MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startsida

21st april 2014

Friska Viljor FC

2018-04-10 14:31:32

Friska Viljor FC - Ytterhogdals IK

Friska Viljor kammade hem alla poängen under lördagseftermiddagen. Segersiffrorna skrevs till 5-2 efter gulsvarta mål av, i tur och ordning: Isak, Moses, Linus, Niclas och Rami. En jättefin insats som lovar gott inför den stundande DM-finalen.

Matchen är inledningsvis jämn och, som vanligt i den här serien, känns första målet väldigt avgörande. Men med det sagt så hade matchen, för Ytterhogdal i bästa fall, blivit jämnare om de gjort första målet. För efter vårt första mål tar vi över allt mer och dominerar matchen. De 2-0 vi har med oss i halvtid är helt i sin ordning. De tappar konceptet försvarsmässigt och vi känns, glädjande nog, väldigt giftiga i våra framstötar.

I andra fortsätter vi att driva matchen, trots en tidig reducering från YIK, är det aldrig något snack. Vi rinner ifrån till 5-1 innan de får in en lite irriterande reducering i slutsekunderna.

På det hela taget en jättefin insats av hela laget. Fantastiskt skönt att vi fick sätta så många baljor också!
Man bör förvisso ha i åtanke att motståndet hade ett par viktiga kuggar avstängda, vilket dock självklart inte förtar vår prestation på något sätt.

Nu väntar alltså en DM-final härnäst. Kramfors, som har det lite tungt i serien för tillfället, lär säkert komma taggade till tänderna för att vända sin trend. Det gäller för oss att stå starka och visa oss från vår bästa sida om vi ska kunna ro hem det. Matchstart måndag 19:00 på Skyttis. Varmt välkomna!

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Ytterhogdals IK

Det är, som alla som följer oss vet, tätt med matchandet i helgen. Efter mötet med Ytterhogdal väntar DM-finalen mot Kramfors (även den hemma på Skyttis) redan på måndag. Men först alltså Ytterhogdal och en ny hemmamatch. Denna gång spelar vi hemma även på pappret.

Ytterhogdal, nykomlingar liksom vi, är ett lag med flera utländska klasspelare att se upp med. De har, i likhet med oss, skrapat ihop 7 poäng, varav 4 på bortaplan. Med andra ord så lär det bli jämt och spännande i vanlig ordning.

Vi kommer från ett oavgjort resultat i "bortaderbyt". Ett resultat vi inte känt oss helt nöjda med. Det gäller att verkligen vilja göra mål. Tror många av oss som sett matcherna från sidan upplever att det saknas lite killerinstinkt i boxen. Detta gäller både i spelet där vi, för att prata hockeyspråk, behöver bli bättre på att verkligen "driva på mål" och på hörnor och frisparkar där vi ska hugga direkt i tilltrasslade situationer och på returer. Vi har oftare, än vad poängskörden antyder, haft spel- och chansmässigt övertag i matcherna. Men det gäller såklart att kunna omsätta detta. Något som vi givetvis pratat om. Förhoppningsvis är det således ett gäng riktigt hungriga hemmaspelare som äntrar Skyttis gröna äng klockan 16 på lördag. Hoppas vi ses!

Erik Johansson

Gottne IF - Friska Viljor FC 1-1

I en tight och, målchansmässigt, jämn tillställning delade Viljorna och Gottne broderligt på poängen inför det mangranna publikhavet på Skyttis.

Vi inleder annars, som så många gånger förut, med mycket bollinnehav och allmän speldominans. Dessvärre så utnyttjar Gottne en av sina fåtaliga framstötar på bästa sätt och våra grabbar försätts i jaktläge. Gulsvart lyckas dock kvittera med tiotalet minuter kvar till vilan. Herman har lekstuga på kanten och hittar in till Linus som rakar in utjämningen i öppen bur. Snyggt!

Första halvlek gick trots allt tydligt på poäng till oss. Vi betonade därför vikten av att fortsätta att utmana och vara heta när lägena dyker upp.

I andra sjunker tyvärr spelkvaliteten avsevärt och matchen blir ett ställningskrig. Känslan från sidan är att båda lagen dels är trötta och dels är rädda att förlora. Vi har några lägen att avgöra. Men det har även Gottne så vi får helt enkelt acceptera krysset och gå vidare.

Närmast väntar nu ett viktigt hemmamöte med Ytterhogdal på lördag, innan det är dags för DM-final mot Kramfors endast två dagar senare. Tätt på given med andra ord. Varmt välkomna till båda drabbningarna!

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Kramfors Alliansen

Det är två, för varandra, ytterst välbekanta lag som intar Skyttis plastmatta idag. Årets första derby står med andra ord för dörren.

I veckan har vi nött lite offensiv, i hopp om att få bukt med måltorkan vi lidit av inledningsvis. Det har sett bra ut. Att det finns mycket talang och kompetens i truppen råder det i alla fall inget tvivel om.

Bortalaget Kramfors har skrapat ihop fyra poäng så här långt, en mer än oss. Segern mot Hudiksvall i hemmapremiären imponerar och det ska bli mycket intressant att se vad de blåvitrandiga har att komma med.

Matcherna mot Kramfors brukar, av tradition, vara intensiva och händelserika tillställningar. Således finns.all anledning att svänga förbi Skyttis under lördagen då denna uppgörelse inte torde bli något undantag. Bägge lagen lär vara taggade till tänderna under alla omständigheter. Matchstart 13:00. Må bästa lag vinna!

Erik Johansson

Ett tillsynes försiktigt och passivt gulsvart lag åkte på en 0-1 förlust uppe i Norrbotten. Resultatet klassar in på det hedersamma kontot med tanke på att det är ett tilltänkt topplag vi möter. Men spel- och inställningsmässigt var detta tyvärr den sämsta insatsen hittills i serien. Boden gör vad som krävs och vinner därför välförtjänt.
Det finns inte mycket att orda om kring matchen. Boden tar ledningen i slutet av första halvlek och spelar på resultatet resten av matchen känns det som. Även om de flesta säkert vill åstadkomma något, så saknas riktig glöd och desperation i vår kvitteringsjakt. Betyget på matchen blir därmed, på det hela taget, en ganska tam tillställning.
Det märks att spelare som Rasmus Bergström och Armegio Liva saknas från ifjol. Dessa två stod tillsammans för mer än hälften av de avgörande målen under förra säsongen. När Armegio är borta och Rasmus saknas ett tag till, krävs det att andra kliver fram mer i viktiga lägen. Det positiva är att samtliga kan bättre än vad man visade mot Boden. Med två derbyn tätt inpå varandra, saknas emellertid inte morötter att vända skutan rätt igen.
Kommande lördag vankas alltså norrtvåans första ångermanlandsderby då Kramfors gästar. Vi ska ge absolut allt för att glädja alla supportrar som söker sig till Skyttis. Matchstart 13:00. Väl mött då!
Erik Johansson

Bodens BK - Friska Viljor FC

Efter en väldigt bra träningsvecka med högt tempo och många som velat visa framfötterna, är det så återigen imorgon, dags att styra kosan till Norrbotten.

Våra motståndare Boden står, efter tre omgångar, fortfarande utan seger efter två oavgjorda och en förlust. Ett facit som det notoriska topplaget knappast är nöjda med.

Friska Viljor å sin sida plockade den första viktorian i senaste omgången (1-0) när IFK Umeå fick sträcka vapen. En insats som, spelmässigt, lovade mer. Det är således med viss tillförsikt vi emotser besöket på finfina Boden Arena. Vi åker upp med ambitionen att göra en riktigt bra bortamatch så får vi se hur långt det räcker.

Skadeläge/frånvaro:

Jonas Ekani är avstängd efter utvisningen senast. Annars finns inga skador att rapportera.

Erik Johansson

Friska Viljor FC - IFK Umeå 2-1

I den dunkla kvällsbelysningen (lite för dunkel kan man tycka...) på Skyttis IP tog Viljorna säsongens första seger i seriespelet. En match hemmalaget dominerar från början till slut och vinner ytterst välförtjänt och i underkant.

Vi inleder lysande och kunde/borde nog ha avgjort den här tillställningen redan efter en halvtimme. Tyvärr har vi fortsatt svårt med effektiviteten och att det står 0-0 i halvtid känns närmast som en förolämpning. Undertecknad räknade till ca 10 rejäla målchanser samt en straffmiss.

I pausen betonar vi vikten av tålamod och att vi inte tummar någonting i försvarsarbetet i ivern att gå på offensiven.

I andra jämnar spelet ut sig en aning då våra anfall blir lite mer ostrukturerade och, fullt naturligt, präglade av desperation. Men det är ändå tydligt att det är vi som för och skapar absolut mest. Med drygt 10 minuter kvar faller så det förlösande segermålet. Isak och Herman samspelar på högerkanten, den senare lyrar in bollen på den bakre ytan där Toby smugit upp och möter med skallen (!!!). Fint mål och oket släpper lite från axlarna. Umeå flyttar nu upp det man har och forcerar vilt. Hjälpt av en onödig utvisning på Jonas Ekani så förmår man också att skapa några halvchanser. Men något annat än hemmaseger hade verkligen varit ett rån. Att vi lyckas stå emot känns därför mycket rättvist.

Sammanfattningsvis, som sagt, en odiskutabel seger. Att Toby gör sin första match från start på nästan ett år (med den äran dessutom) var också glädjande. Hela backlinjen gör ett stabilt dagsverke och känns trygga. Våra offensiva krafter ska ha en eloge för alla skapade möjligheter med ett minus för effektiviteten. Mittfältet vinner matchen i matchen och Sebastian håller nollan. Gott så! På lördag åker vi till Boden för en tuff bortamatch.

Erik Johansson

Inför Friska Viljor FC - IFK Umeå

Gulsvart kommer till match utan resultatmässig utdelning efter de två inledande omgångarna. Umeå å sin sida har totalt en pinne efter den mållösa matchen mot Härnösand senast. Med dessa förutsättningar är det givetvis två hungriga och poängtörstande lag som intar Skyttis gräsmatta på fredag kväll. Vi har haft fokus på avslut i veckan, vilket varit något utav ett aber för oss så här långt. Vi får hålla tummarna för att det lossnar lite mot Umeå. Matchen drar igång 19:00 imorgon. Hjärtligt välkomna!

Skadeläge/frånvaro:

Även om vi åkte på några nya skavanker efter senaste matchen så har skadeläget ändå, som helhet, ljusnat lite. Men vi saknar fortfarande en del tongivande spelare och får således fortsätta bevisa att bredden i truppen ändå räcker till.

Erik Johansson

Friska Viljor FC - IFK Timrå 1-2

Det räckte inte riktigt hela vägen till poäng för våra Viljor i årets första seriematch på Skyttis. Timrå var det effektivaste laget och segrade med 2 mål mot 1.

Vi inleder matchen helt okej och bevisar återigen att vi, spelmässigt, absolut inte har något att be om ursäkt för på denna nivå. Utöver det så skapar vi också 2-3 vassa målchanser. Dessvärre blir vi återigen brutalt straffade på en fast situation.

Deras lagkapten får alldeles för ohotad knoppa in 0-1 efter 21 minuter från en korridorfrispark. Efter detta hamnar vi i en mental svacka och får vara nöjda att det bara står 0-2 i paus. Det andra målet är ett mönsteranfall längs vår vänsterkant.

I paus försöker vi gjuta mod i elvan och påminner om den kvalité vi har när vi presterar som vi kan. Självklart så känner vi ju också att ett reduceringsmål gör att vi verkligen är med igen.

Om det är vi som är bra eller om Timrå omedvetet drar sig tillbaka låter vi vara osagt. Men i andra dominerar de våra eftertryckligt utan att vi för den sakens skull släpper till mer än ett fåtal kontringar. Vi saknar dock lite spets i de avgörande lägena för att profitera på dominansen. Med kvarten kvar kommer dock en hoppingivande reducering när debuterande Johan Östensson, på en stickare, rundar målvakten och placerar in lädret trots snäv vinkel. Vi fortsätter sedan oförtrutet och kastar upp allt för att forcera fram en kvittering. Men trots några lägen och nästanlägen så står sig resultatet tiden ut.

Känslan efter matchen är att vi var förtjänt av ett oavgjort resultat. Men samtidigt ska vi komma ihåg att vi bör vara glada att underläget inte är större efter första halvlek. Med det sista i åtanke så hoppas jag att vi släpper besvikelsen fortast möjligt och tar sikte på nästa hemmamöte. Redan 19:00 på fredagkväll står nämligen ytterligare ett IFK (Umeå) för motståndet.

Några sköna glädjeämnen, utöver andra halvlek, tar vi ändå med oss. Vi hade ett antal unga debutanter som alla skötte sig bra. Men målskytten(!!) Johan Östensson förtjänar verkligen ett extra omnämnande. Mycket kloka och välavvägda beslut kryddat med ett vackert mål. Han växte också ju längre matchen led vilket verkligen bådar gott framöver. Frans Erikssons inhopp efter sin långa frånvaro imponerar också. Han kommer in direkt med pondus och är resolut i närkampspelet när vi behöver det som mest. Rami och Tobbe F får också en extra klapp på axeln för fina insatser av undertecknad. Nu väntar, som vanligt, ny träningsvecka innan alltså Umeå besöker Skyttis. På återseende!

Erik Johansson

Inför Friska Viljor - IFK Timrå

Äntligen dags för vår - äntligen dags för fotboll på Skyttis! Friska Viljor tar emot IFK Timrå i morgon med avspark kl 14 och assisterande tränare Erik Johansson ger här en kortare rapport inför matchen.

Veckan efter Luleåmatchen har vi ägnat åt att analysera förlusten och gnugga det kollektiva försvarsspelet lite extra. Tycker att vi haft bra fokus och kvalitén på träningen har varit mycket bra. Med andra ord så märks det på spelarna att det vankas hemmapremiär.
Imorgon väntar alltså Timrå. Laget kvalade till division 1 ifjol och förväntas vara med och kriga i toppen även i år. Man vann komfortabelt sin premiär "hemma" i Härnösand mot IFK Umeå med 5-2 och blir säkert ett rejält test för våra gulsvarta hemmafavoriter. Även om vi saknar ett antal spelare till imorgon så förfogar vi över ett bredare spelarmaterial i år och ska ändå kunna ge IFK Timrå en match, oavsett vilka killar som är tillgängliga. Spännande ska det bli hursomhelst. Hoppas att så många som möjligt väljer att söka sig till Skyttis vid 14-tiden imorgon. Ni är varmt välkomna!
Skadeläge/frånvaro:
Tyvärr saknas ett antal viktiga pjäser för oss. Rasmus Bergström opereras inom kort, Adam Olsson kör rehab veckan ut med sin rygg, vad och baksida och Herman Johansson är alltjämt avstängd efter knuffen i höstas. Dessa är definitivt borta liksom Anton Granath och Isak Sedin som skriver högskoleprovet. Utöver ovan nämnda så är Jonas Ekani och Toby Davis, av olika anledningar, tveksamma till spel.
Glädjande är dock att Frans Eriksson är tillbaka i full träning och tillgänglig för spel efter sina segdragna tarmproblem.

IFK Luleå - Friska Viljor FC 3-0

Förlust i premiären!
Den efterlängtade premiären gick tyvärr inte som alla vi gulsvarta hade hoppats. Förlust med 3-0 mot tippade topplaget IFK Luleå som vinner, ska vi vara ärliga och säga, fullt välförtjänt.
Annars inleder vi matchen riktigt bra och fortsätter på den inslagna vägen som vi kört på de senaste matcherna. Vi dominerar bollinnehavet stundtals i första halvlek och skapar minst lika mycket som våra motståndare. Tyvärr bjuder vi lite på deras ledningsmål då vi säljer oss lite för naivt på en korthörna. Luleå gör det bra och kommer till ett inspelsläge som rakas i mål (Mer noggrannhet krävs när vi spelar i tvåan).
I pausen känner vi ändå att vi är med i matchen och att vi har möjligheten. Men tidigt i andra får Luleå sitt psykologiska 2-0 mål istället och luften går ur oss en hel del. Den mentala ryggsäcken med bortaplan och 0-2 i baken blir lite väl jobbig att hantera och vi tappar kvalité och struktur allt eftersom.
Vi flyttar fram mer folk mot slutet. Men utan riktig tro och energi så får vi ändå väldigt svårt att skapa några mållägen som är värda att nämna. Istället kommer, som brukligt när man måste chansa, en omställning precis i slutet och 0-3 resultatet är ett faktum.
Sammanfattningsvis en, spelmässigt, till stora delar helt okej insats. Vi visar att vi kan vara med och tävla med lag som kommer tillhöra toppen (Luleå var mycket bra). Men vi behöver bli noggrannare och prestera närmare vårt max för att kunna lugga dem på poäng, samt ha lite mer mariginaler med oss.
Känns, trots allt, kul och spännande att serien äntligen är igång. Vi kommer slicka såren under veckan och ladda för hemmapremiären mot IFK Timrå kommande lördag. Väl mött alla som vill!

Erik Johansson

2018-04-07 IFK Luleå - Friska Viljor FC

Hur skulle du summera försäsongen?
- Det blev inte så som vi hade tänkt oss. Vi tränade i Boschhallen lite för länge, snömängden var orsaken. Vi kom ut på Skyttis två veckor för sent, två träningsmatcher blev inställda men trots det ser det helt okej ut. Bra att vi fick klämma in DM semifinalen mot Härnösand innan seriepremiären.
Rasmus skada i Boschhallen under försäsongen var givetvis tråkigt för oss och en stor förlust förstås.
Hur är känslan inför seriepremiären?
- Känslan inför seriepremiären är riktigt bra. Många spelare utvecklas vecka efter vecka. Vi har jobbat med detaljer i försäsongen, det ser riktigt bra på träningar och bättre och bättre i matcher. Mina spelare litar på varandra och litar på spelidé.
Vad vet ni om IFK Luleå?
- Jag fick info från deras matcher mot Umeå FC och mot Kalix IF.
Mina grabbar vet hur Luleå spelar, deras styrkor och svagheter.
IFK Luleå är ett bra fotbollslag med en ny tränare, ny spelsystem och många nya spelare. De flesta rankar Luleå som ett topp lag i Div 2.
Vi tror på det vi gör. Mina spelare är laddade och redo. Vi reser till Luleå för att göra en bra match avslutar a-lagets huvudtränare Pero Kapcevic.
Lycka till!
- Tack så mycket!

 

 

Allt om tabeller, resultat och kommande matcher på fotbolly.se

2018-03-26 10:42:19

Årets spelprogram för aktuella serier är nu uppdaterade.
Gå in och sök på serier damer och herrar till vänster i "tarmen" så hittar du det mesta.
Under "Dagens matcher" finns en del träningsmatcher och när serierna kommer igång hittar du alla matcher både senior och ungdom.
Under "Inför/Efter matchen" kan du läsa vad förningarna själva tycker om sina matcher.

Vilka matcher spelas i helgen?
Gå in på "Kommande matcher" så får du veta.

Vem dömer derbyt?
Gå in på "Kommande matcher" och dubbelklicka på matchen så får du veta.

Startade Petter Thelin i Anundsjös match?
Gå in på "Senaste resultat" och dubbelklicka på Kramforsalliansens match så får du veta, dessutom kan du se spelartrupp, byten, varningar, utvisningar och publiksiffran.

Leder Friska Viljor tvåan?
Gå in på "Tabeller" så får du veta.

När spelar mitt barnbarn nästa gång?
Gå in på "Dagens Matcher i Ångermanland" och sök på datum så får du veta.

Hur ser det ut för mitt lag inför nästa match?
Gå in på "Inför/Efter matchen" så får du veta.

Inget hoppande mellan olika sajter, allt finns samlat på fotbolly.se!

Saknar du något, så hör av dig till info@fotbollyse

Härnösands FF

2018-04-02 22:07:48

HFF - Timrå 0 - 1

Det blev en sur förlust mot Timrå med 0 - 1 denna torsdag kväll på Högslätten. HFF spelade trots förlusten bra matchen igenom och borde ha lett med minst 2 - 0 i halvtid sett till skapade mållägen, men oturen grinade HFF i ögonen under hela matchen. Dessutom missade hemmalagets Rabii Hamdan en straff, då han försökte lura målvakten Christofer Högbom med ett löst skott som dock Christofer halvräddade och returen slogs bort på mållinjen av förre HFF-spelaren Osman Aksoy.

Och inte blev det bättre av en minst sagt dålig domarinsats av  Rickard Lingensjö, en insats som präg-lades av många inkonsekventa beslut och ett ivrigt viftande med gula kort (8 st!!) mot HFF:s spelare och dessutom avvisade han två HFF-ledare. En bättre domarinsats har man rimligen rätt att kräva i div 2!

HFF fick efter drygt 50 min Martins Williams utvisad sedan han fått två gula kort. Trots utvisningen var det HFF med 10 man som även under andra halvlek hade de klart bästa målchanserna. Men de många konstiga domsluten gjorde hemmaspelarna frustrerade och så fick Timrå straff i min 87. Detta sedan Lamin Kargbo i hemmalaget inne i eget straffområde i en luftduell, aningen hårt gick upp i ryggen på en Timråanfallare, som kastade sig i backen.  Straff och 1 - 0 till Timrå genom Granit Buzuku! HFF fortsatte att skapa målchanser även efter Timrås mål, men det ville sig inte för hemmalaget, som ändå visade upp ett bra spel. Dock måste man bättre ta vara på målchanserna för att vinna matcher.

 

Inför HFF - Timrå

Dags för derbymatch ikväll torsdag mot serieledande IFK Timrå, som inte står högt i kurs hos oss i HFF efter deras värvningar av startspelare från HFF de senaste 2 åren. Robin Bergman, Johan Ödmark och Stefan Lagergren värvades ifjol och Jimmie Gustafsson i år. Jag tycker det är fel av div 2-lag i regionen att värva av varandra. Vi bör i stället vid värvningar söka ambitiösa och duktiga spelare från lokala och regionala lag i lägre serier. Nu har visserligen vi i HFF inte lyckats så bra i år med en sådan strategi, men jag tycker ändå att det är den väg man ska välja. Jag tvingas tyvärr konstatera att vi nu hamnat på samma nivå regionalt som vi tidigare hade lokalt i t.ex. Härnösand då spelare från Älgarna, IFK Härnösand och Älandsbro AIK (alla lag då i div 4) "spelade ut" föreningarna mot varandra, till nackdel för alla tre föreningar. Det var f.ö. den största anledningen till att samarbetsföreningen HFF startade 2007.

Men nu gäller det derbyt mot Timrå. HFF har endast ett par spelare skadade och är heller avstängd så vi kan ställa upp med vårt bästa lag och med 18 spelare i vår trupp. Men det gäller för oss att visa upp en helt annan inställning och kämpaanda än senast mot Luleå om det ska bli poäng mot Timrå. Vi måste också få ordning på vårt försvarsspel mot Timrås alla offensivt duktiga spelare. Men deras defensiv har hittills visat sig sårbar och det ska vi givetvis försöka utnyttja. Det vi också hoppas på är att många åskådare ikväll kommer att söka sig upp till Högslätten för att se det intressanta derbyt mot Timrå.

Alla är varmt välkomna i försommarvärmen!

Luleå - HFF 4 - 0

Luleåresan slutade i moll efter en klar Luleåseger med 4 - 0. Luleå startade matchen mycket aggressivt och man gav inte HFF-spelarna någon tid alls att behandla bollen när bortalaget hade bollkontakt. HFF- spelarna var inte lika heta utan man tillät hemmaspelarna att röra sig fritt när man hade bollen. Därför var och förblev hemmalagets övertag mer eller mindre konstant under hela matchen. Till en början kunde dock HFF försvara sig bra mot Luleås kontinuerligt långa bollar ut mot båda kanterna. Men efter drygt 20 min slog hemmalaget en av sina många långbollar ut mot högerkanten och ned mot kortlinjen. Precis innan bollen gick över kortlinjen hann en hemmaspelare dit och slog in en hård boll mot främre stolpen och bollen studsade in mellan benen på Karim M i  HFF-målet och 1 - 0 till Luleå. Rättvist men ändå oturligt för HFF. Detta resultat stod sig halvleken ut, vilket gav oss visst hopp om att kunna vända på matchen under andra halvlek.

Men så blev det inte! I stället kunde Luleå öka till 2 - 0 UTAN att göra mål!!! Karim M i målet gjorde en skotträddning och kunde liggande nå bollen när den var på väg att rulla över mållinjen. Men linje-mannen 35 meter bort , vinkade för mål trots att bollen var helt skymd för honom av den liggande Karim. Men domaren blåste mål med hänvisning till linjemannen. Målet innebar tyvärr att HFF mentalt tappade koncentrationen. Detta i kombination med att HFF gick ner på en trebackslinje i hopp om reducering och kvittering gjorde att Luleå kunde kontra in ytterligare 2 mål. Segern var utan tvekan rättvis men samtidigt måste framhållas att HFF:s missflyt med bl.a. domslut fortsätter.

Bra denna dag i HFF var främst den alltid lika föredömligt kämpastarke Gideon Tinat i försvaret samt Rabii Hamdan på mittfältet. Nya bättre tag krävs mot Timrå på torsdagkväll på Högslätten.

 

Inför Luleå - HFF

Åter dags för en långresa, nu till Luleå för match på lördag. Vi åker buss på fredag eftermiddag och övernattar på vägen upp. Att åka upp tidigt på  lördag morgon till Luleå och försöka göra en bra matchinsats går helt enkelt inte. Detta ekonomiskt kostsamma avståndsproblem för lag i div 2 Norrland är vi ensamma om bland div 2-lagen i Sverige, utan att lagen i norr får någon vettig kompensation av Svenska Fotbollsförbundet - ytterst orättvist och ett osolidariskt agerande av Svensk Fotboll!

Vi åker upp till Luleå efter en tung förlust hemma mot topplaget Hudik, sedan vi tappat en ledning under matchens avslutande minuter. Men trots förlusten spelade vi bra mot Hudik större delen av matchen, vilket vi tar med oss inför mötet med ett nytt topplag. Vi ser och vet att vi har ett lag med ett spelarmaterial som har kapacitet att i princip slå alla lag i norrtvåan, så vi har gott hopp inför lördagens match. Tyvärr är vår forward Walter Vaz avstängd efter 3 gula kort, men det kompenseras till viss del av att vår offensivt lagde Martins Williams återkommer efter sin avstängning. Vi dras även med en del långvariga skadeproblem på ett par viktiga spelare, bl.a. på vår ur-HFF-are och kämpe Fredrik Melander.

Inför Luleåmatchen måste vi hitta en positionsmässigt välbalanserad laguppställning för att lyckas fullt ut. Det kommer givetvis också att krävas en verklig kämpainsats av alla spelare för en lyckad matchutgång på lördag. Och vidare krävs att vi lyckas med våra taktiska upplägg under matchens 92-93 minuter.

 

HFF - Hudiksvall 1 - 2

Åter en tung förlust med 1 - 2 och åter efter att vi haft ledningen med 1 - 0 och åter efter förlustmål i slutminuterna! Tillfälligheter??? Nja, knappast utan troligen mera beroende på att vi inte kan "knyta ihop säcken" när det drar ihop sig till slutminuter. Här måste det till en skärpning!

Det positiva med Hudikmatchen var att vi spelade bra större delen av matchen, och att gästerna inte dominerade så stort som var väntat på förhand. Efter en ganska jämn första halvlek där Hudik hade mer boll, men där man ändå inte skapade så många målchanser, kunde HFF ta ledningen (se bilden) genom Walter Vaz i min 57. Men så kvitterade Hudik genom Andreas Persson i min 76 efter klungspel i straffområdet. Sedan kom det avgörande 1 - 2-målet av Andreas Smedbacken då han sköt ett halvhårt skott från straffområdeslinjen i min 86, ett skott som letade sig förbi vår målvakt Karim M.

En totalt sett bra insats av nya HFF som blir alltmer samspelta. Bra i hemmalaget var främst mittbackarna Gideon T och Spiros O, mittfältaren Rabii S samt Walter V på topp. Men även Araya Z var bra och Bamekee T visade upp ett piggare spel än på länge. Nya tag på lördag då vi möter topplaget Luleå borta.

Inför Hudiksvall - HFF

Efter den försmädliga bortaförlusten mot Täfteå är det nu dags för HFF att möta tre topplag på rad, nämligen Hudiksvall nu på måndag kväll på Höga, därefter Luleå borta och sedan Timrå hemma. Tuffa matcher, men tidigare år har vi klarat oss bra mot de flesta topplagen, medan vi förlorat mot på förhand "enklare" motstånd. Det finns egentligen ingen annan förklaring till detta än än att motivationen och kämpaandan varit större när vi mött toppmotstånd. Och så hoppas jag verkligen det också blir i år med början mot Hudiksvall. Hälsingelaget har nu tre raka vinster, senast vann man hemma mot Östersund med 2 - 0 så formen verkar god.

Vi har några spelare skadade/sjuka/avstängda/bortresta i matchen mot Hudik, men trots detta så kan vi ställa upp med ett väl balanserat och bra lag. Och kunde Kramfors slå Hudik, så bör vi också ha en god chans under förutsättning att alla är välmotiverade och gör toppinsatser. Det krävs att vårt defensiva spel fungerar väl samt att våra kontringar är vassa.  Det har för övrigt sett bra ut på våra träningar under veckan och framförallt tycker jag att målgörandet förbättrats, vilket i huvudsak beror på att alla våra nya spelare nu lärt sig hur man ska agera i vårt anfallssystem. Även försvarsspelet har utvecklats främst genom att samspelet/samagerandet mellan mittbackarna Gideon Tinat och den nye greken Spiros Odemisiotis fungerar allt bättre. Om vårt alltmer samtränade lag räcker till mot Hudiksvall ska bli intressant att se. Väl mött på Högslätten på måndag kväll!

 

Täfteå - HFF 2 - 1

Det blev tyvärr en uddamålsförlust för HFF borta mot Täfteå. Men trots förlusten så gjorde vi en bra match speciellt under första halvlek. Vi tog också ledningen med 1 - 0 efter 30 min på en frispark från ca 25 meter, en frispark som Kostas Mitsopoulos "smekte in" vid ena stolpen. Bara tre min senare kvitterade dock Täfteå till 1 - 1 genom Jonatan Undén Wiberg. Detta efter ett hemmaanfall på högerkanten, där man f.ö. ofta anföll, och då vårt högerförsvar blev överspelat.

Matchen avgjordes i 81 min då hemmalaget tilldelades en felaktigt dömd straff (filmning, erkänd efter matchen av spelaren), en filmning som domaren lät sig luras på!? Straffen slogs i stolpen, men domarna påstod då att Karim M i målet rört sig (vilket också var fel och finns dokumenterat på film), så straffen gick om och slogs i mål  av Fredrik Johansson och därmed fastställdes slutresultatet till 2 - 1 till Umeås förortslag Täfteå. Olyckligt att domarna (alla tre tyvärr från Umeå!!!! ) avgör matchen direkt felaktigt. Men det är inget att göra åt, utan nu gäller det att komma igen till nästa match mot Hudiksvall hemma på Höga på måndag kväll den 14 maj.

 

Inför matchen Täfteå - HFF

Åter dags för en resa till Umeå, denna gång för att möta förortsgänget Täfteå. Vår förra Umeåresa gav en poäng i och med 0 - 0 mot nykomlingen i div 2 IFK Umeå. Vår insats i den matchen var klart underkänd och berodde säkerligen till stor del på att våra spelare omedvetet underskattade Umeålaget. Troligen var det för övrigt underskattning som drabbade Piteå i lördags då man förlorade mot just IFK Umeå. Det är således oerhört viktigt att inte underskatta något lag i serien och mot Täfteå måste vår inställning och spelarnas koncentration vara på topp.

Vår trupp inför matchen ser bra ut. Skadeläget har nämligen klart förbättrats bl.a. i och med att Rabii Hamdan och Deldar Ibrahim är tillbaka. Vi fick visserligen backen Leo Folla utvisad senast mot Gällivare/M, sedan han fick sitt andra gula kort i slutminuterna, så han är avstängd. Leo har dessutom åkt hem till USA och hans återkomst är osäker. Därför har vi snabbt lyckats skaffa en ersättare i Spyros Odemisiotis från  Grekland och han går direkt in i startelvan. Vi hoppas verkligen att Spyros bidrar till att förbättra stabiliteten i vår försvarslinje, eftersom vi släppt in fem respektive fyra baklängesmål i våra två senaste  matcher. Vi visade senast mot Gällivare/M att vårt offensiva spel gav målmässig utdelning och den trenden fortsätter förhoppningsvis på lördag mot Täfteå. För första gången i år har vi också en trupp som innebär att alla våra tillgängliga spelare inte får plats i truppen mot Täfteå. Det innebär bl.a. att den interna konkurrensen ökat, vilket också visat sig under veckans träningar.  Vi är inne i en positiv trend för närvarande, och därför har vi goda förhoppningar om en seger på lördag mot Täfteå.

 

HFF - Gällivare/Malmberget 5 - 4 !

HFF och Gällivare/M bjöd på en riktig målkavalkad denna lördag på Högslätten och då främst under den andra halvleken. HFF inledde bäst med ett bra men ineffektivt kortpassningsspel. Men det var Gällivare/M som genom Aaron Spear gjorde det första målet, 0 - 1, efter 21 min då HFF enkelt tappade bollen på mittfältet och Aaron kunde rinna igenom HFF:s raka backlinje. Men 10 min senare fiskade M Daouadi upp en boll på mittplanen, avancerade några steg och slog på ett hårt skott från ca 30 meter, ett skott som tog i ribbans underkant och studsade i mål. Daouadis första mål i div 2! I min 49 slog G/M in en boll från sidan mot straffområdeslinjen och där bröt Gideon T bollbanan med en ovarsam glidtackling och domaren Ulrik Ulander pekade efter viss tvekan (utanför eller inom straffområdet) på straffpunkten och straffen slogs i mål av Samir Skrijelj och 1 - 2 var ett faktum.  Ett parminuter senare anföll HFF på högerkanten, bollen slogs in mot mål och från nära håll kvitterade Leo Folla till 2 - 2. Sedan klev den unge mittfältaren Hampus Svensson in i målprotokollet då han först slog in 3 - 2 efter klungspel i straffområdet i min 59 och bara ett par minuter senare skarvade Hampus in 4 - 2. Men G/M gav inte upp utan reducerade,genom Aaron Spear till 3 - 4 på frispark i min 65. Och inte nog med detta utan 4 - 4 kom några min senare av Alun Webb då HFF-försvaret åter blev överspelat. Efter 86 min tog vår forward Walter Vaz fart från egen planhalva, sprang förbi flera bortaspelare och passade sedan bollen till den frilöpande Bamekee Toure som slog in segermålet 5 - 4 till HFF.

HFF gjorde en ganska bra match, bortsett från 3-4 allvarliga misstag då man tappade bollen och G/M kunde på så sätt göra tre mål mot HFF:s raka och alltför breda försvarslinje. Av hemmaspelarna ska Hampus S ha beröm för sitt spel och sina mål. Nye cyprioten Georgios Loizides gjorde en spelmässigt godkänd första match i backlinjen, men samspelet med övriga där bak fungerade inte bra. Niclas Bönström spelade bra och lugnt på mittfältet. Sedan är det naturligtvis positivt att göra fem mål framåt, men samtidigt inte bra att släppa in fyra mål bakåt. Men huvudsaken var att årets första trepoängare var i hamn.

Inför HFF - Gällivare/Malmberget

Långväga besök på Högslätten på lördag då HFF redan kl 13 möter Gällivare/Malmberget. Den tidiga matchstarten beror på att G/M, som övernattat inför matchen, vill starta sin långa hemresa (ca 720 km) så fort som möjligt efter matchen. HFF hade det mycket tungt senast borta mot topplaget Piteå, då vi förlorade med hela 0 - 5. Det var inte mycket som fungerade i vårt spel och även om Piteå är ett topplag, vilket G/M inte verkar vara, så krävs definitivt en ordentlig skärpning om det ska bli några hemmapoäng på lördag.

Vårt skadeläge är tyvärr redan ansträngt med hela sex skadade spelare, bl.a. Fredrik Melander i försvarslinjen, nye Rabii Hamdan på mittfältet och forwarden Deldar Ibrahim. Den långtidsskadade försvararen Daniel Eigbobo har vi till dagens match lyckats ersätta med den rutinerade cyprioten Georgios  Loizides. Trots det svåra skadeläget kan vi ställa upp med ett starkt lag mot G/M. Sedan hoppas vi verkligen att spelet ska lossna mot norrbottningarna och att vårt målskytte ska komma igång på allvar. Träningarna har också sett bra ut under veckan och spelarna börjar lära känna varandra allt bättre, vilket är en förutsättning för att få till ett väl fungerande lag. Positivt är också att det väntas sol och hyfsat varmt väder på lördag samt att de enorma snöhögarna inne på arenan fraktats bort och/eller börjat smälta bort. Så varmt välkomna till matchen på lördag!

Piteå - HFF 5 - 0

HFF hade visst hopp om en förbättrad insats mot Piteå jämfört med förra matchen mot Umeå. Men detta hopp släcktes omgående mot Piteå som redan i min 3 gjorde 1 - 0. Hemmalaget dominerade matchen totalt och HFF kunde inte stå emot. Vi backade hem och vårt mittfält blev överspelat gång på gång. Piteås stora rörlighet skapade hela tiden problem för vårt försvar, som ju i tidigare matcher fungerat bra. Men inte denna dag! Våra spelare slarvade dessutom med passningsspelet. Så hemmalagets målgörande fortsatte under hela matchen.

Mot slutet av matchen fick vi bättre ordning på spelet och ett par kontringar var nära att resultera, men symtomatiskt för matchen var att inte ens Walter V fick in bollen i mål när han liggande och helt ensam skulle peta in bollen i öppet mål från en meters håll. Han träffade helt enkelt inte bollen!

Olyckligtvis blev nye Rabii H lårskadad redan efter ca 20 min. HFF försökte åtgärda spelbilden med byten men inget hjälpte. Piteå gjorde 2 - 0 efter 33 min, 3 - 0 efter 58 min, 4 - 0 efter 78 min och slutresultatet 5 - 0 fastställdes i min 84. Det var sammantaget en mörk dag för HFF:s spelare men en ljusglimt i mörkret var Niclas B:s inhopp, som visade att Bönan är riktigt på gång trots en något bristande grundträning detta år.

Efter två bortamatcher med totalt en poäng väntar nu Gällivare/M på hemmaplan på lördag. Vi hoppas då på att ta vår första trepoängare.

 

Inför Piteå - HFF

Dags för långresan upp till Piteå. Eftersom matchen startar först kl 16.00 startar vår bussresa i rimlig tid på morgonen. Men hemresan efter matchen blir drygare med hemkomst först på nattkröken. Men så är det spela i div 2 Norrland. Det finns ingen transportmässig rättvisa och därmed ingen ekonomisk rättvisa mellan lagen i div 2 Norrland jämfört med lagen i övriga div 2-serier!

HFF har genom åren spelat spännande och jämna matcher borta mot Piteå och så hoppas vi det ska bli även på lördag.  Det förväntade topplaget Piteå är fullpoängare hittills, medan HFF haft det svårt att få till spelet, men vi har trots allt ännu inte förlorat någon match. Dock krävs på lördag en ordentlig skärpning av spelet jämfört med det vi presterade senast mot Umeå. Det som talar för en skärpning är att vi tränat på bra under veckan, att vi får tillbaka ett par avstängda spelare samt att vi fått en välkommen mittfältsförstärkning i form av Rabii Hamdan från Team TG. Han är sedan knatteåldern för övrigt fostrad i GIF Sundsvall. I våra spelade matcher i år har vi haft det svårt att få till mittfältsspelet och med Rabii på mittfältet blir vi förhoppningsvis vassare. Vi vet att vi har många bra individuella spelare, och att ju mer vi samtränar desto bättre kommer vårt spel att bli. Vi hoppas på något av en spelmässig islossning mot Piteå, nu när också den vädermässiga islossningen och snösmältningen äntligen kommit igång på allvar.

 

 

IFK Umeå - HFF 0 - 0

Bortamatchen mot IFK Umeå blev inte riktigt vad HFF hoppades på, utan den slutade  0 - 0 efter ett ganska oinspirerat spel av främst HFF och då speciellt under första halvlek. Vi började ändå matchen ganska bra med stort bollinnehav, men bollen spelades oftast i sidled eller bakåt. De offensiva bollarna saknades nästan genomgående och vi i  bortalaget fick endast iväg ett par skott mot mål under första halvlek. Umeå tog också över halvleken allt eftersom och hade också ett par fina målchanser, men HFF:s försvar med målisen Karim Mumuni i spetsen stod emot allt, och halvtidsvilan var verkligen efterlängtad av HFF.

Under andra halvlek skärpte HFF till sitt spel en del, men målchanserna var trots detta få. Umeå hade däremot flera goda målchanser, men Karim M i målet spelade inspirerat och höll nollan matchtiden ut. HFF hade för dagen sina bästa spelare i försvaret, speciellt Karim M i målet men även mittbackarna Gideon Tinat och Martins Williams var duktiga. Övriga spelare försökte kämpa och slita på, men det var en sådan där dag när det mesta misslyckades. HFF-gänget kunde trots allt åka hem och vara tämligen nöjda med 1 poäng, men man var definitivt inte nöjda med det spel man presterade. Bättre takter krävs i nästa match borta mot Piteå.

 

Inför matchen IFK Umeå - HFF

Bortamatch på lördag 14 april mot nykomlingen i div 2 IFK Umeå, som förlorade debutmatchen mot Timrå med klara 2 - 5 på Högslätten i söndags. Men Umeå såg trots förlusten ut som ett bra lag med framför allt starka offensiva spelare. Så HFF får se upp för deras offensiv, där speciellt Amar Mujakovic såg bra ut mot Timrå . Försvarsmässigt verkade dock Umeå inte lika starka, så det får vi försöka utnyttja på lördag. Tyvärr har vi i truppen redan problem med skador på ett par viktiga spelare och dessutom är Bamekee Toure och Samuel Hälldahl avstängda. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa möjliga med de spelare vi har tillgängliga. Spelarsituationen öppnar upp för våra unga juniorspelare att få speltid, vilket är positivt. Positivt är också att Deldar Ibrahim är tillbaka efter skada, vilket gör att vi jämfört med Östersundsmatchen har tillgång till fler naturligt offensiva spelare. Vår nye forward Walter Vaz såg vass ut och fortsätter han på inslagen väg kommer han att betyda mycket för vår offensiv centralt på planen. Vår "kantoffensiv" är redan stark, det vet vi redan. Det vi måste förbättra är att få truppen mer samspelt eftersom vi har så många nya spelare i år. Men ytterligare en veckas träning har förhoppningsvis varit positivt i detta avseende. Så vi åker upp till Umeå med gott hopp om att kunna ta poäng.

 

HFF - IFK Östersund  2 - 2

HFF premiärspelade i årets div 2 Norrland på Högslätten mot IFK Östersund. Förra året hamnade IFK 5:a och HFF 6:a i serien och båda lagen höll då hela tiden till i tabellens övre hälft. Båda lagen har till i år förnyat sin respektive spelartrupp en hel del jämfört med 2017, så matchbilden var på förhand svårbedömd. HFF började dock årets premiärmatch bäst genom att starta med en hög och intensiv press. Pressen resulterade också ganska tidigt i ett par målchanser för hemmalaget. Bland annat hade Araya Z ett bra läge efter bara 5 min, då han efter en löpning centralt på planen, nästan sprang sig fri, men pressad i ryggen av en försvarare gick skottet strax utanför IFK- målisen Patrik Kvarnlöfs vänstra stolpe. Efter 27 min gav den höga HFF-pressen resultat då Araya Z snodde åt sig bollen och serverade nye forwarden Walter Vaz en boll, som Walter slog i mål via ena stolpen och 1 - 0 till HFF var ett faktum. Mot slutet av halvleken orkade inte HFF hålla den höga pressen och Östersund tog över spelkommandot. HFF fick också mittbacken Daniel Eigbobo skadad i slutet av halvleken. Men 1 - 0 stod sig till halvtidsvilan.

Inför andra halvlek ersattes Daniel E av 16-årige Samuel Hälldahl, som fick en tuff start med bl.a. ett mycket tveksamt gult kort i matchminut 52. Ett par minuter därefter kvitterade Östersunds Felix Nordin till 1 - 1. Och efter 65 min fick Östersunds Viktor Ageskär på en kanonträff från långt håll och bortalaget tog därmed ledningen med 2 - 1. Då en olycka sällan kommer ensam fick dessutom Samuel H sitt andra gula kort efter 72 min och han blev därmed utvisad. HFF fick därför kämpa resten av matchen med en man mindre. Östersund verkade i det läget koncentrera sig på att med en man mer bevaka sin ledning. HFF bytte in 16-årige Hampus Svensson efter 77 min och 17-årige Albin Wedin Eliasson efter 80 min. HFF gick också ner på en 3-backslinje de sista 10 minuterna och försökte på så sätt trycka på i offensiven för en kvittering. Och i min 90 fick Hampus S träff på bollen inne i straffområdet i en slags klungkamp och slog in kvitteringen till 2 - 2. Vilt jubel bröt ut i hemmalaget, inklusive hos biträdande tränaren Erion Sqapi som jublande rusade in på planen för att delta i kramkalaset. Resultatet av detta innebar att Erion S blev uppvisad på läktaren - en positivt rolig incident!

HFF gjorde som helhet en godkänd match utifrån sina förutsättningar med många nya spelare i laget. Att orken inte riktigt räckte till efter en intensiv och hög press den första halvtimmen och med bara 10 spelare de sista 20 minuterna är inte mycket att säga om. Alla HFF-are kämpade och slet och forwarden Walter Vaz gjorde mål och visade också spelmässigt och rörelsemässigt att han kommer att bli viktig för HFF denna säsong. Roligt var givetvis också att unge Hampus S fick göra sitt premiärmål i div 2 och kvittera och därmed visa sin målfarlighet. Nästa match spelar HFF borta nästa lördag mot IFK Umeå.

Inför matchen HFF - IFK Östersund den 7 april

Så är det åter dags för seriepremiär i div 2 Norrland. För oss i Ångermanland blir det ett intressant år då vi har fyra lag i serien nämligen Kramfors Alliansen, Friska Viljor, Gottne och HFF.  Det blir många intressanta och förhoppningsvis publikdragande derbyn.

Vi i HFF har tappat alltför många nämligen 13 spelare sedan förra året. För att ta nästa steg i en fotbollsmässig utveckling som lag, krävs erfarenhetsmässigt att man får behålla en stabil grundtrupp mellan åren och så har vi definitivt inte haft det i år.  Så vi har delvis tvingats börja om nästan från noll. Det gäller såväl med nya tränare som med nya spelare. Vi har visserligen många unga lovande spelare på gång, spelare födda 2001 och 2002, men att begära att dessa spelare ska vara "flygfärdiga" för div 2 redan i år är att begära alltför mycket. Och tyvärr har vi inte hittat tillräckligt många lokala eller regionala spelare av god div 2-klass. Så vi har som man säger tvingats "gilla läget" och förnyat vår trupp med många spelare utifrån. Vi tror givetvis på vår till stora delar nya trupp, men då flera spelare tillkommit först under de senaste  veckorna, måste vi räkna med att det tar viss tid innan vi blir ett samtränat och samspelt lag.

Inför matchen mot Östersund tvingas vi dessutom klara oss utan flera av våra "gamla" HFF-spelare p.g.a. av skador, förkylningar och en avstängning (Bamekee Toure). Men trots detta så räknar vi med att ställa upp med ett starkt lag mot Östersund, som för övrigt också har förnyat sin trupp med 10 nya spelare sedan 2017. Östersund har samma engelske tränare som förra året, så vi räknar med att man spelar i princip med fjolårets upplägg, innebärande ett tekniskt spel med många kortpassningar och att man på så sätt försöker "såga sig igenom" vårt mittfält och försvar. Men det återstår att se om man spelar efter den modellen även i år!

Vi har alltså många nya intressanta spelare i årets HFF, och vår förhoppning är att åtminstone ett par av dem utvecklas till toppspelare i årets serie. Välkommen till Högslätten på lördag för att se vad vårt unga och nya lag kan prestera i div 2-premiären mot IFK Östersund!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Själevads IK

2018-04-05 14:07:27

Inför Själevad-Sunnanå

 

 

Efter ett lite längre matchuppehåll är det återigen dags för match imorgon söndag då Sunnanå kommer på besök. Sunnanå, som var det enda laget som Själevad inte tog poäng av ifjol, började serien lite knackigt men har kommit igång på slutet. Förhoppningsvis får vi se en bra match där vilja, energi och inställning kommer att bli avgörande. Hanna Strandberg och Angelika Östberg som båda utgick skadade i omgång två är fortsatt indisponibla. Klara Nyberg är på norrlandslägret i Junsele, Matilda Melin är på ett regionalt läger anordnat av svenska fotbollsförbundet tillsammans med Upplands fotbollsförbund för tjejer födda 01-02, Cornelia Samuelsson skadade sig på torsdagens träning, Ida Norman fortsatt sjuk och Natalie Persson tillsammans med Felicia Eriksson-Selin rehabtränar sina långtidsskador.

Truppen som är kallad:

Alma Gustavsson
Amanda Berglund
Amanda Norberg
Clara Lindberg
Diana Forsgren
Emma Sträng
Ida Sjöström
Johanna Björk
Josefine Larsson
Lina Haga
Linnea Östman
Maja Lindfors
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson
//Väl Mött Söndag 14.00 Skyttis IP

 

 

Sandvik-Själevad 2-3

 

Till slut blev det seger i kvällens svenska cupen match med 3-2 efter att man vänt ett 1-0 underläge i halvtid. En fullständig katastrofal insats där ett vilt kämpande Sandvik verkligen bjöd på hårt motstånd. Att rätt inställning är A och O i fotboll bevisades i denna match. Till tjejernas försvar ska nämnas en fullständigt bedrövlig konstgräsplan vilket försvårade båda lagens prestation vid eget bollinnehav. Det primära var att gå vidare och det gjorde man med minsta möjliga insats och nu väntar en spännande lottning inför omgång 2 i svenska cupen.

 

 

Inför Sandvik-Själevad

 

Kommande helg är Själevad spellediga så då passar det perfekt med en svenska cupen match imorgon onsdag. Motståndare är div 3 laget Sandvik från Umeå, ett lag som startat serien på bästa sätt och som säkerligen kommer sälja sig dyrt så det krävs att man åker upp till Umeå med bästa tänkbara inställning. För Själevads del är matchen oerhört viktig då man behöver fler matcher nu när division ett serien endast innehåller 10 lag vilket innebär att det bara spelas 18 matcher så varje extra match man får är otroligt värdefullt.

 

 

Truppen som är kallad:
Amanda Berglund
Amanda Norberg
Clara Lindberg
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Emma Sträng
Johanna Björk
Josefine Larsson
Klara Nyberg
Lina Haga
Linnea Östman
Maja Lindfors
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Melin
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson
//Väl Mött Storsjö Arena Onsdag 19.00!

 

Själevad-Team TG FF 2-1

 

Som väntat startade Team TG i ett rasande tempo. Något  som Själevad var förberedda på. Trots det så skapade Team TG inte mer än några halvchanser som inte gav någon utdelning. I matchens 27:de minut så tar Team TG rättvist ledningen med 1-0. Efter ledningsmålet så kommer Själevad in i matchen lite bättre och lyckas också kvittera till 1-1 genom Amanda Berglund. Ett resultat som står sig halvleken ut.

Andra halvlek börjar med ett jämt spel. Inhoppande Josefin Larsson skaffar i den 52:a minuten en frispark på vänsterkanten som Malin Lindström tar hand om. Med sin känsliga högerfot så hittar hon Nellie Håkanssons panna som snyggt styr in ledningsmålet för Själevad. Ett alltmer frustrerat Team TG försöker skapa kvitteringschanser men ett bra försvarsspel av Själevad gör att det endast blir några ofarliga hörnor och frisparkar. Bästa målchansen efter ledningsmålet har istället Själevad men Josefin Larssons skott räddas mirakulöst av Team TGs målvakt och matchen slutar med en hemmaseger.
Sammanfattningsvis en riktigt riktigt bra division 1 match mellan två bra lag. Ett hårt jobbande Själevad med en bra fungerande backlinje lade grunden till denna seger. I första halvlek gör Moa Våglund och Ida Sjöström ett fantastiskt bra jobb och lägger till stor del grunden för Josefin Larsson och Matilda Norbergs fina inhopp. Amanda Berglund får göra ett mål men mest utmärkande var hennes fantastiska arbetsinsats. Härnäst väntar div 3 laget Sandvik på bortaplan kommande onsdag i Svenska cupen.

 

 

Inför Själevad-Team TG FF

 

Imorgon söndag kommer Team TG FF på besök på skyttis. Snabba ryck för båda lagen då man dessutom kommer från varsin seger i torsdags. Team TG tillhör en av seriefavoriterna och har gjort en bra säsongsöppning så det blir något att bita i för Själevad. Under fjolåret vann man varsin match på hemmaplan dock vann Team TG komfortabelt försäsongens träningsmatch med klara siffror. Förhoppningsvis är revanschlustan stor och att man har fyllt på med tillräckligt med energi för att kunna göra en bra match imorgon.

 

Truppen som är kallad:
Amanda Berglund
Amanda Norberg
Clara Lindberg
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Emma Sträng
Ida Sjöström
Josefine Larsson
Klara Nyberg
Linnea Östman
Maja Lindfors
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Melin
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson
//Väl Mött Söndag 13.00 Skyttis IP

 

Infjärden-Själevad 1-4

 

En bra start där ingen hade protesterat om Själevad hade haft ledningen med 2,3-0 efter matchens första 20 minuter. Dock ingen utdelning trots massivt spelövertag. Infjärden får energi av alla missade lägen och både jämnar ut och tar över eller rättare sagt Själevad faller in i Infjärdens tempo och långa bollar under första halvleks andra hälft. 0-0 i halvtid och ett mycket missnöjt själevadsläger. I den andra halvleken ökar Själevad farten och hittar sitt eget spel. Marielle Nordlander avslutar ett supersnyggt anfall då hon rullar in Amanda Berglunds högklassiga inspel. Nyss inhoppande Matilda Norberg får göra sitt premiärmål i division ett då hon efter en hörna sätter returen på Amanda Berglunds skott. Infjärden sticker upp efter ett bolltapp i dåligt läge och kan kontra in reduceringsmålet. Amanda Berglund kan dock några minuter senare snyggt framspelad av Matilda Norberg läckert utöka ledningen till 3-1. Nellie Håkansson fastställer slutresultatet till 4-1 och tre poäng i bagaget.
Sammanfattningsvis blev slutresultatet några mål i underkant. Infjärden hade inte mycket att komma med utan Själevad vinner enkelt trots att man inte på något sätt presterar på den nivå man bör ligga på. Lång bussresa med tidig matchstart kan vara en förklaring. Stort stort plus till samtliga inhoppare i form av Matilda Norberg, Klara Nyberg, Matilda Melin, Maja Lindfors och Clara Lindberg som verkligen kom in på ett föredömligt sätt! Härnäst väntar Team TG FF på tillfälliga hemmaplan Skyttis IP på söndag kl 13.

 

 

Inför Infjärden-Själevad

 

 

Tuff bortamatch med väldigt tidig matchstart är det som väntar Själevad imorgon torsdag. Det är nykomlingen Infjärden som imponerat så här långt med tre raka segrar som väntar. Man kommer från ett sent segermål i senaste matchen och är ett fysiskt stark lag så det blir någonting att bita i. Första förlusten för Själevad kom senast mot Morön som vann med 2-0 och nu gäller det för tjejerna att snabbt skaka av sig den för att hitta tillbaka på vinnarspåret.

Truppen som är kallad:
Amanda Berglund
Amanda Norberg
Clara Lindberg
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Emma Sträng
Ida Sjöström
Klara Nyberg
Linnea Östman
Maja Lindfors
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Melin
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson
 //Matchstart Torsdag 13.30!

 

 

Själevad-Morön 0-2

 

Morön var för dagen för starka för Själevad och kunde mycket rättvist vinna med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek. Själevad gör återigen en spelmässigt sämre insats där passningsspelet var på tok för slarvigt. Den stora skillnaden var dock närkampsspelet där Morön var tämligen överlägsna och gick vinnande ur merparten av närkamperna. Själevad hade chanser att göra både ett och två mål men den riktiga skärpan fanns inte där.

 

Sammanfattningsvis är förlusten inte mycket att säga om. Det man bör ta med sig från matchen är att man jobbar och sliter och står upp hela matchen. Det negativa var så klart det otroligt slarviga passningsspelet som gjorde att man fick jobba oerhört hårt i alla defensiva omställningar. Bäst för dagen i Själevad Amanda Norberg som höll ihop försvaret och Nellie Håkansson som jobbade kopiöst. Härnäst väntar Infjärden på bortaplan kommande torsdag.

 

Inför Själevad-Morön

 

Imorgon lördag kommer serieledarna Morön på besök. Ett Morön som öppnat säsongen starkt och har full pott med en målskillnad på 12-0 efter två spelade matcher. Man har värvat friskt och har ett uttalat mål att vinna serien så det blir en fantastiskt inspirerande uppgift som väntar Själevad. Fjolårets matcher lagen emellan slutade med Morön seger med 3-0 på skyttis medan höstens match slutade med delad poäng 1-1. För Själevads del har spelet knackat en hel del men man har trots detta 14-4 i målskillnad och även dem full pott efter två spelade matcher. Inför lördagens match är det fortfarande en hel del skavanker och förkylningar i truppen där Hanna Strandberg som åkte på hjärnskakning i förra omgången är definitivt borta. Likaså är Emma Sträng tillsammans med Natalie Persson och Felicia Eriksson-Selin borta.

 

Matchtruppen som är kallad:

 

 

Amanda Berglund
Amanda Norberg
Angelica Östberg
Annelie Sjöroos
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Ida Sjöström
Johanna Björk
Josefine Larsson
Klara Nyberg
Linnea Östman
Maja Lindfors
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Melin
Matilda Norberg
Moa Våglund
Nellie Håkansson

 

//Väl Mött lördag 16.00 Skyttis IP

 

Kramfors-Själevad 2-5

 

Trots en spelmässigt mindre bra insats kunde Själevad vinna med 5-2 mot nykomlingen Kramfors. Kramfors tar turligt ledningen när en rensning från egen planhalva snöpligt studsar över Själevads målvakten som missbedömde studsen. Josefin Larsson kan kvittera efter ett fint inspel från Malin Lindström. Johanna Björk spelar sedan snyggt fram Amanda Berglund som kan rulla in 2-1. Rättvist halvtidsresultat sett till målchanserna däremot var spelet ingen höjdare. Amanda Berglund gör sitt andra mål när hon direkt i öppningen av den andra halvleken gör 3-1. Kramfors reducerar innan Själevad kan göra två mål till där 4-2 målet var en riktig läckerbit signerad Marielle Nordlander som med ett snyggt inlägg serverade Josefin Larsson som med en volley trycker in bollen i mål. Marielle Nordlander kan sedan fastställa slutresultatet till 5-2.

Sammanfattningsvis en klar seger där slutresultatet borde varit större trots en mycket dålig spelmässig match av Själevad. Starkt dock att vinna och dessutom skapa ytterligare heta målchanser. Slarvigt att återigen släppa in/bjuda på två mål. Bäst för dagen i Själevad var Amanda Norberg tillsammans med Nellie Håkansson.

 

 

Inför Kramfors-Själevad

Dags för säsongens första bortamatch och till skillnad mot tidigare år är det en ytterst kort resa Själevad får göra vilket känns fantastiskt skönt. Nykomlingarna Kramfors började säsongen med att vinna mot Domsjö med hela 5-2, siffror som i sanningens namn var för stora då man i samtliga mål fick ytterst god hjälp av ett virrigt Domsjöförsvar. Man hade förtvivlat svårt att spela bollen till varandra och lever mycket på motståndarnas misstag och snabba omställningar vilket innebär att Själevad behöver ha fullt fokus i varenda situation. Detta blir en repris på DM-finalen som slutade  oavgjort efter full tid efter en makalöst dålig insats av Själevad så det är ett revanschsuget lag som åker till Kramfors på söndag. Själevad öppnade säsongen med en klar seger mot Myckle där man gjorde en godkänd insats men där det finns mer att önska och förhoppningsvis kan det plockas fram på söndag. En hel del småskavanker i truppen vilket gör att vi kommer få se några spelare som gör division ett debut på söndag.

 

Matchtruppen som är kallad:

Amanda Norberg
Angelica Östberg
Cornelia Samuelsson
Diana Forsgren
Hanna Strandberg
Ida Sjöström
Johanna Björk
Klara Nyberg
Linnea Östman
Maja Lindfors
Malin Lindström
Marielle Nordlander
Matilda Bylund
Matilda Norberg
Moa Våglund

 

//Väl Mött Kramfors IP Söndag 17.00

 

 

 

Själevad-Myckle 9-2

 

Dagens premiärmatch på (hemma)plan Skyttis IP mot Myckle IK slutade med en solklar seger med hela 9-2 efter att Amanda Berglund gjort sju mål. Själevad fick en kalasstart när just nämnde Amanda Berglund i den tredje matchminuten tog tillvara på Linnea Östmans fina framspelning och enkelt kunde göra ledningsmålet. 2-0 kom i den 9 minuten där Ida Sjöström jobbar fram bollen så pass bra att Amanda kan knorra in bollen i bortre hörnet på ett snyggt sätt. 3-0 kommer efter hörna där Amanda fullbordar dagens första hattrick med en retur. Myckle reducerar efter att man på ett ytterst tveksamt sätt vunnit boll och kan rulla in 3-1. Ida Sjöström utökar ledningen till 4-1 innan Myckle återigen reducerar till 4-2 precis innan halvtid.

 

I den andra halvleken ökar Själevad tempot och siffrorna rinner iväg. Amanda Berglund fullbordar dagens andra hattrick genom att göra fyra mål och inhoppande Moa Våglund hinner göra ett.
Sammanfattningsvis en godkänd premiär där slutsiffrorna stannar vid 9-2. Amanda Berglunds sju mål snackar man inte bort. Bra första 20 därefter för dålig fart på bollen. Höjning i andra där Myckle inte var över planhalvan många gånger. Samtliga klart godkända med extra plus för Angelika Östberg, Malin Lindström och matchernas giganter i form av trion Nellie Håkansson, Hanna Strandberg och Amanda Berglund. Härnäst väntar Kramfors/Frånö och då är det derby mot ett revanschsuget hemmalag så då gäller det för Själevad att höja sig någon nivå.

 

 

Inför seriepremiären

 

Imorgon lördag startar så Själevad årets seriespel i division ett och man gör det genom att stifta bekantskap med en ny motståndare i form av Myckle IK från Skellefteå. En nykomling som tackade ja till den gratisplats man erbjöds efter ett av alla lag som hoppade av. Årets serie innehåller endast 10 lag och man kommer att spela 18 omgångar vilket är 4 matcher färre än normalt. Själevad har en skade- och sjukdomsfri trupp sånär som på rehabtränande Felicia Eriksson-Selin och Natalie Persson. En fantastisk konkurrenssituation där kvalitén och tempot verkligen skruvats upp allt eftersom premiären närmat sig. Spelmässigt har man ju verkligen inte rosat marknaden under försäsongen men det har ju så klart aldrig delats ut några (stil) poäng under träningsmatcher utan det är nu det börjar gälla och det är nu prestationerna ska vara på topp.

 

//Väl Mött Skyttis IP Lördag 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sollefteå GIF FF

2018-04-05 14:12:32

Inför Älgarna

Efter en något turlig seger borta mot Frånö i tisdags klev Sollefteå GIF upp på första platsen i tabellen. Dessutom med en match mindre spelad. En fantastisk öppning av det unga Sollefteå laget där några spelare gör sin första seniorsäsong. Nu väntar dock en rad svåra matcher och tabelläget kan snabbt förändras. Först ut är tabelltvåan Älgarna från Härnösand.Lagen möttes i den sista träningsmatchen innan seriestart och då vann Älgarna rättvist med 1–0. Vi får hoppas att det kan bli det omvända nu när det står poäng på spel.Gästerna är precis som Sollefteå obesegrade med tre vinster och två oavgjorda i bagaget. Det som imponerar mest är att Älgarna på dessa matcher bara släppt in två mål!! Försvaret har spelat stabilt och längst bak har Älgarna seriens bästa målvakt. I hemmalaget är humöret förstås på topp. Vem hade kunnat tro att det skulle bli fyra raka segrar i säsongsupptakten. Men inga träd brukar växa till himlen och det kommer att krävas en klart mycket bättre insats mot Älgarna än mot Frånö om det ska kunna bli ytterligare poäng för Giffarna.Ett par spelare saknas dessutom ikväll. Bernardos Alazar är iväg på Norrlandsläger med Ångermanland i Junsele och åldermannen Michael Åhman är på semester vid Medelhavet. Dessutom finns det stora frågetecken kring Eugeniu Samson som dras med känningar i låret.Nya spelare får chansen istället och vi gläds åt att Kidus Alemo och Mussie Alazar är tillbaka i matchtruppen. Att tippa matchen känns svårt. Det lär bli tufft, jämnt och målsnålt.

Frånö-Sollefteå 1-2 (0mg 4)

Det blev en fjärde raka vinst för Giffarna sedan laget besegrat Frånö borta med 2-1. Det ska dock sägas direkt att det inte var någon större match. Planen i Frånö var sämre än någonsin och snedstudsarna var många. Planen som går under namnet Tuvan gjorde än en gång skäl för namnet. Frånö började matchen bäst och hade två feta chanser att ta ledningen men bommade bägge. Efter det jobbade sig Sollefteå in i matchen. 0-0 i paus blev 1-o till Sollefteå (Andrian Spinu) direkt i andra. Frånö kvitterade på en frispark innan Adam Näsmark fick till ett skott som styrde på en hemmaförsvarare och ställde hemmakeepern. Målet betydde seger och kom när tio minuter återstod. Oavgjort hade varit mest logiskt sett till spelet och chanserna men marginalerna var denna gång på Sollefteås sida.

Sollefteå-KB 65 6-0 (omg 3)

Det blev en konstig match mellan  Sollefteå och KB 65 i tredje omgången av serien. Gästerna från Köpmanholmen spelade starkt först halvtimmen med bra presspel, bra positionsspel och hyfsat passningsspel. KB hade också två fina lägen till ledningsmål då hemmaförsvaret lämnade för stora ytor till vänster. Men det första avslutet räddade Adrian Tarberg och det andra smet precis tanför. Efter en halvtimma tog dock Sollefteå så sakteliga över matchen och 1-0 kom innan paus då Andrian Spinu hittade rätt med ett lågt skott. I andra halvlek var det sedan utan att nedvärdera gästerna ett lag på plan. Sollefteå skapade chans på chans och målen trillade in med jämna mellanrum. 6-0 till sist och det kunde ha blivit mer. En vecka till nästa match som stavas Frånö borta. Bara att ladda om batterierna för Giffarna som nu lämnar konstgräset och kliver in på naturgräset på Nipvallen.

Inför KB 65

Sollefteå GIF stod för en magisk vändning borta mot Friska Viljor där 0-3 i paus vändes till en 4-3 seger under andra halvlek. Därmed är Giffarna obesegrade efter två omgångar. Dagens motståndare KB 65 är också obesegrade och ståtar med tre raka segrar. Lite överraskande med tanke på att laget från Köpmanholmen tappade flera duktiga spelare under vintern. Men man har lyckats fylla på med nytt, ungt och fräscht och visat att man tänker vara med och kriga på övre halvan av serien. Spelare som är det lilla extra hos gästerna är mittfältaren Isak Forsberg och forwarden Albin Lindblad. Isak var en hyllad spelare i Gottne för två säsonger sedan men har nu valt KB 65 och division 4. Även Albin Lindblad kommer från en kortare sejour i Gottne men har gjort flera säsonger innan i just KB 65 och dessutom producerat massor av mål. I Sollefteå är förstås humöret på topp efter vändningen i Ö-vik. Första halvlek var spelmässigt inte jättedålig men bakåt slarvades det vid två tillfällen och det grövsta dessutom och FV fick två mål till skänks. I andra halvlek tog Sollefteå över matchen och lyckades mot alla odds göra fyra raka mål.Hemma på Nipvallen har Sollefteå alltid målsättningen att vinna. Det blir full fart framåt under kontrollerade former. Respekten för KB 65 finns dock och det kommer inte att bli lätt att vinna.Truppen är så gott som intakt och inga skador eller avstängningar finns att rapportera om. Eugeniu Samson gjorde två mål mot FV, Khamsat Udugov gjorde två mot Anundsjö. Den duon ska göra flest mål i Sollefteå och omöjligt är det inte att de står för nya fullträffar ikväll.

Friska Viljor-Sollefteå 3-4 (omg 2)

Efter en första halvlek där Sollefteå slarvade bakåt och det grövsta vid två tillfällen och med det hamnade i underläge med hela 0-3 såg det nattsvart ut i bortamötet med FV. Men på något imponerande sätt lyckades Giffarna ändå hitta kraft i paus och efter en stark andra halvlek lyckades laget vända på matchen och vinna med 4-3!! Det var på förhand en svår match för Sollefteå. Viljornas ungdomar är bra och när dessutom återbuden ramlade in dagen innan match var det heller inte den starkaste matchtrupp som begav sig till Ö-vik. Under den första halvleken var det spelmässigt jämnt men Sollefteå stod för två jätteblunders bakåt. Först dribblades det vid fel tillfälle med bolltapp som följd och hemmalaget kunde göra 1-0, minuterna senare blev det 2-0 på hörna innan en dålig bakåtpassning och försök till rensning gav tom bur och 3-0 till FV. Det borde knäckt de blåvita men laget gav aldrig upp och i andra kom laget ut och dominerade. Några snabba mål av Eugeniu Samsson (2 st) och Michael Åhman gjorde att ställningen blev 3-3 och på en hörna kunde unge Bernardos Alazar skicka bollen i när till 4-3. En häftig vändning och en bra boost för självförtroendet.

Sollefteå-Anundsjö 3-1 (omg 1)

Det blev till sist en seger för Sollefteå GIF i premiären mot Anundsjö 2 hemma på Nipvallen. Gästerna tog ledningen redan i den tredje minuten och var även väl så bra som Sollefteå första kvarten men sedan tog Giffarna över mer och mer och under den andra halvleken var skillnaden mellan lagen enorm. Anundsjö hade inte ett avslut och hemmakeepern Adrian Tarberg stod bokstavligen och frös. Däremot jobbade gästerna bra i försvaret och gästerna hade också en målvakt som var duktig. Men till sist kom målen, två av Khamsat Udugov och ett av Adam Näsmark. Sollefteå fick därmed en förväntad start på serien men redan i nästa omgång blir det tuffare då FV står för motståndet i Ö-vik den 10 maj.

 

 

 

 

Arnäs IF

2018-04-05 14:36:53

Inför Alsen!

Idag, 07:45 0 kommentarer

Imorgon lördag åker vi mot Östersund igen och denna gång står Alsen för motståndet. Alsen har inlett årets serie med 3 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust. Vi kommer från en stark prestation mot Frösö förra helgen där vi segrade med 2-1.

 

Truppen till match:

 

Joakim Norenius

Frank Abrahamsson

Henrik Sandlund

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Emil Fridh

Alexander Spires

Endie Edlund

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Christoffer Larsson

Kevin Tarberg

Elias Beimark

Kenneth Fofana

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Segerns sötma!

Igår spelade vi borta mot Frösö som tippas vara ett topplag i årets Div.3 serie. Vi åkte dit och plockade med oss 3 otroligt sköna poäng med oss hem. Resultatet blev 2-1 till oss efter en fantastisk lagprestation. Frösö var det spelförande laget och hade ett stort bollinnehav men kom inte till några direkta farligheter. Vi stod rätt i våra positioner och kämpade och slet i 94 minuter, en härlig laginsats.

 

Matchen som sådan innehöll inte så många målchanser. I inledningen av första halvlek så hade vi ett långskott från Jens Westin som höll på att ramla in under ribban. Utöver det så skapade inte vi några riktigt heta lägen, medan Frösö fick en straff i 25 minuten som vår målvakt Joakim Norenius räddade. De hade även en nick i ramen men igår var det våran dag då man även måste ha lite tur för att vinna.

En bit in i den andra halvleken får vi en frispark i korridoren som Tobias Domeij vackert placerar in i den bortre gaveln efter kraftig trafik framför Frösös målvakt. 1-0 till oss och vi får förnyad energi och blir ännu mera viljestarka. Sedan dröjde det inte så länge tills vi fick en till frispark, denna gång centralt strax utanför deras straffområde. Rasmus Engström kliver fram och bombar upp den i krysset, 2-0 var ett faktum. Inte ett rättvist resultat sett till spelet men det handlar ju om att lyckas göra mer mål än motståndarna.

Frösö började då att flytta upp spelare och satsa offensivt men vi stod emot riktigt bra tills de tilldöms ytterligare en straff. Denna gång överlistar de vår målvakt och reducerar till 2-1. Sista minuterna blev intensiva och spännande men Frösö lyckades inte få till en kvittering innan slutsignalen trots en massiv press. Segern var bärgad!!!

 

Målvakten Joakim Norenius vaktade buren på ett förtjänstfullt sätt hela matchen. Backlinjen med Frank Abrahamsson, Victor Andersson, Tobias Domeij och Daniel Dahlbäck släppte ingen över bron och låg helt rätt i sina positioner. Mittfältet med Emil Fridh, Robin Östman, Endie Edlund och Simon Hansson gjorde ett jättejobb på mitten. Rasmus Engström och Jens Westin jobbade bra ihop och var ett hot mot deras försvar när lägena dök upp. Alexander Spires och Henrik Sandlund som byttes in sista kvarten klev in och säkrade ytterligare centralt.

Bänken med Kenneth Fofana, Joakim Nydahl, Christoffer Larsson och Kevin Tarberg som inte fick spela bidrog också till den här segern med en härlig entusiasm och inställning till det här laget.

 

Tack alla inblandade som var med på den här resan, det är en stolt ledarstab som stod på sidan igår.

Nu tar vi sikte på nästa match mot Alsen kommande helg, ingen lätt nöt att knäcka men vi har ett underbart go i laget nu som kommer att bli jobbigt för våra motståndare.

 

/Coach

 

 

 


Inför Frösö!

Imorgon lördag åker vi till Frösö för vår 5:e match i årets div.3 serie. Frösön har inlett serien med att plocka hem 10 poäng på 5 matcher. Vi ska åka dit och göra allt vi kan för att de ska ligga kvar på 10 poäng efter helgen.

Efter vår starka upphämtning mot Stöde så kommer vi otroligt vinstsugna till matchen mot Frösö.

 

Bussen avgår kl.07:45 på HR arena och matchen är kl.14:00.

 

Vi avvaktar med startelvan.

Truppen till match:

 

Joakim Norenius

Christoffer Larsson

Viktor Andersson

Tobias Domeij

Daniel Dahlbäck

Jens Westin

Rasmus Engström

Frank Abrahamsson

Kevin Tarberg

Kenneth Fofana

Robin Östman

Simon Hansson

Alexander Spires

Henrik Sandlund

Emil Fridh

Joakim Nydahl

Endie Edlund

 

Väl mött!!!

 

/Coach


2-3 mot ett bra Stöde!

I söndags så gästade Stöde IF Human Resurs arena och de gick segrande ur striden. Det var ett obesegrat Stöde som tog ledningen med 0-1 i den 8:e minuten genom ett inspel snett inåt bakåt från kortlinjen och ett avslut i slottet. 0-2 kom i den 21:a minuten och gick till på ett liknande sätt. Det var ett rättvist resultat som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek så fortsätter vi att försöka få till en reducering men i den 59:e minuten så gör Stöde 0-3 via en nick efter en frispark.

Men vi fortsatte att kriga på och vi visade moral när kommer tillbaka i slutskedet av matchen. Och i den 84:e minuten trycker Jens Westins högerdoja in 1-3 i ett friläge, fint assisterad av Frank Abrahamsson. Sedan i den 91:a minuten så gör Jens Westin sitt andra mål för dagen när han nätar i en tilltrasslad situation i målområdet.

Vi lyckade inte få till något mer framåt innan slutsignalen men så otroligt roligt att se hur vi kom tillbaka i den här matchen.

 

Nu skakar vi av oss den här förlusten och tar sikte på matchen mot Frösön på lördag.

 

/Coach

Inför Stöde!

Imorgon söndag så gästar Stöde IF Humanresurs Arena kl.14:00.

Vi ska göra allt vi kan för att  hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter förlusten i torsdags mot Östavall.

Samlingen är kl.12:30.

 

Truppen till match:

Joakim Norenius

Henrik Sandlund

Victor Andersson

Alexander Spires

Daniel Dahlbäck

Frank Abrahamsson

Robin Östman

Martin Sjöblom

Endie Edlund

Rasmus Engström

Jens Westin

Tobias Staaf

Jonathan Westman

Kenneth Fofana

Christoffer Larsson

Elias Beimark

Joakim Nydahl

Alberto Sternad

 

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Förlust mot Östavall!

 Igår, 11:15  0 kommentarer

Igår spelade vi match mot Östavalls IF på Ånge IP och blev besegrade med 6-1. Inte ett rättvisande resultat men förlusten är inget att snacka bort. I den första halvleken så var det väldigt jämnt förutom på resultattavlan. Vi hade minst lika många farligheter som dem men lyckades inte få in bollen, vi hade bl.a en frissparksprojektil i kryssribban från Rasmus innan deras 1-0 mål. Ett mål där och det hade sett helt annorlunda ut fortsättningsvis under matchen. Istället gör de 1-0 nästan direkt efter på ett inlägg och nick. 2-0 målet var irriterande då bollen var ett par decimeter utanför sidlinjen och alla stannade upp för ett inkast, istället så friställdes en av deras spelare som inte gör något misstag och gör mål. 3-0 målet var en kommunikationsmiss där de kunde lägga in bollen i öppet mål. Föregicks också av en mycket tveksam frispark.

I andra halvlek går vi ut och fortsätter hålla upp spelet väldigt bra och det resulterar i att vi reducerar till 3-1 i den 62:a minuten genom Rasmus som blev fint assisterad av Jens. Kändes då som att vi skulle kunna kämpa oss tillbaka resultatmässigt men i den 79:e minuten gör de 4-1 på en hörna som olyckligt studsar in i mål via egen spelare. Dessutom drar vi på oss ett rött kort i den sekvensen och det blev tyvärr ridå ner. Vi orkade inte resa oss efter det och de kunde göra två mål till i slutminuterna.

 

Trots förlust med 6-1 så känns det ändå som att vi har mycket att ge i årets div.3 serie. Siffrorna blev denna gång lite missvisande sett till hur matchen såg ut.

Nu laddar vi om för match mot Stöde på söndag!

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

 

Match mot Östavall!

Imorgon torsdag ska vi åka på årets första bortamatch mot Östavalls IF. Matchen kommer att spelas på Ånge IP kl.15:00.

Samlingen är kl.08:45 på HR Arena, bussen stannar även till vid Melinders ca kl.09:10.

 

Truppen till match!

 

Christoffer Larsson

Victor Andersson

Anders Borg

Tobias Domeij

Frank Abrahamsson

Emil Fridh

Robin Östman

Daniel Dahlbäck

Simon Hansson

Rasmus Engström

Jens Westin

Henrik Sandlund

Kenneth Fofana

Joakim Norenius

Jonathan Westman

Elias Beimark

Alexander Spires

 

Väl mött!!!

 

/Coach

rlig seger!

Rasmus och Jens målskyttar

Igår lördag så vann vi mot Lillhärldals IF med 5-0 hemma på Human Resurs Arena. I ett soligt och vårvarmt väder så plockade vi hem våra 3 första poäng i årets div.3 serie. Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna den här matchen. Vi var med direkt från start och var aggressiva och spelsugna. Första 30 min blev ändå mållösa trots en del fina lägen som vi inte förvaltade, det var även under den delen av matchen som Lillhärdal skapade sin enda riktiga farlighet som turligt för oss smet utanför stolpen.

Men i den 30 minuten så gör vi 1-0, Jens Westin målskytt efter en hörna som Jens distinkt nyper på volley strax utanför straffområdet.

Innan pausvilan så gör Jens Westin även 2-0 efter ett inspel från kortlinjen av Rasmus Engström. Jens gör inget misstag och placerar in den i nätmaskorna.

I andra halvlek så fortsätter vi att trycka på och skapar flertalet lägen. Men 3-0målet kommer i den 72:a minuten när Jens passar fram till Rasmus i en 2 mot 1 situation som sätter den i öppen kasse.

4-0 i den 83:e minuten, Rasmus gör mål på nick efter att ha blivit assisterad av Emil Fridhs panna.

Vi hinner även med att göra 5-0 i 90:e minuten på en lång utspark från Christoffer Larsson som friställer Rasmus som fullbordar sitt hattrick för dagen.

 

Riktigt roligt att vi får igång målproduktionen och att vi börjar verkligen hitta våra positioner över hela banan. Backlinjen ser bara bättre och bättre ut och de små justeringarna vi provat har fallit väldigt väl ut. Miittfältet gör ett jättejobb och har även de börjat hitta sina roller både defensivt och offensivt. Även riktigt kul att Christoffer fick hålla nollan.

 

Nu tar vi sikte på torsdag då Östavall står för motståndet.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

Match mot Lillhärdals IF!

Efter seriepremiären där vi förlorade mot Iggesund så har vi haft två bra träningsveckor och kommer till match med stor revanschlusta.

Lillhärdals IF har förlorat sina två inledande matcher i serien och kommer säkert vara sugna på att lugga oss på poäng på lördag när vi tar emot dem på Human Resurs Arena. Det gäller att vi kommer laddade och väl förberedda och visar direkt vilka som ska gå segrande ur kampen.

 

Vi har en härlig stämning i gruppen och vi har börjat få ordning på skadeläget. Så det ser väldigt lovande ut inför fortsättningen.

 

Välkommen till HumanResurs Arena lördag 5 maj Matchen är kl.14:00.

 

Truppen till matchen:

 

Christoffer Larsson

Victor Andersson

Anders Borg

Tobias Domeij

Emil Fridh

Martin Sjöblom

Robin Östman

Endie Edlund

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Henrik Sandlund

Frank Abrahamsson

Daniel Dahlbäck

Joakim Nydahl

Kenneth Fofana

Elias Beimark

Robin Sedin

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Förlust i premiären!

 

22 apr, 10:52 0 kommentarer

Det blev Iggesund som plockade hem 3 poäng i division 3 premiären på Humanresurs Arena. De besegrade oss med 4-1 efter en inledning av matchen som inte var önskvärd. Efter 20 minuter stod det 0-3 och det såg ut som att premiärnerverna var på helspänn. Iggesund vann det mesta och vi var inte riktigt där och tog plats. 7´min 0-1 mål i boxen efter ett långt inkast och en trasslig situation där Iggesund tar för sig och tar ledningen. 11´min 0-2 en hörna som de når högst på och vinner duellen. 20´min 0-3 en snabb omställning där de kommer 2 mot 1 och lägger in bollen i tom bur.

Efter det målet så höjer vi oss och börjar vinna närkamper och skapar även en del farligheter, bl.a en frispark i stolpen. Men utdelningen uteblev och 0-3 stod sig halvleken ut.

 

I andra halvlek inleder vi på samma sätt som vi avslutade första, fortsatt betydligt bättre närvaro och inställning. De får en man utvisad i 64´min och vi flyttar upp lite positioner. Vi skapar en hel del lägen men lyckas inte få hål på Iggesund. När vi trycker på för en reducering så får Iggesund kontringsmöjligheter. Det resulterar att de gör 0-4 i 82´min efter en kontring. Vi viker inte ner oss utan fortsätter att kämpa och i den 90´ minuten så hittar Elias Beimarks inlägg Emil Fridhs panna som nickar in reduceringen.

 

Avslutningsvis så kan vi konstatera att premiären är nu bortgjord och det blev en förlust. Det blev inte som vi hade tänkt oss men det är många matcher i den här serien och jag ser redan nu framemot nästa match mot Lillhärldals IF den 5:e maj kl.14:00 på Humanresurs.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

Div 3 premiär i morgon lördag

 

20 apr, 18:30 1 kommentar

Nu är det äntligen dags för oss att spela div 3 fotboll igen efter 20 år i lägre serier.

Efter ett historiskt 2017 med seriesegrar både i div 4 och div 6 så står vi nu inför en spännande utmaning. Men oj så nära det var att matchen skulle bli framflyttad.

Det har varit en kamp mot klockan för oss att få HumanResurs Arena fri från snö och is. Stora delar av föreningen har under ett par veckors tid kämpat med spadar och snöbjörnar för att lyckas och det är först nu under fredagseftermiddag domaren gett klartecken för spel. Den som såg hur konstgräset var is och snöbelagd i onsdags kan nog inte ens tro sina ögon i morgon. Stort tack till alla i föreningen som slitet hårt för att få plan spelbar så vi kan genomföra vår premiär.

 

Våra förberedelser inför seriespelet har varit allt annat än bra. Skador och skjukdomar under försäsongen har gjort att vi inte ens varit nära att ha full trupp vid någon samling.

Vi är dock på rätt väg och har nu bara sju (7) spelare som inte är tillgänglig till morgondagens seriepremiär. På plussidan kan vi räkna in Daniel Dahlbäck som föregående säsong representerade KB65.

 

Med många spelare på skadelistan och topptippade Iggesunds IK som motsåndare får vi gå in som riktiga underdogs till matchen.  Samtidigt innebär det att vi inte behöver känna någon press utan kan bara gå ut och kämpa och göra så gott vi kan. Självklart så siktar vi på poäng.

 

I morgon är det första gången vi i herrlaget spelar match på vår nya fina konstgräsplan och ett bättre tillfälle än just vår premiär i div 3 kunde vi inte tänkt oss.

 

Välkommen ner till HumanResurs Arens i morgon för att bevittna vår comeback i div 3.

Matchen startar kl 14.00

Seger mot FV 2!

17 apr, 09:04 0 kommentarer

I söndags så spelade vår sista träningsmatch innan seriepremiären kommande helg. Vi mötte Friska Viljors andralag och vi segrade med 3-2 (2-0). Alltid skönt att vinna matcher och det fanns en hel del bra saker som vi tar med oss till nästa lördag då vi möter Iggesund i div.3 premiären.

Vi tar ledningen via en frispark slagen av Martin Sjöblom som studsar på en spelare och in i mål. 2-0 målet var ett fint anfall som till slut hittade Endie Edlunds högerdoja som levererade, fint assisterad av Robin Östman.

Det stod sig halvleken ut och det kändes stabilt och bra.

I inledningen av andra halvlek så fortsätter vi i samma anda och det dröjer inte så länge innan Robin Östman blir knuffad och ordnar en straff åt oss. 3-0 på straff, Martin Sjöblom placerar in den vackert.

Efter det målet så tappar vi lite för mycket inställning och positioner och de får reducera lite billigt på en frisparksvariant. I slutskedet av matchen gör de även ett till mål på oss via ett avslut i boxen efter ett inspel från kanten.

En seger är alltid en seger men vi måste börja stå upp för varandra i 90 minuter, annars blir vi sårbara.

 

Nu laddar vi om och tar sikte på premiären mot Iggesund på lördag, då ska vi sälja oss ruskigt dyrt.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

DM resan över för denna gång!

11 apr, 08:40 0 kommentarer

Igår tisdag mötte vi div.2 laget Kramfors i DM semifinalen på skyttis IP. Det blev förlust med 0-5 men ändå ett steg i rätt riktning.

Vi stod emot riktigt bra i 60 minuter innan de via en frisparkskanon från långt håll spräckte nollan. Under de 60 minuterna visade vi att är på rätt väg och att vi blir bättre och bättre. Tyvärr höll vi inte hela vägen och föll ihop när de tog ledningen. Innan dess stod matchen och vägde och hade vi lyckats peta in en boll på våra chanser så tror jag att sista 30 min sett annorlunda ut.

 

60 min. 0-1 Frisparkskanon från 35-40 meter.

63 min. 0-2 Ett inlägg som de når högst på och nickar in i mål.

76 min. 0-3 Frispark rakt upp i kryllet strax utanför straffområdet.

77 min. 0-4 En snabb omställning där de kommer 2 mot 1 och gör mål.

79 min. 0-5 Ett skott ganska långt utifrån som hittar nätmaskorna.

 

Trots 0-5 i baken så ska vi inte hänga läpp, utan vi ska spinna vidare på de positiva sakerna från den här matchen.

Nu tar vi sikte på söndagens träningsmatch mot FV2.

 

Vi får gratulera Kramfors till segern och lycka till i fortsättningen.

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

 

Inför DM Semifinalen mot Kramfors Aliansen !

 Imorgon tisdag är det dags för semifinal i DM mot Kramfors på Skyttis kl.19:00.

Vi kommer till match med stor revanschlusta  efter 2-3 förlusten i lördags.

Truppen:

Christoffer Larsson

Robin Sedin

Frank Abrahamsson

Tobias Domeij

Patrik Östberg

Jonathan Westman

Andy Edlund

Anders Borg

Marco Lundqvist

Robin Östman

Simon Hansson

Jens Westin

Rasmus Engström

Elias Beimark

Joacim Nydahl

Victor Andersson

 

Nu ska vi visa upp oss från vår bästa sida!

 

Väl mött!!!

 

/Coach

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bara två baljor i baken - Älgarna är ett av Sveriges tätaste division 4-lag

2018-05-24 11:14:00

IF Älgarna är Ångermanlands försvarsstarkaste division 4-lag.
Inte nog med det.
Det är till och med ett av Sveriges bästa division 4-lag, visar fotbollys genomgång
.

Älgarnas start på säsongen är den bästa under 2000-talet på division 4-nivå.
Anledningen stavas försvarsspel och en målvakt och backlinje som hittills fungerat i det närmaste perfekt.
Och bara t-v-å gånger har sista utposten Eugeniu Cheptene behövt plocka bollen ur nät.
Det är siffror som gör de grönvita till ett av landets försvarsstarkaste lag.
Två insläppta mål på fem matcher – snittet på 0,4 imponerar.
*Här är matchsviten:
Junsele IF (hemma) 3-1
Sidensjö IK (borta) 1-1
Hägglunds IoFK (hemma) 9-0
Härnösands FF lag 2 (borta)
Anundsjö IF lag 2 (hemma) 0-0
Det finns totalt 35 division 4-serier i landet, omkring 400 lag.
Bara fem har endast släppt en boll förbi sig:
Vansbro AIK, fem matcher, 10-1 i mål (Dalarna)
Rengsjö SK, fyra matcher, 8-1, (Hälsingland)
Sörfors IF, tre matcher, 17-1 (Västerbotten Södra)
Luleå SK, tre matcher. 8-1 (Norrbotten Södra)
Ljunga/Fränsta IF, tre matcher, 5-1 (Medelpad)
Fem lag runtom i riket har släppt in två baljor och visat upp ett fläckfritt försvarsspel:
Alingsås FF, sex matcher, 18-2 i mål (Västergötland Södra)
Delsbo IF, fem matcher, 22-2 (Hälsingland)
IF Älgarna, fem matcher, 17-2 (Ångermanland)
FC Mary´s Home, tre matcher, 8-2 (Västerbotten Södra)
Älvsby IF, tre matcher, 7-2 (Norrbotten Södra)
På fredag kväll väntar Sollefteå GIF borta som också fått en bra start på säsongen och toppar tabellen. När lagen möttes i sista träningsmatchen tidigare i vår vann Älgarna med 1-0.
Det doftar kryss om den här drabbningen.
Eller?!
Text: Olle Larsson
Bild: IF Älgarna

 

Höga Kusten

2018-04-12 13:52:11

Inför Svartviks IF hemma - Lördag 19 maj 12.00 Nordvallen

Dags igen för en ny match i div 3 och i en serie som redan nu verkar ha börjat att skikta sig i två grupper. En gupp som sticker iväg i topp och en grupp som är mer sparsamma med poängen. HKF är i den nedre halvan och möter Svartviks IF som, just nu, är i topp i den nedre halvan. Ett Svartvik som kommer till Nordvallen med ett hyfsat självförtroende efter den imponerande storsegern i senaste omgången med 8-2 mot Iggesund. Imponerande siffror och resultat. En synnerligen annorlunda utmaning för HKF att möta ett formstarkt lag. Svartviks IF slutade på en 4:e plats i div 3 2017.

Sergiu säger: "Vi skapar målchanser men vi sätter dom inte men så länge chanser skapas är det positivt. När det gäller snacket på plan måste vi tillsammans öka lagpeppningen."

 // Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

=================================================

Anundsjö - HKF 4-0 (0-0)

Att gå till pausvilan med ett 0-0 läge mot ett lag som förra året spelade i div 2 är överraskande bra med tanke på att laget gör det på bortaplan. Detta efter en halvlek som inte innehöll några skarpare chanser för något av lagen samt ett allmänt lågt speltempo.  Dock skulle en förändring ske snabbt in i andra halvlek när hemmalaget tog ledningen efter med ett klassmål i krysset. Precis det som hemmalaget behövde men inte HKF. Utöver denna motgång blev energin inte större hos HKF när sedan två hörnmål inom loppet av sex minuter ändrade siffrorna till 3-0 för hemmalaget. Möjlighet till en viss framgång för HKF uteblev när en straffspark inte resulterade i matchminut 79. Istället lyckades hemmalaget bättre med sin straff i matchens slutminuter till en 4-0 vinst. Att i en seriebörjan få möta tre topplag på bortaplan är mycket tufft för alla nykomlingar i alla tider. Sergiu är nöjd att laget gör en hyfsad första halvlek och att det på nytt skapas målchanser. Efter i princip fyra raka bortamatcher i rad väntar nu Svartvik på lördag i Mjällom. I väntan på att Kinavallen blir spelklar så blir klassiska Nordvallen nästan som hemmaplan. Förhoppningsvis får laget även chansen att på torsdag  möjlighet att träna där.

SPELARPLUS+++

Mustafa Dogan, Emil Forsgren och Serghei Mocanu

 // Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

Inför Anundsjö - Lördag 12 maj 15.00 Olympia

"Nåja, vad är väl en bal på slottet...Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles underbar!" säger Askungen. Nåja, vad är väl ett derby på Olympia...Den kan vara dötrist och långtråkigt och alldeles underbar. Man vill gärna att sagor ska sluta lyckligt. Vi får se vad som händer på lördag och runt 17.00 vet vi svaret. Alla bär vi väl på våra Askungesagor och man hoppas att det ordnar sig till slut. Fotbollslivet är jätteviktigt men också livet utanför planen. Ibland bör man vara ödmjuk och stanna upp samt uppskatta det man har och även kan få tillbaka. Det gäller oss alla...

Sergiu säger: 

Tanurcov besviken efter poängtappet – men gläds över tillvaron: "Livet är fantastiskt"   

Höga Kusten tappade sin ledning sent mot bottenkonkurrenten Kubikenborg. Sergiu Tanurcov var missnöjd över två förlorade poäng, men det finns andra glädjeämnen i livet för den spelande tränaren.
– Det är jättepositivt och det blir en helt annan inställning både på träningar och hemma nu, det är glädje
Tanurcov styrde backlinjen under den första halvleken.
Tanurcov styrde backlinjen under den första halvleken.

Efter en lång process med utvisningsbesked och överklaganden är Sergiu Tanurcov sedan en knapp månad tillbaka i Ullånger. Höga Kustens spelande tränare gjorde under onsdagskvällen sin andra match i klubben sen beskedet om att han får stanna i landet och han njuter till fullo av att vara tillbaka.

– Vi trivs nu och vi har alltid trivts i Sverige, allt är konstigt som hänt. Jag är mer positiv nu och allt funkar bättre och bättre, säger Tanurcov.

I slutet på 2017 beslutades det att Tanurcov och hans familj var tvungna att lämna Sverige. Nu är han tillbaka i Ångermanland igen efter att i mitten på april fått ett nytt tvåårigt arbetstillstånd.

– Vi försöker glömma det här som hänt oss, men absolut det satte lite press på oss under den här tiden och vi levde under stress ganska länge. Nu har vi släppt det och det är jätteskönt. Livet är fantastiskt, berättar maken och tvåbarnspappan.

Familjen bor nu återigen i Ullånger där både Sergiu och hans fru jobbar. Där har han också sin fotbollsklubb Höga Kusten som till säsongen tagit klivet upp till division 3 och där han agerar både tränare och mittback.

– Vi har bott Ullånger alla år vi bott här. Vi trivs där och känner alla och det är ett jättefint ställe att bo och skaffa familj, förklarar Tanurcov.

Tanurcov fick se sitt lag tappa ledningen i den andra halvleken.
Tanurcov fick se sitt lag tappa ledningen i den andra halvleken.

Efter två inledande förluster utan att spräcka målnollan framåt var det ett taggat Höga Kusten, med Tanurcov från start som kom till det viktiga bottenmötet mot nyuppflyttade Kubikenborgs IF. Redan i den tredje minuten fick hemmalaget också utdelning och gjorde därmed sitt första mål sen avancemanget till division 3.

– Skulle vi lett med 4-0 efter första hade de inte varit konstigt. Vi hade friläge efter friläge och bra passningsspel, säger Tanurcov.

Ja, hemmalaget Höga Kusten som än så länge spelar på Kramfors IP då gräset i Ullånger ännu inte är i spelskick fortsatte trycka på i inledningen och hade flera lägen att utöka sin ledning. Målskytten och lagkaptenen Emil Forsgren skapade mest, bland annat med en ribbträff efter en kvarts spel.

– Emil har varit borta i två månader och det här var bara hans tredje match. Han har inte riktigt spelat sig till den formen vi väntar oss från honom, men det är en jättebra värvning och vi hoppas att han ska göra fler mål för oss än vad han gjorde idag.

Tanurcov själv gjorde sin andra seriematch sedan beskedet återkomsten till Sverige, men bytte ut sig själv i halvtid på grund av problem med baksida lår. Från bänken fick han se sin ersättare Mihail Robu och resten av backlinjen släppa igenom bortalagets Jesper Andersson som kunde sätta kvitteringen med dryga tio minuter kvar.

– Vi släpper en kontring, våra killar jobbar för långsamt hem efter en frispark vi hade där uppe och vår högerback hinner inte hem. Jag skapa prata med honom om vad som hände där.

Efter kvitteringen hade Kubikenborg ett jätteläge att avgöra matchen, när en spelare i Sundsvallslaget fick nästintill öppet mål från bara ett par meters avstånd. På något sätt lyckades dock Mustafa Dogan hinna tillbaka in i hemmamålet och rädda Höga Kusten från en tredje raka förlust i serieinledningen.

– Chansmässigt var vi mycket bättre, men när man inte avgör på sina lägen får man vara nöjd med en poäng, avslutar Höga Kusten-tränaren.

Höga Kusten – Kubikenborgs IF 1-1 (1-0)

Målen: 1-0 (3) Emil Forsgren, 1-1 (78) Jesper Andersson

Domare: Ulrik Ullander

Publik: 125

// Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

========================================================

Höga Kusten Fotboll - Kubikenborg 1-1 (1-0)

HKF startade matchen med bästa möjliga öppning. I 3:e minuten kom  då äntligen årets första mål genom Emil Forsgren elegant assisterad från vänsterkanten av Sergiu Mocanu. Därefter dominerade HKF matchen totalt och med ett bollinnehav 70-30 borde resultatet varit 3-o efter 25 minuter. Detta efter suveränt lagspel och vassa skapade målchanser där bl a Emil dundrade ett stenhårt skott i ribban. Med ett sådant stort och tydlig bollinnehav är den logiska följden att spelet så småningom jämnar ut sig och Kubikenborg kom mer och mer in i matchen. När signalen blåstes för halvtidsvila så var det bara att konstatera att årets bästa halvlek blivit spelad av HKF och där anfallen på vänstersidan skapade oro för Kubikenborg. I andra halvlek så fick vi se en helt annan match från båda lagen. Stressigt spel med långa bollar och en mängd  med frisparkar för båda lagen. I denna annorlunda halvlek fanns det dock målchanser som dök upp emellanåt. Hyfsade möjligheter för HKF men i den 78:e minuten slog Kubikenborg till med en snabb omställning på vänsterkanten och 1-1 var ett faktum. Matchens avslutning blev dramatisk och Mustafa Dogans fantastiska räddning på mållinjen blev matchens höjdpunkt. Förmodligen årets målvaktsprestation på Kramfors IP. Lite trist med oavgjort med tanke på matchens inledning och tacksamt med oavgjort med tanke på matchens avslutning. Nu väntar Anundsjö borta på lördag.

SPELARPLUS+++

Mostafa Dogan för sitt lugna och trygga målvaktsspel samt matchavgörande räddningar.

Mostafa Afzali för sitt uppoffrade mittfältsspel under första halvlek.

Emil Forsgren för sitt mål, vasst anfallsspel och skapande av målchanser för sina medspelare.

// Lagledare Patrik Danielsson

Inför Kubikenborg - Onsdag 9 maj 19.15 Kramfors IP

Att tidigt få möta två lag som redan spelat i div 3 och dessutom verkar vara bland topplagen i årets trea är ett bra start för en nykomling. Nu fick laget och spelarna tidigt veta vad som gäller i nästa nivå i seriesammanhang. Hårt jobb och fokus under 90 minuter. Sedan har vi förhoppningsvis gjort vår sista inomhusträning i Kinahallen och ser fram emot kommande träningar utomhus på Docksta IP och Kinavallen. Kinahallen har sina stora fördelar året runt men även vissa begränsningar när det matchträning m m. Svårt ibland att träna 11-mannaspel på en sjumannaplan. Nu väntar Kubikenborg som också är i nykomlingar i nästa match.

Sergiu säger: "Jag är fullt nöjd hur spelarna i senaste matchen tog sitt individuella kämparansvar under hela matchen. Nu gäller det också att få ihop även det kollektiva kämparansvaret och fortsatt positivt lagsnack på plan. Då blir vi en riktig lagmaskin och sätter vi dom chanser som vi brukar skapa så vinner vi matchen!"

// Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

==========================================================

Alsen - Höga Kusten Fotboll 2-0 (1-0)

Andra matchen i serien mot Alsen blev precis den utvecklingsmatch som laget behöver just nu. En match som HKF håller en jämn nivå rakt igenom men där belöningen tyvärr uteblir i form av poäng. Dock en match i rätt riktning. Hela laget gör en gedigen energiinsats under 90 minuter. Efter 1-0 i paus till Alsen fanns det goda möjligheter till en positiv kick genom en kvittering. Efter Alsens 2-0 i mitten av andra halvlek håller laget distansen ut vilket vi får ta med oss till kommande matcher. "Bra vilja från samtliga spelare idag och framförallt kom alla 5 avbytare in under matchen och gjorde starka insatser, säger Sergiu. Mycket positivt för lagkänslan. Spelet stämmer fortfarande inte riktigt för oss men får vi några matcher till så kan det här bli en riktigt kul säsong igen!" Nu väntar en tuff vecka med ny match på onsdag mot Kubikenborg därefter derbyt på lördag mot Anundsjö på bortaplan. I väntan på att Kinavallen blir spelklar spelas matchen mot Kubikenborg på Kramfors IP. Matchstart 19.15.

//Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

Inför Alsen borta – Söndag 6 maj 17.30

Du har ett mål, jag har ett mål. Allt vi behöver nu är ett fotbollslag.”

Så säger Operachefen (Groucho Marx) i filmen Galakväll på Operan 1935.

Ett intressant utgångsläge om man vill hålla på med en lagsport.

Det sammanfattar också på ett bra sätt målsättningarna när det gäller prestation och resultat.

I senaste matchen uppnådde vi ett mål när det gäller lagprestationen, fullt godkänt, men inte resultatmålet mot ett starkt och välspelat Stöde. Nu väntar en ny bussresa till den numera klassiska Jämtkraft Arena och ett svårt bortamöte mot Alsen som börjat serien på ett positivt sätt.

När bussen startar i Ullånger har vi iallafall två mål och ett fotbollslag. Ett bra utgångsläge för en nykomling/underdog 2018.

Sergiu säger: "Vi gjorde en bra premiärmatch men behöver våra matcher framöver för att komma in i det nya som div 3 är för oss. Får vi den tiden så kommer också vårt egna spel att fungera bättre och då sätter vi även de målchanser som vi skapar. Alsen borta är en riktig utmaning men tar vi med oss en poäng i bussen hem bör vi vara mer än nöjda."

I väntan på avspark så googla gärna citat Groucho Marx...

//Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

===========================================================

Stöde - Höga Kusten Fotboll 3-0 (1-0)

Då var säsongspremiären avklarad och det må jag säga inte var någon dålig premiär för våran del förutom att det blev 0 poäng. Rent spelmässigt finns det ju självklart saker som bör förbättras men jämför man med träningsmatcherna så tycker jag absolut att det var ett relativt stort steg i rätt riktning.

Första halvlek tycker jag Stöde började lite bättre än oss med lite bättre tempo ,dom var starka på mittplan och vann mycket boll men efter deras 1-0 som kom i matchminut 20 så tycker jag vi jobbar oss in i matchen bra och mer eller mindre tar över taktpinnen hela halvleken ut med ett par hyfsade målchanser som vi inte tog tillvara på.

Andra halvlek fortsätter vi att trycka på och skapar väldigt många lägen inom 15 minuter som vi borde kunnat göra ett eller kanske fler mål på men tyvärr så var inte studsarna på Västhagen på våran sida idag.

När vi kände att en kvittering låg nära då slog Stöde till på en kontring där vi tappar boll i ett mycket farligt läge och 2-0 var ett faktum.

Där och då tappar vi huvudet lite grann och sen resten av halvleken tycker jag Stöde gör det bättre än oss till matchen slut och dom gör även ett till mål innan det är över.

För att summera så tycker jag ändå att det är en godkänd premiär i div.3 för våran del, synd att vi inte satte våra chanser men sån är fotbollen ibland.

SPELARPLUS+++ 

Tycker att Max Chiper och Mostafa Afzali på mitten gör en väldigt bra match där dom verkligen slet i 90 minuter och backlinjen såg bra ut då vi inte bjöd på så många chanser utan det var individuella misstag som ledde fram till 2 av 3 mål tyvärr.

Vila två veckor från match nu sen åker vi till Östersund för att spela mot Alsen på Jämtkraft Arena den 6:e maj 17.30.

Hoppas vi på att studsarna är med oss då istället.

// Lagledare Patrik Danielsson

 

Inför säsongen och första matchen - Stöde på bortaplan.

Äntligen! - som journalisten Gert Fylking brukade utbrista i när nobelpristagaren i litteratur presenterades, oavsett vem som fick priset.

Äntligen! - som vi i Höga Kusten Fotboll fick utbrista i under veckan när det stod klart att vår spelande tränare Sergiu Tanurcov fick ett positivt besked från Migrationsverket i veckan som innebär att familjen kan stanna ytterligare två år i Sverige. Roligt att  integration ibland fungerar till slut. Mer om integration i idrott- och samhällslivet under säsongen.

Äntligen! - är det dags för seriepremiär i div 3 i ett synnerligen intressant spelprogram, lag m m.

Först och främst är det inspirerande och utmanade att på nytt få spela i div 3. Det var några år sedan sist. Utöver detta så är det en ära att få vara en av tre lag som ska representera Fotbollsångermanland i årets div 3.

Efter annorlunda vägar där inte alla matcher avgörs på fotbollsplanen har HKF tagit möjligheten att spela i trean. Dock innebär inte spelet i trean någon större förändring mot div 4 när det gäller förutsättningarna i träningar och matcher. Redan i januari bestämde vi att gå tillbaka till 70-talet. Med upplägget 2 lagträningar i veckan + match. Detta för att jämnare fördelning av tid till fotboll, futsal, familj, fritid, fruar m m. Att spela fotboll är viktigt men även att få vara pappa...

Kommer man sist in i serien, via en friplats, så börjar man självklart på tolfte plats sedan är det bara att klättra uppåt i tabellen under säsongen. Det innebär också ett positivt seriespel när laget även är lågt rankat bland oddsbolagen . "I mina ögon har vi ett lag som kan bli topp fem" säger Sergiu. Härlig målbild och inställning!

Vad säger då Sergiu om Stöde IF: "Det är ett lag som gör sin tredje raka säsong i trean. Laget är kryddat med lite engelsmän och amerikaner. Laget avslutade med en seger i sista träningsmatchen.

Matchdags: Lördag 21 april 14.00. Västhagen IP, Sundsvall.

Johnny Eklund Herransvarig 2018 HKF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Undringar

2018-05-18 11:12:30

Undrar om fler än undertecknad börjar tröttna på de timslånga uppsnacken före varje TV-sänd match.
Att lyssna till tränare och spelare, alla inte alltid så lyckosamma i sin egen karriär, lägga ut texten om spelsystem och laguttagningar blir ibland mera tröttsamt än intressant.
Allt tal om sittande nior, falska tior får mig att tänka på ungdomens indianbok, Sitting Bull, och visst, pilarna finns också med.
När väl matchen börjar får vi oss till livs en massa Pompe-vetande om spelarnas personalia kryddat med synpunkter hur tränarna bör byta spelare och hur diverse mittfältare ska flyttas några meter hit eller dit.
Är det någon som egentligen tror att fotbollen är så enkel? Min uppfattning är att ingen ingenjörskonst i världen kan rita upp hur ett lag ska spela och utifrån detta bli lyckosamma. Under Sovjettiden prövades det men räckte sällan längre än till kvartsfinal i VM trots årslånga träningsläger där varje taktisk detalj drillades.
I mina ögon är fotboll mera skön konst byggd på passsion och inställning än vad som kan konstrueras fram på en tränares taktiktavla. Det är självklart så att organisation och tydlighet behövs i varje lag men hur personen i varje fotbollssko fungerar i gruppen är till slut det som fäller avgörandet.
Allt oftare hör man hur tränare med emfas talar om hur motståndarna spelar. Det sker ofta efter poängtapp där man kan ana självömkan över att ett så bra lag som mitt tappar poäng mot ett lag som spelar så "fel". Orättvist helt enkelt.
Några färska exempel är MFF:s tränare som efter förlusten mot Kalmar dömde ut motståndarnas förmåga att utnyttja fasta situationer som något klandervärt. Men förlåt, dom målen räknas väl också?
FV:s tränare gjorde ett stort nummer av hur torftigt Gottne spelade efter den oavgjorda matchen på Skyttis. För mig och säkert för de flesta var matchbilden exakt den förväntade och då kanske en mer konstruktiv fundering borde ha varit:
Jag vet exakt hur motståndarna kommer att spela, varför hittade jag inget motmedel?
Med ålderns rätt påminner jag mig en historia från anno dazumal. Sollefteå GIF och Västra BK, två topplag i fyran den säsongen, åkte upp till Rossön och förlorade med uddamålet.
Båda tränarna visste att i Rossön stod den väldige men snälle mittbacken Seved Jonson och sparkade bollen så långt som möjligt mot motståndarmålet. På mitten skavde Ove Bryntesson på varje hälsena han kom i närheten av och längst fram sprang de vindsnabba bröderna Bryntesson, Urban och Sigmund, på Seveds långbollar.
Den ene motståndartränaren grämde sig över att inte ha hittat ett framgångsrikt sätt att möta Rossöns spelsätt, den andre lutade mot uppfattningen att Rossöns sätt att spela borde kunna ge en chans till omspel.
Fotboll är en fascinerade sport som inte mår bra av alltför mycket teoretiserande från otaliga experter. Glöm inte att som tränare är man i första hand ansvarig för sitt eget lags prestationer utifrån den spelartrupp som står till förfogande.
Hur det lyckas står att läsa i tabellen.
Text: L-G Forslund

Gottne IF

2018-04-14 10:18:23


Inför Kramfors/Alliansen

På fredag tar vi emot Kramfors/alliansen hemma på Skyttis. En tuff match mot ett lag som är starkt fysiskt och säkert är revanschsugen efter den snöpliga DM förlusten mot FV. Vi känner varandra ganska bra och någon större överraskningar kommer vi nog inte att få se utan det som gäller är hårt arbete och ett stort pannben i derbyfajter. Vi kommer från en förlust borta mot Boden men känslan är bra i gruppen. Vi hoppas på ett lika bra stöd från läktaren som vanligt! 19:00 på Skyttis vi ses väl?


Fotboll / Division 2

Förlust mot Boden BK

Bild: Boden BK hemsida

Boden BK - Gottne IF 3-1 (1-0) Målskytt: Marko

Gottne åker upp till Boden för att ta sig an topplaget Boden. Matchen börjar i klar Boden favör där man styr och ställer, Gottne jagar och man kommer lite snett in i matchen. Boden gör också 1-0 redan i minut 6 efter slarvigt försvarsspel av Gottne. Resten av halvleken är det Tarik som räddar kvar Gottne i matchen. Paus och underläge 1-0 och lite av en hårtork i omklädningsrummet. Andra halvlek mycket bättre inställning och man börjar vinna kamperna på planen. Trots det så är det Boden som utökar till 2-0 efter en tjusig frispark. Gottne ger inte upp och i minut 70 så trycker marko in 1-2 snyggt på frispark. Nu är det Gottne som har Boden på gaffeln och man jagar ett kvitteringsmål och man är nära några gånger men Boden kan med tur och skicklighet värja sig. Istället så kontrar och avgör Boden tillställningen i minut 91 3-1 och matchen är avgjord.

Spelarkritik
Första halvlek är det bara Tariksom kan kvittera ut godkänt. I andra halvlek höjer sig samtliga. Marko fortsätter att göra mål, Viktor Edmark visar stundtals upp sin snabbhet. Sammanfattningsvis en svag första och en ok andra. Vi tar med oss det och siktar på att göra en bra träningsvecka inför fredagens viktiga hemmamatch mot Kramfors/Alliansen

 

Inför Boden borta.

På lördag sätter vi oss i bussen för ännu en lång resa och denna gång till Boden för att tampas med Boden BK. Boden är i div 2 mått mätt en stor klubb som har alla organisatoriska förutsättningar att kliva upp i divisionerna. Boden har under dom senaste säsongerna startat dåligt och vuxit in i serien men iår är man med från början och man kommer garanterat vara ett lag som aspirerar om div 1 platsen när säsongen summeras. Boden har faktiskt en fd Gottnespelare i laget i deras skyttekung Jack Green som kom hit till sverige första gången som LFE spelare.

Läget i laget är bra trots att vi har lite skadebekymmer men det är något man måste acceptera och belastningen är högre i div 2 och det kommer att vara något som följer oss under hela säsongen. Vi kommer från ett kryss mot Fv där matchen slutade 1-1 ingen bra insats från något av lagen och vi vet att vi kan prestera bättre. Vi åker upp till boden med gott självförtroende samt med en stor portion tålamod för vi är fullt medveten om att det är ett bra lag som vi kommer att möta kl 15:00 på lördag, om vi lägger fokus på rätt saker kommer vi ha stor chans till en bra prestion.

Oavgjort mot Friska Viljor

Gottne - Fv 1-1 (1-1)
Målskytt: Marko

Matchsammanfattning
Matchen börjar trevande för både Fv och Gottne då Fv rullar runt bollen i backlinjen och Gottne kan ganska lätt freda sig från dom attackar Fv försöker sig på. Vi ligger ok i våra positioner och efter ett tag börjar vi även vinna boll och till slut kommer också läget då Marko får bollen och tar emot lägger ner och trycker upp den i krysset strax utanför straffområdet. Ett tjusigt mål där Marko visar klass. Efter detta så har Gottne chanser att utöka ledningen genom bland annat Danny och Johannes men istället är det Fv som kvitterar efter en fin prestation av fv bästa spelare för dagen Herman som kliver runt på kanten och spelar in till en fristående Linus Nordin som kvitterar. 1-1 i halvtid. Andra halvlek blir mer böljande spel och båda lagen vaskar fram chanser och har möjlighet att avgöra men två storspelande målvakter ser till att det inte blir fler mål denna match.

Spelarkritik
Ingen toppeninsats från Gottne men det är starkt att inte spela på topp men ändå plocka poäng. Tarik gör en bra match, Marko visar klass vid målet och är stark i targetspelet. Johannes Thelin leder sina styrkor på ett bra sätt i backlinjen.

Derby mot Friska Viljor på lördag!!

 

På lördag med matchstart 13:00 tar vi oss an Friska Vljor på skyttis! En härlig derbyfajt där det är två lag med gott självförtroende från sina senaste matcher som slutade med seger för bägge lagen. Friska Viljor har startar serien ok och kommer som sagt från en klar derbyseger mot Kramfors med 4-0 och har några riktigt duktiga spelare i sin trupp. Hos oss har träningsveckan flytit på bra och det är bra stämning i gruppen. Vi håller fortfarande på att lära oss och för oss är det en process för att anpassa sig till div 2 men hittills har det gått bra och vi känner att vi håller bra klass i dom matcher vi har spelat. Lördagens fajt kommer garanterat att bli en tuff fajt men känslor, kamp och mål så välkommen upp till skyttis lördag 13:00!!

 

Timrå - Gottne 0-1 (0-0) Målskytt: Nathan Millis

Matchreferat
Vi möter ett bolltrillande lag som har många spelare som vill ha bollen på fötterna. Första 20min har vi det jobbigt med positionsspelet där vi får slita kopiöst i vårt försvarsspel. Efter ca 20 så kommer vi in i matchen bättre och Fredric, Danny och Heggard får koll på mitten. I min 30 vaskar vi också fram en straff efter att Johannes blivit neddragen. Tyvärr så missar Danny eller målvakten gör en räddning och dessutom kniper han också returen av Danny. En tung sekvens då vi behöver all energi i det läget på matchen. Men vi viker inte ner oss utan vi har många spelare med bra pannben i truppen och vi tuggar på. 0-0 i paus och lite spänd förväntan på andra halvlek. Timrå försöker sätta fart direkt från start men får inte riktigt till det. Runt min 50 får Gottne en frispark som Nathan låter sin känsliga vänsterfot få känna på och då ligger bollen i nätet bakom duktiga timrå keepern. Timrå försöker forcera men vi har ett väldigt stabilt lag som hjälper varandra föredömligt i det defensiva. sista 10 går Gottnespelarna på knäna och vi har 3-4 spelare med kramp på planen men vi reder ut stormen och kniper 3 viktiga poäng av serieledarna.

Spelarkritik
Hjärta, Lungor och pannben visar spelaren denna match. Om vi ska lyfta ut några speciella så får det bli Johannes thelin som gör sin bästa match i grönt, Tarik var grym i målet och Danny han springer och springer.

Nu njuter vi och på måndag börjar förberedelserna för det häftiga derbyt mot FV, kan det bli 1000pers på matchen?


Inför IFK Timrå

Idag åker vi till Timrå för att ta oss an serieledarna på bortaplan. Timrå har startat serien övertygande och besitter en bra och bred div2trupp. Idag kommer vi att behöva fokusera på att ha tålamod, fortsätta jobba efter dom riktlinjer vi har för chanser kommer vi att få. Vi kommer att få jobba med försvarsspelet idag och vi behöver snäppa upp vår aggressivitet. Till sist omställningsspelet som blir bättre och bättre men kan fortfarande snäppas upp ytterligare med mer fokus i passningsspelet. Om vi har fokus på dessa tre punkter så kommer prestationen att bli bra och då har vi stor möjlighet till nya poäng.

_________________________________________________________________________

Gottneloppet 26 maj 2018

 Igår, 11:43  0 kommentarer


Referat: Gottne IF - IFK Luleå  |  Fotboll / Division 2

Delad poäng mot IFK Luleå

 Igår, 09:04  1 kommentar

Gottne vs IFK Luleå 2-2 (1-0)
Målskyttar: Marko, Emir

Ännu en match mot ett topptippad lag denna gång anrika IFK Luleå som kommer på besök till Övik. IFK Luleå är ett lag som jobbar mycket med omställningar och har många vassa spelare i offensiven och med det i minnet lägger vi även upp vår matchplan. Första 20 min är det Luleå för hela slanten för oss gäller det att ligga rätt och jobba hårt. Luleå sätt att spela tvingar ner våra yttermittfältare och vi blir ännu mer defensiv då Nathan Millis tvingas ner i en ytterbackroll men det klarar han förtjänstfullt som vanligt.


 

Inför IFK Luleå

På lördag med matchstart 15:00 tar vi oss an IFK Luleå hemma på skyttis. Ett Luleå som har startat serien starkt och är obesegrad efter tre omgångar. IFK Luleå som spelade i div 1 ifjol har några starka kort i sin trupp. Vi har haft en ok träningsvecka där vi jobbar vidare för att förbättra dom områden vi behöver bli starkare på. Johan Vestin dras med skadebekymmer och kommer att missa matchen annars ser det ganska bra ut i truppen, bra konkurrans i gruppen och vi lär oss saker hela tiden.

Hudiksvall vs Gottne 0-0 (2-0)

Gottne möter ett poängtörstande hudiksvall på bortaplan ett på pappret väldigt svår uppgift. Gottne gör en riktigt bra första halvlek där vi följer matchplan och ligger rätt i våra positioner och vinner boll på rätt ställen det enda som saknas är effektiviteten i sista tredjedelen. 0-0 i paus och vi har vittring på poäng. Iandra halvlek är vi inte riktigt på tårna och Hudik ökar tempot i matchen och kan tyvärr sätta 1-0 ganska omgående. Efter det flyttar vi fram styrkorna och öppnar upp ytorna mer för Hudik som straffar oss ganska omgående med ett 2-0 mål. Vi försöker få till en forceringen men har inte riktigt orken att skapa dom riktigt vassa lägena.

Spelarkritik
Om vi kan jobba ihop som vi gjorde i första halvlek kommer poängen att komma. Vi behöver fortsätta jobba med våra fasta situationer i det offensiva där vi fortfarande slarvar bort för mycket. Nu jobbar vi vidare för att bli bättre och får redan nästa lördag en härlig utmaning när IFK Luleå kommer på besök på skyttis. Väl mött då!

 

Inför Hudiksvall

 

På lördag reser vi ner till Hudiksvall för att ta oss an en av seriefavoriterna. Hudiksvall är ett stabilt div 2 lag som under många år har tillhört toppen i div 2. Vi har haft en bra träningsvecka och det känns som om vi tar kliv under träningsveckorna. Vi åker ner till Hudiksvall med sikte att plocka poäng av seriefavoritern. Det har härjat lite sjukdom i truppen men vi åker ner med 17 man.

Matchen går även att följa på Allehanda mittmedia med matchstart 16:00

 

Rogers tankar inför Täfteå hemma

Vi kommer från en skön premiärvinst och nu är det dags att ta oss an nästa uppgift i form av Täfteå hemma på skyttis. Täfteå är ett tekniskt spelade lag som har många duktiga spelare. För oss gäller det att fokusera på positionsspelet vi har många nya i gruppen och både det offensiva och det defensiva positionsspelet måste fungera och det är något som kan ta lite tid. Vi behöver vara fortsatt ödmjuka inför uppgiften och alltid ge 100% och jobba ihop som ett lag för då är vi ett bra lag.

Väl mött på skyttis kl 17:00

 

 

 

 

 

Statistikgodis: Lirarna som nätat mest i division 4-fotbollen under åren

2018-05-19 13:11:01

Vill du se mål i massor?
Då är valet enkelt – i fotbollsfyran avlöser målfesterna varandra.
0-4, 4-0, 6-0, 9-0 …
Glöm trista och händelsefattiga 0-0-matcher.
Allra värst är serieledaren IF Älgarna som efter fyra omgångar redan gjort 17 mål efter att bland annat ha slagit bottenlaget Hägglunds med 9-0. Och tabelltvåan Sollefteå GIF som hittat rätt 13 gånger på de  tre första  matcherna, ett snitt på 4,33.
På tisdag kväll rullar ”poängkampen” vidare – och här bjuder vi på en hel del statistikgodis.

 

 *MÅLSKYTTAR (MEST GJORDA MÅL)
Toppen av skytteligan i fyran just nu:
7 (varav 0 på straff): Johan Gustafsson, Friska Viljor FC 2 (bilden)
6 (0): Dumitru Mititelu, IF Älgarna
6 (0): Mattias Lundell, Hägglunds IoFK
6 (0): Mattias Persson, Undroms IF
4 (2): Albin Lindblad, KB65
4 (0): Eugeniu Samson,  Sollefteå GIF FF4 (0): Ion Pavlo, Junsele IF

 

*BAKLÄNGESMÅL (MEST INSLÄPPTA)
20: Hägglunds IoFK
16: Härnösand FF:s lag 2
11: Frånö SK (Kramfors lag 2)

*GULA KORT-LIGAN (MEST VARNINGAR)
11: Undroms IF
10: IF Älgarna
  8: Anundsjö IF lag 2
7: Hägglunds IoFK
  6: Frånö SK (Kramforsalliansen lag 2)
 4: Björna IF
4: Härnösands FF lag 2
  4: Sollefteå GIF
  4. Junsele IF
  3: Friska Viljor lag 2
  3: KB 65
1: Sidensjö IK

* RÖDA KORT-LIGAN
Mattias Hildebertsson, Junsele IF (direkt rött)
Jesper Bergström, IF Älgarna (efter dubbla varningar)
Catalin Florin Nastase, Undroms IF (efter dubbla varningar)

 

*PUBLIKLIGAN (SNITTSIFFROR)
135: Härnösands FF lag 2
128: Frånö SK (Kramforsalliansen 2)
125: Sollefteå GIF FF
98: KB 65
 80: Björna IF
 77: IF Älgarna
76: Hägglunds IoFK
75: Friska Viljor FC lag 2
63: Anundsjö IF lag 2
 60: Sidensjö IK
56: Undroms IF
53: Junsele IF

* NY OMGÅNG PÅ TISDAG  – HÄR ÄR MATCHERNA
KB65-Friska Viljor FC lag 2 (Forssvallen)
Frånö SK (Kramfors 2)-Sollefteå GIF (Tuvans IP)
IF Älgarna-Anundsjö If lag 2 (Ängevallen)
Undroms IF-Härnösands FF lag 2 (Bohedsvallen)
Junsele IF-Hägglunds IoFK (Mon)
Björna IF-Sidensjö IK (Biggevallen)

 

*LIRARNA SOM NÄTAT MEST I FOTBOLLSFYRAN
39 mål: Ken Jonsson, Frånö SK,  2012 (bilden)
35 mål: Roger Boström, Anundsjö IF, 1992
33 mål: Peter Johansson, Härnösands FF,  2008
32 mål: Sergiu Baran, Junsele IF,  2017
31 mål: Mikael Sellin, Arnäs IF,  2014
30 mål: Alen Zulovic, Härnösands FF,  2008
29 mål: Martin Sjöblom, Gottne IF,  2013
29 mål: Tobias Stenberg, Kramforsalliansen,  2011
28 mål: Affe Söderlind, Björna IF,  1972
28 mål: Evgheni Carabulea, Höga Kusten Fotboll,  2009
26 mål: Åke Andersson, Modo AIK,  1973
26 mål: Mikael Sellin, Björna IF,  2015
26 mål: Jens Westin, Arnäs IF, 2017
25 mål: Per Byström, Sidensjö IK,  2008
25 mål: Alexei Josan, Höga Kusten Fotboll,  2015

***Sammanställning: Olle Larsson

 

Tags:

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newer Posts »