SIDINSTRUKTIONER

MATCHDATA

Sidor

Kategorier

Meta

Gottne IF

14th april 2018

Delad pott mot Östersund

 

Gottne vs Östersund 1-1 (1-0) Målskytt Heggard

Matchsummering
Gottne börjar matchen väldigt bra och styr tillställning i första halvlek, man skapar ett flertal heta lägen som borde ha resulterat i mål. Heggard spräcker nollan efter en frispark där Heggard trycker in bollen med huvudet. Andra halvlek blir Gottne tyvärr lite passiva samtidigr som Östersund lyfter sig dock har Gif kontroll på matchen och det känns tryggt och säkert så 1-1 mål kom lite oväntat där Östersund forwarden gör en fin prestation och trycker in kvitteringen. Sista minuterna är det två trötta lag som försöker och försöker men det händer egentligen inget mer.

Spelarkritik
Förra matchen hemma mot IFK Umeå var det vi som avgjorde matchen i min 87 nu var det Östersund som kvitterade i slutminuterna frustrerande ja men en bra prestation av forwarden och vi borde ha avgjort denna match mycket tidigare annars blir det så här. Bara för oss att göra det ännu bättre nästa gång för då kniper vi tre pinnar. Spelmässigt gör både Michal och Heggard sina bästa matcher, Fredric gör en riktigt bra första halvlek. Första halvleken med beröm godkänt medans andra halvlek går vi ner oss rejält. Ny träningsvecka till helgen och sen ny match borta mot HFF på torsdag

Inför IFK Östersund

På lördag får vi besök av IFK Östersund hemma på Haraldsängen. Östersund som inför denna säsong har spänt bågen rejält och siktar mot toppen, man har också många duktiga spelare i sitt lag. Vi har mött Östersund tidigare säsonger i div 3 och har inget speciellt bra facit men nu är det div 2 och vi siktar på att snygga till det denna gång. Förändringar i truppen är at Victor F och Felix B är utlånad till Höga Kusten samt Nathan Millis fortfarande på skadelistan. Träningsveckan har sett ok ut och vi ser fram emot en härlig match mot Östersund och hoppas på att publiken hittar till Haraldsängen.

 

Förlust mot Ytterhogdal
Ytterhogdal vs Gottne IF 2-0 (0-0)

Matchreferat
Gottne börjar matchen mot Ytterhogdal bra och under första halvleken vaskar man fram ett flertal heta lägen som bör ha resulterat i ledningsmål. Ytterhogdal hotar mest på fasta situationer men Gif är stark och kan hantera det på ett bra sätt. Under andra halvlek blir matchen mer öppen och Ytterhogdal tar ledning med 1-0 efter en liten försvarsmiss från vår sida. Efter 1-0 ledningen är det Ytterhogdal som håller i taktpinnen. Tyvärr slarvar vi för mycket emd sista passet för omställningslägen finns men vi är inte riktigt på tå. Marko får den stora chansen till kvittering när Jacke lyrar in bollen på bakre och Markos nick tvingar Ytterhogdals målvakt till en fin räddning. Istället stänger Ytterhogdal matchen med sitt 2-0 mål på straff efter att Gottne jagar kvittering.

Spelarkritik
Första halvlek har vi full kontroll på matchen det enda man kan klaga på är att vi slarvar i det offensiva, andra halvleken mer öppen och vi kroknar lite i värmen. Dock skapar vi chanser och är nära att trycka in kvitteringen. Surt med förlust men nu laddar vi om för en ny härlig hemmamatch mot IFK Östersund nästa helg

Inför Ytterhogdal

På lördagorgon bär det av till Ytterhogdal för omgång 10 av div 2 Norrland. Ytterhogdal som ifjol vann div 3 på ett imponerande sätt och har ett spännande lag med många duktiga fotbollspelare. Ytterhogdal har som oss ett samarbete emd LFE och har gjort en spännade resa, man kommer också från en tung 6-2 seger mot Kramfors där man vänder underläge till en 6-2 seger. Vi kommer från en 1-0 seger mot IFK Umeå och vi visar upp ett stabilt spel där vi jobba för varandra och har tålamod i spelet. Vi fortsätter att fokusera på prestationen och det vi kan påverka inför matchen och kommer att göra vårt yttersta för att knipa poäng.


Vinst mot IFK Umeå!

 Danny Harmon efter sitt 1-0 mål

Gottne IF – IFK Umeå 1-0 (0-0) Målskytt: Danny Harmon

Matchreferat
Gottne tar sig an IFK Umeå hemma på Haraldsängen. Ett Haraldsängen som kanske inte är i toppskick men helt klart spelduglig. Första halvleken är väldigt tillknäppt då det är två lag som inte vill bjuda motståndarna på något. IFK Umeå är det lag som har mest boll men vi känns klart farligast i det offensiva. Backlinjen är sjukt stabila där Johannes och Johan styr försvarslinjen på ett föredömligt sätt. Halvleken slutar rättvist 0-0. Till andra halvlek gör vi några taktiska förändringar och vi börjar halvleken piggt där Emir är pigg på sin högerkant och skapar ett flertal farliga lägen i omställningssituationer. IFK Umeå äger boll under vissa perioder men är uddlösa i det offensiva. Till slut kan vi också spräcka nollan rättvist i min 85 då Marko spelar fram Danny snyggt som sprintar förbi sin back och rullar in den säkert. Sista minuterna försöker IFK att forcera men får inte till något och vi kan relativt enkelt spela av matchen.

Spelarkritik
Ingen bländande fotboll men en ett organisera lag där alla jobbar för varandra och visar upp en imponerade defensiv Offensivt har vi spelarna som kan gör det där extra. Extra plus idag till backlinjen som var grymt stabila. Danny ett plus för sitt avgörande mål och Jakob som gör en bra match som ytter denna gång.

Vinst mot Kramfors

 

Gottne IF – Kramfors/Alliansen 2-1 (1-0)

Gottne vinner den viktiga matchen mot Kramfors med 2-1 efter en spännande tillställning. Gottne börjar matchen riktigt bra där Viktor Edmark trycker in 1-0 redan i minut 6. Gottne har bra koll på kramfors i första halvleken dock är man slarviga i det offensiva och man går till paus vila med en 1-0 ledning. Direkt i andra halvlek utökar vi till 2-0 och det känns oerhört tryggt från sidan. Efter en snygg kramfors reducering så ser man att kramfors får enerig samtidigt som Gottnespelarna blir försiktiga och tar många felbeslut. Kramfors har en vass chans till kvittering i slutminuterna när man får ett fint nickläge i boxen men Tarik räddar. Gottne kan reda ut stormen och bärgar tre hyperviktiga poäng.

Spelarkritik
Viktor Edmark går från klarhet till klarhet och imponerar i sin debutsäsong i div 2 nu fick han även göra sin första balja i serien. Tarik säkerheten själv i målet, Backlinjen med Johan V och Johannes T som mittbackar är trygga och stabila. Ny hemmamatch nästa lördag mot IFK Umeå men först en härlig träningsvecka.

Inför Kramfors/Alliansen

På fredag tar vi emot Kramfors/alliansen hemma på Skyttis. En tuff match mot ett lag som är starkt fysiskt och säkert är revanschsugen efter den snöpliga DM förlusten mot FV. Vi känner varandra ganska bra och någon större överraskningar kommer vi nog inte att få se utan det som gäller är hårt arbete och ett stort pannben i derbyfajter. Vi kommer från en förlust borta mot Boden men känslan är bra i gruppen. Vi hoppas på ett lika bra stöd från läktaren som vanligt! 19:00 på Skyttis vi ses väl?


Fotboll / Division 2

Förlust mot Boden BK

Bild: Boden BK hemsida

Boden BK – Gottne IF 3-1 (1-0) Målskytt: Marko

Gottne åker upp till Boden för att ta sig an topplaget Boden. Matchen börjar i klar Boden favör där man styr och ställer, Gottne jagar och man kommer lite snett in i matchen. Boden gör också 1-0 redan i minut 6 efter slarvigt försvarsspel av Gottne. Resten av halvleken är det Tarik som räddar kvar Gottne i matchen. Paus och underläge 1-0 och lite av en hårtork i omklädningsrummet. Andra halvlek mycket bättre inställning och man börjar vinna kamperna på planen. Trots det så är det Boden som utökar till 2-0 efter en tjusig frispark. Gottne ger inte upp och i minut 70 så trycker marko in 1-2 snyggt på frispark. Nu är det Gottne som har Boden på gaffeln och man jagar ett kvitteringsmål och man är nära några gånger men Boden kan med tur och skicklighet värja sig. Istället så kontrar och avgör Boden tillställningen i minut 91 3-1 och matchen är avgjord.

Spelarkritik
Första halvlek är det bara Tariksom kan kvittera ut godkänt. I andra halvlek höjer sig samtliga. Marko fortsätter att göra mål, Viktor Edmark visar stundtals upp sin snabbhet. Sammanfattningsvis en svag första och en ok andra. Vi tar med oss det och siktar på att göra en bra träningsvecka inför fredagens viktiga hemmamatch mot Kramfors/Alliansen

 

Inför Boden borta.

På lördag sätter vi oss i bussen för ännu en lång resa och denna gång till Boden för att tampas med Boden BK. Boden är i div 2 mått mätt en stor klubb som har alla organisatoriska förutsättningar att kliva upp i divisionerna. Boden har under dom senaste säsongerna startat dåligt och vuxit in i serien men iår är man med från början och man kommer garanterat vara ett lag som aspirerar om div 1 platsen när säsongen summeras. Boden har faktiskt en fd Gottnespelare i laget i deras skyttekung Jack Green som kom hit till sverige första gången som LFE spelare.

Läget i laget är bra trots att vi har lite skadebekymmer men det är något man måste acceptera och belastningen är högre i div 2 och det kommer att vara något som följer oss under hela säsongen. Vi kommer från ett kryss mot Fv där matchen slutade 1-1 ingen bra insats från något av lagen och vi vet att vi kan prestera bättre. Vi åker upp till boden med gott självförtroende samt med en stor portion tålamod för vi är fullt medveten om att det är ett bra lag som vi kommer att möta kl 15:00 på lördag, om vi lägger fokus på rätt saker kommer vi ha stor chans till en bra prestion.

Oavgjort mot Friska Viljor

Gottne – Fv 1-1 (1-1)
Målskytt: Marko

Matchsammanfattning
Matchen börjar trevande för både Fv och Gottne då Fv rullar runt bollen i backlinjen och Gottne kan ganska lätt freda sig från dom attackar Fv försöker sig på. Vi ligger ok i våra positioner och efter ett tag börjar vi även vinna boll och till slut kommer också läget då Marko får bollen och tar emot lägger ner och trycker upp den i krysset strax utanför straffområdet. Ett tjusigt mål där Marko visar klass. Efter detta så har Gottne chanser att utöka ledningen genom bland annat Danny och Johannes men istället är det Fv som kvitterar efter en fin prestation av fv bästa spelare för dagen Herman som kliver runt på kanten och spelar in till en fristående Linus Nordin som kvitterar. 1-1 i halvtid. Andra halvlek blir mer böljande spel och båda lagen vaskar fram chanser och har möjlighet att avgöra men två storspelande målvakter ser till att det inte blir fler mål denna match.

Spelarkritik
Ingen toppeninsats från Gottne men det är starkt att inte spela på topp men ändå plocka poäng. Tarik gör en bra match, Marko visar klass vid målet och är stark i targetspelet. Johannes Thelin leder sina styrkor på ett bra sätt i backlinjen.

Derby mot Friska Viljor på lördag!!

 

På lördag med matchstart 13:00 tar vi oss an Friska Vljor på skyttis! En härlig derbyfajt där det är två lag med gott självförtroende från sina senaste matcher som slutade med seger för bägge lagen. Friska Viljor har startar serien ok och kommer som sagt från en klar derbyseger mot Kramfors med 4-0 och har några riktigt duktiga spelare i sin trupp. Hos oss har träningsveckan flytit på bra och det är bra stämning i gruppen. Vi håller fortfarande på att lära oss och för oss är det en process för att anpassa sig till div 2 men hittills har det gått bra och vi känner att vi håller bra klass i dom matcher vi har spelat. Lördagens fajt kommer garanterat att bli en tuff fajt men känslor, kamp och mål så välkommen upp till skyttis lördag 13:00!!

 

Timrå – Gottne 0-1 (0-0) Målskytt: Nathan Millis

Matchreferat
Vi möter ett bolltrillande lag som har många spelare som vill ha bollen på fötterna. Första 20min har vi det jobbigt med positionsspelet där vi får slita kopiöst i vårt försvarsspel. Efter ca 20 så kommer vi in i matchen bättre och Fredric, Danny och Heggard får koll på mitten. I min 30 vaskar vi också fram en straff efter att Johannes blivit neddragen. Tyvärr så missar Danny eller målvakten gör en räddning och dessutom kniper han också returen av Danny. En tung sekvens då vi behöver all energi i det läget på matchen. Men vi viker inte ner oss utan vi har många spelare med bra pannben i truppen och vi tuggar på. 0-0 i paus och lite spänd förväntan på andra halvlek. Timrå försöker sätta fart direkt från start men får inte riktigt till det. Runt min 50 får Gottne en frispark som Nathan låter sin känsliga vänsterfot få känna på och då ligger bollen i nätet bakom duktiga timrå keepern. Timrå försöker forcera men vi har ett väldigt stabilt lag som hjälper varandra föredömligt i det defensiva. sista 10 går Gottnespelarna på knäna och vi har 3-4 spelare med kramp på planen men vi reder ut stormen och kniper 3 viktiga poäng av serieledarna.

Spelarkritik
Hjärta, Lungor och pannben visar spelaren denna match. Om vi ska lyfta ut några speciella så får det bli Johannes thelin som gör sin bästa match i grönt, Tarik var grym i målet och Danny han springer och springer.

Nu njuter vi och på måndag börjar förberedelserna för det häftiga derbyt mot FV, kan det bli 1000pers på matchen?


Inför IFK Timrå

Idag åker vi till Timrå för att ta oss an serieledarna på bortaplan. Timrå har startat serien övertygande och besitter en bra och bred div2trupp. Idag kommer vi att behöva fokusera på att ha tålamod, fortsätta jobba efter dom riktlinjer vi har för chanser kommer vi att få. Vi kommer att få jobba med försvarsspelet idag och vi behöver snäppa upp vår aggressivitet. Till sist omställningsspelet som blir bättre och bättre men kan fortfarande snäppas upp ytterligare med mer fokus i passningsspelet. Om vi har fokus på dessa tre punkter så kommer prestationen att bli bra och då har vi stor möjlighet till nya poäng.

_________________________________________________________________________

Gottneloppet 26 maj 2018

 Igår, 11:43  0 kommentarer


Referat: Gottne IF – IFK Luleå  |  Fotboll / Division 2

Delad poäng mot IFK Luleå

 Igår, 09:04  1 kommentar

Gottne vs IFK Luleå 2-2 (1-0)
Målskyttar: Marko, Emir

Ännu en match mot ett topptippad lag denna gång anrika IFK Luleå som kommer på besök till Övik. IFK Luleå är ett lag som jobbar mycket med omställningar och har många vassa spelare i offensiven och med det i minnet lägger vi även upp vår matchplan. Första 20 min är det Luleå för hela slanten för oss gäller det att ligga rätt och jobba hårt. Luleå sätt att spela tvingar ner våra yttermittfältare och vi blir ännu mer defensiv då Nathan Millis tvingas ner i en ytterbackroll men det klarar han förtjänstfullt som vanligt.


 

Inför IFK Luleå

På lördag med matchstart 15:00 tar vi oss an IFK Luleå hemma på skyttis. Ett Luleå som har startat serien starkt och är obesegrad efter tre omgångar. IFK Luleå som spelade i div 1 ifjol har några starka kort i sin trupp. Vi har haft en ok träningsvecka där vi jobbar vidare för att förbättra dom områden vi behöver bli starkare på. Johan Vestin dras med skadebekymmer och kommer att missa matchen annars ser det ganska bra ut i truppen, bra konkurrans i gruppen och vi lär oss saker hela tiden.

Hudiksvall vs Gottne 0-0 (2-0)

Gottne möter ett poängtörstande hudiksvall på bortaplan ett på pappret väldigt svår uppgift. Gottne gör en riktigt bra första halvlek där vi följer matchplan och ligger rätt i våra positioner och vinner boll på rätt ställen det enda som saknas är effektiviteten i sista tredjedelen. 0-0 i paus och vi har vittring på poäng. Iandra halvlek är vi inte riktigt på tårna och Hudik ökar tempot i matchen och kan tyvärr sätta 1-0 ganska omgående. Efter det flyttar vi fram styrkorna och öppnar upp ytorna mer för Hudik som straffar oss ganska omgående med ett 2-0 mål. Vi försöker få till en forceringen men har inte riktigt orken att skapa dom riktigt vassa lägena.

Spelarkritik
Om vi kan jobba ihop som vi gjorde i första halvlek kommer poängen att komma. Vi behöver fortsätta jobba med våra fasta situationer i det offensiva där vi fortfarande slarvar bort för mycket. Nu jobbar vi vidare för att bli bättre och får redan nästa lördag en härlig utmaning när IFK Luleå kommer på besök på skyttis. Väl mött då!

 

Inför Hudiksvall

 

På lördag reser vi ner till Hudiksvall för att ta oss an en av seriefavoriterna. Hudiksvall är ett stabilt div 2 lag som under många år har tillhört toppen i div 2. Vi har haft en bra träningsvecka och det känns som om vi tar kliv under träningsveckorna. Vi åker ner till Hudiksvall med sikte att plocka poäng av seriefavoritern. Det har härjat lite sjukdom i truppen men vi åker ner med 17 man.

Matchen går även att följa på Allehanda mittmedia med matchstart 16:00

 

Rogers tankar inför Täfteå hemma

Vi kommer från en skön premiärvinst och nu är det dags att ta oss an nästa uppgift i form av Täfteå hemma på skyttis. Täfteå är ett tekniskt spelade lag som har många duktiga spelare. För oss gäller det att fokusera på positionsspelet vi har många nya i gruppen och både det offensiva och det defensiva positionsspelet måste fungera och det är något som kan ta lite tid. Vi behöver vara fortsatt ödmjuka inför uppgiften och alltid ge 100% och jobba ihop som ett lag för då är vi ett bra lag.

Väl mött på skyttis kl 17:00

 

 

 

 

 

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment