Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startsida

21st april 2014

Själevads IK och MoDo FF startar ett samarbete på dam seniorsidan

2017-02-17 15:19:06

Själevads IK och Modo FF har enats om att tillsammans starta ett samarbete på Dam seniornivå, samarbetet startar omgående.

Själevads IK och Modo FF har enats om att tillsammans starta ett samarbete på Dam seniornivå, samarbetet startar omgående.

Modo FF har haft svårt att rekrytera ny tränare och ledarstab till div-2 damlaget inför säsongen 2017. Utifrån Modos och Svenska Fotbollsförbundets slogan" Så många som möjligt så länge som möjligt" har vi försökt hitta en lösning där vi kan erbjuda spel till så många som möjligt. Lösningen har vi inte kunnat hitta inom vår egen förening och därför har vi sökt kontakt med Själevads IK för att diskutera ett samarbete som vi nu kan informera om att vi har kommit överens om. Vi är glada att nu kunna presentera överenskommelsen som vi tror ger en lösning för alla spelare som gärna vill spela fotboll, säger Wim Eikelboom, ordförande Modo FF.

Efter ett antal möten föreningarna emellan så formades det förslag till samarbete som nu båda föreningarna enats om, säger Jan Östman, senioransvarig Själevads IK. Vi ville hitta en lösning som alla inblandade, spelare, ledare och respektive förening kan känna sig som vinnare i, fortsätter Östman. En av fördelarna är att man kan se en röd tråd i sin fotbollsutveckling som spelare. Det finns möjlighet att spela och träna på rätt nivå och dessutom utvecklas från ungdomsspelare till fullfjädrad seniorspelare med möjlighet att ta sig vidare till någon klubb ännu högre upp i seriesystemen.

Överenskommelsen mellan klubbarna innebär att föreningarna bedriver gemensam träning i två träningsgrupper. Grupp 1 som består av Själevads A-lagstrupp och spelare ur MoDos A-lagstrupp.
Grupp 2 består av utvecklings spelare ur föreningarnas båda spelartrupper.
Dessa två träningsgrupper kommer att förse tre seniorlag med spelare, Själevads A-lag för spel i div 1, MoDos A-lag för spel i div. 2 samt Själevad/Modo (kombinationslag) i div. 3.

Dagens glada nyhet: Maja från Domsjö IF till F 16-läger på Bosön

2017-02-19 13:28:39

I helgen kom glädjebeskedet för Maja Viström (bilden)
Framtidslöftet i Domsjö IF är kallad till ett landslagsläger för F 16-spelare på Bosön i början av mars.

Med start 1 mars och till och med 5 mars ska förbundskapten Katarina ”Cancan” Dunder Olsson närmare studera de mest lovande förmågorna i landet i den här årskullen.
Maja, som även tidigare uppmärksammats från förbundshåll, har Mellansels IF/MG83 som moderklubb (gjorde debut i damtrean som 13-åring) innan hon kom till Domsjö IF:s organisation.
42 tjejer är uttagna den här gången, alla födda 2001, och 24 ska så småningom sållas bort.
- Det här ska bli jättekul,  jaaa, säger Maja till DIF:s hemsida.
Värt att notera: bara fyra spelare kommer från norrländska klubbar. Förutom Maja Viström är de Kajsa Ekström, Umeå IK , Alva Lodén, Piteå DFF, Ida Sörensen, Kiruna FF och Sara Wexén, Bollnäs GIF FF.
Efter årets säsong i den blåsvart-randiga DIF-dressen flyttar Maja till Umeå till hösten och fotbollsgymnasiet.
- Jag ser verkligen framåt mot kommande säsong. Att spela i Domsjö är det bästa jag vet, trivs så himla bra i klubben. Vi ska upp i ettan, säger Maja till hemsidan.
Till sist: Grattis Maja och lycka till!
Text: Olle Larsson
Bild: Domsjö IF (tack för lånet!)

FOTNOT: Sommarens två stora mål för F 16/01-landslaget är UEFA-turnering i Portugal 11-16 maj och Nordisk flickturnering i Finland juni/juli.

Gottne och Härnösand uppmärksammas

2017-02-20 15:46:46

SvFF arrangerar inom kort fyra konferenser om social inkludering, mångfald och jämställdhet genom fotboll. Den första äger rum på tisdag (21/2) i Sundsvall och övriga följer sedan i Skellefteå, Växjö och Stockholm.

Relaterad bildSyftet med konferenserna är att visa på vad fotbollen kan göra för social inkludering, lyfta fram goda exempel, samt diskutera vilket stöd fotbollen och idrotten kan få från samhället i de här frågorna

Ur programinnehållet: Grundläggande föreläsning om hedersförtryck och våld - hur det påverkar ungdomars vardag, Ronjabollen och Ronjamodellen - hur det fungerar i praktiken och i idrottsrörelsen. Föreläsare är Sevana Bergström, grundare av projektet Ronjabollen och ny integrationssamordnare på SvFF.

Ca kl 14.30 kommer tre föreningar uppmärksammas för sitt arbete inom ramen för projektet "Alla är olika - olika är bra": Gottne IF, arbetar brett med integrations- och hbtq-frågor, Härnösands FF, skapar mötesplatser, bla fotbollsfritids för nyanlända, IFK Timrå, lag för funktionsnedsatta och ensamkommande.

Anundsjö IF och Herman Johansson går skilda vägar

2017-02-20 18:24:24

På Anundsjös hemsida läser vi:

Herman Johansson lämnar Anundsjö IF med omedelbar verkan. Anledningen är inte träningsupplägg, träningsinnehåll eller nuvarande trupp. Det är personliga skäl som ligger bakom. Anundsjö önskar Herman lycka till i framtiden. Föreningens ambition är att ersätta honom med en likvärdig spelare.

Herman återvänder nu till Friska Viljor.

Relaterad bild

Mittmedia Cup 2017

2017-02-20 19:05:57

Mittmedia arrangerar nu på torsdag Mittmedia Cup för herrlag. Turneringen spelas i Bosch Rexroth-hallen i Örnsköldsvik.

Det blir 8-manna spel (7 utespelare + 1 mv), 2 grupper med 3 lag i varje och matchtid 1x20 minuter där kvällen avslutas med en final.

Mittmedia livesänder alla matcher på Allehanda.se och startar sändningen klockan 17.45 med ett uppsnack. Det blir intervjuer och liknande mellan alla matcher så ledare och spelare kan bli kallade till intervjumikrofonen lite nu och då.

Grupp 1: Anundsjö, Friska Viljor, GottneRelaterad bild
Grupp 2: Björna, KB 65, Sollefteå

Spelschema:
18.00 Friska Viljor–Gottne
18.30 Björna–KB 65
19.00 Anundsjö–Friska Viljor
19.30 KB 65–Sollefteå
20.00 Gottne–Anundsjö
20.30 Sollefteå– Björna
21.00 FINAL

 

Vinnaren i varje grupp går vidare till finalen. Inga semifinaler eller match om tredje pris.

Junsele ökar träningsdosen

2017-02-23 11:35:58

-I år kommer vi att träna betydligt mer än i fjol, berättar Thomas Hellgren.
Vad betyder det?
- Ifjol tränade vi 18 gånger, lika många som seriematcherna vi spelade, skrattar Thomas. Eftersom vi vann serien så var det tydligen bra träningar.
Hur ser det ut inför återkomsten till fyran?
Thomas berättar att Max Chiper lämnar för att spela med Högakusten men att det nog blir några nya utländska spelare men också att åtta unga spelare från Junsele och Backe kommer att satsa på fotboll kommande säsong.
- Vi tränar faktiskt ikväll så vi är igång betydligt tidigare än på flera år, säger Thomas.
Kanske nygamle tränaren Conny Uppling också ser till att få en eller annan träningsmatch före serien, men då får han övertyga Thomas som länge tyckt det vara onödigt att spela matcher där inga poäng delas ut.
Text: L-G Forslund

Tags:

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.