Matchdata VÅRA SERIER

INFÖR MATCHEN

EFTER MATCHEN

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startsida

21st april 2014

Vi väntar på våren

2017-01-11 23:13:02

Med skinkan uppäten, bubblet drucket och julklapparna bytta är det dags att börja blicka fram mot våren och den förhoppningsvis härliga fotbollssäsong som närmar sig.
Det slopade kravet på kontrakt i herrtvåan har inneburit  en renässans för frimånaden (15/11 -15/12) något som också märktes i de många spelarövergångar om skedde före jul.
Bra tycker många medan några pekar på att vi nu är tillbaka till det läge där en hel del pengar kan misstänkas gå direkt ner i fickan på spelare som gärna byter klubb år efter år.
Det må vara hur det vill med detta men visst känns det som om övergångarna grannklubbar emellan  har ökat.
Mycket är oklart just nu. Inte minst för våra två bästa herrlag Anundsjö IF och Härnösands FF, som förmodligen finkammar spelarmarknaden både i närområdet och i övriga världen.
De trupper som man förfogar över för tillfället räcker knappast till en bra insats 2017.
Med sex lag i herrtrean från Ångermanland (Björna IF, Friska Viljor, Gottne IF, KB 65, Kramforsalliansen och Sollefteå GIF) blir serien säkert en höjdare med massor av derbyn och troligen också bättre publiksiffror. Just nu är det svårt att peka ut några säkra kandidater till seriesegern och kanske de många derbymatcherna gör det svårare för ett av våra lag att vinna trean.
Många nya tränare blir det också vilket säkert rör om i grytan där Dick Näslund och Roger Dannberg står för rutinen och erfarenheten.
När nu Ånge IF drar sig ur division 3 gäller "Om  efter att serierna fastställts gäller för div. 2-3, herrar, samt div. 1, damer, urvalet av lag inom det geografiska område vakansen uppstår".
Det känns som att Stöde IF ligger bra till som tvåa i kvalet.
Text: L-G Forslund

 

Stöde tar över Ånges plats i trean

2017-01-16 13:56:10

Ånge IF drog sig ur. Nu har Stöde IF tackat ja till att ta över platsen i fotbollstrean.

Bildresultat för fotbollStöde hade en jobbig säsong i division III i somras och fick spela kval under hösten för att försöka hålla sig kvar i serien.

När Östavall vann kvalserien och avancerade i seriesystemet så såg det ut som att Stöde skulle få spela i Medelpadsfyran kommande säsong – men nu har förutsättningarna förändrats.

Det blir fortsatt spel i trean för Stöde trots allt.

Efter att Ånge dragit sig ur serien på grund av spelarbrist i början av januari så fick Stöde frågan om klubben ville ta över platsen.

Nu har föreningen tackat ja till erbjudandet.

– Hade vi fått frågan i höstas så hade det inte känts möjligt, men nu har saker förändrats och det kändes självklart att acceptera, säger Stödes Nils-Olov Backlund till Sundsvalls tidning.

De närmaste veckorna väntar ett hårt jobb för att få ihop en trupp för division III.

– Vi tror att det blir lättare att få ihop ett lag till trean än det hade varit om vi spelat fyran. Det finns alltid ett antal spelare som vill spela högre upp i seriesystemet. Det finns säkert spelare i Sundsvall som kanske inte velat åka till Ånge, men där Stöde kan vara ett alternativ, säger Backlund.

Ånge väljer att dra sig ur serien

2017-01-11 22:08:55

Vi läser i Sundsvalls tidning:

Ånge IF väljer att dra sig ur division lll. Satsningen fortsätter på lokalnivå.
– Spelarmaterialet räcker inte till för trean. Jag trodde att jag skulle lyckas att få killarna med Ångehjärta att stanna kvar, men det gick inte vägen, säger Ånges ordförande Magnus Bjurén.

Relaterad bildI fjol var Ånge IF på väg att dra sig ur tvåan, nu kommer beskedet att klubben har valt att dra sig ur herrarnas division lll.

– Det finns en jätteenkel förklaring och det är att vi inte har fått tag på några lokala spelare. Det är jättetråkigt, men det finns ingen tanke på att köpa ett lag från England eller Sundsvall, säger Magnus Bjurén.

Satsningen på lokala spelare för föreningen fortsätter för spel i division fem eller sex.

– Vi kommer att ha ett seniorlag, nu jobbar vi för att få ihop ett lag, säger han.

Beror det endast på spelarbristen eller handlar det också om ekonomin?

– Det har ingenting med ekonomin att göra, säger han.

Ånges tränare Anders Strandlund kommer inte längre att vara tränare för herrlaget. Han bekräftar nu att han lämnar föreningen. Han är aktuell som tränare för Stöde IF, men det är ingenting som är klart ännu

– Det lutar mot det, jag har en dialog med dem. Jag har varit i Stöde tidigare och trivdes väldigt bra där. Mitt beslut kommer att grundas i om de spelar i trean eller inte, jag vill helst så högt det går, säger han.

Hur ser du på situationen?

– Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt. Ånge valde att satsa på lokala spelare och det var en chansning. Speciellt nu när Östavall gick upp i samma serie blir det ännu tuffare på spelarfronten, säger han.

Ånge var i fjol nära på att dra sig ur tvåan och tidigare tvingades Ånge IF dra sitt damlag ur division ll. Det är inte klart vilket lag som kommer att ta Ånges plats i serien, det kan bli Stöde IF.

Spelschemat släppt i norrtvåan – Härnösands FF inleder hemma mot Skellefteå

2017-01-12 13:20:51

Hemmamatch mot Skellefteå FF.
Det ser ut att bli Härnösand FF:s premiäruppgift i division 2 Norrland 2017.

För Anundsjö IF väntar en tuff match direkt i premiären, Bodens BK på bortaplan. Ett lag som säkerligen aspirerar på att vara med i tabelltoppen även kommande säsong.
Där får AIF visa var man står direkt…
Omgången i sin helhet: Morön BK-Gällivare/Malmbergets FF, Härnösands FF-Skellefteå FF, Täfteå IK-Piteå IF, IFK Timrå-Hudiksvalls FF, Bodens BK-Anundsjö IF, Valbo FF-IFK Östersund och Söderhamns FF-Bollnäs GIF FF.
Preliminärt speldatum för premiäromgången är den 9 april, men dagar och tider fastställs först vid ett spelordningsmöte om två veckor.
I omgång två, 16 april, får Anundsjö besök av nykomlingen Täfteå IK medan HFF möter Gällivare/Malmberget på bortaplan.
Övriga matcher: Skellefteå FF-IFK Timrå, Hudiksvalls FF-Valbo FF, IFK Östersund-Söderhamns FF, Bollnäs GIF FF-Bodens BK och  Piteå IF-Morön BK
Första Ångermanlandsderbyt, HFF-Anundsjö IF, spelas i tionde omgången den 4 juni på Högslättens IP. Retur på Olympia den 17 september.
Norrtvåan tar ett uppehåll från den 2 juli till slutet av juli och avslutas den 15 oktober (HFF tar sig an Bollnäs GIF hemma, AIF möter IFK Timrå borta).
Text: Olle Larsson

Älgjakten avgjorde toppmötet i fyran…

2017-01-12 13:15:53

Gästkrönika av Olof Wigren.

Det hände sig en höst på 1980-talet att Friska Viljor och Junsele IF båda låg i toppen av ångermanlandsfyran i fotboll.

September och dags för seriefinal på Skyttis IP i Örnsköldsvik.

Gästande Junsele hade en fruktad offensiv duo i Per-Axel Olsson och Hasse Nygren. Spelare som spåddes kunna avgöra matchen.

Jag och mina kolleger från Nya Norrlands sportredaktion åkte de elva milen från Härnösand till Örnsköldsvik för att uppleva det som på förhand skulle bli Årets Match i distriktet.

Vi tittade på uppvärmningen. Och upptäckte, till vår stora förvåning, att varken Per-Axel Olsson eller Hasse Nygren fanns med på planen.

Vi sökte upp Junseles lagledare Gunnar Karlsson.

Han stod utanför kiosken och inmundigade en kokt korv med bröd.

”Var är Per-Axel och Hasse?” frågade vi. ”Är de sjuka? Eller skadade?”

Gunnar smaskade och svaret dröjde.

Sedan sa han kort och odramatiskt.

”Älgjakten”.

 

Friska Viljor vann med 4-0 och sedermera hela serien.

Ingen i Junsele fann det något konstigt att lagets två bästa spelare jagade älg före att spela seriefinalen.

Somligt är ju självklart.

I alla fall i Norrland.

Fem ångermanländska idrottsplatser med i nostalgisk bok

2017-01-12 14:29:26

Man åker ut mot idrottsplatsen
Och till slut frågar man sig själv det som tv-profilen Kristian Luuk alltid brukar säga i programmet På spåret.
Vart är vi på väg?
Men till slut ligger den där, mitt ute i vischan, mitt i ingenstans.
Den gamla idrottsplatsen som fortfarande är i bruk.

SVT-journalisten Göran Willis har tillsammans med förre landslagsspelaren Ronald Åman, och researchern Mats Tallkvist rest kors och tvärs genom vårt avlånga land på jakt efter genuina idrottsplatser.
Och nu finns boken ”Idrottsplatsen i våra hjärtan” (Arx förlag) ute på marknaden.
- Alla har vi säkert en idrottsplats som är närmast vårat hjärta, skriver Willis i bokens förord.
Så sant så.
Trion har besökt runt 500 svenska idrottsplatser av alla de slag i helt olika divisioner. Man har valt ut 280 arenor, varav 176 presenteras i ord och bild i egna kapitel.
Och jag kan bara konstatera: det här är underbar läsning för alla fotbollsnördar.
Det finns både ett idrottshistoriskt och kulturhistoriskt värde i att hålla liv i minnet av platser där det idrottats under årens lopp, och just därför har de tre herrarna gett sig på det här mastodontjobbet.
- Det ska finnas någon historia kring platsen, ligga vackert, ha en fin läktare eller att det hänt något speciellt,
Fem ångermanländska arenor får plats i boken och har förärats egna kapitel och den 376 sidor stora boken.
*Domsjö IP (med härliga anekdoter kring  Thure Norén, den fotbollsfrälste komministern i Själevads församling)
*Kramfors IP
*Nordvallen, Mjällom
*Sidensjö IP
*Ängevallen, Härnösand
Alla idrottsplatser i boken har också betygsatts på en tregradig skala. En boll står ut i sin omgivning, två bollar är värt en omväg och tre bollar är värt en egen resa.
Och samtliga arenor i distriktet har tilldelats två bollar. Men Ängevallen lyfts  fram lite extra och så här skriver Ronald Åman:
”I början på januari 1971 brann den ståtliga läktaren ner till grunden och den återuppfördes inte. Synd på så rara ärtor, tänk  om man som på Mjörnvallen i Alingsås, byggt en ny läktare i samma stil. Då hade Ängevallen varit en prtendent till tre bollar.”
I slutet av boken tipsar författarna om fler idrottsplatser som är värda ett besök, och där står Arnäs IP, Haraldsängen i Gottne, Mon i Junsele och Tuvans IP i Frånö omnämnt.
Skrivaren av dessa rader saknar dock Tallparkens IP i Mellansel. En idyllisk plats omgiven av som namnet avslöjar just tallskog.
Till synes mitt ute i ingenstans…
Text: Olle Larsson

 

Viktiga pusselbitar på plats för Själevads IK

2017-01-13 20:21:53

Vi läser på Själevads hemsida:

Vi är glada och stolta att presentera de första 2 starka ”femmorna” som är kontrakterade och klara!

Senioransvariga och ledarstaben jobbar även vidare med ytterligare kontrakt med Själevads spelare och diskussioner förs med provtränande nyförvärv ifrån andra klubbar.

När nu vår nya tränarstab blivit varma i SIK-kläderna och vi kör 6 pass i veckan med bra fart på bollpassen och hög träningsnärvaro ser allt mycket glädjande och positivt ut. Själevads damlag känns nytänt och starkt och vi ser alla mycket fram emot den kommande säsongen!

Angelika Östberg, -87, försvar

Angelika är en rutinerad spelare som tar ansvar och lyfter många av våra unga uppkommande spelare. Hon är en viljespelare med styrkor i närkampsspelet, försöker vara ständigt spelbar och gärna tar en offensiv roll från sin backplats.

Erika Strandberg, -97, försvar

Erika är trots sin litenhet mycket stark i en-mot en-situationer, nästan omöjlig att ta sig förbi eller springa ifrån. Hon är säker i sitt passningsspel och har ett bra tillslag.

Annelie Sjöroos, -85, målvakt

Annelie tillhör lagets äldre garde och är oerhört värdefull både utifrån inställning som pondus. Hon är en mycket träningsvillig och laglojal spelare. En orädd, oöm målvakt som dessutom har en riktig vinnarskalle.

Felicia Eriksson-Selin, -94, försvar/mittfält

Felicia är en teknisk och offensivt balanserad spelare som gärna "lirar" fotboll. En mycket god lagkamrat som även är en riktig vinnarskalle och fighter.

Linnéa Östman, -94, försvar

Linnéa är en placerings- och brytningssäker försvarare, en fantastisk lagspelare som alltid sätter laget före jaget, tar ansvar och bidrar mycket till den goda stämningen i laget. En snabb spelare i de längre duellerna som behärskar spelet med båda fötterna och är en bra huvudspelare.

 

Ida Sjöström, -99, mittfält/anfall

Ida är en rörlig, teknisk genombrottsspelare med gott målsinne. Jobbar hårt och räds inte det fysiska spelet, men visar upp en ödmjuk inställning i gruppen. Hon jobbade som nykomling under fjolåret till sig en plats från start i många matcher.

Beatrice Lopez, -97, mittfält/ anfall

Bea är en powerspelare med en lurig och vägvinnande spelstil. Hon är mycket bolltrygg med fin teknik och ett tungt skott.

Natalie Persson, -95, mittfält

Natta är en stark närkamps- och passningsspelare och en framspelare av rang. Hon är grym även i fasta situationer, har ett bra spelsinne som innebär fina offensiva kvalitéer på mittfältet och är även mycket stark i huvudspelet.

Hanna Strandberg, -95, mittfält/anfall
Hanna är en stark och spelskicklig allroundspelare och gör inte bort sig oavsett position på planen. Hon har näsa för målet, är en stark huvudspelare och har ofta varit avgörande i täta matcher.

Alma Gustavsson, -98, mittfält/anfall

Alma är en offensiv spelartyp med utpräglad snabbhet och målsinne som spetsegenskaper och som kan spela såväl som yttermittfältare som anfallare.

 

Graninge FC

2017-01-14 14:46:09

 

Tuff comeback för KB65 i trean - får bekänna färg direkt

2017-01-16 19:26:47

KB65:s fotbollsherrar får ingen mjukstart i lagets comeback i division 3 till våren.
Brukslaget inleder borta mot hårdsatsande Björna IF (tabellfyra förra året, reds anm) och tar sedan emot seriefavoriten Kramforsalliansen hemma i andra omgången.

Ja, diverse spelscheman börjar nu ta form.
Senast ut är division 3 Mellersta Norrland.
Startskottet för serien går den 24 april och avslutas den 1 oktober.
Och premiäromgången bjuder också på ännu  ett högintressant möte: Kramfors mot Gottne IF på IP, fjolårets tvåa och trea.
En match som ger den här första ronden extra krydda.
*Här är de fyra första omgångarna (med preliminära speldatum):
24 april: Svartviks IF-Spöland/Vännäs IF, Stöde IF-Frösö IF, Kramforsalliansen-Gottne IF, Björna IF-KB65, Friska Viljor-Alsens IF och Östavalls IF-Sollefteå GIF.
30 april: Sollefteå GIF-Friska Viljor, Alsens IF-Björna IF, KB65-Kramforsalliansen, Gottne IF-Stöde IF, Frösö IF-Svartviks IF och Spöland/Vännäs-Östavalls IF.
7 maj: Svartviks IF-Gottne IF, Stöde IF-KB65, Kramforsalliansen-Alsens IF,  Björna IF-Sollefteå GIF, Friska Viljor-Östavalls IF och Frösö IF-Spöland/Vännäs IF.
14 maj: Östavalls IF-Björna IF, Sollefteå GIF-Kramforsalliansen, Alsens IF-Stöde, KB65-Svartviks IF, Gottne IF-Frösö IF och Spöland/Vännäs-Friska Viljor.
Sex ångermanländska lag, alltså.
Och ni förstår att vi har den mest spännande division 3-serien på flera år att se fram emot.
Det blir derbyn i var och varannan omgång och flera högintressanta möten att se fram emot..  Matcher som  skakar liv i serielunken och som borde locka fler personer till arenorna än vanligt i alla fall.
Jag längtar redan dit.
Text: Olle Larsson

Tags:

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.