Matchdata VÅRA SERIER

INFÖR MATCHEN

EFTER MATCHEN

Sidor

Kategorier

Meta

Startsida

21st april 2014

Här är oddsen: Spelbolag tror på jämtländsk seger i trean

2016-03-21 14:39:22

linjedomareDet är redan nu möjligt att spela på segerlaget i vårens upplaga av division 3 Mellersta Norrland.
Spelbolaget Nordic Bet tror att IFK Östersund tar hem förstaplatsen och kliver upp i tvåan igen.

Och den som satsar på jämtarna får inte mycket utdelning om det nu blir så.
Laget står endast i 2.10 gånger pengarna, och hotas närmast av Kramforsalliansen och Sandviks IK som båda ger fem gånger pengarna tillbaka.
De andra ångermanlandslagen då? Jo, här placeras Sollefteå GIF på femte plats, Gottne IF på sjätte och nykomlingen Björna Bombers på sjunde.
Lägst rankade är Röbäcks IF (30.00) och Frösö IF (30.00)
**Nordic Bets odds på vinnaren i division 3 Mellersta Norrland:
IFK Östersund – 2.10
Kramforsalliansen – 5.00
Sandviks IK – 5.00
Kubikenborgs IF – 8.00
Sollefteå GIF – 10.00
Gottne IF – 12.00
Björna Bombers – 14.50
Stöde IF – 24.00
Gimonäs UIF – 24.00
Ope IF – 24.00
Röbäcks IF – 30.00
Frösö IF – 30.00
Text: Olle Larsson

FOTNOT: Treans premiäromgång – än en gång: Fredag 22 april: Röbäck IF-Gimonäs UIF, Kubikenborgs IF-Frösö IF. Lördag 23 april: Sandviks IK-IFK Östersund, Björna Bombers-Sollefteå GIF. Söndag 24 april: Ope IF-Stöde IF, Kramforsalliansen-Gottne IF.

De är favoriter att vinna fyran – enligt oddsmakarna…

2016-03-29 12:56:08

veckans fotbollÄlgarna och KB65 i tabelltoppen.
Och Lugnvik IF och Sidensjö IK i botten.
Så tippar i alla fall spelbolaget NordicBet  division 4 Ångermanland.

Vintern börjar på allvar släppa greppet.
Och äntligen börjar man se ljuset i tunneln eller åtminstone en annalkande vår.
Med den tinas också den lokala fotbollen fram.
Och i månadsskiftet april-maj rullar fyran igång. En hel säsongs förväntningar – och kanske besvikelser – ligger då framför oss.
Älgarna och KB65 är favoriter. Den som spelar på dem som seriesegrare får 2.40 respektive 3.20 gånger pengarna tillbaka.
Duon utmanas närmast av Friska Viljors andralag med oddset 4.50, följt av Arnäs IF, 7.50.
För den historiska nykomlingen Lugnviks IF (har aldrig spelat i fyran tidigare, reds anm) och Sidensjö IK ser oddsen inte fullt lika bra ut. På NordicBet får du 40 gånger pengarna  om du satsar på LIF eller Sidensjö som tabelletta.
Och de här oddsen ger bettingbolaget lagen som slutsegrare i serien
IF Älgarna  2,40
KB65 IF  3,20
Friska Viljor FC 2  4,50
Arnäs IF  7,50
Höga Kusten Fotboll  15,00
Anundsjö IF 2   20,00
Domsjö IF  20,00
Frånö SK  20,00
Nätra GIF  25,00
SLH United  25,00
Lugnviks IF  40,00
Sidensjö IK 40,00
Men som sagt. Det här handlar bara om odds och prognoser och bollen är som bekant rund…
Text: Olle Larsson
FAKTA/PREMIÄROMGÅNGARNA

*Lördag 30 april (Valborgsmässoafton):
Sidensjö IK-Domsjö IF

*Söndag 1 maj:
KB 65 IF-Arnäs IF
Frånö SK (Kramfors 2)-Nätra GIF
Sollefteå 2 (SLH United)-Lugnviks IF
Anundsjö IF 2-Friska Viljor FC 2

*Fredag 6 maj:
KB65 IF-Domsjö IF
Friska Viljor FC 2-Sidensjö IK
Frånö SK (Kramfors 2)-Anundsjö IF 2
Sollefteå 2 (SLH United)-Nätra GIF
IF Älgarna-Lugnviks IF
Arnäs IF-Högakusten

Perfekt läge för Lugnviks IF inför urdebuten i fyran: ”Ska hamna i mitten”

2016-04-26 14:40:09

lugnvikSannsagan om Lugnviks IF rullar vidare…
Likheten är påfallande mellan Max Lundgrens filmade boksaga om Åshöjdens BK och den lilla Ådalsklubben.
Lugnvik har avancerat två divisioner på tre år, vet knappast hur motgång stavas och kör vidare med återhållsam optimism.

På söndag gör killarna urdebut i division 4, distriktets egen allsvenska. Möter SLH United från Sollefteå, också nykomling, på bortaplan.
- Det ska bli roligt se hur vi står oss iden här serien, säger tränaren Mathias Mähler. Jag tror vi ska klara oss ganska bra, vi siktar på en plats i mitten.
Men experterna och bettingbolagen  tippar att de svart och vit-randiga åker ur direkt.
Och kan man slå mer underifrån än så? Finns bättre grogrund för underskattning?
Knappast.
* Vad är då nyckeln för att klara nytt division 4-kontrakt?
- Vi kommer givetvis att jobba vidare med, och förlita oss på, det som blivit Lugnviks signum – försvarsspelet. Vi måste sätta ett disciplinerat försvarsspel, förklarar Mähler. Och jag är inte orolig, förra året släppte vi bara in 16 mål, dessutom har vi en mycket bra målvakt i Per Vallin.
- Nyckeln i det långa loppet är att vara så jämna som möjligt, det blir viktigt att  vinna rätt matcher och på hemmaplan kan vi plocka poäng av de flesta motståndare.
* Och lagmoralen förstås?
- Jo, vi är ett riktigt kompisgäng som spelar och har kul tillsammans. Det är en härlig styrka.
Förberedelserna under försäsongen har dock kunnat vara bättre. Sjukdom och skador har stört bilden,  och inte en enda träning på fullstor plan nu när allvaret börjar. Det har mest blivit pass (tre gånger i veckan) hemma i Lugnvikshallen eller Kinahallen i Ullånger.
Truppen är tunn (18-19 spelare) och skadekänslig,  vid ett par tillfällen har man fått ställa in träningarna. Dessutom finns sex spelare som studerar på annan ort (fem i Umeå, en i södra Sverige).
Lugnviks IF (som startade upp fotbollen för fyra år sedan, reds anm) är en sannsaga med få motsvarigheter i ångermanländsk fotboll. I varje fall i modern tid…
Klubben har inte jobbat efter någon storvulen målsättning. Istället har LIF tagit framgångarna som de kommit, anpassat sig efter verkligheten och hållit sig kvar på jorden.
Nu väntar matcher mot gamla storheter som IF Älgarna och KB65 och Domsjö IF och  Friska Viljors andralag  och Anundsjö IF:s andralag och…
Nederlagstippade? Jovisst…
För Lugnviks IF del är det tur att det faktiskt ska spelas om det innan allt summeras. Och att teori och praktik är skilda saker.

Text: Olle Larsson
Bild: Lugnviks IF

LugnvikFAKTA/LUGNVIKS IF
Fått: Sharif Jafari, Wäija/Dynäs IK, Johan Edlund, come back (efter sex års uppehåll), Joel Söderholm.
Gått: Pontus och Oskar Björklund.
Tränare: Mathias Mähler.
Placering i fjol: Serieseger i division 5 Ångermanland
Målsättning i år: ”Att hålla sig kvar, och det ska vi greja”.
Seriesegrare: KB65

Alexei Josan på väg till Anundsjö?

2016-04-28 14:31:25

fotbolly.se ringer upp HFF:s Göran Dahlberg för att utröna sanningshalten i ryktet om att Alexei Josan är på väg till Anundsjö IF.
- Det stämmer att intresse finns hos hos AIF vilket är förståeligt efter Joel Åhmans skada, berättar Göran. Ingenting är dock klart utan just nu är Josan vår spelare.
Om det skulle bli en övergång blir nog också Högakusten inblandade, men eftersom Alexei Josan är amatör kan övergången vara klar på tre dagar om klubbarna är överens.
Text: L-G Forslund

SGIF lag 2 eller SLH - vad gäller

2016-04-20 12:59:52

Klubbmarken_SGIFDet verkar råda stor förvirring angående Sollefteås andralag (SLH United).
Sportchefen i Giffarna, Anders Qvist, reder ut begreppen.
- Först kan vi slå fast att det inte finns någon förening som heter SLH United. Det är ett namn som spelarna gärna använder om sitt lag och det är naturligtvis helt OK, säger Anders, men i alla officiella sammanhang är det Sollefteå GIF lag 2 som gäller.
- Johan Eriksson, ledare i SLH United, frågade om det lag han samlat efter Graninge FF:s nedläggning kunde spela i Sollefteå GIF.
Det var grabbar som ville spela fotboll på en lagom och behaglig nivå men som inte har intresse för sådana saker som styrelse, föreningsnummer och annat tråkigt pappersjobb, berättar Anders.
Eftersom SLH United inte är någon egen förening så måste man enligt ÅFF:s tävlingsbestämmelser i alla formella sammanhang gå under namnet Sollefteå GIF, lag 2 enligt nedanstående.
"Förenings lag 2/lag 3/lag 4 får använda annat föreningsnamn varvid gäller att - denna förening ej har representationslag (gäller namnet ett herrlag får föreningen dock ha damlag och omvänt) - denna förening är medlem i SvFF och ÅFF - spelarna accepterar att spela under ett annat föreningsnamn än det de är licensierade för."
Anders Qvist- Jag tror inte att alla inblandade riktigt har koll på läget, säger Anders, men det är en självklarhet att det är SGIF:s styrelse som beslutar. Allt annat vore konstigt då Giffarna står för resor, domare, ersättning till tränare och övrig ekonomi.
Föreningen har exempelvis beslutat om minst två träningar i veckan. En skärpning från fjolåret.
Det är de båda tränarna "Peps" och "Wästis" som inför matcherna rådgör och beslutar om vilka spelare som ska spela i vilket lag.
- Det pratas ibland om att SLH United samarbetar med Sollefteå GIF. Helt fel, fastslår Anders, SLH är helt och hållet Sollefteå GIF:s andralag.
Av det följer att om SGIF skulle ramla ner i fyran så kan inte lag 2 (SLH United) spela i samma serie utan flyttas neråt i seriesystemet.

Text: L-G Forslund

Frånö SK fortsätter värva

2016-04-21 10:19:37

Trots att man formellt är Kramforsalliansens andralag har Frånö SK städslat en spelare med många bra meriter, bland annat kvalspel till Europaleague (två 90-minutersmatcher mot Dynamo Tbilisi 2011).

frånösDet är rumänen Ovidiu Mendizov, 29-årig back och mittfältare, som senast 2015 spelade i Moldaviens högsta liga. Han kommer att spela tre månader med de rödsvarta.
- Vi har sju hemmamatcher under våren där vi måste ta poäng, säger Frånös altmeister Lasse Östlund, därför passar det utmärkt att Ovidiu Mendizov spelar våromgången hos oss som ett stöd till vårt unga lag.
Hans målsättning är att träna hårt, spela bra och härigenom få erbjudande om kontrakt och då helst i Sverige, berättar Lasse.
- Kommer inte A-laget (Kramforsalliansen) att vilja ha med en sådan skicklig spelare i sitt div-3-lag?
- Ovidiu är "öronmärkt" för att spela i Frånös färger men skulle kanske kunna sitta på bänken i Alliansen, vilket inte skulle störa hans medverkan hos oss, tänker Lasse.

Text: L-G Forslund  Foto: Privat

Äntligen måndag

2016-04-25 10:21:52

Lillen FAlltfler serier rullar igång och snart kommer nog solen och värmen också att göra entré.
Själevads IK och Bik SK torde ha lätt att hålla sig för skratt efter var sin förlust och hemska 1 - 11 i målskillnad i damernas division 1.
Nu var det tuffast möjliga motstånd så livet kan leka redan nästa helg då det bjuds beskedligare motstånd (IFK Timrå - Själevads IK och Mariehems SK - BikSK).

I herrtvåan levde Härnösands FF upp till förväntningarna för första gången denna vår och en seger mot Skellefteå på bortaplan väger tungt. Kanske, kanske kan vi hoppas på en plats i översta toppen för Niklas Hälldals lag.
Friska Viljor hade den tur som är så välkommen i sin match mot Morön. Svårt att säga om Övikarna är fågel eller fisk än så länge. En, åtminstone på papperet lätt spelöppning, gör att det måste spelas några fler omgångar innan man törs uttala någon bestämd spådom om framtiden.
Inget insparkat mål för Anundsjö IF i bortamatchen mot Söderhamns FF  var inte överraskande efter Joel Åhmans skada. Just skadan på Joel känns ödesdiger med tanke på de få offensiva alternativ som finns i truppen. Läste att tränaren trodde att en topp-fem-placering låg inom räckhåll och jag hoppas att han grundar det på något som inte jag kan se.
Två poäng efter tre matcher där man varit med i alla tre skapar en speciellt jobbig situation som skulle förändras med en eller två segrar.

Division 3 Mellersta Norrland startade med ett åtminstone för mig oväntat resultat. Att Sollefteå GIF:s unga lag skulle slå Björna IF:s tunga lag trodde jag inte på. Nu visade det sig att SGIF-tränaren Andreas "Peps" Persson hade fog för sin optimism före matchen. Han visste helt enkelt vad han pratade om.
I trav pratar man ofta om att form slår klass. Nu kan vi också prata om att i Björna gällde att ungt slår tungt.
På Kramfors IP såg jag Alliansen besegra Gottne IF i en jämn match där kampen fick ersätta finliret. Inte ovanligt i seriepremiärer.
Kramforsalliansen har ofta och enträget berättat om sin policy att långsiktigt satsa på hemvävt. Jag har inga synpunkter på detta. Det måste vara upp till varje förening att besluta men mot den bakgrunden höjer jag på ögonbrynen över att Alliansen i sin startelva använder en nyss till Kramfors kommen spelare som enligt uppgift skall stanna i tre månader och är "öronmärkt" för spel i Frånö SK.
Det är uppenbart att det inte bara är Miljöpartiet som har svårigheter att leva som man lär.
Text: L-G Forslund

IF Älgarna eller KB65, det är frågan

2016-04-26 10:18:33

Klubbmarken_IFAInför seriestarten kommande helg i herrfyranKB65
pratar alla om duellen mellan KB65 och IF Älgarna.

Även spelbolagen hakar på och ger låga odds på båda lagen som seriesegrare.
I fyran slåss åtta lag om möjligheten till uppflyttning och kval. Övriga lag är andralag och kan inte avancera till trean.
När fotbolly.se känner de båda seriefavoriterna på pulsen uttalar båda en oro över hur mycket slumpen kan inverka i mötena med andralagen.
- Vi mötte Sollefteå GIF:s andralag och fick med nöd och näppe med oss ett oavgjort resultat, berättar KB:s tränare Dick Näslund. De var överraskande bra med många rutinerade rävar i laget.
- Kanske är Friska Viljors andralag seriens bästa fotbollslag när alla spelare är tillgängliga, tror IF Älgarnas tränare Jan "Mellis" Nordqvist.
Båda lagen redovisar en hel del fina nyförvärv.
KB65 har hämtat Viktor Fridh(forward) och Viktor Andersson (mittback) från grannen Nätra GIF medan IF Älgarna lockat spelare från Högakusten.
Den spelande assisterande tränaren Anatoliy Ptashnyk får sällskap på färden till Härnösand av målvakten Eugeniu Cheptene och målskytten Aurel Mardare.
Spelare som lämnat.
KB65 har förlorat Emil Norberg till Anundsjö IF medan IF Älgarna i tappat tunga namn som Peter Johansson (Härnösands FF), Tobias Törnsten (Kramforsalliansen), målvakten Andriy Fedorenko (till högsta ligan nyuppflyttat lag från Minsk). Dessutom har Hampus Lindberg slutat.
- Vi kommer att ha minst sex 17-18-åringar i startelvan, avslöjar "Mellis", som helst vill spela matcherna på konstgräs men eftersom Ängevallen snart lyser grön efter Peter Skoglunds idoga insatser som planskötare blir det nog en hel del hemmamatcher på naturgräs.
- För mig är det viktigt att vi spelar fotboll med fart och teknik, något av KB:s identitet genom alla år, betonar Dick Näslund.
Både Dick och "Mellis" är oroliga för att Arnäs IF ska kunna lägga sig i kampen om seriesegern.
- Nog för att vi vill vinna alla matcher, tänker Dick, men samtidigt vore det roligt om det inte blev en duell mellan endast två lag.
Det finns ingen tvekan om att både IF Älgarna och KB65 ser sig som naturliga favoriter och med tillförsikt ser fram mot seriestarten där IF Älgarna får vänta till omgång två, när man möter Lungviks IF på hemmaplan (premiären mot Högakusten är uppskjuten).
KB65 får bekänna färg direkt då Arnäs IF står på matsedeln.
Eftersom det så kallade Norrlandskvalet i år drabbar Norrbotten går vinnaren av fyran direkt upp till division 3 medan tvåan får kvala.
Text: L-G Forslund

DM-vinnarna möter division 1-lag i Svenska cupen

2016-04-27 13:00:11

cupvinjettLottningen till den första omgången av Svenska cupen, 2016-2017, är klar.
Vinnarna i den ångermanländska DM-finalen (Gottne IF-Härnösands FF) kommer att ställas mot division 1-laget IFK Luleå på hemmaplan
.

Totalt spelar 64 lag i den första omgången och vinnarna från respektive match går vidare till omgång två där 32 lag från allsvenskan och superettan kompletterar. Och det kan alltså bli en riktig publikmatch för de lag som avancerar.
Omgång ett ska spelas innan den 3 augusti medan omgång två har den 25 augusti som sista speldatum.
Årets cupfinal spelas mellan Malmö FF och BK Häcken den 5 maj.
Och ett annat datum att anteckna:
Tisdag den 24 maj med avspark 19.00 avgörs herrarnas DM-final mellan Härnösands FF och Gottne IF. Spelplats: Högslättens IP i Härnösand.
Text: Olle Larsson
FOTNOT: Övriga lag från Norrland som spelar i den första omgången:Jämtland/Härjedalen lag 1 (alla distriktsnomineringar är inte klara än)-Team TG FF, Kubikenborgs IF-Hälsinglands FF lag 1 och Dalarna lag 2-Gästrikland lag 1.

Tags:

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.