MATCHDATA

INFÖR/EFTER MATCHEN

Sidor

Kategorier

Meta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startsida

21st april 2014

Friska Viljor FC

2018-04-10 14:31:32

Inför Friska Viljor FC - IFK Umeå

Gulsvart kommer till match utan resultatmässig utdelning efter de två inledande omgångarna. Umeå å sin sida har totalt en pinne efter den mållösa matchen mot Härnösand senast. Med dessa förutsättningar är det givetvis två hungriga och poängtörstande lag som intar Skyttis gräsmatta på fredag kväll. Vi har haft fokus på avslut i veckan, vilket varit något utav ett aber för oss så här långt. Vi får hålla tummarna för att det lossnar lite mot Umeå. Matchen drar igång 19:00 imorgon. Hjärtligt välkomna!

Skadeläge/frånvaro:

Även om vi åkte på några nya skavanker efter senaste matchen så har skadeläget ändå, som helhet, ljusnat lite. Men vi saknar fortfarande en del tongivande spelare och får således fortsätta bevisa att bredden i truppen ändå räcker till.

Erik Johansson

Friska Viljor FC - IFK Timrå 1-2

Det räckte inte riktigt hela vägen till poäng för våra Viljor i årets första seriematch på Skyttis. Timrå var det effektivaste laget och segrade med 2 mål mot 1.

Vi inleder matchen helt okej och bevisar återigen att vi, spelmässigt, absolut inte har något att be om ursäkt för på denna nivå. Utöver det så skapar vi också 2-3 vassa målchanser. Dessvärre blir vi återigen brutalt straffade på en fast situation.

Deras lagkapten får alldeles för ohotad knoppa in 0-1 efter 21 minuter från en korridorfrispark. Efter detta hamnar vi i en mental svacka och får vara nöjda att det bara står 0-2 i paus. Det andra målet är ett mönsteranfall längs vår vänsterkant.

I paus försöker vi gjuta mod i elvan och påminner om den kvalité vi har när vi presterar som vi kan. Självklart så känner vi ju också att ett reduceringsmål gör att vi verkligen är med igen.

Om det är vi som är bra eller om Timrå omedvetet drar sig tillbaka låter vi vara osagt. Men i andra dominerar de våra eftertryckligt utan att vi för den sakens skull släpper till mer än ett fåtal kontringar. Vi saknar dock lite spets i de avgörande lägena för att profitera på dominansen. Med kvarten kvar kommer dock en hoppingivande reducering när debuterande Johan Östensson, på en stickare, rundar målvakten och placerar in lädret trots snäv vinkel. Vi fortsätter sedan oförtrutet och kastar upp allt för att forcera fram en kvittering. Men trots några lägen och nästanlägen så står sig resultatet tiden ut.

Känslan efter matchen är att vi var förtjänt av ett oavgjort resultat. Men samtidigt ska vi komma ihåg att vi bör vara glada att underläget inte är större efter första halvlek. Med det sista i åtanke så hoppas jag att vi släpper besvikelsen fortast möjligt och tar sikte på nästa hemmamöte. Redan 19:00 på fredagkväll står nämligen ytterligare ett IFK (Umeå) för motståndet.

Några sköna glädjeämnen, utöver andra halvlek, tar vi ändå med oss. Vi hade ett antal unga debutanter som alla skötte sig bra. Men målskytten(!!) Johan Östensson förtjänar verkligen ett extra omnämnande. Mycket kloka och välavvägda beslut kryddat med ett vackert mål. Han växte också ju längre matchen led vilket verkligen bådar gott framöver. Frans Erikssons inhopp efter sin långa frånvaro imponerar också. Han kommer in direkt med pondus och är resolut i närkampspelet när vi behöver det som mest. Rami och Tobbe F får också en extra klapp på axeln för fina insatser av undertecknad. Nu väntar, som vanligt, ny träningsvecka innan alltså Umeå besöker Skyttis. På återseende!

Erik Johansson

Inför Friska Viljor - IFK Timrå

Äntligen dags för vår - äntligen dags för fotboll på Skyttis! Friska Viljor tar emot IFK Timrå i morgon med avspark kl 14 och assisterande tränare Erik Johansson ger här en kortare rapport inför matchen.

Veckan efter Luleåmatchen har vi ägnat åt att analysera förlusten och gnugga det kollektiva försvarsspelet lite extra. Tycker att vi haft bra fokus och kvalitén på träningen har varit mycket bra. Med andra ord så märks det på spelarna att det vankas hemmapremiär.
Imorgon väntar alltså Timrå. Laget kvalade till division 1 ifjol och förväntas vara med och kriga i toppen även i år. Man vann komfortabelt sin premiär "hemma" i Härnösand mot IFK Umeå med 5-2 och blir säkert ett rejält test för våra gulsvarta hemmafavoriter. Även om vi saknar ett antal spelare till imorgon så förfogar vi över ett bredare spelarmaterial i år och ska ändå kunna ge IFK Timrå en match, oavsett vilka killar som är tillgängliga. Spännande ska det bli hursomhelst. Hoppas att så många som möjligt väljer att söka sig till Skyttis vid 14-tiden imorgon. Ni är varmt välkomna!
Skadeläge/frånvaro:
Tyvärr saknas ett antal viktiga pjäser för oss. Rasmus Bergström opereras inom kort, Adam Olsson kör rehab veckan ut med sin rygg, vad och baksida och Herman Johansson är alltjämt avstängd efter knuffen i höstas. Dessa är definitivt borta liksom Anton Granath och Isak Sedin som skriver högskoleprovet. Utöver ovan nämnda så är Jonas Ekani och Toby Davis, av olika anledningar, tveksamma till spel.
Glädjande är dock att Frans Eriksson är tillbaka i full träning och tillgänglig för spel efter sina segdragna tarmproblem.

IFK Luleå - Friska Viljor FC 3-0

Förlust i premiären!
Den efterlängtade premiären gick tyvärr inte som alla vi gulsvarta hade hoppats. Förlust med 3-0 mot tippade topplaget IFK Luleå som vinner, ska vi vara ärliga och säga, fullt välförtjänt.
Annars inleder vi matchen riktigt bra och fortsätter på den inslagna vägen som vi kört på de senaste matcherna. Vi dominerar bollinnehavet stundtals i första halvlek och skapar minst lika mycket som våra motståndare. Tyvärr bjuder vi lite på deras ledningsmål då vi säljer oss lite för naivt på en korthörna. Luleå gör det bra och kommer till ett inspelsläge som rakas i mål (Mer noggrannhet krävs när vi spelar i tvåan).
I pausen känner vi ändå att vi är med i matchen och att vi har möjligheten. Men tidigt i andra får Luleå sitt psykologiska 2-0 mål istället och luften går ur oss en hel del. Den mentala ryggsäcken med bortaplan och 0-2 i baken blir lite väl jobbig att hantera och vi tappar kvalité och struktur allt eftersom.
Vi flyttar fram mer folk mot slutet. Men utan riktig tro och energi så får vi ändå väldigt svårt att skapa några mållägen som är värda att nämna. Istället kommer, som brukligt när man måste chansa, en omställning precis i slutet och 0-3 resultatet är ett faktum.
Sammanfattningsvis en, spelmässigt, till stora delar helt okej insats. Vi visar att vi kan vara med och tävla med lag som kommer tillhöra toppen (Luleå var mycket bra). Men vi behöver bli noggrannare och prestera närmare vårt max för att kunna lugga dem på poäng, samt ha lite mer mariginaler med oss.
Känns, trots allt, kul och spännande att serien äntligen är igång. Vi kommer slicka såren under veckan och ladda för hemmapremiären mot IFK Timrå kommande lördag. Väl mött alla som vill!

Erik Johansson

2018-04-07 IFK Luleå - Friska Viljor FC

Hur skulle du summera försäsongen?
- Det blev inte så som vi hade tänkt oss. Vi tränade i Boschhallen lite för länge, snömängden var orsaken. Vi kom ut på Skyttis två veckor för sent, två träningsmatcher blev inställda men trots det ser det helt okej ut. Bra att vi fick klämma in DM semifinalen mot Härnösand innan seriepremiären.
Rasmus skada i Boschhallen under försäsongen var givetvis tråkigt för oss och en stor förlust förstås.
Hur är känslan inför seriepremiären?
- Känslan inför seriepremiären är riktigt bra. Många spelare utvecklas vecka efter vecka. Vi har jobbat med detaljer i försäsongen, det ser riktigt bra på träningar och bättre och bättre i matcher. Mina spelare litar på varandra och litar på spelidé.
Vad vet ni om IFK Luleå?
- Jag fick info från deras matcher mot Umeå FC och mot Kalix IF.
Mina grabbar vet hur Luleå spelar, deras styrkor och svagheter.
IFK Luleå är ett bra fotbollslag med en ny tränare, ny spelsystem och många nya spelare. De flesta rankar Luleå som ett topp lag i Div 2.
Vi tror på det vi gör. Mina spelare är laddade och redo. Vi reser till Luleå för att göra en bra match avslutar a-lagets huvudtränare Pero Kapcevic.
Lycka till!
- Tack så mycket!

 

 

Allt om tabeller, resultat och kommande matcher på fotbolly.se

2018-03-26 10:42:19

Årets spelprogram för aktuella serier är nu uppdaterade.
Gå in och sök på serier damer och herrar till vänster i "tarmen" så hittar du det mesta.
Under "Dagens matcher" finns en del träningsmatcher och när serierna kommer igång hittar du alla matcher både senior och ungdom.

Saknar du något, så hör av dig till info@fotbollyse

Härnösands FF

2018-04-02 22:07:48

Inför Piteå - HFF

Dags för långresan upp till Piteå. Eftersom matchen startar först kl 16.00 startar vår bussresa i rimlig tid på morgonen. Men hemresan efter matchen blir drygare med hemkomst först på nattkröken. Men så kan det spela i div 2 Norrland. Det finns ingen transportmässig rättvisa och därmed ingen ekonomisk rättvisa mellan lagen i div 2 Norrland jämfört med lagen i övriga div 2-serier!

HFF har genom åren spelat spännande och jämna matcher borta mot Piteå och så hoppas vi det ska bli även på lördag.  Det förväntade topplaget Piteå är fullpoängare hittills, medan HFF haft det svårt att få till spelet, men vi har trots allt ännu inte förlorat någon match. Dock krävs på lördag en ordentlig skärpning av spelet jämfört med det vi presterade senast mot Umeå. Det som talar för en skärpning är att vi tränat på bra under veckan, att vi får tillbaka ett par avstängda spelare samt att vi fått en välkommen mittfältsförstärkning i form av Rabii Hamdan från Team TG. Han är sedan knatteåldern för övrigt fostrad i GIF Sundsvall. I våra spelade matcher i år har vi haft det svårt att få till mittfältsspelet och med Rabii på mittfältet blir vi förhoppningsvis vassare. Vi vet att vi har många bra individuella spelare, och att ju mer vi samtränar desto bättre kommer vårt spel att bli. Vi hoppas på något av en spelmässig islossning mot Piteå, nu när också den vädermässiga islossningen och snösmältningen äntligen kommit igång på allvar.

 

 

IFK Umeå - HFF 0 - 0

Bortamatchen mot IFK Umeå blev inte riktigt vad HFF hoppades på, utan den slutade  0 - 0 efter ett ganska oinspirerat spel av främst HFF och då speciellt under första halvlek. Vi började ändå matchen ganska bra med stort bollinnehav, men bollen spelades oftast i sidled eller bakåt. De offensiva bollarna saknades nästan genomgående och vi i  bortalaget fick endast iväg ett par skott mot mål under första halvlek. Umeå tog också över halvleken allt eftersom och hade också ett par fina målchanser, men HFF:s försvar med målisen Karim Mumuni i spetsen stod emot allt, och halvtidsvilan var verkligen efterlängtad av HFF.

Under andra halvlek skärpte HFF till sitt spel en del, men målchanserna var trots detta få. Umeå hade däremot flera goda målchanser, men Karim M i målet spelade inspirerat och höll nollan matchtiden ut. HFF hade för dagen sina bästa spelare i försvaret, speciellt Karim M i målet men även mittbackarna Gideon Tinat och Martins Williams var duktiga. Övriga spelare försökte kämpa och slita på, men det var en sådan där dag när det mesta misslyckades. HFF-gänget kunde trots allt åka hem och vara tämligen nöjda med 1 poäng, men man var definitivt inte nöjda med det spel man presterade. Bättre takter krävs i nästa match borta mot Piteå.

 

Inför matchen IFK Umeå - HFF

Bortamatch på lördag 14 april mot nykomlingen i div 2 IFK Umeå, som förlorade debutmatchen mot Timrå med klara 2 - 5 på Högslätten i söndags. Men Umeå såg trots förlusten ut som ett bra lag med framför allt starka offensiva spelare. Så HFF får se upp för deras offensiv, där speciellt Amar Mujakovic såg bra ut mot Timrå . Försvarsmässigt verkade dock Umeå inte lika starka, så det får vi försöka utnyttja på lördag. Tyvärr har vi i truppen redan problem med skador på ett par viktiga spelare och dessutom är Bamekee Toure och Samuel Hälldahl avstängda. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa möjliga med de spelare vi har tillgängliga. Spelarsituationen öppnar upp för våra unga juniorspelare att få speltid, vilket är positivt. Positivt är också att Deldar Ibrahim är tillbaka efter skada, vilket gör att vi jämfört med Östersundsmatchen har tillgång till fler naturligt offensiva spelare. Vår nye forward Walter Vaz såg vass ut och fortsätter han på inslagen väg kommer han att betyda mycket för vår offensiv centralt på planen. Vår "kantoffensiv" är redan stark, det vet vi redan. Det vi måste förbättra är att få truppen mer samspelt eftersom vi har så många nya spelare i år. Men ytterligare en veckas träning har förhoppningsvis varit positivt i detta avseende. Så vi åker upp till Umeå med gott hopp om att kunna ta poäng.

 

HFF - IFK Östersund  2 - 2

HFF premiärspelade i årets div 2 Norrland på Högslätten mot IFK Östersund. Förra året hamnade IFK 5:a och HFF 6:a i serien och båda lagen höll då hela tiden till i tabellens övre hälft. Båda lagen har till i år förnyat sin respektive spelartrupp en hel del jämfört med 2017, så matchbilden var på förhand svårbedömd. HFF började dock årets premiärmatch bäst genom att starta med en hög och intensiv press. Pressen resulterade också ganska tidigt i ett par målchanser för hemmalaget. Bland annat hade Araya Z ett bra läge efter bara 5 min, då han efter en löpning centralt på planen, nästan sprang sig fri, men pressad i ryggen av en försvarare gick skottet strax utanför IFK- målisen Patrik Kvarnlöfs vänstra stolpe. Efter 27 min gav den höga HFF-pressen resultat då Araya Z snodde åt sig bollen och serverade nye forwarden Walter Vaz en boll, som Walter slog i mål via ena stolpen och 1 - 0 till HFF var ett faktum. Mot slutet av halvleken orkade inte HFF hålla den höga pressen och Östersund tog över spelkommandot. HFF fick också mittbacken Daniel Eigbobo skadad i slutet av halvleken. Men 1 - 0 stod sig till halvtidsvilan.

Inför andra halvlek ersattes Daniel E av 16-årige Samuel Hälldahl, som fick en tuff start med bl.a. ett mycket tveksamt gult kort i matchminut 52. Ett par minuter därefter kvitterade Östersunds Felix Nordin till 1 - 1. Och efter 65 min fick Östersunds Viktor Ageskär på en kanonträff från långt håll och bortalaget tog därmed ledningen med 2 - 1. Då en olycka sällan kommer ensam fick dessutom Samuel H sitt andra gula kort efter 72 min och han blev därmed utvisad. HFF fick därför kämpa resten av matchen med en man mindre. Östersund verkade i det läget koncentrera sig på att med en man mer bevaka sin ledning. HFF bytte in 16-årige Hampus Svensson efter 77 min och 17-årige Albin Wedin Eliasson efter 80 min. HFF gick också ner på en 3-backslinje de sista 10 minuterna och försökte på så sätt trycka på i offensiven för en kvittering. Och i min 90 fick Hampus S träff på bollen inne i straffområdet i en slags klungkamp och slog in kvitteringen till 2 - 2. Vilt jubel bröt ut i hemmalaget, inklusive hos biträdande tränaren Erion Sqapi som jublande rusade in på planen för att delta i kramkalaset. Resultatet av detta innebar att Erion S blev uppvisad på läktaren - en positivt rolig incident!

HFF gjorde som helhet en godkänd match utifrån sina förutsättningar med många nya spelare i laget. Att orken inte riktigt räckte till efter en intensiv och hög press den första halvtimmen och med bara 10 spelare de sista 20 minuterna är inte mycket att säga om. Alla HFF-are kämpade och slet och forwarden Walter Vaz gjorde mål och visade också spelmässigt och rörelsemässigt att han kommer att bli viktig för HFF denna säsong. Roligt var givetvis också att unge Hampus S fick göra sitt premiärmål i div 2 och kvittera och därmed visa sin målfarlighet. Nästa match spelar HFF borta nästa lördag mot IFK Umeå.

Inför matchen HFF - IFK Östersund den 7 april

Så är det åter dags för seriepremiär i div 2 Norrland. För oss i Ångermanland blir det ett intressant år då vi har fyra lag i serien nämligen Kramfors Alliansen, Friska Viljor, Gottne och HFF.  Det blir många intressanta och förhoppningsvis publikdragande derbyn.

Vi i HFF har tappat alltför många nämligen 13 spelare sedan förra året. För att ta nästa steg i en fotbollsmässig utveckling som lag, krävs erfarenhetsmässigt att man får behålla en stabil grundtrupp mellan åren och så har vi definitivt inte haft det i år.  Så vi har delvis tvingats börja om nästan från noll. Det gäller såväl med nya tränare som med nya spelare. Vi har visserligen många unga lovande spelare på gång, spelare födda 2001 och 2002, men att begära att dessa spelare ska vara "flygfärdiga" för div 2 redan i år är att begära alltför mycket. Och tyvärr har vi inte hittat tillräckligt många lokala eller regionala spelare av god div 2-klass. Så vi har som man säger tvingats "gilla läget" och förnyat vår trupp med många spelare utifrån. Vi tror givetvis på vår till stora delar nya trupp, men då flera spelare tillkommit först under de senaste  veckorna, måste vi räkna med att det tar viss tid innan vi blir ett samtränat och samspelt lag.

Inför matchen mot Östersund tvingas vi dessutom klara oss utan flera av våra "gamla" HFF-spelare p.g.a. av skador, förkylningar och en avstängning (Bamekee Toure). Men trots detta så räknar vi med att ställa upp med ett starkt lag mot Östersund, som för övrigt också har förnyat sin trupp med 10 nya spelare sedan 2017. Östersund har samma engelske tränare som förra året, så vi räknar med att man spelar i princip med fjolårets upplägg, innebärande ett tekniskt spel med många kortpassningar och att man på så sätt försöker "såga sig igenom" vårt mittfält och försvar. Men det återstår att se om man spelar efter den modellen även i år!

Vi har alltså många nya intressanta spelare i årets HFF, och vår förhoppning är att åtminstone ett par av dem utvecklas till toppspelare i årets serie. Välkommen till Högslätten på lördag för att se vad vårt unga och nya lag kan prestera i div 2-premiären mot IFK Östersund!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gottne IF

2018-04-14 10:18:23


Rogers tankar inför Täfteå hemma

Vi kommer från en skön premiärvinst och nu är det dags att ta oss an nästa uppgift i form av Täfteå hemma på skyttis. Täfteå är ett tekniskt spelade lag som har många duktiga spelare. För oss gäller det att fokusera på positionsspelet vi har många nya i gruppen och både det offensiva och det defensiva positionsspelet måste fungera och det är något som kan ta lite tid. Vi behöver vara fortsatt ödmjuka inför uppgiften och alltid ge 100% och jobba ihop som ett lag för då är vi ett bra lag.

Väl mött på skyttis kl 17:00

 

 

 

 

 

Tags:

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Newer Posts »