SIDINSTRUKTIONER

MATCHDATA

Nyheter

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotbollen i förvandling

03rd oktober 2019

Ingenting är längre som förut och tur är väl det men när det gäller fotbollen är frågan, utveckling eller avveckling.
På den internationella och nationella nivån blir pengarna allt större, publiken både framför TV:n och på läktarna ökar, alltmer spektakulära tifon syns och det är naturligtvis en utveckling.
På den lägre nivån, under Superettan, ser vi snarast en avveckling ju lägre ner i seriesystemet man kommer. Nästa år ökar intäkterna markant för lagen i Allsvenskan och Superettan medan övriga lag verkar få leva på ett ”Lycka till” från SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson, ständigt pratande om ”fotbollsfamiljen”. Men prat är som alla vet en bräcklig grund för att bedriva en bra verksamhet.
När jag ser mig om i vårt distrikt kan jag konstatera att engagemanget för fotboll bland både ungdomar, föreningar och distriktsstyrelse minskar. Ett bra exempel på detta är när både Tävlingskommittén och deltagande föreningar i herrfyran missat/glömt bort att det i år var Ångermanlands tur att delta i det så kallade Norrlandskvalet. Något som hade varit helt otänkbart när fyran som högsta distriktsserie hade en status, som numera närmast är förintad genom B-lagens inträde och föreningarnas och ÅFF:s monumentala ointresse att göra någonting åt nuvarande situation.
Den som tycker att min kritik är orättvis och onyanserad har ett gyllene tillfälle, gäller både föreningar och ÅFF, att i god tid före representantsskapsammaträdet komma med konstruktiva förslag och motioner till förbättringar inför kommande säsong.

Text: L-G Forslund

Tags:

1 kommentar »

  1. Bra reflektion L-G! <3

    Comment av Kurt för Västra — oktober 12, 2019 @ 13:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment