MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arnäs IF

05th april 2018

Tung förlust

I lördags så spelade vi match mot Svartvik hemma på HR arena, en match som vi förlorade med 1-3. Det var en ganska jämn match som vi tyvärr gick poänglös ifrån.

Svartvik tog ledningen med 0-1 i den 18:e minuten efter ett inlägg och avslut på bortre.

I den 40:e minuten så lyckades vi kvittera till 1-1 då Emil Fridh hittade Rasmus Engström framför mål som trycker in kvitteringen. Detta står sig halvleken ut.

I den andra är det vi som är närmast att ta ledningen, bla ett avslut i ribban.

Istället så händer det som inte får hända, de gör 1-2 i den 74:e minuten när de ställer om efter en hörna från oss och kommer 2 mot 1 där de inte gör något misstag.

De gör även 1-3 i den 86:e minuten på ett skott strax utanför straffområdet.

Vi lyckades inte få till någon reducering i slutskedet utan matchen slutade 1-3.

Härnäst väntar Sund borta på torsdag, då ska vi ta tag i grejerna och visa upp oss från vår bästa sida.

Väl mött!!!

/Coach

 

Elias och Frank inför match mot Svartvik lördag

Matchen mot Svartvik blir en hård drabbning. Svartvik ligger på en sjunde plats i tabellen och en poäng före oss. Efter förlusten i derbyt mot Anundsjö IF är vi riktigt sugen på trepoängare. Inför matchen så fick jag en intervju med Frank Abrahamsson och Elias Beimark.

Hur är formen grabbar?

-Formen är bra. Känns som att hela laget tagit ett kliv framåt sedan vi gått upp till trean svarar Elias

-Den personliga formen känns bra, känner att man börja komma dit man vill och att orken finns där sä-ger Frank!

Skillnaden mellan div 3 och div 4?

Elias; -Av matcherna vi haft hittills kan man se att det är mycket jämnare lag i div 3. Detaljerna är viktigare i år.

Frank; -Den största skillnaden kan jag tycka är att man inte har råd med några misstag alls över hela banan, gör man ett misstag så blir man be-straffad direkt. Man måste verkligen ha fokus på allt man gör och ta vara på sina chanser man får på en match oavsett om det är en målchans eller något annat.

Nöjd med lagets start i div 3?

-Ja men det är jag, svarar Elias. Vi har visat att vi har i div 3 att göra och kommer plocka fler poäng under säsongen.

-Jag håller med Elias, säger Frank -helt okej,! Det är väl en till två matcher vi inte riktigt är nöjda med, tex matchen mot Höga kusten. Sen har vi nästan bara mött lag som ligger ovanför oss i tabellen, så jag hoppas vi kan avsluta vårsäsongen riktigt bra och ta poäng av de lag vi kommer kämpa emot un-der säsongen. Sen är Tigers ett höstlag, så det kan bli en riktigt spännande höst 😉

Beskriv varandra som fotbollsspelare?

-Frank är en pålitlig allround spelare som egentligen inte har någon svag-het. Han har hjälpt mig mycket med sitt snack under åren svarar Elias.

-Elias är en kreativ och teknisk spelare som tänker fotboll på en riktigt bra sätt. Duktig med bollen och vill gärna bjuda på något fint emellan åt. Skulle han få lite mer aggressivitet och lite tyngd så är det en komplett spelare säger Frank

Lagets maskot?

Elias; -Sandlund

Frank; -Emil Fridh, han fixar och donar. Det känns som han alltid är inblandat när något är på gång.

Skjuter hårdast?

Elias; Jag

Frank; -Får säga Martin Sjöbba Sjöblom eller Rasmus Henry Engström

Sämst musiksmak?

Elias; -Ingen

Frank; -Jag som gillar ganska mycket blandmusik så blir det svårt att nämna ut någon såhär direkt, så får nog passa på den….

Tidsoptimist?

Elias; -Jag

Frank; -Finns det ens nån sån i vårat lag? haha

Hårdast?

Elias; -Marco

Frank; -Victor Andersson, glad att jag slipper möta honom när det är match, annars hade jag nog inte haft många ben kvar i kroppen .

Törs ni tippa resultatet på lördag?

Elias; 2-1

Frank; 3-1

 

Inför Svartvik

Imorgon lördag kl.15:00 spelar vi mot Svartvik på HR arena. Ett Svartvik som ligger en poäng före oss i tabellen. En viktig match där vi ska vara ordentligt på hugget redan från start.

 

Truppen till match:

Joakim Norenius

Frank Abrahamsson

Victor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Robin Östman

Endie Edlund

Martin Sjöblom

Jens Westin

Rasmus Engström

Christoffer Larsson

Alexander Spires

Tobias Staaf

Kenneth Fofana

Joakim Nydahl

Henrik Sandlund

Väl mött!!!

/Coach

 

Derbyförlust

Igår lördag så förlorade vi derbyt mot Anundsjö med 5-2. Ett Anundsjö som åkte ur div.2 ifjol och har flera spelare med div.2 rutin. Så otroligt roligt att se att vi redan i år kan mäta oss med dem. Visst var de vassare sett över hela matchen och resultatet är inget att snacka bort men vi stod upp för varandra och gav aldrig upp.

Olyckligtvis för oss så får de en pangstart med 1-0 redan efter 6 minuter där deras spelare får stå ganska ostört och måtta in skottet strax utanför vårt straffområde. Sedan kommer 2-0 i 11:e minuten där Anundsjö spelar igenom oss till ett friläge som de sätter säkert. En otroligt tung start för oss mot serieledarna. Men vi höjer oss och kommer in i matchen mer och mer och vi skapar en del farligheter men målen uteblir. Istället gör de 3-0 i slutskedet av halvleken där vi tappar bollen centralt och de friställer sin forward som inte gör något misstag.

I andra halvlek så visar vi verkligen moral och försöker att ta oss in i matchen på allvar. I den 61:a minuten reducerar vi också via ett skott från Simon Hansson strax utanför straffområdet. Skottet satt fint i bortre gaveln och passningen kom från Jens Westin. Oturligt nog för oss så lyckas de göra 4-1 i matchminut 67 på en väldigt väl slagen frispark. Kändes som att vi verkligen var på gång och att vi hade bytt in spelare med härlig energi.

Men återigen reser vi oss och visar att vi aldrig ger upp. Vi skapar en del farligheter som tyvärr inte hittar målmaskorna men i den 81:a minuten så gör Robin Östman bort sin gubbe på kanten och slår ett hårt inspel längs med kortlinjen. Och där framför mål kommer Rasmus Engström som skjuten ur en kanon och trycker in reduceringen till 4-2. Efter det målet så flyttar vi upp spelare och går för ytterligare mål, men vi kom aldrig riktigt till de där heta lägena. Istället får de en straff på tilläggstid som de sätter säkert och fastställer slutresultatet till 5-2.

 

Vi ska absolut vara nöjda med vår insats sett över 90 minuter. Vi växer för varje match vi spelar och framtiden ser väldigt intressant ut.

Nu laddar vi om batterierna och tar sikte mot lördag då Svartvik kommer på besök. De ska få se ett Arnäs som bestämt sig för att plocka hem 3 poäng.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

Derbydags!

Imorgon lördag så åker vi till Bredbyn och spelar ett glödhett derby mot Anundsjö på Olympia kl.15:00. Vi kommer från en fin 5-2 seger mot Kubikenborg och det känns riktigt bra i gruppen. På torsdagsträningen var alla grymt fokuserade och det kändes i luften att det kommer bli en spännande lördag i Bredbyn.

Truppen till matchen:

Joakim Norenius

Frank Abrahamsson

Victor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Robin Östman

Endie Edlund

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Christoffer Larsson

Alexander Spires

Henrik Sandlund

Kenneth Fofana

Elias Beimark

Patrik Östberg

Väl mött!!!

/Coach

 

En seger och en oavgjord i veckan!

Den här veckan har vi spelat två matcher, en i onsdags och en i igår lördag.

Det blev en obesegrad vecka där vi spelade 1-1 borta mot Höga Kusten och 5-2 hemma mot Kubikenborg.

Vi inleder med Höga Kusten matchen i onsdags där vi spelade på en mkt svårspelad plan i Ullånger. Det blev en jämn match med mycket kamp och frisparkar. Domaren hade en del att stå i och skötte det bra. Spelmässigt var inte detta våran bästa match men vi sliter för varandra i 90 minuter.

Inledningsvis var vi lite för avvaktande och bolltittande och de kunde i den 17:e minuten göra 1-0 på ett skott i höjd med straffpunkten efter ett inspel snett bakåt. Det blev en liten väckarklocka för oss och i den 26:e minuten gör Rasmus Engström 1-1 på ett stenhårt skott från nära håll efter passning från Emil Fridh. Det står sig halvleken ut.

I andra halvlek blev det inga förändringar på resultattavlan utan matchen slutade 1-1. Vi var absolut närmast att ta hem segern i den här fighten, ett par jättefina lägen som deras målvakt räddade. De fick en utvisning i den 74:e minuten och ytterligare en i slutminuterna, men vi lyckades inte peta in någon till boll idag.

Ser framemot att möta dem på Human Resurs arena.

Igår lördag spelade vi hemma mot Kubikenborg och vann med 5-2.

Det kändes väldigt tidigt i matchen att vi var det bättre laget. Men snöpligt nog är det de som gör 0-1 på ett friläge där vi inte riktigt är med. Efter det är vi det bollförande laget och skapar flera lägen. 1-1 kommer i den 20:e minuten, Jens Westin målskytt på en retur. 2-1 i den 34:e minuten på en fin frispark från Tobias Domeij doja. 3-1 på straff i den 39:e minuten, Rasmus Engström säker exekutor. Detta stod sig halvleken ut och det såg väldigt stabilt ut.

I andra halvlek så fortsätter vi att äga bollen och de sticker emellan med enstaka kontringar. De lyckas reducera till 3-2 i matchminut 58:a efter en omställning där deras spelare bryter in i banan och sätter den i nätet. Ganska omgående höjde vi oss ett snäpp och i den 65:e minuten ökade Robin Östman på ledningen till 4-2 efter en tilltrasslad situation framför deras mål. Efter det målet minskade intensiteten något och det hände inte så mycket åt något håll. Men i slutskedet av matchen så fastställde Rasmus slutresultatet till 5-2 på en fin nick, serverat på en frispark av Martin Sjöblom.

4 poäng på 2 matcher känns bra, hade såklart kunnat vara 6 poäng men det viktiga var att vi inte gick tomhänta någon av matcherna.

Nu tar vi sikte mot derbyt på lördag, då åker vi till Bredbyn och ger serieledarna en härlig fight!

Väl mött!!!

/Coach

 

Ralf och Niklas om morgondagens match

I morgon lördag är det Arnäsdagen med en hel del aktiviteter, bland alla spännade fotbollsmatcher på samtliga våra planer, så finns det lotterier, pilkastning, burkkastning, hoppborg, kiosk m.m. Under dagen kommer även den offentliga invigningen av Humanresurs arena ske.

Huvudmatchen i morgon är vår viktiga div 3 match mot Kubikenborgs IF.

Efter en inte allt för lyckad insats i derbyt senast mot Höga Kusten så är vi verkligen sugna på att bjuda på en riktigt bra insats i morgon. Viktiga poäng står på spel och vi kommer oerhört laddade. Vi gör matchpremiär i morgon på A-plan, d.v.s. naturgräs.

Inför matchen så fick jag en pratstund med huvudtränare Ralf Engström och assiterande tränare Niklas Lundberg.

Tjenare grabbar! Ni har nu hunnit bli varma i Tigerdräkten. Hur trivs ni i Arnäs?

-Det är svårt att inte trivas i detta gäng, suverän ledarstab och grymt härliga grabbar att jobba med både på och utanför plan svarar Niklas utan att ens behöva ta ett andetag.
-Ralf fyller på, jag trivs ypperligt. Ett störtskönt gäng med många engagerade människor runt laget och föreningen.

-Jag tycker det är jättekul att tillsammans med Ralf få var en del av detta gäng tillägger Niklas

Många snackar om att trivseln är väldigt hög i Tigrarna. Stämmer det?

Niklas; –Det stämmer till 100 % och det kommer visas sig vara väldigt viktigt när vi summerar säsongen 2018.
Ralf; –Det är ett helt fantastiskt gäng. Det finns inga grupperingar och alla har roligt tillsammans. Arnäs kommer att kunna gå långt med den här härliga gemenskapen.

Sju poänger efter sju omgångar. Nöjd med det?

Niklas -Både ja och nej….jag är lite besviken över matchen i onsdags mot Höga Kusten när vi spelade 1-1.  Jag tror att vi kommer bli bättre och bättre ju längre in i serien vi kommer. Som helhet är jag absolut nöjd.
Ralf; –  Självklart vill man vinna alla matcher men med tanke på att vi är nykomlingar så är det ändå en okej inledning av årets div 3 serie.

Många skador och övrig frånvaro har ställt till det en hel del och bl.a. i matchen mot Alsen förra helgen så var det 10 spelare borta. Hur mycket påverkar det resultatet?

-Jag tror inte det är så farligt om det är under en kortare period, men skulle det mot förmodan fortsätta en längre tid då har vi en del att fundera över svarar Niklas.

 -Vi har haft otur med skador och frånfall i år. Men vi har en stark stomme i det här laget som gör att vi står upp på ett bra sätt ändå. Sedan skulle vi såklart varit ännu starkare om vi hade haft tillgång till hela truppen säger Ralf.

Arnäsdagen i morgon lördag och vi spelar en viktig match mot Kubikenborg. Hur är läget i truppen inför matchen?
– Läget är helt okej, vi mönstrar samma lag på lördag som senast mot Höga Kusten. Jag tycker att det ser väldigt intressant ut svarar Ralf.

Niklas tillägger -Vi har lite småskavanker och några som är borta men jag tycker det ser bra mycket bra ut överlag. 

Jag hoppas att många kommer och besöker fantastiska HumanResurs arena under Arnäsdagen och hejar fram oss till 3 poäng och samtidigt passar på att se många duktiga barn/ungdomar spela matcher under hela dagen.

Sist men inte minst, några snabba.

Mest fåfäng i truppen?

Niklas -Utan tvekan Rasmus ”Harry” Engström

Ralf – Jag kan ju inte svara Rasse så jag säger Jocke Norenius.

Galnast?

Niklas -Här skulle listan kunna göras väldigt lång men jag säger Henke Sandlund

Ralf –Jag kan bara hålla med Niklas, jag lägger också min röst på Henke

Sjunger högst i bussen?

Niklas -KENNETH FOFANA! tätt följd av Alex Spires o Jocke Norenius 

Ralf –Ja absolut Kenneth

Kaxigast?
Niklas -Jens ”Kane” Westin

Ralf -Jens

Svärmorsdröm?

Niklas -Robbin Öberg, Marco, Andy samt Christoffer får slåss om den.

Ralf – Robin Östman

Svärmors mardröm?

Niklas -Den titeln får nog övriga slåss om.

-Nja svarar Ralf med ett leende -Det finns igen sådan i detta underbara gänget

Törs ni tippa ett resultat i morgondagens match?

Niklas -Seger 4-0

Ralf – Vi vinner med 3-1

 

Inför Kubikenborg!

Imorgon lördag så gästar Kubikenborg Human Resurs arena.

Matchen startar kl.14:00.

Truppen till match!

Christoffer Larsson

Frank Abrahamsson

Victor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Robin Östman

Endie Edlund

Martin Sjöblom

Jens Westin

Rasmus Engström

Joakim Norenius

Joakim Nydahl

Kenneth Fofana

Henrik Sandlund

Alexander Spires

Väl mött!!!

/Coach

Match mot Höga Kusten

Imorgon onsdag spelar vi borta mot Höga Kusten på Kinavallens gräsyta kl.19:30.

Höga Kusten har inlett serien med 1 vinst 1 oavgjord och 4 förluster, de kommer att vara väldigt hungriga efter mer poäng. Vi måste vara med från start och komma supertaggade till match.

Vi kommer från en 3-1 förlust mot Alsen där vi gjorde en bra laginsats som inte riktigt höll hela vägen. Imorgon knyter vi näven och vi ska göra allt för att studsa tillbaka till vinnarspåret.

 

Truppen till match:

 

Joakim Norenius

Frank Abrahamsson

Victor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Robin Östman

Martin Sjöblom

Endie Edlund

Jens Westin

Rasmus Engström

Christoffer Larsson

Henrik Sandlund

Alexander Spires

Kenneth Fofana

Elias Beimark

Joakim Nydahl

Väl mött!!!

 

/Coach

Förlust mot Alsen!

Igår lördag förlorade vi med 3-1 borta mot Alsen. I en match där vi inledde otroligt bra, redan efter 12 minuter så hittar Jens Westin nätet efter ett inspel av Rasmus Engström. Vi hade Alsen precis där vi ville och de skapade inga direkta farligheter utan vi låg helt rätt över hela banan i vårt försvarsspel. Vi skapade en del farligheter som avvärjdes av Alsens keeper. Hade vi lyckats fått in någon av de chanserna hade matchen fått en helt annan utgång. Men i den 34:e minuten så lyckas de kvittera till 1-1 på en hörna som de knoppar in. Efter det fortsätter spelet att bölja lite fram och tillbaka utan några direkta farligheter. Men strax innan paus i den 43:e minuten så lyckas de göra 2-1 efter ett inspel från kanten. Ett oturligt självmål där bollstudsen inte gick våran väg utan hamnade i egen bur.

I andra halvlek så fortsätter vi jobba och gå för en kvittering medan Alsen ligger betydligt lägre i sitt försvarsspel än i den första halvleken. Vi lyckas inte riktigt skapa de där riktiga farligheterna och i den 65:e minuten gör Alsen 3-1 via ett skott från nära håll. Efter det målet så flyttar vi upp lite folk för att komma tillbaka in i matchen men vi lyckades inte åstadkomma någon reducering.

Matchen slutade 1-3 men vi ska ändå vara nöjda med vår prestation idag. Vi håller verkligen på att växa in i div.3 kostymen och jag ser väldigt positivt på framtiden.

 

Härnäst väntar Höga Kusten på onsdag, då kommer det ett gäng grymt hungriga tigrar på besök i Ullånger.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Inför Alsen!

Imorgon lördag åker vi mot Östersund igen och denna gång står Alsen för motståndet. Alsen har inlett årets serie med 3 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust. Vi kommer från en stark prestation mot Frösö förra helgen där vi segrade med 2-1.

 

Truppen till match:

 

Joakim Norenius

Frank Abrahamsson

Henrik Sandlund

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Alexander Spires

Endie Edlund

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Christoffer Larsson

Kevin Tarberg

Elias Beimark

Kenneth Fofana

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Segerns sötma!

Igår spelade vi borta mot Frösö som tippas vara ett topplag i årets Div.3 serie. Vi åkte dit och plockade med oss 3 otroligt sköna poäng med oss hem. Resultatet blev 2-1 till oss efter en fantastisk lagprestation. Frösö var det spelförande laget och hade ett stort bollinnehav men kom inte till några direkta farligheter. Vi stod rätt i våra positioner och kämpade och slet i 94 minuter, en härlig laginsats.

 

Matchen som sådan innehöll inte så många målchanser. I inledningen av första halvlek så hade vi ett långskott från Jens Westin som höll på att ramla in under ribban. Utöver det så skapade inte vi några riktigt heta lägen, medan Frösö fick en straff i 25 minuten som vår målvakt Joakim Norenius räddade. De hade även en nick i ramen men igår var det våran dag då man även måste ha lite tur för att vinna.

En bit in i den andra halvleken får vi en frispark i korridoren som Tobias Domeij vackert placerar in i den bortre gaveln efter kraftig trafik framför Frösös målvakt. 1-0 till oss och vi får förnyad energi och blir ännu mera viljestarka. Sedan dröjde det inte så länge tills vi fick en till frispark, denna gång centralt strax utanför deras straffområde. Rasmus Engström kliver fram och bombar upp den i krysset, 2-0 var ett faktum. Inte ett rättvist resultat sett till spelet men det handlar ju om att lyckas göra mer mål än motståndarna.

Frösö började då att flytta upp spelare och satsa offensivt men vi stod emot riktigt bra tills de tilldöms ytterligare en straff. Denna gång överlistar de vår målvakt och reducerar till 2-1. Sista minuterna blev intensiva och spännande men Frösö lyckades inte få till en kvittering innan slutsignalen trots en massiv press. Segern var bärgad!!!

 

Målvakten Joakim Norenius vaktade buren på ett förtjänstfullt sätt hela matchen. Backlinjen med Frank Abrahamsson, Victor Andersson, Tobias Domeij och Daniel Dahlbäck släppte ingen över bron och låg helt rätt i sina positioner. Mittfältet med Emil Fridh, Robin Östman, Endie Edlund och Simon Hansson gjorde ett jättejobb på mitten. Rasmus Engström och Jens Westin jobbade bra ihop och var ett hot mot deras försvar när lägena dök upp. Alexander Spires och Henrik Sandlund som byttes in sista kvarten klev in och säkrade ytterligare centralt.

Bänken med Kenneth Fofana, Joakim Nydahl, Christoffer Larsson och Kevin Tarberg som inte fick spela bidrog också till den här segern med en härlig entusiasm och inställning till det här laget.

 

Tack alla inblandade som var med på den här resan, det är en stolt ledarstab som stod på sidan igår.

Nu tar vi sikte på nästa match mot Alsen kommande helg, ingen lätt nöt att knäcka men vi har ett underbart go i laget nu som kommer att bli jobbigt för våra motståndare.

Väl mött!!!

/Coach

 

 

 


Inför Frösö!

Imorgon lördag åker vi till Frösö för vår 5:e match i årets div.3 serie. Frösön har inlett serien med att plocka hem 10 poäng på 5 matcher. Vi ska åka dit och göra allt vi kan för att de ska ligga kvar på 10 poäng efter helgen.

Efter vår starka upphämtning mot Stöde så kommer vi otroligt vinstsugna till matchen mot Frösö.

 

Bussen avgår kl.07:45 på HR arena och matchen är kl.14:00.

 

Vi avvaktar med startelvan.

Truppen till match:

 

Joakim Norenius

Christoffer Larsson

Viktor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Jens Westin

Rasmus Engström

Frank Abrahamsson

Kevin Tarberg

Kenneth Fofana

Robin Östman

Simon Hansson

Alexander Spires

Henrik Sandlund

Emil Fridh

Joakim Nydahl

Endie Edlund

 

Väl mött!!!

 

/Coach


2-3 mot ett bra Stöde!

I söndags så gästade Stöde IF Human Resurs arena och de gick segrande ur striden. Det var ett obesegrat Stöde som tog ledningen med 0-1 i den 8:e minuten genom ett inspel snett inåt bakåt från kortlinjen och ett avslut i slottet. 0-2 kom i den 21:a minuten och gick till på ett liknande sätt. Det var ett rättvist resultat som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek så fortsätter vi att försöka få till en reducering men i den 59:e minuten så gör Stöde 0-3 via en nick efter en frispark.

Men vi fortsatte att kriga på och vi visade moral när kommer tillbaka i slutskedet av matchen. Och i den 84:e minuten trycker Jens Westins högerdoja in 1-3 i ett friläge, fint assisterad av Frank Abrahamsson. Sedan i den 91:a minuten så gör Jens Westin sitt andra mål för dagen när han nätar i en tilltrasslad situation i målområdet.

Vi lyckade inte få till något mer framåt innan slutsignalen men så otroligt roligt att se hur vi kom tillbaka i den här matchen.

 

Nu skakar vi av oss den här förlusten och tar sikte på matchen mot Frösön på lördag.

 

/Coach

Inför Stöde!

Imorgon söndag så gästar Stöde IF Humanresurs Arena kl.14:00.

Vi ska göra allt vi kan för att  hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter förlusten i torsdags mot Östavall.

Samlingen är kl.12:30.

 

Truppen till match:

Joakim Norenius

Henrik Sandlund

Victor Andersson

Alexander Spires

Daniel Dahlbäck

Frank Abrahamsson

Robin Östman

Martin Sjöblom

Endie Edlund

Rasmus Engström

Jens Westin

Tobias Staaf

Jonathan Westman

Kenneth Fofana

Christoffer Larsson

Elias Beimark

Joakim Nydahl

Alberto Sternad

 

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Förlust mot Östavall!

 Igår, 11:15  0 kommentarer

Igår spelade vi match mot Östavalls IF på Ånge IP och blev besegrade med 6-1. Inte ett rättvisande resultat men förlusten är inget att snacka bort. I den första halvleken så var det väldigt jämnt förutom på resultattavlan. Vi hade minst lika många farligheter som dem men lyckades inte få in bollen, vi hade bl.a en frissparksprojektil i kryssribban från Rasmus innan deras 1-0 mål. Ett mål där och det hade sett helt annorlunda ut fortsättningsvis under matchen. Istället gör de 1-0 nästan direkt efter på ett inlägg och nick. 2-0 målet var irriterande då bollen var ett par decimeter utanför sidlinjen och alla stannade upp för ett inkast, istället så friställdes en av deras spelare som inte gör något misstag och gör mål. 3-0 målet var en kommunikationsmiss där de kunde lägga in bollen i öppet mål. Föregicks också av en mycket tveksam frispark.

I andra halvlek går vi ut och fortsätter hålla upp spelet väldigt bra och det resulterar i att vi reducerar till 3-1 i den 62:a minuten genom Rasmus som blev fint assisterad av Jens. Kändes då som att vi skulle kunna kämpa oss tillbaka resultatmässigt men i den 79:e minuten gör de 4-1 på en hörna som olyckligt studsar in i mål via egen spelare. Dessutom drar vi på oss ett rött kort i den sekvensen och det blev tyvärr ridå ner. Vi orkade inte resa oss efter det och de kunde göra två mål till i slutminuterna.

 

Trots förlust med 6-1 så känns det ändå som att vi har mycket att ge i årets div.3 serie. Siffrorna blev denna gång lite missvisande sett till hur matchen såg ut.

Nu laddar vi om för match mot Stöde på söndag!

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Match mot Östavall!

Imorgon torsdag ska vi åka på årets första bortamatch mot Östavalls IF. Matchen kommer att spelas på Ånge IP kl.15:00.

Samlingen är kl.08:45 på HR Arena, bussen stannar även till vid Melinders ca kl.09:10.

 

Truppen till match!

 

Christoffer Larsson

Victor Andersson

Anders Borg

Tobias Domeij

Frank Abrahamsson

Emil Fridh

Robin Östman

Daniel Dahlbäck

Simon Hansson

Rasmus Engström

Jens Westin

Henrik Sandlund

Kenneth Fofana

Joakim Norenius

Jonathan Westman

Elias Beimark

Alexander Spires

 

Väl mött!!!

 

/Coach

rlig seger!

Rasmus och Jens målskyttar

Igår lördag så vann vi mot Lillhärldals IF med 5-0 hemma på Human Resurs Arena. I ett soligt och vårvarmt väder så plockade vi hem våra 3 första poäng i årets div.3 serie. Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna den här matchen. Vi var med direkt från start och var aggressiva och spelsugna. Första 30 min blev ändå mållösa trots en del fina lägen som vi inte förvaltade, det var även under den delen av matchen som Lillhärdal skapade sin enda riktiga farlighet som turligt för oss smet utanför stolpen.

Men i den 30 minuten så gör vi 10, Jens Westin målskytt efter en hörna som Jens distinkt nyper på volley strax utanför straffområdet.

Innan pausvilan så gör Jens Westin även 2-0 efter ett inspel från kortlinjen av Rasmus Engström. Jens gör inget misstag och placerar in den i nätmaskorna.

I andra halvlek så fortsätter vi att trycka på och skapar flertalet lägen. Men 3-0målet kommer i den 72:a minuten när Jens passar fram till Rasmus i en 2 mot 1 situation som sätter den i öppen kasse.

4-0 i den 83:e minuten, Rasmus gör mål på nick efter att ha blivit assisterad av Emil Fridhs panna.

Vi hinner även med att göra 5-0 i 90:e minuten på en lång utspark från Christoffer Larsson som friställer Rasmus som fullbordar sitt hattrick för dagen.

 

Riktigt roligt att vi får igång målproduktionen och att vi börjar verkligen hitta våra positioner över hela banan. Backlinjen ser bara bättre och bättre ut och de små justeringarna vi provat har fallit väldigt väl ut. Miittfältet gör ett jättejobb och har även de börjat hitta sina roller både defensivt och offensivt. Även riktigt kul att Christoffer fick hålla nollan.

 

Nu tar vi sikte på torsdag då Östavall står för motståndet.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

Match mot Lillhärdals IF!

Efter seriepremiären där vi förlorade mot Iggesund så har vi haft två bra träningsveckor och kommer till match med stor revanschlusta.

Lillhärdals IF har förlorat sina två inledande matcher i serien och kommer säkert vara sugna på att lugga oss på poäng på lördag när vi tar emot dem på Human Resurs Arena. Det gäller att vi kommer laddade och väl förberedda och visar direkt vilka som ska gå segrande ur kampen.

 

Vi har en härlig stämning i gruppen och vi har börjat få ordning på skadeläget. Så det ser väldigt lovande ut inför fortsättningen.

 

Välkommen till HumanResurs Arena lördag 5 maj Matchen är kl.14:00.

 

Truppen till matchen:

 

Christoffer Larsson

Victor Andersson

Anders Borg

Tobias Domeij

Emil Fridh

Martin Sjöblom

Robin Östman

Endie Edlund

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Henrik Sandlund

Frank Abrahamsson

Daniel Dahlbäck

Joakim Nydahl

Kenneth Fofana

Elias Beimark

Robin Sedin

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Förlust i premiären!

 

22 apr, 10:52 0 kommentarer

Det blev Iggesund som plockade hem 3 poäng i division 3 premiären på Humanresurs Arena. De besegrade oss med 4-1 efter en inledning av matchen som inte var önskvärd. Efter 20 minuter stod det 0-3 och det såg ut som att premiärnerverna var på helspänn. Iggesund vann det mesta och vi var inte riktigt där och tog plats. 7´min 0-1 mål i boxen efter ett långt inkast och en trasslig situation där Iggesund tar för sig och tar ledningen. 11´min 0-2 en hörna som de når högst på och vinner duellen. 20´min 0-3 en snabb omställning där de kommer 2 mot 1 och lägger in bollen i tom bur.

Efter det målet så höjer vi oss och börjar vinna närkamper och skapar även en del farligheter, bl.a en frispark i stolpen. Men utdelningen uteblev och 0-3 stod sig halvleken ut.

 

I andra halvlek inleder vi på samma sätt som vi avslutade första, fortsatt betydligt bättre närvaro och inställning. De får en man utvisad i 64´min och vi flyttar upp lite positioner. Vi skapar en hel del lägen men lyckas inte få hål på Iggesund. När vi trycker på för en reducering så får Iggesund kontringsmöjligheter. Det resulterar att de gör 0-4 i 82´min efter en kontring. Vi viker inte ner oss utan fortsätter att kämpa och i den 90´ minuten så hittar Elias Beimarks inlägg Emil Fridhs panna som nickar in reduceringen.

 

Avslutningsvis så kan vi konstatera att premiären är nu bortgjord och det blev en förlust. Det blev inte som vi hade tänkt oss men det är många matcher i den här serien och jag ser redan nu framemot nästa match mot Lillhärldals IF den 5:e maj kl.14:00 på Humanresurs.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Div 3 premiär i morgon lördag

 

20 apr, 18:30 1 kommentar

Nu är det äntligen dags för oss att spela div 3 fotboll igen efter 20 år i lägre serier.

Efter ett historiskt 2017 med seriesegrar både i div 4 och div 6 så står vi nu inför en spännande utmaning. Men oj så nära det var att matchen skulle bli framflyttad.

Det har varit en kamp mot klockan för oss att få HumanResurs Arena fri från snö och is. Stora delar av föreningen har under ett par veckors tid kämpat med spadar och snöbjörnar för att lyckas och det är först nu under fredagseftermiddag domaren gett klartecken för spel. Den som såg hur konstgräset var is och snöbelagd i onsdags kan nog inte ens tro sina ögon i morgon. Stort tack till alla i föreningen som slitet hårt för att få plan spelbar så vi kan genomföra vår premiär.

 

Våra förberedelser inför seriespelet har varit allt annat än bra. Skador och skjukdomar under försäsongen har gjort att vi inte ens varit nära att ha full trupp vid någon samling.

Vi är dock på rätt väg och har nu bara sju (7) spelare som inte är tillgänglig till morgondagens seriepremiär. På plussidan kan vi räkna in Daniel Dahlbäck som föregående säsong representerade KB65.

 

Med många spelare på skadelistan och topptippade Iggesunds IK som motsåndare får vi gå in som riktiga underdogs till matchen.  Samtidigt innebär det att vi inte behöver känna någon press utan kan bara gå ut och kämpa och göra så gott vi kan. Självklart så siktar vi på poäng.

 

I morgon är det första gången vi i herrlaget spelar match på vår nya fina konstgräsplan och ett bättre tillfälle än just vår premiär i div 3 kunde vi inte tänkt oss.

 

Välkommen ner till HumanResurs Arens i morgon för att bevittna vår comeback i div 3.

Matchen startar kl 14.00

Seger mot FV 2!

17 apr, 09:04 0 kommentarer

I söndags så spelade vår sista träningsmatch innan seriepremiären kommande helg. Vi mötte Friska Viljors andralag och vi segrade med 3-2 (2-0). Alltid skönt att vinna matcher och det fanns en hel del bra saker som vi tar med oss till nästa lördag då vi möter Iggesund i div.3 premiären.

Vi tar ledningen via en frispark slagen av Martin Sjöblom som studsar på en spelare och in i mål. 2-0 målet var ett fint anfall som till slut hittade Endie Edlunds högerdoja som levererade, fint assisterad av Robin Östman.

Det stod sig halvleken ut och det kändes stabilt och bra.

I inledningen av andra halvlek så fortsätter vi i samma anda och det dröjer inte så länge innan Robin Östman blir knuffad och ordnar en straff åt oss. 3-0 på straff, Martin Sjöblom placerar in den vackert.

Efter det målet så tappar vi lite för mycket inställning och positioner och de får reducera lite billigt på en frisparksvariant. I slutskedet av matchen gör de även ett till mål på oss via ett avslut i boxen efter ett inspel från kanten.

En seger är alltid en seger men vi måste börja stå upp för varandra i 90 minuter, annars blir vi sårbara.

 

Nu laddar vi om och tar sikte på premiären mot Iggesund på lördag, då ska vi sälja oss ruskigt dyrt.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

DM resan över för denna gång!

11 apr, 08:40 0 kommentarer

Igår tisdag mötte vi div.2 laget Kramfors i DM semifinalen på skyttis IP. Det blev förlust med 0-5 men ändå ett steg i rätt riktning.

Vi stod emot riktigt bra i 60 minuter innan de via en frisparkskanon från långt håll spräckte nollan. Under de 60 minuterna visade vi att är på rätt väg och att vi blir bättre och bättre. Tyvärr höll vi inte hela vägen och föll ihop när de tog ledningen. Innan dess stod matchen och vägde och hade vi lyckats peta in en boll på våra chanser så tror jag att sista 30 min sett annorlunda ut.

 

60 min. 0-1 Frisparkskanon från 35-40 meter.

63 min. 0-2 Ett inlägg som de når högst på och nickar in i mål.

76 min. 0-3 Frispark rakt upp i kryllet strax utanför straffområdet.

77 min. 0-4 En snabb omställning där de kommer 2 mot 1 och gör mål.

79 min. 0-5 Ett skott ganska långt utifrån som hittar nätmaskorna.

 

Trots 0-5 i baken så ska vi inte hänga läpp, utan vi ska spinna vidare på de positiva sakerna från den här matchen.

Nu tar vi sikte på söndagens träningsmatch mot FV2.

 

Vi får gratulera Kramfors till segern och lycka till i fortsättningen.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

 

Inför DM Semifinalen mot Kramfors Aliansen !

 Imorgon tisdag är det dags för semifinal i DM mot Kramfors på Skyttis kl.19:00.

Vi kommer till match med stor revanschlusta  efter 2-3 förlusten i lördags.

Truppen:

Christoffer Larsson

Robin Sedin

Frank Abrahamsson

Tobias Domeij

Patrik Östberg

Jonathan Westman

Andy Edlund

Anders Borg

Marco Lundqvist

Robin Östman

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Elias Beimark

Joacim Nydahl

Victor Andersson

Nu ska vi visa upp oss från vår bästa sida!

Väl mött!!!

/Coach

 

Tags:

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.