SIDINSTRUKTIONER

MATCHDATA

Sidor

Kategorier

Meta

Arnäs IF

05th april 2018


Förlust mot Alsen

Det blev förlust med 2-0 mot Alsen i lördagens hemmamatch.

Även i den här matchen så hade vi lite oflyt och fick en straff dömd emot oss i den 20:e matchminuten som de satt i nät. Christoffer i vårt mål var på straffen och det var ytterst nära en straffräddning. Utöver straffmålet så skapade  inte Alsen så mycket i den första halvleken men de var det bollförande laget och vi försvarade oss väl. Vi skapade inte heller de där riktigt heta målchanserna förutom i den 26:e minuten då vi var nära att kvittera på en målvaktsretur efter en frispark.

 

I den andra halvleken så inledde vi med att sätta lite högre press. Det resulterade i ett lite mer böljande spel fram och tillbaka utan några direkta målschanser. Men en kvart in i andra så gjorde Alsen även 2-0, denna gång på ett friläge.

Efter det målet ändrade vi lite grann och lyckades få lite mer energi men vi lyckades inte peta in någon boll i den här matchen.

Resultatet stod sig matchen ut och Alsen vann dagens kamp med 2-0.

 

Vi får ladda om till nästa lördag då vi åker till Kubikenborg för match.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

I morgon lördag möter vi Alsens IF på HR arena

Andra hemmamatchen på raken står för dörren när  Jämtländska Alsens IF kommer och besöker oss på HR arena.

Våromgångens match mellan lagen var spelmässigt jämn men det var Alsen som drog det längsta strået och slutresultatet skrevs till 3-1.

Senaste matchen mot Frösö IF hade vi flera gånger ett övertag resultatmässigt men med viss oflyt så lyckades vi inte behålla vår ledning utan i stället se oss besegrade med 3-5. Det fanns en hel del positivt att ta med sig från den matchen, bl.a. skapade vi en hel del farliga chanser förutom målen. Lyckas vi även sätta vårt  försvarspel så kommer det finns goda möjligheter att  ta en viktig trepoängare mot Alsen.

 

Inför match så fick jag en pratstund med en av våra tränare, nämligen Niklas Lundberg.

 

Tjenare Niklas, hur är läget?

Läget är bara fint här, vi går ju mot en spännande höst där allt skall avgöras och de kan inte bli bättre än så.

 

Hur är läget i truppen inför de sista rafflande omgångarna?

Skadeläget är ganska okej tycker jag.Vi dras med en hel del ”småskador” men det hör väl till efter en tuff säsong.

Stämningen i truppen är fantastiskt bra och det kommer vara avgörande nu i slutspurten.

 

Ledning med både 2-0 och 3-2 senast mot Frösö men vi lyckades inte knyta ihop säcken! Vad tycker du om matchen?

-Jag tycker synd om grabbarna faktiskt, visst Frösö är kanske bättre än oss men i.o.m. att vi ligger där vi ligger i tabellen så får man oftast en del ”stolpe ut” mot sig.Vi hade vid 2-0 läge att göra både 3-0 och 4-0 innan halvtidsvilan men när domaren blåser av står de istället 2-2 , de va lite surt. Efter vårt 3-2 mål så får de in en snabb kvittering och efter det så tar Frösö över och vinner till slut rättvist.

 

Hur tycker du säsongen varit så här långt?

-Det har varit lite upp och ner med våra insatser, men när denna säsong är slut så är jag säker på att vi har lärt oss massor av denna säsong. När vi har en bra dag så kan vi störa alla lag och när vi har en mindre bra dag så kan vi också ha problem med alla lag, det är något vi får jobba vidare med.

 

Vad tycker du om standarden i div 3 och är det något lag som stuckit ut lite extra?

-Standarden är helt okej tycker jag, mycket tack vare importer i andra lag som sticker ut.

Jag tycker personligen ,med risk att få alla i Bredbyn efter mig att Stöde är de klart bästa laget i serien

 

Fyra poäng upp till kvalplats med fem omgångar kvar att spela. Lever fortfarande hoppet om nytt kontrakt?

-Ja de lever i alla högsta grad, vi kommer kämpa in i de sista och göra vårt bästa för att de blir div 3 spel på HRa även nästa år.

 

Dags för Alsens IF.  Vad har vi för chanser att ta tre nödvändiga poäng i den fajten?

-Jag ser inget annat än att vi kommer vinna den matchen

 

Törs du tippa ett resultat?

-Vi vinner med 4-2

 

Truppen till match:

 

Christoffer Larsson

Frank Abrahamsson

Viktor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Endie Edlund

Alexander Spires

Emil Fridh

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Henrik Sandlund

Kenneth Fofana

Joakim Nydahl

Jesper Gidlund

Jonathan Westman

Martin Sjöblom

Väl mött!

 

Förlust mot Frösö!

I lördags spelade vi hemma mot Frösö IF som ligger på tredje plats i tabellen. Vi inledde matchen på ett fantastiskt bra sätt men vi orkade inte riktigt hela vägen den här gången. Frösö blev lite för tunga för oss och de besegrade oss med 3-5 efter att det stått 2-2 i halvtid.

Som sagt så inledde vi de första 30 minuterna på ett mycket övertygande sätt. Det var också vi som tog ledningen med 1-0 i den 14:e minuten, Simon målskytt. Ett fint anfall där Jens hittade Rasmus snyggt i djupet som sedan spelade bollen snett in framför målet där Simon kom stormande och placerade in bollen. Någon minut efter det målet hade Frösö ett fint läge efter en retur där skottet letade sig över vårt mål.

Men i den 26:e minuten så gör vi också 2-0, Rasmus målskytt assisterad av Jens. Jens hittar återigen Rasmus i djupet som vände bort försvaret och gjorde mål. Ett par minuter efter det målet är Tobias ytterst nära att göra mål på en nick som gick strax över.

I den 31:a minuten reducerade Frösö till 2-1 på straff. Efter det målet fick Frösö lite mer energi och strax innan halvtidsvilan gjorde de 2-2 efter en misstänkt offside i vårt straffområde.

I andra halvlek så tog vi ledningen med 3-2 i den 52:a minuten på straff, Rasmus straffskytt. Men de kvitterade till 3-3 ett par minuter efter vårt ledningsmål via ett inspel från kanten som hittade en Frösöavslutare i boxen. Vi krigade på och försökte men idag var Frösö starkare än oss, de tog också ledningen med 3-4 i den 72:a minuten efter en retur och utökade också till 3-5 innan matchen blåstes av.

Nu tar vi sikte på nästa lördag då Alsen kommer på besök.

Väl mött!!!

/Coach

 

Match mot Frösö

Idag, 10:01 0 kommentarer

Imorgon lördag så gästar Frösö IF Human Resurs arena för match kl.12:00.

Frösö som ligger trea i serien på 31 poäng.

När vi möttes i våras så segrade vi med 2-1 efter en mycket fin försvarsinsats från vår sida.

Det kommer att bli en intressant match där vi känns väldigt målmedvetna.

 

Truppen till match:

 

Joakim Norenius

Frank Abrahamsson

Victor Andersson

Tobias Domeij

Henrik Sandlund

Endie Edlund

Robin Östman

Alexander Spires

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Christoffer Larsson

Daniel Dahlbäck

Kenneth Fofana

Joakim Nydahl

Jesper Gidlund

Filip Östman

Jonathan Westman

Väl mött!!!

/Coach

 

Förlust mot ett duktigt Stöde

Bättre sent än aldrig. Här kommer referatet från lördagens match mot Stöde IF

 

Det var ett Arnäsgäng som äntligen fått lite vind i seglet som satte sig i bussen på lördagsförmiddagen för att möta serietvåan Stöde på bortaplan.

 

Första halvleken spelade vi precis enligt gameplan, vilket var att spela en defensiv fotboll med snabba omställningar på våra snabba forwards och där Stöde tilläts äga bollinnehavet. Stöde som spelar en väldigt fin anfallsfotboll fick problem att ta sig igenom på sista tredjedelen av planen och fick istället försöka sig på skott utifrån, dock utan resultat.

I stället så var det vi som hade den farligaste chansen genom Rasmus som nästan blev fri med målvakten men blev avvärjd i sista sekund av en Stödeback. Stöde blev mer och mer desperata medans Arnäs spelade tålmodigt och väntade på sina lägen. Oturligt nog så fick Stöde en tveksam straff bara minuter före halvtidsvilan som dom förvaltade och 1-0 var ett faktum.

 

Efter halvtidsvilan så kom ett piggt Arnäs högre upp i banan och skapade några halvchanser i jakten på en tidig kvittering men utan resultat och istället så var det Stöde som utökade sin ledning genom att fint volleyskott några meter utanför straffområdet i minut 50.

Även fast man vet att bollen är rund så kändes uppförsbacken lite för lång och mot ett duktigt Stöde så fick vi sjunka ner i banan igen.

 

En bra kämparinsats ifrån samtliga Tigrar räckte tyvärr inte denna dag och Stöde lyckades både göra 3-0 och 4-0 innan matchen var över. Inget vi kommer hänga läpp över utan bara att gratulera Stöde till segern (och att dom fyller 100år).

 

Jakten på nytt division 3 kontrakt kommer att fortsätta och det är bara två poäng upp till Svartvik på kvalplats. Här närmast kommer en hemmamatch mot serietrean Frösö IF nu på Lördag kl 12.00.

Varmt välkomna då!

/Emil

 

Inför Stöde

Imorgon lördag så möter vi Stöde på bortaplan med start kl.16:00. Stöde ligger på 2:a plats i tabellen och vi förlorade med uddamålet i våras, 2-3 blev det hemma på HRa.

Vi har två raka segrar nu på ett starkt sätt och vi tänker göra allt för att öka på segerraden.

 

Truppen till match:

 

Christoffer Larsson

Frank Abrahamsson

Henrik Sandlund

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Robin Östman

Alexander Spires

Filip Östman

Jens Westin

Rasmus Engström

Joakim Norenius

Jesper Gidlund

Kenneth Fofana

Alberto Sternad

Jonathan Westman

Väl mött!!!

/Coach

 

Andra raka segern

Det blev vinst med 3-2 mot Östavall i Lördagens hemmamatch efter en otroligt stark prestation från vår sida.

Vi har inlett hösten på ett riktigt härligt sätt där vi har två segrar och en förlust och vi blir bara bättre och bättre i vårt sätt att agera på planen.

 

I gårdagens match var det vi som tog tag i taktpinnen direkt och förde spelet från start med ett aggressivt försvarsspel och ett vägvinnande och fint bollförande. Vi hade en del farligheter som deras målvakt avvärjde medan Östavall hade svårt att komma igenom vårt stabila försvarsspel. Det dröjde till den 38:e minuten innan 1-0 målet kom och det var Rasmus E som sprang sig fri och placerade bollen förbi deras målvakt, efter en fint slagen boll av Robin Ö.

Detta står sig halvleken ut och det här var kanske den bästa halvlek vi har presterat i år och siffrorna kunde ha varit större till vår fördel.

 

I andra halvlek så inledde vi lite bekvämt och Östavall fick ta över spelet i inledningen men vi uppträdde förtjänstfullt för varandra i vårt försvarsspel så att de skapade inte några riktigt heta farligheter. Medan vi skapade omställningar som de hade problem med och i den 60:e minuten så gjorde Rasmus E 2-0, en riktig pärla från 25 meter som letade sig in målvaktens vänstra kryss. Robin Ö assisterande återigen.

Olyckligtvis reducerade Östavall två minuter senare efter ett hårt inspel som vi stötte in i egen bur. Det är svårt att försvara sig mot när bollen slås in på det där viset.

Efter det målet blev det mycket kamp och mindre skönlir och Östavall kvitterade också till 2-2 i den 70:e minuten. En väl slagen frispark och mycket trafik framför Joakim N i målet där bollen letade sig in i nät.

Östavall fick förnyad energi och gick för ett segermål men vi stod emot på ett fantastiskt bra sätt. Men vi ville annat och i den 82:a minuten så fullbordade Rasmus E sitt hattrick när han löpte sig fri och placerade bollen förbi deras keeper, fint assisterad av Jens W.

Sista minuterna blev spännade och gastkramande men Östavall kom aldrig till någon riktig farlighet. 3-2 segern var ett faktum när domaren blåste av matchen i den 94:e matchminuten. Starkt!!!

 

Nu suger vi på den här karamellen och sedan väntar Stöde borta nästa helg, där har vi också en revansch att utfordra. Ser redan nu fram emot den matchen.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

Äntligen dags för hemmamatch

Då var det åter dags för match på HumanResurs arena.
Det har nästan gått två månader sen vi hade vår senaste hemmamatch. Dagens motståndare är Östavalls IF från Ånge kommun i Medelpad. Laget ligger förnärvarande på en fin femteplats i tabellen.
Efter ett antal tunga matcher så fick vi äntligen med oss tre poäng efter att i lördags ha besegrat Lillhärdals IF med 4-2. Det var för övrigt säsongens längsta bortamatchresa med dryga 80 mil tur och retur.

-Jag tycker vi vinner rättvist och vi fortsätter att jag lagen ovanför oss säger tränare Niklas Lundberg efter lördagens match.

Läget i truppen blir bättre och bättre och de flesta av våra spelare är nu skadefri. (dock fortfarande ett par spelare långtidsskadade). Dessutom har de träningar som bedrivit efter sommaruppehållet innehållit ett högt tempo och en hel del jävlaranamma.
Vi känner oss oerhört laddade över att få gå in på HumanResurs arena igen.

En otroligt viktigt pusselbit för oss är att vår försvarsgeneral Anders Borg är tillbaks i spel

Tjenare Anders och välkommen tillbaks på fotbollsplan!
-Tackar

Du är äntligen tillbaka efter att ha missat nästan hela vårsäsongen p.g.a. skada. Hur känns det att få vara med igen?
-Otroligt kul, det har varit en utmaning att sitta still på läktaren dom här månaderna. Som alla andra år i Arnäs så är det alltid kul med grabbarna, vare det sig är match eller träning. Ralf och Niklas sitter verkligen med ett toppengäng.

Du har sett oförskämt pigg ut i de två matcher vi hunnit spela efter sommaruppehållet. Hur har du lyckats bevara din form under ditt skadeuppehåll?
-Med en jäkla massa springande i köket som håller på att få en renovering, sedan har jag kört en del rehab på golfbanan. De som har haft problem med fötterna vet hur svårt det är att hålla i gång fotbollskonditionen under skadeperioden, så jag var lite osäker på var jag låg rent matchformmässigt när jag kom tillbaka nu efter uppehållet.

Seger senast mot Lillhärdals IF. Hur viktig var den vinsten?
-Hur viktig som helst, inte bara för att vi tog 3 pinnar utan även för självförtroendet. Vi förlorade en hel del innan uppehållet och det spelar ingen roll hur bra det känns i gruppen så sätter det sig ändå i bakhuvudet. Förhoppningsvis leder den här vinsten till en längre vinstsvit.

Du bildade mittbackspar med Viktor Andersson. Hur var det att kampera ihop med han?
-Det fungerade riktigt bra. Viktor och jag har inte direkt samma spelstil men vi tänker fotboll väldigt likt så vi hade en bra kommunikation från start vilket underlättar spelet rejält. Sedan fick vi otroligt bra hjälp av våra ytterbackar Sandlund och Frank. Hela laget tog ett stort defensivt an-svar sist vilket jag som mittback tycker är A och O för att ha möjlighet att ta poäng.

Fyra poäng upp till kvalplats och fem poäng upp till säker mark. Kommer vi att reda ut det här?
-Det finns inte en chans att vi åker ut. Vi ska klara av det här! De senaste veckorna har alla sett laddade ut, det är fullt fokus och alla är redo för att kriga sig upp i tabellen.

Det är nästan två månader sen vi spelade hemma på HR arena. Hur skönt är det att få kliva ut på vårt hemmagräs igen?
-Jag har inte fått kliva ut på HR den här säsongen så det känns självklart otroligt härligt. Hemmaplan är alltid hemmaplan och det ska vi utnyttja.

Lördagens motståndare är Östavalls IF. Vad krävs av oss för att ta ytterligare en trepoängare?
-Sist spelade vi jämnt i början av matchen men sedan tappade vi det mesta av spelet. Vi vek ner oss helt enkelt. Det ska vi inte göra på lördag. Vi ska kriga för varandra och spela ett disciplinerat försvarsspel med ett konstant offensivt hot. Det tror jag är nyckeln för att Östavall ska få en riktigt tråkig bussresa hem .

Vi hälsar Östavalls IF, domare och vår trogna publik välkomna på match!

 

Lillhärdal-Arnäs 2-4

Alex 1 mål o Jens 3 mål, nöjda killar efter segern mot Lillhärdal

Lillhärdal-Arnäs IF 2-4 (0-2)

Mål: Jens W 3, Alex S 1

Varn: Jocke N

 

Tidig morgon

Redan 06.00 rullade bussen mot Härjedalen och matchen mot Lillhärdal, en match som var väldigt viktig för båda lagen.

Redan när vi gjort vårt matstopp i Ytterhogdal så märkte man på grabbarna att det var fullt fokus på denna match och tre pinnar skulle med hem till vilket pris som helst.

Vi har haft som lite ful ovana att släppa in tidiga mål i matcher och det fanns lite i mina tankar även denna gång om jag ska vara ärlig när jag satt i bussen med tanke på den långa bussresa som vi har i benen(ca 5 timmar) Men det var som tur va bara i min skalle för grabbarna hade helt andra tankar!

Men när vi var ute på uppvärmningen så såg man att det var seger som gällde i grabbarnas ögon.

 

Första halvlek

Första 7-8 minuterna så kännde båda lagen på varandra, när sedan Jens i 9:e minuten sprang i från sin bevakning vid mittlinjen och tog emot Alex fina dljupledsboll och snyggt rullade in lednings målet så tog vi över kommandot helt och dryga 10 minuter senare så fick vi ett frisparksläge några meter utanför straffområdet, denna frispark satte Alex via muren (den hade även suttit om den ej tagit i muren) och vi hade 0-2. Resten av halvleken förde vi helt och hållet och vi gick till vila med en rättvis tvåmåls ledning.

 

Andra halvlek

Vi bestämde oss för att gå ut och fortsätta föra matchen och redan i 50:e minuten så får Jens ett jätteläge att stänga matchen när han i frittläge lägger bollen starx över ribban. Sedan händer det som så ofta kan hända lag som ej har självförtroendet på topp, vi tappar bollen i lite felläge och helt plötsligt så står det 1-2 i 53:e minuten och vi är nu pressade i flera minuter och Lillhärdal skapar några farliga chanser och vårt spel är helt borta. Sedan kliver Jens in i handligen igen och slår till med ett drömmål från ca 30 meter, får en passning från höger -gör en en fin mottagning och vändning o borrar sedan i bollen i nätttaket 1-3 och ridå ner för Lillhärdal, det var ett viktigt mål för vi var faktiskt lite i gungning där. Några minuter senare så är Jens nära att skarva in ett mål till från nära håll men bollen går i burgaveln. Även Emil har ett skott som går strax utanför målisens vänstra kryss. Sedan så är det lite kamp o Lillhärdal har några halvchanser men de lyckas inte göra något mål på dem. I 70:e minuten så var de dagsför mål numer 3 för dagen av Jens, även det ett otroligt fint fotbollsmål, spelvändning,cross,inspel snett inåt bakåt och kyligt avslut! Hattrick!

I 75e minuten så tvingas Christoffer till en snygg benparad efter att han sjäv oturligt halkade/sparkade i backen när han skulle rulla ut bollen till Frank. Några minuter senare så får dock Lillhärdal utdelning och gör 2-4 och man väntade sig en rejäl anstorming men den uteblir och vi vinner rättvist matchen efter att snyggt och behärskat kontrollerat sista 12-13 minuterna.

Efter 5 raka förluster så var de ett härligt jubel när för dagen den duktige domaren blåste av matchen. Trots att det som sagt varit en del förluster som skulle kunna knäckt vilket lag som helst så visar dessa grabbar att dem kommer jag lagen ovanför med blåslampa och dem som räknat ut oss redan…dem bör nog tänka om!

 

Stort plus till samtliga i laget för en bra insats,hatten av!

 

Det är ett glatt gäng som sätter sig i bussen och rullar hem och ansluter till HRa vid 23 tiden ungefär…..att man ska vara borta nästan 12 timmar för att spela fotboll i 90 minuter det är ett annat kapitel.

 

Nu laddar vi för hemmamatch , lördag 18 augusti klockan 14.oo kommer Östavalls IF på besök!

 

/Niklas L

I morgon åker vi till Härjedalen för match

I morgon är det dags för säsongens längsta bortamatchresa när vi åker till Härjedalen och Lillhärdal. En resa på dryga 40 mil.

Matchen är väldigt viktig för bägge lagen. Vi ligger 10:a i tabellen och Lillhärdal 11:a, fyra poäng bakom oss.

 

Vi kommer att ge absolut allt för att få med oss trepoäng hem och trots förlust senast så är det bra stämning och driv i truppen.

Laget till match:

Christoffer

Frank

Anders

Viktor

Henrik

Andy

Robin

Alex

Simon

Emil

Jens

Daniel

Kenneth

Jocke Nydahl

Elias

/WEB Admin

Förlust mot Iggesund

I lördags åkte vi till Iggesund för att spela första seriematchen efter sommaruppehållet, den slutade med en 3-0 förlust mot ett bra Iggesund. De var det spelförande laget men vi försvarade oss väl och skapade också en del farligheter. 0-0 stod sig till den 36:e minuten där Iggesund tog ledningen med 1-0 där deras spelare fick en boll i djupet och tog med sig bollen med bröstet och avslutade i nättaket. Sedan gjorde de även 2-0 strax innan pausvilan på en retur. Sekvensen innan som ledde till målet var en solklar offside som vi tyvärr inte fick med oss. Trots underläge med 2-0 så gjorde vi ändå en bra halvlek.

I andra halvlek fortsatte Iggesund att äga mest boll och vi fortsatte att jobba hårt i vårt försvarsspel, så att de skapade inte så mycket framåt. Vi fick också några lägen men lyckades inte riktigt den här dagen. De utökade sin ledning i 85:e minuten med ett skott från nära håll och 3-0 stod sig matchen ut.

 

Det är ändå en positiv känsla vi tar med oss från den här matchen, vi kämpade och slet för varandra och positionsspelet såg bättre ut.

 

Nu tar vi sikte på matchen mot Lillhärdal på lördag.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

 

 


Match mot Iggesund

Imorgon lördag så åker vi och spelar vår första match efter uppehållet. Iggesund står för motståndet och vi har en revansch att utfodra efter en 4-1 förlust i våras. De har samlat ihop 22 poäng och ligger på 4:e plats i tabellen.

Vi har haft en otroligt bra period efter uppehållet med härlig fokus och intensitet på träningarna och ser framemot höstuppstarten.

 

Laget till match:

 

Joakim Norenius

Frank Abrahamsson

Anders Borg

Henrik Sandlund

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Robin Östman

Tobias Domeij

Filip Östman

Rasmus Engström

Jens Westin

Jesper Gidlund

Jonathan Westman

Kenneth Fofana

Elias Beimark

Alberto Sternad

 

Samling kl.08:00 på HRA.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Derbydags på HR Arena

Då var det dags för vårsäsongens sista match och inte vilken match somhelst utan ett hett derby mot Höga kusten fotboll.
Höga kusten som gjort en strong vårsäsong ligger just nu på kvalplats en poäng före oss i tabellen. Att matchen är viktig för bägge lagen råder det inget tvivel om.
Efter tre raka förluster så gäller det för oss att verkligen tömma allt vad vi har i kropparna för att vända på den negativa trend vi hamnat i.
Nu gäller det att alla tar fram sina största Tigerhjärtan och ge järnet för att inkassera tre nya poäng innan vi går på sommarledighet.
Jag tog med mig Rasmus och Emil ut på Veckefjärdens golfbana för att prata både golf och fotboll samt få koll på deras golfform inför den
prestigefyllda Arnäs open som går av stapeln i slutet av juli.
Perfekt golfväder när vi kliver ut på första tee och de första utslagen är okej utan att för den skull vara perfekt. En bogey och två dubbelbogey visar
scorekortet när vi lämnar första green. Spelet löper på utan att någon av oss visar upp någon direkt glänsande openform. Fyra hål spelade och undertecknad ligger på sex poäng medans Emil och Rasse skrapat ihop fyra poäng vardera.

Rasmus och Emil på ettans green inte lika kaxig nu Emil?
-Vill börja lugnt för att hålla er på ett bra humör efter de senaste förlusterna i fotboll men nu kommer det att smälla under de sista 14 hålen säger Emil självsäkert.

Vad säger du Rasse, nöjd med de fyra första hålen?
-Jag har precis avklarat uppvärmningen, så jag känner att jag börjar komma igång nu. Synd att jag slog bort första bollen så jag fick lov att droppa och plikta ett slag.

Det har varit en hel del toppade slag (sorkdödare) från dig Rasse?
-Jo så är det ju men samtidigt har jag fått på några riktigt perfekta slag också.
—Jag tycker sportchefen redan börjar se lite sliten ut säger Emil, så jag är ytterst tveksam om du lyckas hålla ledningen ända in i mål.
Spelet rullar på och bra slag avlöses med bollar i vattenhinder och djupt in i skogen. Emil ifrågasätter gång på gång sina längre järnklubbor, för det vill sig inte riktigt. Bollarna hittar för det mesta allt annat än fairway och de fåglar som finns i närliggande träd får verkligen se upp denna dag. Emil gruvar sig för ännu ett järnslag samtidigt som Rasmus slår från ruffen nio hål spelade och dags för fikapaus och summering efter halva rundan.
Jag står på 14 poäng, Rasmus strax efter med 13 och Emil har spelat in 10 poäng.
Emil, bara 10 poäng, vad händer?
-Jag behöver helt enkelt inte mer, jag brukar alltid ta ungefär 26 poäng sista nio, svarar Emil med ett lite mindre självsäkert ansiktsuttryck.
Du har ju utmålat dig själv som storfavorit i årets Arnäs open men det vore fel att påstå att Rasse och jag darrar efter din inledning idag.
-Jaja men det är faktiskt inte jag som skriver ner poängen utan det är ju du Peter och du leder också konstigt nog.
-Ja det är ju några tveksamma poäng som du fått tillägger Rasmus.
Grabbarna som trodde dom skulle sätta skräck i mig inför Arnäs open börjar nu hitta på allt konstigare bortförklaringar. Är det inte klubbor och bollar det är fel på så är det poängräkningen.
-Lite credd i alla fall till Rasse som slagit några riktigt långa utslag med sin driver inflikar Emil, trots att ditt utslag på nian nog kommer dyka upp på 10:ans fairway. Dom är lång men inte alltid så rak! Skratt utbryter.

Vilka slag är ni mest nöjda med så här långt?
-Inspelen har gått klart bäst svarar Emil
-Inspelen har gått klart sämst säger Rasmus.
– Ja idag är Rasse ”topparkungen” säger Emil med ett stort leende.

Rasmus med ett rakt utslag??
Vad säger du då Peter, inflikar Emil?
-Utslagen har varit helt okej, sen är det väl lite blandat. Puttarna har gått bra och även bunkerslagen. Formen är helt klart på gång och tydligen räcker det här spelet för att spöa er, tänker jag utan att säga det högt.

När vi nu tar en paus och äter en god smörgås så passar jag på att ställanågra fotbollsfrågor inför matchen mot Höga kusten.
Tung förlust senast mot Sund IF, vad hände Rasmus?
-Önskar man hade svar på allt men det har jag tyvärr inte. Som jag ser det så börjar vi hänga med huvudet för tidigt och gå ner oss. Kändes lite som vi släpptede attraktiva ytorna till Sund.

Vad säger du Emil?
-Det blev ett riktigt bottennapp men bara bryta
ihop och komma igen och det är jag säker på vi
gör.

Hur är stämningen i truppen efter tre raka
förluster?
-Trots förlust eller vinst så har vi bra stämning i
truppen och det är positivt. Men samtidigt måste
vi se tillbaka och fundera på vad som gick fel
senast svarar Rasmus.
-Klart vi vill vinna matcher och ta mer poäng
men det här gör oss bara mer taggad till kvällens
match tillägger Emil.
Nu kommer ytterligare en viktig match
när Höga kusten fotboll kommer på besök. Vad är receptet för att gå på sommaruppehåll med ytterligare tre poäng
-Att vi jobbar som ett lag och alla ger 110 procent, då vinner vi utan tvekan säger Rasmus
-Ja, vi måste våga spela vårt spel och bara gå ut och köra, säger Emil.

Och här kommer fem snabba…
Vem är?
Lagets glädjespridare?
Rasmus; -Finns många som ingår i den kategorin! Men jag ger den till Henrik Sandlund som jag spelat många år med! Vad han än säger så skrattar man!
Emil; Jocke Norenius! Man skulle nästan behöva en munkavel på han.

Lagets fotomodell?
Rasmus; -Marco Lundkvist, han kan ha bra skägg!
Emil; – Victor Andersson har enligt säkra källor agerat fotomodell till ett företag förra året.

Skulle du inte vilja ha som caddie på golfbanan?
Svår fråga… den som är mest trött och har mest huvudvärk på söndag vill jag inte ha, svarar Rasmus!
Emil; Henrik Sandlund, helt klart! Tror jag skulle få bära både klubborna och han.

Skulle du vilja ha med dig på en
öde ö och varför?
Rasmus; -Victor Andersson! Han kan
både fixa mat och skydda mig mot farliga djur.
Emil; – Victor har ju lite erfarenhet från
bondgården så måste bli han.

Skulle du inte vilja ha med dig på
en öde ö och varför?
Rasmus; -Har faktiskt kunna ta med
mig alla i laget på en öde ö. Så jag passar på den frågan.
Emil; -Jag säger Jocke Norenius även på den frågan, om man nu inte får fram den där munkavlen innan.

Törs ni ge mig ett slutresultat till matchen mot Höga kusten?
Rasmus; -vinst med 4-0
Emil; -Vinst med 3-0. Dahlbäck gör två.
Pausen är slut och vi kliver ut på 10:ans tee. Tre klockrena utslag på dryga 200 meter och pausen verkar gett oss nya krafter. Tyvärr så fungerar inte Emils järnklubbor på det sätt han önskat sig, trots ett perfekt utslag så harvar han sig fram till green och det blir ytterligare en plump i protokollet.
Om utslagen satt perfekt på 10:an så är det exakt motsatt resultat när vi slår ut från 11:ans tee. Rasmus boll flyger alldeles för långt till vänster och får bada tillsammans med de tre gräsänder som tror sig ligga tryggt i den damm som ligger direkt till vänster om fairway.
Emil väljer motsatt sida och landar alldeles för långt till höger och jag själv lägger mig inte allt för långt ifrån Emils nedslag, dock helt spelbar trots en ganska besvärlig ruff.
Rasmus hoppar till vid vattenbrynet vid dammen där de tre gräsänderna nyligen trott de funnit lugnet och utbrister – va faan en gädda, en gädda här i denna lilla damm. Emil och jag tittar på varandra och skrattar till. Efter ett bra inspel så lyckas undertecknad rädda ett par medans de
bolletande grabbarna inte lyckas lika bra och försprånget på scorekortet växer ytterligare.
Vi är framme på hål 14, banans paradhål. Ett par tre hål på dryga 120 meter. Borde vara ett ganska lätt hål om inte hela greenen låg omsluten av Veckefjärdens lite skrämmande vatten. Först ut är Rasmus som med en tunn träff dränker ytterligare en boll. Min tur och jag får till en bra träff men tyvärr med lite skruv och bolluslingen får tyvärr göra sällskap med Rasses boll på botten
av Veckefjärden. Emil kliver fram och överraskar men ett perfekt slag som landar snyggt på green. Av bara farten så når Emil green även från utslaget vid hål 15 (par 4) och det hela slutar med en snygg birdie. Spelet fortsätter och spänningen håller i sig åtminstone ytterligare ett par hål,
men med några riktiga snedträffar från Rasses sida så rycker jag ifrån och säkrar segern.
Keps av och vi tackar varandra för en god match. Det leende jag såg hos grabbarna innan vi gick ut är lika långt bort som de tre gräsänder som fick fly i panik efter att nästan träffats av Rasses sneda projektil. Vi har gått 18 hål nu, vad säger du Emil?
-Ingen kommentar
Rasmus?
-Jag tycker bara det är konstigt att den som räknar vinner varje gång!
På scorekortet summerar vi Emil till 23 poäng, Rasmus 27 och jag själv drog
ihop 31 poäng
-Nu har jag satt lite press på er inför Arnäsopen säger jag.
-Du kan ju börja med att sy ihop hålet i fickan innan open, kontrar Emil snabbt.
Vi går tillsammans mot parkeringen och jag ser två grabbar som är otroligt sugen på revansch både när det gäller fotboll och golf.
Ps. För att lyckas gå på sitt handicap krävs det 36 poäng.
/Peter Westin

 

Tung förlust

I lördags så spelade vi match mot Svartvik hemma på HR arena, en match som vi förlorade med 1-3. Det var en ganska jämn match som vi tyvärr gick poänglös ifrån.

Svartvik tog ledningen med 0-1 i den 18:e minuten efter ett inlägg och avslut på bortre.

I den 40:e minuten så lyckades vi kvittera till 1-1 då Emil Fridh hittade Rasmus Engström framför mål som trycker in kvitteringen. Detta står sig halvleken ut.

I den andra är det vi som är närmast att ta ledningen, bla ett avslut i ribban.

Istället så händer det som inte får hända, de gör 1-2 i den 74:e minuten när de ställer om efter en hörna från oss och kommer 2 mot 1 där de inte gör något misstag.

De gör även 1-3 i den 86:e minuten på ett skott strax utanför straffområdet.

Vi lyckades inte få till någon reducering i slutskedet utan matchen slutade 1-3.

Härnäst väntar Sund borta på torsdag, då ska vi ta tag i grejerna och visa upp oss från vår bästa sida.

Väl mött!!!

/Coach

 

Elias och Frank inför match mot Svartvik lördag

Matchen mot Svartvik blir en hård drabbning. Svartvik ligger på en sjunde plats i tabellen och en poäng före oss. Efter förlusten i derbyt mot Anundsjö IF är vi riktigt sugen på trepoängare. Inför matchen så fick jag en intervju med Frank Abrahamsson och Elias Beimark.

Hur är formen grabbar?

-Formen är bra. Känns som att hela laget tagit ett kliv framåt sedan vi gått upp till trean svarar Elias

-Den personliga formen känns bra, känner att man börja komma dit man vill och att orken finns där sä-ger Frank!

Skillnaden mellan div 3 och div 4?

Elias; -Av matcherna vi haft hittills kan man se att det är mycket jämnare lag i div 3. Detaljerna är viktigare i år.

Frank; -Den största skillnaden kan jag tycka är att man inte har råd med några misstag alls över hela banan, gör man ett misstag så blir man be-straffad direkt. Man måste verkligen ha fokus på allt man gör och ta vara på sina chanser man får på en match oavsett om det är en målchans eller något annat.

Nöjd med lagets start i div 3?

-Ja men det är jag, svarar Elias. Vi har visat att vi har i div 3 att göra och kommer plocka fler poäng under säsongen.

-Jag håller med Elias, säger Frank -helt okej,! Det är väl en till två matcher vi inte riktigt är nöjda med, tex matchen mot Höga kusten. Sen har vi nästan bara mött lag som ligger ovanför oss i tabellen, så jag hoppas vi kan avsluta vårsäsongen riktigt bra och ta poäng av de lag vi kommer kämpa emot un-der säsongen. Sen är Tigers ett höstlag, så det kan bli en riktigt spännande höst 😉

Beskriv varandra som fotbollsspelare?

-Frank är en pålitlig allround spelare som egentligen inte har någon svag-het. Han har hjälpt mig mycket med sitt snack under åren svarar Elias.

-Elias är en kreativ och teknisk spelare som tänker fotboll på en riktigt bra sätt. Duktig med bollen och vill gärna bjuda på något fint emellan åt. Skulle han få lite mer aggressivitet och lite tyngd så är det en komplett spelare säger Frank

Lagets maskot?

Elias; -Sandlund

Frank; -Emil Fridh, han fixar och donar. Det känns som han alltid är inblandat när något är på gång.

Skjuter hårdast?

Elias; Jag

Frank; -Får säga Martin Sjöbba Sjöblom eller Rasmus Henry Engström

Sämst musiksmak?

Elias; -Ingen

Frank; -Jag som gillar ganska mycket blandmusik så blir det svårt att nämna ut någon såhär direkt, så får nog passa på den….

Tidsoptimist?

Elias; -Jag

Frank; -Finns det ens nån sån i vårat lag? haha

Hårdast?

Elias; -Marco

Frank; -Victor Andersson, glad att jag slipper möta honom när det är match, annars hade jag nog inte haft många ben kvar i kroppen .

Törs ni tippa resultatet på lördag?

Elias; 2-1

Frank; 3-1

 

Inför Svartvik

Imorgon lördag kl.15:00 spelar vi mot Svartvik på HR arena. Ett Svartvik som ligger en poäng före oss i tabellen. En viktig match där vi ska vara ordentligt på hugget redan från start.

 

Truppen till match:

Joakim Norenius

Frank Abrahamsson

Victor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Robin Östman

Endie Edlund

Martin Sjöblom

Jens Westin

Rasmus Engström

Christoffer Larsson

Alexander Spires

Tobias Staaf

Kenneth Fofana

Joakim Nydahl

Henrik Sandlund

Väl mött!!!

/Coach

 

Derbyförlust

Igår lördag så förlorade vi derbyt mot Anundsjö med 5-2. Ett Anundsjö som åkte ur div.2 ifjol och har flera spelare med div.2 rutin. Så otroligt roligt att se att vi redan i år kan mäta oss med dem. Visst var de vassare sett över hela matchen och resultatet är inget att snacka bort men vi stod upp för varandra och gav aldrig upp.

Olyckligtvis för oss så får de en pangstart med 1-0 redan efter 6 minuter där deras spelare får stå ganska ostört och måtta in skottet strax utanför vårt straffområde. Sedan kommer 2-0 i 11:e minuten där Anundsjö spelar igenom oss till ett friläge som de sätter säkert. En otroligt tung start för oss mot serieledarna. Men vi höjer oss och kommer in i matchen mer och mer och vi skapar en del farligheter men målen uteblir. Istället gör de 3-0 i slutskedet av halvleken där vi tappar bollen centralt och de friställer sin forward som inte gör något misstag.

I andra halvlek så visar vi verkligen moral och försöker att ta oss in i matchen på allvar. I den 61:a minuten reducerar vi också via ett skott från Simon Hansson strax utanför straffområdet. Skottet satt fint i bortre gaveln och passningen kom från Jens Westin. Oturligt nog för oss så lyckas de göra 4-1 i matchminut 67 på en väldigt väl slagen frispark. Kändes som att vi verkligen var på gång och att vi hade bytt in spelare med härlig energi.

Men återigen reser vi oss och visar att vi aldrig ger upp. Vi skapar en del farligheter som tyvärr inte hittar målmaskorna men i den 81:a minuten så gör Robin Östman bort sin gubbe på kanten och slår ett hårt inspel längs med kortlinjen. Och där framför mål kommer Rasmus Engström som skjuten ur en kanon och trycker in reduceringen till 4-2. Efter det målet så flyttar vi upp spelare och går för ytterligare mål, men vi kom aldrig riktigt till de där heta lägena. Istället får de en straff på tilläggstid som de sätter säkert och fastställer slutresultatet till 5-2.

 

Vi ska absolut vara nöjda med vår insats sett över 90 minuter. Vi växer för varje match vi spelar och framtiden ser väldigt intressant ut.

Nu laddar vi om batterierna och tar sikte mot lördag då Svartvik kommer på besök. De ska få se ett Arnäs som bestämt sig för att plocka hem 3 poäng.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

Derbydags!

Imorgon lördag så åker vi till Bredbyn och spelar ett glödhett derby mot Anundsjö på Olympia kl.15:00. Vi kommer från en fin 5-2 seger mot Kubikenborg och det känns riktigt bra i gruppen. På torsdagsträningen var alla grymt fokuserade och det kändes i luften att det kommer bli en spännande lördag i Bredbyn.

Truppen till matchen:

Joakim Norenius

Frank Abrahamsson

Victor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Robin Östman

Endie Edlund

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Christoffer Larsson

Alexander Spires

Henrik Sandlund

Kenneth Fofana

Elias Beimark

Patrik Östberg

Väl mött!!!

/Coach

 

En seger och en oavgjord i veckan!

Den här veckan har vi spelat två matcher, en i onsdags och en i igår lördag.

Det blev en obesegrad vecka där vi spelade 1-1 borta mot Höga Kusten och 5-2 hemma mot Kubikenborg.

Vi inleder med Höga Kusten matchen i onsdags där vi spelade på en mkt svårspelad plan i Ullånger. Det blev en jämn match med mycket kamp och frisparkar. Domaren hade en del att stå i och skötte det bra. Spelmässigt var inte detta våran bästa match men vi sliter för varandra i 90 minuter.

Inledningsvis var vi lite för avvaktande och bolltittande och de kunde i den 17:e minuten göra 1-0 på ett skott i höjd med straffpunkten efter ett inspel snett bakåt. Det blev en liten väckarklocka för oss och i den 26:e minuten gör Rasmus Engström 1-1 på ett stenhårt skott från nära håll efter passning från Emil Fridh. Det står sig halvleken ut.

I andra halvlek blev det inga förändringar på resultattavlan utan matchen slutade 1-1. Vi var absolut närmast att ta hem segern i den här fighten, ett par jättefina lägen som deras målvakt räddade. De fick en utvisning i den 74:e minuten och ytterligare en i slutminuterna, men vi lyckades inte peta in någon till boll idag.

Ser framemot att möta dem på Human Resurs arena.

Igår lördag spelade vi hemma mot Kubikenborg och vann med 5-2.

Det kändes väldigt tidigt i matchen att vi var det bättre laget. Men snöpligt nog är det de som gör 0-1 på ett friläge där vi inte riktigt är med. Efter det är vi det bollförande laget och skapar flera lägen. 1-1 kommer i den 20:e minuten, Jens Westin målskytt på en retur. 2-1 i den 34:e minuten på en fin frispark från Tobias Domeij doja. 3-1 på straff i den 39:e minuten, Rasmus Engström säker exekutor. Detta stod sig halvleken ut och det såg väldigt stabilt ut.

I andra halvlek så fortsätter vi att äga bollen och de sticker emellan med enstaka kontringar. De lyckas reducera till 3-2 i matchminut 58:a efter en omställning där deras spelare bryter in i banan och sätter den i nätet. Ganska omgående höjde vi oss ett snäpp och i den 65:e minuten ökade Robin Östman på ledningen till 4-2 efter en tilltrasslad situation framför deras mål. Efter det målet minskade intensiteten något och det hände inte så mycket åt något håll. Men i slutskedet av matchen så fastställde Rasmus slutresultatet till 5-2 på en fin nick, serverat på en frispark av Martin Sjöblom.

4 poäng på 2 matcher känns bra, hade såklart kunnat vara 6 poäng men det viktiga var att vi inte gick tomhänta någon av matcherna.

Nu tar vi sikte mot derbyt på lördag, då åker vi till Bredbyn och ger serieledarna en härlig fight!

Väl mött!!!

/Coach

 

Ralf och Niklas om morgondagens match

I morgon lördag är det Arnäsdagen med en hel del aktiviteter, bland alla spännade fotbollsmatcher på samtliga våra planer, så finns det lotterier, pilkastning, burkkastning, hoppborg, kiosk m.m. Under dagen kommer även den offentliga invigningen av Humanresurs arena ske.

Huvudmatchen i morgon är vår viktiga div 3 match mot Kubikenborgs IF.

Efter en inte allt för lyckad insats i derbyt senast mot Höga Kusten så är vi verkligen sugna på att bjuda på en riktigt bra insats i morgon. Viktiga poäng står på spel och vi kommer oerhört laddade. Vi gör matchpremiär i morgon på A-plan, d.v.s. naturgräs.

Inför matchen så fick jag en pratstund med huvudtränare Ralf Engström och assiterande tränare Niklas Lundberg.

Tjenare grabbar! Ni har nu hunnit bli varma i Tigerdräkten. Hur trivs ni i Arnäs?

-Det är svårt att inte trivas i detta gäng, suverän ledarstab och grymt härliga grabbar att jobba med både på och utanför plan svarar Niklas utan att ens behöva ta ett andetag.
-Ralf fyller på, jag trivs ypperligt. Ett störtskönt gäng med många engagerade människor runt laget och föreningen.

-Jag tycker det är jättekul att tillsammans med Ralf få var en del av detta gäng tillägger Niklas

Många snackar om att trivseln är väldigt hög i Tigrarna. Stämmer det?

Niklas; –Det stämmer till 100 % och det kommer visas sig vara väldigt viktigt när vi summerar säsongen 2018.
Ralf; –Det är ett helt fantastiskt gäng. Det finns inga grupperingar och alla har roligt tillsammans. Arnäs kommer att kunna gå långt med den här härliga gemenskapen.

Sju poänger efter sju omgångar. Nöjd med det?

Niklas -Både ja och nej….jag är lite besviken över matchen i onsdags mot Höga Kusten när vi spelade 1-1.  Jag tror att vi kommer bli bättre och bättre ju längre in i serien vi kommer. Som helhet är jag absolut nöjd.
Ralf; –  Självklart vill man vinna alla matcher men med tanke på att vi är nykomlingar så är det ändå en okej inledning av årets div 3 serie.

Många skador och övrig frånvaro har ställt till det en hel del och bl.a. i matchen mot Alsen förra helgen så var det 10 spelare borta. Hur mycket påverkar det resultatet?

-Jag tror inte det är så farligt om det är under en kortare period, men skulle det mot förmodan fortsätta en längre tid då har vi en del att fundera över svarar Niklas.

 -Vi har haft otur med skador och frånfall i år. Men vi har en stark stomme i det här laget som gör att vi står upp på ett bra sätt ändå. Sedan skulle vi såklart varit ännu starkare om vi hade haft tillgång till hela truppen säger Ralf.

Arnäsdagen i morgon lördag och vi spelar en viktig match mot Kubikenborg. Hur är läget i truppen inför matchen?
– Läget är helt okej, vi mönstrar samma lag på lördag som senast mot Höga Kusten. Jag tycker att det ser väldigt intressant ut svarar Ralf.

Niklas tillägger -Vi har lite småskavanker och några som är borta men jag tycker det ser bra mycket bra ut överlag. 

Jag hoppas att många kommer och besöker fantastiska HumanResurs arena under Arnäsdagen och hejar fram oss till 3 poäng och samtidigt passar på att se många duktiga barn/ungdomar spela matcher under hela dagen.

Sist men inte minst, några snabba.

Mest fåfäng i truppen?

Niklas -Utan tvekan Rasmus ”Harry” Engström

Ralf – Jag kan ju inte svara Rasse så jag säger Jocke Norenius.

Galnast?

Niklas -Här skulle listan kunna göras väldigt lång men jag säger Henke Sandlund

Ralf –Jag kan bara hålla med Niklas, jag lägger också min röst på Henke

Sjunger högst i bussen?

Niklas -KENNETH FOFANA! tätt följd av Alex Spires o Jocke Norenius 

Ralf –Ja absolut Kenneth

Kaxigast?
Niklas -Jens ”Kane” Westin

Ralf -Jens

Svärmorsdröm?

Niklas -Robbin Öberg, Marco, Andy samt Christoffer får slåss om den.

Ralf – Robin Östman

Svärmors mardröm?

Niklas -Den titeln får nog övriga slåss om.

-Nja svarar Ralf med ett leende -Det finns igen sådan i detta underbara gänget

Törs ni tippa ett resultat i morgondagens match?

Niklas -Seger 4-0

Ralf – Vi vinner med 3-1

 

Inför Kubikenborg!

Imorgon lördag så gästar Kubikenborg Human Resurs arena.

Matchen startar kl.14:00.

Truppen till match!

Christoffer Larsson

Frank Abrahamsson

Victor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Robin Östman

Endie Edlund

Martin Sjöblom

Jens Westin

Rasmus Engström

Joakim Norenius

Joakim Nydahl

Kenneth Fofana

Henrik Sandlund

Alexander Spires

Väl mött!!!

/Coach

Match mot Höga Kusten

Imorgon onsdag spelar vi borta mot Höga Kusten på Kinavallens gräsyta kl.19:30.

Höga Kusten har inlett serien med 1 vinst 1 oavgjord och 4 förluster, de kommer att vara väldigt hungriga efter mer poäng. Vi måste vara med från start och komma supertaggade till match.

Vi kommer från en 3-1 förlust mot Alsen där vi gjorde en bra laginsats som inte riktigt höll hela vägen. Imorgon knyter vi näven och vi ska göra allt för att studsa tillbaka till vinnarspåret.

 

Truppen till match:

 

Joakim Norenius

Frank Abrahamsson

Victor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Robin Östman

Martin Sjöblom

Endie Edlund

Jens Westin

Rasmus Engström

Christoffer Larsson

Henrik Sandlund

Alexander Spires

Kenneth Fofana

Elias Beimark

Joakim Nydahl

Väl mött!!!

 

/Coach

Förlust mot Alsen!

Igår lördag förlorade vi med 3-1 borta mot Alsen. I en match där vi inledde otroligt bra, redan efter 12 minuter så hittar Jens Westin nätet efter ett inspel av Rasmus Engström. Vi hade Alsen precis där vi ville och de skapade inga direkta farligheter utan vi låg helt rätt över hela banan i vårt försvarsspel. Vi skapade en del farligheter som avvärjdes av Alsens keeper. Hade vi lyckats fått in någon av de chanserna hade matchen fått en helt annan utgång. Men i den 34:e minuten så lyckas de kvittera till 1-1 på en hörna som de knoppar in. Efter det fortsätter spelet att bölja lite fram och tillbaka utan några direkta farligheter. Men strax innan paus i den 43:e minuten så lyckas de göra 2-1 efter ett inspel från kanten. Ett oturligt självmål där bollstudsen inte gick våran väg utan hamnade i egen bur.

I andra halvlek så fortsätter vi jobba och gå för en kvittering medan Alsen ligger betydligt lägre i sitt försvarsspel än i den första halvleken. Vi lyckas inte riktigt skapa de där riktiga farligheterna och i den 65:e minuten gör Alsen 3-1 via ett skott från nära håll. Efter det målet så flyttar vi upp lite folk för att komma tillbaka in i matchen men vi lyckades inte åstadkomma någon reducering.

Matchen slutade 1-3 men vi ska ändå vara nöjda med vår prestation idag. Vi håller verkligen på att växa in i div.3 kostymen och jag ser väldigt positivt på framtiden.

 

Härnäst väntar Höga Kusten på onsdag, då kommer det ett gäng grymt hungriga tigrar på besök i Ullånger.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Inför Alsen!

Imorgon lördag åker vi mot Östersund igen och denna gång står Alsen för motståndet. Alsen har inlett årets serie med 3 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust. Vi kommer från en stark prestation mot Frösö förra helgen där vi segrade med 2-1.

 

Truppen till match:

 

Joakim Norenius

Frank Abrahamsson

Henrik Sandlund

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Alexander Spires

Endie Edlund

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Christoffer Larsson

Kevin Tarberg

Elias Beimark

Kenneth Fofana

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Segerns sötma!

Igår spelade vi borta mot Frösö som tippas vara ett topplag i årets Div.3 serie. Vi åkte dit och plockade med oss 3 otroligt sköna poäng med oss hem. Resultatet blev 2-1 till oss efter en fantastisk lagprestation. Frösö var det spelförande laget och hade ett stort bollinnehav men kom inte till några direkta farligheter. Vi stod rätt i våra positioner och kämpade och slet i 94 minuter, en härlig laginsats.

 

Matchen som sådan innehöll inte så många målchanser. I inledningen av första halvlek så hade vi ett långskott från Jens Westin som höll på att ramla in under ribban. Utöver det så skapade inte vi några riktigt heta lägen, medan Frösö fick en straff i 25 minuten som vår målvakt Joakim Norenius räddade. De hade även en nick i ramen men igår var det våran dag då man även måste ha lite tur för att vinna.

En bit in i den andra halvleken får vi en frispark i korridoren som Tobias Domeij vackert placerar in i den bortre gaveln efter kraftig trafik framför Frösös målvakt. 1-0 till oss och vi får förnyad energi och blir ännu mera viljestarka. Sedan dröjde det inte så länge tills vi fick en till frispark, denna gång centralt strax utanför deras straffområde. Rasmus Engström kliver fram och bombar upp den i krysset, 2-0 var ett faktum. Inte ett rättvist resultat sett till spelet men det handlar ju om att lyckas göra mer mål än motståndarna.

Frösö började då att flytta upp spelare och satsa offensivt men vi stod emot riktigt bra tills de tilldöms ytterligare en straff. Denna gång överlistar de vår målvakt och reducerar till 2-1. Sista minuterna blev intensiva och spännande men Frösö lyckades inte få till en kvittering innan slutsignalen trots en massiv press. Segern var bärgad!!!

 

Målvakten Joakim Norenius vaktade buren på ett förtjänstfullt sätt hela matchen. Backlinjen med Frank Abrahamsson, Victor Andersson, Tobias Domeij och Daniel Dahlbäck släppte ingen över bron och låg helt rätt i sina positioner. Mittfältet med Emil Fridh, Robin Östman, Endie Edlund och Simon Hansson gjorde ett jättejobb på mitten. Rasmus Engström och Jens Westin jobbade bra ihop och var ett hot mot deras försvar när lägena dök upp. Alexander Spires och Henrik Sandlund som byttes in sista kvarten klev in och säkrade ytterligare centralt.

Bänken med Kenneth Fofana, Joakim Nydahl, Christoffer Larsson och Kevin Tarberg som inte fick spela bidrog också till den här segern med en härlig entusiasm och inställning till det här laget.

 

Tack alla inblandade som var med på den här resan, det är en stolt ledarstab som stod på sidan igår.

Nu tar vi sikte på nästa match mot Alsen kommande helg, ingen lätt nöt att knäcka men vi har ett underbart go i laget nu som kommer att bli jobbigt för våra motståndare.

Väl mött!!!

/Coach

 

 

 


Inför Frösö!

Imorgon lördag åker vi till Frösö för vår 5:e match i årets div.3 serie. Frösön har inlett serien med att plocka hem 10 poäng på 5 matcher. Vi ska åka dit och göra allt vi kan för att de ska ligga kvar på 10 poäng efter helgen.

Efter vår starka upphämtning mot Stöde så kommer vi otroligt vinstsugna till matchen mot Frösö.

 

Bussen avgår kl.07:45 på HR arena och matchen är kl.14:00.

 

Vi avvaktar med startelvan.

Truppen till match:

 

Joakim Norenius

Christoffer Larsson

Viktor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Jens Westin

Rasmus Engström

Frank Abrahamsson

Kevin Tarberg

Kenneth Fofana

Robin Östman

Simon Hansson

Alexander Spires

Henrik Sandlund

Emil Fridh

Joakim Nydahl

Endie Edlund

 

Väl mött!!!

 

/Coach


2-3 mot ett bra Stöde!

I söndags så gästade Stöde IF Human Resurs arena och de gick segrande ur striden. Det var ett obesegrat Stöde som tog ledningen med 0-1 i den 8:e minuten genom ett inspel snett inåt bakåt från kortlinjen och ett avslut i slottet. 0-2 kom i den 21:a minuten och gick till på ett liknande sätt. Det var ett rättvist resultat som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek så fortsätter vi att försöka få till en reducering men i den 59:e minuten så gör Stöde 0-3 via en nick efter en frispark.

Men vi fortsatte att kriga på och vi visade moral när kommer tillbaka i slutskedet av matchen. Och i den 84:e minuten trycker Jens Westins högerdoja in 1-3 i ett friläge, fint assisterad av Frank Abrahamsson. Sedan i den 91:a minuten så gör Jens Westin sitt andra mål för dagen när han nätar i en tilltrasslad situation i målområdet.

Vi lyckade inte få till något mer framåt innan slutsignalen men så otroligt roligt att se hur vi kom tillbaka i den här matchen.

 

Nu skakar vi av oss den här förlusten och tar sikte på matchen mot Frösön på lördag.

 

/Coach

Inför Stöde!

Imorgon söndag så gästar Stöde IF Humanresurs Arena kl.14:00.

Vi ska göra allt vi kan för att  hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter förlusten i torsdags mot Östavall.

Samlingen är kl.12:30.

 

Truppen till match:

Joakim Norenius

Henrik Sandlund

Victor Andersson

Alexander Spires

Daniel Dahlbäck

Frank Abrahamsson

Robin Östman

Martin Sjöblom

Endie Edlund

Rasmus Engström

Jens Westin

Tobias Staaf

Jonathan Westman

Kenneth Fofana

Christoffer Larsson

Elias Beimark

Joakim Nydahl

Alberto Sternad

 

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Förlust mot Östavall!

 Igår, 11:15  0 kommentarer

Igår spelade vi match mot Östavalls IF på Ånge IP och blev besegrade med 6-1. Inte ett rättvisande resultat men förlusten är inget att snacka bort. I den första halvleken så var det väldigt jämnt förutom på resultattavlan. Vi hade minst lika många farligheter som dem men lyckades inte få in bollen, vi hade bl.a en frissparksprojektil i kryssribban från Rasmus innan deras 1-0 mål. Ett mål där och det hade sett helt annorlunda ut fortsättningsvis under matchen. Istället gör de 1-0 nästan direkt efter på ett inlägg och nick. 2-0 målet var irriterande då bollen var ett par decimeter utanför sidlinjen och alla stannade upp för ett inkast, istället så friställdes en av deras spelare som inte gör något misstag och gör mål. 3-0 målet var en kommunikationsmiss där de kunde lägga in bollen i öppet mål. Föregicks också av en mycket tveksam frispark.

I andra halvlek går vi ut och fortsätter hålla upp spelet väldigt bra och det resulterar i att vi reducerar till 3-1 i den 62:a minuten genom Rasmus som blev fint assisterad av Jens. Kändes då som att vi skulle kunna kämpa oss tillbaka resultatmässigt men i den 79:e minuten gör de 4-1 på en hörna som olyckligt studsar in i mål via egen spelare. Dessutom drar vi på oss ett rött kort i den sekvensen och det blev tyvärr ridå ner. Vi orkade inte resa oss efter det och de kunde göra två mål till i slutminuterna.

 

Trots förlust med 6-1 så känns det ändå som att vi har mycket att ge i årets div.3 serie. Siffrorna blev denna gång lite missvisande sett till hur matchen såg ut.

Nu laddar vi om för match mot Stöde på söndag!

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Match mot Östavall!

Imorgon torsdag ska vi åka på årets första bortamatch mot Östavalls IF. Matchen kommer att spelas på Ånge IP kl.15:00.

Samlingen är kl.08:45 på HR Arena, bussen stannar även till vid Melinders ca kl.09:10.

 

Truppen till match!

 

Christoffer Larsson

Victor Andersson

Anders Borg

Tobias Domeij

Frank Abrahamsson

Emil Fridh

Robin Östman

Daniel Dahlbäck

Simon Hansson

Rasmus Engström

Jens Westin

Henrik Sandlund

Kenneth Fofana

Joakim Norenius

Jonathan Westman

Elias Beimark

Alexander Spires

 

Väl mött!!!

 

/Coach

rlig seger!

Rasmus och Jens målskyttar

Igår lördag så vann vi mot Lillhärldals IF med 5-0 hemma på Human Resurs Arena. I ett soligt och vårvarmt väder så plockade vi hem våra 3 första poäng i årets div.3 serie. Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna den här matchen. Vi var med direkt från start och var aggressiva och spelsugna. Första 30 min blev ändå mållösa trots en del fina lägen som vi inte förvaltade, det var även under den delen av matchen som Lillhärdal skapade sin enda riktiga farlighet som turligt för oss smet utanför stolpen.

Men i den 30 minuten så gör vi 10, Jens Westin målskytt efter en hörna som Jens distinkt nyper på volley strax utanför straffområdet.

Innan pausvilan så gör Jens Westin även 2-0 efter ett inspel från kortlinjen av Rasmus Engström. Jens gör inget misstag och placerar in den i nätmaskorna.

I andra halvlek så fortsätter vi att trycka på och skapar flertalet lägen. Men 3-0målet kommer i den 72:a minuten när Jens passar fram till Rasmus i en 2 mot 1 situation som sätter den i öppen kasse.

4-0 i den 83:e minuten, Rasmus gör mål på nick efter att ha blivit assisterad av Emil Fridhs panna.

Vi hinner även med att göra 5-0 i 90:e minuten på en lång utspark från Christoffer Larsson som friställer Rasmus som fullbordar sitt hattrick för dagen.

 

Riktigt roligt att vi får igång målproduktionen och att vi börjar verkligen hitta våra positioner över hela banan. Backlinjen ser bara bättre och bättre ut och de små justeringarna vi provat har fallit väldigt väl ut. Miittfältet gör ett jättejobb och har även de börjat hitta sina roller både defensivt och offensivt. Även riktigt kul att Christoffer fick hålla nollan.

 

Nu tar vi sikte på torsdag då Östavall står för motståndet.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

Match mot Lillhärdals IF!

Efter seriepremiären där vi förlorade mot Iggesund så har vi haft två bra träningsveckor och kommer till match med stor revanschlusta.

Lillhärdals IF har förlorat sina två inledande matcher i serien och kommer säkert vara sugna på att lugga oss på poäng på lördag när vi tar emot dem på Human Resurs Arena. Det gäller att vi kommer laddade och väl förberedda och visar direkt vilka som ska gå segrande ur kampen.

 

Vi har en härlig stämning i gruppen och vi har börjat få ordning på skadeläget. Så det ser väldigt lovande ut inför fortsättningen.

 

Välkommen till HumanResurs Arena lördag 5 maj Matchen är kl.14:00.

 

Truppen till matchen:

 

Christoffer Larsson

Victor Andersson

Anders Borg

Tobias Domeij

Emil Fridh

Martin Sjöblom

Robin Östman

Endie Edlund

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Henrik Sandlund

Frank Abrahamsson

Daniel Dahlbäck

Joakim Nydahl

Kenneth Fofana

Elias Beimark

Robin Sedin

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Förlust i premiären!

 

22 apr, 10:52 0 kommentarer

Det blev Iggesund som plockade hem 3 poäng i division 3 premiären på Humanresurs Arena. De besegrade oss med 4-1 efter en inledning av matchen som inte var önskvärd. Efter 20 minuter stod det 0-3 och det såg ut som att premiärnerverna var på helspänn. Iggesund vann det mesta och vi var inte riktigt där och tog plats. 7´min 0-1 mål i boxen efter ett långt inkast och en trasslig situation där Iggesund tar för sig och tar ledningen. 11´min 0-2 en hörna som de når högst på och vinner duellen. 20´min 0-3 en snabb omställning där de kommer 2 mot 1 och lägger in bollen i tom bur.

Efter det målet så höjer vi oss och börjar vinna närkamper och skapar även en del farligheter, bl.a en frispark i stolpen. Men utdelningen uteblev och 0-3 stod sig halvleken ut.

 

I andra halvlek inleder vi på samma sätt som vi avslutade första, fortsatt betydligt bättre närvaro och inställning. De får en man utvisad i 64´min och vi flyttar upp lite positioner. Vi skapar en hel del lägen men lyckas inte få hål på Iggesund. När vi trycker på för en reducering så får Iggesund kontringsmöjligheter. Det resulterar att de gör 0-4 i 82´min efter en kontring. Vi viker inte ner oss utan fortsätter att kämpa och i den 90´ minuten så hittar Elias Beimarks inlägg Emil Fridhs panna som nickar in reduceringen.

 

Avslutningsvis så kan vi konstatera att premiären är nu bortgjord och det blev en förlust. Det blev inte som vi hade tänkt oss men det är många matcher i den här serien och jag ser redan nu framemot nästa match mot Lillhärldals IF den 5:e maj kl.14:00 på Humanresurs.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Div 3 premiär i morgon lördag

 

20 apr, 18:30 1 kommentar

Nu är det äntligen dags för oss att spela div 3 fotboll igen efter 20 år i lägre serier.

Efter ett historiskt 2017 med seriesegrar både i div 4 och div 6 så står vi nu inför en spännande utmaning. Men oj så nära det var att matchen skulle bli framflyttad.

Det har varit en kamp mot klockan för oss att få HumanResurs Arena fri från snö och is. Stora delar av föreningen har under ett par veckors tid kämpat med spadar och snöbjörnar för att lyckas och det är först nu under fredagseftermiddag domaren gett klartecken för spel. Den som såg hur konstgräset var is och snöbelagd i onsdags kan nog inte ens tro sina ögon i morgon. Stort tack till alla i föreningen som slitet hårt för att få plan spelbar så vi kan genomföra vår premiär.

 

Våra förberedelser inför seriespelet har varit allt annat än bra. Skador och skjukdomar under försäsongen har gjort att vi inte ens varit nära att ha full trupp vid någon samling.

Vi är dock på rätt väg och har nu bara sju (7) spelare som inte är tillgänglig till morgondagens seriepremiär. På plussidan kan vi räkna in Daniel Dahlbäck som föregående säsong representerade KB65.

 

Med många spelare på skadelistan och topptippade Iggesunds IK som motsåndare får vi gå in som riktiga underdogs till matchen.  Samtidigt innebär det att vi inte behöver känna någon press utan kan bara gå ut och kämpa och göra så gott vi kan. Självklart så siktar vi på poäng.

 

I morgon är det första gången vi i herrlaget spelar match på vår nya fina konstgräsplan och ett bättre tillfälle än just vår premiär i div 3 kunde vi inte tänkt oss.

 

Välkommen ner till HumanResurs Arens i morgon för att bevittna vår comeback i div 3.

Matchen startar kl 14.00

Seger mot FV 2!

17 apr, 09:04 0 kommentarer

I söndags så spelade vår sista träningsmatch innan seriepremiären kommande helg. Vi mötte Friska Viljors andralag och vi segrade med 3-2 (2-0). Alltid skönt att vinna matcher och det fanns en hel del bra saker som vi tar med oss till nästa lördag då vi möter Iggesund i div.3 premiären.

Vi tar ledningen via en frispark slagen av Martin Sjöblom som studsar på en spelare och in i mål. 2-0 målet var ett fint anfall som till slut hittade Endie Edlunds högerdoja som levererade, fint assisterad av Robin Östman.

Det stod sig halvleken ut och det kändes stabilt och bra.

I inledningen av andra halvlek så fortsätter vi i samma anda och det dröjer inte så länge innan Robin Östman blir knuffad och ordnar en straff åt oss. 3-0 på straff, Martin Sjöblom placerar in den vackert.

Efter det målet så tappar vi lite för mycket inställning och positioner och de får reducera lite billigt på en frisparksvariant. I slutskedet av matchen gör de även ett till mål på oss via ett avslut i boxen efter ett inspel från kanten.

En seger är alltid en seger men vi måste börja stå upp för varandra i 90 minuter, annars blir vi sårbara.

 

Nu laddar vi om och tar sikte på premiären mot Iggesund på lördag, då ska vi sälja oss ruskigt dyrt.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

DM resan över för denna gång!

11 apr, 08:40 0 kommentarer

Igår tisdag mötte vi div.2 laget Kramfors i DM semifinalen på skyttis IP. Det blev förlust med 0-5 men ändå ett steg i rätt riktning.

Vi stod emot riktigt bra i 60 minuter innan de via en frisparkskanon från långt håll spräckte nollan. Under de 60 minuterna visade vi att är på rätt väg och att vi blir bättre och bättre. Tyvärr höll vi inte hela vägen och föll ihop när de tog ledningen. Innan dess stod matchen och vägde och hade vi lyckats peta in en boll på våra chanser så tror jag att sista 30 min sett annorlunda ut.

 

60 min. 0-1 Frisparkskanon från 35-40 meter.

63 min. 0-2 Ett inlägg som de når högst på och nickar in i mål.

76 min. 0-3 Frispark rakt upp i kryllet strax utanför straffområdet.

77 min. 0-4 En snabb omställning där de kommer 2 mot 1 och gör mål.

79 min. 0-5 Ett skott ganska långt utifrån som hittar nätmaskorna.

 

Trots 0-5 i baken så ska vi inte hänga läpp, utan vi ska spinna vidare på de positiva sakerna från den här matchen.

Nu tar vi sikte på söndagens träningsmatch mot FV2.

 

Vi får gratulera Kramfors till segern och lycka till i fortsättningen.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

 

Inför DM Semifinalen mot Kramfors Aliansen !

 Imorgon tisdag är det dags för semifinal i DM mot Kramfors på Skyttis kl.19:00.

Vi kommer till match med stor revanschlusta  efter 2-3 förlusten i lördags.

Truppen:

Christoffer Larsson

Robin Sedin

Frank Abrahamsson

Tobias Domeij

Patrik Östberg

Jonathan Westman

Andy Edlund

Anders Borg

Marco Lundqvist

Robin Östman

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Elias Beimark

Joacim Nydahl

Victor Andersson

Nu ska vi visa upp oss från vår bästa sida!

Väl mött!!!

/Coach

 

Tags:

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.