MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Björna IF

19th april 2017


Delad pott mot Gottne

Då var säsongens sista match spelad och det blev delad pott i matchen mot Gottne, 2-2. Det blev så tajt och spännande som det kan bli mellan dessa lag. Gottne som spelade för att behålla sin andra plats som innebär kval till division 2 och vi som ville avsluta snyggt. Det vill säga ett derby med de rätta ingredienserna. Vi hade redan i matchen mot Frösö ställt om vår taktik och vårt spelsätt, istället för lågt försvar och 4-4-2 som vi spelat större delen av säsongen spelade vi 4-3-3 med hög press. Vi startade riktigt bra och Micke Sellin blev fälld redan i den första minuten och domaren dömer straff, en straff som tyvärr Micke bränner när Gottnes målvakt räddar. Men vi får inte riktigt till vårt presspel denna match, vi blir lite för långa och då är det svårt att pressa högt. I den 19:e minuten får vi åter chansen från 11 meter sedan Viktor Olofsson blivit fälld, den här gången är det Simon Gustafsson som stegar fram och säkert sätter 1-0. Spelet är rätt jämnt och lite chansartat på den blöta planen, det blir mycket kamp. Gottne lyckas kvittera i den 32:a minuten, 1-1 står sig halvleken ut.

Till andra pratar vi om att vara mer rejäla och inte tappa bollen för enkelt eller spela för svåra pass. Eftersom FV leder sin match mot KB 65 så måste Gottne vinna den här matchen för att klara kvalplatsen. Så ju längre matchen går desto mer tar Gottne över och flyttar fram folk. Mitt i Gottne pressen kontrar vi och Viktor Olofsson kan fri rulla in 2-1 i den 74:e minuten. Tyvärr står sig den ledningen inte särskilt länge när Gottne kvitterar igen 2 minuter senare. Gottne fortsätter att trycka på för att göra lednningsmålet, skapar några riktigt heta chanser men skärpan för dålig. Samtidigt bjuds vi på några farliga kontringslägen när Gottne flyttar fram folk så även vi har chanser att sätta ett mål till. Men inga fler mål blir det utan matchen slutar 2-2 och därmed missade Gottne kvalplatsen, även i år. Ifjol hade de också chansen på kvalplats, då precis som nu så var det vi som spelade bort Gottne.

Det var ingen höjdarmatch från vår sida, vi fick inte riktigt till vårt spel utan det blev en slugger match ju längre matchen gick. Mycket kamp och långa bollar och inte så mycket struktur i vårt spel, varken framåt eller bakåt. Men alla ska ha en stor eloge för att vi verkligen krigade matchtiden ut, ingen vek ner sig.


Inför matchen mot Gottne

Då är vi framme vid årets sista match och det är inte vilken match som helst utan derby mot Gottne. Tyvärr har inte vi något att spela för, rent tabellmässigt, eftersom det redan är klart att vi ramlar ur trean. Men matchen som sådan är det inga problem att ladda för, att möta Gottne är som att Sverige möter Finland i hockey eller Norge i skidor. Det är grannbyn och det är mycket i prestige. Jag har fått en del frågor om vi ska sabba för Gottne nu, men jag ser det inte så. Det är viktigt för serien att vi inte bara ställer ut skorna utan gör vårt bästa. Men framförallt för oss själva är det en sista chans att ge oss lite upprättelse efter en bedrövlig säsong. En chans att visa vad vi går för och kunna ta med något från denna säsong in i nästa.

Lämpligt till sista matchen kan vi nästan mönstra full trupp. Yusuf Chawila och Henrik Eriksson Ehlin avstängda efter förra matchens märkliga domslut. Tillbaka i truppen efter skador och sjukdomar är Emil Thors, Simon Gustafsson och Erik Salomonsson. De två sistnämnda rätt taggade att möta sin tidigare förening. Det har märkts under veckan att det inte är vilken match som helst på lördag, vi har nog haft vår bästa träningsvecka med väldigt bra inställning, fart och fokusering på träningarna så alla är laddade inför matchen. Riktigt kul och inspirerande att vi kunnat tagga till på slutet av säsongen även om vi själva inte har något att spela för.


Oavgjort mot Frösö

Det blev delad pott när vi mötte Frösö på bortaplan, 2-2. Med tanke på vårt läge i tabellen och att det är klart att vi åker ur så gör vi en riktigt bra match, en match vi borde ha vunnit om det inte vore för rättsskiparen denna match (mer om det längre ner). Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi spelar bra försvarsspel och vinner boll högt upp och får bra spelvändningar. Men matchklockan tickade fram till 39:e minuten innan vi fick utdelning. Viktor Olofsson kommer fram på högerkanten efter en omställning och serverar en fri Håkan Holmgren i straffområdet som enkelt kan rulla in 0-1 i tomt mål.

Andra fortsätter som den första där vi har kommandot och styr matchen och skapar chanserna. I den 60:e minuten hittar Håkan Micke Sellin i djupled som håller undan försvarare, rundar målvakten och rullar in 0-2. Efter det börjar vi slarva lite i vårt spel och i den 70:e minuten kan Frösö reducera. Sedan kliver domaren in och förändrar matchen helt och hållet. Jag har inte kommenterat domarnas insatser alls i mina referat men den här gången går det inte att låta bli. Försök hänga med här:
I den 78:e minuten blir målvakts-Henke varnad för att han fördröjer spelet när han ska sparka ut en utspark. Henrik har en spelare i vägen som han väntar in att han ska flytta sig men hinner i sparka ut den innan domaren blåser av och varnar honom. Utan att innan ha förvarnat Henke för att han maskat, som brukar vara praxis. Sedan så gör Henke något dumt när han kastar iväg bollen i ilska och åker direkt på varning nr 2 och utvisning. Att han blir varnad för maskning vid utspark är konstigt eftersom det ju är begränsad med tid för målvakt att hålla i bollen, då är det ju bara att blåsa frispark.
Minut 82 ska vi byta ut Yusuf Chawila som spelar på den kan vi står, han har kanske 15 meter till mittlinjen där bytet ska ske. Han går mot oss i normal fart, ingen maskning. Domare säger tydligen åt honom att jogga ut annars blir han varnad, något som varken Yusuf eller vi uppfattar. När han nästan är framme hos oss springer domaren fram och varnar honom, det är Yusufs andra varning och därmed blir också han utvisad. Sen när måste man springa ut vid byten, det läggs ju ändå på tid för byten. Dessutom blir Simon varnad, som är den vi ska byta in, för att kliver in på planen i kaoset som blir. Så på 4 minuter får vi 4 varningar som renderar 2 utvisningar och vi får spela med två man kort. Och i den 91:a minuten lyckas Frösö kvittera! Jag har aldrig varit med om något liknande, varken som spelare eller ledare. Tilläggas bör att domaren visade dåligt humör hela matchen med dålig attityd och svordomar mot både spelare och ledare…i en match som var rätt juste i övrigt.

Upprördheten var stor i vårt lag så klart med vi ska ha all heder att vi inte förvärrade det hela genom att angripa domaren efter matchen. Nu betydde den här matchen inget, men kommande helg spelar vi mot Gottne som slåss om seriesegern och vi fick två spelare avstängda tack vare dessa ytterst märkliga domslut.

Men för att sammanfatta vår prestation så gör vi en riktigt bra match och var väl värda alla tre poängen. Vi var riktigt bra både offensivt och defensivt, men vi borde fått in fler mål och avgjort denna match tidigare.


Förlust mot Svartvik

Känslan och förhppningarna inför denna match var rätt höga, men tyvärr blev det ingen bra match från vår sida och det blev förlust 0-3. Redan från start var vi sega och inte alls på tå. Vilket märktes i alla moment på plan; sena i våra agerande i försvarsspelet och slarviga i bollmottagningar och passningsspel. Ändå håller vi jämna steg fram till det är 5 minuter kvar av första när vi åker på en omställning mot oss efter en fast situation och Svartvik gör 0-1.

Till andra pratade vi om att komma upp och sätta mer press. Ha bättre skärpa och fokus i vårt eget spel. Tyvärr får vi skitstart på andra när vi släpper 0-2 efter 5 minuter, åter igen en omställning. Då blir det såklart rejäl uppförsbacke, som vi aldrig hämtar oss från. Med kvarten kvar gör Svartvik 0-3.

Nej, det här var ingen bra dag på Norbergsvallen för oss. Vi var riktigt bleka och kom inte alls upp på den nivå vi kan spela på. Det var segt och passivt, vi var inte där helt enkelt. I och med förlusten står det klart att vi åker ur 3:an. Såklart en stor besvikelse för oss! Men två omgångar kvar och nu gäller det att vi avslutar snyggt, särskilt om vi kan påverka utgången av serien.


Inför matchen mot Svartvik

Tre omgångar återstår av årets serie, 9 poäng att spela om och vi har 5 poäng upp till kvalplatsen. Man kan inte annat säga än att det ser tufft ut. Men vi kommer inte att ge oss utan kriga hela vägen, oavsett hur det går så måste vi avsluta snyggt och visa karaktär. Vi har gjort bra prestationer efter upphållet, framförallt försvarsmässigt och det är egentligen bara mot Kramfors som vi viker ner oss. Det är framåt som varit vårt sorgebarn i år, vi har haft svårt att göra mål. Spelmässigt så har det periodvis sett riktigt bra ut också, men när vi hamnat i underläge så har det blivit lite stressigt och därmed har vi lyft för många långa bollar istället för att spela på med vårt spel.

Senast mot Stöde hade vi en ny backlinje…igen. Ny komponerad med Rasmus – Johan – Marcus – Alex, de gjorde en riktigt bra match och får förnyat förtroende denna match. Eftersom vi vet hur vi vill spela försvarsspel och det har funkat rätt bra så har fokus i veckan legat på avslut och spelet sista tredje delen. Svartvik är ett spelande lag med bra fart så det gäller verkligen att vi lägger rätt och spelar tajt. Det gäller också att vi orkar hålla i det spelet i 90 minuter och inte börjar fuska.

Det har härjat lite förkylningar i truppen men till matchen imorgon ska alla vara friska, Olle, Håkan och Mikael missade förra matchen men är alla tre tillgängliga för spel. Så känslan och stämningen i truppen är mycket bra och vi kommer att sälja oss dyrt imorgon. På grund av allt regnande i veckan så kommer matchen att spelas på vår konstgräsplan, Norbergsvallen.


Förlust mot Stöde

Dagens match mot Stöde slutade med förlust 0-2. En jämn första halvlek som slutar 0-0 där vi framförallt försvarsmässigt gör en riktigt bra halvlek och även skapar en del framåt. Till andra pratade vi om att hålla i vårt fina försvarsspel men försöka vara lite mer noggranna i anfallsspelet, särskilt vårt passningsspel.

Andra halvlek börjar rätt lik första, men i den 65:e tar Stöde ledningen som ger dom energi och därmed övertaget. 10 minuter senare kommer även 0-2 på en fint slagen frispark och det målet tar lite udden ur oss. Men idag gör vi en bra prestation, särskilt med tanke på hur många spelare vi har borta. Men killarna som kliver in gör en riktigt bra insats, framförallt jobbet i försvarsarbetet. Framåt skapar vi en del men skärpan i sista passen och i de avgörande lägena saknades lite.


Pinsam förlust mot Kramfors

Tja, det tog lite tid att skriva matchreferatet den här gången. Men förlorar man med 0-9 så är man inte direkt sugen att analysera och sammanfatta matchen. 0-9! Det kan inte beskrivas på annat sätt än pinsamt. Det konstiga är att vi börjar riktigt bra den här matchen. Bra försvarsspel där vi får till bra kontringslägen och skapar några riktigt bra chanser. Men när Kramfors gör 2 snabba mål i den 29:e och 32:a minuten så känns det såklart tufft. Dessutom hinner Kramfors göra 0-3 innan paus via ett mål som är rätt symptomatiskt för vår säsong; Henke i mål gör en fin räddning på ett friläge men stöter bollen på sin broder Marcus som får den på knä och in i mål.

Till andra pratar vi om vikten att göra en bra prestation så vi har något att ta med oss till kommande matcher och att vi inte viker ner oss. Den andra halvleken vinner Kramfors med 0-6! Jag vet inte hur många mål vi bjuder på, men vi har väl åtminstone två rena frispelningar som vi serverar Petter! Tyvärr viker vi ner oss helt i andra. Vår bästa spelare är Henrik i mål och han släpper in 9 mål, då kan man ana hur illa det var. Nej, den här matchen är bara att glömma och det viktiga för oss nu är att inte vika ner oss resten av serien och chansen på kvalplats finns ju fortfarande kvar eftersom övriga resultat gick vår väg. Den är liten men vi måste kriga hela vägen!


Inför matchen mot Kramfors

Imorgon tar vi emot Kramfors-Alliansen på Biggevallen. När vi möttes i våras blev det en knapp och hedersam förlust 0-1, där vi gjorde en riktigt bra prestation men var lite uddlösa framåt. Känns det igen?
Matchen senast mot Tandsbyn där vi förlorade med 1-2 svider fortfarande. Det är ju en match vi bara ska vinna, framförallt i andra halvlek dominerar vi stort då Tandsbyn har ett skott på mål som går in. Vi radar upp bra chanser men bolluslingen vill inte in. Men tittar vi på prestationen så gör vi en bra match. Försvarsspelet sitter bra, vilket det har gjort de senaste matcherna. Det är framåt som vi inte riktigt får till det, framförallt sista tredje delen.

Vi har fortfarande chans på kvalplatsen och den ska vi verkligen kriga för. Kramfors har ju såklart större press på sig att vinna matchen så det kan tala för oss samt att vi spelar på naturgräs. Men samtidigt så spelar Kramfors mycket långa bollar så underlaget kanske spelar mindre roll. Vi har haft en ok träningsvecka men vi har saknat lite spelare pga skador och sjukdomar. Men till matchen hoppas vi kunna mönstra samma startelva som sist, det blir nog första gången i år som vi kan starta med samma spelare två matcher i rad isåfall. Vi har i veckan tränat en del på vårt spel sista tredje delen och avslut, hoppas det kommer att ge resultat imorgon. Vi är laddade för att ge Kramfors en rejäl fajt om poängen och vi är revanschsugna efter förlusten sist.


Tung förlust mot Tandsbyn

Fotboll är inte alltid rättvist och fotboll kan vara grymt. Det fick vi erfara i lördags när vi förlorade hemma mot Tandsbyn. En match där vi är det bättre laget hela matchen, framförallt i andra halvlek där det är spel mot ett mål så lyckades vi ändå förlora med 1-2. Otroligt tung förlust!

Vi gör ingen bra första halvlek även om det är vi som för matchen så slarvar vi lite för mycket. Tandsbyn tar ledningen turligt på ett självmål när bollen inte studsar vår väg. Men kort därefter kvitterar vi på straff när Mikael Sellin blir fälld i straffområdet, Micke själv sätter straffen. 1-1 är halvtidsresultatet.

Till andra pratar vi om bättre skärpa och att vi ska öka trycket ytterligare. Hela andra halvlek är det i princip spel mot ett mål, vi skapar lägen på lägen utan att få in bollen. Ändå är det Tandsbyn som tar ledningen på ett av ytterst få anfall i andra halvlek där de sätter ett långskott vid målvaktens vänstra stolpe, en riktig kalldusch efter vår dominans. Vi fortsätter pressa på och flytta upp mer folk men får inte till avsluten och matchen slutar 1-2.

En extremt tung förlust, extremt orättvist och jag lider med grabbarna i laget. Vi spelar väldigt bra, framförallt i andra men fotboll går ut på att göra mål. Men det är bara att bita ihop och jobba vidare, vi har fortfarande chansen på kvalplats och kommer att göra vad vi kan för att nå den.


Inför matchen mot Tandsbyn

Imorgon lördag gästar Tandsbyns FK Biggevallen för match i division 3. Tandsbyn parkerar på placeringen ovanför oss med en poäng mer, så det är en viktig match imorgon. Men det är inget vi har pratat om inom gruppen utan vi fokuserar helt och hållet på vår prestation och vad vi ska göra på plan. Stämningen i laget är mycket bra, bra inställning och fart på träningarna så känslan inför matchen är enbart positiv. Vi har en bra dialog i gruppen där vi diskuterar hur vi vill spela och vad vi ska fokusera på. Det är viktigt med spelarnas delaktighet i dessa diskussioner, det är ju ändå dom ska utföra det på plan och det är viktigt för mig som tränare att få feedback från spelarna att vi är överens och hur de uppfattar att det faktiskt fungerar på plan. Dessutom kan vi tvingas förändra under matchens gång och då är det bra att ha pratat igenom det innan.

Tandsbyn slog vi på bortaplan med 2-0 i en match som vi helt dominerade. Vi har gjort bra prestationer på slutet även om vi inte fått med oss några poäng, men fortsätter vi fokusera på just vår prestation så kommer utdelningen. Det gäller att in snegla på tabellen utan fokusera på det vi kan påverka, vår egen prestation. Vi får tillbaka ett antal spelare till denna match; Olle Lundgren, Emil Thors och Tobias Sellin är alla med i startelvan igen och på bänken finns Simon Gustafssn som är tillbaka efter en längre tids skadefrånvaro.


Förlust mot FV

Det blev förlust i kvällens match borta mot FV med 1-4 efter 0-2 i paus. En match där vi får en bedrövlig start med 0-1 efter 5 minuter och 0-2 efter 13 minuter, båda på hörna! Vi som knappt släppt in några mål på hörnor släpper in 2 på 8 minuter och det kändes riktigt surt. Med tanke på den starten så gör vi det bra som inte faller igenom och ger upp utan fortsättter spela som vi sagt, lågt och kompakt. FV är det bättre laget i första och skapar några heta chanser, men även vi skapar några bra chanser. Med lite tur hade vi tagit ledningen på hörna men Håkans nick räddades av FV:s målvakt. Men vi jämnar ut spelet ju längre halvleken går, men 0-2 står sig halvleken ut.

I pausen diskuterade vi om vi skulle kliva på högre, men vi valde att ligga kvar men att vi skulle vara mer noggrann när vi får omställningslägen. I den 56:e minuten får vi utdelning när Salomon dribblar sig fram på högerkanten och lägger in den framför mål som FV får bort men Lennie vinner andra bollen och skjuter snyggt in reduceringsmålet. Tack vare målet får vi den energikick vi behöver och spelar under en period riktigt bra. Men ju längre halvleken går så mattas vi lite och vi orkar inte riktigt behålla skärpan i vårt anfallsspel och våra omställningar utan vi slarvar lite och det utnyttjar FV och får mot slutet av matchen göra två mål.

Det här var en riktigt tuff match på förhand och med den starten vi fick med underläge 0-2 efter 13 minuter så gör vi efter det en riktigt bra match. Som tränare ville jag att vi skulle få med oss en bra prestation från den här matchen, viktigt inför kommande matcher. Och vi gör en riktigt bra prestation idag, kan vi spela så här kommande matcher så blir vi tuffa att tas med oavsett motstånd. Vi längtar redan till nästa helg och hemmamatchen mot Tandsbyn.


Inför matchen mot FV

Vi kommer från en förlust senast (0-2 mot Östavall) där vi gör en bra match men får inget med oss. Vi borde haft ledningen efter första halvlek, men istället ligger vi under med 0-1. Men vi tar med oss den försvarsinsatsen och det anfallsspel vi hade i första halvlek med oss till denna match.

Vi behöver sätta försvarsspelet idag, vi möter ett bollskickligt lag som rullar mycket boll. Det gäller att vi ligger rätt i våra positioner och kommer rätt i pressen. Sedan såklart att vi utnyttjar chanserna framåt, att vi är löpviiliga och vill hota i djupled. Pressen är på FV att vinna matchen så vi kan spela avslappnat utan press. Men vi får inte bli passiva utan det gäller att vi är på tå och aggressiva i rätt lägen.


Tung förlust mot Östavall

Det blev en tung förlust hemma mot Östavall. En match där vi börjar riktigt bra. Vi är på tå, heta och ligger rätt i försvarsspelet så vi kan vinna boll tidigt och därmed skapa bra omställningar. Vi skapar också några riktigt bra målchanser som vi tyvärr missar. Istället lyckas Östavall ta ledningen på deras första riktiga anfall efter 18 minuter. En kalldusch för oss när vi börjat så bra. Vi fortsätter ändå spela som vi börjat och första halvlek är vår spelmässigt, men vi ligger ändå under med 0-1.

Inför andra halvlek finns bara ett för oss, vi måste göra mål. Men andra halvlek blir lite sämre än vår första. Det blir lite för stressigt i vår jakt på mål och det blir lite väl mycket långbollar. Det blir korta anfall och ett spel som böljar fram och tillbaka och det tar ut sin rätt, vi tröttnar lite ju längre halvleken går. Vi flyttar upp mer folk men har svårt att få till det riktiga trycket. När Östavall gör 0-2 med 5 minuter kvar på en slumpboll från 40 m som ställer Henke är det ridå.

Som sagt, en tung förlust där vi gör en bra match. Men fotboll handlar om att göra mål och det lyckas vi inte med idag. Vi hade våra chanser men vi får inget med oss eller har något flyt. Vi pratade innan matchen om att verkligen kriga och ge allt på plan och mer kan jag inte begära. Vi krigade verkligen och förtjänade mer, men i det läge vi är så får vi inget med oss.


Inför matchen mot Östavall

Imorgon är det dags för ny match när vi möter Östavalls IF hemma på Biggevallen. Innan uppehållet gjorde vi en bra match mot dom, trots att vi förlorade med 3-1. Vi hade mycket av spelet med hade svårt att göra mål.

Imorgon vill vi se ett mer taggat och spelsuget gäng än vad vi fick se mot Sollefteå. Då gjorde vi en riktigt blek insats och kom inte alls upp till den nivå vi kan. Det var passivt och vi gav oss aldrig chansen. Viktigt att vi sätter försvarsspelet, är bekväma med bollen och löpvilliga framåt. Plus att vi visar rätt inställning så har vi en bra grund för att göra en bra prestation.

Det ska bli intressant att se nye Viktor Olofsson i match. Han har sett bra ut på träning, rapp och löpvillig.


Förlust mot Sollefteå

Det blev tyvärr en klar förlust borta mot Sollefteå igår. Vi gör ingen bra match där vi inte alls är där utan blir allt för passiva. Det som ytterligare bidrog var att både Olle Lundgren och Micke Sellin var förkylda och inte kom upp till den nivå vi vet att de har, båda hade det jobbigt med flås och andning men kämpade och gjorde vad de kunde. Dessutom fick Emil Thors kliva av med skada i slutet av första och vi tvingades till byte. Men trots detta så ska vi erkänna att vi inte var nära idag. I en sån här match mellan två lag som jagar 3 poängare är första målet viktigt, ett mål som Sollefteå gjorde…lite väl enkelt på en fast situation. 1-0 står sig halvleken ut och det ska vi vara glada för, Sollefteå kunde gjort några fler mål med bättre skärpa.

Till andra pratade vi om att bli aggressivare, sätta mer och bättre press. Men vi får en mardrömsstart på andra när Sollefteå gör 2-0 efter 46 min och 3-0 efter 49 minuter och därmed har de i princip punkterat matchen. Nej, det här var ingen bra match från vår sida. Vi är inte alls på tå utan är på tok för passiva. Det som är positivt är att vi ändå försöker, vi ger inte upp utan försöker spela och skapar några riktigt vassa chanser men en sån här dag vill det sig inte. Men det är bara att ladda om för ny match på lördag hemma mot Östavalls IF. Det är mycket kvar av serien, 24 poäng att spela om och det är jämnt mellan lagen kring strecken. Det är 3 poäng upp till kvalplatsen och ytterligare 3 poäng upp till platsen ovanför så det gäller för oss att göra en bra träningsvecka och komma väl förberedda till nästa match.


Inför matchen mot Sollefteå

Imorgon väntar bortamatch mot Sollefteå GIF på Nipvallen. Vi kommer från 2 raka segrar där vi visat upp ett stabilt spel, framförallt försvarsmässigt. Senast blev det lite onödigt spännande när vi släppte upp KB 65 till 3-2 efter ledning 3-0. Det visar än en gång vikten av att lägga ner jobbet och vara fokuserad hela matchtiden ut, inte slappna av och börja bli bekväma. Förhoppningsvis lärde vi oss just det och ser till att göra jobbet fullt ut imorgon mot Sollefteå.

Vi har haft en bra träningsvecka, stämningen är på topp och vi ser bara möjligheter. Vi möter ett lag som var tippat topplag men inte på långa vägar levt upp till förväntningarna, jobbigt läge och med hemmaplan så är pressen på Sollefteå. Det gäller för oss att fokusera på vår prestation och det vi ska göra på plan. Vi har hittat rätt de senaste matcherna och det gäller att vi inte tror att det går av sig självt utan det kräver samma arbetsinsats som tidigare matcher. När det dessutom har lossnat för Micke Sellin så gäller det för motståndarna att se upp!


Seger mot KB 65

Det blev seger borta mot KB 65 med 4-2 när serien startade om idag. Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi följer matchplanen med att spela tajt försvarsspel och varierat anfallsspel där vi kombinerar kortpassningsspel med längre bollar bakom KB 65:s backlinje. I den 8:e minuten tar vi ledningen när vi kombinerar oss fram där Yusuf Chawila avslutar med att klacka till Micke Sellin som kommer fri och säkert sätter 1-0. I den 33:e minuten får vi en omställning på mittplan där Daniel Persson lägger den på djupen bakom backlinjen och Micke Sellin kan sprinta sig fri och rulla in 2-0, ett resultat som står sig halvleken ut. En bra och stabil första halvlek där vi förtjänar den ledning vi har, KB 65 hade ett skott som Henrik i mål tippar via stolpen ut men annars så var det under kontroll. Framförallt vårt försvarsspel är riktigt bra, över hela banan. Från forwards ner till backlinjen och Henke i mål.

Till andra pratar vi om att fortsätta på den inslagna vägen, vara lite mer rejäla och noggranna. Inledningen av den andra är rätt lik första halvlek. KB 65 försöker få igång sitt spel och vi spelar bra försvarsspel. I den 67:e minuten kommer Olle fint löpandes in i straffområdet, görs ner och domaren blåser straff. Micke Sellin stegar fram, sätter säkert straffen och fullbordar sitt hattrick. Sedan kommer några olyckliga minuter när KB reducerar till 1-3 i den 73:e minuten och 2 minuter senare får en straff som de sätter och helt plötsligt står det 3-2 till oss och det är match igen. Lite onödigt när vi har haft kontroll på matchen fram till dess. KB 65 satsar nu allt framåt och vi får kontringslägen. I den 85:e minuten kan vi äntligen punktera matchen när Micke tar sig fram på högerkanten, serverar Yusuf Chawila framför mål som iskall rundar målvakten och rullar in 4-2.

En grymt skön och viktig seger för oss, nu är vi verkligen med i racet igen. Vi gick om Tandsbyn och Sollefteå (en match mindre spelad) och är 3 poäng efter KB 65 på kvalplats. Hela laget förtjänar beröm idag, jag skrev igår att om vi tar med oss det vi tränat på, det tillsammans med hjärta och inställningen att lägga ner jobbet som krävs hela matchen så kan vi vinna…och som vi gjorde det! Vi följde matchplanen och alla visade verkligen hjärta och krigade hela matchen! Grymt jobbat av samtliga! Men självklart sticker Micke Sellins insats ut lite extra, matchens gigant med 3 mål och en assist och utöver det kanonjobb matchen igenom.


Inför matchen mot KB 65

Imorgon lördag startar serien igen med derby borta mot KB 65 på Forsvallen. Som ni säkert redan läst så har det blivit förändringar på ledarsidan när Tommie valt att kliva av sitt uppdrag och in kliver istället undertecknad som tränare. Det är mitt andra år som assisterande tränare så jag har bra koll på truppen och jag känner mig också trygg i vad vi måste göra för att vända detta. Vi har de senaste två veckorna tränat på bra, vi har tränat på att bli mer explosiva i våra fotbollsaktioner och fokuserat vår träning på hur vi vill spela. Vi har jobbat med att förenkla och förtydliga hur vi vill spela så att rollerna på plan ska vara tydligare.

Vi har fortfarande en del spelare borta men det har blivit så tjatigt att prata om detta så vi skiter i det och fokuserar på de spelare som är tillgängliga för att ge dessa bästa förutsättningarna och förtroendet. Jag har fullt förtroende för det lag som kommer till spel imorgon. Kan vi ta med oss det vi tränat på och tillsammans med hjärta och inställningen att lägga ner jobbet som krävs hela matchen så har vi ingredienserna för att kunna vinna matchen. Men det handlar om att fokusera på vår prestation och göra det absolut bästa vi kan, mer kan vi inte begära.


Seger mot Alsen

Äntligen en seger igen, 1-0 mot Alsens IF, och på vilket sätt vi gör det! En 100 % laginsats av samtliga låg till grund för denna seger. Vi sätter försvarsspelet perfekt och stänger ner Alsens anfallsspel på ett klockrent sätt, hela matchen. Vi tar ledningen i den 36:e minuten när Mikael Sellin sätter straffen efter att Erik Salomonsson blivit fälld. Ett resultat som inte bara står sig halvleken ut utan även blir slutresultatet.

Segern grundlades med vårt försvarsspel där vi spelade lågt och kompakt och alla spelare gjorde jobbet i 90 minuter plus. Vi var närmare 2-0 än 1-1, bl a hade vi ett skott i ribban. En sån här match förtjänar alla överbetyg för det var verkligen en laginsats


Inför matchen mot Alsen

Sista matchen innan vi får gå till lite välbehövlig vila och uppehåll. Dagens match hemma mot Alsens IF är en omgång som hör hösten till så halvtid av årets säsong avverkades förra helgen borta mot Gottne. Hur kan man sammanfatta årets säsong så här långt?

Jag har aldrig varit med om liknande säsong som denna. Så mycket skador, sjukdomar och spelare vi haft borta är det värsta jag varit med om. Skulle vi kolla igenom laguppställningar från alla träningsmatcher och matcherna hittills i serien så har vi nog inte startat med samma uppställning någon match. Det förstår vem som helst att det inte är optimalt. Men det är inte hela sanningen, vi har inte heller kommit till nivå som behövs för att hävda sig i den här serien. Självklart så påverkas själförtroendet att förlora så många matcher och oftast har vi hamnat i underläge, tidigt, och därmed fått uppförsbacke direkt och fått jaga. Vi fick nödvändig förstärkning till truppen när Marcus Fransson och Nicklas Fahlén anslöt, två kanonkillar som bidrar mycket till gruppen både på och utanför plan. Men det är också två killar som inte var helt tränad för matcher, vilket jag tror båda känt av.

Till dagens match får vi tillbaka två av killarna som saknades mot Gottne, Håkan Holmgren och Emil Thors, vilket är glädjande. På minuskontot har vi fått två nya skador, Christian Kpobi sträckte sig mot Gottne och Jonas Norberg fick en knäskada på en av träningarna i veckan. Så två in och två ut från matchen senast. Efter en dålig vår ifjol gjorde vi en kanonhöst, det kan vi göra igen och det börjar med matchen idag!


Ny förlust mot Gottne

Det blev en klar förlust mot Gottne, 6-0 till hemmalaget. Vi fortsätter vår dåliga trend att dels släppa in tidiga mål och dessutom bjuda motståndarna på det. Klockan hade inte tickat 4 minuter när vi slarvar på egen planhalva och bjuder Gottne på första målet. Sedan åker vi på en omställning och de kan enkelt göra 2-0 och 2 minuter senare även 3-0 på ett snyggt volleyskott. Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek försöker vi göra match av det, men med ett 3-måls underläge är det svårt att mobilisera det rätta krafterna. Vi försöker hålla ihop det men vi orkar inte riktigt hela vägen idag. Gottne gör ytterligare 3 mål i andra och det var aldrig något snack om det, vi var aldrig nära idag.

Än en gång störs vi av skador och sjukdomar, Nicklas Fahlén fick kasta in handduken innan match pga feber. Att vi hela tiden måste ändra i laguppställningen är såklart inte optimalt, men vi måste kunna bjuda till bättre än så här. Framförallt måste vi minimera våra egna misstag och sluta bjuda motståndarna på mål. En match återstår innan uppehållet, Alsen hemma nästa lördag, då gäller det att vi gör en bra prestation så vi har något att ta med oss inför hösten.


Inför matchen mot Gottne

Derbydags igen, Gottne på Haraldsängen. En viktig match för båda lagen, Gottne för att återta andra platsen och vi för att knapa in på lagen ovanför. Ifjol vann vi varsin match, vi vann dessutom på bortaplan. Vi får hoppas att det är ett gott tecken.

För vår del så vill inte skadeproblemen ge sig. Vi hinner inte mer än få tillbaka spelare innan någon annan blir skadad. Till denna match kan vi lägga till Emil Thors, Håkan Holmgren och Simon Gustafsson på skadelistan, tunga namn som skulle vara kännbara för vilket lag som helst. På pluskontot så är Henrik Sellgren tillbaka och dessutom gör Erik Salomonsson äntligen debut för oss. Henrik blir viktig med sin kraft och sitt huvudspel och Eriks löpvilja och uppoffrande spelstil kommer väl till pass i denna match. Vi är inställda på att det blir kamp och hårt jobb över 90 minuter, vi ska verkligen kriga i denna match. Inställning och vilja kommer att bli två avgörande faktorer i denna match.


Oavgjort mot Frösö

Det blev en poäng hemma mot Frösö efter 1-1. Två lag i stort behov av poäng vilket också avspeglades i matchen, mer kamp än skönspel. Vi får, för en gångs skull, en bra start när vi gör 1-0 efter 3 minuter när Mikael Sellin hittar brorsan Tobias som vinner duell mot Frösö målvakt och back och kan rulla in 1-0. Tyvärr ingen ledning som håller länge utan Frösö kan kvittera på straff i den 7:e minuten. Några fler mål får vi inte se i denna match.

Sett över hela matchen så är nog oavgjort ett rättvist resultat, om man tittar objektivt. Men som lite ”enögd” hemmatränare tycker jag att vi ska vinna den här matchen. Men skador och sjukdomar sätter åter igen käppar i hjulet för oss. Först måste Erik Salomonsson slänga in handduken innan match pga skada och sedan Simon Gustafsson som förkyld börjar på bänken. Nicklas Fahlén måste kliva av i pausen med en lårskada, vi byter in Simon som sträcker sig i ljumsken nästan direkt. Så något direkt flyt har vi inte och en poänng räcker inte långt i den position vi är. Men det var skönt att bryta förlusttrenden och göra en bättre insats än de senaste två matcherna.

Det bästa med dagens match var att vi gjorde jobbet och krigade, framförallt försvarsmässigt. Vi skapade en hel del lägen också och framförallt på fasta situationer var vi starka. Nu är det bara att ladda för derby mot Gottne nästa helg.


Inför matchen mot Frösö

Imorgon är det Björnadagen med bl a Urskogsloppet plus hemmamatch mot Frösö IF. Frösö tillhörde en av förhandsfavoriterna och började också bra med 3 raka segrar men sedan har det gått lite grus i maskineriet efter 6 raka förluster. 3 omgångar återstår innan vi tar sommaruppehåll. 2 omgångar kvar av första halvan, sista matchen mot Alsen 1 juli tillhör höstomgången, och det är verkligen hög tid att poängen börjar trilla in. Ifjol hade vi 9 poäng efter våromgången, något vi kan göra om med segrar mot Frösö imorgon och Gottne i nästa omgång.

Vad talar för det?
För första gången har vi i det närmaste hela truppen tillgänglig för spel. ”Bara” Chan Baroline, Yusuf Chawila, Henrik Sellgren samt långtidsskadade Alexander Gustafsson saknas till dagens match. Vi har därmed alternativ när det gäller att formera laget och också hur vi väljer att spela. Det har vi inte varit bortskämda med i år.
Så därför kan vi se an fortsättning med tillförsikt och förhoppningsvis visa upp vad det här laget faktiskt går för. Vi vill utnyttja våra styrkor så mycket som möjligt, använda vår kraft och tyngd. Att vi är samlade och kompakta i försvarsspelet där alla gör jobbet och framåt vill vara kreativa och spela boll men framförallt att vi hotar och skapar målchanser. Dessutom gör vi hemmadebut på Biggevallen med förhoppningsvis mycket folk på läktaren.


Förlust mot Svartvik

Det blev storförlust borta mot Svartvik 0-7 efter 0-4 i paus. Att skriva ett referat eller göra någon analys av denna match är ingen större mening. Vi gör en helt igenom bedrövlig insats där ingen kommer upp till rätt nivå, ingen gör jobbet som krävs och vi släpper in på tok för enkla mål. Den här matchen är bara att glömma. Ingen i laget förtjänar beröm utan det var väldigt bleka insatser från samtliga.

Istället laddar vi för och ser fram emot matchen på lördag hemma mot Frösö. Dels är det Björnadagen och förhoppningsvis mycket folk på läktaren men framförallt har vi troligen nästan hela truppen tillgänglig, för första gången i år! Så fokus är att göra en bra träningsvecka och på lördag verkligen visa vad vi går för!


Inför matchen mot Svartvik

Imorgon väntar bortamatch mot Svartvik i den 9:e omgången. Det var många som trodde på Svartvik inför säsongen, vann division 4 Medelpad klart och fick in några intressanta nyförvärv. Laget parkerar just nu på 7:e plats och kommer från en storförlust mot FV 0-6 senast.

För vår del kommer vi från en mindre bra insats senast mot Stöde där vi inte alls kom upp till den nivå vi hållit matcherna innan. Det gäller verkligen att vi lägger ner jobbet som krävs och inte slarvar med detaljerna. Det gäller att vi kommer tillbaka till det försvarsspel vi hade mot Tandsbyn och Kramfors där försvarsspelet fungerade över hela plan och alla gjorde jobbet. Det är där det börjar för vår del, sätta försvarsspelet och utnyttja chanserna framåt.

Glädjande är att Christian Kpobi, Emil Thors och Alexander Olofsson är tillbaka i truppen efter skadefrånvaro. Alexander gör säsongsdebut efter sin långvariga fotledsskada. Det är sköna och välkomna tillskott till truppen, framförallt skönt för killarna som äntligen är tillbaka i matchspel igen.


Förlust mot Stöde

Dagens match mot Stöde slutade med förlust 4-5 och hur sammanfattar man den?
En match där vi börjar helt ok men sedan faller tillbaka till gamla synder, framförallt i försvarsspelet. Vi släpper till två snabba mål (14:e och 16:e minuten), varav den senare var en straff, som blir lite jobbiga. När vi lyckas reducera i den 34:e minuten när Marcus Eriksson Ehlin nickar in hörna så släpper vi in 1-3 två minuter senare. När vi återigen lyckas reducera i den 40:e minuten när comebackande Marcus Fransson sätter 2-3 så hinner klockan ticka två minuter igen då Stöde gör 2-4, ett resultat som står sig halvleken ut. Ingen bra första halvlek av oss, vi släpper till allt för lätta mål bakåt.

Vi gör lite förändringar till andra för att få mer tryck framåt, men i den 53:e minuten så åker vi på en omställning och Stöde utökar sin ledning till 2-5. Men vi jobbar vidare och i den 57:e minuten får Johan Jakobsson kalasträff från långt håll och sätter 3-5. Men närmare än 4-5 i 87:e minuten, som Håkan Holmgren nickar in, kommer vi inte. Trots att vi på slutet spelar med två man mer plus att vi missar en straff som Håkan sätter i stolpen, lite typiskt för det läge vi befinner oss.

Nej, det här var ingen bra match. Vi kommer inte upp till de prestationer vi haft på sistone utan bjuder på för lätta mål. Efter en riktigt dålig första halvlek spottar vi ändå upp oss i andra och gör match av det. Men sett över hela matchen gör vi ingen bra insats.


Inför matchen mot Stöde

Imorgon tar vi emot Stöde IF på Norbergsvallen. Ett Stöde som gjort det bra så här långt med 9 inspelade poäng, särskilt med tanke på att de fick plats i 3:an rätt sent. För vår del handlar det om att poängen måste börja trilla in. Bra prestationer utan poäng blir inte mycket värda utan vi behöver vinna matcher för knappa in på lagen ovanför.

Situation i truppen är oförändrad….eller snarare lite värre. Men det är ingen mening att lägga fokus på det utan fokusera på det vi kan påverka; den trupp vi har och den match som kommer. Vi har stor tilltro på det lag som kommer till spel imorgon och kommer att ge allt för 3 poäng. Intressant comeback gör Marcus Fransson, ska bli intressant att se vad han kan göra efter en veckas träning. Men vi får in en kille bra attityd, inställing och kvaliteter och dessutom erfarenhet som är viktigt i det läge vi befinner oss.


Hedersam förlust mot Kramfors

Det blev en hedersam förlust borta mot Kramfors Alliansen ikväll, 0-1. Hedersam för det här var vår bästa prestation för i år men vi får inga poäng med oss. Vår första halvlek är riktigt bra där vi spelar föredömligt försvarsspel där Kramfors har svårt att komma till och framåt vaskar vi fram en hel del chanser, men vi har så svårt att få in bollen. Kramfors har måltjuven Petter Thelin som gör halvlekens och matchens enda mål på något som inte känns som en målchans. En lång boll i den 23:e minuten som vi tycks ha koll på men där Petter lyckas få en fot på bollen och lobba över Henrik i mål. Trots målet så släpper vi inte greppen om spelet utan fortsätter trumma på men 1-0 står sig halvleken ut.

Andra halvlek fortsätter ungefär som första där vi fortsätter att göra det svårt för Kramfors men framåt skapar vi för lite. Ju längre halvleken går desto mer försöker vi trycka på och därmed öppnar vi upp för kontringar. Kramfors får en hel del lägen men Henrik i målet står för flertalet fina räddningar. Vi skapar några bra målchanser bl a en i slutminuten men det vill sig inte utan Kramfors håller undan till seger. Det är surt att vi inte får med oss någon poäng när vi gör en så bra prestation. Vi är tyvärr lite för uddlösa framåt men vår prestation mot ett topplag visar vad vi kan och ger oss tro på framtiden.

Vi fick tyvärr en ny skada idag när Christian Kpobi fick kliva i första efter en sträckning på baksida lår. In kom vårt nyförvärv Nicklas Fahlén och gör en riktigt bra match och visade han kommer att bli nyttig för oss.


Inför matchen mot Kramfors

På söndag åker vi till Kramfors för att ta oss an serietvåan, ett lag som gått som tåget fram till förra omgången när de förlorade mot FV. Vi kommer från en skön seger borta mot Tandsbyn, där vi gjorde en solid insats och aldrig släppte in Tandsbyn i matchen. Vi efterlyser en liknande insats mot Kramfors där alla gör jobbet som krävs i 90 minuter. Vi får inte tillbaka någon ytterligare spelare från skadelistan till denna match. Borta är fortfarande Alexander Olofsson, Chan Baroline, Emil Thors och Johan Jakobsson. Dessutom blir Yusuf Chawila borta en månad pga ramadan. På plussidan kan vi räkna in Nicklas Fahlén som är spelklar och kommer att vara med i truppen till match.

Det är viktigt att vi går in med rätt inställning till denna match, inställda på hårt jobb i 90 minuter. Vi möter ett bra lag med en Petter Thelin i målform. Men vi kommer från vår första seger som såklart ingjutit mod och självförtroende i gruppen. Nycklar i denna match blir i första hand försvarsspelet, att vi är tajta och kompakta. Att vi utnyttjar de chanser vi får och försöker hålla i boll när tillfälle finns. Fasta situationer blir viktiga i denna match med två lag som har många nickstarka spelare. Pressen att vinna ligger på Kramfors, särskilt efter förlusten mot FV som dessutom vann dagens match och därmed sätter press på Kramfors att vinna för att hänga med. Vi har inget att förlora utan kan gå in och spela avslappnat.


Äntligen seger!

Till slut kom den efterlängtade segern, borta mot Tandsbyn vann vi med 2-0 efter 0-0 i paus. Det här var en match vi bara skulle vinna och det visade vi på plan också, vi äger matchens alla 90 minuter. Tandsbyn stack upp i några ströanfall och några fasta situationer i övrigt var det vi som dominerade. Men det tog ett tag innan vi fick utdelning. På en hörna i 55:e minuten nickade Christian Kpobi in 1-0…eller nickade, Guds hand kan ha varit inblandad där men mål blev det och fullt välförtjänt sett till spelet. Sedan hann klockan ticka 2 minuter när Henrik Sellgren tryckte in en retur efter skott av Olle Lundgren och vi var i ledning med 2-0. Resten av halvleken har vi bra koll och kunde gjort fler mål. Tandsbyn har några halvchanser men Henrik i mål ställs inte på några större prov utan 2-0 står sig tiden ut. Underbart skön seger!

Det var skönt att se med vilken bestämdhet vi tog tag i matchen idag. Alla var verkligen på tå idag och visade upp riktigt bra inställning och attityd. Idag gör alla verkligen jobbet i 90 minuter och alla förtjänar beröm för sina insatser.


Inför matchen mot Tandsbyn

Imorgon bär det av till Tandsbyn för en viktig match mellan två lag som jagar sina första segrar. Skadeläget för oss är fortfarande bekymmersamt men två nya spelare på väg in (läs tidigare nyhet) som tyvärr inte är tillgängliga till denna match. Däremot så är Jonas Norberg, Daniel Persson och Marcus Eriksson Ehlin tillbaka i truppen så något ljusare är det än matchen mot Friska Viljor förra helgen. Vi har fortfarande väldigt go stämning i truppen, bra inställning på träningarna och en tro på att vi kommer att vända detta.

Det vi måste få till när det gäller matcherna är att minimera våra egna misstag och inte bjuda motståndarna på mål och spetsa till skärpan sista tredje delen och sätta de chanser vi skapar. Vi har ju varit bra med i tidigare matcher och i vissa matcher dominerat, men släppt till lite för enkla mål och haft svårt att få in bollen. Senast mot Friska Viljor var ett steg tillbaka prestationsmässigt där vi inte alls bjöd upp till kamp, men med de förutsättningar vi hade så gräver vi inte ner oss för mycket i den matchen utan blickar framåt. Det är fortfarande många poäng att spela om.


Förlust mot Friska Viljor

Det blev en klar förlust med 2-7 hemma mot Friska Viljor i dagens match. Planen idag var fokus på försvarsspelet och vi ändrade till 4-4-2 till den här matchen. Med så många spelare borta och därmed många nya in, vissa i positioner de inte är vana med så var planen att spela lågt, kompakt och samlat. Vi börjar också bra, ligger rätt och har bra koll på FV, men då händer det som inte får hända i en sån här match. Vi bjuder på deras ledningsmål i den 13:e minuten. Vi har en frispark på egen planhalva som vi sätter rakt på deras forward som kan löpa sig fri och rulla in ledningsmålet. Otroligt jobbigt och onödigt mål att släppa in. Efter det blir vi rejält utspelade och målen rullar in, innan domaren har blåst för halvtid har FV gjort ytterligare 4 mål och halvtidsresultatet skrivs till 0-5!

I paus pratade vi om att inte vika ner oss och låta matchen rinna iväg målmässigt. Vi står upp bättre i andra samtidigt som FV såklart inte behöver gasa på. Vi lyckas göra 2 mål (Henrik Sellgren och Christian Kpobi) men det gör även FV och slutresultatet skrivs till 2-7. Det här var en match där vi egentligen inte hade några krav på oss, ingen förväntade sig att vi skulle kunna hota FV. Men med 9 spelare borta och med en ordinarie i backlinjen så visste vi att det skulle bli tufft, men vi såg ändå möjligheterna eftersom pressen att vinna låg på FV. Tyvärr är det förödande för oss som lag i det läge vi är att bjuda på 0-1 målet som vi gör, då blir det uppförsbacke direkt. Det enda positiva med denna match är att vi inte viker ner oss i andra utan krigar på och spelar 2-2. Nu är det full laddning som gäller tills på torsdag när vi möter bottenkollegan Tandsbyn på bortaplan, förhoppningsvis med några av de saknade spelare tillbaka.


Inför matchen mot FV

Imorgon lördag gästar Friska Viljor Norbergsvallen för match i div. 3. Friska Viljor som är en av förhandsfavoriterna i årets serie har börjat med 3 segrar och 1 oavgjord så här långt. Oavgjord mot Tandsbyn förra omgången var en missräkning för dom. För vår del så har skadeeländet nått nya rekordnivåer. Sedan tidigare är ju Alexander Gustafsson, Alexander Olofsson och Daniel Persson skadade. Till den listan kan vi lägga till Emil Thors, Chan Baroline, Johan Jakobsson, Ramus Wallrud plus att Marcus Eriksson Ehlin är sjuk och Erik Salomonsson inte är i matchdugligt skick än. Utöver det så har vi frågetecken på några spelare som ska känna sig för på uppvärmningen.

Så vi står inför en rejäl utmaning imorgon, men vi ska verkligen gå ut och kriga. Som ni kunnat läsa i våra referat så har vi spelmässigt gjort bra prestationer men fotboll går ut på att göra mål och det har vi inte lyckats med. Det känns som att det är på tiden att vi har lite tur och medgång. Men vi kan ju såklart inte förlita oss på det utan vi behöver gå ut med rätt inställning och lägga ner jobbet som krävs.


Ny förlust mot Östavall

Tyvärr blev det en ny förlust i dagens bortamatch mot Östavalls IF med 1-3. Ännu en ”hedersam” förlust där vi gör en bra prestation med har så förfärligt svårt att få in bolluslingen. Vi börjar helt ok, men Östavall får en straff efter 11 minuter som de sätter och därmed får de övertaget och är det bättre laget. De utökar också ledningen i den 23:e minuten när vi missar i försvarsarbetet. Men vi jobbar oss in och får lite turligt en reducering i den 32:a minuten via ett billigt självmål. Resten av halvleken dominerar vi och skapar några bra lägen utan den riktiga skärpan, 1-2 står sig halvleken ut.

Andra halvleken fortsätter där den första slutade, vi trycker ner Östavall på deras planhalva och skapar bra lägen men det vill sig inte i avsluten. Istället utökar Östavall sin ledning i den 55:e minuten på en frispark där vi åter igen inte får till försvarsarbetet och Östavall kan rulla in 1-3. Men vi ger inte upp utan fortsätter trycka på och skapa lägen men ett lag utan flyt och det riktiga självförtroendet i de avgörande lägena så blir det lätt att det knyter sig och vi får inte till avsluten. Dessutom åker vi på några skador även denna match; Chan sträcker sig i låret och Henrik Sellgren stukar åter igen sin fot. Oflytet håller i sig för oss, vi gör en bra prestation idag men framåt får vi inte till det. Men just att vi gör bra prestationer som vi gjort de sista matcherna gör att vi ändå har tro på det vi gör och det gäller att fortsätta jobba tills det lossnar.


Inför matchen mot Östavall

Vi har nu kommit fram till omgång 4 av årets säsong och vi ska imorgon bege oss till Ånge för att möta Östavalls IF. Efter förra matchen där både Emil Thors och Henrik Sellgren linkade av skadade så anade vi det värsta men tack och lov så var dessa skador lindriga och båda har kunnat träna i veckan och är tillgängliga för match. Det börjar se lite ljusare ut när det gäller skador och sjukdomar och vi kan mönstra bästa manskapet pä länge på lördag. Tyvärr stukade Daniel Persson foten på senaste träningen och missar matchen. Övriga skadade är sedan tidigare Alexander Gustafsson (knä) och Alexander Olofsson (fot).

Trots tre raka försluster så ser vi framåt med en positiv känsla. Bortsett bottennappet mot KB 65 i första omgången så har vi gjort bättre matcher för varje omgång, nu gäller det bara att få resultat och poäng med oss. Trots lite jobbig start på säsongen har vi mycket bra stämning i truppen, mycket tack vare att vi varit i denna situation tidigare och vet vad som krävs.


Förlust mot Sollefteå

Det blev förlust med 0-4 mot Sollefteå i dagens match. Klar förlust kan tyckas om man ser till sifrrorna men själva matchen var något helt annat. En jämn första halvlek med chanser åt båda hållen och där Sollefteå tar ledningen i den 31:a minuten efter en frispark där vi inte riktigt är med i markeringarna. 0-1 står sig halvleken ut.

Andra halvleken tar vi över helt och dominerar spelet. Vi trycker ner Sollefteå och skapar många fina lägen och målchanser, vi missar bl a öppet mål och har ett skott i stolpen. Men tyvärr händer det oss det som kan hända när ett lag ligger på för att göra mål, vi åker på en kontring och Sollefteå kan göra 0-2 i den 72:a minuten. Vi fortsätter ösa på framåt och flytta fram folk och Sollefteå kan kontra på oss igen…två gånger om och göra två mål till och fastställa slutresultatet 0-4.

Prestationsmässigt gör vi en bra match, vi äger andra halvlek men får ingen utdelning. Att det rinner iväg målmässigt på slutet är olyckligt men det blir lätt så när vi trycker på. Det gäller att vi tar med oss prestationen, vi gör en bra match men får inget med oss. Det låter kanske konstigt när man förlorar med 0-4, men det speglade inte matchen. Nu gäller det att göra en bra träningsvecka och ta en seger mot Östavall nästa helg.


Inför matchen mot Sollefteå GIF FF

Division 3 match igen imorgon lördag hemma mot Sollefteå GIF FF på Norbergsvallen. En av förhandsfavoriterna i årets serie men som öppnat med två förluster, precis som Bombers. Så vi kan utgå från att det är ett heltaggat Sollefteå som kommer till match. Detsamma gäller ju såklart Bombers också, det är vår hemmaplan och vi kommer ge allt!

För vår del så har vi inte helt blivit kvitt förkylningarna som härjat i laget och vi har fortfarande några spelare som hostar och snorar. Men det är tyvärr en del av spelet och vi har andra spelare som hungriga och sugna på att få komma in och visa vad de kan. Efter den bedrövliga premiären så visade vi upp ett helt annat spel mot Alsen förra matchen. Såklart riktigt surt att tappa poäng på övertid men den matchen och spelet ger oss tro på framtiden och förhoppningar att vi ska ta ytterligare steg till matchen imorgon. Det gäller att vi lägger ner jobbet som krävs i 90 minuter, spelar vårt spel och utnyttjar våra chanser.

Vi har fått några tunga och tråkiga besked på sistone. Pontus Åslin verkar få lägga fotbollsskorna på hyllan pga den knäskada han råkade ut för ifjol. I veckan fick Alexander Gustafsson beskedet att korsbandet är av samt skadade ledband vilket innebär att hans säsong är över innan den hann börja. Riktigt tråkiga besked och vi lider verkligen med Pontus och Alexander. När det gäller truppen till match så är Håkan Holmgren tillbaka efter avstängning, i övrigt är truppen intakt.


Förlust mot Alsen på övertid

Det blev en tuff förlust borta mot Alsen när de gör segermålet på övertid. Annars börjar vi bra, ligger rätt i försvaret och är med från start. Ju längre halvleken går desto mer tar Alsen över och skapar några heta målchanser där Henrik i mål göra några fina räddningar plus att Alsen har två i ramen. Men inget mål i första, 0-0.

 

I andra är det inledningsvis rätt jämnt och det skapas inte så många chanser. Alsen är det mer spelförande laget men det är vi som gör 1-0 i den 52:a minuten när Christian Kpobi trycker in bollen efter en frispark. Alsen ligger på för en kvittering och i den 83:e minuten lyckas de få in bollen. Alsen fortsätter trycka på för ett vinstmål vilket ger oss fina kontringslägen där vi har tre-fyra kanonlägen att göra 2-1. Men istället lyckas Alsen nicka in en hörna och då har klockan tickat över 93 minuter och efter det blåser domaren av. Riktigt surt med ett sent mål i baken!

 

Ser man till prestationen gör vi en bra match. Med de skador och sjukdomar vi har varav några spelade förkylda och orken tröt så krigade vi föredömligt. Alsen var det spelförande laget och skapade flest och bäst chanser men leder man fram till 83:e minuten är det riktigt surt att få åka hem utan poäng.

Dagens toppar var Henrik Eriksson Ehlin i målet som gjorde många fina räddningar samt mittbackarna Christian Kpobi och Emil Thors som var stabila hela matchen och Christian dessutom målskytt.


Inför matchen mot Alsen

Idag åker vi till Östersund för match mot Alsens IF på Jämtkraft Arena. Alsen som också förlorade premiären borta mot FV, men enligt uppgifter gjorde en bra match. För vår del så fortsätter det att strula i truppen, i veckan har en handfull spelare varit förkylda varav några inte är riktigt krya än. Det tillsammans med tidigare skador och att kapten Håkan är avstängd ger oss inte de bästa förutsättningarna men det finns inget att göra än att kraftsamla och göra det bästa vi kan. Vi har en bred trupp och flera spelare som är sugna att få komma in och visa vad de kan och nu får de chansen.

Fokus i dagens match är att hitta mer rätt i försvarsspelet än hur det såg ut senast mot KB 65. Att vi är kompakta och tajta i försvarsspelet och göra det trångt för Alsen. Vi behöver också få till anfallsspelet bättre, hota mer i djupled och få till längre anfall. Det är ett revanschsuget lag som sätter sig på bussen idag, taggade och sugna på visa upp ett bättre spel än senast.


Förlust i premiären

Det blev tyvärr en klar förlust med 0-4 i premiären mot KB 65. Hade man gjort en lista på saker man inte vill se i en match så prickade vi av de flesta idag. Mål i baken efter 1,5 minut, dålig fart och energi,, ytterligare ett mål i baken efter 15 minuter och tvingas till tidigt byte när en förkyld Simon Gustafsson inte orkar. Försöka mobilisera kraft till andra för att jaga ikapp och åka på mål i baken igen efter 1,5 minut och då är matchen över. För att ytterligare spä på eländet så får vi Håkan Holmgren målchansutvisad i slutminuten och KB tilldöms en straff som de sätter.

 

Nej, det här var ingen rolig premiär. Vi kommer in helt fel i matchen, dålig energi, rörelse och passningsspel. Det är tråkigt att vi gör sämsta matchen för i år när det är hemmapremiär. Men det är bara slicka såren och komma igen. Det är en lång säsong och vi har varit med om detta tidigare och vet vad som krävs.


Inför matchen mot KB 65

Äntligen premiär! Efter mer än 4 månaders förberedelser, träningar och träningsmatcher är vi äntligen framme vid årets premiär av divison 3. En liten osäkerhet vart vi står finns efter en rätt så strulig försäsong med mycket sjukdomar och skador. Vi har inte kunnat träna och matcha som vi önskat men det är som det är och vi har det vi har att jobba med. Nu är det upp till bevis.

Fördelen i år mot ifjol är att vi bättre vet vad som väntar. Vi ska inte behöva uppleva en ny vårsäsong som ifjol där vi var lite för naiva och inte tillräckligt ödmjuka inför uppgiften. I år vet vi vad som krävs av oss, vi vet vilket arbete och vilken insats vi behöver göra för att lyckas. Vi vill ta vid där vi avslutade ifjol; stark defensiv och att vi utnyttjar vår kraft och tyngd. Men även att vi är kreativa och med bra passningsspel tar initiativet.

När det gäller dagens motståndare KB 65 så är de i den sits vi var ifjol, de vann div. 4 klart och ställs inför en betydligt tuffare serie där det inte finns några enkla matcher. Vi mötte dem i vår första träningsmatch och vann rätt enkelt då, men det var i början av mars och nu är det något helt annat och dessutom kan KB 65 som nykomling gå in utan press.

För vår del så dras vi fortfarande med en del skador, till dagens match saknas Alexander Gustafsson, Alexander Olofsson, Pontus Åslin och Daniel Söderberg. Men vi kan fortfarande ställa ett starkt lag på plan så vi går in i denna match med en skön känsla och hoppas att vi kan bjuda hemmapubliken på en riktigt bra match!

Välkommen till Norbergsvallen på lördag kl.14.00!

För mer info: www.bombers.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment