Matchdata VÅRA SERIER

VÅRA SKRIBENTER TIPPAR

INFÖR MATCHEN

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startsida

21st april 2014

Här får du all info samlad på ett ställe, fotbolly.se

2015-05-13 09:22:33

 MATCHDATA VÅRA SERIER

 

VÅRA SKRIBENTER TIPPAR

 

INFÖR MATCHEN

 

 

INFÖR MATCHEN

Våra bästa lag ger sin syn inför matchen.

 

Hellgren om eventuellt kvalspel

2015-08-31 11:09:49

Thomas HellNyss hemkommen från en skogspromenad med hunden är det en glad men andfådd Junseletränare, Thomas Hellgren, som lyfter på luren.
Hur blir det med kvalet, vet du något?
- Det blir inget kvalspel. Vi följer den information vi fick från ÅFF före serien och som också återfinns i ÅFF:s tävlingsbestämmer (TB), svarar Thomas.
Nu har ju ÅFFTK i ett förtydligande av sina egna regler slagit fast att det ska spelas ett kval. Hur ser du på detta?
- Det kan omöjligt bli så utifrån vad som vi informerats om och vad som står i TB.
Har ni varit i kontakt med ÅFF?
- Efter att ordföranden och en ledamot i ÅFF:s styrelse uppmanat oss att via en skrivelse begära att TK:s så kallade förtydligande undanröjs, är vi lovade ett svar denna vecka.
Vad händet om TK:s uppfattning får gälla?
- Vi kommer inte att delta i något kvalspel då det skulle innebära att vi godkänner ändringar i förutsättningarna sedan mer än halva serien har spelats. Något som äventyrar all tävlingsverksamhet framöver, avslutar en bestämd Thomas Hellgren.
Text: L-G Forslund

SJÄLEVADS IK KLARA FÖR ETTAN!

2015-08-30 12:36:50

Själevad lyckades med nöd & näppe vinna gårdagens möte mot Spölands Vännäs på hemmaplan med 4-3 (3-2) och är nu med all säkerhet klara för division 1 2016. Poängavståndet ner till just Spöland Vännäs på tredjeplatsen är nu ointagliga 15 poäng med nio poäng kvar att spela om.

- Det hade räckt med en poäng men vinst smakar såklart allra bäst. Vi vänder 0-2 till 3-2 i första och avgör med bara fem minuter kvar i andra. Det är starkt, konstaterar tränaren Tommie Andersson.

Nu väntar upplösningen av serien där det bara återstår tre omgångar. Redan nästa lördag en ren seriefinal på bortaplan mot Umeå IK FF 2 som alltså är på samma poäng som Själevad och nu dessutom med tre plusmål tillgodo på Själevad.
Bild: Från DM-finalen tidigare i år.

 

Läget just nu

2015-08-31 22:48:50

Lillen FVälkommen tillbaka Själevads IK! Med två lag från distriktet i division 1 blir damfotbollen nästa säsong betydligt mer intressant.
Som det ser ut nu dröjer det innan Sollefteå och Kramfors kan ta upp kampen med Örnsköldsvik och Härnösand bland tjejerna. Vad det beror på kräver en mer kompetent analytiker än undertecknad.

Herrtvåan är årets besvikelse. Härnösands FF har gjort det bra men Anundsjö IF och Sollefteå GIF är två rejäla floppar. Helgens ödesmatch för Anundsjö IF mot Bergnäset på bortaplan får inte förloras om man vill slippa risken för ett negativt kval sent i höst.
Sollefteå GIF har länge kämpat beundransvärt men i helgens ödesmatch såg det uppgivet ut. Kanske inte så underligt efter de optimistiska tongångarna för serien och endast fyra poäng efter våromgången.
Redan nu kan man resa stora frågetecken inför nästa säsong. Hur många spelare finns kvar 2016? Var hittar man nya spelare? Finns pengarna för att köpa in spelare i likhet med i år?
Sollefteå GIF och Anundsjö har tre lag och Kramforsalliansen har fyra. Det tål att fundera på om detta är framtidens melodi. Koncentration och stordrift har sina fördelar men risker finns för att det lokala engagemanget avtar även om B-C och D-lagen får heta Myckelgensjö, Ådalsliden och Frånö.
I herrtrean imponerar Friska Viljor med 11 (!) raka segrar och det är svårt att tro att Kramforsalliansen eller IFK Timrå kan utmana om seriesegern. Båda utmanarna har förstås chansen och definitivt är Kramforsalliansen ett troligt kvallag.
I fyran verkar det mesta vara klart och i femman gör B-lagsdominansen att det är omöjligt att ens ha en aning om hur tabellen kommer att se ut efter sista matchen.
Lagen i division 6 väntar med spänning på ett besked om ÅFF:s styrelse ska köra över sin tävlingskommitté och slopa kvalspelet.
Min gissning är att det kommer att bli så. Ett kvalspel utifrån vad som står i tävlingsbestämmelserna skulle vara förödande för förbundets trovärdighet.
Text: L-G Forslund

 

 

Landets populäraste division 4-lag finns i Blekinge

2015-09-01 13:58:49

lottatHörvikens IF, är namnet bekant.
Jaså, inte.
Då är det hög tid att den lilla Blekingeklubben från Sölvesborg får den uppskattning man förtjänar.
Sveriges mest populära division 4-lag – enligt NordicBets oddsexperter…
Här är topp 10-listan:
1)Hörvikens IF
2) Gimonäs UIF (serieledarna i södra Västerbotten – enda norrlag)
3) Landvetter IS
4) Hägerstens SK
5) FK Kozara
6) Listerby IK
7) Hallonbergens IF
8) Heby AIF
9) Riala GOIF
10) Hällaryds IF
Listan baseras på den totala summan i kronor som lagts på respektive lags matcher. Med andra ord så har det spelats mest på Hörvikens matcher och minst på Hällaryds.
Men, var är Björna Bombers och Älgarna då?!

Tvåa i fyran – då väntar kvaldramatik i höst

2015-09-01 14:04:01

kul bollbildDen är tuff, krokig och full av fallgropar.
Vägen till fotbollstrean.
I början på oktober börjar kvalresan för andralaget i division 4 Ångermanland.

Och allt talar för att IF Älgarna kniper kvalbiljetten.
- Det ser bra ut, men inget är klart. Vi har nio poängs försprång och det är fyra matcher kvar, säger tränaren Jan ”Mellis” Nordqvist till föreningens hemsida.
Kvalet avgörs i en enkelserie, i potten ligger en biljett till nästa års division 3.
Det är den tuffa verkligheten.
Eller enklast möjliga förutsättningar.
Som tabelläget ser ut för tillfället får Härnösandslaget ta sig an Röbäcks IF (från division 3), Alsens IF (tvåa i Jämtland/Härjedalen) och IFK Holmsund (tvåa i södra Västerbotten).
Notabelt i sammanhanget: laget från division 3 och division 4-laget med flest poäng (Älgarna i nuläget) får fördel av att ha två hemmamatcher.
Men som sagt, minst fyra omgångar återstår i serierna.
Ödesmatcher, sexpoängare, you name it.
Det börjar bli den tiden nu.
Serierna är strax på väg in i upploppet – så här är läget i de tre aktuella fyrorna:* ÅNGERMANLAND
1) Björna IF, 18 matcher, 50 poäng
2) IF Älgarna, 18 matcher, 41 poäng
*VÄSTERBOTTEN SÖDRA
1) Gimonäs UIF, 17 matcher, 40 poäng
2) IFK Holmsund, 17 matcher, 39 poäng
3) Sörfors IF, 17 matcher, 37 poäng
* JÄMTLAND/HÄRJEDALEN
(Tiolagsserie)
1) Ope IF, 14 matcher, 35 poäng
2) Alsens IF, 14 matcher, 29 poäng
3) Stuguns BK, 14 matcher, 23 poäng
4) Offerdal, 13 matcher, 21 poäng
5) Myssjö/Oviken, 13 matcher, 21 poäng
Att kvala sig upp från fyran till trean brukar vara en tuff uppgift.
Av hävd har Ångermanlandslagen fått vika sig under de fyra år som det här upplägget förekommit.
Nu är det dags att bryta mönstret, tack!
Text: Olle Larsson
o o o
Efter match som slutar oavgjord genomförs straffsparkstävling enligt spelreglerna. Resultatet i straffsparkstävlingen ska inte inräknas i tabellen.
Om två eller flera lag efter kvaltävlingens slut har lika poäng avgörs placeringen genom målskillnad, d.v.s. skillnaden mellan gjorda och insläppta mål. Är målskillnaden lika stor, placeras det lag främst som gjort flest antal mål. Har lagen gjort lika många mål är lagens inbördes resultat avgörande där vid oavgjord match, resultatet i straffsparks-tävlingen är avgörande. Kan placering ändå inte avgöras utses lagen genom lottning.
(Svenska Fotbollförbundets TK)

Här hänger ÅFF med i tiden.

2015-09-02 13:32:39

kul domarbildI Västerbotten har en het debatt utbrutit om de skilda arvoden som gäller för domare i ungdomsmatcher beroende på om man dömer pojkar eller flickor.
Det känns bra att konstatera att i Ångermanland gäller samma ersättning till domarna oavsett om de dömer flickor eller pojkar och att ÅFFDK:s ordförande Ulrik Ulander slipper klura över hormonnivåer och liknande.

 


I Västerbotten funderar man varför:

Domare som dömer en fotbollsmatch för ett pojklag får nästan 100 kronor mer än för att döma en flicklagsmatch.

En domare som dömer en pojklagsmatch i fotboll får 440 kronor i ersättning, men för en flicklagsmatch blir lönen 90 kronor mindre.

"Kan någon som är insatt i ungdomsfotboll förklara varför domare som dömer pojkmatcher får mer betalt än de som dömer flickmatcher?"

Den frågan ställer föreningen Skeva i Skellefteå som jobbar för jämställdhet på sin Facebook-sida.

 

Domarkommittén om olika ersättning: Svårare att döma pojkmatcher:

 

Mycket av det här är en tradition, men det är också en svårighetsgrad när det gäller att döma, säger Rolf Rundström, ordförande i Domarkommittén i Västerbottens Fotbollsförbund.

Den som dömer en fotbollsmatch för pojkar får mer betalt än för en flickmatch. Det beror på att det är svårare att döma pojkmatcherna, säger Rolf Rundström.

 
"Pojkar är tuffare och har mer hormoner som springer i kroppen"

Tags:

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.