MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Nyheter

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från Svenska fotbollförbundets hemsida

F15/02-landslaget visade upp härliga offensiva intentioner men var något för lätta mot Norge i deras första landskamp tillsammans. Norge vann med 2-1 på hemmaplan.
– Vi måste bli lite tuffare och träna på försvarsspelet, men det är jag inte orolig för. Det som är positivt är att vi har väldigt många bra fotbollsspelare, säger förbundskaptenen Ulf Kristiansson.

Förbundskaptenen Ulf Kristiansson fick se ett piggt och bollspelande svenskt F15-landslag göra sin debutmatch i Norge. Det svenska landslaget har många talanger men de vägde något lätt i närkamperna mot Norge. Tyvärr för Sveriges del kom Norges segermål med bara fem minuter kvar av matchen. Faktum är att Kristianssons landslag hade en boll inne på övertid men att målet dömdes bort.
– Vi hade en kvitteringsboll inne här på slutet, men domaren blåser av matchen precis innan. Det var lite surt men Norges seger var välförtjänt, säger förbundskaptenen som annars på flera sätt var nöjd med att se sitt landslag spela en landskamp för första gången:
Sveriges mål av Hanna Gunnarsson i den 22:a minuten kvitterade Norge tidig ledning – och var vackert.
– Ett jättefint mål där vi just har ett lite längre anfall. Hanna Bennison, som är planens bästa spelare i båda lagen, enligt mig fick fram bollen till Hanna Gunnarsson som lobbade in på något sätt. Det var ett fint fotbollsmål.
Det första halvleken var kvalitetsmässigt något bättre från båda lagen, i den andra stannade spelet upp något.
– Vi orkar hota dom lite mer i första halvlek, vi är lite rejälare i vårt anfallsspel. VI mattas av lite i andra halvlek. Inte så många bra målchanser, men det har å andra sidan Norge heller.
Härnösand SK:s målvaktstalang Villemo Sahlén (bilden) får vänta på debuten mellan de blågula stolparna. Nu fick hon sitta på avbytarbänken hela matchen.
Den första matchen av två mot Norge under den här samlingen förlorade alltså Sverige, men redan på torsdag har F15-landslaget chans till revansch.
Kanske med Villemo i startelvan?!
FOTNOT: I den svenska 19-mannatruppen finns tre målvakter: Angel Keziah Eshirendah Mukasa  från AIK FF (spelade första matchen), Sofia Hjern, Lindö FF och Villemo Sahlén, Härnösands SK.

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment