MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startsida

21st april 2014

Friska Viljor FC

2018-04-10 14:31:32

Täfteå IK  - Friska Viljor FC

Avspark: Täfteå IK - Friska Viljor FC

Undertecknad har varit på minisemester. Därav inga referat kring helgens överkörning av Gällivare/Malmberget. Självklart väldigt roligt för grabbarna att få möjlighet att kunna brodera ut sitt kunnande inför hemmapubliken.

Men idag är det alltså Täfteå som står för motståndet. Ett lag som verkligen vill rulla boll och äga bollinnehavet. Laget är ungt och hungrigt med en tydlig spelidé. En intressant utmaning för våra gulsvarta favoriter med andra ord.

Träningarna efter helgen har naturligtvis präglats av att det är match redan på onsdag. Medelhård träning på måndag med fokus på detaljer, följdes upp av en lätt taktisk träning igår. Läget i laget känns mycket bra och förhoppningsvis kan vi surfa vidare på vågen från senaste matchen och därmed bärga vår första bortaseger. Även om detta givetvis är en klart tuffare uppgift. För er som har vägarna förbi Umeås norra utkanter så är matchstarten 19:00.

Erik Johansson

Friska Viljor FC - GMFF 8-0

Saknas

Friska Viljor FC - GMFF

Saknas

Piteå IF - Friska Viljor FC 2-1

Irriterande förlust mot Piteå!

I en match där viljorna är väl så bra som hemmalaget, förlorar man på några sekunders bristande koncentration.

De två sekvenserna jag framförallt tänker på är dels slutminuterna i första halvlek då står vi på hälarna och hoppas att domaren ska blåsa för halvtid, vilket Piteå straffar oss skoningslöst för. Ett, för matchen, oerhört psykologiskt mål som helt vänder momentumet i matchen. Vi hade annars fått mer och mer att säga till om ju längre halvleken gick. Den andra situationen är en billig straff en kvart in i andra. Där blir vi kanske lite väl heta i straffområdet och ger motståndaren chansen att falla lätt.

Annars är det på det stora hela en väl genomförd match av oss. Tobys reducering är också väldigt vacker då han springer in i boxen och möter Tobbes inlägg med en direkt bredsida i krysset. Det som känns så retligt är att vi inte lyckas få ett poänggivande resultat mot ett topplag. Hedersamma förluster kan bli väldigt tröttsamma i längden. Lite mera pondus och auktoritet på planen och lite mer killerinstinkt när lägena dyker upp är det som framförallt saknas.

Nu finns dock ingen tid att gräva ned sig. Nya utmaningar väntar. Härnäst kommer Gällivare/Malmberget på besök till Skyttis nu på lördag. Matchstart 13:00. Då ska vi ta revansch!

Erik Johansson

Piteå IF - Friska Viljor FC

Avspark: Piteå IF FF - Friska Viljor FC

Så var det dags för match igen! Piteå på bortaplan är en mycket tuff uppgift. Ett lag med riktiga klasspelare på flera positioner och en given utmanare i toppstriden är det som väntar viljorna denna söndag.

I vanlig ordning ska vi visa motståndet den respekt de förtjänar. Men tiden för överdriven respekt är definitivt förbi. Vi har bevisat att vi kan mäta oss med alla lag i serien. Även om vi möter en bra motståndare, finns det också all anledning för dem att frukta oss. Fem raka utan förlust gör att vi går in med en stark tro och huvudet högt.

Veckan som gått har annars inneburit studentfirande för några i gänget (Grattis Isak, William och Rami!). Det har dock varit fin fokus från samtliga dessa så firadet har man skött med den äran! Trots en del skador så har vi fin konkurrens i truppen vilket, man också kan skönja, påverkar intensiteten på träningen positivt.

Vi åker upp till Piteå med ambitionen att ge allt. Om det sedan räcker till poäng återstår att se. Det finns fortfarande ett bortaspöke som skall låsas in i garderoben. Förhoppningsvis kan grabbarna ordna med det idag!

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Härnösands FF 2-0

Friska Viljor "gjorde jobbet" mot ett, av turbulens och avstängningar, hårt sargat Härnösand.

Matchen igår var kanske inte den vackraste som skådats på Skyttis. Härnösand backade, som väntat, hem och satsade på vassa omställningar. Vi hade, genomgående i matchen, lite för bråttom att komma till lägen och bollen sumpades tyvärr alltför ofta någonstans längs vägen. I slutändan är det dock, som alla vet, de tre poängen som räknas. Att segern var odiskutabel och rättvis rådde det heller inget tvivel om.

Målen, ett i varje halvlek, gjordes av Mikael Norberg och Isak Sedin. Det första kommer sedan Tobbe Forsberg nickskarvat ett inlägg från Anton och "Majki" får återbäring för alla timmar på gymmet då han, vid bortre stolpen, plöjer in med både boll och målvakt. Vackert så! Det andra kommer när, en för dagen, pigg och spelsugen Tobbe F glider förbi på kanten och finfint hittar en släpande Isak med en passning snett inåt bakåt. Han hittar luckan i bortre hörnet och resultatet spikas därmed.

Poängen var det viktigaste med kvällens drabbning och mer än tre kan som bekant inte tas. Spelet lämnade en del i övrigt att önska, men förhoppningsvis kan en ledig helg gjuta ny energi i grabbarna.

Nästa söndag väntar på nytt en ytterst svår bortamatch, mot Piteå. Men ingen uppgift är omöjlig för oss i den här serien så vi ser bara möjligheter där. Men först tar vi alltså ledigt i helgen och i veckan tar några av grabbarna studenten. En ljusnande framtid med andra ord!

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Härnösands FF

På fredagen väntar ånyo en tuff uppgift för våra gulsvarta mannar. De senaste årens distriktsdominanter Härnösands FF kommer nämligen på besök. Laget från residensstaden har förvisso inte rosat marknaden hittills. Men en knapp 0-1 förlust mot serieledande Timrå senast, där man bl.a. missade en straff, skvallrar om en stigande formkurva. Något som rimligen borde innebära att vi kan förvänta oss en jämn och oviss drabbning.

Träningsveckan har varit en mental prövning för gänget då vi nött presspel in i minsta detalj. Grabbarna har dock bitit ihop så gott de kunnat, vilket förhoppningsvis ger resultat i långa loppet. Härnösand betyder derby för oss och då handlar det om att visa vilka som är bäst i distriktet. Självklart kommer vi göra allt för att det fortsatt ska vara gulsvart på den tronen. Vi kommer att ha en uppladdning från klockan 17 på Framnäsbaren där alla får möjlighet att möta spelare och ledare. Varmt välkomna dit alla nyfikna! Om det inte skulle falla i smaken så är det alltså 19:30 på Skyttis som gäller. Hoppas vi ses!

Erik Johansson

IFK Östersund - Friska Viljor FC 1-1

Trots en man mindre i nästan 40 minuter lyckades Viljorna bärga en viktig poäng mot ett vilt forcerande IFK Östersund i den tropiska hettan på Jämtkraft Arena.

Vi inleder väldigt kompakt och organiserat. Hemmalaget har mycket svårt att komma till och ju längre halvleken går desto mer tar vi över initiativet. Det är således allt annat än ologiskt när vi tar ledningen med tio minuter kvar på första. Efter en lysande rak omställning, signerat Herman och Moses kan den senare, fri med målvakten, placera in 0-1. Efter detta fortsätter vi också att dominera och såväl Luis som Rami har ypperliga möjligheter att utöka. Men resultatet förblir intakt halvleken ut.

På det stora hela är vi nöjda med insatsen i halvtidssnacket. Då vi avslutar så starkt är vi fulla av tillförsikt inför andra. Men ett hårt domslut skulle tyvärr förändra förutsättningarna för oss...

Tidigt i andra åker nämligen Adam Olsson på två tveksamma gula kort på raken inom loppet av ett par minuter och får syna det röda. Naturligtvis ett hårt slag mot våra ambitioner att fortsätta att vara spelförande och nöta ut motståndet. Istället så får Östersund, av naturliga skäl, komma i allt längre och mer kompakta anfall. Vi strider tappert. Men Östersund får in en kvittering med en halvtimme kvar. I det läget får vi jaga mycket boll och poängchanserna känns ganska små. Vi lyckas dock att resa oss efter målet och, på ett mycket förtjänstfullt sätt, stå emot deras forcering. Resultatet 1-1 står sig därmed tiden ut.

En väldigt bra genomförd match av oss, trots allt. Vi visar härlig karaktär som står emot så länge trots tryckande värme samt att vi får många domslut (inte bara utvisningen) emot oss. En poäng med mersmak! Poängen gör också att vi återigen ligger högst av de Ångermanländska lagen. En stor bedrift med tanke på vilka små ekonomiska medel vi har jämfört med övriga.

Grabbarna är inne i en intensiv period med mycket matchande. Nästa seriematch väntar redan på fredag då Härnösand gästar Skyttis. Något udda matchstart:19:30. På återseende!

Erik Johansson

IFK Östersund - Friska Viljor FC

Det har gått en hel månad sedan vi senast åkte på roadtrip. Nu är det återigen dags. Som jag varit inne på tidigare så har utdelningen på bortaplan inte varit mycket att skriva hem om så här långt. Det är något som vi självklart vill råda bot på.

IFK är dock ett lag som kan mäta sig med de flesta i serien. Oavgjort mot Timrå och knappa uddamålsförluster mot såväl Piteå som Luleå inger respekt. Hemma på Jämtkraft är man också erkänt starka.

Vi åker därför till Östersund med vetskapen att.en tuff motståndare väntar. Dock är vi inne i en fin trend och det är heller inget lag i serien som inte har anledning att frukta oss när vi är som bäst. En spännande matiné i Östersund lär det bli under alla omständigheter. Vi håller självklart tummarna för att bollen ska studsa vår väg och grabbarna lyckas jaga bortaspöket på flykten.

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Ytterhogdals IK 5-2

Friska Viljor kammade hem alla poängen under lördagseftermiddagen. Segersiffrorna skrevs till 5-2 efter gulsvarta mål av, i tur och ordning: Isak, Moses, Linus, Niclas och Rami. En jättefin insats som lovar gott inför den stundande DM-finalen.

Matchen är inledningsvis jämn och, som vanligt i den här serien, känns första målet väldigt avgörande. Men med det sagt så hade matchen, för Ytterhogdal i bästa fall, blivit jämnare om de gjort första målet. För efter vårt första mål tar vi över allt mer och dominerar matchen. De 2-0 vi har med oss i halvtid är helt i sin ordning. De tappar konceptet försvarsmässigt och vi känns, glädjande nog, väldigt giftiga i våra framstötar.

I andra fortsätter vi att driva matchen, trots en tidig reducering från YIK, är det aldrig något snack. Vi rinner ifrån till 5-1 innan de får in en lite irriterande reducering i slutsekunderna.

På det hela taget en jättefin insats av hela laget. Fantastiskt skönt att vi fick sätta så många baljor också!
Man bör förvisso ha i åtanke att motståndet hade ett par viktiga kuggar avstängda, vilket dock självklart inte förtar vår prestation på något sätt.

Nu väntar alltså en DM-final härnäst. Kramfors, som har det lite tungt i serien för tillfället, lär säkert komma taggade till tänderna för att vända sin trend. Det gäller för oss att stå starka och visa oss från vår bästa sida om vi ska kunna ro hem det. Matchstart måndag 19:00 på Skyttis. Varmt välkomna!

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Ytterhogdals IK

Det är, som alla som följer oss vet, tätt med matchandet i helgen. Efter mötet med Ytterhogdal väntar DM-finalen mot Kramfors (även den hemma på Skyttis) redan på måndag. Men först alltså Ytterhogdal och en ny hemmamatch. Denna gång spelar vi hemma även på pappret.

Ytterhogdal, nykomlingar liksom vi, är ett lag med flera utländska klasspelare att se upp med. De har, i likhet med oss, skrapat ihop 7 poäng, varav 4 på bortaplan. Med andra ord så lär det bli jämt och spännande i vanlig ordning.

Vi kommer från ett oavgjort resultat i "bortaderbyt". Ett resultat vi inte känt oss helt nöjda med. Det gäller att verkligen vilja göra mål. Tror många av oss som sett matcherna från sidan upplever att det saknas lite killerinstinkt i boxen. Detta gäller både i spelet där vi, för att prata hockeyspråk, behöver bli bättre på att verkligen "driva på mål" och på hörnor och frisparkar där vi ska hugga direkt i tilltrasslade situationer och på returer. Vi har oftare, än vad poängskörden antyder, haft spel- och chansmässigt övertag i matcherna. Men det gäller såklart att kunna omsätta detta. Något som vi givetvis pratat om. Förhoppningsvis är det således ett gäng riktigt hungriga hemmaspelare som äntrar Skyttis gröna äng klockan 16 på lördag. Hoppas vi ses!

Erik Johansson

Gottne IF - Friska Viljor FC 1-1

I en tight och, målchansmässigt, jämn tillställning delade Viljorna och Gottne broderligt på poängen inför det mangranna publikhavet på Skyttis.

Vi inleder annars, som så många gånger förut, med mycket bollinnehav och allmän speldominans. Dessvärre så utnyttjar Gottne en av sina fåtaliga framstötar på bästa sätt och våra grabbar försätts i jaktläge. Gulsvart lyckas dock kvittera med tiotalet minuter kvar till vilan. Herman har lekstuga på kanten och hittar in till Linus som rakar in utjämningen i öppen bur. Snyggt!

Första halvlek gick trots allt tydligt på poäng till oss. Vi betonade därför vikten av att fortsätta att utmana och vara heta när lägena dyker upp.

I andra sjunker tyvärr spelkvaliteten avsevärt och matchen blir ett ställningskrig. Känslan från sidan är att båda lagen dels är trötta och dels är rädda att förlora. Vi har några lägen att avgöra. Men det har även Gottne så vi får helt enkelt acceptera krysset och gå vidare.

Närmast väntar nu ett viktigt hemmamöte med Ytterhogdal på lördag, innan det är dags för DM-final mot Kramfors endast två dagar senare. Tätt på given med andra ord. Varmt välkomna till båda drabbningarna!

Erik Johansson

Friska Viljor FC - Kramfors Alliansen

Det är två, för varandra, ytterst välbekanta lag som intar Skyttis plastmatta idag. Årets första derby står med andra ord för dörren.

I veckan har vi nött lite offensiv, i hopp om att få bukt med måltorkan vi lidit av inledningsvis. Det har sett bra ut. Att det finns mycket talang och kompetens i truppen råder det i alla fall inget tvivel om.

Bortalaget Kramfors har skrapat ihop fyra poäng så här långt, en mer än oss. Segern mot Hudiksvall i hemmapremiären imponerar och det ska bli mycket intressant att se vad de blåvitrandiga har att komma med.

Matcherna mot Kramfors brukar, av tradition, vara intensiva och händelserika tillställningar. Således finns.all anledning att svänga förbi Skyttis under lördagen då denna uppgörelse inte torde bli något undantag. Bägge lagen lär vara taggade till tänderna under alla omständigheter. Matchstart 13:00. Må bästa lag vinna!

Erik Johansson

Ett tillsynes försiktigt och passivt gulsvart lag åkte på en 0-1 förlust uppe i Norrbotten. Resultatet klassar in på det hedersamma kontot med tanke på att det är ett tilltänkt topplag vi möter. Men spel- och inställningsmässigt var detta tyvärr den sämsta insatsen hittills i serien. Boden gör vad som krävs och vinner därför välförtjänt.
Det finns inte mycket att orda om kring matchen. Boden tar ledningen i slutet av första halvlek och spelar på resultatet resten av matchen känns det som. Även om de flesta säkert vill åstadkomma något, så saknas riktig glöd och desperation i vår kvitteringsjakt. Betyget på matchen blir därmed, på det hela taget, en ganska tam tillställning.
Det märks att spelare som Rasmus Bergström och Armegio Liva saknas från ifjol. Dessa två stod tillsammans för mer än hälften av de avgörande målen under förra säsongen. När Armegio är borta och Rasmus saknas ett tag till, krävs det att andra kliver fram mer i viktiga lägen. Det positiva är att samtliga kan bättre än vad man visade mot Boden. Med två derbyn tätt inpå varandra, saknas emellertid inte morötter att vända skutan rätt igen.
Kommande lördag vankas alltså norrtvåans första ångermanlandsderby då Kramfors gästar. Vi ska ge absolut allt för att glädja alla supportrar som söker sig till Skyttis. Matchstart 13:00. Väl mött då!
Erik Johansson

Bodens BK - Friska Viljor FC

Efter en väldigt bra träningsvecka med högt tempo och många som velat visa framfötterna, är det så återigen imorgon, dags att styra kosan till Norrbotten.

Våra motståndare Boden står, efter tre omgångar, fortfarande utan seger efter två oavgjorda och en förlust. Ett facit som det notoriska topplaget knappast är nöjda med.

Friska Viljor å sin sida plockade den första viktorian i senaste omgången (1-0) när IFK Umeå fick sträcka vapen. En insats som, spelmässigt, lovade mer. Det är således med viss tillförsikt vi emotser besöket på finfina Boden Arena. Vi åker upp med ambitionen att göra en riktigt bra bortamatch så får vi se hur långt det räcker.

Skadeläge/frånvaro:

Jonas Ekani är avstängd efter utvisningen senast. Annars finns inga skador att rapportera.

Erik Johansson

Friska Viljor FC - IFK Umeå 2-1

I den dunkla kvällsbelysningen (lite för dunkel kan man tycka...) på Skyttis IP tog Viljorna säsongens första seger i seriespelet. En match hemmalaget dominerar från början till slut och vinner ytterst välförtjänt och i underkant.

Vi inleder lysande och kunde/borde nog ha avgjort den här tillställningen redan efter en halvtimme. Tyvärr har vi fortsatt svårt med effektiviteten och att det står 0-0 i halvtid känns närmast som en förolämpning. Undertecknad räknade till ca 10 rejäla målchanser samt en straffmiss.

I pausen betonar vi vikten av tålamod och att vi inte tummar någonting i försvarsarbetet i ivern att gå på offensiven.

I andra jämnar spelet ut sig en aning då våra anfall blir lite mer ostrukturerade och, fullt naturligt, präglade av desperation. Men det är ändå tydligt att det är vi som för och skapar absolut mest. Med drygt 10 minuter kvar faller så det förlösande segermålet. Isak och Herman samspelar på högerkanten, den senare lyrar in bollen på den bakre ytan där Toby smugit upp och möter med skallen (!!!). Fint mål och oket släpper lite från axlarna. Umeå flyttar nu upp det man har och forcerar vilt. Hjälpt av en onödig utvisning på Jonas Ekani så förmår man också att skapa några halvchanser. Men något annat än hemmaseger hade verkligen varit ett rån. Att vi lyckas stå emot känns därför mycket rättvist.

Sammanfattningsvis, som sagt, en odiskutabel seger. Att Toby gör sin första match från start på nästan ett år (med den äran dessutom) var också glädjande. Hela backlinjen gör ett stabilt dagsverke och känns trygga. Våra offensiva krafter ska ha en eloge för alla skapade möjligheter med ett minus för effektiviteten. Mittfältet vinner matchen i matchen och Sebastian håller nollan. Gott så! På lördag åker vi till Boden för en tuff bortamatch.

Erik Johansson

Inför Friska Viljor FC - IFK Umeå

Gulsvart kommer till match utan resultatmässig utdelning efter de två inledande omgångarna. Umeå å sin sida har totalt en pinne efter den mållösa matchen mot Härnösand senast. Med dessa förutsättningar är det givetvis två hungriga och poängtörstande lag som intar Skyttis gräsmatta på fredag kväll. Vi har haft fokus på avslut i veckan, vilket varit något utav ett aber för oss så här långt. Vi får hålla tummarna för att det lossnar lite mot Umeå. Matchen drar igång 19:00 imorgon. Hjärtligt välkomna!

Skadeläge/frånvaro:

Även om vi åkte på några nya skavanker efter senaste matchen så har skadeläget ändå, som helhet, ljusnat lite. Men vi saknar fortfarande en del tongivande spelare och får således fortsätta bevisa att bredden i truppen ändå räcker till.

Erik Johansson

Friska Viljor FC - IFK Timrå 1-2

Det räckte inte riktigt hela vägen till poäng för våra Viljor i årets första seriematch på Skyttis. Timrå var det effektivaste laget och segrade med 2 mål mot 1.

Vi inleder matchen helt okej och bevisar återigen att vi, spelmässigt, absolut inte har något att be om ursäkt för på denna nivå. Utöver det så skapar vi också 2-3 vassa målchanser. Dessvärre blir vi återigen brutalt straffade på en fast situation.

Deras lagkapten får alldeles för ohotad knoppa in 0-1 efter 21 minuter från en korridorfrispark. Efter detta hamnar vi i en mental svacka och får vara nöjda att det bara står 0-2 i paus. Det andra målet är ett mönsteranfall längs vår vänsterkant.

I paus försöker vi gjuta mod i elvan och påminner om den kvalité vi har när vi presterar som vi kan. Självklart så känner vi ju också att ett reduceringsmål gör att vi verkligen är med igen.

Om det är vi som är bra eller om Timrå omedvetet drar sig tillbaka låter vi vara osagt. Men i andra dominerar de våra eftertryckligt utan att vi för den sakens skull släpper till mer än ett fåtal kontringar. Vi saknar dock lite spets i de avgörande lägena för att profitera på dominansen. Med kvarten kvar kommer dock en hoppingivande reducering när debuterande Johan Östensson, på en stickare, rundar målvakten och placerar in lädret trots snäv vinkel. Vi fortsätter sedan oförtrutet och kastar upp allt för att forcera fram en kvittering. Men trots några lägen och nästanlägen så står sig resultatet tiden ut.

Känslan efter matchen är att vi var förtjänt av ett oavgjort resultat. Men samtidigt ska vi komma ihåg att vi bör vara glada att underläget inte är större efter första halvlek. Med det sista i åtanke så hoppas jag att vi släpper besvikelsen fortast möjligt och tar sikte på nästa hemmamöte. Redan 19:00 på fredagkväll står nämligen ytterligare ett IFK (Umeå) för motståndet.

Några sköna glädjeämnen, utöver andra halvlek, tar vi ändå med oss. Vi hade ett antal unga debutanter som alla skötte sig bra. Men målskytten(!!) Johan Östensson förtjänar verkligen ett extra omnämnande. Mycket kloka och välavvägda beslut kryddat med ett vackert mål. Han växte också ju längre matchen led vilket verkligen bådar gott framöver. Frans Erikssons inhopp efter sin långa frånvaro imponerar också. Han kommer in direkt med pondus och är resolut i närkampspelet när vi behöver det som mest. Rami och Tobbe F får också en extra klapp på axeln för fina insatser av undertecknad. Nu väntar, som vanligt, ny träningsvecka innan alltså Umeå besöker Skyttis. På återseende!

Erik Johansson

Inför Friska Viljor - IFK Timrå

Äntligen dags för vår - äntligen dags för fotboll på Skyttis! Friska Viljor tar emot IFK Timrå i morgon med avspark kl 14 och assisterande tränare Erik Johansson ger här en kortare rapport inför matchen.

Veckan efter Luleåmatchen har vi ägnat åt att analysera förlusten och gnugga det kollektiva försvarsspelet lite extra. Tycker att vi haft bra fokus och kvalitén på träningen har varit mycket bra. Med andra ord så märks det på spelarna att det vankas hemmapremiär.
Imorgon väntar alltså Timrå. Laget kvalade till division 1 ifjol och förväntas vara med och kriga i toppen även i år. Man vann komfortabelt sin premiär "hemma" i Härnösand mot IFK Umeå med 5-2 och blir säkert ett rejält test för våra gulsvarta hemmafavoriter. Även om vi saknar ett antal spelare till imorgon så förfogar vi över ett bredare spelarmaterial i år och ska ändå kunna ge IFK Timrå en match, oavsett vilka killar som är tillgängliga. Spännande ska det bli hursomhelst. Hoppas att så många som möjligt väljer att söka sig till Skyttis vid 14-tiden imorgon. Ni är varmt välkomna!
Skadeläge/frånvaro:
Tyvärr saknas ett antal viktiga pjäser för oss. Rasmus Bergström opereras inom kort, Adam Olsson kör rehab veckan ut med sin rygg, vad och baksida och Herman Johansson är alltjämt avstängd efter knuffen i höstas. Dessa är definitivt borta liksom Anton Granath och Isak Sedin som skriver högskoleprovet. Utöver ovan nämnda så är Jonas Ekani och Toby Davis, av olika anledningar, tveksamma till spel.
Glädjande är dock att Frans Eriksson är tillbaka i full träning och tillgänglig för spel efter sina segdragna tarmproblem.

IFK Luleå - Friska Viljor FC 3-0

Förlust i premiären!
Den efterlängtade premiären gick tyvärr inte som alla vi gulsvarta hade hoppats. Förlust med 3-0 mot tippade topplaget IFK Luleå som vinner, ska vi vara ärliga och säga, fullt välförtjänt.
Annars inleder vi matchen riktigt bra och fortsätter på den inslagna vägen som vi kört på de senaste matcherna. Vi dominerar bollinnehavet stundtals i första halvlek och skapar minst lika mycket som våra motståndare. Tyvärr bjuder vi lite på deras ledningsmål då vi säljer oss lite för naivt på en korthörna. Luleå gör det bra och kommer till ett inspelsläge som rakas i mål (Mer noggrannhet krävs när vi spelar i tvåan).
I pausen känner vi ändå att vi är med i matchen och att vi har möjligheten. Men tidigt i andra får Luleå sitt psykologiska 2-0 mål istället och luften går ur oss en hel del. Den mentala ryggsäcken med bortaplan och 0-2 i baken blir lite väl jobbig att hantera och vi tappar kvalité och struktur allt eftersom.
Vi flyttar fram mer folk mot slutet. Men utan riktig tro och energi så får vi ändå väldigt svårt att skapa några mållägen som är värda att nämna. Istället kommer, som brukligt när man måste chansa, en omställning precis i slutet och 0-3 resultatet är ett faktum.
Sammanfattningsvis en, spelmässigt, till stora delar helt okej insats. Vi visar att vi kan vara med och tävla med lag som kommer tillhöra toppen (Luleå var mycket bra). Men vi behöver bli noggrannare och prestera närmare vårt max för att kunna lugga dem på poäng, samt ha lite mer mariginaler med oss.
Känns, trots allt, kul och spännande att serien äntligen är igång. Vi kommer slicka såren under veckan och ladda för hemmapremiären mot IFK Timrå kommande lördag. Väl mött alla som vill!

Erik Johansson

2018-04-07 IFK Luleå - Friska Viljor FC

Hur skulle du summera försäsongen?
- Det blev inte så som vi hade tänkt oss. Vi tränade i Boschhallen lite för länge, snömängden var orsaken. Vi kom ut på Skyttis två veckor för sent, två träningsmatcher blev inställda men trots det ser det helt okej ut. Bra att vi fick klämma in DM semifinalen mot Härnösand innan seriepremiären.
Rasmus skada i Boschhallen under försäsongen var givetvis tråkigt för oss och en stor förlust förstås.
Hur är känslan inför seriepremiären?
- Känslan inför seriepremiären är riktigt bra. Många spelare utvecklas vecka efter vecka. Vi har jobbat med detaljer i försäsongen, det ser riktigt bra på träningar och bättre och bättre i matcher. Mina spelare litar på varandra och litar på spelidé.
Vad vet ni om IFK Luleå?
- Jag fick info från deras matcher mot Umeå FC och mot Kalix IF.
Mina grabbar vet hur Luleå spelar, deras styrkor och svagheter.
IFK Luleå är ett bra fotbollslag med en ny tränare, ny spelsystem och många nya spelare. De flesta rankar Luleå som ett topp lag i Div 2.
Vi tror på det vi gör. Mina spelare är laddade och redo. Vi reser till Luleå för att göra en bra match avslutar a-lagets huvudtränare Pero Kapcevic.
Lycka till!
- Tack så mycket!

 

 

Allt om tabeller, resultat och kommande matcher på fotbolly.se

2018-03-26 10:42:19

Årets spelprogram för aktuella serier är nu uppdaterade.
Gå in och sök på serier damer och herrar till vänster i "tarmen" så hittar du det mesta.
Under "Dagens matcher" finns en del träningsmatcher och när serierna kommer igång hittar du alla matcher både senior och ungdom.
Under "Inför/Efter matchen" kan du läsa vad förningarna själva tycker om sina matcher.

Vilka matcher spelas i helgen?
Gå in på "Kommande matcher" så får du veta.

Vem dömer derbyt?
Gå in på "Kommande matcher" och dubbelklicka på matchen så får du veta.

Startade Petter Thelin i Anundsjös match?
Gå in på "Senaste resultat" och dubbelklicka på Kramforsalliansens match så får du veta, dessutom kan du se spelartrupp, byten, varningar, utvisningar och publiksiffran.

Leder Friska Viljor tvåan?
Gå in på "Tabeller" så får du veta.

När spelar mitt barnbarn nästa gång?
Gå in på "Dagens Matcher i Ångermanland" och sök på datum så får du veta.

Hur ser det ut för mitt lag inför nästa match?
Gå in på "Inför/Efter matchen" så får du veta.

Inget hoppande mellan olika sajter, allt finns samlat på fotbolly.se!

Saknar du något, så hör av dig till info@fotbollyse

Sollefteå GIF FF

2018-04-05 14:12:32

 

Inför slutomgången

Det är bara måndag men ändå finns tankarna där på den sista spännande omgången i division 4. Sollefteå GIF kan i bästa fall nå kvalspel om Älgarna vinner seriefinalen på Mon. Då går Sollefteå förbi Junsele på målskillnad. Sedan finns det alternativet att Junsele och Älgarna kryssar och att Junsele sedan säger ifrån sig kvalspelet. De gjorde de ifjol och kanske gör det så även i år. Men det svaret får vi tidigast nästa vecka. Helt klart kan Sollefteå inte nå ifatt Älgarna som är fyra poäng före så direktuppflyttningen är utom räckhåll. Giffarna måste rikta in sig på att slå Anundsjö 2 och på så sätt komma upp i 50 poäng. I övrigt konstaterar vi att Eugeniu Samson vinner skytteligan i serien på 33 mål. Samson missar matchen mot Anundsjö efter tre gula kort och kan inte göra fler mål. Samtidigt är Ion Pavlov fem mål efter och lär inte komma ikapp. I botten av tabellen slåss Hägglunds och Undrom om att undvika nedflyttning. Just nu ligger Undrom bäst till men poäng i Björna kan vara nödvändigt då Hägglunds mycket väl kan slå ett oinspirerat KB 65 i den sista omgången. Spännande både i topp och botten med andra ord.

 

Sollefteå-Björna 5-2 (omgång 21)

Sollefteå gjorde en ny stabil insats hemma mot Björna. Giffarna brände två fina chanser redan i spelminut 1 men fick sin ledning när Kidus Alemo drev igenom och pricksköt 1-0. Michael Åhman, för dagen omskolad till forward, höll sig sedan framme på en retur och tryckte in 2-0. Första halvlek var precis som matchen mot FV ganska öppen och spelarna fick tid att behandla och passa bollen utan att bli speciellt hårt ansatta. Björna kunde bitvis de med och var nära ett mål efter en frispark men lädret räddades av Adrian Tarberg precis på linjen. I andra halvlek gjorde Michael Åhman 3-0 på ett fint avslut efter att först ha kombinerat sig igenom med Adam Näsmark. Det avgjorde matchen helt. Sollefteå blev sedan lite nonchalanta och Björna fick inte bara ett reduceringsmål utan även ett par chanser till. Sedan gjorde Eugeniu Samson 4-1 och avgjorde med det också skytteligan. Till sist 5-2 och en rättvis hemmavinst. Sollefteå ville vinna och hade lite mer kunnande.

 

Sollefteå-Friska Viljor 3-0 (omg 20)

Ny stabil insats även om det inte glimrade om Giffarna. 3-0 hemma mot Frisk Viljor får ändå anses som ett bra resultat. Eugeniu Samson sköt 1-0 på ett friläge redan efter 50 sekunder. Halvleken präglades sedan av smånätt passningsspel av bägge lagen där den rätta intensiteten och närkampsspelet uteblev. Både Sollefteå och Viljorna hade också svårt att ta sig till rejäla målchanser. Med fem minuter kvar av den första halvleken kom ytterback Michael Åman igenom och sköt 2-0. I andra halvlek hade Sollefteå full kontroll och utökade också ledningen till 3-0 på ett inlägg som styrde på en FV back och in i mål. Två omgångar kvar och kampen om i första hand en kvalplats går vidare.

 

KB 65-Sollefteå 0-3 (omg 19)

Ny seger och hoppet om kval/serieseger lever vidare. Sollefteå fick en kanonstart på den på förhand svåra bortafighten mot KB 65 med både 1-0 och 2-0 inom de första tio minuterna. Eugeniu Samson fixade det första målet och Andrian Spinu drog dit tvåan. Sedan hade Sollefteå full kontroll. KB 65 hade ett par chanser i matchen men då var Adrian Tarberg i målet vaken och stod för bra parader. I andra halvlek dödade Khamsat Udugov matchen med sitt 3-0 mål efter en timme. Starkt att vinna klart med tanke på att en hel del spelare saknades och att ytterligare spelare försvann under matchen. Nu väntar två hemmamatcher för Sollefteå. Först FV och sedan Björna.

Sollefteå-Frånö 5-1 (omg 18)

Det blev till sist en klar och enkel seger för Sollefteå hemma mot unga Frånö. Hemmalaget saknade en handfull spelare den här gången men fick ändå ihop ett slagkraftigt lag. Sollefteå tog också ledningen i matchen med både 1-0 (Khamsat Udugov) och 2-1 (Eugeniu Samson) i den första halvleken men spelet stämde inte och gästerna var inte mycket sämre. I den andra halvleken i takt med att regnet ökade i styrka ökade även Giffarna i fart och intensitet. Skillnaden mellan lagen blev större och rättvist kunde Sollefteå glida ifrån till 5-1 efter mål av Samson igen, Andrian Spinu och Pontus Larsson. Eftersom KB 65 och Björna samtidigt fick stryk är det nu bara Sollefteå GIF som kan hota toppduon Junsele och Älgarna med fyra omgångar kvar. Giffarna är tre poäng bakom Junsele och fyra bakom Älgarna.

 

Älgarna-Sollefteå 2-1 (omgång 17)

Det blev tyvärr förlust i toppmatchen mot Älgarna med 2-1. Tuffa poängtapp när det är så jämnt i toppen och nu har Giffarna hamnat lite efter. Matchen var jämn under den första halvleken med ett litet plus för Sollefteå. Dock inga jättechanser att skriva hem om så 0-0 var rätt logiskt. Älgarna drog dock på sig tre gula kort. Bland annat blev duktige Greenfield varnad. I andra halvlek tog Giffarna ledningen då Khamsat Udugov stod för en fint avslut, 1-0. Varnade Greenfield satte sedan in en alldeles för tuff tackling men fick till allas förvåning inte sitt andra gula. Istället kvitterade han på straff två minuter senare sedan Adam Näsmark räddat ett givet mål med händerna på mållinjen. Naturligtvis rött kort också. Älgarna tog sedan över matchen med en man mer men skapade inget förrän mot slutet då 2-1 bollen snöpligt hittade in över linjen. Oavgjort hade varit mest rättvist men Älgarna lyckades hitta en vinstboll och det är bara att gratulera.

Sollefteå-Undrom 5-3 (omgång 16)

Sollefteå studsade tillbaka efter förlusten mot Junsele och vann enkelt hemma mot Undrom med 5-3. Giffarna spelade nätt och bra under stora delar av första halvlek och radade upp chanser framför en riktigt bra spelande Sebbe Strömberg i Undroms mål. Eugeniu Samson stötte dock in 1-0 och bredsidade in 2-0. Men helt ärligt borde Sollefteå ledat matchen med det dubbla. Det sista som hände före paus var att Mattias Persson i Undrom fiskade upp en svagt slagen bakåtpassning och reducerade till 2-1. Illa för Giffarna som hade ägt matchen helt. I andra halvlek fortsatte dock matchbilden vara den samma och Eugeniu Samson gjorde både 3-1 och 4-1 innan Khamsat Udugov dunkade in 5-1. Tyvärr släppte Giffarna på skärpan och under matchens tre sista minuter fick Undrom till två reduceringar. Först via ett präktigt självmål och sedan via nick av Jesper Sjöberg. Onödigt kan tyckas men segern var aldrig i fara. Tre nya poäng och fortsatt serieledning.

 

Inför Sollefteå-Undrom

Sollefteå stod för en ganska slätstruken insats borta mot Junsele och föll därför med 2-4. Giffarna hade ett stort bollinnehav men anfallsspelet var för långsamt och alltför ofta gick bollen i sidled och Junsele kunde lugnt jogga hem och ställa upp i sina försvarspositioner. När Sollefteå sedan tappade boll slog Junsele om och skapade farligheter. Sollefteå hade heller inget flyt då åtminstone två av baklängesmålen föregicks av att GIF spelare halkade i det våta gräset. Nu har Sollefteå förhoppningsvis tagit lärdom av spelet på Mon och vässat till sitt anfallsspel. Det måste både bli rakare och snabbare och dessutom måste fler spelare än Eugeniu Samson stiga fram och göra mål. På spelarsidan ser det bra ut inför matchen mot Undrom och tränarna kan välja ifrån en näst intill fulltalig trupp. Idag debuterar även Pontus Larsson som vi lånat in från Kramfors och han kommer att bli viktig för oss under hösten. Undrom ligger näst sist i tabellen och slåss för sin existens. Vi kommer med andra ord inte att få något gratis i detta derby. I våras i Undrom var det full huggning i en halvtimme. Sedan tog Undrom slut och Giffarna kunde vinna med 4-0.Orkar Undrom mer denna gång är frågan vi ställer oss? Hur som helst måste nu Sollefteå upp på vinnarspåret igen. En titt i tabellen visar att Giffarna, Älgarna och Junsele alla har 32 poäng i toppen och slutet av serien ser ut att bli en rysare. Vill Sollefteå vara kvar i toppen måste Undrom besegras och det ska ske genom betydligt bättre spel än mot Junsele.

 

Junsele-Sollefteå 4-2 (omgång 15)

Sollefteås fina svit på sex raka segrar tog slut i Junsele. På Mon vann nämligen hemmalaget med 4-2. Sollefteå fick en usel start då hemmalaget gjorde 1-0 redan efter två minuter. William Norlén halkade och Baran blev fri och sköt 1-0 för sitt JIF. Sollefteå fick inget flyt i spelet. Visserligen stort bollinnehav men både positionsspel och passningsspel lämnade en del att önska. Junsele ställde upp och väntade och när Sollefteå spelade mer i sidled än framåt stal Junsele bollen och kunde ställa om till farligheter. 2-0 kom efter ett snyggt mål via ribban medan 3-0 tyvärr ramlade in när målvakts Adrian halkade på den våta plan. Sollefteå tog över matchen i andra halvlek men trots två nya mål av Eugeniu Samson drog Junsele rättvist det längsta strået och vann. Det sista målet kom från mittcirkeln av Baran. Sollefteå tappade boll och Baran utnyttjade att Adrain i målet var långt ute och kunde lobbskjuta bollen i nät.

 

Sollefteå-Sidensjö 3-0 (omg 14)

Sollefteå gjorde jobbet och besegrade ett bra kämpande Sidensjö med 3-0. Sollefteå kom till spel utan sjuke William Norlén och duon Adrian Tarberg och Anuwat At-Tho som båda var utomlands. Det gjorde att Kristoffer Westerlund fick byta om och ställa sig i målet istället för att coacha från sidan. Det gjorde han med det äran och även om han inte hade jättemycket att bestyra fick han bland annat rädda en straff vid ställningen 2-0. Westis dök mot ena stolpen och tippade bollen utanför den samma. Fösta halvlek var Giffarnas bästa då laget hade bra fart och rörelse. 2-0 så långt var lite i underkant. Firma Näsmark/Samson gjorde målen. I andra halvlek tappade Giffarna spets och även om bollinnehavet var stort skapades det för lite chanser för att det skulle vara godkänt. Sidensjö var nära en reducering sedan domaren varit givmild och dömt straff för ingenting. Men när den straffen brändes sköt istället Eugeniu Samson 3-0. Mycket mer hände faktiskt inte sista 45 minuterna. Ny seger, ny nolla bakåt, nya mål av Samson och fortsatt serieledning var det mest positiva.

Inför Sollefteå-Sidensjö

Så väntar en ny hemmamatch och den här gången är det mittengänget Sidensjö som kommer på besök. I våras slutade mötet 3-3 och även om det inte var någon av Giffarnas bättre matcher visar det ändå att Sidensjö har en del kvalité i laget. Sollefteå kommer med fem raka segrar och form och självförtroende i topp. Khamsat Udugov återkommer efter avstängning och Sami Tekhlom efter jobb. Två spelare som är viktiga för offensiven. På det hela taget ser det bra ut i truppen och förutsättningarna för en bra prestation finns definitivt. Frågetecken finns dock för backen William Norlén som hostat i veckan.

Hägglunds-Sollefteå 2-8 (0mg 13)

Det blev återigen ett målfyrverkeri för Giffarna när laget tog femte raka segern via 8-2 borta mot Hägglunds. Med det har Sollefteå gjort 27 mål och släppt in 3 på de fem senaste. Mot Hägglunds var första halvtimmen sådär. Visserligen mycket bollinnehav och ledning med både 1-0 och 2-0 men Hägglunds kändes ändå småfarliga med sina långbollar. I andra halvlek blev det dock bättre och 8-2 säger förstås det mesta hur det såg ut. Eugenie Samson gjorde hattrick och leder ny skytteligan i serien. I övrigt fick Philip Räihä göra sina andra match från start och målvakten Charlie Maundrill sin första. Det finns med andra ord gott om duktiga ungdomar i Sollefteå. Nu laddar vi om för match mot Sidensjö hemma på tisdag 7 augusti.

Inför Hägglunds-Sollefteå

Ny match väntar för ett Sollefteå i medvind. Den här gången Hägglunds borta på klassiska Bussbyvallen som enligt ryckte ska vara superfin.  Sollefteå åker iväg med i princip samma lag som vann mot Härnösand med 5-0. Det betyder att Khamsat Udugov fortfarande är avstängd. Nya på frånvarolistan är Sami Tekhlom som jobbar och Adrian Tarberg och Anuwat At-Tho som åkt utomlands. Hägglunds stod upp bra på Nipvallen och var trots bottenplacering och åtta inspelade poäng bra organiserade. Vi räknar återigen med tufft motstånd men målsättningen är tre poäng.

Sollefteå-Härnösand 5-0 (0mg 12)

Sollefteå hade inga problem att besegra Härnösand i uppstarten av höstsäsongen. Hela 5-0 blev det till Giffarna som ändå inte gjorde någon jättematch i värmen. En som dock var på hugget var Eugeniu Samson som sköt fyra av målen för Sollefteå. Härnösand kom med ett ungt lag som krigade på efter förmåga. Försvarsmässigt stod man upp bra men framåt hände nästan ingenting. Sollefteåkeepern Adrian Tarberg behövde exempelvis inte rädda en enda boll. Hela bänken luftades i Sollefteå i andra halvlek och alla sexton spelarna fick matchtid.

Inför Sollefteå-Härnösand

Höststart på serien och Giffarna börjar hemma mot Härnösand ikväll onsdag. Sollefteå avrundade vårsäsongen på ett bra sätt med segrar mot såväl Härnösand som Undrom på bortaplan. Det gör att Giffarna ligger på en delad andra plats i tabellen blott tre poäng bakom ledande Älgarna. 23 inspelade poäng får också anses som ett mer än godkänt facit för den till stora delar nya GIF truppen där 19 spelare är 21 år eller yngre. Nu väntar en höst där Sollefteå spänt bågen inom gruppen och deklarerat att man vill ligga kvar i toppen och kriga om serieseger alternativt kvalplats. En rimlig målsättning med tanke på utgångsläget med elva matcher kvar. Sollefteå har dessutom sex av dem på hemmagräs. Idag väntar Härnösand, ett lag vi slog med 6-0 på bortagräs och som parkerar ohjälpligt sist med en (!) inspelad poäng. Självklart är Giffarna favoriter i matchen och självklart vill alla i föreningen att det ska bli tre poäng. Men matchen ska spelas och det måste vara fokus från alla i laget. Underskattning har fällt lag förut och kanske har gästerna en del division 2 spelare med och då blir det garanterat tuffare än vad tabellen skvallrar om. I hemmalaget saknas Khamsat Udugov som är avstängd men i övrigt ser det bra ut. Måns Matsson som gjort två mycket bra matcher som mittback har lämnat oss för studier i USA. Väl mött till en förhoppningsvis spännande höst.

 

Undrom-Sollefteå GIF 0-4 (omg 11)

Derbyt på Bohedsvallen levde i knappa halvtimmen. Så länge orkade Undrom sätta press och flytta över sitt lag när Sollefteå anföll. Undrom hade också en fet chans att ta ledningen då den notoriske målskytten Mattias Persson blev fri. Skottet gick dock utanför. Efter en halvtimme tippade dock matchen över till Sollefteå. Spelövertaget blev stort och två bra chanser brändes före vilan. Direkt efter den samma gjorde Adam Näsmark dock mål och sedan var matchen över. Sami Tehklom bredsidade in 2-0, Michael Åhman sköt 3-0 innan Eugeniu Samson nickade in 4-0. Sedan brände Giffarna chanser i parti och minut och helt ärligt kunde det blivit många fler Sollefteå mål. Bra match igen av det unga GIF gänget där bollen gick fint mellan spelarna sista timmen. Publiken som letat sig till planen blev inte 500 men väl hälften. Trevligt arrangemang av Undrom som naturligtvis hade hoppats på en jämnare match.

 

Inför Undrom-Sollefteå GIF

Derbymatch mot Undrom som dessutom direktsänds på webben, till det öltält, uppträdande och säkert 500 åskådare. Blir vädret hyfsat finns det nog inte många bättre sätt att avrunda en vårsäsong på. Det är alltså dags för omgång 11 och en tuff uppgift på Bohedsvallen. Sollefteå är favoriter, ska vara favoriter om man tittar på trupperna och tabellplaceringen, men nu är det derbydags och då finns det alltid en extra nerv som gör att det brukar bli jämnare än normalt. Undrom har en del duktiga killar och förtjänar respekt. I Sollefteå är truppläget okej. En del sjukdomar  snurrar och ett par spelare har frågetecken efter sig. Men eftersom det inte finns några skador eller avstängningar bör startelvan ändå bli stark. Skulle Sollefteå vinna går laget upp på 23 poäng, blott tre poäng bakom serieledande Älgarna. I sådana fall ett perfekt jaktläge inför hösten. Det unga GIF laget med massor av killar under 20 år har överraskat under våren. Många har tagit steg i sin utveckling. Får se om de också klarar av att knyta ihop spelet i ett glödhett derby.

Härnösand-Sollefteå 0-6 (0mg 10)

Härnösand kom med ett hyfsat gäng, bland annat var en handfull spelare med från A-lagstruppen. Men Sollefteå gav inte hemmalaget en chans utan vann med 6-0. Eugeniu Samson gjorde tre mål, Vedat Cacazu två och Sami Tekhlom det sista. Gifarna gjorde på det hela taget en stabil match från Adrian Tarberg i målet som stod för ett par bra räddningar fram till spjutsspetsen Samson. 4-0 var ställningen i paus och Sollefteå tog chansen att vädra bänkspelarna i andra halvlek.

Inför Härnösand-Sollefteå

Ny match och denna gång står jumbon Härnösand på andra sidan. Matchen spelas för övrigt på gräset i Älandsbro (Brovalla). Ja, en sak lärde vi oss förhoppningsvis av mötet senast mot Hägglunds. Utan inställning och fullt fokus från start kan det mesta bli fel. Sollefteå stod för årets sämsta insats och Hägglunds hängde med i 75 minuter. Sedan kom tre snabba mål och segern skrevs till 4-1. Nu väntar en likvärdig match och en likvärdig motståndare. Sollefteå får med andra ord inte gå i fällan en gång till. Nu måste alla som sätter sig på bussen vara påkopplade från start och ta sina motståndare på allvar. Sollefteå har chansen att gå till sommarvilan i en perfekt position men då måste det bli seger mot Härnösand. Mussie Alazar jobbar och Khamsat Udugov är avstängd annars full trupp.

Sollefteå-Hägglunds 4-1 (0mg 9)

Med undantag av matchinledningen och de sista tretton minuterna får Sollefteå betyget underkänt i matchen mot Hägglunds. Dålig fart i benen, många fel beslut och en rörelse som lämnade en hel del övrigt att önska. Det såg kort och gott inte speciellt bra ut. Ändå var det Giffarna som borde gjort två mål före paus när först Philip Räihä nickade i bra läge och  sedan Sami Tehklom bommade tomt mål efter ett inspel från kanten. Men det var 0-0 efter halva matchen och gästande Hägglunds stod rätt i sina positioner och stred bra. Efter vilan kom 1-0 direkt genom Adam Näsmark men Hägglunds nickade in en hörna omgående och så var det oavgjort igen. Sollefteå styrde spelet men fick ingen udd på sina anfall. Sista kvarten lossande det dock och Eugeniu Samson och Adam Näsmark såg till att bli tvåmålsskyttar när Giffarna vann med 4-1.

Inför Sollefteå-Hägglunds

Ikväll räknas bara seger. Efter fyra matcher i rad utan trepoängare är Sollefteå tvingade att vinna om laget ska vara med i toppen. Senast blev det ”bara” 3-3 borta mot Sidensjö där det slarvades bakåt och där Sidensjö fick en del mål till skänks. Tyvärr har det varit ett genomgående tema och även i matcherna mot Björna och Älgarna bjöd Giffarna sina motståndare på enkla mål. Nu krävs skärpning på den punkten och kravet är att det måste bli både rejälare och säkrare spel runt eget straffområde. Hägglunds är ett lag Sollefteå ska slå, speciellt hemma. Men som alltid förtjänar alla lag som kommer till Nipvallen respekt och det måste vara full fart och fokus från alla redan på uppvärmningen. Annars kan Hägglunds som har hälften så många poäng som Sollefteå i serien bli en obehaglig överraskning. Gästerna slog exempelvis Sidensjö medan Sollefteå bara spelade oavgjort mot samma lag.I hemmalaget är i princip alla spelare tillgängliga. Mussie Alazar jobbar och det finns ett litet frågetecken för William Norlén men förhoppningsvis kan han spela. Det betyder också att Khamsat Udogov är tillbaka efter avstängning och kortare semester. Tipset blir 3-0. Killarna framåt målar och den här dagen får vi se ett skärpt och alert försvarsspel och tillika målvaktsspel.

Sollefteå-Junsele 1-1 (0mg 7)

Det blev precis så spännande och ovisst som man på förhand kunnat spekulera i när Sollefteå och Junsele drabbade samman på Nipvallen. 1-1 slutade matchen där Sollefteå ändå var det lag som låg närmast segern. Hemmalaget tog en mycket tidig ledning när Adam Näsmark skarvade in ett inspel. Junsele jobbade sig in i matchen och med hyperfarliga duon Pavlov/Baran fanns några kvitteringschanser men Tarberg i hemmaburen stod för två vassa räddningar. Sista kvarten av första halvlek tog Sollefteå över helt rent spelmässigt men gästerna höll tätt. I början av andra halvlek åkte hemmalaget på ett rött kort men Sollefteå stod ändå upp bra och höll matchen jämn. Eugeniu Samson blev fri på en snabb kontring men avslutade utanför. Samme Samson satte sedan 2-0 på en stenhård nick men då tyckte linjemannen att det var offside. Troligtvis felaktig domslut men domaren dömer och målet underkändes. I det läget hade även Junsele fått en utvisning. Gästerna kunde sedan ha fått straff men kvitteringen kom ändå när Sergui Baran med sju minuter kvar via axeln på en hemmaback fick bollen i nät. 1-1 var ett resultat som bara gynnade Älgarna.

Björna-Sollefteå 2-1 (omg 6)

Sollefteå åkte på en tuff förlust borta mot Björna med 1-2. Efter en relativt jämn första halvlek och ett snyggt hemmamål fram till 1-0 blev det nästan bara Sollefteå efter paus. Med nästan tjugo minuter kvar kom också det rättvisa 1-1 målet genom Eugeniu Samson. Ett tröttkört Björna som tappat två matcher på raken just efter paus krigade för en pinne när Sollefteå bjöd Björna på segern. Jo, ni läste helt rätt. Ett inkast med tre minuter kvar efter kanten kastades in i banan och bredsidades hemåt men tyvärr till en björnaforward som vände om och lobbade hem segern. Fullständig ridå. Naturligtvis inte meningen men ett dyrt misstag och en ordentlig lärpenning. Björna var bra före paus men tog sedan helt slut. Sollefteå växte in i matchen och var bra efter paus. Ska man gnälla på något förutom juniormisstaget i slutet var att laget skapade lite för få vassa chanser. Björna hade förvisso en jätte i försvaret i Håkan Holmgren men mer chanser och mål borde nog Giffarna fått fram på sitt övertag. Nästa omgång väntar Junsele hemma på Nipvallen.

Sollefteå-Älgarna 1-3 (omg 5)

Det blev förlust för Sollefteå i den femte omgången av serien, årets första nederlag. Tippade topplaget Älgarna kom på besök och vann med 3-1. Sollefteå saknade en del spelare men var ändå till stora delar det spelförande laget och sett över matchens nittio minuter också det lag som skapade mest. Men Älgarna gjorde målen. Några tyvärr efter blunders i hemmalaget. Både 0-1 och till viss del även 1-3 kom efter mindre lyckade hemmainsatser. Älgarna var ändå det bästa lag Sollefteå mött så här långt. Bra presspel och full fart matchen igenom. Älgarna blir definitivt ett topplag.

Inför Älgarna

Efter en något turlig seger borta mot Frånö i tisdags klev Sollefteå GIF upp på första platsen i tabellen. Dessutom med en match mindre spelad. En fantastisk öppning av det unga Sollefteå laget där några spelare gör sin första seniorsäsong. Nu väntar dock en rad svåra matcher och tabelläget kan snabbt förändras. Först ut är tabelltvåan Älgarna från Härnösand.Lagen möttes i den sista träningsmatchen innan seriestart och då vann Älgarna rättvist med 1–0. Vi får hoppas att det kan bli det omvända nu när det står poäng på spel.Gästerna är precis som Sollefteå obesegrade med tre vinster och två oavgjorda i bagaget. Det som imponerar mest är att Älgarna på dessa matcher bara släppt in två mål!! Försvaret har spelat stabilt och längst bak har Älgarna seriens bästa målvakt. I hemmalaget är humöret förstås på topp. Vem hade kunnat tro att det skulle bli fyra raka segrar i säsongsupptakten. Men inga träd brukar växa till himlen och det kommer att krävas en klart mycket bättre insats mot Älgarna än mot Frånö om det ska kunna bli ytterligare poäng för Giffarna.Ett par spelare saknas dessutom ikväll. Bernardos Alazar är iväg på Norrlandsläger med Ångermanland i Junsele och åldermannen Michael Åhman är på semester vid Medelhavet. Dessutom finns det stora frågetecken kring Eugeniu Samson som dras med känningar i låret.Nya spelare får chansen istället och vi gläds åt att Kidus Alemo och Mussie Alazar är tillbaka i matchtruppen. Att tippa matchen känns svårt. Det lär bli tufft, jämnt och målsnålt.

Frånö-Sollefteå 1-2 (0mg 4)

Det blev en fjärde raka vinst för Giffarna sedan laget besegrat Frånö borta med 2-1. Det ska dock sägas direkt att det inte var någon större match. Planen i Frånö var sämre än någonsin och snedstudsarna var många. Planen som går under namnet Tuvan gjorde än en gång skäl för namnet. Frånö började matchen bäst och hade två feta chanser att ta ledningen men bommade bägge. Efter det jobbade sig Sollefteå in i matchen. 0-0 i paus blev 1-o till Sollefteå (Andrian Spinu) direkt i andra. Frånö kvitterade på en frispark innan Adam Näsmark fick till ett skott som styrde på en hemmaförsvarare och ställde hemmakeepern. Målet betydde seger och kom när tio minuter återstod. Oavgjort hade varit mest logiskt sett till spelet och chanserna men marginalerna var denna gång på Sollefteås sida.

Sollefteå-KB 65 6-0 (omg 3)

Det blev en konstig match mellan  Sollefteå och KB 65 i tredje omgången av serien. Gästerna från Köpmanholmen spelade starkt först halvtimmen med bra presspel, bra positionsspel och hyfsat passningsspel. KB hade också två fina lägen till ledningsmål då hemmaförsvaret lämnade för stora ytor till vänster. Men det första avslutet räddade Adrian Tarberg och det andra smet precis tanför. Efter en halvtimma tog dock Sollefteå så sakteliga över matchen och 1-0 kom innan paus då Andrian Spinu hittade rätt med ett lågt skott. I andra halvlek var det sedan utan att nedvärdera gästerna ett lag på plan. Sollefteå skapade chans på chans och målen trillade in med jämna mellanrum. 6-0 till sist och det kunde ha blivit mer. En vecka till nästa match som stavas Frånö borta. Bara att ladda om batterierna för Giffarna som nu lämnar konstgräset och kliver in på naturgräset på Nipvallen.

Inför KB 65

Sollefteå GIF stod för en magisk vändning borta mot Friska Viljor där 0-3 i paus vändes till en 4-3 seger under andra halvlek. Därmed är Giffarna obesegrade efter två omgångar. Dagens motståndare KB 65 är också obesegrade och ståtar med tre raka segrar. Lite överraskande med tanke på att laget från Köpmanholmen tappade flera duktiga spelare under vintern. Men man har lyckats fylla på med nytt, ungt och fräscht och visat att man tänker vara med och kriga på övre halvan av serien. Spelare som är det lilla extra hos gästerna är mittfältaren Isak Forsberg och forwarden Albin Lindblad. Isak var en hyllad spelare i Gottne för två säsonger sedan men har nu valt KB 65 och division 4. Även Albin Lindblad kommer från en kortare sejour i Gottne men har gjort flera säsonger innan i just KB 65 och dessutom producerat massor av mål. I Sollefteå är förstås humöret på topp efter vändningen i Ö-vik. Första halvlek var spelmässigt inte jättedålig men bakåt slarvades det vid två tillfällen och det grövsta dessutom och FV fick två mål till skänks. I andra halvlek tog Sollefteå över matchen och lyckades mot alla odds göra fyra raka mål.Hemma på Nipvallen har Sollefteå alltid målsättningen att vinna. Det blir full fart framåt under kontrollerade former. Respekten för KB 65 finns dock och det kommer inte att bli lätt att vinna.Truppen är så gott som intakt och inga skador eller avstängningar finns att rapportera om. Eugeniu Samson gjorde två mål mot FV, Khamsat Udugov gjorde två mot Anundsjö. Den duon ska göra flest mål i Sollefteå och omöjligt är det inte att de står för nya fullträffar ikväll.

Friska Viljor-Sollefteå 3-4 (omg 2)

Efter en första halvlek där Sollefteå slarvade bakåt och det grövsta vid två tillfällen och med det hamnade i underläge med hela 0-3 såg det nattsvart ut i bortamötet med FV. Men på något imponerande sätt lyckades Giffarna ändå hitta kraft i paus och efter en stark andra halvlek lyckades laget vända på matchen och vinna med 4-3!! Det var på förhand en svår match för Sollefteå. Viljornas ungdomar är bra och när dessutom återbuden ramlade in dagen innan match var det heller inte den starkaste matchtrupp som begav sig till Ö-vik. Under den första halvleken var det spelmässigt jämnt men Sollefteå stod för två jätteblunders bakåt. Först dribblades det vid fel tillfälle med bolltapp som följd och hemmalaget kunde göra 1-0, minuterna senare blev det 2-0 på hörna innan en dålig bakåtpassning och försök till rensning gav tom bur och 3-0 till FV. Det borde knäckt de blåvita men laget gav aldrig upp och i andra kom laget ut och dominerade. Några snabba mål av Eugeniu Samsson (2 st) och Michael Åhman gjorde att ställningen blev 3-3 och på en hörna kunde unge Bernardos Alazar skicka bollen i när till 4-3. En häftig vändning och en bra boost för självförtroendet.

Sollefteå-Anundsjö 3-1 (omg 1)

Det blev till sist en seger för Sollefteå GIF i premiären mot Anundsjö 2 hemma på Nipvallen. Gästerna tog ledningen redan i den tredje minuten och var även väl så bra som Sollefteå första kvarten men sedan tog Giffarna över mer och mer och under den andra halvleken var skillnaden mellan lagen enorm. Anundsjö hade inte ett avslut och hemmakeepern Adrian Tarberg stod bokstavligen och frös. Däremot jobbade gästerna bra i försvaret och gästerna hade också en målvakt som var duktig. Men till sist kom målen, två av Khamsat Udugov och ett av Adam Näsmark. Sollefteå fick därmed en förväntad start på serien men redan i nästa omgång blir det tuffare då FV står för motståndet i Ö-vik den 10 maj.

 

 

 

 

Derbyfesten gav klirr i kassan – här är de högsta publiksiffrorna

2018-07-28 12:47:14

1.120 åskådare fanns på plats och såg division 2-derbyt mellan Gottne IF och Friska Viljor FC på Skyttis den 12 maj.
Vårens i särklass bästa publiksiffra i ångermanländsk fotboll.

Det är också den högsta siffran i division 2 Norrland där mötet IFK Luleå-Bodens BK ligger på andra plats med 1.103 personer.
Värt att notera är att det enbart är Gottne, Anundsjö IF, Friska Viljor FC och Kramforsalliansens hemmamatcher som finns med på tio-i-topp-listan för vårsäsongen som ni ser nedan.
Högsta publiksiffran för damlagen är derbyt mellan Själevads IK och Domsjö IF på Själevads IP, då kom 327 åskådare.

BÄSTA PUBLIKSIFFRORNA UNDER VÅRSÄSONGEN
1.120:
Gottne IF-Friska Viljor (division 2)
533: Anundsjö IF-Arnäs IF (division 3)
468: Friska Viljor-Kramforsalliansen (division 2)
452: Kramforsalliansen-IFK Timrå (division 2)
   443: Kramforsalliansen-Hudiksvalls FF (division 2)
424: Kramforsalliansen-Bodens BK (division 2)
422: Friska Viljor-Härnösands FF (division 2)
402: Friska Viljor-Kramforsalliansen (DM-final)
320: Friska Viljor-IFK Timrå (division 2)
304: Friska Viljor-IFK Umeå (division 2)
*Bästa publiksiffra i fyran: Härnösands FF lag 2-IF Älgarna (235 åskådare)
*Bästa publiksiffra i femman: Skorpeds SK-Modo FF (120 åskådare)

BÄSTA PUBLIKSIFFROR FÖR DAMLAGEN
327: Själevads IK-Domsjö IF (division 1 norra)
223: Kramforsalliansen-Själevads IK (division 1 norra)
184: Kramforsalliansen-Själevads IK (DM-final)
157: Kramforsalliansen-Myckle IF (division 1 norra)
147: Anundsjö IF-Skorpeds SK (division 3)
142: Skorpeds SK-Gideäven (division 3)
135: Domsjö IF-Kramforsalliansen (division 1 norra)
132: Själevads IK-Sunnanå SK (division 1 norra)
127: Själevads IK-Team TG (division 1 norra)
127: Själevads IK-Notvikens IK (division 1 norra)

**Sammanställning: Olle Larsson

Älgarna vinner fyran enkelt – enligt spelbolaget

2018-07-23 12:10:05

Det är inte bara fansen som tror på Älgarna.
Hos spelbolaget Nordicbet är Härnösands-klubben skyhöga favoriter till seriesegern i fyran.
Med halva serien spelad har nya så kallade vinnarodds släppts.

Älgarna toppar tabellen tre poäng före Junsele IF och Sollefteå GIF som båda ger 3.50 gånger insatsen.
Hos Nordicbet står de grönvita  i 1.55 gånger pengarna  att ta hem serien.
Det betyder att spelbolaget pekar ut Älgarna som solklar favorit och visst finns det fog för det favoritskapet.
Det är inte förvånande att ”Härnösands stolthet” gått så bra. De har kört över de flesta hittills (bara en förlust) och det är ingenting som talar för att de inte kommer att fortsätta i den stilen.
Det är bara de själva som kan ställa till det…
Högst odds av division 4-lagen får Härnösands FF lag 2 som jumbo i tabellen – eller vad sägs om hela 300.00 gånger degen.
*Så här rankas ditt favoritlag enligt oddsen:
1.55: IF Älgarna
3.50: Junsele IF
3.50: Sollefteå GIF
8.50: Friska Viljor lag 2
8.50: KB 65
10.00:  Björna Bombers
18.00: Anundsjö IF lag 2
55.00: Sidensjö IK
60.00: Frånö SK/Kramforsalliansen lag 2
90.00: Undroms IF
100.00: Hägglunds IoFK
300.00: Härnösands FF lag 2

FOTNOT: Fyrans höstomgång ”tjuvstartar” på onsdag 25 juli med Sollefteå GIF-Härnösands FF lag 2. På fredag 27 juli möts Frånö SK/KA lag 2-Junsele IF, Hägglunds-Friska Viljor lag 2, Björna Bombers-Anundsjö lag 2 och KB65-Sidensjö IK. Matchen Älgarna-Undrom spelas 22 augusti.
Text: Olle Larsson

De har högsta publiksnittet i Ångermanland – här är hela listan

2018-07-11 12:53:42

Här är klubben som har högsta publiksnittet i ångermanländsk fotboll under vårsäsongen.
Enligt Svenska fotbollförbundet hade Gottne IF 344 åskådare i snitt på sina matcher.
Bästa noteringen: 1.120 i lokalderbyt mot Friska Viljor.

Fotbolly.se har sammanställt en lista över snittpubliken för våra lokala klubbar.
Högst upp på listan: lilla Gottne IF, pigg nykomling i division 2 Norrland.
Föreningen har haft bäst publiksnitt av alla, 344 stycken människor.
På delad andraplats hittar vi, föga förvånande, Friska Viljor FC och Kramforsalliansen, båda 287 per match och division 3-laget Anundsjö IF landar på plats tre med 260.
Därefter följer matcher HumanResurs arena,  Nipvallen,  Forssvallen i Köpmanholmen, Ängevallen – och Bränna IP i Skorped.
Det finns en förening som överraskar år efter år i publikligan, till exempel lilla Skorpeds SK som har ett snitt på 96 besökande för damlaget i division 3, och 82 för herrlaget i femman.
Skorped SK:s supportrar förtjänar en eloge, modell större. Trots att föreningens lag spelar långt ner i seriesystemet är publiksnittet överraskande bra.  Damlaget har exempelvis bättre siffror än Härnösand FF:s herrlag i division 2, Salsåker/Ullångers herrar i division 3 och Domsjö IF:s damer i division 1.
Saknas ditt lag i listan beror det på att det inte har funnits några officiella publiksiffror att rapportera om.
Till sist: sämst hemmasnitt har Höga Kustens damer med enbart 33 personer på läktaren.
Text: Olle Larsson
Bild:

Källa: Svenska fotbollförbundet och Ångermanlands fotbollförbund.


HÄR ÄR SNITTLIGAN VÅREN 2018
344:
Gottne IF (division 2)
287: Friska Viljor FC och Kramforsalliansen (division 2)
260: Anundsjö IF (division 3)
142: Kramforsalliansen (division 1 damer)
140: Arnäs IF (division 3)
135: Själevads IK (division 1 damer)
112: Sollefteå GIF (division 4)
110: KB 65 (division 4)
105: IF Älgarna (division 4)
  96: Skorpeds SK (division 3 damer)
 92: Härnösands FF (division 2)
 87: Domsjö IF (division 1 damer), Anundsjö IF (division 3 damer) och Frånö SK/Kramforsalliansen 2 (division 4)
84: Remsle UIF (division 4 damer)
  82: Skorpeds SK (division 5)
80: Långsele AIF (division 6)
  78: Härnösands FF 2 (division 4)
74: Sidensjö IK (division 4)
73: Undroms IF (division 4)
70: Salsåker/Ullångers  IF Höga Kusten Fotboll (division 3)
68: Björna IF (division 4)
66: Hägglunds IoFK (division 4)
65: Arnäs IF (division 3 damer)
  64: Härnösands SK (division 2 damer)
  62: Frånö SK/Kramforsalliansen (division 3 damer) och Långsele AIF (division 3 damer)
  61: Friska Viljor 2 (division 4) och Härnösands SK 2 (division 3 damer)
60: Anundsjö IF lag 2 (division 4), Själevads IK 3 (division 4 damer)
59: Bollsta IK (division 5)
 58: Härnösand FC United (division 5) och Sidensjö IK 2 (division 6)
56: Bollsta IK/IFK Nyland (division 4 damer), Bjärtrå IS (division 5)
 55: Gideälven (division 3 damer)
54: BIK SK (division 5) och Domsjö IF/Modo FF (division 3 damer)
53: KB 65 2 (division 6)
  52: Nätra GIF (division 5) och Björna IF 2 (division 6)
  51: Forsmo IF (division 5), Ramviks IF (division 5), Bollsta IK (division 3 damer)
50: Gottne IF/Mellansels IF (division 5), KB65/Nätra/Sidensjö (division 3 damer)
  48: Älandsbro AIK (division 4 damer) och Kubbe/Norrflärke IF (division 6)
  47: Junsele IF (division 4)
  44: Arnäs IF 2 (division 5)
42: Modo FF (division 5)
  41: Molidens IK (division 5)
  40: Molidens IK (division 5) och Arnäs IF (division 4 damer)
  38: Hägglunds IoFK 2 (division 6) och Lugnviks IF/Höga Kusten 2 (division 6)
  33: Höga Kusten (division 4 damer)

Frågor runt herrfyran

2018-09-13 11:37:02

Som vanligt den här tider finns många funderingar runt upp- och nedflyttning och kvalspel.
fotbolly.se ska försöka reda ut begreppen och börjar idag med herrfyran.

Fram till den 8 oktober äger ÅFF frågan om vilket lag som ska anmälas till division 3 och kvalspelet upp till trean.
IF Älgarna, Junsele IF och Sollefteå GIF slåss om seriesegern och kvalplatsen och frågan som hänger i luften är om Junsele IF vill avancera /kvala till division 3.
Junsele IF kommer enligt sektionens Patrik Håkansson att direkt efter sista seriematchen ha ett möte där man beslutar om fortsättningen.
Det innebär att hur än Junsele IF väljer så har Ångermanland en uppflyttnings- och en kvalplats.
Att köra in i kaklet och avvakta Junseles ställningstagande är vad som gäller för IF Älgarna och Sollefteå GIF.

Text: L-G Forslund

19 röda och 235 gula – här är lagen som går hårdast fram på plan i fyran

2018-08-13 13:07:48

”Snällast” har Björna IF och Sidensjö IK varit och Junsele IF  har fått flest gula kort.
Fotbolly har kollat upp alla gula och röda kort som domarna delat ut i division 4 Ångermanland den här säsongen.
Två lag har sluppit att få se det röda kortet.

14 omgångar i fyran är spelade, den 15:e avgörs på tisdag kväll.  Många klubbar närmar sig oron för avstängningar som de drabbas av när spelaren får sitt tredje gula kort. Nu när serien så smått går in i ett avgörande läge…
Fotbolly har statistiken på ”busarna” i serien.
Vilket lag som fått flest gula respektive röda kort.
Det har delats ut 19 röda och 235  gula kort hittills.
Av de 19 röda så är nio av dessa utvisningar direkt och de andra tio efter att spelaren fått sitt andra gula kort under matchen.
Björna Bombers och Sidensjö IK är ”snällast  i fyran och har inte fått något rött kort. Sidensjö har också fått minst ”ostskivor”, tolv stycken, och  Björna Bombers 15.
De mest ojusta klubbarna eller som haft mest otur med domarna just nu är tre till antalet: Junsele IF, IF Älgarna och Undroms IF som alla skrapat ihop tre röda kort.
Mest varningar har Junsele IF (25), Frånö SK/Kramforsalliansen 2 (24), IF Älgarna (23) och Hägglunds IoFK (23).
** Här är alla röda och gula kort som delats ut hittills  – lag för lag:
Junsele IF tre röda och 25 gula
IF Älgarna
tre röda kort och 23 gula
Undroms IF tre röda och 19 gula
Friska Viljor lag 2 två röda och 21 gula
Härnösands FF lag 2  två röda och 15 gula
Sollefteå GIF FF två röda och 17 gula
Frånö SK/Kramforsalliansen lag 2  ett rött och 24 gula
Hägglunds IoFK ett rött och 23 gula
Anundsjö IF lag 2 ett rött och 22 gula
KB 65 ett rött och 19 gula
Björna Bombers 15 gula
Sidensjö IK 12 gula
Text: Olle Larsson
Källa: Ångermanland Fotbollsförbund
FOTNOT: Tisdagskvällens matcher: Sollefteå GIF-Undroms IF, Friska Viljor 2-IF Älgarna, KB65-Frånö SK/Kramfors 2, Björna IF-Hägglunds IoFK, Härnösands FF 2-Sidensjö IK och Anundsjö IF 2-Junsele IF.

Vem vinner skytteligan i år? Fotbolly ger er läget inför höstslutet

2018-08-28 19:21:35

Mål, mål, mål – och mera mååål!
Fotbolly har i dag tittat igenom läget i alla våra lokala skytteligor.
Häng med på en rundtur från herrarnas norrtvåa till damernas division 4 Ångermanland.
Nördlistor och skytteligor blir intressantare och intressantare. Det kan tyckas oviktigt, men jag vet att flera av tränarna och lagledarna studerar dessa listor.
Håll till godo.

 

DAMER
DIVISION 1 NORRLAND

20 mål: Amanda Berglund, Själevads IK
16 mål: Cajsa Hedlund, Infjärdens SK
15 mål: Karolina Rinnau Widding, Team TG FF
12 mål: Johanna Byström, Kramforsalliansen
11 mål: Olivia Holm, Morön BK
10 mål: Christine Tjärnlund, Morön BK
Moas Sjöström, Team TG FF
9 mål: Ida Sundkvist, Infjärdens SK

DIVISION 2 MELLERSTA NORRLAND
19 mål: Sanne Pettersson, Härnösands SK
16 mål: Emma Wessling, Härnösands SK (bilden)
11 mål: Angelica Häreby, Brunflo FK
Emelie Sefastsson, Brunflo FK
Lina Vestin, Härnösands SK
10 mål: Alma Davis, Härnösands SK
Linnea Strand, Härnösands SK

DIVISION 3 ÅNGERMANLAND
13 mål: Lisa Kallin, Domsjö IF 2/Modo FF
11 mål: Evelina Hellström, Skorpeds SK
10 mål  Frida Vedin, Frånö SK/Kramfors 2
8 mål: Agnes Viström, Domsjö IF 2/Modo FF
Ida Sundström, Domsjö IF 2/Modo FF
7 mål: Alma Davis, Härnösands SK 2
Linnea Nilsson, Skorpeds SK
Stina Hörnström, Gideälven

DIVISION 4 ÅNGERMANLAND
17 mål: Erika Forsgren, Högakusten
15 mål: Mathilda Söderquist, Remsle UIF FF
8 mål: Filippa Vikström, Högakusten
7 mål: Cecilia Forsgren, Högakusten
Ella Högberg, Remsle UIF FF
Moa Reynberg, Själevads IK 3
6 mål: Madelene Nordlund, Älandsbro AIK

HERRAR
DIVISION 2 NORRLAND
18 mål: Oskar Nordlund, IFK Timrå
15 mål: Fredrik Johansson, Täfteå IK
Justice Tetteh Komey, IFK Luleå
14 mål: Adrian Borostean, Kramforsalliansen
Jack Green, Bodens BK
12 mål: Joel Edström, Piteå IF
11 mål: Andreas Smedbakken, Hudiksvalls Förenade FF
10 mål: Gustav Rönnbäck Wallin, Piteå IF
9 mål: Cihan Sener,  Hudiksvalls Förenade FF
Jordan Blinco, Ytterhogdals IK
*Bästa målskytt Friska Viljor: Moses Duckrell, 8 mål.
*Bästa målskytt Gottne IF: Marko Radosavljevic, 8 mål
*Bästa målskytt Härnösands FF:Walter Vax, 4 mål
.

DIVISION 3 MELLERSTA NORRLAND
15 mål: John-Henrik Eriksson, Alsens IF
15 mål: Rasmus Engström, Arnäs IF (bilden))
14 mål: Vasilie Gujea, Anundsjö IF
13 mål: Niklas Norman, Iggesunds IK
12 mål: Ahmad Khreis, Sund IF
Bleart Ugzmajli, Kubikenborgs IF
11 mål: Oscar Lindström, Svartviks IF
9 mål: Jens Westin, Arnäs IF
Khoger Friad Hammad, Stöde IF
*Bästa målskytt Salsåker/Ullångers IF: Serghei Mocanu 7 mål

 

 

DIVISION 4 ÅNGERMANLAND
30 mål: Eugeniu Samson, Sollefteå GIF (bilden)
27 mål: Ion Pavlov, Junsele IF
21 mål: Sergiu Baran, Junsele IF
20 mål: Johan Gustafsson, Friska Viljor FC 2
19 mål: Mattias Persson, Undroms IF
13 mål: Albin Lindblad, KB65
11 mål: Dumitru Mitetelu, IF Älgarna
10 mål: Mattias Lundell, Hägglunds IoFK
9 mål: Elis Karlsson, KB 65

DIVISION 5 ÅNGERMANLAND
22 mål: Saro Ghaderyan, Bjärtrå IS
20 mål: Daniel Nilsson, Skorpeds SK
17 mål: Daniel Johansson, Nätra GIF
14 mål: Ahad Kargar, Nätra GIF
12 mål: Henrik Näsholm, Modo FF
10 mål: Tobias Staaf, Arnäs IF lag 2
9 mål: Edvard Lindström, Modo FF
Henrik Viklund, Ramviks IF
Herman  Gunn, BIK SK
Mohammed Abd Al-Rahman, Härnösand FC United

DIVISION 6 ÅNGERMANLAND
19 mål: Muktar Ibrahim Mohammed, Långsele AIF
12 mål: Oskar Byström, Sidensjö IK lag 2
11 mål: Solomon Koundouno, Björna IF lag 2
9 mål: Toofan Nouri, Björna IF lag 2
7 mål: Patrik Johansson, Långsele AIF
6 mål: Charlie Gray, Lugnviks IF (Högakusten 2)
Erik Söderqvist, Kubbe/Norrflärke
Abdikadar Farah Osman, Långsele AIF
** Sammanställning: Olle Larsson
** Bilder: Arnäs IF och Sollefteå GIF

 

Vilken rysare – här är lokalfotbollens tätaste och mest spännande serietabell

2018-09-03 13:21:39

Det darrar lite extra i höstluften kring den lokala fotbollen just nu.
Inte sant?
På alla håll och kanter kämpar lag för att nå direktplats eller kvalplats till nästa division.
Ta till exempel Ångermanlandsfemman.

Med två lag i topp på 41 poäng vardera följt av ett lag på 39 och två på 35 – när det återstår tre omgångar.
Alltså f e m lag inom sex poäng och alla har lika många spelade matcher.
Rena getingboet…
Vi har gått igenom alla seniortabeller i distriktet, både herr och dam, och inte funnit något tätare.
Det återstår lite drygt en handfull omgångar i femman och vi kliver nu in i ett skede där ett enda sketet stolpskott kan avgöra en hel säsong.
Poängen blir livsviktiga och den där sista bredsidan i öppen kasse när domaren precis ska blåsa av matchen smakar om möjligt bättre än vad den redan gjorde…
Så här avslutar de fem topplagen:
1) Skorped SK  41 poäng (+ 29 i mål)
* 8/9  BIK SK (borta), 15/9 Härnösand FC United (hemma), 22 /9 Bjärtrå IS (borta)
2) Bjärtrå IS  41 poäng  (+ 24)
* 8/9  Härnösand FC United (hemma), 15/9  Arnäs IF lag 2 (borta), 22/9 Skorped SK (hemma)
3) Härnösand FC United  39 poäng (+ 25)
* 8/9 Bjärtrå IS (borta), 15/9 Skorped SK (borta), 22/9 Ramviks IF (hemma)
4) Gottne IF lag 2/Mellansels IF  35 poäng (+ 20)
* 8/9 MoDo FF (hemma), 15/9 Molidens IK (hemma), 22/9: Arnäs IF lag 2 (hemma)
5) Nätra GIF  35 poäng  (+ 17)
* 8/9 Forsmo IF (borta), 15/9: Bollsta IK hemma, 22/9: BIK SK (borta)
Värt att notera: förra året bjöds vi också på ett höstdrama. Då slutade tre lag på samma poäng (45):  Härnösands FF lag 2, HFC United och Skorped SK.
Och 2015 var det också jämnt med fyra lag inom tre poäng. Lugnviks IF 38, Wäija/Dynäs IK 37, SLH United 36 och Undroms IF 35.
Annars har det många gånger varit klart ganska tidigt.
Till sista tänkte jag i all enkelhet tippa topp-tre i femman. Eftersom jag normalt sett är en rätt usel tippare ska det väl tas med en nya salt – om jag bommar för mycket vill säga. Är jag däremot rätt ute så är det självklart på grund av mitt näst intill diamantslipade tipparöga.
Host, host…
Sådärja, här är mitt tips: Bjärtrå IS,  så klart. 41 poäng så här långt och nio kvar att spela om råder det ingen tvekan om att ”Myrorna” är ett division 4-lag nästa säsong.  Killarna i laget får ta med guldhattarna till idylliska Bjärtrå IP den 22 september. . Skorped SK blir därmed  tvåa och HFC United behåller tredjeplatsen.
Text: Olle Larsson

Herrfotbollen tillbaka på Faxängen

2018-09-07 11:11:30

Grattis Långsele AIF till seriesegern och spel i femman nästa säsong.
När man som undertecknad med egna ögon sett Helgums IF, Viksmon, Graninge AIS, Holmstrands AIK, HH64, Västra BK och nu senast Graninge FF vika in årorna kan alla förstå att det är med stor glädje jag noterar att Långsele AIF är på banan igen när det gäller herrfotbollen.
Härligt att notera att fotbollsintresset finns väster om centralorten. Kanske är det naturligt och till och med nödvändigt att fotbollen flyttar runt mellan olika föreningar från tid till annan.
Det är en personlig teori som dock direkt faller när jag inser att när det gäller damfotboll så har Långsele AIF genom alla år hållit fanan högt.
Allt beror på att det finns duktiga ledare som är beredda att ta jobbet. Spelarrekrytering är svårt men  trots allt mycket, mycket enklare än att hitta människorna som ska driva verksamheten.
När jag läser LAIF: s laguppställning hittar jag namn med ett förflutet i Graninge FF både bland ledare och spelare och det värmer förstås,
Lika mycket tycker jag om att många spelare med utländsk bakgrund finns i laget. Integration på riktigt.
Text: L-G Forslund       Bild: LAIF:s hemsida

Korsbandselände i Kramforsalliansen

2018-09-07 14:18:25

Viktig streckmatch mot IFK Umeå på bortaplan är nästa uppgift för Kramforsalliansen.
Tyvärr så har den redan tunna truppen drabbats av två allvarliga skador.
Efter att slitits mellan hopp och förtvivlan är det nu fastställt att Petter Thelins främre korsband har gått av och operation väntar så fort som möjligt.
- Är det någon som kan klara en snabb återkomst är det Petter, tror "Micke" Berggren. Han är mycket vältränad och har psyket för att klara den ofta inte alltför muntra rehabträningen.
Lagkaptenen Marcus Jössund drabbades av en skada på korsbandet i senaste matchen mot Boden och är borta resten av säsongen. Förhoppningsvis får vi se honom tillbaka på planen nästa säsong. Trots några år på nacken har Marcus kanske gjort sin karriärs bästa säsong i år.
I matchen mot IFK Umeå får Alliansen undvara viktige försvararen Fredrik Wiking (avstängd).
Hur ser du på hösten?
- Vi får tillbaka Nisse Grahm och har ett hyfsat spelprogram. Gällivare-Malmberget och Härnösands FF är nog klara för nedflyttning när vi ska mötas och även om  det är på bortaplan borde det finnas stora vinstchanser, hoppas Micke.

 ”Fyrans” superliga: Samson är fyra mål efter Moröns målkung

2018-09-11 17:42:45

Fyra mål före tvåan.
Morön BK:s Radoslaw Erlich har kopplat greppet i skytteligan för samtliga division 4-serier i Sverige.
Två mål senast och nu har Erlich skickat in 36 mål i division 4 Västerbotten norra.

Bakom skuggar två spelare från Ångermanlandsfyran.
Sollefteå GIF:s Eugeniu Samson (bilden)  har verkligen fått fart på målskyttet och med sina 32 mål är han fortsatt på andra plats – fyra mål efter.
Och på tredje plats återfinns Junsele IF:s Ion Pavlov som varit sist på bollen 29 gånger.
Snyggt jobbat!
Två exempel på hur mycket målkänsla och självförtroende betyder för en fotbollsspelare.
Nu hoppas vi förstås att de blir kvar på topp 3!
Två matcher återstår  av säsongen.
I nästa omgång på söndag spelar Sollefteå GIF hemma mot Björna Bombers och Junsele IF borta mot Undroms IF.
Text: Olle Larsson
Bild: Sollefteå GIF

** De bästa målskyttarna i fyrans ”superliga” just nu:
36 mål: Radoslaw Erlich, Moröns BK (Västerbotten norra)
32 mål: Eugeniu Samson, Sollefteå GIF (Ångermanland) bilden
29 mål: Ion Pavlov, Junsele IF (Ångermanland)
27 mål: Gabriel Pettersson, Lillån FK (Närke),
Mikael Sellin, Tegs SK (Västerbotten södra)
Marcus Björklund, Hargs BK (Södermanland).
Emil Sjöö, Brynäs IF Fotboll (Gästrikland)
25 mål: Emil Dagnäs, Mjölby AIF (Östergötland Västra)
Simon Ingesson, Forssa BK (Dalarna)
24 mål: Daniel Tarico Alves Da Rocha, Kungsörs BK (Västmanland)
Gustav Kjellström, Ödsmåls IK (Bohuslän)
23 mål: Linus Henriksson, Lindås/Långasjö FF (Småland södra)
Joakim Johansson, Robertsfors IK (Västerbotten södra)
Joachim Poikela, Skärblacka IF (Östergötland östra)
Rezene Berhane, Kungsör BK (Västmanland)
22 mål: Filip Brorson, Hällaryd IF (Blekinge)
Albert Johansson, Hultfreds FK (Småland östra)
Elvin Suljic, Arvika Fotboll (Värmland)
21 mål: Sergiu Baran, Junsele IF (Ångermanland)
Kojo Annor, BK Höllviken (Skåne SV)
Chipungu Jr Stafford Aforiwaona, Grythyttans IF (Örebro)
Robin Holmqvist, VMA IK (Skåne östra)

** Stockholms tre division 4-serier saknar skytteligor

… 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 – Skorpeds SK:s makalösa segersvit fortsätter

2018-09-11 18:16:10

Proppen ur. Igen!
Skorped SK:s damer fortsätter att ösa in bollar i division 3.
I senaste omgången blev det 6-0 hemma på Bränna IP mot Härnösand SK lag 2.
Lagets 14:e match  i följd utan förlust.

Fotbolly  har kollat in vilka av de lokala lagen som i dagsläget har de längsta matchsviterna utan förlust.
Bäst just nu är Skorped SK:s damer som har radat upp imponerande 14 raka segrar i trean.
F-j-o-r-t-o-n raka!
Senast Skorped föll var den 10 maj hemma mot Gideälven (1-2).
Här är hela sviten: Härnösand SK lag 2 (h) 6-0, Domsjö IF/Modo FF (b) 2-1, Långsele AIF (b) 0-0, KB65/Nätra/Sidensjö (h) 5-1, Frånö SK /Kramforsalliansen 2 (h) 4-0, Gideälven (b) 2-1, Arnäs IF (h) 3-0, Bollsta IK (h) 3-0, Härnösand SK lag 2 (b) 1-1, Domsjö IF/Modo FF (h) 2-1,  KB65/Nätra/Sidensjö (b) 7-0, Anundsjö IF (b) 6-0, Långsele AIF (h) 1-0, Frånö SK /Kramforsalliansen 2 (b) 2-0,
Även Långsele AIF:s damer har en fin svit med tio matcher i följd utan förlust.
** Här är de bästa sviterna just nu:
Fjorton matcher: Skorped SK damer (tolv segrar och två oavgjorda)
Tio matcher: Långsele AIF damer (åtta segrar och två oavgjorda)
Åtta matcher: Junsele IF herrar (åtta segrar)
Åtta matcher: IF Älgarna (sju segrar och en oavgjord)
Åtta matcher: Gottne IF lag 2/Mellansels IF (sju segrar och en oavgjord)
Sju matcher: Remsle UIF damer (sex segrar och en oavgjord)
Sex matcher: Långsele AIF herrar (fem segrar och en oavgjord)
Fem matcher: Bjärtrå IS herrar (tre segrar och två oavgjorda)

Text: Olle Larsson

 

 

 

Tags:

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newer Posts »