MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Höga Kusten

12th april 2018


===========================================

Lillhärdal – HKF 1-5 (0-1)

I Wikipedia kan man läsa följande:

Femetta är ett uttryck för fullträff eller bästa möjliga resultat.

Om man vid träffar den vita riktpricken som sitter mitt i femman i en femringad måltavla har man gjort en femetta.

En femetta är i sammanhang med motorcykeltävlingar av typen speedway det bästa möjliga heatresultatet. Tävlingarna körs som lagtävling, och matcherna körs i heat med två förare ur varje lag. Förste föraren i mål får tre poäng, andre två poäng, tredje får en poäng, och den som kommer sist får ingen poäng. Om ett lag lägger beslag på både första- och andraplatsen i ett heat innebär det att laget får fem poäng och motståndarlaget endast ett. De har då gjort en femetta.

Att få skriva om en femetta på bortaplan är otroligt positivt och stimulerande. Det gör man inte varje säsong.

Efter en tidigt ledningsmål i 3:e minuten genom Felix B på nick blev det en seg historia under det inledande 20 min. Därefter blev det lite mer speedway på laget och mot slutet av halvleken stämde spelet bättre och som vanligt skapades det läge efter läge. Dock endast 1-0 efter första halvlek. Efter pausen fortsatte HKF på samma sätt i början på andra halvlek alltså ännu mer speedway och efter 20 min är det äntligen 2-0 efter ett straffmål av Serghei M. Strax därefter reducerar hemmalaget genom ett frisparksmål. Lagspelet för HKF är dock oförändrat stabilt och välförtjänt så gör Emil F 3-1 i 81:e minuten.

Efter det gör HKF hela 4 byten nästan samtidigt. Modigt gjort av Sergiu för det kan ju helt plötsligt stå 3-2 och bli en extra nerv i slutminutrarna. Sergiu har som vanligt full koll på inhopparnas kapacitet och förmågor (så har det varit hela vårsäsongen). Motiverade och fokuserade avbytare gör att det blir en förstärkning av dagens speedwayfotboll och utdelning direkt. 4-1 genom Serghei M och 5-1 genom inhopparen Charlie G. Ett jämt och välspelande bortalag tar en nyttig seger.

Vid 10-tiden på kvällen  rullar bussen in i Ullånger med ett gäng nöjda spelare och ledare och med 3 poäng i bagaget.

Nöjd är också spelande tränaren Sergiu men även lite bekymrad: ”Vi har en bred och jämn trupp så jag får lätt huvudvärk inför varje match när jag ska bygga ihop laget och vilka ska börja som avbytare!” Positiv huvudvärk måste vara toppen att ha som tränare. Det finns dom som har det värre…

Vi får se hur lagbygget ser ut i kommande hemmamatch mot Östavall nu på onsdag 19.30 och om lagets form håller i sig.

//Johnny Eklund

Herransvarig 2018

(Uppvuxen på uppländska landsbygden 2 mil från Hallstavik är man van vid Speedway och Rospiggarna. Kul med en ny kombination av idrottskultur  – Speedwayfotboll i HKF!)

==============================================

Inför Lillhärdal borta – Lördag 16 juni 14.00

Vikarierande coachen i matchen mot Frösö, Tobias Johansson, sammanfattade den senaste matchperioden på 3 hemmamatcher att det var riktigt bra go i laget. Det märktes fram för allt i den matchen och det var ytterst nära att det kunde blivit lite bonuspoäng.

En boll som Frösö räddade på mållinjen och strax därefter en svårtolkad situation som bedömdes som straff. Sådan är fotbollens tjusning och spänning. Ibland är det medvind och emellanåt är det motvind. Sällan vindstilla varken i situationer eller domslut. Ibland får man prata med domaren och säga att det var rätt dömt. Emellanåt vill man prata mot domaren men det brukar sällan ändra domarens beslut…

Alla tillhör den värdefulla Fotbollsfamiljen och alla behövs.

Nu till kommande match mot Lillhärdals IF på bortaplan som förmodligen kommer att bli en spännande och intressant historia. Lillhärdal, strax utanför Sveg, ligger på en 11.e plats i serien och har visat en variationsrik resultatrad under våren. Från stora förluster till jämna matcher bl a 3-4 mot serieledande Anundsjö. Ett synnerligen svårtolkat lag som HKF inte mött tidigare i seriesammanhang. Det är alltid spännande, utmanande och inspirerande att få möta nya lag på nya matcharenor.

Efter en paus från matcher väntar nu en slutspurt på våren med 3 matcher och förhoppningsvis viktiga poäng in på kontot.

Lördag morgon 7.00 åker bussen från Ullånger med ett gäng taggade spelare och ledare!

// Johnny Eklund

Herransvarig 2018

=====================================

HKF – Frösö 0-1 (0-0)

 

I Tidningen Ångermanland gör Lagkapten Tobias Johansson en bra sammanfattning av matchen mot Frösö:

Det blev en tung nationaldag för spelarna i Höga Kusten. I 80 minuter stod de emot topplaget Frösös tryck, men tack vare en straff med tio minuter kvar kunde jämtlänningarna åka hem med samtliga tre poäng.
– Vi ska ha huvudet högt, vi krigade hela matchen och vi ska känna oss nöjda trots förlusten, säger Höga Kustens lagkapten Tobias Johansson.

Efter en tung säsongsinledning hade Höga Kusten haft en uppåtgående trend i division 3 med endast en förlust på de fyra senaste matcherna. Inför mötet med offensivt starka Frösö på Kinavallen återfann sig därför en positiv känsla i hemmalaget.
Positiv har även lagets hemmaspel varit i inledning på säsongen, där Höga Kusten innan Frösö-matchen hade tagit poäng i samtliga matcher. Nollan i den förlustkolumnen spräcktes dock under onsdagen.

– Vi är starka hemma, men de var väldigt bollskickliga och rullade runt jättemycket. Vi krigade på hela matchen och visade hjärta, säger lagkaptenen i Höga Kusten, Tobias Johansson.

Frösö är seriens målgladaste lag än så länge, men hade svårt att få hål på nykomlingarna från Ullånger. Det krävdes en straff med tio minuter kvar för att de skulle spräcka målnollan. Jim Hellström fick bollen på handen och bortalaget tog vara på chansen.

– Det var olyckligt. Grabbarna gjorde det jättebra och kämpade på, så det var lite surt, säger Johansson.

Hemmalaget var inte särskilt nära att kvittera efter Frösös mål, utan hade sin bästa chans strax innan 0-1-målet.

– Fem minuter innan straffsituationen hade vi ett skott som de räddade på mållinjen, annars var det tunt med chanser faktiskt, förklarar Johansson.

Om Höga Kusten haft en kanoninledning på hemmaplan så kan detsamma inte sägas om lagets bortaspel. Där har det nämligen blivit noll poäng på fyra matcher hittills. I nästa omgång väntar ett viktigt streckmöte mot Lillhärdal som ligger närmast efter Höga Kusten som i nuläget befinner sig på kvalplats. Där hoppas Johansson att laget ska ta sina första poäng på resande fot.

– Vi har haft riktigt bra go de tre hemmamatcherna vi spelat nu och det ska vi ta med oss till bortamatchen. Så då ska vi ha första tre poängen där helt klart.

Johnny Eklund

Herransvarig 2018

Inför Frösö IF hemma – Onsdag 6 juni 16.00

Efter en överraskande, välbehövlig och glädjande seger mot Iggesund i lördags avslutas nu hemmaperioden mot gästande Frösö IF. Ett lag som vi tidigare mött i Div 3 med blandade framgångar. Frösö ligger fn på en fjärde plats i tabellen på 14 poäng. I den senaste matchen besegrade man Alsen i derbyt med 2-1. Säsongen 2017 samlade laget ihop 29 poäng i div 3 och hamnade på en 8:plats. En bred spelartrupp hos HKF gör att laget har spelare som kan spela på i olika funktioner i olika matcher. Det märktes fram för allt mot Iggesund. Utöver detta så finns det unga och hungriga ungdomsspelare som verkligen vill spela i div 3. En bra kombination i nutid och inför framtiden. Dags för ett ny intressant match på Kinavallen.

Under åren har vi har lyft fram fotbollen i Höga Kusten lite extra den 6 juni på Kinavallen. Det gör vi även 2018:

Nationaldagen 6 juni 2018

Information & Integration


Tillsammans Cup är en fotbollscup den 6:e juni för integration och ett nationaldagsfirande som hyllar mångfald och vänskap. En dag där alla är välkomna och som firas i gemenskap. 
 

 På nationaldagen fylls gräsytor i hela Sverige med fotbollsspelande svenskar, nyanlända och etablerade, för att fira mångfald, gemenskap och ett öppet Sverige.

2018 arrangeras Tillsammans Cup på Kinavallen och på 16 andra orter i Sverige.  

I dagens match mot Frösö IF kommer hemmalaget att som vanligt innehålla spelare som kommer från olika delar i området och i världen. Integration har blivit en tradition i herrlaget genom åren. Herrlagets trupp 2018 är ett mångfald av olika nationaliteter och numera är Höga Kusten Fotboll ett lokalt globalt Världsarvslag.

Helt i linje med Lagkamraternas Lagkamrat och Legendaren ”Larsa” Viklunds ord som vi tillsammans bygger vidare på:

Vi i HKF är glada över att så många vill ta på sig den vinröda matchtröjan och göra sitt bästa. HKF har aldrig lagt något fokus på vilken världsdel eller område man kommer ifrån…”

Johnny Eklund

Herransvarig 2018

===============================================================

Matchreferat Arnäs & Iggesund

Som Johnny skrev inför matchen mot Arnäs, äntligen Kinavallen och efter 2 matcher i rad där och yttligare fyra poäng i påsen så får man nog säga att Johnny hade rätt i det.
Vi börjar med matchen mot Arnäs (Onsdag den 30/5) där vi startar mycket bra med snabbt passningsspel och vi som styr spelet helt och hållet.
Vi gör också helt rättvist 1-0 efter 17 minuter genom en mycket fin crossboll från Aurel till fötterna på Sharif som kan passa in bollen snett inåtbakåt till Mocanu som trycker upp bollen i bortre kryss.
Efter det målet så fortsätter vi försöka med vårat rullande medan Arnäs kommer in mer i matchen med sina långbollar från backlinjen upp till deras duktiga forwards och 9 minuter efter vårat ledningsmål så satte Arnäs 1-1 bollen.
Matchen slutade 1-1 men det var inte så mycket resultatet eller missade målchanser som snacket handlade om efter matchen utan alla dessa gula och röda kort vi drog på oss där jag tycker att åtminstone det första röda som Jim Hellström åker på är tveksam.
Från min vinkel och efter att ha tittat på repris från Mittmedias filmande från matchen så anser jag att vi har en kille nedanför och därför ska det inte räknas som målchansutvisning.
Vi får 5 gula kort och 2 röda den här matchen, direkt rött Jim Hellström och 2 gula/rött Mocanu.
Snackade med Sergui Tanurcov på torsdagen för att gå igenom vilka spelare som inte var tillgängliga nästa match (lördag den 2/6) mot Iggesund och Sergui börjar räkna upp spelare, 3 avstängningar Jim, Mocanu och Afzali. Borta pga andra orsaker André Wallin, Sharif, Emil Forsgren och Calle Christiansson (5st från startelvan mot Arnäs).
Som tur är har vi en relativt jämn och bred trupp i år vilket är mycket positivt.
In i startelvan kom Chris Kpobi, Mohammed Kadura, Ahmed Alizade, Eric Christansson och Felix Boman.
De två sistnämnda har verkligen stärkt sina aktier efter denna match.
Felix Boman vann allt framåt med sin längd och sina tekniska fötter medan Eric Christiansson fullkomligen sprang sönder sin högerkant där det inte fanns någon på plan som kunde få stopp på honom.
Dock är det vi som släpper in första målet och det är efter en hörna där Iggesunds långa stora spelare var väldigt farliga.
Men det skakar vi av oss och 10 minuter senare leder vi med 2-1. Först målar Felix Boman efter ett friläge där han trycker in bollen i borta burgavel och sen var det Eric Christianssons tur att nicka in bollen efter ett fint inlägg av just Felix Boman.
2-1 i halvtid och det kändes positivt bland grabbarna.
I minut 60 byter vi in Rasmus Lundgren för att försöka få stopp på deras duktiga högerspringare som hade hotat oss hela första halvlek och det kan man väl säga gav resultat, 7 minuter senare gör Rasmus 3-1 efter en fin passning ytterligare en gång av Felix Boman, eventuellt att Eric skarvade den men oavsett så är dessa två killar iblandad ännu en gång.
På bänken hade vi denna match en kille som om jag ska vara ärlig inte vet mycket om alls, Tobias Eriksson, en 15 åring från Docksta. Han byttes in minut 81, minut 88 gör vi 4-1 och det är just Tobias Eriksson som får göra det målet.
Matchen slutar 4-1, Målskyttar Felix,Eric,Rasmus och Tobias.
Detta var kollektivets match där vi verkligen gör jobbet för varandra sen har vi självklart några grabbar som lyste lite extra idag. Felix Boman, Eric Christiansson och Hugo Boman som gör några riktigt avgörande räddningar när matchen stod och vägde.
Roligt också att målskyttarna idag var 4 premiär skyttar och som jag sa tidigare så har vi lite att fundera på inför nästa match då vissa spelare verkligen visade varför dom ska spela.
Nästa match är Frösö hemma onsdag 6/6 kl 16:00. Vi ses där.
#Forzakusten
// Patrik Danielsson

============================================

Inför Iggesunds IK hemma – Lördag 2 juni 14.00

En av tre raka hemmamatcher är gjord. Efter en poäng, 1-1, mot Arnäs väntar nu en premiärmöte mot en klubb från Hälsingland. Det är alltid spännande och intressant att få möta nya föreningar från andra landskap i seriesammanhang. Iggesund spelade under säsongen 2017 i Div 3 Södra Norrland och hamnade då på en stark 3:e plats med 42 poäng. Alltså ingen lätt motståndare att möta och just nu ligger laget på en 4:plats i tabellen. Jämn fördelning har laget när det gäller målen – 8 spelare har tillsammans gjort 17 mål. Gula och röda kort i matchen mot Arnäs innebär nya förutsättningar för spelare på planen och även på avbytarbänken. Där bl a Tobias Eriksson, 15 år, får göra tidig seriedebut i div 3 på bänken men kanske även i spelet. Tobias är en  av våra egna spelare som kommit fram genom vår viktiga och värdefulla ungdomsverksamhet under åren. Vår tränare Sergiu har också under åren visat genom sitt ledarskap att våra unga spelare ges chansen att få spela på en hög serienivå och att han tror på dom och deras förmågor. Positivt, glädjande och utvecklande för spelarna och vår verksamhet. Inför kommande match den 6 juni kommer matchreferat från matcherna mot Arnäs och Iggesund.

// Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

=========================================

Inför Arnäs hemma – Onsdag 30 maj 19.30

Äntligen Kinavallen!

Efter segerframgången mot Svartvik så fanns det en viss förhoppning att det skulle kunna bli poäng även mot Sund på bortaplan i lördags. Tyvärr så blev inte resultatet efter våra förhoppningar. Ett hemmalag i väntan på årets första seger blev ett svårslaget byte. Någon gång bör ju segern komma och denna gång gick Sund hela vägen. Efter 2-0 strax före paus utökades ledningen till tydliga 3-0 i den 51:e minuten. HKF startade upphämtningen ca 20 min före full tid men närmare än 4-3 kom laget inte. Det var bara att konstatera att dagen var hemmalagets.

Efter en mängd bortamatcher m m väntar nu en period med 3 hemmamatcher på Kinavallen. Arnäs – 30 maj, Iggesund – 2 juni och Frösö – 6 juni. Derbyt mot Arnäs har alla förutsättningar att bli en sevärd historia. Ett derby som även direktsänds via Mittmedia (TÅ/ÖA). I detta sammanhang måste man verkligen lyfta fram den ambition som Mittmedia gör med Veckans matcher från olika serienivåer i landskapet. Det förgyller verkligen den ångermanländska fotbollen liter extra samtidigt som det skapar intresse för den lokala fotbollen. Hemmamatchen mot Arnäs skulle egentligen spelats i den andra omgången men nu är det dags. Nu laddar vi för 3 intressanta hemmamatcher!

// Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

 

=============================================

Höga Kusten – Svartviks IF 2-1 (1-0)

Inför Svartviks IF hemma – Lördag 19 maj 12.00 Nordvallen

Dags igen för en ny match i div 3 och i en serie som redan nu verkar ha börjat att skikta sig i två grupper. En gupp som sticker iväg i topp och en grupp som är mer sparsamma med poängen. HKF är i den nedre halvan och möter Svartviks IF som, just nu, är i topp i den nedre halvan. Ett Svartvik som kommer till Nordvallen med ett hyfsat självförtroende efter den imponerande storsegern i senaste omgången med 8-2 mot Iggesund. Imponerande siffror och resultat. En synnerligen annorlunda utmaning för HKF att möta ett formstarkt lag. Svartviks IF slutade på en 4:e plats i div 3 2017.

Sergiu säger: ”Vi skapar målchanser men vi sätter dom inte men så länge chanser skapas är det positivt. När det gäller snacket på plan måste vi tillsammans öka lagpeppningen.”

 // Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

=================================================

Anundsjö – HKF 4-0 (0-0)

Att gå till pausvilan med ett 0-0 läge mot ett lag som förra året spelade i div 2 är överraskande bra med tanke på att laget gör det på bortaplan. Detta efter en halvlek som inte innehöll några skarpare chanser för något av lagen samt ett allmänt lågt speltempo.  Dock skulle en förändring ske snabbt in i andra halvlek när hemmalaget tog ledningen efter med ett klassmål i krysset. Precis det som hemmalaget behövde men inte HKF. Utöver denna motgång blev energin inte större hos HKF när sedan två hörnmål inom loppet av sex minuter ändrade siffrorna till 3-0 för hemmalaget. Möjlighet till en viss framgång för HKF uteblev när en straffspark inte resulterade i matchminut 79. Istället lyckades hemmalaget bättre med sin straff i matchens slutminuter till en 4-0 vinst. Att i en seriebörjan få möta tre topplag på bortaplan är mycket tufft för alla nykomlingar i alla tider. Sergiu är nöjd att laget gör en hyfsad första halvlek och att det på nytt skapas målchanser. Efter i princip fyra raka bortamatcher i rad väntar nu Svartvik på lördag i Mjällom. I väntan på att Kinavallen blir spelklar så blir klassiska Nordvallen nästan som hemmaplan. Förhoppningsvis får laget även chansen att på torsdag  möjlighet att träna där.

SPELARPLUS+++

Mustafa Dogan, Emil Forsgren och Serghei Mocanu

 // Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

Inför Anundsjö – Lördag 12 maj 15.00 Olympia

”Nåja, vad är väl en bal på slottet…Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles underbar!” säger Askungen. Nåja, vad är väl ett derby på Olympia…Den kan vara dötrist och långtråkigt och alldeles underbar. Man vill gärna att sagor ska sluta lyckligt. Vi får se vad som händer på lördag och runt 17.00 vet vi svaret. Alla bär vi väl på våra Askungesagor och man hoppas att det ordnar sig till slut. Fotbollslivet är jätteviktigt men också livet utanför planen. Ibland bör man vara ödmjuk och stanna upp samt uppskatta det man har och även kan få tillbaka. Det gäller oss alla…

Sergiu säger: 

Tanurcov besviken efter poängtappet – men gläds över tillvaron: ”Livet är fantastiskt”

Höga Kusten tappade sin ledning sent mot bottenkonkurrenten Kubikenborg. Sergiu Tanurcov var missnöjd över två förlorade poäng, men det finns andra glädjeämnen i livet för den spelande tränaren.
– Det är jättepositivt och det blir en helt annan inställning både på träningar och hemma nu, det är glädje
Tanurcov styrde backlinjen under den första halvleken.
Tanurcov styrde backlinjen under den första halvleken.

Efter en lång process med utvisningsbesked och överklaganden är Sergiu Tanurcov sedan en knapp månad tillbaka i Ullånger. Höga Kustens spelande tränare gjorde under onsdagskvällen sin andra match i klubben sen beskedet om att han får stanna i landet och han njuter till fullo av att vara tillbaka.

– Vi trivs nu och vi har alltid trivts i Sverige, allt är konstigt som hänt. Jag är mer positiv nu och allt funkar bättre och bättre, säger Tanurcov.

I slutet på 2017 beslutades det att Tanurcov och hans familj var tvungna att lämna Sverige. Nu är han tillbaka i Ångermanland igen efter att i mitten på april fått ett nytt tvåårigt arbetstillstånd.

– Vi försöker glömma det här som hänt oss, men absolut det satte lite press på oss under den här tiden och vi levde under stress ganska länge. Nu har vi släppt det och det är jätteskönt. Livet är fantastiskt, berättar maken och tvåbarnspappan.

Familjen bor nu återigen i Ullånger där både Sergiu och hans fru jobbar. Där har han också sin fotbollsklubb Höga Kusten som till säsongen tagit klivet upp till division 3 och där han agerar både tränare och mittback.

– Vi har bott Ullånger alla år vi bott här. Vi trivs där och känner alla och det är ett jättefint ställe att bo och skaffa familj, förklarar Tanurcov.

Tanurcov fick se sitt lag tappa ledningen i den andra halvleken.
Tanurcov fick se sitt lag tappa ledningen i den andra halvleken.

Efter två inledande förluster utan att spräcka målnollan framåt var det ett taggat Höga Kusten, med Tanurcov från start som kom till det viktiga bottenmötet mot nyuppflyttade Kubikenborgs IF. Redan i den tredje minuten fick hemmalaget också utdelning och gjorde därmed sitt första mål sen avancemanget till division 3.

– Skulle vi lett med 4-0 efter första hade de inte varit konstigt. Vi hade friläge efter friläge och bra passningsspel, säger Tanurcov.

Ja, hemmalaget Höga Kusten som än så länge spelar på Kramfors IP då gräset i Ullånger ännu inte är i spelskick fortsatte trycka på i inledningen och hade flera lägen att utöka sin ledning. Målskytten och lagkaptenen Emil Forsgren skapade mest, bland annat med en ribbträff efter en kvarts spel.

– Emil har varit borta i två månader och det här var bara hans tredje match. Han har inte riktigt spelat sig till den formen vi väntar oss från honom, men det är en jättebra värvning och vi hoppas att han ska göra fler mål för oss än vad han gjorde idag.

Tanurcov själv gjorde sin andra seriematch sedan beskedet återkomsten till Sverige, men bytte ut sig själv i halvtid på grund av problem med baksida lår. Från bänken fick han se sin ersättare Mihail Robu och resten av backlinjen släppa igenom bortalagets Jesper Andersson som kunde sätta kvitteringen med dryga tio minuter kvar.

– Vi släpper en kontring, våra killar jobbar för långsamt hem efter en frispark vi hade där uppe och vår högerback hinner inte hem. Jag skapa prata med honom om vad som hände där.

Efter kvitteringen hade Kubikenborg ett jätteläge att avgöra matchen, när en spelare i Sundsvallslaget fick nästintill öppet mål från bara ett par meters avstånd. På något sätt lyckades dock Mustafa Dogan hinna tillbaka in i hemmamålet och rädda Höga Kusten från en tredje raka förlust i serieinledningen.

– Chansmässigt var vi mycket bättre, men när man inte avgör på sina lägen får man vara nöjd med en poäng, avslutar Höga Kusten-tränaren.

Höga Kusten – Kubikenborgs IF 1-1 (1-0)

Målen: 1-0 (3) Emil Forsgren, 1-1 (78) Jesper Andersson

Domare: Ulrik Ullander

Publik: 125

// Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

========================================================

Höga Kusten Fotboll – Kubikenborg 1-1 (1-0)

HKF startade matchen med bästa möjliga öppning. I 3:e minuten kom  då äntligen årets första mål genom Emil Forsgren elegant assisterad från vänsterkanten av Sergiu Mocanu. Därefter dominerade HKF matchen totalt och med ett bollinnehav 70-30 borde resultatet varit 3-o efter 25 minuter. Detta efter suveränt lagspel och vassa skapade målchanser där bl a Emil dundrade ett stenhårt skott i ribban. Med ett sådant stort och tydlig bollinnehav är den logiska följden att spelet så småningom jämnar ut sig och Kubikenborg kom mer och mer in i matchen. När signalen blåstes för halvtidsvila så var det bara att konstatera att årets bästa halvlek blivit spelad av HKF och där anfallen på vänstersidan skapade oro för Kubikenborg. I andra halvlek så fick vi se en helt annan match från båda lagen. Stressigt spel med långa bollar och en mängd  med frisparkar för båda lagen. I denna annorlunda halvlek fanns det dock målchanser som dök upp emellanåt. Hyfsade möjligheter för HKF men i den 78:e minuten slog Kubikenborg till med en snabb omställning på vänsterkanten och 1-1 var ett faktum. Matchens avslutning blev dramatisk och Mustafa Dogans fantastiska räddning på mållinjen blev matchens höjdpunkt. Förmodligen årets målvaktsprestation på Kramfors IP. Lite trist med oavgjort med tanke på matchens inledning och tacksamt med oavgjort med tanke på matchens avslutning. Nu väntar Anundsjö borta på lördag.

SPELARPLUS+++

Mostafa Dogan för sitt lugna och trygga målvaktsspel samt matchavgörande räddningar.

Mostafa Afzali för sitt uppoffrade mittfältsspel under första halvlek.

Emil Forsgren för sitt mål, vasst anfallsspel och skapande av målchanser för sina medspelare.

// Lagledare Patrik Danielsson

Inför Kubikenborg – Onsdag 9 maj 19.15 Kramfors IP

Att tidigt få möta två lag som redan spelat i div 3 och dessutom verkar vara bland topplagen i årets trea är ett bra start för en nykomling. Nu fick laget och spelarna tidigt veta vad som gäller i nästa nivå i seriesammanhang. Hårt jobb och fokus under 90 minuter. Sedan har vi förhoppningsvis gjort vår sista inomhusträning i Kinahallen och ser fram emot kommande träningar utomhus på Docksta IP och Kinavallen. Kinahallen har sina stora fördelar året runt men även vissa begränsningar när det matchträning m m. Svårt ibland att träna 11-mannaspel på en sjumannaplan. Nu väntar Kubikenborg som också är i nykomlingar i nästa match.

Sergiu säger: ”Jag är fullt nöjd hur spelarna i senaste matchen tog sitt individuella kämparansvar under hela matchen. Nu gäller det också att få ihop även det kollektiva kämparansvaret och fortsatt positivt lagsnack på plan. Då blir vi en riktig lagmaskin och sätter vi dom chanser som vi brukar skapa så vinner vi matchen!”

// Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

==========================================================

Alsen – Höga Kusten Fotboll 2-0 (1-0)

Andra matchen i serien mot Alsen blev precis den utvecklingsmatch som laget behöver just nu. En match som HKF håller en jämn nivå rakt igenom men där belöningen tyvärr uteblir i form av poäng. Dock en match i rätt riktning. Hela laget gör en gedigen energiinsats under 90 minuter. Efter 1-0 i paus till Alsen fanns det goda möjligheter till en positiv kick genom en kvittering. Efter Alsens 2-0 i mitten av andra halvlek håller laget distansen ut vilket vi får ta med oss till kommande matcher. ”Bra vilja från samtliga spelare idag och framförallt kom alla 5 avbytare in under matchen och gjorde starka insatser, säger Sergiu. Mycket positivt för lagkänslan. Spelet stämmer fortfarande inte riktigt för oss men får vi några matcher till så kan det här bli en riktigt kul säsong igen!” Nu väntar en tuff vecka med ny match på onsdag mot Kubikenborg därefter derbyt på lördag mot Anundsjö på bortaplan. I väntan på att Kinavallen blir spelklar spelas matchen mot Kubikenborg på Kramfors IP. Matchstart 19.15.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

Inför Alsen borta – Söndag 6 maj 17.30

Du har ett mål, jag har ett mål. Allt vi behöver nu är ett fotbollslag.”

Så säger Operachefen (Groucho Marx) i filmen Galakväll på Operan 1935.

Ett intressant utgångsläge om man vill hålla på med en lagsport.

Det sammanfattar också på ett bra sätt målsättningarna när det gäller prestation och resultat.

I senaste matchen uppnådde vi ett mål när det gäller lagprestationen, fullt godkänt, men inte resultatmålet mot ett starkt och välspelat Stöde. Nu väntar en ny bussresa till den numera klassiska Jämtkraft Arena och ett svårt bortamöte mot Alsen som börjat serien på ett positivt sätt.

När bussen startar i Ullånger har vi iallafall två mål och ett fotbollslag. Ett bra utgångsläge för en nykomling/underdog 2018.

Sergiu säger: ”Vi gjorde en bra premiärmatch men behöver våra matcher framöver för att komma in i det nya som div 3 är för oss. Får vi den tiden så kommer också vårt egna spel att fungera bättre och då sätter vi även de målchanser som vi skapar. Alsen borta är en riktig utmaning men tar vi med oss en poäng i bussen hem bör vi vara mer än nöjda.”

I väntan på avspark så googla gärna citat Groucho Marx…

//Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

===========================================================

Stöde – Höga Kusten Fotboll 3-0 (1-0)

Då var säsongspremiären avklarad och det må jag säga inte var någon dålig premiär för våran del förutom att det blev 0 poäng. Rent spelmässigt finns det ju självklart saker som bör förbättras men jämför man med träningsmatcherna så tycker jag absolut att det var ett relativt stort steg i rätt riktning.

Första halvlek tycker jag Stöde började lite bättre än oss med lite bättre tempo ,dom var starka på mittplan och vann mycket boll men efter deras 1-0 som kom i matchminut 20 så tycker jag vi jobbar oss in i matchen bra och mer eller mindre tar över taktpinnen hela halvleken ut med ett par hyfsade målchanser som vi inte tog tillvara på.

Andra halvlek fortsätter vi att trycka på och skapar väldigt många lägen inom 15 minuter som vi borde kunnat göra ett eller kanske fler mål på men tyvärr så var inte studsarna på Västhagen på våran sida idag.

När vi kände att en kvittering låg nära då slog Stöde till på en kontring där vi tappar boll i ett mycket farligt läge och 2-0 var ett faktum.

Där och då tappar vi huvudet lite grann och sen resten av halvleken tycker jag Stöde gör det bättre än oss till matchen slut och dom gör även ett till mål innan det är över.

För att summera så tycker jag ändå att det är en godkänd premiär i div.3 för våran del, synd att vi inte satte våra chanser men sån är fotbollen ibland.

SPELARPLUS+++ 

Tycker att Max Chiper och Mostafa Afzali på mitten gör en väldigt bra match där dom verkligen slet i 90 minuter och backlinjen såg bra ut då vi inte bjöd på så många chanser utan det var individuella misstag som ledde fram till 2 av 3 mål tyvärr.

Vila två veckor från match nu sen åker vi till Östersund för att spela mot Alsen på Jämtkraft Arena den 6:e maj 17.30.

Hoppas vi på att studsarna är med oss då istället.

// Lagledare Patrik Danielsson

 

Inför säsongen och första matchen – Stöde på bortaplan.

Äntligen! – som journalisten Gert Fylking brukade utbrista i när nobelpristagaren i litteratur presenterades, oavsett vem som fick priset.

Äntligen! – som vi i Höga Kusten Fotboll fick utbrista i under veckan när det stod klart att vår spelande tränare Sergiu Tanurcov fick ett positivt besked från Migrationsverket i veckan som innebär att familjen kan stanna ytterligare två år i Sverige. Roligt att  integration ibland fungerar till slut. Mer om integration i idrott- och samhällslivet under säsongen.

Äntligen! – är det dags för seriepremiär i div 3 i ett synnerligen intressant spelprogram, lag m m.

Först och främst är det inspirerande och utmanade att på nytt få spela i div 3. Det var några år sedan sist. Utöver detta så är det en ära att få vara en av tre lag som ska representera Fotbollsångermanland i årets div 3.

Efter annorlunda vägar där inte alla matcher avgörs på fotbollsplanen har HKF tagit möjligheten att spela i trean. Dock innebär inte spelet i trean någon större förändring mot div 4 när det gäller förutsättningarna i träningar och matcher. Redan i januari bestämde vi att gå tillbaka till 70-talet. Med upplägget 2 lagträningar i veckan + match. Detta för att jämnare fördelning av tid till fotboll, futsal, familj, fritid, fruar m m. Att spela fotboll är viktigt men även att få vara pappa…

Kommer man sist in i serien, via en friplats, så börjar man självklart på tolfte plats sedan är det bara att klättra uppåt i tabellen under säsongen. Det innebär också ett positivt seriespel när laget även är lågt rankat bland oddsbolagen . ”I mina ögon har vi ett lag som kan bli topp fem” säger Sergiu. Härlig målbild och inställning!

Vad säger då Sergiu om Stöde IF: ”Det är ett lag som gör sin tredje raka säsong i trean. Laget är kryddat med lite engelsmän och amerikaner. Laget avslutade med en seger i sista träningsmatchen.

Matchdags: Lördag 21 april 14.00. Västhagen IP, Sundsvall.

Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment