MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Härnösands FF

02nd april 2018

Inför Piteå – HFF

Dags för långresan upp till Piteå. Eftersom matchen startar först kl 16.00 startar vår bussresa i rimlig tid på morgonen. Men hemresan efter matchen blir drygare med hemkomst först på nattkröken. Men så kan det spela i div 2 Norrland. Det finns ingen transportmässig rättvisa och därmed ingen ekonomisk rättvisa mellan lagen i div 2 Norrland jämfört med lagen i övriga div 2-serier!

HFF har genom åren spelat spännande och jämna matcher borta mot Piteå och så hoppas vi det ska bli även på lördag.  Det förväntade topplaget Piteå är fullpoängare hittills, medan HFF haft det svårt att få till spelet, men vi har trots allt ännu inte förlorat någon match. Dock krävs på lördag en ordentlig skärpning av spelet jämfört med det vi presterade senast mot Umeå. Det som talar för en skärpning är att vi tränat på bra under veckan, att vi får tillbaka ett par avstängda spelare samt att vi fått en välkommen mittfältsförstärkning i form av Rabii Hamdan från Team TG. Han är sedan knatteåldern för övrigt fostrad i GIF Sundsvall. I våra spelade matcher i år har vi haft det svårt att få till mittfältsspelet och med Rabii på mittfältet blir vi förhoppningsvis vassare. Vi vet att vi har många bra individuella spelare, och att ju mer vi samtränar desto bättre kommer vårt spel att bli. Vi hoppas på något av en spelmässig islossning mot Piteå, nu när också den vädermässiga islossningen och snösmältningen äntligen kommit igång på allvar.

 

 

IFK Umeå – HFF 0 – 0

Bortamatchen mot IFK Umeå blev inte riktigt vad HFF hoppades på, utan den slutade  0 – 0 efter ett ganska oinspirerat spel av främst HFF och då speciellt under första halvlek. Vi började ändå matchen ganska bra med stort bollinnehav, men bollen spelades oftast i sidled eller bakåt. De offensiva bollarna saknades nästan genomgående och vi i  bortalaget fick endast iväg ett par skott mot mål under första halvlek. Umeå tog också över halvleken allt eftersom och hade också ett par fina målchanser, men HFF:s försvar med målisen Karim Mumuni i spetsen stod emot allt, och halvtidsvilan var verkligen efterlängtad av HFF.

Under andra halvlek skärpte HFF till sitt spel en del, men målchanserna var trots detta få. Umeå hade däremot flera goda målchanser, men Karim M i målet spelade inspirerat och höll nollan matchtiden ut. HFF hade för dagen sina bästa spelare i försvaret, speciellt Karim M i målet men även mittbackarna Gideon Tinat och Martins Williams var duktiga. Övriga spelare försökte kämpa och slita på, men det var en sådan där dag när det mesta misslyckades. HFF-gänget kunde trots allt åka hem och vara tämligen nöjda med 1 poäng, men man var definitivt inte nöjda med det spel man presterade. Bättre takter krävs i nästa match borta mot Piteå.

 

Inför matchen IFK Umeå – HFF

Bortamatch på lördag 14 april mot nykomlingen i div 2 IFK Umeå, som förlorade debutmatchen mot Timrå med klara 2 – 5 på Högslätten i söndags. Men Umeå såg trots förlusten ut som ett bra lag med framför allt starka offensiva spelare. Så HFF får se upp för deras offensiv, där speciellt Amar Mujakovic såg bra ut mot Timrå . Försvarsmässigt verkade dock Umeå inte lika starka, så det får vi försöka utnyttja på lördag. Tyvärr har vi i truppen redan problem med skador på ett par viktiga spelare och dessutom är Bamekee Toure och Samuel Hälldahl avstängda. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa möjliga med de spelare vi har tillgängliga. Spelarsituationen öppnar upp för våra unga juniorspelare att få speltid, vilket är positivt. Positivt är också att Deldar Ibrahim är tillbaka efter skada, vilket gör att vi jämfört med Östersundsmatchen har tillgång till fler naturligt offensiva spelare. Vår nye forward Walter Vaz såg vass ut och fortsätter han på inslagen väg kommer han att betyda mycket för vår offensiv centralt på planen. Vår ”kantoffensiv” är redan stark, det vet vi redan. Det vi måste förbättra är att få truppen mer samspelt eftersom vi har så många nya spelare i år. Men ytterligare en veckas träning har förhoppningsvis varit positivt i detta avseende. Så vi åker upp till Umeå med gott hopp om att kunna ta poäng.

 

HFF – IFK Östersund  2 – 2

HFF premiärspelade i årets div 2 Norrland på Högslätten mot IFK Östersund. Förra året hamnade IFK 5:a och HFF 6:a i serien och båda lagen höll då hela tiden till i tabellens övre hälft. Båda lagen har till i år förnyat sin respektive spelartrupp en hel del jämfört med 2017, så matchbilden var på förhand svårbedömd. HFF började dock årets premiärmatch bäst genom att starta med en hög och intensiv press. Pressen resulterade också ganska tidigt i ett par målchanser för hemmalaget. Bland annat hade Araya Z ett bra läge efter bara 5 min, då han efter en löpning centralt på planen, nästan sprang sig fri, men pressad i ryggen av en försvarare gick skottet strax utanför IFK- målisen Patrik Kvarnlöfs vänstra stolpe. Efter 27 min gav den höga HFF-pressen resultat då Araya Z snodde åt sig bollen och serverade nye forwarden Walter Vaz en boll, som Walter slog i mål via ena stolpen och 1 – 0 till HFF var ett faktum. Mot slutet av halvleken orkade inte HFF hålla den höga pressen och Östersund tog över spelkommandot. HFF fick också mittbacken Daniel Eigbobo skadad i slutet av halvleken. Men 1 – 0 stod sig till halvtidsvilan.

Inför andra halvlek ersattes Daniel E av 16-årige Samuel Hälldahl, som fick en tuff start med bl.a. ett mycket tveksamt gult kort i matchminut 52. Ett par minuter därefter kvitterade Östersunds Felix Nordin till 1 – 1. Och efter 65 min fick Östersunds Viktor Ageskär på en kanonträff från långt håll och bortalaget tog därmed ledningen med 2 – 1. Då en olycka sällan kommer ensam fick dessutom Samuel H sitt andra gula kort efter 72 min och han blev därmed utvisad. HFF fick därför kämpa resten av matchen med en man mindre. Östersund verkade i det läget koncentrera sig på att med en man mer bevaka sin ledning. HFF bytte in 16-årige Hampus Svensson efter 77 min och 17-årige Albin Wedin Eliasson efter 80 min. HFF gick också ner på en 3-backslinje de sista 10 minuterna och försökte på så sätt trycka på i offensiven för en kvittering. Och i min 90 fick Hampus S träff på bollen inne i straffområdet i en slags klungkamp och slog in kvitteringen till 2 – 2. Vilt jubel bröt ut i hemmalaget, inklusive hos biträdande tränaren Erion Sqapi som jublande rusade in på planen för att delta i kramkalaset. Resultatet av detta innebar att Erion S blev uppvisad på läktaren – en positivt rolig incident!

HFF gjorde som helhet en godkänd match utifrån sina förutsättningar med många nya spelare i laget. Att orken inte riktigt räckte till efter en intensiv och hög press den första halvtimmen och med bara 10 spelare de sista 20 minuterna är inte mycket att säga om. Alla HFF-are kämpade och slet och forwarden Walter Vaz gjorde mål och visade också spelmässigt och rörelsemässigt att han kommer att bli viktig för HFF denna säsong. Roligt var givetvis också att unge Hampus S fick göra sitt premiärmål i div 2 och kvittera och därmed visa sin målfarlighet. Nästa match spelar HFF borta nästa lördag mot IFK Umeå.

Inför matchen HFF – IFK Östersund den 7 april

Så är det åter dags för seriepremiär i div 2 Norrland. För oss i Ångermanland blir det ett intressant år då vi har fyra lag i serien nämligen Kramfors Alliansen, Friska Viljor, Gottne och HFF.  Det blir många intressanta och förhoppningsvis publikdragande derbyn.

Vi i HFF har tappat alltför många nämligen 13 spelare sedan förra året. För att ta nästa steg i en fotbollsmässig utveckling som lag, krävs erfarenhetsmässigt att man får behålla en stabil grundtrupp mellan åren och så har vi definitivt inte haft det i år.  Så vi har delvis tvingats börja om nästan från noll. Det gäller såväl med nya tränare som med nya spelare. Vi har visserligen många unga lovande spelare på gång, spelare födda 2001 och 2002, men att begära att dessa spelare ska vara ”flygfärdiga” för div 2 redan i år är att begära alltför mycket. Och tyvärr har vi inte hittat tillräckligt många lokala eller regionala spelare av god div 2-klass. Så vi har som man säger tvingats ”gilla läget” och förnyat vår trupp med många spelare utifrån. Vi tror givetvis på vår till stora delar nya trupp, men då flera spelare tillkommit först under de senaste  veckorna, måste vi räkna med att det tar viss tid innan vi blir ett samtränat och samspelt lag.

Inför matchen mot Östersund tvingas vi dessutom klara oss utan flera av våra ”gamla” HFF-spelare p.g.a. av skador, förkylningar och en avstängning (Bamekee Toure). Men trots detta så räknar vi med att ställa upp med ett starkt lag mot Östersund, som för övrigt också har förnyat sin trupp med 10 nya spelare sedan 2017. Östersund har samma engelske tränare som förra året, så vi räknar med att man spelar i princip med fjolårets upplägg, innebärande ett tekniskt spel med många kortpassningar och att man på så sätt försöker ”såga sig igenom” vårt mittfält och försvar. Men det återstår att se om man spelar efter den modellen även i år!

Vi har alltså många nya intressanta spelare i årets HFF, och vår förhoppning är att åtminstone ett par av dem utvecklas till toppspelare i årets serie. Välkommen till Högslätten på lördag för att se vad vårt unga och nya lag kan prestera i div 2-premiären mot IFK Östersund!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment