta, säger lagkaptenen i Höga Kusten, Tobias Johansson.

Frösö är seriens målgladaste lag än så länge, men hade svårt att få hål på nykomlingarna från Ullånger. Det krävdes en straff med tio minuter kvar för att de skulle spräcka målnollan. Jim Hellström fick bollen på handen och bortalaget tog vara på chansen.

– Det var olyckligt. Grabbarna gjorde det jättebra och kämpade på, så det var lite surt, säger Johansson.

Hemmalaget var inte särskilt nära att kvittera efter Frösös mål, utan hade sin bästa chans strax innan 0-1-målet.

– Fem minuter innan straffsituationen hade vi ett skott som de räddade på mållinjen, annars var det tunt med chanser faktiskt, förklarar Johansson.

Om Höga Kusten haft en kanoninledning på hemmaplan så kan detsamma inte sägas om lagets bortaspel. Där har det nämligen blivit noll poäng på fyra matcher hittills. I nästa omgång väntar ett viktigt streckmöte mot Lillhärdal som ligger närmast efter Höga Kusten som i nuläget befinner sig på kvalplats. Där hoppas Johansson att laget ska ta sina första poäng på resande fot.

– Vi har haft riktigt bra go de tre hemmamatcherna vi spelat nu och det ska vi ta med oss till bortamatchen. Så då ska vi ha första tre poängen där helt klart.

Johnny Eklund

Herransvarig 2018

Inför Frösö IF hemma – Onsdag 6 juni 16.00

Efter en överraskande, välbehövlig och glädjande seger mot Iggesund i lördags avslutas nu hemmaperioden mot gästande Frösö IF. Ett lag som vi tidigare mött i Div 3 med blandade framgångar. Frösö ligger fn på en fjärde plats i tabellen på 14 poäng. I den senaste matchen besegrade man Alsen i derbyt med 2-1. Säsongen 2017 samlade laget ihop 29 poäng i div 3 och hamnade på en 8:plats. En bred spelartrupp hos HKF gör att laget har spelare som kan spela på i olika funktioner i olika matcher. Det märktes fram för allt mot Iggesund. Utöver detta så finns det unga och hungriga ungdomsspelare som verkligen vill spela i div 3. En bra kombination i nutid och inför framtiden. Dags för ett ny intressant match på Kinavallen.

Under åren har vi har lyft fram fotbollen i Höga Kusten lite extra den 6 juni på Kinavallen. Det gör vi även 2018:

Nationaldagen 6 juni 2018

Information & Integration


Tillsammans Cup är en fotbollscup den 6:e juni för integration och ett nationaldagsfirande som hyllar mångfald och vänskap. En dag där alla är välkomna och som firas i gemenskap. 
 

 På nationaldagen fylls gräsytor i hela Sverige med fotbollsspelande svenskar, nyanlända och etablerade, för att fira mångfald, gemenskap och ett öppet Sverige.

2018 arrangeras Tillsammans Cup på Kinavallen och på 16 andra orter i Sverige.  

I dagens match mot Frösö IF kommer hemmalaget att som vanligt innehålla spelare som kommer från olika delar i området och i världen. Integration har blivit en tradition i herrlaget genom åren. Herrlagets trupp 2018 är ett mångfald av olika nationaliteter och numera är Höga Kusten Fotboll ett lokalt globalt Världsarvslag.

Helt i linje med Lagkamraternas Lagkamrat och Legendaren ”Larsa” Viklunds ord som vi tillsammans bygger vidare på:

Vi i HKF är glada över att så många vill ta på sig den vinröda matchtröjan och göra sitt bästa. HKF har aldrig lagt något fokus på vilken världsdel eller område man kommer ifrån…”

Johnny Eklund

Herransvarig 2018

===============================================================

Matchreferat Arnäs & Iggesund

Som Johnny skrev inför matchen mot Arnäs, äntligen Kinavallen och efter 2 matcher i rad där och yttligare fyra poäng i påsen så får man nog säga att Johnny hade rätt i det.
Vi börjar med matchen mot Arnäs (Onsdag den 30/5) där vi startar mycket bra med snabbt passningsspel och vi som styr spelet helt och hållet.
Vi gör också helt rättvist 1-0 efter 17 minuter genom en mycket fin crossboll från Aurel till fötterna på Sharif som kan passa in bollen snett inåtbakåt till Mocanu som trycker upp bollen i bortre kryss.
Efter det målet så fortsätter vi försöka med vårat rullande medan Arnäs kommer in mer i matchen med sina långbollar från backlinjen upp till deras duktiga forwards och 9 minuter efter vårat ledningsmål så satte Arnäs 1-1 bollen.
Matchen slutade 1-1 men det var inte så mycket resultatet eller missade målchanser som snacket handlade om efter matchen utan alla dessa gula och röda kort vi drog på oss där jag tycker att åtminstone det första röda som Jim Hellström åker på är tveksam.
Från min vinkel och efter att ha tittat på repris från Mittmedias filmande från matchen så anser jag att vi har en kille nedanför och därför ska det inte räknas som målchansutvisning.
Vi får 5 gula kort och 2 röda den här matchen, direkt rött Jim Hellström och 2 gula/rött Mocanu.
Snackade med Sergui Tanurcov på torsdagen för att gå igenom vilka spelare som inte var tillgängliga nästa match (lördag den 2/6) mot Iggesund och Sergui börjar räkna upp spelare, 3 avstängningar Jim, Mocanu och Afzali. Borta pga andra orsaker André Wallin, Sharif, Emil Forsgren och Calle Christiansson (5st från startelvan mot Arnäs).
Som tur är har vi en relativt jämn och bred trupp i år vilket är mycket positivt.
In i startelvan kom Chris Kpobi, Mohammed Kadura, Ahmed Alizade, Eric Christansson och Felix Boman.
De två sistnämnda har verkligen stärkt sina aktier efter denna match.
Felix Boman vann allt framåt med sin längd och sina tekniska fötter medan Eric Christiansson fullkomligen sprang sönder sin högerkant där det inte fanns någon på plan som kunde få stopp på honom.
Dock är det vi som släpper in första målet och det är efter en hörna där Iggesunds långa stora spelare var väldigt farliga.
Men det skakar vi av oss och 10 minuter senare leder vi med 2-1. Först målar Felix Boman efter ett friläge där han trycker in bollen i borta burgavel och sen var det Eric Christianssons tur att nicka in bollen efter ett fint inlägg av just Felix Boman.
2-1 i halvtid och det kändes positivt bland grabbarna.
I minut 60 byter vi in Rasmus Lundgren för att försöka få stopp på deras duktiga högerspringare som hade hotat oss hela första halvlek och det kan man väl säga gav resultat, 7 minuter senare gör Rasmus 3-1 efter en fin passning ytterligare en gång av Felix Boman, eventuellt att Eric skarvade den men oavsett så är dessa två killar iblandad ännu en gång.
På bänken hade vi denna match en kille som om jag ska vara ärlig inte vet mycket om alls, Tobias Eriksson, en 15 åring från Docksta. Han byttes in minut 81, minut 88 gör vi 4-1 och det är just Tobias Eriksson som får göra det målet.
Matchen slutar 4-1, Målskyttar Felix,Eric,Rasmus och Tobias.
Detta var kollektivets match där vi verkligen gör jobbet för varandra sen har vi självklart några grabbar som lyste lite extra idag. Felix Boman, Eric Christiansson och Hugo Boman som gör några riktigt avgörande räddningar när matchen stod och vägde.
Roligt också att målskyttarna idag var 4 premiär skyttar och som jag sa tidigare så har vi lite att fundera på inför nästa match då vissa spelare verkligen visade varför dom ska spela.
Nästa match är Frösö hemma onsdag 6/6 kl 16:00. Vi ses där.
#Forzakusten
// Patrik Danielsson

============================================

Inför Iggesunds IK hemma – Lördag 2 juni 14.00

En av tre raka hemmamatcher är gjord. Efter en poäng, 1-1, mot Arnäs väntar nu en premiärmöte mot en klubb från Hälsingland. Det är alltid spännande och intressant att få möta nya föreningar från andra landskap i seriesammanhang. Iggesund spelade under säsongen 2017 i Div 3 Södra Norrland och hamnade då på en stark 3:e plats med 42 poäng. Alltså ingen lätt motståndare att möta och just nu ligger laget på en 4:plats i tabellen. Jämn fördelning har laget när det gäller målen – 8 spelare har tillsammans gjort 17 mål. Gula och röda kort i matchen mot Arnäs innebär nya förutsättningar för spelare på planen och även på avbytarbänken. Där bl a Tobias Eriksson, 15 år, får göra tidig seriedebut i div 3 på bänken men kanske även i spelet. Tobias är en  av våra egna spelare som kommit fram genom vår viktiga och värdefulla ungdomsverksamhet under åren. Vår tränare Sergiu har också under åren visat genom sitt ledarskap att våra unga spelare ges chansen att få spela på en hög serienivå och att han tror på dom och deras förmågor. Positivt, glädjande och utvecklande för spelarna och vår verksamhet. Inför kommande match den 6 juni kommer matchreferat från matcherna mot Arnäs och Iggesund.

// Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

=========================================

Inför Arnäs hemma – Onsdag 30 maj 19.30

Äntligen Kinavallen!

Efter segerframgången mot Svartvik så fanns det en viss förhoppning att det skulle kunna bli poäng även mot Sund på bortaplan i lördags. Tyvärr så blev inte resultatet efter våra förhoppningar. Ett hemmalag i väntan på årets första seger blev ett svårslaget byte. Någon gång bör ju segern komma och denna gång gick Sund hela vägen. Efter 2-0 strax före paus utökades ledningen till tydliga 3-0 i den 51:e minuten. HKF startade upphämtningen ca 20 min före full tid men närmare än 4-3 kom laget inte. Det var bara att konstatera att dagen var hemmalagets.

Efter en mängd bortamatcher m m väntar nu en period med 3 hemmamatcher på Kinavallen. Arnäs – 30 maj, Iggesund – 2 juni och Frösö – 6 juni. Derbyt mot Arnäs har alla förutsättningar att bli en sevärd historia. Ett derby som även direktsänds via Mittmedia (TÅ/ÖA). I detta sammanhang måste man verkligen lyfta fram den ambition som Mittmedia gör med Veckans matcher från olika serienivåer i landskapet. Det förgyller verkligen den ångermanländska fotbollen liter extra samtidigt som det skapar intresse för den lokala fotbollen. Hemmamatchen mot Arnäs skulle egentligen spelats i den andra omgången men nu är det dags. Nu laddar vi för 3 intressanta hemmamatcher!

// Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

=============================================

Höga Kusten – Svartviks IF 2-1 (1-0)

Inför Svartviks IF hemma – Lördag 19 maj 12.00 Nordvallen

Dags igen för en ny match i div 3 och i en serie som redan nu verkar ha börjat att skikta sig i två grupper. En gupp som sticker iväg i topp och en grupp som är mer sparsamma med poängen. HKF är i den nedre halvan och möter Svartviks IF som, just nu, är i topp i den nedre halvan. Ett Svartvik som kommer till Nordvallen med ett hyfsat självförtroende efter den imponerande storsegern i senaste omgången med 8-2 mot Iggesund. Imponerande siffror och resultat. En synnerligen annorlunda utmaning för HKF att möta ett formstarkt lag. Svartviks IF slutade på en 4:e plats i div 3 2017.

Sergiu säger: ”Vi skapar målchanser men vi sätter dom inte men så länge chanser skapas är det positivt. När det gäller snacket på plan måste vi tillsammans öka lagpeppningen.”

 // Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

=================================================

Anundsjö – HKF 4-0 (0-0)

Att gå till pausvilan med ett 0-0 läge mot ett lag som förra året spelade i div 2 är överraskande bra med tanke på att laget gör det på bortaplan. Detta efter en halvlek som inte innehöll några skarpare chanser för något av lagen samt ett allmänt lågt speltempo.  Dock skulle en förändring ske snabbt in i andra halvlek när hemmalaget tog ledningen efter med ett klassmål i krysset. Precis det som hemmalaget behövde men inte HKF. Utöver denna motgång blev energin inte större hos HKF när sedan två hörnmål inom loppet av sex minuter ändrade siffrorna till 3-0 för hemmalaget. Möjlighet till en viss framgång för HKF uteblev när en straffspark inte resulterade i matchminut 79. Istället lyckades hemmalaget bättre med sin straff i matchens slutminuter till en 4-0 vinst. Att i en seriebörjan få möta tre topplag på bortaplan är mycket tufft för alla nykomlingar i alla tider. Sergiu är nöjd att laget gör en hyfsad första halvlek och att det på nytt skapas målchanser. Efter i princip fyra raka bortamatcher i rad väntar nu Svartvik på lördag i Mjällom. I väntan på att Kinavallen blir spelklar så blir klassiska Nordvallen nästan som hemmaplan. Förhoppningsvis får laget även chansen att på torsdag  möjlighet att träna där.

SPELARPLUS+++

Mustafa Dogan, Emil Forsgren och Serghei Mocanu

 // Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

Inför Anundsjö – Lördag 12 maj 15.00 Olympia

”Nåja, vad är väl en bal på slottet…Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles underbar!” säger Askungen. Nåja, vad är väl ett derby på Olympia…Den kan vara dötrist och långtråkigt och alldeles underbar. Man vill gärna att sagor ska sluta lyckligt. Vi får se vad som händer på lördag och runt 17.00 vet vi svaret. Alla bär vi väl på våra Askungesagor och man hoppas att det ordnar sig till slut. Fotbollslivet är jätteviktigt men också livet utanför planen. Ibland bör man vara ödmjuk och stanna upp samt uppskatta det man har och även kan få tillbaka. Det gäller oss alla…

Sergiu säger: 

Tanurcov besviken efter poängtappet – men gläds över tillvaron: ”Livet är fantastiskt”

Höga Kusten tappade sin ledning sent mot bottenkonkurrenten Kubikenborg. Sergiu Tanurcov var missnöjd över två förlorade poäng, men det finns andra glädjeämnen i livet för den spelande tränaren.
– Det är jättepositivt och det blir en helt annan inställning både på träningar och hemma nu, det är glädje
Tanurcov styrde backlinjen under den första halvleken.
Tanurcov styrde backlinjen under den första halvleken.

Efter en lång process med utvisningsbesked och överklaganden är Sergiu Tanurcov sedan en knapp månad tillbaka i Ullånger. Höga Kustens spelande tränare gjorde under onsdagskvällen sin andra match i klubben sen beskedet om att han får stanna i landet och han njuter till fullo av att vara tillbaka.

– Vi trivs nu och vi har alltid trivts i Sverige, allt är konstigt som hänt. Jag är mer positiv nu och allt funkar bättre och bättre, säger Tanurcov.

I slutet på 2017 beslutades det att Tanurcov och hans familj var tvungna att lämna Sverige. Nu är han tillbaka i Ångermanland igen efter att i mitten på april fått ett nytt tvåårigt arbetstillstånd.

– Vi försöker glömma det här som hänt oss, men absolut det satte lite press på oss under den här tiden och vi levde under stress ganska länge. Nu har vi släppt det och det är jätteskönt. Livet är fantastiskt, berättar maken och tvåbarnspappan.

Familjen bor nu återigen i Ullånger där både Sergiu och hans fru jobbar. Där har han också sin fotbollsklubb Höga Kusten som till säsongen tagit klivet upp till division 3 och där han agerar både tränare och mittback.

– Vi har bott Ullånger alla år vi bott här. Vi trivs där och känner alla och det är ett jättefint ställe att bo och skaffa familj, förklarar Tanurcov.

Tanurcov fick se sitt lag tappa ledningen i den andra halvleken.
Tanurcov fick se sitt lag tappa ledningen i den andra halvleken.

Efter två inledande förluster utan att spräcka målnollan framåt var det ett taggat Höga Kusten, med Tanurcov från start som kom till det viktiga bottenmötet mot nyuppflyttade Kubikenborgs IF. Redan i den tredje minuten fick hemmalaget också utdelning och gjorde därmed sitt första mål sen avancemanget till division 3.

– Skulle vi lett med 4-0 efter första hade de inte varit konstigt. Vi hade friläge efter friläge och bra passningsspel, säger Tanurcov.

Ja, hemmalaget Höga Kusten som än så länge spelar på Kramfors IP då gräset i Ullånger ännu inte är i spelskick fortsatte trycka på i inledningen och hade flera lägen att utöka sin ledning. Målskytten och lagkaptenen Emil Forsgren skapade mest, bland annat med en ribbträff efter en kvarts spel.

– Emil har varit borta i två månader och det här var bara hans tredje match. Han har inte riktigt spelat sig till den formen vi väntar oss från honom, men det är en jättebra värvning och vi hoppas att han ska göra fler mål för oss än vad han gjorde idag.

Tanurcov själv gjorde sin andra seriematch sedan beskedet återkomsten till Sverige, men bytte ut sig själv i halvtid på grund av problem med baksida lår. Från bänken fick han se sin ersättare Mihail Robu och resten av backlinjen släppa igenom bortalagets Jesper Andersson som kunde sätta kvitteringen med dryga tio minuter kvar.

– Vi släpper en kontring, våra killar jobbar för långsamt hem efter en frispark vi hade där uppe och vår högerback hinner inte hem. Jag skapa prata med honom om vad som hände där.

Efter kvitteringen hade Kubikenborg ett jätteläge att avgöra matchen, när en spelare i Sundsvallslaget fick nästintill öppet mål från bara ett par meters avstånd. På något sätt lyckades dock Mustafa Dogan hinna tillbaka in i hemmamålet och rädda Höga Kusten från en tredje raka förlust i serieinledningen.

– Chansmässigt var vi mycket bättre, men när man inte avgör på sina lägen får man vara nöjd med en poäng, avslutar Höga Kusten-tränaren.

Höga Kusten – Kubikenborgs IF 1-1 (1-0)

Målen: 1-0 (3) Emil Forsgren, 1-1 (78) Jesper Andersson

Domare: Ulrik Ullander

Publik: 125

// Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

========================================================

Höga Kusten Fotboll – Kubikenborg 1-1 (1-0)

HKF startade matchen med bästa möjliga öppning. I 3:e minuten kom  då äntligen årets första mål genom Emil Forsgren elegant assisterad från vänsterkanten av Sergiu Mocanu. Därefter dominerade HKF matchen totalt och med ett bollinnehav 70-30 borde resultatet varit 3-o efter 25 minuter. Detta efter suveränt lagspel och vassa skapade målchanser där bl a Emil dundrade ett stenhårt skott i ribban. Med ett sådant stort och tydlig bollinnehav är den logiska följden att spelet så småningom jämnar ut sig och Kubikenborg kom mer och mer in i matchen. När signalen blåstes för halvtidsvila så var det bara att konstatera att årets bästa halvlek blivit spelad av HKF och där anfallen på vänstersidan skapade oro för Kubikenborg. I andra halvlek så fick vi se en helt annan match från båda lagen. Stressigt spel med långa bollar och en mängd  med frisparkar för båda lagen. I denna annorlunda halvlek fanns det dock målchanser som dök upp emellanåt. Hyfsade möjligheter för HKF men i den 78:e minuten slog Kubikenborg till med en snabb omställning på vänsterkanten och 1-1 var ett faktum. Matchens avslutning blev dramatisk och Mustafa Dogans fantastiska räddning på mållinjen blev matchens höjdpunkt. Förmodligen årets målvaktsprestation på Kramfors IP. Lite trist med oavgjort med tanke på matchens inledning och tacksamt med oavgjort med tanke på matchens avslutning. Nu väntar Anundsjö borta på lördag.

SPELARPLUS+++

Mostafa Dogan för sitt lugna och trygga målvaktsspel samt matchavgörande räddningar.

Mostafa Afzali för sitt uppoffrade mittfältsspel under första halvlek.

Emil Forsgren för sitt mål, vasst anfallsspel och skapande av målchanser för sina medspelare.

// Lagledare Patrik Danielsson

Inför Kubikenborg – Onsdag 9 maj 19.15 Kramfors IP

Att tidigt få möta två lag som redan spelat i div 3 och dessutom verkar vara bland topplagen i årets trea är ett bra start för en nykomling. Nu fick laget och spelarna tidigt veta vad som gäller i nästa nivå i seriesammanhang. Hårt jobb och fokus under 90 minuter. Sedan har vi förhoppningsvis gjort vår sista inomhusträning i Kinahallen och ser fram emot kommande träningar utomhus på Docksta IP och Kinavallen. Kinahallen har sina stora fördelar året runt men även vissa begränsningar när det matchträning m m. Svårt ibland att träna 11-mannaspel på en sjumannaplan. Nu väntar Kubikenborg som också är i nykomlingar i nästa match.

Sergiu säger: ”Jag är fullt nöjd hur spelarna i senaste matchen tog sitt individuella kämparansvar under hela matchen. Nu gäller det också att få ihop även det kollektiva kämparansvaret och fortsatt positivt lagsnack på plan. Då blir vi en riktig lagmaskin och sätter vi dom chanser som vi brukar skapa så vinner vi matchen!”

// Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

==========================================================

Alsen – Höga Kusten Fotboll 2-0 (1-0)

Andra matchen i serien mot Alsen blev precis den utvecklingsmatch som laget behöver just nu. En match som HKF håller en jämn nivå rakt igenom men där belöningen tyvärr uteblir i form av poäng. Dock en match i rätt riktning. Hela laget gör en gedigen energiinsats under 90 minuter. Efter 1-0 i paus till Alsen fanns det goda möjligheter till en positiv kick genom en kvittering. Efter Alsens 2-0 i mitten av andra halvlek håller laget distansen ut vilket vi får ta med oss till kommande matcher. ”Bra vilja från samtliga spelare idag och framförallt kom alla 5 avbytare in under matchen och gjorde starka insatser, säger Sergiu. Mycket positivt för lagkänslan. Spelet stämmer fortfarande inte riktigt för oss men får vi några matcher till så kan det här bli en riktigt kul säsong igen!” Nu väntar en tuff vecka med ny match på onsdag mot Kubikenborg därefter derbyt på lördag mot Anundsjö på bortaplan. I väntan på att Kinavallen blir spelklar spelas matchen mot Kubikenborg på Kramfors IP. Matchstart 19.15.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

Inför Alsen borta – Söndag 6 maj 17.30

Du har ett mål, jag har ett mål. Allt vi behöver nu är ett fotbollslag.”

Så säger Operachefen (Groucho Marx) i filmen Galakväll på Operan 1935.

Ett intressant utgångsläge om man vill hålla på med en lagsport.

Det sammanfattar också på ett bra sätt målsättningarna när det gäller prestation och resultat.

I senaste matchen uppnådde vi ett mål när det gäller lagprestationen, fullt godkänt, men inte resultatmålet mot ett starkt och välspelat Stöde. Nu väntar en ny bussresa till den numera klassiska Jämtkraft Arena och ett svårt bortamöte mot Alsen som börjat serien på ett positivt sätt.

När bussen startar i Ullånger har vi iallafall två mål och ett fotbollslag. Ett bra utgångsläge för en nykomling/underdog 2018.

Sergiu säger: ”Vi gjorde en bra premiärmatch men behöver våra matcher framöver för att komma in i det nya som div 3 är för oss. Får vi den tiden så kommer också vårt egna spel att fungera bättre och då sätter vi även de målchanser som vi skapar. Alsen borta är en riktig utmaning men tar vi med oss en poäng i bussen hem bör vi vara mer än nöjda.”

I väntan på avspark så googla gärna citat Groucho Marx…

//Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

===========================================================

Stöde – Höga Kusten Fotboll 3-0 (1-0)

Då var säsongspremiären avklarad och det må jag säga inte var någon dålig premiär för våran del förutom att det blev 0 poäng. Rent spelmässigt finns det ju självklart saker som bör förbättras men jämför man med träningsmatcherna så tycker jag absolut att det var ett relativt stort steg i rätt riktning.

Första halvlek tycker jag Stöde började lite bättre än oss med lite bättre tempo ,dom var starka på mittplan och vann mycket boll men efter deras 1-0 som kom i matchminut 20 så tycker jag vi jobbar oss in i matchen bra och mer eller mindre tar över taktpinnen hela halvleken ut med ett par hyfsade målchanser som vi inte tog tillvara på.

Andra halvlek fortsätter vi att trycka på och skapar väldigt många lägen inom 15 minuter som vi borde kunnat göra ett eller kanske fler mål på men tyvärr så var inte studsarna på Västhagen på våran sida idag.

När vi kände att en kvittering låg nära då slog Stöde till på en kontring där vi tappar boll i ett mycket farligt läge och 2-0 var ett faktum.

Där och då tappar vi huvudet lite grann och sen resten av halvleken tycker jag Stöde gör det bättre än oss till matchen slut och dom gör även ett till mål innan det är över.

För att summera så tycker jag ändå att det är en godkänd premiär i div.3 för våran del, synd att vi inte satte våra chanser men sån är fotbollen ibland.

SPELARPLUS+++ 

Tycker att Max Chiper och Mostafa Afzali på mitten gör en väldigt bra match där dom verkligen slet i 90 minuter och backlinjen såg bra ut då vi inte bjöd på så många chanser utan det var individuella misstag som ledde fram till 2 av 3 mål tyvärr.

Vila två veckor från match nu sen åker vi till Östersund för att spela mot Alsen på Jämtkraft Arena den 6:e maj 17.30.

Hoppas vi på att studsarna är med oss då istället.

// Lagledare Patrik Danielsson

Inför säsongen och första matchen – Stöde på bortaplan.

Äntligen! – som journalisten Gert Fylking brukade utbrista i när nobelpristagaren i litteratur presenterades, oavsett vem som fick priset.

Äntligen! – som vi i Höga Kusten Fotboll fick utbrista i under veckan när det stod klart att vår spelande tränare Sergiu Tanurcov fick ett positivt besked från Migrationsverket i veckan som innebär att familjen kan stanna ytterligare två år i Sverige. Roligt att  integration ibland fungerar till slut. Mer om integration i idrott- och samhällslivet under säsongen.

Äntligen! – är det dags för seriepremiär i div 3 i ett synnerligen intressant spelprogram, lag m m.

Först och främst är det inspirerande och utmanade att på nytt få spela i div 3. Det var några år sedan sist. Utöver detta så är det en ära att få vara en av tre lag som ska representera Fotbollsångermanland i årets div 3.

Efter annorlunda vägar där inte alla matcher avgörs på fotbollsplanen har HKF tagit möjligheten att spela i trean. Dock innebär inte spelet i trean någon större förändring mot div 4 när det gäller förutsättningarna i träningar och matcher. Redan i januari bestämde vi att gå tillbaka till 70-talet. Med upplägget 2 lagträningar i veckan + match. Detta för att jämnare fördelning av tid till fotboll, futsal, familj, fritid, fruar m m. Att spela fotboll är viktigt men även att få vara pappa…

Kommer man sist in i serien, via en friplats, så börjar man självklart på tolfte plats sedan är det bara att klättra uppåt i tabellen under säsongen. Det innebär också ett positivt seriespel när laget även är lågt rankat bland oddsbolagen . ”I mina ögon har vi ett lag som kan bli topp fem” säger Sergiu. Härlig målbild och inställning!

Vad säger då Sergiu om Stöde IF: ”Det är ett lag som gör sin tredje raka säsong i trean. Laget är kryddat med lite engelsmän och amerikaner. Laget avslutade med en seger i sista träningsmatchen.

Matchdags: Lördag 21 april 14.00. Västhagen IP, Sundsvall.

Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment