MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startsida

21st april 2014

Friska Viljor FC

2018-04-10 14:31:32

Täfteå IK  - Friska Viljor FC

Avspark: Täfteå IK - Friska Viljor FC

Undertecknad har varit på minisemester. Därav inga referat kring helgens överkörning av Gällivare/Malmberget. Självklart väldigt roligt för grabbarna att få möjlighet att kunna brodera ut sitt kunnande inför hemmapubliken.

Men idag är det alltså Täfteå som står för motståndet. Ett lag som verkligen vill rulla boll och äga bollinnehavet. Laget är ungt och hungrigt med en tydlig spelidé. En intressant utmaning för våra gulsvarta favoriter med andra ord.

Träningarna efter helgen har naturligtvis präglats av att det är match redan på onsdag. Medelhård träning på måndag med fokus på detaljer, följdes upp av en lätt taktisk träning igår. Läget i laget känns mycket bra och förhoppningsvis kan vi surfa vidare på vågen från senaste matchen och därmed bärga vår första bortaseger. Även om detta givetvis är en klart tuffare uppgift. För er som har vägarna förbi Umeås norra utkanter så är matchstarten 19:00.

Erik Johansson

Friska Viljor FC - GMFF 8-0

Saknas

Friska Viljor FC - GMFF

Saknas

Piteå IF - Friska Viljor FC 2-1

Irriterande förlust mot Piteå!

I en match där viljorna är väl så bra som hemmalaget, förlorar man på några sekunders bristande koncentration.

De två sekvenserna jag framförallt tänker på är dels slutminuterna i första halvlek då står vi på hälarna och hoppas att domaren ska blåsa för halvtid, vilket Piteå straffar oss skoningslöst för. Ett, för matchen, oerhört psykologiskt mål som helt vänder momentumet i matchen. Vi hade annars fått mer och mer att säga till om ju längre halvleken gick. Den andra situationen är en billig straff en kvart in i andra. Där blir vi kanske lite väl heta i straffområdet och ger motståndaren chansen att falla lätt.

Annars är det på det stora hela en väl genomförd match av oss. Tobys reducering är också väldigt vacker då han springer in i boxen och möter Tobbes inlägg med en direkt bredsida i krysset. Det som känns så retligt är att vi inte lyckas få ett poänggivande resultat mot ett topplag. Hedersamma förluster kan bli väldigt tröttsamma i längden. Lite mera pondus och auktoritet på planen och lite mer killerinstinkt när lägena dyker upp är det som framförallt saknas.

Nu finns dock ingen tid att gräva ned sig. Nya utmaningar väntar. Härnäst kommer Gällivare/Malmberget på besök till Skyttis nu på lördag. Matchstart 13:00. Då ska vi ta revansch!

Erik Johansson

Piteå IF - Friska Viljor FC

Avspark: Piteå IF FF - Friska Viljor FC

Så var det dags för match igen! Piteå på bortaplan är en mycket tuff uppgift. Ett lag med riktiga klasspelare på flera positioner och en given utmanare i toppstriden är det som väntar viljorna denna söndag.

I vanlig ordning ska vi visa motståndet den respekt de förtjänar. Men tiden för överdriven respekt är definitivt förbi. Vi har bevisat att vi kan mäta oss med alla lag i serien. Även om vi möter en bra motståndare, finns det också all anledning för dem att frukta oss. Fem raka utan förlust gör att vi går in med en stark tro och huvudet högt.

Veckan som gått har annars inneburit studentfirande för några i gänget (Grattis Isak, William och Rami!). Det har dock varit fin fokus från samtliga dessa så firadet har man skött med den äran! Trots en del skador så har vi fin konkurrens i truppen vilket, man också kan skönja, påverkar intensiteten på träningen positivt.

Vi åker upp till Piteå med ambitionen att ge allt. Om det sedan räcker till poäng återstår att se. Det finns fortfarande ett bortaspöke som skall låsas in i garderoben. Förhoppningsvis kan grabbarna ordna med det idag!

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Härnösands FF 2-0

Friska Viljor "gjorde jobbet" mot ett, av turbulens och avstängningar, hårt sargat Härnösand.

Matchen igår var kanske inte den vackraste som skådats på Skyttis. Härnösand backade, som väntat, hem och satsade på vassa omställningar. Vi hade, genomgående i matchen, lite för bråttom att komma till lägen och bollen sumpades tyvärr alltför ofta någonstans längs vägen. I slutändan är det dock, som alla vet, de tre poängen som räknas. Att segern var odiskutabel och rättvis rådde det heller inget tvivel om.

Målen, ett i varje halvlek, gjordes av Mikael Norberg och Isak Sedin. Det första kommer sedan Tobbe Forsberg nickskarvat ett inlägg från Anton och "Majki" får återbäring för alla timmar på gymmet då han, vid bortre stolpen, plöjer in med både boll och målvakt. Vackert så! Det andra kommer när, en för dagen, pigg och spelsugen Tobbe F glider förbi på kanten och finfint hittar en släpande Isak med en passning snett inåt bakåt. Han hittar luckan i bortre hörnet och resultatet spikas därmed.

Poängen var det viktigaste med kvällens drabbning och mer än tre kan som bekant inte tas. Spelet lämnade en del i övrigt att önska, men förhoppningsvis kan en ledig helg gjuta ny energi i grabbarna.

Nästa söndag väntar på nytt en ytterst svår bortamatch, mot Piteå. Men ingen uppgift är omöjlig för oss i den här serien så vi ser bara möjligheter där. Men först tar vi alltså ledigt i helgen och i veckan tar några av grabbarna studenten. En ljusnande framtid med andra ord!

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Härnösands FF

På fredagen väntar ånyo en tuff uppgift för våra gulsvarta mannar. De senaste årens distriktsdominanter Härnösands FF kommer nämligen på besök. Laget från residensstaden har förvisso inte rosat marknaden hittills. Men en knapp 0-1 förlust mot serieledande Timrå senast, där man bl.a. missade en straff, skvallrar om en stigande formkurva. Något som rimligen borde innebära att vi kan förvänta oss en jämn och oviss drabbning.

Träningsveckan har varit en mental prövning för gänget då vi nött presspel in i minsta detalj. Grabbarna har dock bitit ihop så gott de kunnat, vilket förhoppningsvis ger resultat i långa loppet. Härnösand betyder derby för oss och då handlar det om att visa vilka som är bäst i distriktet. Självklart kommer vi göra allt för att det fortsatt ska vara gulsvart på den tronen. Vi kommer att ha en uppladdning från klockan 17 på Framnäsbaren där alla får möjlighet att möta spelare och ledare. Varmt välkomna dit alla nyfikna! Om det inte skulle falla i smaken så är det alltså 19:30 på Skyttis som gäller. Hoppas vi ses!

Erik Johansson

IFK Östersund - Friska Viljor FC 1-1

Trots en man mindre i nästan 40 minuter lyckades Viljorna bärga en viktig poäng mot ett vilt forcerande IFK Östersund i den tropiska hettan på Jämtkraft Arena.

Vi inleder väldigt kompakt och organiserat. Hemmalaget har mycket svårt att komma till och ju längre halvleken går desto mer tar vi över initiativet. Det är således allt annat än ologiskt när vi tar ledningen med tio minuter kvar på första. Efter en lysande rak omställning, signerat Herman och Moses kan den senare, fri med målvakten, placera in 0-1. Efter detta fortsätter vi också att dominera och såväl Luis som Rami har ypperliga möjligheter att utöka. Men resultatet förblir intakt halvleken ut.

På det stora hela är vi nöjda med insatsen i halvtidssnacket. Då vi avslutar så starkt är vi fulla av tillförsikt inför andra. Men ett hårt domslut skulle tyvärr förändra förutsättningarna för oss...

Tidigt i andra åker nämligen Adam Olsson på två tveksamma gula kort på raken inom loppet av ett par minuter och får syna det röda. Naturligtvis ett hårt slag mot våra ambitioner att fortsätta att vara spelförande och nöta ut motståndet. Istället så får Östersund, av naturliga skäl, komma i allt längre och mer kompakta anfall. Vi strider tappert. Men Östersund får in en kvittering med en halvtimme kvar. I det läget får vi jaga mycket boll och poängchanserna känns ganska små. Vi lyckas dock att resa oss efter målet och, på ett mycket förtjänstfullt sätt, stå emot deras forcering. Resultatet 1-1 står sig därmed tiden ut.

En väldigt bra genomförd match av oss, trots allt. Vi visar härlig karaktär som står emot så länge trots tryckande värme samt att vi får många domslut (inte bara utvisningen) emot oss. En poäng med mersmak! Poängen gör också att vi återigen ligger högst av de Ångermanländska lagen. En stor bedrift med tanke på vilka små ekonomiska medel vi har jämfört med övriga.

Grabbarna är inne i en intensiv period med mycket matchande. Nästa seriematch väntar redan på fredag då Härnösand gästar Skyttis. Något udda matchstart:19:30. På återseende!

Erik Johansson

IFK Östersund - Friska Viljor FC

Det har gått en hel månad sedan vi senast åkte på roadtrip. Nu är det återigen dags. Som jag varit inne på tidigare så har utdelningen på bortaplan inte varit mycket att skriva hem om så här långt. Det är något som vi självklart vill råda bot på.

IFK är dock ett lag som kan mäta sig med de flesta i serien. Oavgjort mot Timrå och knappa uddamålsförluster mot såväl Piteå som Luleå inger respekt. Hemma på Jämtkraft är man också erkänt starka.

Vi åker därför till Östersund med vetskapen att.en tuff motståndare väntar. Dock är vi inne i en fin trend och det är heller inget lag i serien som inte har anledning att frukta oss när vi är som bäst. En spännande matiné i Östersund lär det bli under alla omständigheter. Vi håller självklart tummarna för att bollen ska studsa vår väg och grabbarna lyckas jaga bortaspöket på flykten.

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Ytterhogdals IK 5-2

Friska Viljor kammade hem alla poängen under lördagseftermiddagen. Segersiffrorna skrevs till 5-2 efter gulsvarta mål av, i tur och ordning: Isak, Moses, Linus, Niclas och Rami. En jättefin insats som lovar gott inför den stundande DM-finalen.

Matchen är inledningsvis jämn och, som vanligt i den här serien, känns första målet väldigt avgörande. Men med det sagt så hade matchen, för Ytterhogdal i bästa fall, blivit jämnare om de gjort första målet. För efter vårt första mål tar vi över allt mer och dominerar matchen. De 2-0 vi har med oss i halvtid är helt i sin ordning. De tappar konceptet försvarsmässigt och vi känns, glädjande nog, väldigt giftiga i våra framstötar.

I andra fortsätter vi att driva matchen, trots en tidig reducering från YIK, är det aldrig något snack. Vi rinner ifrån till 5-1 innan de får in en lite irriterande reducering i slutsekunderna.

På det hela taget en jättefin insats av hela laget. Fantastiskt skönt att vi fick sätta så många baljor också!
Man bör förvisso ha i åtanke att motståndet hade ett par viktiga kuggar avstängda, vilket dock självklart inte förtar vår prestation på något sätt.

Nu väntar alltså en DM-final härnäst. Kramfors, som har det lite tungt i serien för tillfället, lär säkert komma taggade till tänderna för att vända sin trend. Det gäller för oss att stå starka och visa oss från vår bästa sida om vi ska kunna ro hem det. Matchstart måndag 19:00 på Skyttis. Varmt välkomna!

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Ytterhogdals IK

Det är, som alla som följer oss vet, tätt med matchandet i helgen. Efter mötet med Ytterhogdal väntar DM-finalen mot Kramfors (även den hemma på Skyttis) redan på måndag. Men först alltså Ytterhogdal och en ny hemmamatch. Denna gång spelar vi hemma även på pappret.

Ytterhogdal, nykomlingar liksom vi, är ett lag med flera utländska klasspelare att se upp med. De har, i likhet med oss, skrapat ihop 7 poäng, varav 4 på bortaplan. Med andra ord så lär det bli jämt och spännande i vanlig ordning.

Vi kommer från ett oavgjort resultat i "bortaderbyt". Ett resultat vi inte känt oss helt nöjda med. Det gäller att verkligen vilja göra mål. Tror många av oss som sett matcherna från sidan upplever att det saknas lite killerinstinkt i boxen. Detta gäller både i spelet där vi, för att prata hockeyspråk, behöver bli bättre på att verkligen "driva på mål" och på hörnor och frisparkar där vi ska hugga direkt i tilltrasslade situationer och på returer. Vi har oftare, än vad poängskörden antyder, haft spel- och chansmässigt övertag i matcherna. Men det gäller såklart att kunna omsätta detta. Något som vi givetvis pratat om. Förhoppningsvis är det således ett gäng riktigt hungriga hemmaspelare som äntrar Skyttis gröna äng klockan 16 på lördag. Hoppas vi ses!

Erik Johansson

Gottne IF - Friska Viljor FC 1-1

I en tight och, målchansmässigt, jämn tillställning delade Viljorna och Gottne broderligt på poängen inför det mangranna publikhavet på Skyttis.

Vi inleder annars, som så många gånger förut, med mycket bollinnehav och allmän speldominans. Dessvärre så utnyttjar Gottne en av sina fåtaliga framstötar på bästa sätt och våra grabbar försätts i jaktläge. Gulsvart lyckas dock kvittera med tiotalet minuter kvar till vilan. Herman har lekstuga på kanten och hittar in till Linus som rakar in utjämningen i öppen bur. Snyggt!

Första halvlek gick trots allt tydligt på poäng till oss. Vi betonade därför vikten av att fortsätta att utmana och vara heta när lägena dyker upp.

I andra sjunker tyvärr spelkvaliteten avsevärt och matchen blir ett ställningskrig. Känslan från sidan är att båda lagen dels är trötta och dels är rädda att förlora. Vi har några lägen att avgöra. Men det har även Gottne så vi får helt enkelt acceptera krysset och gå vidare.

Närmast väntar nu ett viktigt hemmamöte med Ytterhogdal på lördag, innan det är dags för DM-final mot Kramfors endast två dagar senare. Tätt på given med andra ord. Varmt välkomna till båda drabbningarna!

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Kramfors Alliansen

Det är två, för varandra, ytterst välbekanta lag som intar Skyttis plastmatta idag. Årets första derby står med andra ord för dörren.

I veckan har vi nött lite offensiv, i hopp om att få bukt med måltorkan vi lidit av inledningsvis. Det har sett bra ut. Att det finns mycket talang och kompetens i truppen råder det i alla fall inget tvivel om.

Bortalaget Kramfors har skrapat ihop fyra poäng så här långt, en mer än oss. Segern mot Hudiksvall i hemmapremiären imponerar och det ska bli mycket intressant att se vad de blåvitrandiga har att komma med.

Matcherna mot Kramfors brukar, av tradition, vara intensiva och händelserika tillställningar. Således finns.all anledning att svänga förbi Skyttis under lördagen då denna uppgörelse inte torde bli något undantag. Bägge lagen lär vara taggade till tänderna under alla omständigheter. Matchstart 13:00. Må bästa lag vinna!

Erik Johansson

Ett tillsynes försiktigt och passivt gulsvart lag åkte på en 0-1 förlust uppe i Norrbotten. Resultatet klassar in på det hedersamma kontot med tanke på att det är ett tilltänkt topplag vi möter. Men spel- och inställningsmässigt var detta tyvärr den sämsta insatsen hittills i serien. Boden gör vad som krävs och vinner därför välförtjänt.
Det finns inte mycket att orda om kring matchen. Boden tar ledningen i slutet av första halvlek och spelar på resultatet resten av matchen känns det som. Även om de flesta säkert vill åstadkomma något, så saknas riktig glöd och desperation i vår kvitteringsjakt. Betyget på matchen blir därmed, på det hela taget, en ganska tam tillställning.
Det märks att spelare som Rasmus Bergström och Armegio Liva saknas från ifjol. Dessa två stod tillsammans för mer än hälften av de avgörande målen under förra säsongen. När Armegio är borta och Rasmus saknas ett tag till, krävs det att andra kliver fram mer i viktiga lägen. Det positiva är att samtliga kan bättre än vad man visade mot Boden. Med två derbyn tätt inpå varandra, saknas emellertid inte morötter att vända skutan rätt igen.
Kommande lördag vankas alltså norrtvåans första ångermanlandsderby då Kramfors gästar. Vi ska ge absolut allt för att glädja alla supportrar som söker sig till Skyttis. Matchstart 13:00. Väl mött då!
Erik Johansson

Bodens BK - Friska Viljor FC

Efter en väldigt bra träningsvecka med högt tempo och många som velat visa framfötterna, är det så återigen imorgon, dags att styra kosan till Norrbotten.

Våra motståndare Boden står, efter tre omgångar, fortfarande utan seger efter två oavgjorda och en förlust. Ett facit som det notoriska topplaget knappast är nöjda med.

Friska Viljor å sin sida plockade den första viktorian i senaste omgången (1-0) när IFK Umeå fick sträcka vapen. En insats som, spelmässigt, lovade mer. Det är således med viss tillförsikt vi emotser besöket på finfina Boden Arena. Vi åker upp med ambitionen att göra en riktigt bra bortamatch så får vi se hur långt det räcker.

Skadeläge/frånvaro:

Jonas Ekani är avstängd efter utvisningen senast. Annars finns inga skador att rapportera.

Erik Johansson

Friska Viljor FC - IFK Umeå 2-1

I den dunkla kvällsbelysningen (lite för dunkel kan man tycka...) på Skyttis IP tog Viljorna säsongens första seger i seriespelet. En match hemmalaget dominerar från början till slut och vinner ytterst välförtjänt och i underkant.

Vi inleder lysande och kunde/borde nog ha avgjort den här tillställningen redan efter en halvtimme. Tyvärr har vi fortsatt svårt med effektiviteten och att det står 0-0 i halvtid känns närmast som en förolämpning. Undertecknad räknade till ca 10 rejäla målchanser samt en straffmiss.

I pausen betonar vi vikten av tålamod och att vi inte tummar någonting i försvarsarbetet i ivern att gå på offensiven.

I andra jämnar spelet ut sig en aning då våra anfall blir lite mer ostrukturerade och, fullt naturligt, präglade av desperation. Men det är ändå tydligt att det är vi som för och skapar absolut mest. Med drygt 10 minuter kvar faller så det förlösande segermålet. Isak och Herman samspelar på högerkanten, den senare lyrar in bollen på den bakre ytan där Toby smugit upp och möter med skallen (!!!). Fint mål och oket släpper lite från axlarna. Umeå flyttar nu upp det man har och forcerar vilt. Hjälpt av en onödig utvisning på Jonas Ekani så förmår man också att skapa några halvchanser. Men något annat än hemmaseger hade verkligen varit ett rån. Att vi lyckas stå emot känns därför mycket rättvist.

Sammanfattningsvis, som sagt, en odiskutabel seger. Att Toby gör sin första match från start på nästan ett år (med den äran dessutom) var också glädjande. Hela backlinjen gör ett stabilt dagsverke och känns trygga. Våra offensiva krafter ska ha en eloge för alla skapade möjligheter med ett minus för effektiviteten. Mittfältet vinner matchen i matchen och Sebastian håller nollan. Gott så! På lördag åker vi till Boden för en tuff bortamatch.

Erik Johansson

Inför Friska Viljor FC - IFK Umeå

Gulsvart kommer till match utan resultatmässig utdelning efter de två inledande omgångarna. Umeå å sin sida har totalt en pinne efter den mållösa matchen mot Härnösand senast. Med dessa förutsättningar är det givetvis två hungriga och poängtörstande lag som intar Skyttis gräsmatta på fredag kväll. Vi har haft fokus på avslut i veckan, vilket varit något utav ett aber för oss så här långt. Vi får hålla tummarna för att det lossnar lite mot Umeå. Matchen drar igång 19:00 imorgon. Hjärtligt välkomna!

Skadeläge/frånvaro:

Även om vi åkte på några nya skavanker efter senaste matchen så har skadeläget ändå, som helhet, ljusnat lite. Men vi saknar fortfarande en del tongivande spelare och får således fortsätta bevisa att bredden i truppen ändå räcker till.

Erik Johansson

Friska Viljor FC - IFK Timrå 1-2

Det räckte inte riktigt hela vägen till poäng för våra Viljor i årets första seriematch på Skyttis. Timrå var det effektivaste laget och segrade med 2 mål mot 1.

Vi inleder matchen helt okej och bevisar återigen att vi, spelmässigt, absolut inte har något att be om ursäkt för på denna nivå. Utöver det så skapar vi också 2-3 vassa målchanser. Dessvärre blir vi återigen brutalt straffade på en fast situation.

Deras lagkapten får alldeles för ohotad knoppa in 0-1 efter 21 minuter från en korridorfrispark. Efter detta hamnar vi i en mental svacka och får vara nöjda att det bara står 0-2 i paus. Det andra målet är ett mönsteranfall längs vår vänsterkant.

I paus försöker vi gjuta mod i elvan och påminner om den kvalité vi har när vi presterar som vi kan. Självklart så känner vi ju också att ett reduceringsmål gör att vi verkligen är med igen.

Om det är vi som är bra eller om Timrå omedvetet drar sig tillbaka låter vi vara osagt. Men i andra dominerar de våra eftertryckligt utan att vi för den sakens skull släpper till mer än ett fåtal kontringar. Vi saknar dock lite spets i de avgörande lägena för att profitera på dominansen. Med kvarten kvar kommer dock en hoppingivande reducering när debuterande Johan Östensson, på en stickare, rundar målvakten och placerar in lädret trots snäv vinkel. Vi fortsätter sedan oförtrutet och kastar upp allt för att forcera fram en kvittering. Men trots några lägen och nästanlägen så står sig resultatet tiden ut.

Känslan efter matchen är att vi var förtjänt av ett oavgjort resultat. Men samtidigt ska vi komma ihåg att vi bör vara glada att underläget inte är större efter första halvlek. Med det sista i åtanke så hoppas jag att vi släpper besvikelsen fortast möjligt och tar sikte på nästa hemmamöte. Redan 19:00 på fredagkväll står nämligen ytterligare ett IFK (Umeå) för motståndet.

Några sköna glädjeämnen, utöver andra halvlek, tar vi ändå med oss. Vi hade ett antal unga debutanter som alla skötte sig bra. Men målskytten(!!) Johan Östensson förtjänar verkligen ett extra omnämnande. Mycket kloka och välavvägda beslut kryddat med ett vackert mål. Han växte också ju längre matchen led vilket verkligen bådar gott framöver. Frans Erikssons inhopp efter sin långa frånvaro imponerar också. Han kommer in direkt med pondus och är resolut i närkampspelet när vi behöver det som mest. Rami och Tobbe F får också en extra klapp på axeln för fina insatser av undertecknad. Nu väntar, som vanligt, ny träningsvecka innan alltså Umeå besöker Skyttis. På återseende!

Erik Johansson

Inför Friska Viljor - IFK Timrå

Äntligen dags för vår - äntligen dags för fotboll på Skyttis! Friska Viljor tar emot IFK Timrå i morgon med avspark kl 14 och assisterande tränare Erik Johansson ger här en kortare rapport inför matchen.

Veckan efter Luleåmatchen har vi ägnat åt att analysera förlusten och gnugga det kollektiva försvarsspelet lite extra. Tycker att vi haft bra fokus och kvalitén på träningen har varit mycket bra. Med andra ord så märks det på spelarna att det vankas hemmapremiär.
Imorgon väntar alltså Timrå. Laget kvalade till division 1 ifjol och förväntas vara med och kriga i toppen även i år. Man vann komfortabelt sin premiär "hemma" i Härnösand mot IFK Umeå med 5-2 och blir säkert ett rejält test för våra gulsvarta hemmafavoriter. Även om vi saknar ett antal spelare till imorgon så förfogar vi över ett bredare spelarmaterial i år och ska ändå kunna ge IFK Timrå en match, oavsett vilka killar som är tillgängliga. Spännande ska det bli hursomhelst. Hoppas att så många som möjligt väljer att söka sig till Skyttis vid 14-tiden imorgon. Ni är varmt välkomna!
Skadeläge/frånvaro:
Tyvärr saknas ett antal viktiga pjäser för oss. Rasmus Bergström opereras inom kort, Adam Olsson kör rehab veckan ut med sin rygg, vad och baksida och Herman Johansson är alltjämt avstängd efter knuffen i höstas. Dessa är definitivt borta liksom Anton Granath och Isak Sedin som skriver högskoleprovet. Utöver ovan nämnda så är Jonas Ekani och Toby Davis, av olika anledningar, tveksamma till spel.
Glädjande är dock att Frans Eriksson är tillbaka i full träning och tillgänglig för spel efter sina segdragna tarmproblem.

IFK Luleå - Friska Viljor FC 3-0

Förlust i premiären!
Den efterlängtade premiären gick tyvärr inte som alla vi gulsvarta hade hoppats. Förlust med 3-0 mot tippade topplaget IFK Luleå som vinner, ska vi vara ärliga och säga, fullt välförtjänt.
Annars inleder vi matchen riktigt bra och fortsätter på den inslagna vägen som vi kört på de senaste matcherna. Vi dominerar bollinnehavet stundtals i första halvlek och skapar minst lika mycket som våra motståndare. Tyvärr bjuder vi lite på deras ledningsmål då vi säljer oss lite för naivt på en korthörna. Luleå gör det bra och kommer till ett inspelsläge som rakas i mål (Mer noggrannhet krävs när vi spelar i tvåan).
I pausen känner vi ändå att vi är med i matchen och att vi har möjligheten. Men tidigt i andra får Luleå sitt psykologiska 2-0 mål istället och luften går ur oss en hel del. Den mentala ryggsäcken med bortaplan och 0-2 i baken blir lite väl jobbig att hantera och vi tappar kvalité och struktur allt eftersom.
Vi flyttar fram mer folk mot slutet. Men utan riktig tro och energi så får vi ändå väldigt svårt att skapa några mållägen som är värda att nämna. Istället kommer, som brukligt när man måste chansa, en omställning precis i slutet och 0-3 resultatet är ett faktum.
Sammanfattningsvis en, spelmässigt, till stora delar helt okej insats. Vi visar att vi kan vara med och tävla med lag som kommer tillhöra toppen (Luleå var mycket bra). Men vi behöver bli noggrannare och prestera närmare vårt max för att kunna lugga dem på poäng, samt ha lite mer mariginaler med oss.
Känns, trots allt, kul och spännande att serien äntligen är igång. Vi kommer slicka såren under veckan och ladda för hemmapremiären mot IFK Timrå kommande lördag. Väl mött alla som vill!

Erik Johansson

2018-04-07 IFK Luleå - Friska Viljor FC

Hur skulle du summera försäsongen?
- Det blev inte så som vi hade tänkt oss. Vi tränade i Boschhallen lite för länge, snömängden var orsaken. Vi kom ut på Skyttis två veckor för sent, två träningsmatcher blev inställda men trots det ser det helt okej ut. Bra att vi fick klämma in DM semifinalen mot Härnösand innan seriepremiären.
Rasmus skada i Boschhallen under försäsongen var givetvis tråkigt för oss och en stor förlust förstås.
Hur är känslan inför seriepremiären?
- Känslan inför seriepremiären är riktigt bra. Många spelare utvecklas vecka efter vecka. Vi har jobbat med detaljer i försäsongen, det ser riktigt bra på träningar och bättre och bättre i matcher. Mina spelare litar på varandra och litar på spelidé.
Vad vet ni om IFK Luleå?
- Jag fick info från deras matcher mot Umeå FC och mot Kalix IF.
Mina grabbar vet hur Luleå spelar, deras styrkor och svagheter.
IFK Luleå är ett bra fotbollslag med en ny tränare, ny spelsystem och många nya spelare. De flesta rankar Luleå som ett topp lag i Div 2.
Vi tror på det vi gör. Mina spelare är laddade och redo. Vi reser till Luleå för att göra en bra match avslutar a-lagets huvudtränare Pero Kapcevic.
Lycka till!
- Tack så mycket!

 

 

Allt om tabeller, resultat och kommande matcher på fotbolly.se

2018-03-26 10:42:19

Årets spelprogram för aktuella serier är nu uppdaterade.
Gå in och sök på serier damer och herrar till vänster i "tarmen" så hittar du det mesta.
Under "Dagens matcher" finns en del träningsmatcher och när serierna kommer igång hittar du alla matcher både senior och ungdom.
Under "Inför/Efter matchen" kan du läsa vad förningarna själva tycker om sina matcher.

Vilka matcher spelas i helgen?
Gå in på "Kommande matcher" så får du veta.

Vem dömer derbyt?
Gå in på "Kommande matcher" och dubbelklicka på matchen så får du veta.

Startade Petter Thelin i Anundsjös match?
Gå in på "Senaste resultat" och dubbelklicka på Kramforsalliansens match så får du veta, dessutom kan du se spelartrupp, byten, varningar, utvisningar och publiksiffran.

Leder Friska Viljor tvåan?
Gå in på "Tabeller" så får du veta.

När spelar mitt barnbarn nästa gång?
Gå in på "Dagens Matcher i Ångermanland" och sök på datum så får du veta.

Hur ser det ut för mitt lag inför nästa match?
Gå in på "Inför/Efter matchen" så får du veta.

Inget hoppande mellan olika sajter, allt finns samlat på fotbolly.se!

Saknar du något, så hör av dig till info@fotbollyse

Sollefteå GIF FF

2018-04-05 14:12:32

Undrom-Sollefteå GIF 0-4 (omg 11)

Derbyt på Bohedsvallen levde i knappa halvtimmen. Så länge orkade Undrom sätta press och flytta över sitt lag när Sollefteå anföll. Undrom hade också en fet chans att ta ledningen då den notoriske målskytten Mattias Persson blev fri. Skottet gick dock utanför. Efter en halvtimme tippade dock matchen över till Sollefteå. Spelövertaget blev stort och två bra chanser brändes före vilan. Direkt efter den samma gjorde Adam Näsmark dock mål och sedan var matchen över. Sami Tehklom bredsidade in 2-0, Michael Åhman sköt 3-0 innan Eugeniu Samson nickade in 4-0. Sedan brände Giffarna chanser i parti och minut och helt ärligt kunde det blivit många fler Sollefteå mål. Bra match igen av det unga GIF gänget där bollen gick fint mellan spelarna sista timmen. Publiken som letat sig till planen blev inte 500 men väl hälften. Trevligt arrangemang av Undrom som naturligtvis hade hoppats på en jämnare match.

 

Inför Undrom-Sollefteå GIF

Derbymatch mot Undrom som dessutom direktsänds på webben, till det öltält, uppträdande och säkert 500 åskådare. Blir vädret hyfsat finns det nog inte många bättre sätt att avrunda en vårsäsong på. Det är alltså dags för omgång 11 och en tuff uppgift på Bohedsvallen. Sollefteå är favoriter, ska vara favoriter om man tittar på trupperna och tabellplaceringen, men nu är det derbydags och då finns det alltid en extra nerv som gör att det brukar bli jämnare än normalt. Undrom har en del duktiga killar och förtjänar respekt. I Sollefteå är truppläget okej. En del sjukdomar  snurrar och ett par spelare har frågetecken efter sig. Men eftersom det inte finns några skador eller avstängningar bör startelvan ändå bli stark. Skulle Sollefteå vinna går laget upp på 23 poäng, blott tre poäng bakom serieledande Älgarna. I sådana fall ett perfekt jaktläge inför hösten. Det unga GIF laget med massor av killar under 20 år har överraskat under våren. Många har tagit steg i sin utveckling. Får se om de också klarar av att knyta ihop spelet i ett glödhett derby.

Härnösand-Sollefteå 0-6 (0mg 10)

Härnösand kom med ett hyfsat gäng, bland annat var en handfull spelare med från A-lagstruppen. Men Sollefteå gav inte hemmalaget en chans utan vann med 6-0. Eugeniu Samson gjorde tre mål, Vedat Cacazu två och Sami Tekhlom det sista. Gifarna gjorde på det hela taget en stabil match från Adrian Tarberg i målet som stod för ett par bra räddningar fram till spjutsspetsen Samson. 4-0 var ställningen i paus och Sollefteå tog chansen att vädra bänkspelarna i andra halvlek.

Inför Härnösand-Sollefteå

Ny match och denna gång står jumbon Härnösand på andra sidan. Matchen spelas för övrigt på gräset i Älandsbro (Brovalla). Ja, en sak lärde vi oss förhoppningsvis av mötet senast mot Hägglunds. Utan inställning och fullt fokus från start kan det mesta bli fel. Sollefteå stod för årets sämsta insats och Hägglunds hängde med i 75 minuter. Sedan kom tre snabba mål och segern skrevs till 4-1. Nu väntar en likvärdig match och en likvärdig motståndare. Sollefteå får med andra ord inte gå i fällan en gång till. Nu måste alla som sätter sig på bussen vara påkopplade från start och ta sina motståndare på allvar. Sollefteå har chansen att gå till sommarvilan i en perfekt position men då måste det bli seger mot Härnösand. Mussie Alazar jobbar och Khamsat Udugov är avstängd annars full trupp.

Sollefteå-Hägglunds 4-1 (0mg 9)

Med undantag av matchinledningen och de sista tretton minuterna får Sollefteå betyget underkänt i matchen mot Hägglunds. Dålig fart i benen, många fel beslut och en rörelse som lämnade en hel del övrigt att önska. Det såg kort och gott inte speciellt bra ut. Ändå var det Giffarna som borde gjort två mål före paus när först Philip Räihä nickade i bra läge och  sedan Sami Tehklom bommade tomt mål efter ett inspel från kanten. Men det var 0-0 efter halva matchen och gästande Hägglunds stod rätt i sina positioner och stred bra. Efter vilan kom 1-0 direkt genom Adam Näsmark men Hägglunds nickade in en hörna omgående och så var det oavgjort igen. Sollefteå styrde spelet men fick ingen udd på sina anfall. Sista kvarten lossande det dock och Eugeniu Samson och Adam Näsmark såg till att bli tvåmålsskyttar när Giffarna vann med 4-1.

Inför Sollefteå-Hägglunds

Ikväll räknas bara seger. Efter fyra matcher i rad utan trepoängare är Sollefteå tvingade att vinna om laget ska vara med i toppen. Senast blev det ”bara” 3-3 borta mot Sidensjö där det slarvades bakåt och där Sidensjö fick en del mål till skänks. Tyvärr har det varit ett genomgående tema och även i matcherna mot Björna och Älgarna bjöd Giffarna sina motståndare på enkla mål. Nu krävs skärpning på den punkten och kravet är att det måste bli både rejälare och säkrare spel runt eget straffområde. Hägglunds är ett lag Sollefteå ska slå, speciellt hemma. Men som alltid förtjänar alla lag som kommer till Nipvallen respekt och det måste vara full fart och fokus från alla redan på uppvärmningen. Annars kan Hägglunds som har hälften så många poäng som Sollefteå i serien bli en obehaglig överraskning. Gästerna slog exempelvis Sidensjö medan Sollefteå bara spelade oavgjort mot samma lag.I hemmalaget är i princip alla spelare tillgängliga. Mussie Alazar jobbar och det finns ett litet frågetecken för William Norlén men förhoppningsvis kan han spela. Det betyder också att Khamsat Udogov är tillbaka efter avstängning och kortare semester. Tipset blir 3-0. Killarna framåt målar och den här dagen får vi se ett skärpt och alert försvarsspel och tillika målvaktsspel.

Sollefteå-Junsele 1-1 (0mg 7)

Det blev precis så spännande och ovisst som man på förhand kunnat spekulera i när Sollefteå och Junsele drabbade samman på Nipvallen. 1-1 slutade matchen där Sollefteå ändå var det lag som låg närmast segern. Hemmalaget tog en mycket tidig ledning när Adam Näsmark skarvade in ett inspel. Junsele jobbade sig in i matchen och med hyperfarliga duon Pavlov/Baran fanns några kvitteringschanser men Tarberg i hemmaburen stod för två vassa räddningar. Sista kvarten av första halvlek tog Sollefteå över helt rent spelmässigt men gästerna höll tätt. I början av andra halvlek åkte hemmalaget på ett rött kort men Sollefteå stod ändå upp bra och höll matchen jämn. Eugeniu Samson blev fri på en snabb kontring men avslutade utanför. Samme Samson satte sedan 2-0 på en stenhård nick men då tyckte linjemannen att det var offside. Troligtvis felaktig domslut men domaren dömer och målet underkändes. I det läget hade även Junsele fått en utvisning. Gästerna kunde sedan ha fått straff men kvitteringen kom ändå när Sergui Baran med sju minuter kvar via axeln på en hemmaback fick bollen i nät. 1-1 var ett resultat som bara gynnade Älgarna.

Björna-Sollefteå 2-1 (omg 6)

Sollefteå åkte på en tuff förlust borta mot Björna med 1-2. Efter en relativt jämn första halvlek och ett snyggt hemmamål fram till 1-0 blev det nästan bara Sollefteå efter paus. Med nästan tjugo minuter kvar kom också det rättvisa 1-1 målet genom Eugeniu Samson. Ett tröttkört Björna som tappat två matcher på raken just efter paus krigade för en pinne när Sollefteå bjöd Björna på segern. Jo, ni läste helt rätt. Ett inkast med tre minuter kvar efter kanten kastades in i banan och bredsidades hemåt men tyvärr till en björnaforward som vände om och lobbade hem segern. Fullständig ridå. Naturligtvis inte meningen men ett dyrt misstag och en ordentlig lärpenning. Björna var bra före paus men tog sedan helt slut. Sollefteå växte in i matchen och var bra efter paus. Ska man gnälla på något förutom juniormisstaget i slutet var att laget skapade lite för få vassa chanser. Björna hade förvisso en jätte i försvaret i Håkan Holmgren men mer chanser och mål borde nog Giffarna fått fram på sitt övertag. Nästa omgång väntar Junsele hemma på Nipvallen.

Sollefteå-Älgarna 1-3 (omg 5)

Det blev förlust för Sollefteå i den femte omgången av serien, årets första nederlag. Tippade topplaget Älgarna kom på besök och vann med 3-1. Sollefteå saknade en del spelare men var ändå till stora delar det spelförande laget och sett över matchens nittio minuter också det lag som skapade mest. Men Älgarna gjorde målen. Några tyvärr efter blunders i hemmalaget. Både 0-1 och till viss del även 1-3 kom efter mindre lyckade hemmainsatser. Älgarna var ändå det bästa lag Sollefteå mött så här långt. Bra presspel och full fart matchen igenom. Älgarna blir definitivt ett topplag.

Inför Älgarna

Efter en något turlig seger borta mot Frånö i tisdags klev Sollefteå GIF upp på första platsen i tabellen. Dessutom med en match mindre spelad. En fantastisk öppning av det unga Sollefteå laget där några spelare gör sin första seniorsäsong. Nu väntar dock en rad svåra matcher och tabelläget kan snabbt förändras. Först ut är tabelltvåan Älgarna från Härnösand.Lagen möttes i den sista träningsmatchen innan seriestart och då vann Älgarna rättvist med 1–0. Vi får hoppas att det kan bli det omvända nu när det står poäng på spel.Gästerna är precis som Sollefteå obesegrade med tre vinster och två oavgjorda i bagaget. Det som imponerar mest är att Älgarna på dessa matcher bara släppt in två mål!! Försvaret har spelat stabilt och längst bak har Älgarna seriens bästa målvakt. I hemmalaget är humöret förstås på topp. Vem hade kunnat tro att det skulle bli fyra raka segrar i säsongsupptakten. Men inga träd brukar växa till himlen och det kommer att krävas en klart mycket bättre insats mot Älgarna än mot Frånö om det ska kunna bli ytterligare poäng för Giffarna.Ett par spelare saknas dessutom ikväll. Bernardos Alazar är iväg på Norrlandsläger med Ångermanland i Junsele och åldermannen Michael Åhman är på semester vid Medelhavet. Dessutom finns det stora frågetecken kring Eugeniu Samson som dras med känningar i låret.Nya spelare får chansen istället och vi gläds åt att Kidus Alemo och Mussie Alazar är tillbaka i matchtruppen. Att tippa matchen känns svårt. Det lär bli tufft, jämnt och målsnålt.

Frånö-Sollefteå 1-2 (0mg 4)

Det blev en fjärde raka vinst för Giffarna sedan laget besegrat Frånö borta med 2-1. Det ska dock sägas direkt att det inte var någon större match. Planen i Frånö var sämre än någonsin och snedstudsarna var många. Planen som går under namnet Tuvan gjorde än en gång skäl för namnet. Frånö började matchen bäst och hade två feta chanser att ta ledningen men bommade bägge. Efter det jobbade sig Sollefteå in i matchen. 0-0 i paus blev 1-o till Sollefteå (Andrian Spinu) direkt i andra. Frånö kvitterade på en frispark innan Adam Näsmark fick till ett skott som styrde på en hemmaförsvarare och ställde hemmakeepern. Målet betydde seger och kom när tio minuter återstod. Oavgjort hade varit mest logiskt sett till spelet och chanserna men marginalerna var denna gång på Sollefteås sida.

Sollefteå-KB 65 6-0 (omg 3)

Det blev en konstig match mellan  Sollefteå och KB 65 i tredje omgången av serien. Gästerna från Köpmanholmen spelade starkt först halvtimmen med bra presspel, bra positionsspel och hyfsat passningsspel. KB hade också två fina lägen till ledningsmål då hemmaförsvaret lämnade för stora ytor till vänster. Men det första avslutet räddade Adrian Tarberg och det andra smet precis tanför. Efter en halvtimma tog dock Sollefteå så sakteliga över matchen och 1-0 kom innan paus då Andrian Spinu hittade rätt med ett lågt skott. I andra halvlek var det sedan utan att nedvärdera gästerna ett lag på plan. Sollefteå skapade chans på chans och målen trillade in med jämna mellanrum. 6-0 till sist och det kunde ha blivit mer. En vecka till nästa match som stavas Frånö borta. Bara att ladda om batterierna för Giffarna som nu lämnar konstgräset och kliver in på naturgräset på Nipvallen.

Inför KB 65

Sollefteå GIF stod för en magisk vändning borta mot Friska Viljor där 0-3 i paus vändes till en 4-3 seger under andra halvlek. Därmed är Giffarna obesegrade efter två omgångar. Dagens motståndare KB 65 är också obesegrade och ståtar med tre raka segrar. Lite överraskande med tanke på att laget från Köpmanholmen tappade flera duktiga spelare under vintern. Men man har lyckats fylla på med nytt, ungt och fräscht och visat att man tänker vara med och kriga på övre halvan av serien. Spelare som är det lilla extra hos gästerna är mittfältaren Isak Forsberg och forwarden Albin Lindblad. Isak var en hyllad spelare i Gottne för två säsonger sedan men har nu valt KB 65 och division 4. Även Albin Lindblad kommer från en kortare sejour i Gottne men har gjort flera säsonger innan i just KB 65 och dessutom producerat massor av mål. I Sollefteå är förstås humöret på topp efter vändningen i Ö-vik. Första halvlek var spelmässigt inte jättedålig men bakåt slarvades det vid två tillfällen och det grövsta dessutom och FV fick två mål till skänks. I andra halvlek tog Sollefteå över matchen och lyckades mot alla odds göra fyra raka mål.Hemma på Nipvallen har Sollefteå alltid målsättningen att vinna. Det blir full fart framåt under kontrollerade former. Respekten för KB 65 finns dock och det kommer inte att bli lätt att vinna.Truppen är så gott som intakt och inga skador eller avstängningar finns att rapportera om. Eugeniu Samson gjorde två mål mot FV, Khamsat Udugov gjorde två mot Anundsjö. Den duon ska göra flest mål i Sollefteå och omöjligt är det inte att de står för nya fullträffar ikväll.

Friska Viljor-Sollefteå 3-4 (omg 2)

Efter en första halvlek där Sollefteå slarvade bakåt och det grövsta vid två tillfällen och med det hamnade i underläge med hela 0-3 såg det nattsvart ut i bortamötet med FV. Men på något imponerande sätt lyckades Giffarna ändå hitta kraft i paus och efter en stark andra halvlek lyckades laget vända på matchen och vinna med 4-3!! Det var på förhand en svår match för Sollefteå. Viljornas ungdomar är bra och när dessutom återbuden ramlade in dagen innan match var det heller inte den starkaste matchtrupp som begav sig till Ö-vik. Under den första halvleken var det spelmässigt jämnt men Sollefteå stod för två jätteblunders bakåt. Först dribblades det vid fel tillfälle med bolltapp som följd och hemmalaget kunde göra 1-0, minuterna senare blev det 2-0 på hörna innan en dålig bakåtpassning och försök till rensning gav tom bur och 3-0 till FV. Det borde knäckt de blåvita men laget gav aldrig upp och i andra kom laget ut och dominerade. Några snabba mål av Eugeniu Samsson (2 st) och Michael Åhman gjorde att ställningen blev 3-3 och på en hörna kunde unge Bernardos Alazar skicka bollen i när till 4-3. En häftig vändning och en bra boost för självförtroendet.

Sollefteå-Anundsjö 3-1 (omg 1)

Det blev till sist en seger för Sollefteå GIF i premiären mot Anundsjö 2 hemma på Nipvallen. Gästerna tog ledningen redan i den tredje minuten och var även väl så bra som Sollefteå första kvarten men sedan tog Giffarna över mer och mer och under den andra halvleken var skillnaden mellan lagen enorm. Anundsjö hade inte ett avslut och hemmakeepern Adrian Tarberg stod bokstavligen och frös. Däremot jobbade gästerna bra i försvaret och gästerna hade också en målvakt som var duktig. Men till sist kom målen, två av Khamsat Udugov och ett av Adam Näsmark. Sollefteå fick därmed en förväntad start på serien men redan i nästa omgång blir det tuffare då FV står för motståndet i Ö-vik den 10 maj.

 

 

 

 

Mot svensktoppen – Rasmus missar aldrig målet med sitt Arnäs

2018-07-15 15:20:30

Dussinet fullt.
Eller mål i nio av elva seriematcher.
Rasmus Engström (bilden), anfallare i Arnäs IF, är skyttekung i division III Mellersta Norrland.
Nu står det också klart att han är en av de främsta målskyttarna – i Sveriges samtliga division 3-serier.

Rasmus – med smeknamnet ”Rasse” – saknades i premiären mot Iggesunds IK.
Sedan har han spelat alla matcher och gjort tolv mål i nio av dem.
Det är klar att han trivs med fotbollslivet…
”Rasse” har alltid varit en pålitlig målskytt. Förra året gjorde han 16 mål – tio på våren – under Sollefteå GIF:s sista säsong i trean.
Försvarna i division III har kunnat konstatera att Rasmus inte är lätt att hålla reda på.
- Man ska inte tänka så mycket framåt, det är bara ut och köra och ta en match i taget. Rätt spelare på rätt plats och hårt jobb för varandra, då kommer det att gå bra, säger ”Rasse” till  föreningens facebooksida.
Fotbolly.se har gått igenom Sveriges tolv division 3-serier  och den 22-årige anfallaren ligger på delad sjätte plats bland alla målskyttar.
Leder gör 25-årige bosniern Alem Plakalo som har nått 18 mål på tolv matcher för sitt IFK Åmål, ett snitt på 1,5 mål per match.
IFK Åmål spelar i division III Västra Svealand och toppar tabellen efter tio segrar och två förluster och målskillnaden 44-9.
Text: Olle Larsson
Bild: Arnäs IF

DE BÄSTA MÅLSKYTTARNA I DIVISION 3
18 mål: Alem Plakalo, IFK Åmål) (Västra Svealand)
17 mål: Robin Eriksson, Qviding FF (Nordvästra Götaland)
15 mål: Gustav Lundgren, Onsala BK (Sydvästra Götaland)
14 mål: Victor Kramf, Umeå FC Akademi (Norra Norrland)
13 mål: Kim Jeppsson, Eslövs BK (Södra Götaland)
12 mål: Rasmus Engström, Arnäs IF (Mellersta Norrland)
12 mål: Ferhat Tayfor, Kvarnsvedens IK (Södra Norrland)
12 mål: Mani Tourang, FC Stockholm Internazionale (Södra Svealand)
12 mål: Emanuel Arvidsson, Smedby AIS (Nordöstra Götaland)
12 mål: Albin Broberg, Melleruds IF (Nordöstra Götaland)
12 mål: Victor Stålberg, Hovarstorp GOIF (Sydöstra Götaland)

…OCH HÄR ÄR LÄGET I DIVISION 3 MELLERSTA NORRLAND
12 mål: Rasmus Engström, Arnäs IF
11 mål: Vasile Gujea, Anundsjö IF
10 mål: Ahmad Khreis, Sund IF och Johan-Henrik Ericsson,Alsens IF
8 mål: Bleart Ugzmajli, Kubikenborgs IF, Khoger Friad Hammad, Stöde IF, Niklas Norman, Iggesunds IK och Oscar Lidström, Svartviks IF.
7 mål: Per Nyman, Sund IF, Reid Strain, Stöde IF och Yaroslav Vol Oshin, Östanvalls IF.

Gottne IF

2018-04-14 10:18:23

Delad pott mot Östersund

 

Gottne vs Östersund 1-1 (1-0) Målskytt Heggard

Matchsummering
Gottne börjar matchen väldigt bra och styr tillställning i första halvlek, man skapar ett flertal heta lägen som borde ha resulterat i mål. Heggard spräcker nollan efter en frispark där Heggard trycker in bollen med huvudet. Andra halvlek blir Gottne tyvärr lite passiva samtidigr som Östersund lyfter sig dock har Gif kontroll på matchen och det känns tryggt och säkert så 1-1 mål kom lite oväntat där Östersund forwarden gör en fin prestation och trycker in kvitteringen. Sista minuterna är det två trötta lag som försöker och försöker men det händer egentligen inget mer.

Spelarkritik
Förra matchen hemma mot IFK Umeå var det vi som avgjorde matchen i min 87 nu var det Östersund som kvitterade i slutminuterna frustrerande ja men en bra prestation av forwarden och vi borde ha avgjort denna match mycket tidigare annars blir det så här. Bara för oss att göra det ännu bättre nästa gång för då kniper vi tre pinnar. Spelmässigt gör både Michal och Heggard sina bästa matcher, Fredric gör en riktigt bra första halvlek. Första halvleken med beröm godkänt medans andra halvlek går vi ner oss rejält. Ny träningsvecka till helgen och sen ny match borta mot HFF på torsdag

Inför IFK Östersund

På lördag får vi besök av IFK Östersund hemma på Haraldsängen. Östersund som inför denna säsong har spänt bågen rejält och siktar mot toppen, man har också många duktiga spelare i sitt lag. Vi har mött Östersund tidigare säsonger i div 3 och har inget speciellt bra facit men nu är det div 2 och vi siktar på att snygga till det denna gång. Förändringar i truppen är at Victor F och Felix B är utlånad till Höga Kusten samt Nathan Millis fortfarande på skadelistan. Träningsveckan har sett ok ut och vi ser fram emot en härlig match mot Östersund och hoppas på att publiken hittar till Haraldsängen.

 

Förlust mot Ytterhogdal
Ytterhogdal vs Gottne IF 2-0 (0-0)

Matchreferat
Gottne börjar matchen mot Ytterhogdal bra och under första halvleken vaskar man fram ett flertal heta lägen som bör ha resulterat i ledningsmål. Ytterhogdal hotar mest på fasta situationer men Gif är stark och kan hantera det på ett bra sätt. Under andra halvlek blir matchen mer öppen och Ytterhogdal tar ledning med 1-0 efter en liten försvarsmiss från vår sida. Efter 1-0 ledningen är det Ytterhogdal som håller i taktpinnen. Tyvärr slarvar vi för mycket emd sista passet för omställningslägen finns men vi är inte riktigt på tå. Marko får den stora chansen till kvittering när Jacke lyrar in bollen på bakre och Markos nick tvingar Ytterhogdals målvakt till en fin räddning. Istället stänger Ytterhogdal matchen med sitt 2-0 mål på straff efter att Gottne jagar kvittering.

Spelarkritik
Första halvlek har vi full kontroll på matchen det enda man kan klaga på är att vi slarvar i det offensiva, andra halvleken mer öppen och vi kroknar lite i värmen. Dock skapar vi chanser och är nära att trycka in kvitteringen. Surt med förlust men nu laddar vi om för en ny härlig hemmamatch mot IFK Östersund nästa helg

Inför Ytterhogdal

På lördagorgon bär det av till Ytterhogdal för omgång 10 av div 2 Norrland. Ytterhogdal som ifjol vann div 3 på ett imponerande sätt och har ett spännande lag med många duktiga fotbollspelare. Ytterhogdal har som oss ett samarbete emd LFE och har gjort en spännade resa, man kommer också från en tung 6-2 seger mot Kramfors där man vänder underläge till en 6-2 seger. Vi kommer från en 1-0 seger mot IFK Umeå och vi visar upp ett stabilt spel där vi jobba för varandra och har tålamod i spelet. Vi fortsätter att fokusera på prestationen och det vi kan påverka inför matchen och kommer att göra vårt yttersta för att knipa poäng.


Vinst mot IFK Umeå!

 Danny Harmon efter sitt 1-0 mål

Gottne IF - IFK Umeå 1-0 (0-0) Målskytt: Danny Harmon

Matchreferat
Gottne tar sig an IFK Umeå hemma på Haraldsängen. Ett Haraldsängen som kanske inte är i toppskick men helt klart spelduglig. Första halvleken är väldigt tillknäppt då det är två lag som inte vill bjuda motståndarna på något. IFK Umeå är det lag som har mest boll men vi känns klart farligast i det offensiva. Backlinjen är sjukt stabila där Johannes och Johan styr försvarslinjen på ett föredömligt sätt. Halvleken slutar rättvist 0-0. Till andra halvlek gör vi några taktiska förändringar och vi börjar halvleken piggt där Emir är pigg på sin högerkant och skapar ett flertal farliga lägen i omställningssituationer. IFK Umeå äger boll under vissa perioder men är uddlösa i det offensiva. Till slut kan vi också spräcka nollan rättvist i min 85 då Marko spelar fram Danny snyggt som sprintar förbi sin back och rullar in den säkert. Sista minuterna försöker IFK att forcera men får inte till något och vi kan relativt enkelt spela av matchen.

Spelarkritik
Ingen bländande fotboll men en ett organisera lag där alla jobbar för varandra och visar upp en imponerade defensiv Offensivt har vi spelarna som kan gör det där extra. Extra plus idag till backlinjen som var grymt stabila. Danny ett plus för sitt avgörande mål och Jakob som gör en bra match som ytter denna gång.

Vinst mot Kramfors

 

Gottne IF - Kramfors/Alliansen 2-1 (1-0)

Gottne vinner den viktiga matchen mot Kramfors med 2-1 efter en spännande tillställning. Gottne börjar matchen riktigt bra där Viktor Edmark trycker in 1-0 redan i minut 6. Gottne har bra koll på kramfors i första halvleken dock är man slarviga i det offensiva och man går till paus vila med en 1-0 ledning. Direkt i andra halvlek utökar vi till 2-0 och det känns oerhört tryggt från sidan. Efter en snygg kramfors reducering så ser man att kramfors får enerig samtidigt som Gottnespelarna blir försiktiga och tar många felbeslut. Kramfors har en vass chans till kvittering i slutminuterna när man får ett fint nickläge i boxen men Tarik räddar. Gottne kan reda ut stormen och bärgar tre hyperviktiga poäng.

Spelarkritik
Viktor Edmark går från klarhet till klarhet och imponerar i sin debutsäsong i div 2 nu fick han även göra sin första balja i serien. Tarik säkerheten själv i målet, Backlinjen med Johan V och Johannes T som mittbackar är trygga och stabila. Ny hemmamatch nästa lördag mot IFK Umeå men först en härlig träningsvecka.

Inför Kramfors/Alliansen

På fredag tar vi emot Kramfors/alliansen hemma på Skyttis. En tuff match mot ett lag som är starkt fysiskt och säkert är revanschsugen efter den snöpliga DM förlusten mot FV. Vi känner varandra ganska bra och någon större överraskningar kommer vi nog inte att få se utan det som gäller är hårt arbete och ett stort pannben i derbyfajter. Vi kommer från en förlust borta mot Boden men känslan är bra i gruppen. Vi hoppas på ett lika bra stöd från läktaren som vanligt! 19:00 på Skyttis vi ses väl?


Fotboll / Division 2

Förlust mot Boden BK

Bild: Boden BK hemsida

Boden BK - Gottne IF 3-1 (1-0) Målskytt: Marko

Gottne åker upp till Boden för att ta sig an topplaget Boden. Matchen börjar i klar Boden favör där man styr och ställer, Gottne jagar och man kommer lite snett in i matchen. Boden gör också 1-0 redan i minut 6 efter slarvigt försvarsspel av Gottne. Resten av halvleken är det Tarik som räddar kvar Gottne i matchen. Paus och underläge 1-0 och lite av en hårtork i omklädningsrummet. Andra halvlek mycket bättre inställning och man börjar vinna kamperna på planen. Trots det så är det Boden som utökar till 2-0 efter en tjusig frispark. Gottne ger inte upp och i minut 70 så trycker marko in 1-2 snyggt på frispark. Nu är det Gottne som har Boden på gaffeln och man jagar ett kvitteringsmål och man är nära några gånger men Boden kan med tur och skicklighet värja sig. Istället så kontrar och avgör Boden tillställningen i minut 91 3-1 och matchen är avgjord.

Spelarkritik
Första halvlek är det bara Tariksom kan kvittera ut godkänt. I andra halvlek höjer sig samtliga. Marko fortsätter att göra mål, Viktor Edmark visar stundtals upp sin snabbhet. Sammanfattningsvis en svag första och en ok andra. Vi tar med oss det och siktar på att göra en bra träningsvecka inför fredagens viktiga hemmamatch mot Kramfors/Alliansen

 

Inför Boden borta.

På lördag sätter vi oss i bussen för ännu en lång resa och denna gång till Boden för att tampas med Boden BK. Boden är i div 2 mått mätt en stor klubb som har alla organisatoriska förutsättningar att kliva upp i divisionerna. Boden har under dom senaste säsongerna startat dåligt och vuxit in i serien men iår är man med från början och man kommer garanterat vara ett lag som aspirerar om div 1 platsen när säsongen summeras. Boden har faktiskt en fd Gottnespelare i laget i deras skyttekung Jack Green som kom hit till sverige första gången som LFE spelare.

Läget i laget är bra trots att vi har lite skadebekymmer men det är något man måste acceptera och belastningen är högre i div 2 och det kommer att vara något som följer oss under hela säsongen. Vi kommer från ett kryss mot Fv där matchen slutade 1-1 ingen bra insats från något av lagen och vi vet att vi kan prestera bättre. Vi åker upp till boden med gott självförtroende samt med en stor portion tålamod för vi är fullt medveten om att det är ett bra lag som vi kommer att möta kl 15:00 på lördag, om vi lägger fokus på rätt saker kommer vi ha stor chans till en bra prestion.

Oavgjort mot Friska Viljor

Gottne - Fv 1-1 (1-1)
Målskytt: Marko

Matchsammanfattning
Matchen börjar trevande för både Fv och Gottne då Fv rullar runt bollen i backlinjen och Gottne kan ganska lätt freda sig från dom attackar Fv försöker sig på. Vi ligger ok i våra positioner och efter ett tag börjar vi även vinna boll och till slut kommer också läget då Marko får bollen och tar emot lägger ner och trycker upp den i krysset strax utanför straffområdet. Ett tjusigt mål där Marko visar klass. Efter detta så har Gottne chanser att utöka ledningen genom bland annat Danny och Johannes men istället är det Fv som kvitterar efter en fin prestation av fv bästa spelare för dagen Herman som kliver runt på kanten och spelar in till en fristående Linus Nordin som kvitterar. 1-1 i halvtid. Andra halvlek blir mer böljande spel och båda lagen vaskar fram chanser och har möjlighet att avgöra men två storspelande målvakter ser till att det inte blir fler mål denna match.

Spelarkritik
Ingen toppeninsats från Gottne men det är starkt att inte spela på topp men ändå plocka poäng. Tarik gör en bra match, Marko visar klass vid målet och är stark i targetspelet. Johannes Thelin leder sina styrkor på ett bra sätt i backlinjen.

Derby mot Friska Viljor på lördag!!

 

På lördag med matchstart 13:00 tar vi oss an Friska Vljor på skyttis! En härlig derbyfajt där det är två lag med gott självförtroende från sina senaste matcher som slutade med seger för bägge lagen. Friska Viljor har startar serien ok och kommer som sagt från en klar derbyseger mot Kramfors med 4-0 och har några riktigt duktiga spelare i sin trupp. Hos oss har träningsveckan flytit på bra och det är bra stämning i gruppen. Vi håller fortfarande på att lära oss och för oss är det en process för att anpassa sig till div 2 men hittills har det gått bra och vi känner att vi håller bra klass i dom matcher vi har spelat. Lördagens fajt kommer garanterat att bli en tuff fajt men känslor, kamp och mål så välkommen upp till skyttis lördag 13:00!!

 

Timrå - Gottne 0-1 (0-0) Målskytt: Nathan Millis

Matchreferat
Vi möter ett bolltrillande lag som har många spelare som vill ha bollen på fötterna. Första 20min har vi det jobbigt med positionsspelet där vi får slita kopiöst i vårt försvarsspel. Efter ca 20 så kommer vi in i matchen bättre och Fredric, Danny och Heggard får koll på mitten. I min 30 vaskar vi också fram en straff efter att Johannes blivit neddragen. Tyvärr så missar Danny eller målvakten gör en räddning och dessutom kniper han också returen av Danny. En tung sekvens då vi behöver all energi i det läget på matchen. Men vi viker inte ner oss utan vi har många spelare med bra pannben i truppen och vi tuggar på. 0-0 i paus och lite spänd förväntan på andra halvlek. Timrå försöker sätta fart direkt från start men får inte riktigt till det. Runt min 50 får Gottne en frispark som Nathan låter sin känsliga vänsterfot få känna på och då ligger bollen i nätet bakom duktiga timrå keepern. Timrå försöker forcera men vi har ett väldigt stabilt lag som hjälper varandra föredömligt i det defensiva. sista 10 går Gottnespelarna på knäna och vi har 3-4 spelare med kramp på planen men vi reder ut stormen och kniper 3 viktiga poäng av serieledarna.

Spelarkritik
Hjärta, Lungor och pannben visar spelaren denna match. Om vi ska lyfta ut några speciella så får det bli Johannes thelin som gör sin bästa match i grönt, Tarik var grym i målet och Danny han springer och springer.

Nu njuter vi och på måndag börjar förberedelserna för det häftiga derbyt mot FV, kan det bli 1000pers på matchen?


Inför IFK Timrå

Idag åker vi till Timrå för att ta oss an serieledarna på bortaplan. Timrå har startat serien övertygande och besitter en bra och bred div2trupp. Idag kommer vi att behöva fokusera på att ha tålamod, fortsätta jobba efter dom riktlinjer vi har för chanser kommer vi att få. Vi kommer att få jobba med försvarsspelet idag och vi behöver snäppa upp vår aggressivitet. Till sist omställningsspelet som blir bättre och bättre men kan fortfarande snäppas upp ytterligare med mer fokus i passningsspelet. Om vi har fokus på dessa tre punkter så kommer prestationen att bli bra och då har vi stor möjlighet till nya poäng.

_________________________________________________________________________

Gottneloppet 26 maj 2018

 Igår, 11:43  0 kommentarer


Referat: Gottne IF - IFK Luleå  |  Fotboll / Division 2

Delad poäng mot IFK Luleå

 Igår, 09:04  1 kommentar

Gottne vs IFK Luleå 2-2 (1-0)
Målskyttar: Marko, Emir

Ännu en match mot ett topptippad lag denna gång anrika IFK Luleå som kommer på besök till Övik. IFK Luleå är ett lag som jobbar mycket med omställningar och har många vassa spelare i offensiven och med det i minnet lägger vi även upp vår matchplan. Första 20 min är det Luleå för hela slanten för oss gäller det att ligga rätt och jobba hårt. Luleå sätt att spela tvingar ner våra yttermittfältare och vi blir ännu mer defensiv då Nathan Millis tvingas ner i en ytterbackroll men det klarar han förtjänstfullt som vanligt.


 

Inför IFK Luleå

På lördag med matchstart 15:00 tar vi oss an IFK Luleå hemma på skyttis. Ett Luleå som har startat serien starkt och är obesegrad efter tre omgångar. IFK Luleå som spelade i div 1 ifjol har några starka kort i sin trupp. Vi har haft en ok träningsvecka där vi jobbar vidare för att förbättra dom områden vi behöver bli starkare på. Johan Vestin dras med skadebekymmer och kommer att missa matchen annars ser det ganska bra ut i truppen, bra konkurrans i gruppen och vi lär oss saker hela tiden.

Hudiksvall vs Gottne 0-0 (2-0)

Gottne möter ett poängtörstande hudiksvall på bortaplan ett på pappret väldigt svår uppgift. Gottne gör en riktigt bra första halvlek där vi följer matchplan och ligger rätt i våra positioner och vinner boll på rätt ställen det enda som saknas är effektiviteten i sista tredjedelen. 0-0 i paus och vi har vittring på poäng. Iandra halvlek är vi inte riktigt på tårna och Hudik ökar tempot i matchen och kan tyvärr sätta 1-0 ganska omgående. Efter det flyttar vi fram styrkorna och öppnar upp ytorna mer för Hudik som straffar oss ganska omgående med ett 2-0 mål. Vi försöker få till en forceringen men har inte riktigt orken att skapa dom riktigt vassa lägena.

Spelarkritik
Om vi kan jobba ihop som vi gjorde i första halvlek kommer poängen att komma. Vi behöver fortsätta jobba med våra fasta situationer i det offensiva där vi fortfarande slarvar bort för mycket. Nu jobbar vi vidare för att bli bättre och får redan nästa lördag en härlig utmaning när IFK Luleå kommer på besök på skyttis. Väl mött då!

 

Inför Hudiksvall

 

På lördag reser vi ner till Hudiksvall för att ta oss an en av seriefavoriterna. Hudiksvall är ett stabilt div 2 lag som under många år har tillhört toppen i div 2. Vi har haft en bra träningsvecka och det känns som om vi tar kliv under träningsveckorna. Vi åker ner till Hudiksvall med sikte att plocka poäng av seriefavoritern. Det har härjat lite sjukdom i truppen men vi åker ner med 17 man.

Matchen går även att följa på Allehanda mittmedia med matchstart 16:00

 

Rogers tankar inför Täfteå hemma

Vi kommer från en skön premiärvinst och nu är det dags att ta oss an nästa uppgift i form av Täfteå hemma på skyttis. Täfteå är ett tekniskt spelade lag som har många duktiga spelare. För oss gäller det att fokusera på positionsspelet vi har många nya i gruppen och både det offensiva och det defensiva positionsspelet måste fungera och det är något som kan ta lite tid. Vi behöver vara fortsatt ödmjuka inför uppgiften och alltid ge 100% och jobba ihop som ett lag för då är vi ett bra lag.

Väl mött på skyttis kl 17:00

 

 

 

 

 

De har högsta publiksnittet i Ångermanland – här är hela listan

2018-07-11 12:53:42

Här är klubben som har högsta publiksnittet i ångermanländsk fotboll under vårsäsongen.
Enligt Svenska fotbollförbundet hade Gottne IF 344 åskådare i snitt på sina matcher.
Bästa noteringen: 1.120 i lokalderbyt mot Friska Viljor.

Fotbolly.se har sammanställt en lista över snittpubliken för våra lokala klubbar.
Högst upp på listan: lilla Gottne IF, pigg nykomling i division 2 Norrland.
Föreningen har haft bäst publiksnitt av alla, 344 stycken människor.
På delad andraplats hittar vi, föga förvånande, Friska Viljor FC och Kramforsalliansen, båda 287 per match och division 3-laget Anundsjö IF landar på plats tre med 260.
Därefter följer matcher HumanResurs arena,  Nipvallen,  Forssvallen i Köpmanholmen, Ängevallen – och Bränna IP i Skorped.
Det finns en förening som överraskar år efter år i publikligan, till exempel lilla Skorpeds SK som har ett snitt på 96 besökande för damlaget i division 3, och 82 för herrlaget i femman.
Skorped SK:s supportrar förtjänar en eloge, modell större. Trots att föreningens lag spelar långt ner i seriesystemet är publiksnittet överraskande bra.  Damlaget har exempelvis bättre siffror än Härnösand FF:s herrlag i division 2, Salsåker/Ullångers herrar i division 3 och Domsjö IF:s damer i division 1.
Saknas ditt lag i listan beror det på att det inte har funnits några officiella publiksiffror att rapportera om.
Till sist: sämst hemmasnitt har Höga Kustens damer med enbart 33 personer på läktaren.
Text: Olle Larsson
Bild:

Källa: Svenska fotbollförbundet och Ångermanlands fotbollförbund.


HÄR ÄR SNITTLIGAN VÅREN 2018
344:
Gottne IF (division 2)
287: Friska Viljor FC och Kramforsalliansen (division 2)
260: Anundsjö IF (division 3)
142: Kramforsalliansen (division 1 damer)
140: Arnäs IF (division 3)
135: Själevads IK (division 1 damer)
112: Sollefteå GIF (division 4)
110: KB 65 (division 4)
105: IF Älgarna (division 4)
  96: Skorpeds SK (division 3 damer)
 92: Härnösands FF (division 2)
 87: Domsjö IF (division 1 damer), Anundsjö IF (division 3 damer) och Frånö SK/Kramforsalliansen 2 (division 4)
84: Remsle UIF (division 4 damer)
  82: Skorpeds SK (division 5)
80: Långsele AIF (division 6)
  78: Härnösands FF 2 (division 4)
74: Sidensjö IK (division 4)
73: Undroms IF (division 4)
70: Salsåker/Ullångers  IF Höga Kusten Fotboll (division 3)
68: Björna IF (division 4)
66: Hägglunds IoFK (division 4)
65: Arnäs IF (division 3 damer)
  64: Härnösands SK (division 2 damer)
  62: Frånö SK/Kramforsalliansen (division 3 damer) och Långsele AIF (division 3 damer)
  61: Friska Viljor 2 (division 4) och Härnösands SK 2 (division 3 damer)
60: Anundsjö IF lag 2 (division 4), Själevads IK 3 (division 4 damer)
59: Bollsta IK (division 5)
 58: Härnösand FC United (division 5) och Sidensjö IK 2 (division 6)
56: Bollsta IK/IFK Nyland (division 4 damer), Bjärtrå IS (division 5)
 55: Gideälven (division 3 damer)
54: BIK SK (division 5) och Domsjö IF/Modo FF (division 3 damer)
53: KB 65 2 (division 6)
  52: Nätra GIF (division 5) och Björna IF 2 (division 6)
  51: Forsmo IF (division 5), Ramviks IF (division 5), Bollsta IK (division 3 damer)
50: Gottne IF/Mellansels IF (division 5), KB65/Nätra/Sidensjö (division 3 damer)
  48: Älandsbro AIK (division 4 damer) och Kubbe/Norrflärke IF (division 6)
  47: Junsele IF (division 4)
  44: Arnäs IF 2 (division 5)
42: Modo FF (division 5)
  41: Molidens IK (division 5)
  40: Molidens IK (division 5) och Arnäs IF (division 4 damer)
  38: Hägglunds IoFK 2 (division 6) och Lugnviks IF/Höga Kusten 2 (division 6)
  33: Höga Kusten (division 4 damer)

Svenska cupen lottad – de möter Friska Viljor

2018-07-07 13:09:45

Nu är det klart vilka Friska Viljor får möta i Svenska cupens andra omgång.
Öviksklubben hoppades på ett publikdragande lag som AIK, Djurgården eller
Hammarby.
Det blev Brommapojkarna, bottenlag i allsvenskan.

Det stod klart sedan Svenska fotbollförbundet på lördagen genomförde lottningen.
64 lag är kvar i Cupen. I nästa omgång, som är den sista före vårens gruppspel, kliver lagen från allsvenskan och superettan in i turneringen och inleder på bortaplan.
Rundan bjuder på en hel del godbitar där de mindre lagen ska försöka skrälla mot giganterna inom svensk fotboll.
IFK Norrköping ingår i den på förhand ojämna lottningen. Det allsvenska laget ställs mot enda kvarvarande division 4-laget Brottby SK (Uppland). Östersunds FK möter division 2-laget FC Gute och GIF Sundsvall lottades mot division 1-laget Nyköpings BIS.
Ännu är inte matchdatum spikat. Men det står mellan 22 och 23 augusti.
** Hela cuplottningen
Team TG FF (div 1) - Athletic Eskilstuna
Brottby SK (div 4) - IFK Norrköping FK
Hudiksvalls Förenade FF (div 2) - Jönköpings Södra IF
Enskede IK (div 2) – Degerfors IF
Arameisk-Syrianska IF (div 1) - IK Frej Täby
Strömsbergs IF (div 2) - IK Sirius FK
IF Sylvia (div 2) – Djurgården
FC Gute (div 2) – Östersund
Karlbergs BK (div 2) – Dalkurd
Akropolis IF (div 1) – Örebro
Karlstad BK (div 2) - Gefle IF FF
Västerås SK FK (div 1) - IK Brage
Nyköpings BIS (div 1) - GIF Sundsvall
Carlstad United BK (div 1) – Hammarby
Sandvikens IF (div 1) – AIK
Friska Viljor FC (div 2) - IF Brommapojkarna
Eskilsminne IF (div 1) - Helsingborgs IF
Smedby AIS (div 3) – GAIS
Assyriska BK (div 3) - IFK Värnamo
FC Rosengård 1917 (div 2) - Landskrona BoIS
Lindome GIF (div 2) - Norrby IF
Karlskrona UF (div 3) - Varbergs BoIS FC
Assyriska Turabdin IK (div 2) - Kalmar FF
Skövde AIK (div 1) – Östers IF
Skoftebyns IF (div 2) - Falkenbergs FF
Lunds BK (div 1) - Malmö FF
Motala AIF FK (div 2) - IF Elfsborg
Hässleholms IF (div 2) - Trelleborgs FF
Hisingsbacka FC (div 2) - Örgryte IS FF
Sävedalens IF (div 2) – Halmstad
Växjö United FC (div 3) - BK Häcken
Torns IF (div 1) - IFK Göteborg

 Tre lokala lag spelar i världens största cup – kolla in deras motståndare

2018-06-17 12:04:19

Över 1.700 lag deltar.
Tre av dem kommer från Ångermanland.
Arnäs IF, Remsle UIF och Sollefteå GIF är de lokala inslagen i Gothia cup.

När Gothia cup rullar igång måndag den 16 juli är det med 1.719 anmälda lag. De kommer från 79 länder och ska sammanlagt spela 4.417 matcher på 110 planer under en vecka.
Cirka 40.000 spelare kommer till Göteborg.
Ända sedan 1975 har den allsvenska fotbollsklubben BK Häcken från Hisingen arrangerat turneringen.
Världens största fotbollscup helt enkelt.
*Här är gruppmotståndarna som våra tre lag får ta sig an:
Remsle UIF:s girls 15 möter Kode IF från Kungälv, isländska Fylkir och norska Stabaek Fotboll.
Arnäs IF boys 15 ställs mot Sjömarken/Sandareds IF, danska ISS Skaevinge och marockanska Hayat FC.
Sollefteå GIF finns också med i Boys 15 och får möta Groheds IF/Ljungskile SK, norska Stjarnan 2 och kosovoska KF Gjakova.
Säkerligen en höjdpunkt för lagen som alla får möta nya motståndare och flera av dem från andra länder.
Text: Olle Larsson

Bäst i Sverige och serieledning – då kan Härnösands SK gå hela vägen

2018-07-02 17:33:15

En dubbelnolla finns kvar i den ångermanländska seniorfotbollen.
Men att kalla Härnösands SK för dubbelnolla är förstås inte så genomtänkt när de bara vinner och vinner.
Men det är just det HSK är:
Nio segrar, noll oavgjorda, noll förluster.

Här kan vi snacka om ett lag som levererar.
Och på väg mot sin bästa säsong på många år.
Inte minst har effektiviten framåt imponerat, och det i kombination med en suverän mittfältsmotor (Lina Vestin) och ett väldigt stabilt försvarsspel, är förklaringen till att  Härnösands SK har en jättechans att nå division 1 igen.
73 mål framåt, endast sex bakåt, och 27 poäng. Avståndet till tabelltvåan är nu s j u ”pinnar”.
Men hur står sig HSK mot landets övriga serieledare i division 2, totalt 15 serier?
Jo, riktigt bra förstås.
Svaren finns här!
Fyra lag har ännu inte förlorat en enda poäng. Förutom Härnösands SK handlar det om Hittarps SK (Sydvästra Götaland), IFK Örby (Västra Götaland) och Umeå IK lag 2 (Norra Norrland syd).
Fotbolly har sammanställt ”Sverigetoppen”,  samtliga obesegrade damlag i division 2 och rangordnat utifrån poängsnitt per match:
(Antal matcher, mål och poäng)
Hittarps SK  -  Sydvästra Götaland  - 11  -  56   33  -  3,00
Härnösands SK  -  Mellersta Norrland  -   9  -  73  -  27   -  3,00
IFK Örby -  Västra Götaland  12  -  52  -  36  -  3,00
Umeå IK lag 2  -  Norra Norrland syd  -   7  -  24  -  21  -  3,00
Örebro SK Söder  -  Västra Svealand  -  9  -  30  - 25 -  2,77
Husqvarna FF  -  Mellersta Götaland  -  12  -  54  -  32  - 2,66
IFK Hallsberg  -  Västra Svealand  -  9  -  20  -  23  - 2,55
*HSK-elvan sticker också ut rejält i statistiken när det gäller gjorda mål.. Med makalösa 73 fullträffar står man i en klass för sig.  Inget annat lag är ens i närheten. Näst bäst Hittarps IF som på elva matcher  gjort 56 mål, därefter Orust FC 54 (11 matcher),  Husqvarna FF också 54 (12) och  IFK Örby 52 (12).
*Bästa defensiva lagen är Umeå IK lag 2 (sju matcher), värmländska Hertzöga BK (åtta) och Örebro SK Söder (nio) som bara släppt in fyra mål. HSK delar femteplatsen på sex insläppta med Sollentuna FC (nio matcher) och  Älmhults IF (tio).
Härnösands SK har ett bra lag i år, en del hävdar att det är det bästa laget klubben haft sedan början på 90-talet.
Kanske är det så.
Nu kan tjejerna i alla fall fira sommarlov som serieledare.
Överlägsna serieledare – med en ”dubbelnolla” i tabellraden.
Text: Olle Larsson

Tags:

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newer Posts »