MATCHDATA

FÖRENINGS-/MATCHINFO

Nyheter

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

Kramforsalliansen utan andralag.
Upplägget med att Frånö SK kunde ha en egen träningstrupp och spela sina matcher på Tuvan har varit framgångsrikt under flera år. Frånö SK kunde bedriva en verksamhet nästan som om man hade ett eget lag och identifierades av de flesta som Frånö SK och inte Kramforsalliansens andralag.
I och med att många spelare ur Frånö:s träningsgrupp valt att spela i grannklubbar finns det inte längre tillräckligt material för att ställa upp med ett lag i herrfyran.
Ungdomsfotboll och delaktighet i damlaget finns dock kvar i föreningen.

Samma problem med brist på spelare finns i Hägglunds IoFK.
Med största sannolikhet kommer beslutet att dra sig ur herrfyran nästa vecka enligt Olof Östberg.
– Vi har nästan bara unga spelare födda -02 och -03 att tillgå och därför blir det nog ingen herrfotboll på seniorniva i år, säger Olof.
Föreningen har haft kontakter med flera klubbar i Öviksområdet men tyvärr inte hittat någon hållbar lösning.

.

– Jag jobbar  febrilt på att Junsele IF kan ställa upp i fyran till sommaren men kan inte säga något bestämt än, berättar Tomas Hellgren i Junsele IF. Förhoppningsvis kan jag ge ett besked inom ett par veckor.
Även i Junsele är det spelarbristen som är problemet.
– Vi försöker samarbeta med Sollefteå GIF och hur det utfaller blir nog avgörande för hur det går, säger Tomas.
– Bland annat står vi helt utan målvakt men en lösning vore kanske att att SGIF:s tränare och ”gamle” målvakt Kristoffer Westerlund dammade av målvaktshandskarna och besöker Junsele då och då, skrattar Tomas.

 

Uppenbart är att det inte längre är särskilt lockande att spela i herrfyran där numera ett varierande antal B-lag huserar.
Här finns det anledning för ÅFF att tänka till och försöka höja statusen i vår högsta distriktsserie på herrsidan.
Bort med B-lagen, samarbeta över distriktsgränserna och ställ krav på matcharrangemang är kanske förändringar som skulle bidra.
En reservlagsserie för de bästa andralagen över distriktsgränserna med helt egna och generösa representationsbestämmelser borde välkomnas av lag som har ambitioner.
Text: L-G Forslund

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment