SIDINSTRUKTIONER

MATCHDATA

Nyheter

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Friska Viljor FC

10th april 2018

Täfteå IK  – Friska Viljor FC

Avspark: Täfteå IK – Friska Viljor FC

Undertecknad har varit på minisemester. Därav inga referat kring helgens överkörning av Gällivare/Malmberget. Självklart väldigt roligt för grabbarna att få möjlighet att kunna brodera ut sitt kunnande inför hemmapubliken.

Men idag är det alltså Täfteå som står för motståndet. Ett lag som verkligen vill rulla boll och äga bollinnehavet. Laget är ungt och hungrigt med en tydlig spelidé. En intressant utmaning för våra gulsvarta favoriter med andra ord.

Träningarna efter helgen har naturligtvis präglats av att det är match redan på onsdag. Medelhård träning på måndag med fokus på detaljer, följdes upp av en lätt taktisk träning igår. Läget i laget känns mycket bra och förhoppningsvis kan vi surfa vidare på vågen från senaste matchen och därmed bärga vår första bortaseger. Även om detta givetvis är en klart tuffare uppgift. För er som har vägarna förbi Umeås norra utkanter så är matchstarten 19:00.

Erik Johansson

Friska Viljor FC – GMFF 8-0

Saknas

Friska Viljor FC – GMFF

Saknas

Piteå IF – Friska Viljor FC 2-1

Irriterande förlust mot Piteå!

I en match där viljorna är väl så bra som hemmalaget, förlorar man på några sekunders bristande koncentration.

De två sekvenserna jag framförallt tänker på är dels slutminuterna i första halvlek då står vi på hälarna och hoppas att domaren ska blåsa för halvtid, vilket Piteå straffar oss skoningslöst för. Ett, för matchen, oerhört psykologiskt mål som helt vänder momentumet i matchen. Vi hade annars fått mer och mer att säga till om ju längre halvleken gick. Den andra situationen är en billig straff en kvart in i andra. Där blir vi kanske lite väl heta i straffområdet och ger motståndaren chansen att falla lätt.

Annars är det på det stora hela en väl genomförd match av oss. Tobys reducering är också väldigt vacker då han springer in i boxen och möter Tobbes inlägg med en direkt bredsida i krysset. Det som känns så retligt är att vi inte lyckas få ett poänggivande resultat mot ett topplag. Hedersamma förluster kan bli väldigt tröttsamma i längden. Lite mera pondus och auktoritet på planen och lite mer killerinstinkt när lägena dyker upp är det som framförallt saknas.

Nu finns dock ingen tid att gräva ned sig. Nya utmaningar väntar. Härnäst kommer Gällivare/Malmberget på besök till Skyttis nu på lördag. Matchstart 13:00. Då ska vi ta revansch!

Erik Johansson

Piteå IF – Friska Viljor FC

Avspark: Piteå IF FF – Friska Viljor FC

Så var det dags för match igen! Piteå på bortaplan är en mycket tuff uppgift. Ett lag med riktiga klasspelare på flera positioner och en given utmanare i toppstriden är det som väntar viljorna denna söndag.

I vanlig ordning ska vi visa motståndet den respekt de förtjänar. Men tiden för överdriven respekt är definitivt förbi. Vi har bevisat att vi kan mäta oss med alla lag i serien. Även om vi möter en bra motståndare, finns det också all anledning för dem att frukta oss. Fem raka utan förlust gör att vi går in med en stark tro och huvudet högt.

Veckan som gått har annars inneburit studentfirande för några i gänget (Grattis Isak, William och Rami!). Det har dock varit fin fokus från samtliga dessa så firadet har man skött med den äran! Trots en del skador så har vi fin konkurrens i truppen vilket, man också kan skönja, påverkar intensiteten på träningen positivt.

Vi åker upp till Piteå med ambitionen att ge allt. Om det sedan räcker till poäng återstår att se. Det finns fortfarande ett bortaspöke som skall låsas in i garderoben. Förhoppningsvis kan grabbarna ordna med det idag!

Erik Johansson

Friska Viljor FC – Härnösands FF 2-0

Friska Viljor ”gjorde jobbet” mot ett, av turbulens och avstängningar, hårt sargat Härnösand.

Matchen igår var kanske inte den vackraste som skådats på Skyttis. Härnösand backade, som väntat, hem och satsade på vassa omställningar. Vi hade, genomgående i matchen, lite för bråttom att komma till lägen och bollen sumpades tyvärr alltför ofta någonstans längs vägen. I slutändan är det dock, som alla vet, de tre poängen som räknas. Att segern var odiskutabel och rättvis rådde det heller inget tvivel om.

Målen, ett i varje halvlek, gjordes av Mikael Norberg och Isak Sedin. Det första kommer sedan Tobbe Forsberg nickskarvat ett inlägg från Anton och ”Majki” får återbäring för alla timmar på gymmet då han, vid bortre stolpen, plöjer in med både boll och målvakt. Vackert så! Det andra kommer när, en för dagen, pigg och spelsugen Tobbe F glider förbi på kanten och finfint hittar en släpande Isak med en passning snett inåt bakåt. Han hittar luckan i bortre hörnet och resultatet spikas därmed.

Poängen var det viktigaste med kvällens drabbning och mer än tre kan som bekant inte tas. Spelet lämnade en del i övrigt att önska, men förhoppningsvis kan en ledig helg gjuta ny energi i grabbarna.

Nästa söndag väntar på nytt en ytterst svår bortamatch, mot Piteå. Men ingen uppgift är omöjlig för oss i den här serien så vi ser bara möjligheter där. Men först tar vi alltså ledigt i helgen och i veckan tar några av grabbarna studenten. En ljusnande framtid med andra ord!

Erik Johansson

Friska Viljor FC – Härnösands FF

På fredagen väntar ånyo en tuff uppgift för våra gulsvarta mannar. De senaste årens distriktsdominanter Härnösands FF kommer nämligen på besök. Laget från residensstaden har förvisso inte rosat marknaden hittills. Men en knapp 0-1 förlust mot serieledande Timrå senast, där man bl.a. missade en straff, skvallrar om en stigande formkurva. Något som rimligen borde innebära att vi kan förvänta oss en jämn och oviss drabbning.

Träningsveckan har varit en mental prövning för gänget då vi nött presspel in i minsta detalj. Grabbarna har dock bitit ihop så gott de kunnat, vilket förhoppningsvis ger resultat i långa loppet. Härnösand betyder derby för oss och då handlar det om att visa vilka som är bäst i distriktet. Självklart kommer vi göra allt för att det fortsatt ska vara gulsvart på den tronen. Vi kommer att ha en uppladdning från klockan 17 på Framnäsbaren där alla får möjlighet att möta spelare och ledare. Varmt välkomna dit alla nyfikna! Om det inte skulle falla i smaken så är det alltså 19:30 på Skyttis som gäller. Hoppas vi ses!

Erik Johansson

IFK Östersund – Friska Viljor FC 1-1

Trots en man mindre i nästan 40 minuter lyckades Viljorna bärga en viktig poäng mot ett vilt forcerande IFK Östersund i den tropiska hettan på Jämtkraft Arena.

Vi inleder väldigt kompakt och organiserat. Hemmalaget har mycket svårt att komma till och ju längre halvleken går desto mer tar vi över initiativet. Det är således allt annat än ologiskt när vi tar ledningen med tio minuter kvar på första. Efter en lysande rak omställning, signerat Herman och Moses kan den senare, fri med målvakten, placera in 0-1. Efter detta fortsätter vi också att dominera och såväl Luis som Rami har ypperliga möjligheter att utöka. Men resultatet förblir intakt halvleken ut.

På det stora hela är vi nöjda med insatsen i halvtidssnacket. Då vi avslutar så starkt är vi fulla av tillförsikt inför andra. Men ett hårt domslut skulle tyvärr förändra förutsättningarna för oss…

Tidigt i andra åker nämligen Adam Olsson på två tveksamma gula kort på raken inom loppet av ett par minuter och får syna det röda. Naturligtvis ett hårt slag mot våra ambitioner att fortsätta att vara spelförande och nöta ut motståndet. Istället så får Östersund, av naturliga skäl, komma i allt längre och mer kompakta anfall. Vi strider tappert. Men Östersund får in en kvittering med en halvtimme kvar. I det läget får vi jaga mycket boll och poängchanserna känns ganska små. Vi lyckas dock att resa oss efter målet och, på ett mycket förtjänstfullt sätt, stå emot deras forcering. Resultatet 1-1 står sig därmed tiden ut.

En väldigt bra genomförd match av oss, trots allt. Vi visar härlig karaktär som står emot så länge trots tryckande värme samt att vi får många domslut (inte bara utvisningen) emot oss. En poäng med mersmak! Poängen gör också att vi återigen ligger högst av de Ångermanländska lagen. En stor bedrift med tanke på vilka små ekonomiska medel vi har jämfört med övriga.

Grabbarna är inne i en intensiv period med mycket matchande. Nästa seriematch väntar redan på fredag då Härnösand gästar Skyttis. Något udda matchstart:19:30. På återseende!

Erik Johansson

IFK Östersund – Friska Viljor FC

Det har gått en hel månad sedan vi senast åkte på roadtrip. Nu är det återigen dags. Som jag varit inne på tidigare så har utdelningen på bortaplan inte varit mycket att skriva hem om så här långt. Det är något som vi självklart vill råda bot på.

IFK är dock ett lag som kan mäta sig med de flesta i serien. Oavgjort mot Timrå och knappa uddamålsförluster mot såväl Piteå som Luleå inger respekt. Hemma på Jämtkraft är man också erkänt starka.

Vi åker därför till Östersund med vetskapen att.en tuff motståndare väntar. Dock är vi inne i en fin trend och det är heller inget lag i serien som inte har anledning att frukta oss när vi är som bäst. En spännande matiné i Östersund lär det bli under alla omständigheter. Vi håller självklart tummarna för att bollen ska studsa vår väg och grabbarna lyckas jaga bortaspöket på flykten.

Erik Johansson

Friska Viljor FC – Ytterhogdals IK 5-2

Friska Viljor kammade hem alla poängen under lördagseftermiddagen. Segersiffrorna skrevs till 5-2 efter gulsvarta mål av, i tur och ordning: Isak, Moses, Linus, Niclas och Rami. En jättefin insats som lovar gott inför den stundande DM-finalen.

Matchen är inledningsvis jämn och, som vanligt i den här serien, känns första målet väldigt avgörande. Men med det sagt så hade matchen, för Ytterhogdal i bästa fall, blivit jämnare om de gjort första målet. För efter vårt första mål tar vi över allt mer och dominerar matchen. De 2-0 vi har med oss i halvtid är helt i sin ordning. De tappar konceptet försvarsmässigt och vi känns, glädjande nog, väldigt giftiga i våra framstötar.

I andra fortsätter vi att driva matchen, trots en tidig reducering från YIK, är det aldrig något snack. Vi rinner ifrån till 5-1 innan de får in en lite irriterande reducering i slutsekunderna.

På det hela taget en jättefin insats av hela laget. Fantastiskt skönt att vi fick sätta så många baljor också!
Man bör förvisso ha i åtanke att motståndet hade ett par viktiga kuggar avstängda, vilket dock självklart inte förtar vår prestation på något sätt.

Nu väntar alltså en DM-final härnäst. Kramfors, som har det lite tungt i serien för tillfället, lär säkert komma taggade till tänderna för att vända sin trend. Det gäller för oss att stå starka och visa oss från vår bästa sida om vi ska kunna ro hem det. Matchstart måndag 19:00 på Skyttis. Varmt välkomna!

Erik Johansson

Friska Viljor FC – Ytterhogdals IK

Det är, som alla som följer oss vet, tätt med matchandet i helgen. Efter mötet med Ytterhogdal väntar DM-finalen mot Kramfors (även den hemma på Skyttis) redan på måndag. Men först alltså Ytterhogdal och en ny hemmamatch. Denna gång spelar vi hemma även på pappret.

Ytterhogdal, nykomlingar liksom vi, är ett lag med flera utländska klasspelare att se upp med. De har, i likhet med oss, skrapat ihop 7 poäng, varav 4 på bortaplan. Med andra ord så lär det bli jämt och spännande i vanlig ordning.

Vi kommer från ett oavgjort resultat i ”bortaderbyt”. Ett resultat vi inte känt oss helt nöjda med. Det gäller att verkligen vilja göra mål. Tror många av oss som sett matcherna från sidan upplever att det saknas lite killerinstinkt i boxen. Detta gäller både i spelet där vi, för att prata hockeyspråk, behöver bli bättre på att verkligen ”driva på mål” och på hörnor och frisparkar där vi ska hugga direkt i tilltrasslade situationer och på returer. Vi har oftare, än vad poängskörden antyder, haft spel- och chansmässigt övertag i matcherna. Men det gäller såklart att kunna omsätta detta. Något som vi givetvis pratat om. Förhoppningsvis är det således ett gäng riktigt hungriga hemmaspelare som äntrar Skyttis gröna äng klockan 16 på lördag. Hoppas vi ses!

Erik Johansson

Gottne IF – Friska Viljor FC 1-1

I en tight och, målchansmässigt, jämn tillställning delade Viljorna och Gottne broderligt på poängen inför det mangranna publikhavet på Skyttis.

Vi inleder annars, som så många gånger förut, med mycket bollinnehav och allmän speldominans. Dessvärre så utnyttjar Gottne en av sina fåtaliga framstötar på bästa sätt och våra grabbar försätts i jaktläge. Gulsvart lyckas dock kvittera med tiotalet minuter kvar till vilan. Herman har lekstuga på kanten och hittar in till Linus som rakar in utjämningen i öppen bur. Snyggt!

Första halvlek gick trots allt tydligt på poäng till oss. Vi betonade därför vikten av att fortsätta att utmana och vara heta när lägena dyker upp.

I andra sjunker tyvärr spelkvaliteten avsevärt och matchen blir ett ställningskrig. Känslan från sidan är att båda lagen dels är trötta och dels är rädda att förlora. Vi har några lägen att avgöra. Men det har även Gottne så vi får helt enkelt acceptera krysset och gå vidare.

Närmast väntar nu ett viktigt hemmamöte med Ytterhogdal på lördag, innan det är dags för DM-final mot Kramfors endast två dagar senare. Tätt på given med andra ord. Varmt välkomna till båda drabbningarna!

Erik Johansson

Friska Viljor FC – Kramfors Alliansen

Det är två, för varandra, ytterst välbekanta lag som intar Skyttis plastmatta idag. Årets första derby står med andra ord för dörren.

I veckan har vi nött lite offensiv, i hopp om att få bukt med måltorkan vi lidit av inledningsvis. Det har sett bra ut. Att det finns mycket talang och kompetens i truppen råder det i alla fall inget tvivel om.

Bortalaget Kramfors har skrapat ihop fyra poäng så här långt, en mer än oss. Segern mot Hudiksvall i hemmapremiären imponerar och det ska bli mycket intressant att se vad de blåvitrandiga har att komma med.

Matcherna mot Kramfors brukar, av tradition, vara intensiva och händelserika tillställningar. Således finns.all anledning att svänga förbi Skyttis under lördagen då denna uppgörelse inte torde bli något undantag. Bägge lagen lär vara taggade till tänderna under alla omständigheter. Matchstart 13:00. Må bästa lag vinna!

Erik Johansson

Ett tillsynes försiktigt och passivt gulsvart lag åkte på en 0-1 förlust uppe i Norrbotten. Resultatet klassar in på det hedersamma kontot med tanke på att det är ett tilltänkt topplag vi möter. Men spel- och inställningsmässigt var detta tyvärr den sämsta insatsen hittills i serien. Boden gör vad som krävs och vinner därför välförtjänt.
Det finns inte mycket att orda om kring matchen. Boden tar ledningen i slutet av första halvlek och spelar på resultatet resten av matchen känns det som. Även om de flesta säkert vill åstadkomma något, så saknas riktig glöd och desperation i vår kvitteringsjakt. Betyget på matchen blir därmed, på det hela taget, en ganska tam tillställning.
Det märks att spelare som Rasmus Bergström och Armegio Liva saknas från ifjol. Dessa två stod tillsammans för mer än hälften av de avgörande målen under förra säsongen. När Armegio är borta och Rasmus saknas ett tag till, krävs det att andra kliver fram mer i viktiga lägen. Det positiva är att samtliga kan bättre än vad man visade mot Boden. Med två derbyn tätt inpå varandra, saknas emellertid inte morötter att vända skutan rätt igen.
Kommande lördag vankas alltså norrtvåans första ångermanlandsderby då Kramfors gästar. Vi ska ge absolut allt för att glädja alla supportrar som söker sig till Skyttis. Matchstart 13:00. Väl mött då!
Erik Johansson

Bodens BK – Friska Viljor FC

Efter en väldigt bra träningsvecka med högt tempo och många som velat visa framfötterna, är det så återigen imorgon, dags att styra kosan till Norrbotten.

Våra motståndare Boden står, efter tre omgångar, fortfarande utan seger efter två oavgjorda och en förlust. Ett facit som det notoriska topplaget knappast är nöjda med.

Friska Viljor å sin sida plockade den första viktorian i senaste omgången (1-0) när IFK Umeå fick sträcka vapen. En insats som, spelmässigt, lovade mer. Det är således med viss tillförsikt vi emotser besöket på finfina Boden Arena. Vi åker upp med ambitionen att göra en riktigt bra bortamatch så får vi se hur långt det räcker.

Skadeläge/frånvaro:

Jonas Ekani är avstängd efter utvisningen senast. Annars finns inga skador att rapportera.

Erik Johansson

Friska Viljor FC – IFK Umeå 2-1

I den dunkla kvällsbelysningen (lite för dunkel kan man tycka…) på Skyttis IP tog Viljorna säsongens första seger i seriespelet. En match hemmalaget dominerar från början till slut och vinner ytterst välförtjänt och i underkant.

Vi inleder lysande och kunde/borde nog ha avgjort den här tillställningen redan efter en halvtimme. Tyvärr har vi fortsatt svårt med effektiviteten och att det står 0-0 i halvtid känns närmast som en förolämpning. Undertecknad räknade till ca 10 rejäla målchanser samt en straffmiss.

I pausen betonar vi vikten av tålamod och att vi inte tummar någonting i försvarsarbetet i ivern att gå på offensiven.

I andra jämnar spelet ut sig en aning då våra anfall blir lite mer ostrukturerade och, fullt naturligt, präglade av desperation. Men det är ändå tydligt att det är vi som för och skapar absolut mest. Med drygt 10 minuter kvar faller så det förlösande segermålet. Isak och Herman samspelar på högerkanten, den senare lyrar in bollen på den bakre ytan där Toby smugit upp och möter med skallen (!!!). Fint mål och oket släpper lite från axlarna. Umeå flyttar nu upp det man har och forcerar vilt. Hjälpt av en onödig utvisning på Jonas Ekani så förmår man också att skapa några halvchanser. Men något annat än hemmaseger hade verkligen varit ett rån. Att vi lyckas stå emot känns därför mycket rättvist.

Sammanfattningsvis, som sagt, en odiskutabel seger. Att Toby gör sin första match från start på nästan ett år (med den äran dessutom) var också glädjande. Hela backlinjen gör ett stabilt dagsverke och känns trygga. Våra offensiva krafter ska ha en eloge för alla skapade möjligheter med ett minus för effektiviteten. Mittfältet vinner matchen i matchen och Sebastian håller nollan. Gott så! På lördag åker vi till Boden för en tuff bortamatch.

Erik Johansson

Inför Friska Viljor FC – IFK Umeå

Gulsvart kommer till match utan resultatmässig utdelning efter de två inledande omgångarna. Umeå å sin sida har totalt en pinne efter den mållösa matchen mot Härnösand senast. Med dessa förutsättningar är det givetvis två hungriga och poängtörstande lag som intar Skyttis gräsmatta på fredag kväll. Vi har haft fokus på avslut i veckan, vilket varit något utav ett aber för oss så här långt. Vi får hålla tummarna för att det lossnar lite mot Umeå. Matchen drar igång 19:00 imorgon. Hjärtligt välkomna!

Skadeläge/frånvaro:

Även om vi åkte på några nya skavanker efter senaste matchen så har skadeläget ändå, som helhet, ljusnat lite. Men vi saknar fortfarande en del tongivande spelare och får således fortsätta bevisa att bredden i truppen ändå räcker till.

Erik Johansson

Friska Viljor FC – IFK Timrå 1-2

Det räckte inte riktigt hela vägen till poäng för våra Viljor i årets första seriematch på Skyttis. Timrå var det effektivaste laget och segrade med 2 mål mot 1.

Vi inleder matchen helt okej och bevisar återigen att vi, spelmässigt, absolut inte har något att be om ursäkt för på denna nivå. Utöver det så skapar vi också 2-3 vassa målchanser. Dessvärre blir vi återigen brutalt straffade på en fast situation.

Deras lagkapten får alldeles för ohotad knoppa in 0-1 efter 21 minuter från en korridorfrispark. Efter detta hamnar vi i en mental svacka och får vara nöjda att det bara står 0-2 i paus. Det andra målet är ett mönsteranfall längs vår vänsterkant.

I paus försöker vi gjuta mod i elvan och påminner om den kvalité vi har när vi presterar som vi kan. Självklart så känner vi ju också att ett reduceringsmål gör att vi verkligen är med igen.

Om det är vi som är bra eller om Timrå omedvetet drar sig tillbaka låter vi vara osagt. Men i andra dominerar de våra eftertryckligt utan att vi för den sakens skull släpper till mer än ett fåtal kontringar. Vi saknar dock lite spets i de avgörande lägena för att profitera på dominansen. Med kvarten kvar kommer dock en hoppingivande reducering när debuterande Johan Östensson, på en stickare, rundar målvakten och placerar in lädret trots snäv vinkel. Vi fortsätter sedan oförtrutet och kastar upp allt för att forcera fram en kvittering. Men trots några lägen och nästanlägen så står sig resultatet tiden ut.

Känslan efter matchen är att vi var förtjänt av ett oavgjort resultat. Men samtidigt ska vi komma ihåg att vi bör vara glada att underläget inte är större efter första halvlek. Med det sista i åtanke så hoppas jag att vi släpper besvikelsen fortast möjligt och tar sikte på nästa hemmamöte. Redan 19:00 på fredagkväll står nämligen ytterligare ett IFK (Umeå) för motståndet.

Några sköna glädjeämnen, utöver andra halvlek, tar vi ändå med oss. Vi hade ett antal unga debutanter som alla skötte sig bra. Men målskytten(!!) Johan Östensson förtjänar verkligen ett extra omnämnande. Mycket kloka och välavvägda beslut kryddat med ett vackert mål. Han växte också ju längre matchen led vilket verkligen bådar gott framöver. Frans Erikssons inhopp efter sin långa frånvaro imponerar också. Han kommer in direkt med pondus och är resolut i närkampspelet när vi behöver det som mest. Rami och Tobbe F får också en extra klapp på axeln för fina insatser av undertecknad. Nu väntar, som vanligt, ny träningsvecka innan alltså Umeå besöker Skyttis. På återseende!

Erik Johansson

Inför Friska Viljor – IFK Timrå

Äntligen dags för vår – äntligen dags för fotboll på Skyttis! Friska Viljor tar emot IFK Timrå i morgon med avspark kl 14 och assisterande tränare Erik Johansson ger här en kortare rapport inför matchen.

Veckan efter Luleåmatchen har vi ägnat åt att analysera förlusten och gnugga det kollektiva försvarsspelet lite extra. Tycker att vi haft bra fokus och kvalitén på träningen har varit mycket bra. Med andra ord så märks det på spelarna att det vankas hemmapremiär.
Imorgon väntar alltså Timrå. Laget kvalade till division 1 ifjol och förväntas vara med och kriga i toppen även i år. Man vann komfortabelt sin premiär ”hemma” i Härnösand mot IFK Umeå med 5-2 och blir säkert ett rejält test för våra gulsvarta hemmafavoriter. Även om vi saknar ett antal spelare till imorgon så förfogar vi över ett bredare spelarmaterial i år och ska ändå kunna ge IFK Timrå en match, oavsett vilka killar som är tillgängliga. Spännande ska det bli hursomhelst. Hoppas att så många som möjligt väljer att söka sig till Skyttis vid 14-tiden imorgon. Ni är varmt välkomna!
Skadeläge/frånvaro:
Tyvärr saknas ett antal viktiga pjäser för oss. Rasmus Bergström opereras inom kort, Adam Olsson kör rehab veckan ut med sin rygg, vad och baksida och Herman Johansson är alltjämt avstängd efter knuffen i höstas. Dessa är definitivt borta liksom Anton Granath och Isak Sedin som skriver högskoleprovet. Utöver ovan nämnda så är Jonas Ekani och Toby Davis, av olika anledningar, tveksamma till spel.
Glädjande är dock att Frans Eriksson är tillbaka i full träning och tillgänglig för spel efter sina segdragna tarmproblem.

IFK Luleå – Friska Viljor FC 3-0

Förlust i premiären!
Den efterlängtade premiären gick tyvärr inte som alla vi gulsvarta hade hoppats. Förlust med 3-0 mot tippade topplaget IFK Luleå som vinner, ska vi vara ärliga och säga, fullt välförtjänt.
Annars inleder vi matchen riktigt bra och fortsätter på den inslagna vägen som vi kört på de senaste matcherna. Vi dominerar bollinnehavet stundtals i första halvlek och skapar minst lika mycket som våra motståndare. Tyvärr bjuder vi lite på deras ledningsmål då vi säljer oss lite för naivt på en korthörna. Luleå gör det bra och kommer till ett inspelsläge som rakas i mål (Mer noggrannhet krävs när vi spelar i tvåan).
I pausen känner vi ändå att vi är med i matchen och att vi har möjligheten. Men tidigt i andra får Luleå sitt psykologiska 2-0 mål istället och luften går ur oss en hel del. Den mentala ryggsäcken med bortaplan och 0-2 i baken blir lite väl jobbig att hantera och vi tappar kvalité och struktur allt eftersom.
Vi flyttar fram mer folk mot slutet. Men utan riktig tro och energi så får vi ändå väldigt svårt att skapa några mållägen som är värda att nämna. Istället kommer, som brukligt när man måste chansa, en omställning precis i slutet och 0-3 resultatet är ett faktum.
Sammanfattningsvis en, spelmässigt, till stora delar helt okej insats. Vi visar att vi kan vara med och tävla med lag som kommer tillhöra toppen (Luleå var mycket bra). Men vi behöver bli noggrannare och prestera närmare vårt max för att kunna lugga dem på poäng, samt ha lite mer mariginaler med oss.
Känns, trots allt, kul och spännande att serien äntligen är igång. Vi kommer slicka såren under veckan och ladda för hemmapremiären mot IFK Timrå kommande lördag. Väl mött alla som vill!

Erik Johansson

2018-04-07 IFK Luleå – Friska Viljor FC

Hur skulle du summera försäsongen?
– Det blev inte så som vi hade tänkt oss. Vi tränade i Boschhallen lite för länge, snömängden var orsaken. Vi kom ut på Skyttis två veckor för sent, två träningsmatcher blev inställda men trots det ser det helt okej ut. Bra att vi fick klämma in DM semifinalen mot Härnösand innan seriepremiären.
Rasmus skada i Boschhallen under försäsongen var givetvis tråkigt för oss och en stor förlust förstås.
Hur är känslan inför seriepremiären?
– Känslan inför seriepremiären är riktigt bra. Många spelare utvecklas vecka efter vecka. Vi har jobbat med detaljer i försäsongen, det ser riktigt bra på träningar och bättre och bättre i matcher. Mina spelare litar på varandra och litar på spelidé.
Vad vet ni om IFK Luleå?
– Jag fick info från deras matcher mot Umeå FC och mot Kalix IF.
Mina grabbar vet hur Luleå spelar, deras styrkor och svagheter.
IFK Luleå är ett bra fotbollslag med en ny tränare, ny spelsystem och många nya spelare. De flesta rankar Luleå som ett topp lag i Div 2.
Vi tror på det vi gör. Mina spelare är laddade och redo. Vi reser till Luleå för att göra en bra match avslutar a-lagets huvudtränare Pero Kapcevic.
Lycka till!
– Tack så mycket!

 

 

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment